Dyscyplina:
Piłka Nożna - Świat, Mecze
Towarzyskie
Godzina: 18:00
Spotkanie:
Niemcy - Węgry
Typ: pow. 3,5 gola
Kurs: 2.40
Bukmacher:
Betclic
Analiza:
Witam wszystkich! Po dosyć pechowym meczu z dnia wczorajszego z amerykańskiej
MLS na dzisiaj wybrałem spotkanie
towarzyskie (ostatnie przed rozpoczęciem EURO 2016) pomiędzy Niemcami a Węgrami. Muszę przyznać, że dosyć długo zastanawiałem się nad wybraniem najbardziej prawdopodobnego typu, jednak zdecydowałem ostatecznie się na ilość goli w całym meczu. Czym motywuję taki a nie inny wybór? Przede wszystkim
Niemcy grają u siebie, przed własną publicznością, a poza tym mają co do udowodnienia swoim kibicom i głównie sobie samym po ostatnim blamażu ze Słowacją kiedy polegli 1-3. Z kolei usprawiedliwianie się brakiem w składzie takich zawodników jak: Muller, Hummels, Neuer czy Ozil czy kiepskimi warunkami atmosferycznymi nie ma kompletnie sensu. Mówimy przecież o Niemcach, bardzo utytułowanej drużynie, o aktualnym Mistrzu Świata! Takie wpadki to rzadkość, a na pewno takiej wpadki nie będzie w meczu z Węgrami. Choć to zespół, który również zagra na EURO to jednak w starciu z naszymi sąsiadami z Zachodu, nie mogą liczyć na taryfę ulgową. Ze względu na to, że to mecz towarzyski, to nie można wykluczyć, że Madziarowie strzelą jakiegoś gola (tutaj chciałem postawić na to, że obie strzelą, ale
Niemcy wygrają. Kurs na takie zdarzenie wynosi na
betclic aktualnie 3.20). Jednak skoro to tylko mecz towarzyski to wydaje mi się, że
Niemcy zrobią wszystko by odnieść przekonujące, wysokie zwycięstwo by jechać na dużą imprezę w świetnych nastrojach, a jednocześnie uspokoić swoich fanów po wpadce ze Słowakami. Zagrają zatem w swoim najsilniejszym składzie by powoli wchodzić w rytm meczowy. Mecz ten będzie transmitowany przez kanał ZDF, więc chyba każdy powinien mieć świadomość, że choć to spotkanie
towarzyskie to jednak bardzo istotne dla całej społeczności. Każdy zastanawia się w jakiej NAPRAWDĘ formie są
Niemcy, którzy choć nie błyszczą w sparingach to na wielkich turniejach zawsze dochodzą daleko. Wiele drużyn narodowych w ostatnim meczu kontrolnym przed EURO postanowiło zagrać z teoretycznie dużo słabszym przeciwnikiem. Tak zrobili Polacy, którzy zagrają z Litwą, czy np. Chorwacja, która zagra dzisiaj z San Marino (to będzie nokaut). Analogicznie postąpili
Niemcy, którzy wybrali Węgrów. Dzisiaj nie może być innego wyniku jak Ich wysokie zwycięstwo. Jednak spójrzmy na liczby.
Niemcy po zakończeniu eliminacji zagrali 4 mecze
towarzyskie. W każdym z nich padły chociaż 2 gole (porażka 2-0 z Francją, porażka 3-2 z Anglią, zwycięstwo 4-1 z Włochami, porażka 3-1 ze Słowacją). Jak widzimy wyniki zazwyczaj były wysokie, a w ostatnich 3 meczach Niemców padło łącznie aż 14 bramek co daje średnią ponad 4 goli na 1 mecz. Jednak jak możemy zauważyć,
Niemcy przegrali aż 3 z 4 meczów towarzyskich. Czy zatem dzisiaj niespodzianka jest możliwa? Owszem, dlatego dużo bardziej bezpiecznie jest postawić na ilość goli niż na wynik. W końcu ze względu na rangę spotkania, Węgrzy mogą coś strzelić, a po heroicznej walce wywalczyć np. wysoki remis. Wszystko jest możliwe jak i wysokie zwycięstwo Niemców, np. 5-0. Węgrzy natomiast od zakończenia eliminacji do EURO zagrali dwa mecze
towarzyskie i obydwa zakończyły się remisami (1-1 z Chorwacją, 0-0 z Wybrzeżem Kości Słoniowej). Jeśli chodzi o mecze bezpośrednie Niemców z Węgrami to ostatni pojedynek został rozegrany w 2010 roku i
Niemcy wygrali wtedy na wyjeździe 3-0. Dzisiaj według mnie także czeka nas wysokie zwycięstwo aktualnych mistrzów świata! To nie przypadek, że
Niemcy zagrają z Węgrami. W fazie grupowej zbliżających się mistrzostw grają przecież z Irlandią Północną, Ukrainą i Polską, czyli zespołami w głównej mierze grającymi defensywnie, z kontry, a głównie taki styl ma
Irlandia Północna. Jeśli zatem w meczu z Węgrami Niemcom uda się strzelić rywalom kilka bramek i przełamać nie raz Ich linię obrony to morale całej drużyny z pewnością pójdą w górę. Czeka nas naprawdę fajny mecz! Na koniec podam wyniki ostatnich spotkań towarzyskich przed EURO innych finalistów tej imprezy, którzy także wybrali sobie na sparingpartnerów drużyny teoretycznie dużo słabsze. Jak sami zobaczycie rezultaty były wysokie, więc dlaczego równie skutecznie nie zagraliby dzisiaj
Niemcy z Gomezem, Mullerem, Ozilem czy Schurrle w składzie? Rumunia - Gruzja 5-1, Albania - Ukraina 1-3. Życzę wszystkim powodzenia!
100