>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 30.07.2014 (środa)

Status
Zamknięty.
grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Tutaj podajemy typy
na środę - 30. Lipca

Typy podajemy według wzoru:

Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina:
22:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher:
Analiza:
Prosimy o pisanie normalnych analiz (brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania). Takie posty będą karane żółtymi kartkami. Oczywiście możecie zaznaczyć tymi sposobami najważniejsze informacje, ale nie całą analizę.
Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, user otrzymuje automatycznie ⛔100
Proszę kopiować format podawania typów i bezwzględnie się do tego stosować. Mają być wyraźnie zapisane wyróżniki takie jak Dyscyplina, Godzina, Spotkanie, Typ, Kurs, Bukmacher i Analiza.
Mile widziany bezpośredni link do danego meczu np z oddsportal.com albo livescore.pl Przyśpieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis
- trzecią i kolejną kiepską analizę w danym miesiącu

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, przeczytaj ją jeszcze raz lub daj na podgląd posta.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

Otrzymane punkty reputacji: +23
engelos 352

engelos

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - EUROPA , CHAMPIONS LEAGUE
Godzina:
20:45
Spotkanie: Legia - Celtic
Typ: 1
Kurs: 2.8
Bukmacher: William Hill
Analiza:
Witam. To mój pierwszy post. Analiza będzie krótka i treściwa. Według mnie Legia jest świadoma, że Celtic to nie drużyna St. Patric i w tym przypadku nie pójdzie tak łatwo, szczególnie na wyjeździe.Szkoci u siebie nie puszcza 5 goli. Co za tym idzie trzeba w pierwszym meczu się spiąć. Osobiście czekam na wyplate, jak jutro wplynie to 500 pln na Legie z miejsca wjeżdżam!!!! Legia jet zmotywowana i wreszcie zaczeła wygrywać. Pewniaczek.......
kiepska analiza

Otrzymane punkty reputacji: +4
lukas1958 412

lukas1958

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Liga Mistrzów - Kwalifikacje
Godzina:
20:00
Spotkanie: Feyenoord Rotterdam - Besiktas Stambuł
Typ: Rezultat meczu i obie drużyny strzelą Feyenoord
Kurs: 4,33
Bukmacher: williamhill
Analiza:
Zapraszam na spotkanie w ramach kwalifikacji do Ligi Mistrzów, pomiędzy Feyenoordem Rotterdam a Besiktasem Stambuł. W jednym z ciekawszych środowych meczów 3. rundy kwalifikacji Feyenoord podejmie Besiktas. Wicemistrzowie Holandii w 2012 roku na tym samym etapie rozgrywek nie podołali Dynamu Kijów i teraz na pewno spróbują zaprezentować się lepiej. Wskazywanie ich na faworytów jest jednak moim zdaniem dość ryzykowne. Dużo bezpieczniejsze wydają się typy na wysoki wynik i zdobycie bramki przez obie drużyny. Zespoły z Turcji rzadko kiedy potrafią zachować czyste konto w europejskich pucharach, a wyniki gości w sparingach sugerują, że defensywa Besiktasu nie jest aktualnie w najwyższej formie. Porażka 1:2 z Wigan czy remis 1:1 z FSV Mainz to na pewno kiepska reklama tureckiego futbolu. Z drugiej strony Demba Ba i Olcay Sahan mają duże szanse, by zdobyć bramkę w Rotterdamie. Z rywalami z czołówki Eredisivie Feyenoord u siebie niemal zawsze tracił przynajmniej jednego gola, a ekipa ze Stambułu dysponuje umiejętnościami podobnymi do tych jedenastek Ajaksu Amsterdam czy PSV Eindhoven. Polecam więc typ na wysoki wynik, spodziewając się, że obie strony strzelą przynajmniej po golu. Mimo wszystko myślę, że jednak górą będzie drużyna z Holandii. Mecz rozpocznie się o godzinie 20:00
⛔100

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ziemny ???? Washington 2014 (USA)
Godzina: 02:00
Spotkanie: Paire Benoit-Karlovic Ivo
Kurs: 2.75
Bukmacher: Bet365
Analiza:

W ostatnim czasie często poruszałem temat Karlovica, chłop lipiec może już zaliczyć jako kolejną młodość tenisową. Ponieważ nie można inaczej nazwać dotarcia do dwóch turniejów rangi ATP jaka nie byłaby obsada turniejów. Zaskakujące są statystyki serwisowe Chorwata ponieważ na 9 meczów został przełamany tylko 5 razy, w tym 4 razy w finale z Hewwitem także tam obniżył loty. W ciągu tych 10 meczów udało mu się zaserwować 151 asów,to mówi samo za siebie do jakiej formy wrócił doktor Ivo. Idąc jeszcze wstecz w obecnym sezonie to zanotował finał w Memphis czy też Dusseldorfie no ale mniejsza z tym,chodzi mi o to,że Ivo jest na gazie. Tego co można napisać o Karlovicu nie można napisać o Paire,no ale Francuz stracił sporo sezonu z powodu kontuzji i później długo wracał na swój poziom, w sumie to on dalej do niego próbuje wrócić. Benoit szuka tej formy i może tutaj odpali ponownie? Dlaczego nie? W poprzednich meczach miał cholernie wielkie kłopoty z serwisem,a własne podanie to groźna broń Paire,a Washingtonie pokazał,że coś drgnęło i to znacznie. Francuz przegrywał czasem seriami swoje gemy do zera albo do 15, zazwyczaj działo się tak jak jego psychika nie wytrzymywała, lecz w tym roku po kontuzji po prostu zwyczajna niedyspozycja. W tym turnieju pokazał się z dobrej strony w meczu z Dancevicem,nie było transmisji lecz po przebiegu meczu można dojść,że na serwisie znowu jest bardzo dobrze ponieważ wygrywał bardzo często gemy bardzo pewnie. Dancevic na pewno jest lepszym returnerem od Karlovica, więc jeśli Paire utrzyma serwis to Karlovic będzie miał jeszcze większe problemy na returnie. Benoit to zawodnik z wielkim talentem lecz często ten talent niszczy mu słaba głowa, to jeden z nielicznych tenisistów który ma lepszy bekhend o 300% od forhendu. Kurs moim zdaniem przesadzony, tym bardziej,że Chorwatowi często się zdarzało mieć jeden czy dwa dobre turnieje a później seriami odpadał w pierwszych czy drugich rundach. Jeśli Paire zagra tak jak z Dancevicem i dołoży do tego jeszcze 20% to może ten mecz wygrać i tak też stawiam. A możliwe,że kursy znacznie spadną w dół.
⛔100

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Dyscyplina: ???? Tenis - ATP Waszyngton
Godzina:
1:00
Spotkanie:
Kavcic B. - Becker B.
Typ:
Becker B.
Kurs: 1.83
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Zaskoczył mnie ten kurs na Niemca. Przecież Becker pokazał się ostatnio ze świetnej strony na turnieju w Atlancie, gdzie uległ dopiero w półfinale Seli po trzech setach, ale Dudi (Izraelczyk) zagrał genialny turniej. Myślę, że forma Niemca nie spadła tak z tygodnia na tydzień i nadal jest w wysokiej dypozycji.
Kavcic przede wszystkim większość meczy gra na ziemi, ale ostatnio pograł dużo w challengerach, wygrał 3 turnieje + zaliczył 1 finał. Ale co z tego skoro środowisko challenger to niebo, a ziemia w porównaniu do ATP. Myślę, że w tym meczu wygra doświadczenie.
✅83

Otrzymane punkty reputacji: +6
maer 323,7K

maer

Typer A-League
Dyscyplina: Piłka nożna - Japonia ( J-League 2 )
Spotkanie: Consadole Sapporo - Yokohama F.C.
Kurs: 2.15
Data: 30.07.2014
Godzina: 12.00
Bukmacher: WilliamHill
Analiza:
Zapraszam bardzo serdecznie na 24 kolejkę rozgrywek japońskiej J-League 2 czyli bezpośredniego zaplecza najlepszej ligi kraju Kwitnącej Wiśni.
W prawie dwumilionowej metropolii japońskiej Sapporo na Sapporo Dome mogącym pomieścić prawie czterdzieści dwa tysiące widzów lub na Sapporo Atsubetsu Park mogącym pomieścić ponad dwadzieścia tysięcy widzów gdyż gospodarze rozgrywają swoje mecze na obu tych stadionach odbędzie się spotkanie pomiędzy miejscowym Consadole Sapporo założonym w 1935 roku a w gości z miasta Yokohama liczącego prawie trzy miliony siedemset tysięcy mieszkańców przyjedzie drużyna założona w roku 1998 a mianowicie Yokohama F.C..
Consadole Sapporo rozegrało w tym sezonie ligowym 23 spotkania w których zdobyło 34 punkty po 9 zwycięstwach, 7 remisach oraz 7 porażkach co daje obecnie 6 pozycję w japońskiej J-League 2, bilans bramkowy 28-24.
Yokohama F.C. zdobyła 26 oczek w swoich 23 meczach rozegranych w tym sezonie ligowym po 6 zwycięstwach, 8 remisach oraz 9 porażkach i zajmuje obecnie 18 miejsce w tabeli ligowej z bilansem bramek 22-24.
Gospodarze zagrali u siebie w tym sezonie ligowym 12 razy i zdobyli 23 oczka po 6 wygranych, 5 remisach oraz 1 porażce, bilans bramek na swoim terenie 19-9.
Goście zdobyli 15 punktów w swoich 11 spotkaniach rozegranych w tym sezonie na wyjazdach po 4 zwycięstwach, 3 remisach oraz 4 przegranych, bilans bramkowy w delegacjach 11-11.
Mecz zapowiada się bardzo ciekawie gdyż obie drużyny są niepokonane w lidze od 7 czerwca 2014 roku czyli już prawie 2 miesiące a w ostatnich ich 13 spotkaniach w mieście Sapporo 3 razy wygrywało Consadole, 4 razy padały remisy oraz 6 razy góra byli goście z miasta Yokohama.
Mój typ w tym spotkaniu to zwycięstwo gospodarzy, Consadole Sapporo mają niekorzystny bilans gier u siebie z Yokohama F.C. lecz za to u siebie w tym sezonie prezentują dobra formę i na pewno będą bardzo chcieli poprawić ten bilans a Yokohama F.C. niby obecnie lepiej gra na wyjazdach lecz to wina tylko ostatnich 3 spotkań ze słabszymi drużynami na swoim terenie a tym bardziej słabszymi od ich przeciwnika w tym spotkaniu i moim zdaniem 3 oczka pozostaną w mieście Sapporo.
⛔100

don-diego 110

don-diego

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - International Champions Cup
Godzina: 03:15
Spotkanie: Real Madryt - AS Roma
Typ: Over 3,5
Kurs: 2,50
Bukmacher: WilliamHill
Analiza:
W Dallas czeka nas mecz drużyn, które będą walczyć o życie w tym turnieju. Szanse na awans do finału daje każdemu z nich tylko zwycięstwo w regulaminowym czasie gry.
Carlo Ancelotti, który eksperymentował składem w meczu przeciwko Interowi dziś stawia na solidną jedenastka, która powinna się bez problemu uporać z Rzymianami.
Stawiam na wynik powyżej 3,5 bramki z kilku powodów. Mimo to , że to jest turniej zespoły są bardziej nastawione na ofensywny futbol niż na kalkulowanie. Real będzie chciał zmazać remis i porażkę w karnych z Interem. Roma również będzie chciała zrobić dobrze wrażenie po przegranej 2-3 z Manchesterem United. Roma mimo tego, że jest włoskim zespołem nie ma w naturze grania od początku do końca przede wszystkim na to, żeby nie stracić.
Dzisiaj szykuje nam się ciekawe spotkanie z wieloma bramkami.
⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +4
finckaxl 7,8K

finckaxl

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Liga Mistrzów - Kwalifikacje
Godzina: 20:45
Typ: Celtic -1
Kurs: 4,15
Analiza: Już dawno przestałem się oszukiwać że &#39;Nasi&#39; coś grają w piłkę kopaną. Począwszy od repRNtacji po ligowych patałachów. Ale jest tego jeden wielki plus. Od tego czasu kiedy grają nasi można zarobić! Sekretarz generalny PZPN Maciej Sawicki uważa, że warszawski zespół może wyeliminować Celtic Glasgow.. !? Kim jest ten pan? Dość ironii.. Jak gra legła każdy widzi. Drewniaki, psuedogwiazdeczki może w naszej lidze dają radę ( i nie zawsze) ale z tym nie do Europy. Jasne punkty, Radovic i bramkarz, to za mało. O Celticu nie trzeba wiele pisać, bo z ległą to i Wulkan Biesiadki by coś ugrał. Z ciekawszych transferów, doszedł Pukki z Schalke 04. Podsumowując, mam nadzieję że Legła nie zawiedzie!
kiepska analiza

Otrzymane punkty reputacji: +1
wojttekkk 7,3K

wojttekkk

Użytkownik
Dyscyplina: ⚽ - PIŁKA NOŻNA - LIGA MISTRZÓW: Kwalifikacje
Spotkanie: Karabakh - Salzburg
Typ: Salzburg wygra 2 golami (Karabakh +1.5 : 0 Salzburg)
Kurs: 2.00
Godzina: 17:30
Analiza: Dzisiaj w kolejnej fazie kwalifikacji zmierzy się Karabakh (Azerbejdżan), a na przeciw ich stanie drużyna Salzburg (Austria). Drużyna z Azerbejdżanu jeszcze nie rozpoczęła rozgrywek ligowych. Swój pierwszy dwumecz w kwalifickacjach zagrała z drużyną z Malty, który wygrała 5:0.. Dla drużyny z Austri jest to pierwszy mecz w tegorocznych rozgrywkach Ligi Mistrzów.
W rankingu FIFA liga azerska plasuje się na 29 miejscu, zaś austryjacka na 15. Dla mnie to duża różnica poziomu lig, którą na pewno dzisiaj zobaczymy na boisku. Ranking FIFA także pokazuje różnicę tych klubów. Salzbug plasuję się na 54 miejscu, zaś drużyna Karabakh zajmuje odległe 214 miejsce.
Ogólnie jako drużyna w tamtym sezonie rozgrywek ligowych radziła sobie bardzo dobrze na własnym stadionie, bo na 18 meczy wygrała 12, 4 zremisowała i 2 przegrała, przy czym strzelała bardzo dużo bramek bo aż 41, a traciła ich tylko 11. Jednak ich rodzimej ligi nie możemy porównywać do Ligi Mistzów, gdzie gra się całkiem inaczej. Drużyna Salzburga rozegrała w tamtym sezonie również 18 meczy wyjazdowych, w których wypadła też dobrze.. Wygrała 11 meczy, 2 zremisowała i 5 przegrała - strzelając przy tych statystykach 41 bramek, tracąc trochę więcej niż Azerowie u siebie bo 23. Austrycjacka liga już ruszyła, Salzburg wygrał swoje 2 mecze wysoko - u siebie 5:0 i na wyjeździe 1:5.
Dla mnie dzisiejszy mecz to pewna wygrana Salzburga - a raczej wysoka pewna wygrana Salzburga, jednak nie mówię, że drużynie gospodarzy nie uda się strzelić nawet 1 gola - bo gdybym miał stawiać dokładny wynik to byłoby to 1:3/4.. Klasa drużyn jest moim zdaniem ogromna i to właśnie Salzbug dzisiaj pokaże w tym meczu. Dla odważniejszych też polecam typ Karabakh +2.5 : 0 Salzburg, który można zagrać po kursie 3.35. Jednak ja gram ostrożniej HA +1.5, bo wydaje mi się, że wygrana dwoma golami drużyny Salzburga jest bardziej pewna i polecam się śpieszyć z grą tego typu, ponieważ kursy ciągle lecą w dół.
Link do meczu: KLIK
⛔100

baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna Eliminacje LM
Spotkanie Legia-Celtic
Typ: x/x
Kurs 4.75
Buk Unibet
Godz 20:45
Analiza:
Na jutro wybrałem spotkanie pomiędzy mistrzem Polski oraz mistrzem Szkocji w ramach eliminacji do elitarnych rozgrywek piłkarskiej ligi mistrzów. Legia na własnym stadionie podejmię Celtic Glasgow. Faworytem do awansu jest drużyna , która pierwsze spotkanie rozegra jako gośc,ale to jest typ bukmacherów , nie mój, ja wierze że Legia z meczu na mecz wygląda coraz lepiej i myślę że w tym spotkaniu rozkręci się i uzyska korzystny wynik , który pozwoli jej awans do kolejnej rundy. Celtic w poprzedniej rundzie wyeliminował Reykjavik z Islandii, w pierwszym spotkaniu wygrał 0:1 a u siebie rozbił rywali az 4:0 Legia natomiast w spotkaniu na własnym stadionie z St.Patricks zremisowała po 1 , natomiast w drugi meczu wyjazdowym była zespołem zdecydowanie lepszym i wygrała aż 0:5, w spotkaniu Ligowym w Krakowie wyglądała już dużo lepiej i zasłużenie stamtąd wywiozła komplet punktów, uważam że w tym spotkaniu mistrz Polski nie powinien przegrać, ponieważ Berg i Legia dobrze, wiedzą że w takim spotkaniu muszą wygrać żeby zachować jakiekolwkiek szanse przed spotkaniem rewanżowym w szkocji. Mój typ to wygrana gospodarzy 1:0. lub 0:0
⛔100

W 0

waski1986

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - EUROPA , CHAMPIONS LEAGUE
Typ: 2
Kurs: 2.5
engelos brawo za swietna analize, nie jestes nawet swiadomy tego ze legla gra jutro u siebie.
Celtic w minionym sezonie sprzedal kilku kluczowych zawodnikow, lecz obrona pozostaje bez zmian z minionego sezonu. Dobrze pamietam wyczyny legly w fazie grupowej, mogli przeciez przejsc do histori. Dla bardziej odwaznych polecam celtic -1
kiepska analiza

robaaak 387

robaaak

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna Eliminacje LM
Spotkanie:
Legia - Celtic
Typ:
1 HA -1.5
Kurs:
6.10
Buk:
bet365
Godz:
Miałem poszukać czegoś egzotycznego, ale dam typ na cześć zakompleksionych kolegów typujących powyżej (baku to nie do Ciebie).
Legia ma to do siebie, że potrafi raz na jakiś czas rozegrać kosmiczny mecz. Tak było gdy eliminowali z pucharów Panathinaikos, tak było całkiem niedawno gdy wybili z głowy puchary Spartakowi Moskwa.
Berg rzeźbi niesamowicie od początku sezonu, ale jak jutro Legia wygra, będzie mu wybaczone.
To, że Legioniści grać potrafią pokazali i w rewanżu z St. Patricks (zostali zmobilizowani perspektywą obicia ładnych twarzy w razie odpadnięcia) i w meczu z Cracovią, która prowadziła od 4 minuty, a ostatecznie dostała baty. Celtic nie będzie grał w stylu &quot;obrona Częstochowy&quot; i to jest plus dla Legii, która w ataku pozycyjnym wypada średnio jak zresztą każda polska drużyna. Plus kolejny jest taki, że nie trzeba będzie piłkarzyków mobilizować, co było problemem w pierwszych meczach sezonu. I w pierwszym meczu z Irlandczykami i z Bełchatowem gwiazdy wyszły na boisko i czekały aż przeciwnik się położy, dzisiaj nic takiego nie będzie miało miejsca.
Celtic nie grał w tym sezonie jeszcze o jakąś stawkę, nie licząc spotkań z KR. Nawet rozkręcony w środku sezonu, to jest tylko europejski średniak, który przystąpi do meczu z Legią osłabiony.
Berg będzie miał do dyspozycji wszystkich, którzy ostatnio liczyli się w składzie. Gotowy do gry jest Kuciak (kontuzja okazała się mniej groźna niż to wyglądało), Żyro który mam nadzieję odnajdzie wiosenną formę, coraz lepiej wyglądają Kosecki i Jodłowiec, który w sobotę w Krakowie był najlepszy na boisku.
Podsumowując: gram sercem, nie rozumem jednak jakieś mgliste podstawy ku temu mam. Gdyby nie dowcipnisie powyżej, nie grałbym tego wcale bo wynik jutro może być każdy.
✅400

Otrzymane punkty reputacji: +11
crash 0

crash

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - EUROPA: Liga Mistrzów - Kwalifikacje
Godzina:
Typ: Wygrana Celtic ( obie połowy )
Kurs: 8,25
Legie nie radzi sobie w ligowych starciach, celtic nie będzie się tutaj patyczkował i będzie widowisko bramek,
sporo analiz już przeglądałem i myślę że za nie duże pieniądze warto zagrać
pozdrawiam
kiepska analiza

morisone 793

morisone

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna: Chiny - Super Liga
Godzina: 13:35
Spotkanie: Tianjin Teda - Guizhou Renhe
Kurs: 2.50
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Jak zapewne zauważyliście na jutro wybrałem spotkanie nieskażone Ligą Mistrzów UEFA (nie jestem fanem grywania pierwszych spotkań z dwumeczów), o ile dziś wszystkie spotkania eliminacji poszły zgodnie z planem i faworyci powygrywali u siebie, tak czuję w moczu, że jutro dogi dojdą do głosu ???? Ale do rzeczy - 17. kolejka chińskiej Super Ligi, trzecia seria spotkań po przerwie mundialowej i ciekawie według mnie zapowiadający się mecz pomiędzy 6. w tabeli ekipą Tianjin Teda a 9-tym Guizhou Renhe. Delikatnym faworytem bukmacherów w tym starciu są gospodarze, ja widzę tam większe prawdopodobieństwo ich wygranej. Na przekroju całego sezonu różnica między obiema ekipami to zaledwie 4 oczka, Tianjin legitymuje się rekordem 7-4-5 (3-3-2 u siebie), goście przy takiej samej liczbie porażek zanotowali 5 wygranych i 6 remisów (2-5-3 w wyjazdowych grach, a także aż 15 straconych goli), jednak do tego typu zmotywowała mnie bardzo dobra postawa gospodarzy w ostatnich pojedynkach - 6 spotkań bez porażki (tylko 1 remis z 5. w tabeli Shanghai SIPG oraz cenne wyjazdowe zwycięstwo tydzień temu z 3. w tabeli Guangzhou). Guizhou 1-3-1 w last5, w tym upokarzająca przegrana 0-4 z zamykającym tabelę Harbinem (remisy z liderem i 3. drużyną to już zamierzchłe, majowe czasy ???? ). Jedyne, co mnie niepokoi, to bilans bezpośrednich spotkań - 3 wygrane jutrzejszych gości, przy 2 porażkach i 4 remisach, chociaż w 3 ostatnich pojedynkach dwukrotnie górą byli moi faworyci, nie wiem, czy mecze z 2012 i lat wcześniejszych będą miarodajne, stąd swój typ opieram głównie na obecnej postawie obu zespołów, na zakończenie dodam, że Tianjin na swoim boisku nie przegrał jeszcze z drużyną niżej notowaną od siebie (3 wygrane i remis), a Guizhou na wyjazdach nie potrafiła wygrać z ekipą znajdującą się wyżej w tabeli (3 remisy i 1 wpiernicz), liczę, że zespół z północy utrzyma wysoką formę i poradzi sobie z rywalem. Kurs jest na tyle wysoki, że z podpórką również można coś ugrać. Powodzenia ;)
⛔100

ojciechrzestny 37

ojciechrzestny

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - EUROPA: Liga Mistrzów - Kwalifikacje
Godzina: 19:00
Data: 30.07.14
Spotkanie: Grasshoppers (Sui) - Lille (Fra)
Typ: Lille
Kurs: 2.57
Bukmacher: Pinnacle Sports
Analiza:
Trochę mnie dziwią kursy na Lille.
Gdyż drużyna z Szwajcarii jest oczywiście słabsza od Lille kadrowo.
Lile wartość wedł. transfermarkt 74,40 mln e , a Grasshoppers 18,7 mln e)
I na dodatek w słabej formie 2 porażki w lidze (Chociaż ta druga po czerwonej kartce).
Liga Francuska nie ruszyła więc nie wiadomo w jakie formie są.
3 mecze 1 zwycięstwo i 2 porażki.
Drużynę Lille wzmocnili np. Corchia,Lopes i Origi.
Nie ulegli znaczącemu osłabieniu.
Więc w grze zobaczymy 3 drużynę lique 1.
Z wicemistrzem ligi szwajcarskiej.
W Szwajcarii tylko Basel jest to drużyna na ligę mistrzów.
Myślę ,że kurs warty ryzyka.
✅157

jedi_kpr 185

jedi_kpr

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna: Kwalifikacje LM
Godzina: 17:30
Spotkanie: Karabakh- Salzburg
Typ: over 4,5
Kurs: 4,25
Bukmacher: Expekt
Analiza:
Jak gra drużyna Salzburga chyba nie trzeba nikomu mówić, a konkretnie atak, atak i jeszcze raz atak no i atak można też dołożyć. Defensywa nie jest tak dobra jak ofensywa, ale często zachowuje 0 na koncie w lidze dlatego, że przeciwnicy zamiast ruszać na ich bramke to stawiają mur i myślą, że jak ugrają remis to będzie dobrze. To są jednak kwalifikacje do LM, przegrany odpada, a zwycięzca idzie dalej i obydwie drużyny będą walić w piłkę jak szalone (tak przynajmniej uważam ???? ). Karabakh u siebie wygrał 4:0 z Vallettą, a w tym dwumeczu pierwsze spotkanie to jedyna szansa azerskiej drużyny żeby cokolwiek ugrać i mieć nadzieję na dalszą grę więc raczej się nie zamurują. Co do Salzburga jest to ich pierwszy mecz w tegorocznej edycji LM. Drużyna dobrze wie na co ją stać i nie będzię się patyczkować, raczej powinni od początku napierać na przeciwnika i zapewnić sobie awans już w pierwszym spotkaniu. Wynik jakieś 2:3, 2:4, albo podobny (wysoki).
⛔100

stanleylevy 1,4K

stanleylevy

Użytkownik
Dyscyplina: el LM
Typ: Celtic strzeli w obydwu połowach
Kurs: 4,55
Buk: bet365
Trzecia runda kwalifikacji do Ligi Mistrzów w której zmierzą się Legia Warszawa z Celtikiem Glasgow. Faworytem dwumeczu jest zespół ze Szkocji (ostatnio 3 mistrzostwa z rzędu) i choć nie tak mocny jak kilka lat temu, to na pewno dużo mocniejszy niż ostatni przeciwnik Legii St Patricks, którego może i w drugim meczu łatwo pogonili (1-1 i 5-0), to jednak ten wynik nie odziwerciedla gry zespołu z Warszawy. Druzyna z Irlandii to kompletni amatorzy, a w ogolnym rozrachunku amatorów Legia wygrała. Celtic to juz poważna firma i na pewno pograją o zwycięstwo, a ja do polskich druzyn przekonany nie jestem, więc gram na przeciw. Celtic z Reyjkavikiem wygrał 1-0 i 4-0, więc w ogólnym rozrachunku wygląda to nawet gorzej niż jeśli chodzi o Legię, ale mecz meczowi nie równy. Juz czysty kurs na Celtic (2,50) jest bardzo atrakcyjny. Jeśli chodzi o sparingi to Celtic potrafi strzelać dużo bramek (3:1 z Krasnodarem i 5:2 z Linzer ASK), ale potrafi też grać słabo (szczególnie na wyjazdach), gdzie padają wyniki 0:0 czy 1:1. Ja jednak sądze, że defensywa Legii popełni błędy (Kuciak był niepewny gry, ale jest już chyba potwierdzone że zagra) i Celtic już w 1 połowie coś ustrzeli, a w drugiej dorzuci. A nie obraże sie jak Legia wygra 3:2 oczywiście, bo gole też strzelać potrafi (5:0 z wspomnianym St Patricks, 3:1 z Cracovią, 2:3 z Zawiszą mimo rezerwowego składu).
⛔100

kary1 477

kary1

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Eliminacje do Ligi Mistrzów
Godzina: 18:00
Spotkanie: HJK Helsinki - APOEL Nikozja
Typ: Remis (Zwrot jak HJK wygra)
Kurs: 2.35
Bukmacher: Bwin
Analiza:
Szczerze mówiąc szkoda pieniędzy na inne mecze mi, bo szczerze są nie pewne, dlatego wybrałem coś dziwnego, a zarazem dość pewnego. Remis w meczu APOELU z HJK trzeba przyznać, że te dwie drużyny dzieli, jednak poziom piłkarski i tutaj sprawa awansu nie będzie już tak trudna, wiadome jest, że to APOEL jest faworytem tej pary, ale mam kilka przemyśleń, które mogą sugerować dość wyrównane spotkanie. Przede wszystkim piłkarze z Finlandii wiedzą, że ich jedyna szansa to mecz na własnej trawie i jeśli będą chcieli awansować muszą tutaj wygrać, drugi powód to warunki klimatyczne w lecie jakie dzielą te zespoły, no są nie porównywalne, w Finlandii dalej mroźno, a własne boisko czasem dużo pomaga. Odległość między Cyprem a Finlandią to prawie 6 000 km, takie podróże naprawdę męczą. Myślę, że Nikozja nie da rady wyciągnąć w tym meczu zwycięstwa, mimo umiejętności wiele czynników wpływa zbyt negatywnie na ich grę. Do tego nie są jakimiś mistrzami świata żeby pokonać każdego nawet na trudnych terenach. Obie drużyny są mistrzami w swoich krajach, a Finlandia czy Cypr mają porównywalne umiejętności piłkarskie na tle międzynarodowym. Polecam!
✅135

Otrzymane punkty reputacji: +20
stanley-63 1,2M

stanley-63

Typer
Dyscyplina - Piłka nożna / Japonia J2-League /
Godz. 12:00
Spotkanie - Tokyo Verdy : Kyoto Sanga
Typ - Kyoto Sanga powyżej 2.5 gola
Kurs - 5.50
Buk - Bet365
Sporo dziś meczy do typowania ja wybieram Japonię a konkretnie 2 ligę gdzie zostanie rozegrana 24 kolejka , zainteresowało mnie spotkanie pomiędzy Tokyo Verdy a Kyoto , niestety gospodarze w tym sezonie grają fatalnie i zajmują 20 czyli ostatnie bezpieczne miejsce co prawda przewaga ich nad spadkowiczami to 8 pkt ale ani to dużo ani mało bo do końca sezonu jeszcze sporo tak więc trzeba grać ale jak jak nie idzie , na swoim Ajinamoto Stadium są najgorzej grającą ekipą w lidze ich bilans u siebie to 1-3-7 i br. 7:21 o dużo lepiej wygląda ich gra na wyjazdach 3-5-4 i 9:8 w bramkach no ale dziś grają u siebie i patrząc na tą statystykę i liczbę straconych goli spróbuję to wykorzystać . Kyoto natomiast w tym sezonie gra całkiem nie żle i zajmuje 7 miejsce co prawda do bezpośredniego awansu brakuje im dosyć sporo ale do baraży o J-League już nie bo mają tyle samo pkt co 6 w tabeli Cons. Sapporo jednak minimalnie gorszy stosunek bramkowy tak więc dziś zapewne chłopaki postarają się to nadrobić i liczę że z nad wiązką bo zaglądając do H2H tak to przynajmniej wygląda że Kyoto leży drużyna z Tokio , ogólny ich bilans to 5-4-8 i br. 24:25 na korzyść Kyoto a tu na Ajinamoto Stadium 2-2-4 i 12:13 , ostatni ich mecz tutaj w poprzednim sezonie kiedy to Tokio grało o niebo lepiej także na swoim to Kyoto wygrywa tutaj 5:0 tak więc dziś liczę no może nie na 5 goli ale trzy mnie całkiem zadowolą , Kyoto w meczach wyjazdowych spisuje się no powiedzmy średnio bo bilans meczy poza swoim terenem to 5-2-5 i br. 18:19 jednak dziś myślę że ten stosunek bramkowy będzie na plus , na ostatnie 5 kolejek natomiast Kyoto 2-2-1 za to gole 10:6 czyli wychodzi średnia dwa na mecz ja jak to zresztą u mnie bywa podniosę poprzeczkę i liczę na 3 gole ( o kursie nie wspomnę ) .
⛔100

O 1,3K

osiek

Użytkownik
Dyscyplina - Piłka nożna - Japonia - J.League 2
Spotkanie:
Avispa Fukuoka - Shonan Bellmare
Typ:
2
Kurs
1.50
Bukmacher:
Unibet
Godzina:
12:00
Analiza:
Witam
Dziś do analizy wybrałem spotkanie z drugiej ligi Japońskiej. Shonan Bellmare o którym już parę razy pisałem i które jeszcze mnie zawiodło jest drużyną z 23 rozegranymi spotkaniami z czego 22 to wygrane, 1 remis. 53 bramki zdobyte i tylko 10 straconych. Avispa zajmuje 9 pozycję w tabeli z dorobkiem tylko 9 meczy wygranych, 5 remisów oraz 9 porażek. Ostatnie 3 spotkania przegrali i myślę że dziś też tak będzie. Shonan konsekwentnie co spotkanie dorzuca 3 pkt do swojego konta i dziś nie powinno to ulec zmianie.
⛔100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom