>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 30.05.2016 (poniedziałek)

Status
Zamknięty.
psotnick 968,4K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj p odajem y typy
na poniedziałek - 30. Maja

Typy podajemy z wykorzystaniem poniższego szablonu:

Dyscyplina:
Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 22:00
Spotkanie:
Adelaide - Sydney
Typ: over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher: Nazwa bukmachera
Analiza:

Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować.

Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu), a po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a user otrzymuje automatycznie
100

Jeżeli nie widzisz nazw bukmacherów, to pamiętaj o wyłączeniu blokowania forum.bukmacherskie.com w Adblocku lub innym tego typu programie.

Prosimy o pisanie normalnych analiz (brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania). Takie posty będą karane żółtymi kartkami. Oczywiście możecie zaznaczyć tymi sposobami najważniejsze informacje, ale nie całą analizę.

Mile widziany będzie bezpośredni link do wyniku danego meczu (zwłaszcza w przypadku mniej popularnych dyscyplin) np. z oddsportal.com albo flashscore.pl. Przyśpieszy to rozliczenie typu.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ

Użytkownik otrzymuje karne
100 punktów za:

- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny rozpoczęcia zdarzenia
- podanie typu po czasie
- zły zapis typu (brak któregokolwiek elementu ze schematu podawania typu)
- trzecią i kolejną kiepską analizę w danym miesiącu

Kurs musi być wzięty z oferty następujących bukmacherów:

- Expekt
- Bwin
- Bet-at-home
- Gamebookers
- Sportingbet
- Unibet
- Betfair
- BetGun
- Betsson
- Bet365
- PinnacleSports
- Betsafe
- William Hill
- Betclic
- Oddsring
- Rivalo
- Winmasters
- OtoBet
- Betano
- Betway
- EGB
- RedBet

W tym temacie obowiązuje całkowity zakaz komentowania! Niezastosowanie się do tego punktu regulaminu, będzie skutkowało blokadą konta użytkownika.

Przed zatwierdzeniem posta z analizą, zawsze sprawdź przez Podgląd posta czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE -&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Możesz to uczynić do chwili zamknięcia tematu.

Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych

W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz okresowym banem. Bawimy się Fair Play!

Podany typ musi być określony precyzyjnie i jednoznacznie, w sposób nie pozostawiający żadnego pola do domysłów czy interpretacji. (W polu &quot;Typ:&quot; zaleca się podawanie nazw zespołów, zawodników itp zamiast &quot;1&quot; czy &quot;2&quot;. W ten sposób dużo trudniej o pomyłkę, a przy okazji wszystko wygląda dużo przejrzyściej).

vinchenso 1,4K

vinchenso

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Islandia
Godzina: 21:15
Spotkanie: Fylkir - Fjolnir
Typ: Fjolnir do zera
Kurs: 5.0
Bukmacher: Bet365
Analiza:

Golden State mi wszedł gładko, typowałem, że wygrają różnicą -3.5pkt, a Ci wygrali z Oklahoma siedmioma.
Jutro totalny brak wyboru, ale wydaje mi się, że znalazłem coś.
Spotykają się 4 z ostatnią drużyną w tabeli ligi Islandzkiej.
Fylkir ostatnio przegrane u siebie z będącym w środku tabeli Vestmannaeyjar aż 0-3, z 4 Beridabik 1-2 i 8 w tabeli, z tym, że w pucharze KR Reykjavik znowu 0-3.
Teraz podejmą Fjolnir,który z 5 meczów 3 wygrał, 2 przegrał, ich stosunek bramek to 9-5. Jeden z tych 2 przegranych to z obecnym wiceliderem Hafnarfjordur.
W 2015 roku Fjolnir 2 razy gościł na stadionie Fylkir i je wygrał kolejno 2-1 i 4-0, dodam przy tym, że wygrywali już po pierwszych 45 minutach.
Wygrali, mimo, że drużyny wtedy miały podobne bilanse, teraz gospodarzom wyraźnie nie idzie. Tym bardziej idę w kierunku 4 drużyli ligi, a nie ekipy z jednym zgromadzonym punktem w 5 meczach i bagażem bramek 2-10.
Typuję, że ten mecz również odbędzie się pod dyktando Fjolnir, a Fylkir nie polepszy swojego kiepskiego bilansu bramkowego.

Pomogłem? Kliknij &quot;dzięki&quot;

⛔ 100

baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna Szwecja
Godz: 19:00
Spotkanie Atvidabergs-Varnamo
Typ: Gospodarze wygrają dokładnie 1 golem
Kurs 3.95
buk Unibet
Analiza: Na jutro wybrałem spotkanie w którym ekipa Atvidabergs na swoim stadionie podejmowała będzie ekipę Varnamo, w chwili obecnej ekipa gospodarzy w ligowej klasyfikacji znajduję się na 7 pozycji z dorobkiem 13 oczek na swoim koncie, goście natomiast zajmują pozycje 5 i mają w tym momencie o 2 punkty więcej od gospodarzy jutrzejszej rywalizacji , według mnie w tym meczu kilka bramek ujrzymy, bowiem na swoim stadionie gospodarze grają dobrze i pod tym względem śa na miejscu 6 po 3 wygranych oraz tylko 1 porażce, strzelili 8 bramek w 4 meczach co daje im średnio 2 bramki na mecz, Varnamo na wyjazdach też bramki zdobywać potrafi, dlatego moim zdaniem w tym meczu co najmniej raz zdoła pokonac bramkarza ekipy Atvidabergs, jednak faworytem do zdobycia kompletu punktów przed własną publicznością w tej kolejce będzie drużyna gospodarzy, stawiam na wynik 2:1 dla gospodarzy jutrzejszego spotkania.

✅ 295

Otrzymane punkty reputacji: +5
wojttekkk 7,3K

wojttekkk

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Międzynarodowe spotkania towarzyskie
Godzina: 03:30
Spotkanie: Panama - Brazylia
Typ: Brazlia HA -2,5
Kurs: 3,10
Analiza:

Brazylia zaczyna przygotowania do Copa America. Canarinhos w turnieju wystąpią bez swojej największej gwiazdy - Neymara, a zarazem kapitana, oraz bez Thiago Silvy. Niemniej jednak w turnieju jak i w tym meczu są bez wątpienia faworytami. Dzisiaj w nocy czasu polskiego przyjdzie im się zmierzyć w pierwszym meczu przygotowującym ich do Copa America na neutralnym boisku przeciwko Panamie. Nie ma się co oszukiwać, ale Panama nie jest raczej zbyt wymagającym przeciwnikiem i spodziewam się tutaj paru bramek ze strony Brazylijczyków. W 2014 roku doszło już do takiej konfrontacji także w ramach meczu towarzyskiego także przed finałami turnieju, tyle, że były to Mistrzostwa Świata, w owym meczu Canarinhos wygrali 4:0. Dzisiaj nie może być inaczej, i liczę na to, że pokażą swoją moc rozbijając słabą Panamę. Myślę, że kurs warty ryzyka, a zwycięstwo trzema bramkami na pewno jest w zasięgu Brazylii, nawet bez największej gwiazdy reprezentacji - Neymara.

⛔ 100

lukash006 119

lukash006

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - MEKSYK: Primera División - Clausura - Play Offy - Finał
Godzina: 03:36
Spotkanie: CF Monterrey - Atletico Pachuca
Typ: CF Monterrey
Kurs: 1.75
Bukmacher: Betsson
Analiza:

Dzisiejszy dzień strasznie ubogi w mecze ale jeszcze przed snem upatrzyłem dość ciekawą nocną próbę a mianowicie rewanżowe spotkanie z serii Clausura - Play Off. Jest to finałowe rozstrzygające już spotkanie pomiędzy CF Monterrey a Atletico Pachuca. Pierwsze spotkanie zakończyło się zwycięstwem Pachucy 1:0. Teraz to spotkanie powinno wyglądać moim zdaniem inaczej niż to pierwsze ponieważ jest to rewanż czyli rozstrzygające spotkanie - z tym że drużyna gości ma na swoim koncie bramkę i wystarczy, że na wyjeździe zdobędą jeszcze jedną i Monterrey będzie pod ścianą. Dlatego moja wizja na ten mecz jest następująca: gospodarze korzystając z tego, że graja na własnym boisku które znają przystąpią do tego meczu z wielkim zaangażowanie gdyż można powiedzieć, że nie tracą nic a mogą zyskać tylko potrzebują ofensywnej gry. Spodziewam się tutaj podobnej sytuacji jaka zaistniała gdy grali z Club America, wtedy na wyjeździe też przegrali 1:0 ale u siebie pokazali klasę oraz chęci i zakończyli mecz wynikiem 4:2 uzyskując awans do finału. Pachuca nie powinna być tak zdeterminowana ponieważ grają na wyjeździe, mają jedną bramkę w zapasie więc tu dla pewności wystarczy im jedna ale jeśli Monterrey przystąpi szybko do odważnej gry co zaowocuje w bramkę gospodarzy z pewnością pogubi gości a wtedy na kolejną bramkę na wynik 2:0 nie powinno się długo czekać. Nawet jak goście wyjdą z kontrą i doprowadzą do wyniku 1:1 to Monterrey będzie walczyło do ostatnich minut i wygra to spotkanie 2:1. Tak wygląda moja wizja tego meczu i mam nadzieję, że rano sprawdzając wyniki nie będę zawiedziony.

⛔ 100

floroflorez 3,9K

floroflorez

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna / Szwecja / Superettan
Godzina: 19:00
Spotkanie: Atvidabergs - Varnamo
Typ: Ilość goli Varnamo over 1.5
Kurs: 3.00
Analiza:
Początek rozgrywek 10.kolejka Superettan
Patrząc na ostatnie mecze drużyny z Varnamo , widzę delikatny progres , który skłania mnie do zagrania właśnie na to , że strzelą oni przynajmniej 2 gole w meczu z Atvidabergs . Narazie drużyna gosci zdobyła 10 goli z czego 7 na wyjazdach. W ostatnich 5 meczach strzelali przynajmniej raz do bramki przeciwnika , a w bezposrednich starciach na 4. mecze wyjazdowe dwa razy strzelili przynajmniej 2 gole na boisku przeciwnika .Gospodarze to spadkowicz z najwyzszej klasy rozgrywkowej i po słabiutkim początku wrócili nieco do formy wygrywając kolejno 3 mecze , pózniej nastąpiły dwie porażki z cienką jak skóra na kaszance Syrianska i solidnym wystęującym juz 4 sezon w Superettan zespołem z GAIS , co pokazuje , że drużyna gra nierówno i raczej kształtuja dopiero swoja formę na ten sezon , mimo , ze wygrali ostatnio z liderem 4:0 na własnym stadionie . Mój typ 2:2 . Powodzenia ???? ????

⛔ 100

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Dyscyplina Piłka nożna - międzynarodowe tow.
Godz: 19:30
Spotkanie Szwecja-Słowenia
Typ: rożne Szwecja -5 (HC)
Kurs 5.0
bu:unibet

Test Szwedów przed euro gdzie będą się starać wykiwać Belgię i Włochy jak i poradzić sobie z reprezentacją Irlandii z którą też przecież łatwo nie będzie.
Szwedzi dzisiaj powinni testować na rywalu przede wszystkim siłę swoich ataków, Słowenia reprezentacja bardziej skupiona na grze defensywnej, bardzo underowa, ostatnie swoje spotkanie rozegrali w marcu przegrywając z Irlandią płn 1-0, kilka tygodni wcześniej wygrali z San Marino tylko 1-0, remis u siebie z Ukrainą 1-1 i porażka na wyjeździe z tą samą drużyną 2-0.Słoweńcy dobrze się czują jedynie na własnym, w meczu ze Szwecją powinni raczej się skupić na blokowaniu dostępu do bramki.
Szwedzi ostatnio jakby ze swego blasku trochę stracili, jednak jest to wciąż groźna reprezentacja której nie wolno lekceważyć, ich ostatnie mecze to remis z Czechami 1-1, porażka w Turcji 1-2, zw z Finlandią 3-0 czy remis z Estonią.Jak widać Szwedzi też nie rozprawiają się pewnie z rywalem i zdarzają się im potknięcia.Dzisiaj liczę w meczu ze Słowenią że będą się skupiać przede wszystkim na kreowaniu gry ofensywnej, gdzie jednak można się było doszukać trochę mankamentów i mam nadzieje że padnie z tego trochę kornerów.

⛔ 100

inferno305 111

inferno305

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Towarzyskie,
Godzina: 21:00
Spotkanie: Francja - Kamerun
Typ: Handicap Francja -2
Kurs: 2.75
Bukmacher: Betclick
Analiza:
Witam serdecznie!Na dzisiejszy typ wybrałem spotkanie Francja - Kamerun.Jest to spotkanie typowego &quot;Goliata z Dawidem&quot; w roli Goliata oczywiście w tym przypadku występuje Francja.Patrząc na ostatnie spotkania Kameruńczyków z innymi drużynami takimi jak np.Brazylia,Kamerun przegrywa 4:1 lub np. Chorwacja - w tym przypadku przegrana Kamerunu 4:0 dzisiejsza wygrana Brazylii jest praktycznie pewniakiem a kurs na handicap azjatycki jeszcze bardziej zachęca do zagrania.
Powodzenia i wysokich wygranych!

⛔ 100

tipman 353

tipman

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Ręczna, Grecja
Godzina: 15.30
Spotkanie: Filippos Beroias - Diomidis Argous
Typ: HT/FT 2/2
Kurs: 3.35
Bukmacher: Oddsring

Na dzień dzisiejszy zapraszam do obstawiania piłki ręcznej. Wybieramy lige grecką.

Jest to 2 mecz finałowy ligi greckiej, gdzie zmierzą się 2 w tabeli Filippos Beroias z pierwszym Diomidis Argous.

Diomidis jest bezsprzecznie najlepszą drużyna tej ligi. W sezonie zasadniczym przegrali tylko 2 mecze - było to na samym początku rozgrywek(1 miesiąc).

Filippos Berois mimio, że zakończył rywalizację na drygim miejscu nie ma juz tak dobrego bilansu. W ostatnich 8 meczach aż 4 porażki. Jeszcze gorzej prezentuje się bilans z dzisiejszym rywalem - w tym sezonie 4 mecze i 4 porażki. We wszystkich 4 meczach między tymi drużynami mój typ by wszedł. Statystyki długoterminowe przemawiają za drużyną Diomidis - 15 ostatnich meczy w ciągu 5 lat i bilans 1:14(Filippos wygrało jedyny mecz w 2011)

Mój typ na dzisiaj 22:25. Powodzenia

⛔ 100

fracma11 112

fracma11

Użytkownik
Typ: DW 2:0
Kurs: 6.0
Bukmacher: Betsson
Francuzi, którzy ze względu na to, że są gospodarzami mistrzostw nie brali udziału w eliminacjach i w związku z tym nie rozegrali aż tylu ważnych spotkań. Myślę, że teraz mecze towarzyskie będą dla nich meczami pod presją. Raz, że każdy zawodnik będzie walczył już o miejsce w pierwszej jedenastce, dwa, że im bliżej mistrzostw tym bardziej wynik meczu będzie odzwierciedlał formę drużyny.

Wyniki Kamerunu w tym roku na wyjeździe to : 0:0 , 1:1, 0:0 i 1:1.
Raczej nie są drużyną, która jest w stanie Francji zagrozić ofensywnie. A biorąc pod uwagę fakt, że Francja w tym roku rozegrała tylko 2 spotkania w których wygrywała, ale traciła po 2 bramki to myślę, że będą chcieli zachować z takim przeciwnikiem czyste konto. W końcu tacy piłkarze jak Sakho, Varane, Sagna, Evra to górna półka. Dodać do tego w środku pola Kante, DIarre i Pogbe to na prawdę trzeba się wiele natrudzić, żeby ich przejść.

Nie ma za to co się bać o ofensywę Francji. Tak jak mówiłem 2 spotkania w tym roku wygrali mimo, że tracili po 2 bramki.
Strzelili odpowiednio 4 bramki Rosjanom i 3 Holendrom. Taki potencjał z przodu jak Gignac, Martial czy Griezman na pewno daje wiele możliwości do zdobycia bramek.

Typują czyste konto Francji i kilka bramek Francuzów.

⛔ 100

S 17

sisqo

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna. Islandia
Godzina: 21:15
Spotkanie: FH Hafnarfjordur-Vikingur Olafsvik
Typ: Over 2,5
Kurs: 1,50
Bukmacher: Bwin

FH to aktualny mistrz kraju, ktory wygral swoj poprzedni mecz w puchanie Islandii 9-0. Wprawdzie z druzyna z nizszej ligi ale skutecznosc dobra. Vikingur to beniaminek ktory przegral swoj pucharowy mecz dopiero po karnych wiec moga byc zmeczeni a jeszcze wczesniej w lidze przegrali 1-5. Potrafia takze strzelac. Dotej pory w 5 meczach ligowych zdobyli 9 bramek a w ataku maja jednego z najskuteczniejszych zawodnikow ligi Chorwata Hrvoje Tokica ktory w poprzednim sezonie w 8 meczach zdobyl 12 goli a w tym w 5 meczach 5 goli. Dla odwazniejszych Over 3,5.

⛔ 100

vrazzo 928

vrazzo

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, ATP Challenger Prostejov
Godzina: 16:15
Spotkanie: Alexander Kudryavtsev - Dominik Kellovsky
Typ: Kellovsky +4.5 gema
Kurs: 1,75
Bukmacher: PinnacleSports
Analiza: W pierwszej rundzie challengera w Prostejovie Rosjanin Kudryavtsev zmierzy się z reprezentantem gospodarzy, Kellovskim. Obu panów w rankingu ATP dzieli niemal 500 miejsc, stąd faworytem wydaje się Alex. Oczywistym jest jednak fakt, iż nawierzchnia ziemna to nie jest jego naturalne środowisko, stąd ogranicza się do grania na niej - zresztą z kiepskimi skutkami, tylko okazjonalnie. Beton i nawierzchnie sztuczne pasują mu nieporównywalnie bardziej, zaś na cegle w zeszłym roku zanotował bilans 1-5, odpadając we wszyskich 4 challengerach, w których grał, w pierwszych rundach. W tym roku zmierzył się na tej nawierzchni z Michonem w kwalifikacjach Roland Garros i przegrał 6-3 7-5. Czech gra w turnieju z dziką kartą. W poprzednim challengerze w Ostrawie jej nie dostał, ale w kwalifikacjach zaprezentował się więcej, niż przyzwoicie. Mianowicie, pokonał o wiele bardziej znanego Maxime Hamou oraz urwał seta Andrejowi Martinowi, przegrywając jednak oba kolejne i odpadając. Nie powinno być to jednak szokiem, a rokuje całkiem nieźle, zważywszy na furorę, jaką zrobił Martin niedawno w Wielkim Szlemie (pokonał między innymi Pouille!). Kellovsky również chętniej wybiera turnieje na hardzie, o jego grze na mączce nie można powiedzieć na podstawie wyników zbyt wiele, natomiast trzeba zauważyć że w tym roku na cegle zagrał tylko kwalifikacje w Ostrawie i spisał się świetnie. Ten młody zawodnik w tym sezonie wznosi swoją karierę na nieco wyższy poziom, w poprzednim w Futuresach odpadał zazwyczaj w pierwszych lub drugich rundach, w tym wygrał już jeden z takich turniejów. Trudno podejrzewać Rosjanina, o rozgromienie na mączce nawet słabszego rywala i spodziewam się, że Kellovsky, po zaprezentowaniu niezłego potencjału w Ostrawie, wspierany przez miejscową publiczność i grający na swoich śmieciach, będzie czerpać z tego pozytywną energię i niewykluczone jest nawet jego zwycięstwo.

✅ 75

Otrzymane punkty reputacji: +6
aceszakal 10

aceszakal

Użytkownik
Typ: Handicap Francja -1
Kurs: 1,70
Bukmacher: Betano
Analiza:
Witam,
Dziś się skupię na meczu Francji z Kamerunem. Zacznę od tego, że sądzę, iż Kamerun dziś będzie miał ciężko strzelić bramkę, ze wględu na to, że z kadry Francji wypadło 2 środkowych obrońców- Mathieu oraz Varane. Brzmi niedorzecznie? Pomyślcie, jak zacięta będzie walka o pierwszy skład na Mistrzostwa. Można również spróbować bardziej ryzykowny typ - Francja wygra do 0 po kursie 1,80, chociaż sądzę, że nie warto. Pewniejszy moim zdaniem jest handi

Powodzenia i pozdrawiam

Jeżeli pomogłem i typ wszedł poproszę o &#39; dzięki&#39;

⛔ 100

louisarmstrong 1,5M

louisarmstrong

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka Włochy
Godzina: 20.45
Spotkanie: Reggiana - Avelino
Typ: under 150.5 pc
Kurs: 2,5
Bukmacher bet365
Analiza:półfinał ligi włoskiej stan rywalizacji 3:3 i dzisiaj wyłonimy kolejnego finalistę który zagra o mistrzostwo z Milano.Typ na pierwszy rzut oka ryzykowny bo w ostatnich sześciu spotkaniach padało odpowiednio 157 , 154 , 151 , 164 ,164 i 152 .Ani razu nie rzucili mniej od linii którą wybrałem.Dzisiaj jednak ostatnii mecz serii , mobilizacja w obu ekipach na maxa i to mogą byc koszykarskie szachy , wojana nerwów i drżenie rąk przy rzutach.Po fajnym kursie zaryzykuję poniżej 150.5 pc.Za spoojną stawkę bo na livie może się coś trafić atrakcyjniejszego ale w końcówce wydaje mi się że obie drużyny będą mocno bronić.

⛔ 100

zmogu 6,4K

zmogu

Użytkownik
Dyscyplina: Baseball MLB
Godzina: 19:10
Spotkanie: Atlanta Braves - S. Francisco Giants
Typ: 2
Kurs: 1.64
Bukmacher: BETSSON
Analiza:

Dodam odwstępnie, że nie jestem fanatykiem baseballa ani żadnym znawcą, ale z uwagi na późną porę, brak fajnej oferty i tabelę obu drużyn zdecydowałem się wziąć ten mecz bowiem wyczuwam value ogromne. Nie wiem jak dzisiaj miałoby na Atlantę wpłynąć to, że grają u siebie. 4-21 bo taki bilans meczów u siebie mają, to i wątpię, że zwojują coś z Giantsami - wiceliderami tej ligi. Sami gracze Atlanty są czerwoną latarnią ligi, ostatnie miejsce i H2H pomiędzy tymi drużynami wygląda bardzo dobrze dla dzisiejszych gości. Poszperałem tu i ówdzie i dzisiaj Gianst wychodzą z Samrdzija (2.54 ERA) który powinien zrobić różnicę w grze przy pomocy swoich kolegów. Ostatnie mecze Gianst mnie nakłoniły do tego postu. 10 meczów i dwie porażki. To jest imponująca statystyka.

Typ podaję w zastęp za Ferrera, o którego usunięcie już prosiłem w innym temacie.

⛔ 100

andawe 1,5K

andawe

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna / Szwecja / Superettan
Godzina: 19:30
Spotkanie: Orgryte : Halmstad
Typ: Ilość goli over 2.5
Kurs: 2.20
Analiza:

Jeszcze nie tak dawno bo poprzedni sezon obie ekipy dzieliły dwa poziomy gdyż goście spadli z Allsvenskan natomiast gospodarze awansowali do Superettan z 3 ligi , dziś spotykają się i liczę na ciekawe widowisko i przynajmniej 3 bramki , gospodarze na tą chwilę na 10 miejscu , u siebie bilans 2-0-2 i bramki na plus bo 7:4 natomiast goście mają szansę na liderowanie , aktualnie na 2 miejscu jednak przy ewentualnym zwycięstwie wyprzedzą AFC United gdyż tracą do nich zaledwie mały punkcik , ich wyjazdy to 3-0-1 i br. 5:2 czyli OK , ich wspólne pojedynki tutaj w Orgryte to 4-1-4 a 55% meczy kończyło się overem 2.5 i na to liczę i dziś !

✅ 120

Otrzymane punkty reputacji: +10
matthiasvandal 616

matthiasvandal

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - towarzyski
Spotkanie: Hiszpania - Australia
Typ: Powyżej 134,5
Kurs: 1,85
Bukmacher Betsson
O ile szanse wg bukmacherow na zwyciestwo mnie nier zdziwily - bo Hiszpania napewno jest tu faworytem, to linia punktowa juz tak. Rzut oka na historie gier jednych i drugich w ostatnim czasie daje tu moim zdaniem duze widoki na ten over. Hiszpanki w tym roku zagraly ze Szwedkami i rzucily im az 93 oczka. Na ubieglorocznych MS takze imponowaly skutecznoscia (nie liczac spotkan z potentatami - Rosja czy Francja, gzdie byly underowe rezultaty). Australijki rowniez potrafia sporo rzucic - w tym roku 90 Argentynkom. Oba teamy graly ze soba towarzysko w ub. roku i Hiszpanki wygraly bardzo wysoko 80-51. Teraz tez powinny wygrac wysoko a linia naprawde nie jest wygorowna, zwlaszcza jesli Aussies cos pomoga...

⛔ 100

sensejjag 774

sensejjag

Użytkownik
Dyscyplina: piłka nożna towarzyskie
Data, godzina: 30.05.2016 21-00
typ: suma goli i BTS: over 2.5 i nie
kurs: 3.50
buk: bet365

Analiza:
Gospodarze zblizających się mistrzostw Euro 2016 szlifują formę przed inauguracyjnym meczem za jedenaście dni z Rumunią. Dziś podejmą reprezentację Kamerunu. I moim zdaniem powinni to spotkanie spokojnie wygrać. Kamerun to nie jest już ten sam zespół co kiedyś, gdzie ikonami tego zespołu był Eto&#39;o, Geremi, Song, M&#39;bia, Kameni, Assou-Ekotto czy Webo. To był wtedy bardzo dobry zespoł, który potrafił sprawic kłopoty niejednej silnej reprezentacji. Dzis z tego składu pozostał tylko M&#39;bia, który zimą opuścił Europe i teraz gra w chińskim Hebei. Jedynym graczem godnym uwagi jest jeszcze Aboubakar, który zaliczył swietny sezon w Fc Porto. Ale czy to wystarczy na Francuzów, którzy są uważani za głównych faworytów do końcowego zwycięstwa w zbliżających się mistrzostwach?? No nie wiem, bo jak się patrzy na grę Trójkolorowych w ostatnich miesiącach to trzeba bardzo na nich uważać na tym turnieju. Widać że Deschamp poradził sobie ze stworzeniem dobrego zespołu na miarę conajmniej półfinału. A jest w kim wybierać jeśli chodzi o graczy. Od trzech lat wybijającym pomocnikiem w całej Europie jest Pogba, obok niego powinien występować Matuidi z PSG i odkrycie tego sezonu w Premierleague z Leicester Kante. W bramce ugruntowaną pozycję ma Lloris, trochę kłopotów ma linia defensywna, bo wypadli Varane i Mathieu, ale akurat w obrońcach Francja ma w kim wybierać. Deschamp nie powołał natomiast Benzemy (wiadomo z jakich powodów), ale tu też niezłe bogactwo - Giroud gwarantuje siłe i dobrą grę głową przy dośrodkowaniach i stałych fragmentach gry, do tego Martial, który zaczyna grac na świetnym poziomie. No i Griezman, który w Atletico wskoczył na najwyższy europejski poziom. Ale moim zdaniem największym odkryciem turnieju, jesli oczywiście na niego postawi Deschamp może być Coman. Zastanawiam się jak Juventus lekką ręką oddał tego gracza Bayernowi. Młodzian jest rewelacyjny - szybki, błyskotliwy, ze swietnym dryblingiem i dośrodkowaniami. A do tego przebił sie do pierwszego składau Bayernu, co w przypadku długiej i silnej kadry jest nie lada wyczynem. Dziś zapewne Deschamp postawi na możliwie najsilniejszy skład, bo to już ostatnie dni na ustalenie wyjsciowej jedenastki i sprawdzenie na kogo można stawiać. A jak patrze na ostatnie wyniki Francji to widzę że Kamerun bedzie musiał liczyć sie z tym ze mogą wrócic do domu z bagazem kilku goli. W ostatnich ośmiu meczach Francuzi przegrali tylko z Anglią 0-2, pozostałe mecze natomiast wygrali, w tym z takimi ekipami jak Portugalia 1-0, Dania 2-1, Niemcy 2-0, a w marcu Holandia 3-2 i Rosja 4-2. Moim zdaniem Kamerun nie prezentuje tej klasy co pokonane ostatnio przez Francje druzyny i nie liczyłbym na to że będą wstanie coś dziś ustrzelić na Stade de la Beaujoire w Nantes. Moim zdaniem gospodarze dziś pokażą dobry futbol i odniosą pewne zwycięstwo

⛔ 100

sinobrody 1,3K

sinobrody

Forum VIP
Dyscyplina: Baseball MLB
Godzina: 23:05
Spotkanie: Los Angeles Dodgers - Chicago Cubs
Typ: 2 (-1,5)
Kurs: 2.65
Bukmacher: Bet 365
Analiza:

1. Dodgers są słabi ofensywnie. Dopiero 20 średnia uderzeń w lidze. Ostatnie 10 gier to niby dodatni bilans jednak przyjrzyjmy się dokładnie rywalom:
- 3 zwycięstwa z najsłabszym aktualnie teamem w baseballu czyli Reds (12 porażek na 13 gier)
- słąbi San Diego Padres, którzy i tak wygrali serię 2:1
- słabi ofensywnie Mets (3 od końca ofensywa ligi !!!) tu wygraną 2:1 serię zawdzięczają najlepszemu miotaczowi na świecie (znawcy baseballa nie mogą przestać opiewać kunsztu Claytona Kershaw&#39;a gdyż poprawia wszystkie możliwe staty świata -np. po wczorajszej grze ma 105 strike outów i 5 walks co jest dwukrotnie lepszym wynikiem niż dotychczasowy rekord) w w przedostatnim meczu sędzia wyrzucił z boiska najlepszego wg mnie miotacza Mets Syndergaarda i potem Dodgers wygrali.

Czyli mega słaba ofensywa, która ostatni dobry bilans zawdzięcza dużo słabszym rywalom i szczęściu oraz układowi gier.

Dla Dodgers narzuca Alex Wood (1-3), z ERA ciut powyżej 4 (4.03). W maju mimo wykręcania dobrych statystyk (np. ostatnio 13 K) na 4 gry zaliczył 3 porażki, gdyż dostaje bardzo mało ofensywnego wsparcia. A za rywali miał m.in. słabiutkich Tampa i San Diego. Czyli to co wspomniałem wcześniej się sprawdza. Dodgers są słabi ofensywnie.

Kolejny argument: Chicago. Seria 5ciu zwycięst w rzędu. Kosmiczny bilans 34-14 !!! Najlepszy w baseballu. Średnia wins 0.708. Z innych teamów, nikt oprócz Bostonu nie ma nawet 0.600. Ostatnie 10 gier to bilans 6-4 z czego aż 5 zwycięstw zakończonych zostało pokryciem handicapu.
Chicago za rywali miało mających dodatnie bilansy: Phillies, Cardinals i Giants oraz Milwaukee. Czyli lepsi rywale niż u Dodgersów.

Pitcher Cubs: Jason Hammel.
Super staty. Na 9 gier bilans 6-1. ERA 2.17. Na 54 zmiany tylko 13 ER.
W maju 5 gier i 4 zwycięstwa. Ostatnio fantastyczny występ vs. bardzo silnym ofensywnie Cardinals. Na 7.1 zmiany oddał tylko 4 hits i 1 run.

Podsumowując:
Powyższe argumenty już tworzą bardzo pewny typ.
Słaby ofensywnie team (Dodgers) vs. świetny miotacz (Hammel).
Świetny ofensywnie team (Cubs) vs. słabszy miotacz, który przegrywa większośc meczów (Wood).

Do tego dochodzi inny bardzo ważny czynnik: zmęczenie Dodgers i długa podróż.
Cubs zaczęli mecz z Phillies u siebie o 20:20 naszego czasu. Po niecałych 3 godzinach skasowali łatwo rywali i pojechali do domu na odpoczynek. Dziś na świeżości i w świetnej formie podejmą Dodgers, którzy swój mecz zaczęli wczoraj 5h40 minut później o 02:00 naszego czasu. Po meczu (który i tak wygrali rzutem na taśmę w 9 zmianie, mimo iż mieli po swojej stronie boga miotaczy) musieli pokonać dystans ok 1300 km aby niespełna 18 godzin po zakończeniu jednego meczu i koszmarnie dalekiej podróży zagrać nowy przeciwko najlepszemu obecnie zespołowi w MLB dla którego narzuca świetny miotacz.

Jeśli ktoś uważa, iż ten argument nie ma doniosłości, polecam sprawdzić wynik fantastycznych Giants vs. słabiutkiej Atlancie. Giants również musieli odbyć długą podróż i gładko przegrali 5:2 w ogóle nie przypominając zespołu, który jeszcze wczoraj zalczył 17 uderzeń vs. Rockies w tym 7 doubles.
Życia (natury) nie oszukasz jak mawiał klasyk ????
Dziś bardzo pewny win Cubs.

Powodzenia.

✅ 165

Otrzymane punkty reputacji: +12
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom