Dyscyplina:
Koszykówka-
Eurobasket
Godzina: 20:30
Spotkanie:
Włochy-
Izrael
Typ:
Włochy Wygrają różnicą 6ściu punktów lub więcej
Kurs: 3.00
Bukmacher:
1xbet
Analiza:
Nie mogę dzisiaj znaleźć nic dla siebie z siatkówki lub nawet ręcznej
Mecze z tych dyscyplin mnie nie przekonują,a więc sięgam do koszykówki i Eurobasketu.
Powiem szczerze-wiedziałem,że kursy na Włochów będą rosnąć,a na
Izrael spadać,jednak wyższe już nie będą-kurs 2.05 na wygraną Italii to Value,które trzeba spróbować.
Czym te wzrosty i spadki są spowodowane? A no to pewnie każdy większy lub mniejszy fan basketu powinien wiedzieć-przez idiotyczne zachowanie gwiazdy reprezentacji Włoch oraz zawodnika NBA- Danino Gallinariego,który w sposób durny złapał kontuzję wdając się w szarpanine w jednym z meczy kontrolnych przed Eurobasketem. Jednak nie wydaję mi się,aby było to osłabieniem-wręcz przeciwnia-chemia między zawodnikami powinna być teraz dużo lepsza ( przypomne tylko kompleks Gortata w polskiej kadrze,a bez Niego niewiele brakowalo a ogralibysmy mocno Slowenie,niedawno ogralismy Rosje,
Niemcy )
Izrael to ekipa oczywiście zawsze groźna i waleczna. Nie będę przytaczał dziś nazwisk bo czas mi na to nie pozwala,jednak mają kilka bardzo mocnych stron. Potrafią być groźni na dystansie-niepilnowani,bądź źle pilnowani potrafią zdobywac punkty seryjnie. Natomiast mają spore problemy z defensywą,często są zagubieni w tej formacji,dużo faulują czym dają ,,darmowe'' okazję na punkty swoim przeciwnikom i w dogrywkach bądz ,,close games'' często przez te faule przegrywają.
Mimo wielu atutów Izraela,ich waleczności i zaangażowania,ja dziś postawie na zwycięstwo drużyny Italii,która zawsze jest stawiana w roli faworytów do półfinałów. Również i ja widzę ich w tej roli w tegorocznym turnieju. Jest to druzyna o żelaznej taktyce,bardzo dobrej defensywie i poukładanych schematach taktycznych ,,do przodu ''. Rzadko kiedy gotuję im się głowach,potrafią szybciutko odrobic 7-10scio punktową stratę. Kąsają wejściami pod
kosz,akcjami ,,pod faul'',również potrafią zagrać na dystansie. Są bardzo zwrotni i szybcy. Oraz mają to czego nie ma
Izrael-na ławcę mają znakomitego trenera Messine,który prawcował chociażby w San Antonio.
Również przed samym Eurbasketem w turnieju towarzyskim Włosi zagrali rezerwowym garniturem. Trener dał odpocząć podstawowym zawodnikom,przez co głód gry na pewno będzie dawał dziś o sobie znać ???? I o chęci i motywację nie musimy się martwić ????
Moja stawka: 3/10
Pomoglem? Daj proszę ,,Reputację'' ????
Typującym i Grającym Życzę Powodzenia !
200