>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 4.03.2016 (piątek)

Status
Zamknięty.
R 6

robson81pl

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - IRLANDIA: Premier Division
Godzina: 20:45
Spotkanie: Cork City-Bohemians
Typ: Cork City
Kurs: 1.65
Bukmacher: Betsson
Analiza:
Rusza liga Irlandzka Moim zdaniem murowanym faworytem jest Cork City, które wyśmienicie przepracowało okres przygotowawczy, co udowodniło w sparingach . Pod koniec lutego zdobyli superpuchar pokonując Dundalk 2-0. Myślę, ze pierwszy mecz na swoim podwórku będą chcieli zacząć od wygranej , co do przeciwnika to ligowy średniak ;)
Pozdrawiam
✅65

Otrzymane punkty reputacji: +6
saszix 86

saszix

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Włochy Serie A
Spotkanie: Roma - Fiorentina
Typ: Gospodarze over 1.5
Kurs: 2.05
Bukmacher: Expekt
Analiza:
Dzisiaj wybrałem bardzo ciekawie zapowiadające się spotkanie w Serie A pomiędzy drużyną As Romy a drużyną Fiorentiny. Gospodarze to aktualnie 3 zespół ligi z dorobkiem 53pkt, a goście zajmują 4 miejsce z taką samą liczbą punktów co Roma.
Drużyna ze stolicy po lekkim kryzysie wróciła do najlepszej formy i wygrywa mecz za meczem i co najważniejsze zdobywa duża ilość bramek. Fiorentina całkiem przyzwoicie sobie radzi ale w meczach wyjazdowych gra bardzo w kratkę. Wydaję mi się że rozpędzona Roma zagra bardzo ofensywny futbol i zobaczymy w tym spotkaniu więcej niż jedną bramkę dla gospodarzy.
✅105

Otrzymane punkty reputacji: +10
mahashiah 52

mahashiah

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna,Belgia: Jupiter League
Godzina: 20:30
Spotkanie: Gent - Leuven
Typ: Handicap azjatycki Gent -1,0,-1,5
Kurs: 1.975
Bukmacher: Bet 365
Analiza:
W przedostatniej kolejce belgijskiej Jupiter League Gent podejmie Leuven i gospodarze są tutaj wielkim faworytem u buków tak jak i u mnie.A mianowicie Gent w lidze gra świetnie mają najmniej straconych bramek w lidze(wraz z Anderlechetem i i Genkiem).
Gospodarze plasują się na drugim miejscu mając tyle samo pkt.co lider Club Brugge więc stawka jest ogromna bo taki sezon może się już nie powtórzyć.Goście okupują strefę spadkową zajmując 14 miejsce gdzie tylko jeden punkt dzieli ich od spadku i to pewnie temu kurs jest aż 1,44 bo u nich to może być albo nie być w najwyższych rozgrywkach w Belgii.
Czemu dałem handi -,1,5?Bo na pięć ostatnich meczy 2 H 2 w każdym spotkaniu wygrywali z nimi przynajmniej jedna bramką i tylko raz był remis prawie 3 lata temu a te wygrane były i u siebie i na wyjeździe.
Do tego dochodzi fakt ,że tracą najmniej bramek w lidze a stosunek 57-27 jest imponujący bo na mecz strzelają prawie dwie bramki a tracą niecałą jedną gdzie goście mając stosunek 41-51 więc wniosek nasuwa się sam.
Uważam,że gości ratuje jedynie remis i na remis będą grać z,zamuruąa się a Gent ich zbombarduje.
W ostatnich pięciu meczach Gospodarze zaliczyli 2 wygrane i trzy przegrane w tym z Wolfsburgiem 2:3 a to nie wstyd z nimi przegrać nawet u siebie jak to w tym przypadku a te dwie przegrane na wyjazdach z Oostende i z liderem więc to nie ma dla mnie znaczenia .Leuven zaliczyło 1 wygraną 2 remisy i dwie przegrane ze słabymi drużynami.
Na koniec dodam,że jak Gent wygrywa to większości więcej niż jedna bramką.
⛔100

Semtex 264,1K

Semtex

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia Liga Narodowa
Godzina:
20:45
Spotkanie:
Forest Green-Grimsby
Typ:
BTS w drugiej połowie
Kurs:
3.5
Bukmacher:
bet365
Analiza:
Mecz jednego z dominatorów Ligi Narodowej Forest Green Rovers z Grimsby, które obecnie zajmuje trzecie miejsce, bezpośredni awans do League 2 dostanie tylko zwycięzca ligi, reszta gra w barażach, gospodarze mają 1 pkt straty do pierwszego Cheltenham, które gra jutro mecz z słabiutkim Welling więc pewnie złapią 3pkt i Forest musi gonić, a czy dzisiaj wygrają trudno mi powiedzieć bo gracze FG lubią przegrywać na własnym stadionie z czubem tabeli, jedyne dwie porażki jakie odnieśli na własnym stadionie był własnie w meczach z mocnymi drużynam 0:2 z Tranmere i 0:1 z Gateshead.
Idę w mój typ, ponieważ obydwa zespoły sporo strzelają w drugich połowach i są dwiema bardzo overowymi drużynami w tym sezonie, 62 bramki Forest, 66 Grimsby. Forest na własnym stadionie średnio strzela 2 bramki na mecz, a dzisiejsi goście na wyjazdach mają średnią 1.7 gola i ta statystyka również skłania mnie do mojego typu.
⛔100

herrkules 21

herrkules

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Francja, LIGUE 2
Godzina: 20:00
Spotkanie: Nimes - Bourg Peronnas
Typ: 1
Kurs: 1.95
Analiza:
Zapraszam na 29 kolejkę Ligue 2 w której Nimes (16 miejsce w lidze) podejmie na własnym boisku drużynę Bourg Peronnas (13.). Jednak niech nie zwiedzie Was pozycja w tabeli ligowej, ponieważ gospodarze sezon rozpoczęli z bagażem 8 ujemnych punktów. Nie ma się tutaj co za wiele rozwodzić, na boisku spotka się jedna z najlepszych drużyn na własnym boisku (wygrali wszystkie 5 tegorocznych spotkań domowych, bramki 13-4!) z drużyną, która na wyjazdach w całym sezonie do tej pory zdobyła 9 punktów (bilans 2-3-8). W tym spotkaniu faworyt jest tylko jeden i biorąc pod uwagę obecną formę gospodarzy można by się pokusić nawet o opcję z Handicapem. Ja jednak wybieram bezpieczą &quot;1&quot; po wysokim kursie 1.95. Trudno było by przejść obojętnie obok takiej perełki. Nie zwlekajcie, bo kursy spadają. Polecam!
Powtórzony typ
⛔100

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Singapur 1
Godzina: 12:30
Spotkanie: Warriors - Young Lions
Typ: Over 3.5 gola
Kurs: 2.60
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Na piątek wybrałem typ z nie co egzotycznej ekstraklasy singapurskiej. Gospodarze mają za sobą 2 ligowe mecze i 1 punkt na koncie. Goście zagrali już 3 spotkania i zdobyli w nich 3 punkty. Typuję w tym pojedynku na over 3.5 gola. Zarówno gospodarze jak i goście nie zaczęli sezonu zbyt udanie. Obie ekipy moim zdaniem dzisiaj zagrają o komplet punktów i nie zabraknie ofensywny akacji i sporej ilości sytuacji podbramkowych. Bezpośrednia rywalizacja między tymi klubami za każdym razem przynosi sporą ilość goli. W ostatnich sezonach obie ekipy mierzyły się ze sobą 17 razy i aż 7 razy padał wynik over 3.5 gola, między innymi były to rezultaty 5:0, 2:3, 4:1, 4:3 czy 5:2. Warriors w swoich 2 pierwszych meczach zanotowało 3:1 i 2:2. Mają więc na koncie już 2 mecze over 3.5 gola. Young Lions w obecnych rozgrywkach ma na swoim koncie 1 wynik over 3.5 gola (0:5). Dzisiaj moim zdaniem w tym spotkaniu wpadnie kilka bramek. Mój typ to 3:2 dla gospodarzy i over 3.5 gola.
⛔100

robek13 68,5K

robek13

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna Ekstraklasa Polska
Godzina:
20:30
Spotkanie:
Wisła - Piast
Typ:
Piast
Kurs:
3
Bukmacher:
Bwin
Analiza:

Kibice Wisły liczą dziś po zmianie trenera na efekt nowej miotły i zwycięstwo z Piastem.
Ja mam zupełnie inne przemyślenia.
Co do nowej miotły to bym się nie zgodził, jest to trener chwilowy i prowadził już Wisłę w podobnej sytuacji. Po zanotowaniu 4 porażek jednak szybko zrezygnowano z jego usług. Jeśli się nie mylę to w ogóle jego cały bilans jako trener to 1 remis i 8 porażek.
Piast wreszcie musi wrócić na właściwe tory i myślę,że drużyna tak rozbita jak Wisła to doskonały przeciwnik na przełamanie.
⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +9
sakiel 311

sakiel

Użytkownik
Dyscyplina: ATP Davis Cup Medjugorje Bośnia i Hercegowina - Tunezja
Godzina: 13:00
Spotkanie: Basic M. - Ghorbel A.
Typ: Mirza Basic DW: 3:0
Kurs: 1,60
Bukmacher: oddsring
Analiza:
Dzisiaj na kortach Medjugorje szykuje się krótki mecz. Zmierzą się w nim solidny challengerowiec Mirza Basic z przeciętnym graczem turniejów rangi ITTF- Anisem Ghorbelem. Bośniak prezentuje w tym sezonie solidną formę, odniósł w tym roku już kilka wartościowych zwycięstw: 2 razy Copil, Haase, Bhambri, Dustov,Cervantes. Tunezyjczyk natomiast nawet w ITTF-ach nie jest zaliczany do klasowych graczy, ciężko doszukać się prowadząc analizę negatywną jakichkolwiek atutów Anisa w tym meczu.
Zawodników dzieli przepaść w umiejętnościach, dodatkowo Mirza występuje w swoim kraju, co w rozgrywkach Davis Cup często ma znaczenie.
✅60

panczo23 25

panczo23

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Włochy Seria A
Spotkanie: Roma - Fiorentina
Typ: Roma wygra i BTS
Kurs: 4.50
Bukmacher: Bet 365
Analiza:
Drużyny zajmują kolejno 3 i 4 pozycje w tabeli. Mając taką samą zdobycz punktową. Obie drużyny mają realną szanse na wywalczenie miejsca dającego gwarantowane miejsce w Lidze mistrzów. Ewentualnie zajęcie trzeciego miejsca w lidze i start w eliminacjach.
Roma gospodarz dzisiejszego spotkania, podejdzie do spotkania osłabiony brakiem takich zawodników jak Capradossi, Ponce, Gyomber oraz De Rossi.
Posiada aktualnie serie 6 kolejnych wygranych spotkań. Zespół ma najlepszą ofensywę w lidze, strzelając w tym sezonie 55 bramek, tracąc 28. Tylko 3 krotnie grając u siebie zachowywali czyste konto. Przegrywając 1 spotkanie i 3 remisując.
Fiorentina natomiast zagra dzisiaj bez takich zawodników jak Zarate i Benalouane. 3 najlepsza ofensywa w lidze z 48 strzelonymi bramkami, oraz 27 straconymi. W obecnym sezonie tylko 2 spotkaniach na wyjezdzie nie udało im się strzelić bramki. 3 krotnie pomimo że strzelali gola, przegrywali caly mecz. Miało to miejsce z Milanem, Juventusem, Napoli i Torino. Uważam że dzisiejszy mecz będzie taki sam a sam kurs jest dodatkowym argumentem do zagrania tego typu zdarzenia.
✅350

Otrzymane punkty reputacji: +1
zmogu 6,4K

zmogu

Użytkownik
Dyscyplina: Skoki narciarskie
Godzina:
20:30
Spotkanie:
Roman Koudelka - Stefan Kraft
Typ:
Koudelka
Kurs:
2.20
Bukmacher:
Betsson
Analiza:

Dziś pod lupę idzie czesko-austriacka para, w której wyśmienicie spisujący się Koudelka zestawiony jest z rekordzistą tego obiektu - Kraftem. Kraft, potrafiący ostatnio zrobić dosłownie wszystko, nieobliczalny, wskazywany na faworyta w tej konfrontacji. Czy aby słusznie? Wisła jest skocznią specyficzną, gdzie trzeba umieć skakać. Lubić skocznie, próg, po prostu &quot;czuć&quot; ją. Roman skacze wyśmienicie - pobił Stocha, który w kwalifikacjach miał ponad 10pkt odjęte, czyli miał świetne warunki i odleciał. W to samo miejsce lądował Czech, ale już ze słabszymi warunkami. Widać, że wie o co chodzi w Wiśle. Natomiast Kraft przeciętnie... pokonał Czecha doprawdy w treningach, ale kwalifikacje (tak, nie musiał, ale skoczył) na korzyść ogromnej różnicy punktowej dla Czecha. Roman jest tutaj wskazywany przez wielu jako ten, który ma się włączyć do walki o medale. Widzę ogromne value w tej parze.
✅120

Otrzymane punkty reputacji: +1
lazar 109

lazar

Użytkownik
Spotkanie: Stade Lavallois MFC - RC Lens
Typ: X
Kurs: 2.80
Bukmacher: BAH
Analiza:
Daleki jestem od tego, żeby w drugiej lidze francuskiej wskazywać faworyta lub pewny wynik, bo tu wszystko sie moze zdarzyc. Jednak analizujac dzisiejsze mecze ten mecz wpadl mi w oko i wydaje mi sie ze jest godny polecenia. Nie widzialem jak gra zaden z tych zespolow, dlatego opieram sie tu tylko na statystykach. Na 8 bezposrednich spotkan miedzy tymi druzynami remis padal 6-krotnie. Ostatnie mecze gospodarzy to 4 remisy. Laval u siebie 5-4-4, Lens na wyjezdzie 5-5-4.
Dodatkowo w roli faworyta takiego meczu upatrywal bym raczej Laval, bo grają u siebie, ale w lidze na 28 spotkan wygrali tylko 7, Lens natomiast na 28 przegral tylko 6.
Jak dla mnie remis mocno prawdopodobny.
✅180

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Dyscyplina: Tenis - WTA - Kuala Lumpur
Godzina: 14:20
Spotkanie: Lisicki S - Broady N
Typ: Broady N
Kurs: 2.45
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Lisicki gra tutaj słabo, z 200setką zawodniczką ciężki mecz w poprzedniej rundzie, &quot;topie się&quot; to wpis z twitta, dzisiaj ogromna wilgotność powietrza i gorąco nawet na 22:00 lokalnego czasu. Ogromna UE po stronie Lisickiej, serwis łamany przez przeciwniczki.
Naomi natomiast widocznie sprzyja ten klimat, ostatni mecz grała przy 39 C i nie widać u niej było nadmiernego zmęczenia. Przyśpieszenie z jednoręcznego bh jest zabójcze przy tych warunkach.
✅145

Otrzymane punkty reputacji: +4
bardzochce 3

bardzochce

Użytkownik
Spotkanie: Evian TG- Dijon
Typ: Handicap 1:0 - X
Kurs: 3,67
Bukmacher: Bet at home
Analiza:
Fakt w tej lidze wszystko może się wydarzyć , ale to jak wszędzie ???? Dzisiaj stawiam dwójkę. Dlaczego ? Bo ostatni mecz lidera Ligue 2 na wyjeździe z Laval to był jakiś cyrk, wygrywali po pierwszej połowie 0:2 w dodatku grali w przewadze jednego zawodnika, ale mimo wszystko w drugiej połowie dali sobie strzelić dwie bramki i stracili dwa punkty. W ostatnim meczu z Tours odbili sobie remis z Laval wygrywając 3:0, ale uważam, że przez kolejne kilka meczy nie stracą czujności po tym wyjazdowym blamażu i będą iść od zwycięstwa do zwycięstwa. Gospodarze dzisiejszego meczu grają u siebie w kratkę, a w ich wyniki oscylują w różnicy jednej bramki. Czuję, że będzie to wyrównany mecz, ale po ciężkim boju Dijon wygra jedną bramką.
✅267

mazi27 112

mazi27

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Anglia, Championship
Spotkanie: Middlesbrough - Wolves
Typ: Middlesbrough wygra do zera
Kurs: 2,30
Bukmacher: betclic
Analiza:
Powód tego typu jest prosty. Trzecia drużyna na własnym boisku zmierzy się z trzynastą drużyną ligowej tabeli. Miejscowi mają najlepszą obronę w lidze, stracili tylko 19 goli. Zwycięstwo w tym meczu pozwoli gospodarzom zasiąść na fotelu lidera (przeskoczą z trzeciej lokaty).
✅130

listonosz 13

listonosz

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, ekstraklasa
Spotkanie:
Podbeskidzie - Korona Kielce
Godzina:
18
Typ:
Podbeskidzie i bts
Kurs:
4.50
Bukmacher:
bet365
Analiza:
Witam, zacznę od tego że faktycznie kurs dla ludzi o dużej cierpliwości, ale dlaczego miałby nie wejść? Dużo faktów za tym przemawia, chociażby to, że drużyna z Bielska gra u siebie przyzwoicie a Korona ostatnio pakuje na wyjdzie. Goście z Kielc słabo grają w spotkaniach wyjazdowych, ostatnie dwa przegrali stosunkiem bramkarz 3:2, kolejne wyniki tej drużyny na wyjeździe to przegrana 1:0 i dwa remisy. Gospodarze u siebie są dzisiaj są murowanym faworytem. Dwa ich ostanie mecze przed własną publika zakończyli wynikami 2:0 i 4:2. Dziurawa obrona Korony, atut własnego &quot;boiska&quot; powinny tylko poprzeć mój typ, a goście myślę że podtrzymaja formę strzelecka na wyjazdach. Jeżeli pomogłem wiesz co robić ????
Powtórzony typ
⛔100

19chester08 1

19chester08

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej - Rosja VHL
Godzina: 16:00
Spotkanie: Ska Neva St. Petersburg - Izhevsk
Typ: 1
Kurs: 2,45
Analiza:
Wynik rywalizacji to 1-3 na korzyść Izhevska. Jest to mecz ostatniej szansy dla Petersburga, który musi wykorzystać fakt, że mecz rozgrywany jest u siebie, i zachować szanse na awans. Podkreślę iż mimo wygranej będzie to ciężkie zadania do zrealizowania, lecz wątpie że przejda obok tego meczu obojętnie, wręcz przeciwnie, zrobią wszystko by ten mecz wygrać. Faktem godnym dodania ( lecz przy play offach jest mniej istotnym ) jest statystyka meczy wygranych w rundzie zasadniczej, a tam SKA była 3 drużyną jeśli chodzi o bilans meczy u siebie. Myśle że warto zaryzykować i postawić czystą 1 po takim kursie.
⛔100

fahrenheit451 4,5K

fahrenheit451

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - Callenger w Quimper, ćwierćfinał
Godzina: 14:30
Spotkanie: Kamke - Metkić
Typ: Metkić +1.5 seta
Kurs: 1.79
Analiza:
Mecz kwalifikantów w ćwierćfinale, 269 z 369 w rankingu ATP. Na hardzie bilans lepszy ma Kamke (84/84 wobec 44/51 Metkicia). Po stronie Niemca doświadczenie i niezły początek tego sezonu po niezbyt udanym poprzednim. W drodze do ćwierćfinału przekonująco pokonał turniejową 3., swojego rodaka Struffa. Jest faworytem meczu i może wygrać, ale uważam, że Chorwat się przed nim nie położy. Dobrze się tu czuje, gra już piąty mecz, licząc dwa w kwalifikacjach. Wśród skalpów w tym turnieju ma już grającego w AO Quentina Halysa i Davida Gueza, w dodatku dwóch z gospodarzy turnieju, których pokonał równie przekonująco po 2:0 (odpowiednio 6-4, 6-2 i 6-3, 6-2). Poprzednie mecze tego sezonu były przegrane po trzysetówkach z rozstawionymi tesnisistami, z Fabbiano (ATP126) w Manilli i Jungiem (ATP246) w Bangkoku. Spodziewam się wyrównanego pojedynku, w którym zdobyty przez Metkicia set pokryje typ.
✅79

stanley-63 1,2M

stanley-63

Typer
Dyscyplina: ⚽Polska Ekstraklasa
Godzina: 18:00
Spotkanie: Podbeskidzie : Korona
Typ: czerwona kartka w meczu
Kurs: 4.00
Analiza:
Analizę zacznę od sędziego którym w tym meczu jest pan Paweł Gil z Lublina , co prawda w tym sezonie pan Paweł jest bardzo skąpy w pokazywaniu czerwonej kartki i w 18 meczach naszej Ekstraklasy które do tej pory sędziował pokazał zaledwie jeden taki kartonik jeszcze na dodatek w konsekwencji dwóch żółtek a było to w 10 kolejce w meczu Cracovii z Ruchem , kartkę otrzymał w 90 min gry Patryk Lipski , jednak gdy zajrzymy do ogólnej statystyki pana Pawła to pod względem czerwonych ma bilans 49 czerwieni w tym 26 bezpośrednich , no i moja rubryka w/g klubów przekonała mnie do tego typu a tu mamy coś takiego : w meczach z udziałem Podbeskidzia 4 czerwone dla Podbeskidzia BB ( 2 bezpośrednie a 2 w konsekwencji 2 żółtek ) i 2 czerwone dla rywali , no i mecze z udziałem Korony a tu mamy 4 czerwienie dla Korony w tym 3 bezpośrednie a 3 dla rywali no i zrobił nam się ładny wynik czerwonych bo aż 13 , samo spotkanie dzisiejsze już dosyć szczegółowo zostało nie raz opisane a wniosek jeden ... powinno być ciekawie a ze swojej strony dodam że i brutalnie bo statystki pod względem kartek w obu drużynach są obfite : Podbeskidzie w tym sezonie załapało już 55 żółtek i 4 czerwone a Korona 52 żółtka i 1 czerwień tak więc liczę że statystyka pana Pawła w rubryce czerwień się po tym meczu powinna zmienić !
⛔100

lucek 250

lucek

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, holandia
Spotkanie: Helmond - FC Eindhoven
Typ: over 2.5
Kurs: 1.70
Analiza:
Spotykaja sie dwie overowe druzyny - samej ligi nie trzeba przedstawiac bo kto sledził choć raz holandie ten wie ze pada tam dużo goli. W dzisiejszym meczu zestawienie dwoch bramkostrzelnych druzyn - gospodarze ostatnie 3 mecze minimum 3 bramki, goscie - ostatnie 5 meczów rowniez powyzej 5 - dalej w historie nie siegam ;) H2H trzech ostatnich spotkan - rowniez przemawia za overem. helmond w dolnej strefie ale daleko od spadku - mozna zagrac otwarta pilke, Eindhoven zas ma szanse na 3 miejsce - wiec tez wypadaloby cos ustrzelic - obstawiam 1-2.... bylo powyżej 2 bramek
✅70

verti 3,4K

verti

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka nożna, Austria
Godzina: 20:30
Spotkanie: Wacker Innsbruck - LASK Linz
Typ: over 3.5
Kurs: 3.20
Analiza:

LASK po inauguracyjnej porażce z Wiener Neustadt dzisiaj trochę na &quot;musiku&quot;. Porażka mocno skomplikuje im plany awansu. W przerwie zimowej wzmocnili głównie ofensywę. Przyszedł Huspek z Rapidu, czy czołowy strzelec rozprzedanego KSV - Imbongo. Dzisiaj jestem przekonany, że będą atakować. Wbijam tutaj zdecydowanie w BTSa. Obie ekipy preferują raczej ofensywne granie. Wzmocniony LASK nie może pozwolić sobie tutaj na porażkę. A Wacker to najlepsza ofensywa w lidze na czele z najlepszym strzelcem rozgrywek - Thomasem Pichlmanem. Oglądałem ich ostatni występ z FAC i grając w dziesiątkę potrafili sobie kreować sytuacje. A gdy siły się wyrównały to stłamsili konkretnie rywali. Zakładom w kierunku bramek sprzyjają też absencje kadrowe w formacjach defensywnych po obydwu stronach. Wacker zagra bez swojego etatowego stopera - Sebastiana Sillera (19/1), który w ostatnim meczu obejrzał czerwoną kartkę. Natomiast LASK przyjedzie bez swojego szefa defensywy - Ione Cabrery (15/0). Jak ważny jest hiszpański obrońca dla defensywy LASK niech świadczą wyniki ostatnich spotkań, gdy zabrakło go na boisku. 4 stracone bramki z Liefering, 2 z Klagenfurtem, 2 z Lustenau. Prawdziwa opoka defensywy.
Myślę, że zobaczymy ofensywny futbol tutaj. Nawet mimo tych braków w defensywie, czy silnych formacji ataku. Czysto statystycznie wygląda to również nieźle. W meczach LASK średnio 2.65 gola na mecz (11o/9u), Wacker średnio 3.30 bramki na mecz (13o/7u - linie 2.5). H2H też raczej overowe.
⛔100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom