>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 31.07.2012 (wtorek)

Status
Zamknięty.
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Tutaj podajemy typy
na wtorek - 31 Lipca

Typy podajemy według wzoru:

Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Spotkanie:
Typ:
Kurs:
Bukmacher:
Analiza:
Prosimy o podawanie typów według tego wzoru oraz pisanie normalnych analiz czyli brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania. Takie posty będą karane żółtymi kartkami.
Mile widziana dyscyplina oraz klasa rozgrywkowa. Przyspieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, przeczytaj ją jeszcze raz lub daj na podgląd posta.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

T 36

tomasson85

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Liga mistrzów, kwalifikacje
Spotkanie: Dynamo Kijów - Feyenoord
Typ: 1
Kurs: 1,55
Bukmacher: bet-at-home
Sądze , że w tym meczu bez problemu można postawic na skromne zwycięstwo drużyny z kijowa typu 1:0 lub 2:1 , są mocną drużyną będą grac pewnie , mają rozegrane już 3 kolejki w swojej lidze i komplet punktów , napastnik I.Brown ma przy tym 4 trafienia,także można upatrywac strzelenia i w tym meczu przez niego gola. Feyenoord drużyna z tradycją , początek sezonu mają za jakies 2 tygodnie , mecze towarzyskie na plus , ostatnia ich przegrana bodajże w lutym , posiadają młodych piłkarzy i napewno nie pozwolą im łatwo wygrac. Obstawiam że do następnej rundy i tak wyjdą Holendrzy.
✅ 55

gumbi82 526

gumbi82

Forum VIP
Dyscyplina: Tenis – Challenger Beijing
Spotkanie: Di Wu – Pierre Hugues Herber
Typ: 1
Kurs: 1.90
Bukmacher: Betsson

Analiza:

Bardzo interesująco zapowiada się nam pojedynek tenisowy mężczyzn będący I rundą turnieju Challenger Beijing rozgrywanego na twardej nawierzchni w którym to zmierzą się Chińczyk Di Wu z Francuzem Pierre Hugues Herber. Chińczyk w ostatnim czasie prezentuje się całkiem przyzwoicie podczas występów na twardej nawierzchni dochodząc do finałów kolejnych turniejów ITF Futures a w aktualnym roku rozegrał już on 46 spotkań z czego aż 36 zwyciężył i jak już w/w były to ITF Futures to jednak pozwoliły one nabrać Chińczykowi ogrania oraz doświadczenia. Francuz z kolei preferuje korty z ziemną nawierzchnią słabo prezentują się na twardy co najlepiej odzwierciedla tegoroczny bilans w którym Pierre rozegrał 15 spotkań z czego tylko 8 wygrał i to z o wiele dalej notowanymi zawodnikami niż np. Di Wu. Reasumując pobieram tutaj wygraną Chińczyka który grając na takim poziomie jak w ostatnim czasie nie powinien mieć problemów z pokonaniem Herbera.
✅ 90

ef81 138

ef81

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ATP - Singiel - Igrzyska Olimpijskie
Spotkanie: Lopez Feliciano vs Monaco Juan
Typ: 2
Kurs: 1,85
Bukmacher: BWIN
Analiza:
Jutro na przeciwko siebie staną Feliciano i Juan, dla mnie jest to mecz w jedną stronę , Lopez w formie niestety nie jest.. a do tego z presją ciężko sobie potrafi radzić.. jeśli chodzi o jego osiągnięcia na trawiastej nawierzchni w przeciągu dwóch miesięcy rozegrał 4 mecze na nawierzchni trawiastej z czego dwa przegrał z niżej notowanymi przeciwnikami : Nieminen Jarko i Kevin Anderson co według mnie na pewno nie napawa optymizmem przez jutrzejszym spotkaniem.. zaś jeśli mowa o Monaco spośród 6-u meczy przegrał 3 mecze , do tych poważniejszych porażek należy zaliczyć challenge i z Troickim bo jednak z Cilicem nie miał jakby nie patrzeć większych szans.. dodatkowym atutem jest jego szybkość i pewność siebie czego brakuje zdecydowanie temu drugiemu.. Nie lubię grać na Feliciano Lopez bo już dużo razy się sparzyłem.. i odkąd gram przeciwko Niemu.. to po prostu wchodzi.. Także kurs warty brania pod uwagę zwłaszcza, że Monaco ma serię 6 zwycięstw w tym mecz z Goffinem z którym uporał się dosyć łatwo w przeciwieństwie do Lopeza.
Powodzenia!
⛔ 100

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka IO Mężczyzn
Spotkanie: Polska - Bułgaria
Typ: Poniżej 160,5 pkt
Kurs: 1,85
Bukmacher: Betclic
Analiza: Co tu dużo pisać.. ale analiza wymaga... Polska jest w gazie, po ostatnim meczu z Włochami świadczy o Nich tylko to, że choć przegrali I seta, to potem następne przeszli jak burza.. pokazując temperament i ducha walki.. Bułgaria, owszem nie jest to aż bardzo &#39;&#39;słaby&#39;&#39; rywal, ale myślę, że Polscy siatkarze, kolejny mecz zaliczą do udanych i myślę, że nawet Bułgaria seta tu nie ugra... Polska obecnie zdobyła Ligę Światową, plasuję się że mogą zdobyć tu złoto, albo i srebro.. czego im bardzo tu życzę.. więc i myślę że tutaj punkciki powinny wejść gładko, zważając na formę Polaków.. Kurs jest w sam raz... żeby go ustrzelić.. dlatego Polecam.. POLACY DO BOJU!
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +1
kieran 2,8K

kieran

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, Igrzyska
Spotkanie: Argentyna - Francja
Typ: Argentyna -4,5
Kurs: 1,84
Bukmacher: Pinnacle
Analiza: Nadchodzi długo oczekiwane starcie dwóch kolegów ze Spurs, a mianowicie Parkera z Ginobilim. Dla mnie faworytem jest tutaj pod wieloma względami ekipa Argentyny, która ma wielkie doświadczenie na arenie reprezentacyjnej i do tego ich gra bardziej mnie przekonuje niż Francuzów. Nawet jeśli Parker zagra swój mecz życia, to i tak nie zdoła sam wygrać spotkania. Argentyna ma w składzie wielu świetnych strzelców, poza tym Prigioni jest jak najbardziej w stanie pokrzyżować plany rozgrywającemu Spurs. W składzie Francji jest również Batum, który zagrał bardzo słabe spotkanie z USA. Ale w końcu musiał rywalizować z takimi graczami jak Lebron czy Durant, więc dzisiaj powinien zagrać lepszy mecz. Z kolei Ginobili jest w bardzo dobrej formie, Gelabale czeka kolejne ciężkie starcie, bo najpierw musiał rywalizować z Bryantem a teraz przed nim Argentyńczyk. Argentyna tak czy siak prezentuje się lepiej od swojego rywala, z Litwą całkowicie zdominowali grę i wydaję mi się, że ich forma powinna wystarczyć na Francję. Parker nie znajduje się w szczytowej formie, nie trenował w końcu przez jakiś czas. Z mojego punktu widzenia Argentyna to wygra, bo mają nie tylko jakość w zespole, ale również doświadczenie, które jest kluczowe w takich rozgrywkach.
⛔ 100

pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
Dyscyplina: Judo, mężczyźni do 81kg
Zdobywca złotego medalu
Typ: Jae-Bum Kim (KOR)
kurs: 2,80
williamhill
Dzisiaj od dziesiątej trzydzieści na maty w Londynie wychodzą dżudocy w kategorii do osiemdziesięciu jeden kilogramów. Faworytem jest Koreańczyk Jae-Bum Kimi ja zdecydowałem się postawić na niego. Cztery lata temu na Igrzyskach Olimpijskich w Pekinie przegrał on jedynie w finałowej walce z Niemcem Ole Bischofem. Niemiec już nie jest tak mocny jak wówczas. w ostatnich mistrzostwach świata zajął zaledwie dziewiąte miejsce. Z kolei Azjata dominuje w tej kategorii od dwóch lat. W dwóch ostatnich Mistrzostwach Świata w Paryżu i Tokyo zdobył on złote medale. Zdominował też Mistrzostwa azjatyckie tam zdobywał złoto w ostatnich czterech latach. Główni jego rywale do złota to brazylijczyk Leandro Guilheiro, azer Elnur Mammadli oraz wymieniany wyżej Ole Bischof. Na Brazylijczyka i Niemca może trafić dopiero w finale zaś azera w półfinale. Myslę Ole Bischof w tej formie jaką prezentuje Koreańczyk dzisiaj zatryumfuje.
✅ 180

santoro86 18,1K

santoro86

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Eliminacje Ligi Mistrzów
Spotkanie: Motherwell - Panathinaikos (połowa/koniec)
Typ: remis/Panathinaikos
Kurs: 4.00
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Dzisiaj swoje zmagania o LM zaczynają szkockie Motherwell i grecki Panathinaikos. Moim faworytem w tej rywalizacji są zdecydowanie gracze z Aten, kadrowo zdecydowanie mocniejsi i wydaje się, że układ, w którym pierwszy mecz grają w Szkocji jest także dla nich bardzo korzystny.
Typuję dzisiaj, że do przerwy nie zobaczymy wielkiego widowiska i jakoś czuję tutaj remis po pierwszych 45 minutach. Batalia o zwycięstwo zacznie się w drugiej połowie i tutaj upatruję win Panathinaikosu. Dlaczego ? Właściwie wszystko przemawia za nimi, w kadrze są doświadczeni gracze, którzy grali także na Euro 2012 - Karagounis czy Katsourianis. Dzisiaj powinni pokierować linią pomocy Panathinaikosu w sposób profesorski. Liczę na Sebastiana Leto, który w poprzednim sezonie zdobył 15 goli a wystąpił tylko w 17 meczach. Jest jeszcze Hiszpan Vitolo (25/0) czy Portugalczyk Zeca (32/2). Atak dzisiaj powinni tworzyć Toche (23/11) i Urugwajczyk Bruno Fornaroli. Jest to ciekawy napastnik mający za sobą grę we włoskiej Sampdorii czy hiszpańskiej Recreativo Huelva. Grał także w lidze urugwajskiej i argentyńskiej. Średnio do 2 mecze zdobywa bramkę więc statystyki ma bardzo obiecujące. W obwodzie Jesualdo Ferreira ma jeszcze Kostę Barbarousesa (ostatnio grał w 2 lidze rosyjskiej, 13/2), Ibrahimę Sissoko (nie przebił się do składu VFL Wolfsburg i wypożyczono go do Aten, w poprzednim sezonie 2 mecze w Bundeslidze), Antonisa Petropulosa (26 lat, świetne warunki fizyczne 191 cm wzrostu, 83 kg wagi, w ostatnim sezonie 3 gole w 12 meczach).
Trener Motherwell Stuart McCall nie dysponuje takimi nazwiskami w składzie jednak eliminacje do Ligi Mistrzów dla jego graczy to wielkie osiągnięcie i na pewno woli walki tutaj im nie zabraknie czy to jednak wystarczy ? Myślę, że na pierwsze 45 minut dzisiejszego meczu tak.
W kadrze Motherwell na wyróżnienie zasługują:
* Steven Hammell (wychowanek klubu, od wielu sezonów podstawowy zawodnik, w ubiegłym sezonie 37 meczy i 2 gole)
* Omar Daley (Jamajczyk, szybki skrzydłowy, wcześniej grał w 3 i 4 lidze angielskiej, w ostatnim sezonie 25 meczy i 2 gole)
* Keith Lasley (podstawowy rozgrywający, ponad 100 meczy w barwach Motherwell)
* Michael Higdon (napastnik, w ubiegłym sezonie 35 meczy i 14 goli. Poprzednio był podstawowym napastnikiem w barwach Falkirk i St.Mirren)
* Henrik Ojamaa (napastnik rodem z Estonii, 21 lat, w ubiegłym sezonie 18 meczy i 7 goli, próbował swoich sił na boiskach 2 Bundesligi, gdzie zagrał 2 minuty w barwach Alemanni Aachen, następnie trafił do holenderskiej Fortuny Sittard ale tam także nie zachwycił - 12 meczy i 1 gol. Kolejnym przystankiem była liga fińska gdzie w barwach RoPS zagrał 17 razy i strzelił 2 gole)
Gdyby porównywać składy to tutaj Panathinaikos jest lepszy o co najmniej 2 klasy, dzisiaj spodziewam się ich wygranej ale pierwsza połowa myślę, że będzie remisowa dlatego mój typ to X/2.
⛔ 100

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis, 31.07.2012, 14-30 Olimpiada
Kei Nishikori - Nikolay Davydenko
typ: 2
3,52
pinnacle
Analiza
Dziś w spotkaniu drugiej rundy turnieju olimpijskiego w Londynie, Japonczyk, Kei Nishikori spotka sie z reprezentantem Rosji, Nikolayem Davydenka. Zdecydowanym faworytem spotkania wedlug bukmacherow jest mlody Japonczyk, ja jednak mam nieco odmienne zdanie na ten temat. Czy naprawde przeciw Davydence powinny byc wystawione tak niskie kursy? Japonczyk nie wychodzi jeszcze poza typowego sredniaka, na trawie nie osiaga zbyt spektakularnych wynikow, Japonczyk na trawie przegral w tym roku m.in. z Raajevem Ramem. Davydenko to przeciez swiatowa czolowka sprzed kilku lat, tenisista ogromnie doswiadczony, potrafiacy wspiac sie jeszcze na wyzyny swoich umiejetnosci, a sa one wieksze niz mozliwosci aktualne Japonczyka. Naprawde nierozumiem kursow oferowanych przez bukmacherow i zdecydowanie uwazam, ze Rosjanin ma ogromne szanse na awans do kolejnej rundy. Davydenko pokonal w I rundzie Radka Stepanka, specjaliste od gry na trawie, sadze, wiec, ze jest w dobrej formie i wygra dzisiejsze spotkanie.
⛔ 100

N 2

nananaro

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka, IO
Spotkanie: USA - Niemcy
Typ: 2
Kurs:3,3
Bukmacher: betclic
Analiza: Kolejna runda spotkań siatkarskicj na IO. W poprzedniej drużyna USA gładko poradziła sobie z reprezentacją Serbii, a Niemcy po zaciętej walce przegrali 3:0 z Rosją. W meczu, który rozpocznie się o godzinie 17:45 zdecydowanymi faworytami są tegoroczni finaliści Ligi Światowej. Ja zdecydowałem się jednak typować w tym spotkaniu na drużynę niemiecką. Grupa B to tzw. grupa śmierci i tutaj w walce o awans może się liczyć każdy wygrany set. Zajmująca aktualnie 4 miejsce Serbia rozgrywa aktualnie mecz z Tunezją, w którym jest zdecydowanym faworytem. Myśląc o awansie Niemcy muszą podejść do tego spotkania na pełnych obrotach, ponieważ oprócz Serbii w kolejnym etapie dojdzie jeszcze do gry z reprezentacją Brazylii. Znalezienie się w czwórce w przypadku porażki w tym spotkaniu może się więc okazać trudne.
⛔ 100

dibetto 152

dibetto

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka, IO
Spotkanie: Polska - Bułgaria
Typ: Dokładny wynik. 3:2
Kurs: 7.5
Bukmacher: Bwin
Analiza: Całkiem ciekawy mecz się szykuje. Polacy są bez wątpienia lepsi to też celuję w ich zwycięstwo. Ale Bułgarzy powinni powalczyć i wyssać z naszych trochę sił.
Po pierwsze, o czym wspomina Winiarski, mecz jest o nietypowej porze. To może trochę zdekoncentrować nasz zespół.
Po drugie trener zaczyna rotować składem i możliwe że zagra Zagumny. Mam prawo myslę, że moze to trochę rozregulować naszą grę. Bo przeciez nie bedzie to pewnie kwestia tylko jednego zawodnika, a szanse ze &quot;słabymi&quot; Bułgarami dostaną też inni.
Po trzecie jest to taka faza turnieju, w której koncentracja nie musi być na najwyższym poziomie. Większej mobilizacji spodziewam się wiec po Bułgarach.
Tym bardziej, ze oni nie grają bez żadnej presji, więc bedą mogli skupić się tylko na własciwym odbijaniu piłki. na niczym więcej. A możliwe, że Polacy będą kalkulowali i szanowali siły przed następnymi meczami. Chwila nieuwagi i zamiast szybkiego 3-0, może zrobić się długi mecz i 5 setów.
Dla Bułgarów to w zasadzie najważniejszy mecz na tym turnieju, a bez tej presji, będą mogli podejść do niego z niemal idealnym nastawieniem. Więc nie sądzę, by problemy wewnętrzne miały jakikolwiek wpływ dzisiaj na ich mentalną postawę.
Wiele razy pokazywali dobre fragmenty swojej gry w tym roku. Chociażby w meczach sparingowych przed Igrzyskami.
Wygrali pewnie pierwszy mecz, ponadto myślę, że są tęz mądrzejsi o niedawną ligę światową. Nie chodzi mi tylko o mecz z Polakami, ale w ogóle o grę prestiżowym turnieju. Nabyli znowu trochę doświadczenia, posmakowali porażki i wiedzą jakich błędów unikac. Także w sferze mentalnej. Sądzę więc, ze Bułgarzy przy odrobinie szczęścia mogą te 2 sety ugrać.
Chciałbym naprawdę dobrego meczu ;)
⛔ 100

A 0

arek570

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Eliminacje Ligi Mistrzów
Spotkanie: Motherwell - Panathinaikos
Typ: Panathinaikos
Kurs: 1.9
Bukmacher: Pinnacle
Analiza: Grecy to uznana marka w europie, w LM grali już nie raz, zaś gospodarze? Wiemy dobrze jakie dwa kluby (teraz już jeden) liczą się w Szkocji. Dla mnie kadrowo dzieli je przepaść, kurs 1,9 na gości? Szkoda tego nie zagrać. Ryzyko jest zawsze, skuteczność może nie dopisać, pogoda może sprzyjać gospodarzom bo są przyzwyczajeni do opadów deszczu, ale bez wątpienia faworyt jest jeden!
✅ 90

enhydra 7

enhydra

Użytkownik
Dyscyplina: koszykówka - Olimpiada mężczyzn Spotkanie: Tunezja - USA Typ: USA poniżej 110 punktów Kurs: 1.85 Bukmacher: Ekspekt Analiza: Każdy widzi USA i myśli pogrom, moim subiektywnym zdaniem nic bardziej mylnego. Po pierwsze: od kiedy pamiętam Tunezja swoją grę opierała na obronie. Po drugie: pytanie retoryczne; czy USA przyjechało na Olimpiadę by zdobyć złoto olimpijskie, czy o po to by gromić wszystkich najwyżej jak się da i wykonywać prawie cyrkowe sztuczki jak dawno temu robił to zespół Harlem? Po trzecie: czy Tunezja pójdzie na wymianę ciosów z USA, ja w to wątpię raczej zagrają bardzo defensywnie i wolno. Po czwarte: 110 punktów to naprawdę dużo na drużynę, daje to aż 27,5 punkta na kwartę. Trochę statystyk, choć jest kłamstwo małe, kłamstwo średnie i statystyka: Tunezja 29.07.12 IGR Nigeria – Tunezja 60 : 56 (brakuje 50 punktów do linii 110) 21.07.12 FRI Tunezja - Wielka Brytania 73 : 69 (brakuje 41 punktów do linii 110) 13.07.12 FRI Hiszpania Tunezja 95 : 56 (brakuje 15 punktów do linii 110) 10.07.12 PUC Tunezja – Rosja 80 : 51 (brakuje 59 punktów do linii 110) 08.07.12 PUC Tunezja – Australia 62 : 60 (brakuje 50 punktów do linii 110) 07.07.12 PUC Rosja Tunezja 63 : 53 (brakuje 47 punktów do linii 110) 06.07.12 PUC Chiny Tunezja 85 : 54 (brakuje 25 punktów do linii 110) 28.08.11 MIS Angola - Tunezja 56 : 67 (brakuje 54 punktów do linii 110) 27.08.11 MIS Wybrzeże Kości Słoniowej – Tunezja 57 : 60 (brakuje 53 punktów do linii 110) 25.08.11 MIS Tunezja - Maroko 86 : 67 (brakuje 43 punktów do linii 110) USA 29.07.12 IGR USA - Francja 98 : 71 (brakuje 12 punktów do linii 110) 24.07.12 FRI HiszpaniaUSA 78 : 100 (brakuje 10 punktów do linii 110) 22.07.12 FRI USA Argentyna 86 : 80 (brakuje 24 punktów do linii 110) 19.07.12 FRI Wielka BrytaniaUSA 78 : 118 (przekroczona linia 110, o 8 punktów) 17.07.12 FRI USA - Brazylia 80 : 69 (brakuje 30 punktów do linii 110) 13.07.12 FRI USA Dominikana 113 : 59 (przekroczona linia 110, o 3 punkty) 30.10.11 AME USA - Dominikana 94 : 92 (brakuje 16 punktów do linii 110) 29.10.11 AME USAMeksyk 55 : 71 (brakuje 55 punktów do linii 110) 29.10.11 AME USAUrugwaj 80 : 82 (brakuje 30 punktów do linii 110) 28.10.11 AME Brazylia - USA 77 : 88 (brakuje 22 punktów do linii 110) H2H 02.09.10 MIS USA Tunezja 92 : 57 (brakuje 18 punktów do linii 110) Ja tam zbytnio nie wierze statystyką, ale nawet one pokazują że linia chyba za wysoka…
zwrot

kokocz 292

kokocz

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka mężczyzn, Olimpiada
Mecz: Francja - Argentyna
Data: 31.07.2012 21:00
Typ: Francja
Kurs: 3.15
Bukmacher: Expekt
Analiza: Dzisiaj o godzinie 21:00 w Londynie dojdzie do spotkania koszykówki mężczyzn pomiędzy dwiema dobrymi ekipami, które co prawda nie są faworytami tej imprezy jak każdy oprócz USA, ale zaliczają się do ścisłej czołówki tych drużyn, które napewno ambitnie powalczą o medal. Ja w tym starciu stawiam na Francuzów. Dlaczego? Ponieważ według mnie są znacznie lepszym zespołem o równych &quot;parametrach&quot; i mają w swoim składzie wielu zdolnych graczy, którzy potrafią wygrać ten mecz. W zespole Argentyny prym wiodą trzej zawodnicy i jedyni jacy występują w NBA. Są nimi Luis Scola (32pkt, 4as i 5 zb w meczu przeciwko Litwie), Manu Ginobili oraz Carlos Delfino, którzy także zagrali wyśmienite zawody w swoim pierwszym meczu. Oprócz dwóch zawodników z pierwszej &quot;piątki&quot;, jakimi są Nocioni i Prigioni w zespole Argentyny nie ma już nikogo, kto mógłby dobrze zagrać. Zdaje sobię oczywiście sprawę z siły Argentyny, jednak i tak zdecydowanie stawiam na Francję, która posiada takich zawodników jak chociażby Tony Parker, Nicolas Batum, Ali Traore, De Colo, Pietrus, Seraphin, Gelabale, Rony Turiaf (mistrz NBA), czy chociażby od kilku sezonów bardzo solidny gracz i kapitan drużyny Boris Diaw. Jak dla mnie te nazwiska powinny spokojnie ograć Argentynę, która nie ma zbyt dużo atutów. Francuzi mają ich znacznie więcej. W meczu z USA 7 zawodników zdobyło przynajmniej 7pkt, mogą rotować składem i mam nadzieję, że ich liderzy jak Parker, Diaw, Batum, Pietrus czy Turiaf udowodnią swoją wartość.
✅ 215

Otrzymane punkty reputacji: +1
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom