Dyscyplina:
Piłka Nożna -
Anglia,
National League
Godzina: 16:00
Spotkanie: Woking FC - Chester City
Typ: pow. 4,5 gola
Kurs: 4.53
Bukmacher: Betano
Analiza:
Witam wszystkich! Coś ostatnio nie jest najlepiej z moimi typami. Na szczęście ten miesiąc się już powoli kończy. Na dzisiaj mam dla Was propozycję z ligi, z której nigdy nie obejrzałem choćby jednego meczu. Zatem za chwilę przeczytacie analizę opartą tylko i wyłącznie na statystykach. Jedyne wnioski wyciągałem na ich podstawie, ale istotne były również wyniki meczów bezpośrednich. Zapraszam!
Po pierwsze,
zdecydowałem się na wybór jednego ze spotkań piątej ligi angielskiej ze względu na dużą ilość bramek, która dosyć często ma w niej miejsce. Według mnie, proponowany przeze mnie mecz jest najbardziej prawdopodobnym jeśli chodzi o co najmniej 5 goli. Przejrzałem każde spotkanie z osobna i stwierdziłem, że akurat w tym meczu gole padną i to niemało. Przede wszystkim warto w tym momencie napisać, że dzisiejsi rywale są ekipami o zbliżonym poziomie. Nie mierzy się pierwsza z ostatnią drużyną w tabeli, więc nie ma tu zdecydowanego faworyta, a co za tym idzie - odpowiedzialność zdobywania goli nie spoczywa na barkach tylko jednej z ekip.
To piąta liga, więc taktyka schodzi na dalszy plan. Liczy się zdobywanie bramek, a więc ofensywa przez cały mecz. Do tej pory obydwa zespoły rozegrały 6 meczów. Dzisiejsi gospodarze zajmują przedostatnie miejsce (1 remis, 5 porażek), bilans bramkowy to 6 goli strzelonych, 15 goli straconych. Z kolei goście zajmują obecnie 16 miejsce na 24 zespoły (2 zwycięstwa, 1 remis, 3 porażki), bilans bramkowy to 11 goli strzelonych i 10 straconych. Jak łatwo zauważyć, odbyło się dopiero 6 spotkań, a dzisiejsi rywale łącznie stracili aż 25 bramek. Można zatem stwierdzić, że czeka nas interesujący mecz z dużą ilością goli.
Po drugie, warto zwrócić uwagę na
wyniki bezpośrednich starć odbytych ostatnio. Szczególnie istotne wydają się być rezultaty z poprzedniego roku, gdyż spotkań takich w samym
2015 roku było aż 3.
W marcu ekipa Chester City przegrała u siebie 2-3, potem w sierpniu drużyna Woking FC wygrała u siebie 5-2, a w listopadzie zespół Chester City doznał trzeciej porażki z rzędu, tym razem w stosunku 1-2 choć było to drugi mecz domowy. Z jednej strony można zatem powiedzieć, że ekipa Woking FC ma patent na Chester City. Jednak skoro jest to piąta liga, to ten argument nie wydaje się być przekonujący w stopniu wystarczającym. Mimo to należy te dane wziąć pod uwagę. Gole w tym meczu są naprawdę możliwe. Ponadto, mając świadomość, że podane wyniki były wysokie stwierdzam, że gole padną z dwóch stron. W związku z tym rezultat 2-3 lub 4-2 jest jak najbardziej możliwy.
Po trzecie, warto napisać, że
drużyna Chester City z rywalami słabszymi lub na zbliżonym poziomie tworzy widowisko pełne goli. Biorąc pod uwagę same mecze wyjazdowe, warto odwołać się do
marca roku 2016 kiedy z zespołem Guiseley padł wynik 3-3, a aż 5 goli miało miejsce w drugiej połowie. Obecnie ten rywal zajmuje ostatnie miejsce w tabeli, a poprzednie rozgrywki skończył na ostatnim miejscu gwarantującym utrzymanie. Ekipa Chester City natomiast rok temu była w tabeli jeszcze niżej jak aktualnie. Innym przykładem potwierdzającym fakt, że ekipa Chester City sporo strzela i traci w meczach ze słabszymi lub równymi sobie, można znaleźć w meczu z
16 sierpnia 2016 roku kiedy mierzyła się na wyjeździe z drużyną Barrow. Padł wtedy rezultat 3-2 dla gospodarzy, a przecież Barrow to zespół mający na swoim koncie obecnie jedynie 1 zwycięstwo więcej od Chester City. Zatem to ekipa o podobnych możliwościach. Z reguły takie spotkania nie kończą się wysokim wynikiem, jednak pamiętajmy, że
piąta liga angielska to nie Premier League! Na podstawie podanych wyników można stwierdzić, że gole w meczu dzisiejszym także powinny paść. Przecież zespół Woking FC to również ekipa tracąca sporo bramek, podobnie jak Guiseley, z którym całkiem niedawno padł wynik 3-3.
Po czwarte, nawet sam bukmacher zdaje sobie sprawę z wysokiego prawdopodobieństwa jeśli chodzi o gole w tym spotkaniu. Na typ, że obie strzelą kurs aktualnie wynosi tylko @1.55, a na typ, że w meczu padną chociaż 3 gole: @1.65. Mając to na uwadze z czystym sumieniem podaję Wam swój typ na dzisiejsze spotkanie. Zdaję sobie sprawę, że 5 goli w jednym meczu to dużo, jednak w ostatnich 3 bezpośrednich starciach padło łącznie 15 bramek, a jeśli ta średnia zostanie podtrzymana to typ proponowany przeze mnie będzie trafiony! Myślę, że za drobne można spróbować, a jak sami przeanalizujecie ten mecz to dojdziecie do takich właśnie wniosków. Powodzenia!

100