Dyscyplina:
Piłka Nożna -
Anglia, League 2.
Godzina: 16:00.
Spotkanie: Exeter City - Crewe Alexandra.
Typ:
Zwycięstwo Exeter City.
Kurs: 1.62.
Bukmacher: Bet365.
Analiza: Witam forumowiczów. Na wstępie pragnę podziękować za docenienie typu i punkty reputacji. Jest mi niezmiernie miło, że otrzymałem dozę zaufania od części z Was. Postaram się o kolejne skuteczne typy. Miłe słowa i takie detale jak podziękowania zawsze motywują i są dla mnie ,,motorem napędowym'', aby czerpać jeszcze większą przyjemność z mojego hobby.
Przechodząc do sedna, już jutro piękny dzień z życia typera - sobota.
Grają niemal wszystkie ligi i oferta prezentowana przez bukmacherów jest ogromna, tak więc i pomysłów na typy nie brakuje. Ja jednak zdecydowałem się przeanalizować coś niszowego, co od razu wpadło mi w oko. Zagram czwarty poziom rozgrywkowy w Anglii - League Two. W meczu na St. James Park spotkają się zespoły Exeter City i Crewe Alexandra. Zespoły plasuję się kolejno na 4 i 19 miejscu. Exeter włączył się w ostatnich tygodniach do walki o bezpośredni awans - uniknięcie baraży. Drużyna Crewe jedyne co może osiągnąć w tym sezonie to utrzymanie, które jest zarówno planem minimum jak i maksimum dla zawodników Alexandri.
Suche statystyki:
#Exeter City:
- Zespół ten zdobył 45 punktów, z czego tylko 14 u siebie (stąd kurs, ale w późniejszym stadium wytłumaczę, że bukmacherzy są w błędzie).
- Forma drużyny w ostatnim czasie jest znakomita - w 5 ostatnich konfrontacjach zdobyli pełną pulę punktów odnosząc 5 zwycięstw (warte zanotowania, że wszystkie pokonane zespoły zajmowały wyższą pozycję, niż jutrzejszy przeciwnik biało - czerwonych).
- Stosunek bramkowy
The Grecians to 44-29.
- Są niepokonani od 19 Listopada! Bilans od tego czasu wynosi 9 zwycięstw i 2 remisy.
#Crewe Alexandra:
- Team z Cheshire zdobył w tym sezonie 29 punktów, 15 u siebie i 14 w meczach wyjazdowych.
- Ostatnie mecze drużyny nie powalają z nóg -
The Railwaymen zdobyli zaledwie 2 oczka w ostatnich 5 pojedynkach, a 3 razy schodzili z boiska z opuszczonymi głowami.
- Stosunek bramkowy
Kolejarzy to 26-39.
- Ostatni zwycięski mecz tej ekipy miał miejsce 22 Listopada! - od tego czasu drużyna 7 razy doznawała klęsk, a 3 razy dzielili się punktami z rywalami.
Podsumowanie, moje spostrzeżenia i ciekawostki:
Patrząc na formy obu zespołów, statystyki i całą resztę, możemy odnieść wrażenie, że obie ekipy bardzo się różnią - już na pierwszy rzut oka dostrzegamy kontrast. Warto wspomnieć też o humorach kibiców, jak i pracowników obu klubów, które są zgoła odmienne. Oto zamieszczony dziś po południu materiał video, który prezentuje w pełnej krasie klub Exeter FC. Zachęcam do krótkiego seansu.
http://https://www.youtube.com/watch?v=ymBScC0HU9w
Przyznacie - klimat jest niepowtarzalny, stadion i oprawy kibiców godne podziwu, w grze zawodników widać pasję i zaangażowanie. Piłkarze rozumieją się na boisku i są dobrze poukładanym kolektywem. Czuć tu profesjonalizm!
Co do gości - ważną informacją jest to, że ich kibice są wzburzeni po ostatnim wydarzeniu, jakim miał być transfer Jonathana Margetts'a. Miał być, bo do niego nie doszło. Zespoły złamały zasady transferu FIFA w Deadline Day i Jonathan nim opuścił klub, musiał już do niego wracać, był - nie ukrywajmy - sporym wzmocnieniem dla Kolejarzy, gdyż grał w zespole z League One (poziom rozgrywkowy wyżej), a na dodatek liderującym w tabeli. Na stronie klubu i portalu społecznościowym możemy obserwować zażenowanie kibiców postawą zarządu, nikt nie ma zamiaru używać łagodnych słów oraz szydery, a w dodatku atmosfera zbudowana przez ostatnie rezultaty tworzy niezbyt miłą otoczkę wobec klubu z Wielkiej Brytanii.
Odniosę się jeszcze do słabej dyspozycji Exeter'u w meczach u siebie - tak, nie ukrywajmy, że bilans 4-2-7 na własnym podwórku jest po prostu słaby.
Problem był, jednak go nie ma - bo ostatnie 4 mecze (ukazane na filmie) to 4 zwycięstwa, które uskrzydliły graczy z St. James Park i pozwoliły przełamać się biało - czerwonym w wielkim stylu.
Nie można nie wspomnieć o świetnej formie snajperów gospodarzy - Olliego Watkins'a oraz Davida Wheeler'a. Żądła ukąsiły już w tym sezonie po 10 razy, co napawa optymizmem przed kolejnymi starciami.
W obecnej dyspozycji nie pozostaje nam nic innego jak postawić na podopiecznych Paula Tisdale'a. Trener wie, jak prowadzić zespół i ma nadzieję, że jego ekipa pozostanie na ścieżce zwycięstw jeszcze sporo czasu, jeśli nie zabraknie koncentracji - o czym mówił w wywiadzie.
Nie doszukałem się żadnych absencji w zespołach obu ekip, transfery też nie są warte uwagi.
Liczę na wyraźną przewagę czwartej siły League Two, która wsparta kibicami ,,Red Legion'' udokumentuje na boisku swoją siłę aplikując kilka bramek rywalom sobotniego starcia.
Grasz ze mną - kliknij dzięki ???? Skuteczność Luty: 2/3.
62