>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 29.04.2022 (piątek)

Status
Zamknięty.
psotnick 966,7K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj podajemy typy
na piątek - 29. Kwietnia

typy_dnia_-_logo.jpg

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 22:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: Over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher: Nazwa bukmachera
Analiza:
Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować. Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu). Po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a użytkownik z automatu otrzymuje za taki typ 100 punktów.

Poniżej lista bukmacherów z których można brać typy do konkursu.
Jeżeli nie widzisz nazw bukmacherów, to pamiętaj o wyłączeniu blokowania.

- Betfan
- Betcris
- Fuksiarz
- Superbet
- Fortuna
- Totolotek
- Betclic
- Lvbet
- STS
- Totalbet
- Etoto
- Forbet
- Ewinner

▶ Adnotacja: Dla celów konkursowych przy podliczaniu typów z polskich buków (naziemnych i internetowych) bierzemy pod uwagę kurs nominalny, czyli taki jaki widnieje przy typie, bez uwzględniania podatku.

W tym temacie obowiązuje całkowity zakaz komentowania! Uporczywe niestosowanie się do tego punktu Regulaminu będzie skutkowało blokadą konta użytkownika.

Przed zatwierdzeniem wpisu z analizą zawsze sprawdź czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE - KLIK podając LINK do swojego wpisu. Możesz to uczynić do chwili zamknięcia tematu. Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych. W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu "kiepskie analizy" nie może już podać nowego typu. W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu oraz upomniany okresowym banem. Bawimy się Fair Play!

Podany typ musi być określony precyzyjnie i jednoznacznie, w sposób nie pozostawiający żadnego pola do domysłów czy interpretacji. (W polu "Typ:" zaleca się podawanie słownych nazw zespołów, zawodników itp. zamiast "1" czy "2". W ten sposób dużo trudniej o pomyłkę, a przy okazji wszystko wygląda dużo przejrzyściej).

ibis 1,4M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska
Godzina: 20:30
Spotkanie: Górnik Zabrze - Radomiak Radom
Typ: Górnik
Kurs: 2.25
Bukmacher: Fortuna
Analiza:

Górnik w ostatniej kolejce mocno mnie zaskoczył i pewnie nie tylko mnie. Strzelili aż cztery gole w Lubinie, a mogło ich być zdecydowanie więcej. W poprzedniej kolejce grałem przeciwko Górnikowi bo myślałem, że Zagłębie stać na wygraną z słabem ostatnio Górnikiem. Teraz do Zabrza przyjeżdża Radomiak, który kilka dni temu zmienił trenera. Niestety w piłce jest tak, że zmiana trenera daje pozytywnego kopa drużynie i ta niespodziewanie wygrywa. Mam nadzieje, że tym razem tak nie będzie i Górnik odniesie zwycięstwo. W ekipie gospodarzy nie zagra Kubica, który pauzuje za kartki. Być może za niego wskoczy Mvondo albo któryś z młodych graczy, zobaczymy co trener Urban wymyśli.
Obie ekipy prezentują ostatnio podobny poziom w tym, że goście nie wygrali na wyjeździe od startu rundy wiosennej. Mam nadzieje że goście nie przełamią się w Zabrzu tak jak to miało miejsce kilka tygodni temu gdzie na Górniku przełamała się Wisła Kraków. Górnik jak i Radomiak są pewni utrzymania, pytanie pozostaje na którym miejscu zakończą sezon. Wiadomo im wyżej tym więcej kasy dla klubu. Z racji, że Górnik gra u siebie to powinien wykorzystać atut własnego boiska, na dodatek ostatnia wygrana powinna dać drużynie kopa oraz poprawić nastroje w szatni jak i u kibiców.

100

Ostatnio zmieniony przez Waldi1979:
inkub1986 649,5K

inkub1986

Użytkownik
Dyscyplina: tenis Madryt
Godzina: 11.00
Spotkanie: Sorribes Tormo - Pavlyuchenkova
Typ: Pavlyuchenkova 2-0
Kurs: 4,25
Analiza:
Co tu dużo pisać? Rosjanka czekała na ten okres. Umie grać na glinie i robi to dobrze. Kto był w finale French Open w zeszłym roku ulegając nieznacznie Krejcikovej? No właśnie ona. Niech się tylko wkręci do gry jeszcze w pierwszym secie a 2-0 będzie murowane. Sorribes Tormo miała udany poprzedni sezon. W tym trochę niemrawo jej idzie. Myślę że buduje formę na główne danie w sezonie ziemnym. Pavlyuchenkova jest póki co zagadką, bo nic nie grala ostatnio, ale myślę że pokaże klasę i odpali od samego początku turnieju w Madrycie. Granie że po prostu wygra ten mecz to fajne value.

100

kudel 302,5K

kudel

Znawca - Tenis
Dyscyplina: Tenis WTA MADRYT
Godzina: 14:20
Spotkanie: Gauff - Shmiedlova
Typ: Shmiedlova
Kurs: 4,50
Bukmacher: fortuna

Analiza:
Faworytka w tym meczu według bukmacherów jest Gauff. Jednak ja upatruje się w dzisiejszym meczu „niespodzianki”. Oglądałem wczorajszy mecz Shmiedlovej z Linette i naprawdę dziewczyna grała bardzo dobry tenis. Potrafi być agresywna, ale i zarazem regularna. Czysto sportowo Shmiedlova może to spotkanie wygrać i kurs jest ogromnym value. No, ale jest jeszcze aspekt, że Gauff może ten mecz zwyczajnie odpuścić wiec polecam nawet DW 2:0 w stronę Słowaczki. Amerykanka w tamtym roku odpuscila(?) Madryt i odpadła w pierwszej rundzie w singlu jak i w deblu. Skoncentrowała się na Rzymie i tam doszła do półfinału przegrywając dopiero ze Światek. No wiec punkty do obronienia są w Rzymie i to tam powinno zależeć bardziej zawodniczce.

100
Mecz 28.04.2022

ferguson2 884,1K

ferguson2

Typer
Dyscyplina: koszykowka nba
Godzina: 04
Spotkanie: Utah-Dallas
Typ: Luka Doncić powyzej 48.5 (pkty, asysty i zbiorki)
Kurs: 1.85
Bukmacher: totalbet
Analiza: Doncić na dobre w wyjsciowym skladzie. Wrocił po kontuzji i znowu kreci wysokie liczby. Playoffy to niewatpliwie czas Słowenca. Wchodzi na jeszcze wyzszy poziom niz w sezonie reg, co nie zmienia faktu ze ostatnie tygodnie juz poprzedniej kampanii ligowej mial rewelacyjne jak nie najlepsze w lidze. W najbliższym spotkaniu trzeba spodziewac sie u niego minimum 30 pkt. Nie spodziewam, ze pojdzie im tak latwo jak w poprzednim meczu, po pierwsze wyjazd, po drugie Mitchell zagra i podejrzewam, ze pokaze sie z nieco lepszej strony niz ostatnio, no i Jazz powinni wyciagnac nieco wnioskow. Sprawa jest jednak o tyle trudna ze Jazz bardzo trudno zatrzymac Luke. Doncic ma tak wysokie iq boiskowe, ze nawet bez wielkiego atletyzmu jest w stanie z latwoscia wchodzic z powodzeniem w pomalowane, jego step back to wizytowka za pomoca ktorego siadaja mu trojki. Czesto ma przy sobie pilke i gra pierwsze skrzypce w ataku. Zbierac tez potrafi co zreszta potwierdzil w tym niedawnym blowoucie na Utah. Rozgrywanie tez zalicza sie do jego mocnych stron. Mozna powiedzieć, ze mozna liczyc na niego w każdej płaszczyźnie. W poprzednim spotkaniu mial dokładnie 48 pkt wlacznie z wszystkimi powyzej w typie statami. Tutaj powinien zagrac wiecej minut i miec jeszcze większy wplyw na gre.

100

Otrzymane punkty reputacji: +270
lipcaq 95,3K

lipcaq

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - NBA
Godzina: 01:00
Spotkanie: Toronto Raptors - Philadelphia 76ers
Typ:
Over 204,5pkt + J. Harden over 17,5pkt (betbuilder)
Kurs: 2,10
Bukmacher: fortuna
Analiza:

Początkowo mialem zagrac samego overka w meczu, linia wynosi okolo 209pkt ale zmienilem typ na nizsza linie w meczu i dodatkowo punkty Hardena, zdarzenie wydaje mi sie pewniejsze a i kurs wiekszy. Game 6, 76ers prowadzą w serii 3:2 lecz tym razem zagraja w Toronto. Generalnie linie wystawione na ten mecz dosc niskie? Na 5 gier, proponowana przeze mnie linia 204,5+ zostala pokryta 4krotnie. Watpie ze Philadephia bedzie chciala zakonczyc serie u siebie wygrywajac 4:3, zbyt ryzykowne przy aktualnej kontuzji palca Embiida i dobrej dyspozycji w ostatnich grach graczy z Toronto. Musza poprawic swoja skutecznosc rzutow i powalczyc o zakonczenie tej serii. To samo tyczy sie gospodarzy, przegrywaja 3:2 wiec porazka = zakonczenie przygody w tej fazie playoff. Licze tutaj na swietne widowisko obfitujace w duza ilosc punktow. Dodatkowo dorzucam overek brodacza. W poprzednich grach notowal kolejno 15, 22, 19, 14, 22 pkt - jak na jego wysokie umiejetnosci jest to przecietny wynik i pora zeby odpalil, a linia 17,5+ to nawet nie musi zagrac swietnego meczu zeby tą linie pokryc, wystarczy ze odciązy troche kontuzjowanego Embiida i w/w linie pokryje bez problemu.

110

Otrzymane punkty reputacji: +1920
piatddz 65,4K

piatddz

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - ATP Monachium
Godzina: 11:00
Spotkanie: Miomir Kecmanovic - Nikoloz Basilashvili
Typ: Basilashvili +4.5
Kurs: 1,70
Bukmacher: Superbet
Analiza:

Kecmanovic wszedł bardzo dobrze w sezon mączkowy, w Belgradzie przegrał dopiero z Djokovicem. Gruzin za to ostatnio seria porażek, więc teoretycznie typ bez sensu. Ale Basilashvili to jest typowo zawodnik, który gra wyjątkowo dobrze w pojedynczych turniejach i nawet się nie zdziwię jakby tutaj wygrał taki mecz. W zeszłym roku wygrał cały turniej, co więcej miał jakieś kosmiczne wyniki typu 6:1 6:2 na mączce z Ruudem co pokazuje skale gry tutaj Gruzina. Poczekałem na pierwszy mecz czy nie widać czegoś niepokojącego w jego grze i wygrał z Iwaszką w 3 setach, który wrócił ostatnio do formy. Wytrzymał taki mecz to może akurat tutaj powalczyć z mocno faworyzowanym Serbem. Co zasługuje na uwagę, że w tym meczu Nikoloz miał aż 71% wygranych piłek po drugim podaniu oraz obronił 5 na 7 BP co pokazuje tutaj mocne skupienie w ważnych momentach. Zobaczymy, ale stawiam że Gruzin na kortach które uwielbia nie zostanie zmieciony z kortu przez Kecmanovica pomimo tego że ten jest w całkiem dobrej formie.

100

psotnick 966,7K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Snooker - Mistrzostwa Świata 2022
Godzina: 11:00 CET
Spotkanie: Mark James Williams VS Judd Trump (stan meczu 1-7)
Typ: Handicap - Judd Trump (-9.5)
Kurs: 3.05
Bukmacher: Betcris
Analiza:

Przykro się oglądało wczoraj Williamsa, sesja do zapomnienia pod każdym względem. Trump nie grał nic specjalnego, ale na tle Walijczyka i tak wyglądał jak nauczyciel. Po prostu wbijał to co zostawił mu rywal i to wystarczyło na demolkę i praktycznie zamknięcie meczu już po pierwszej sesji. Gdyby mecz nie był podzielony na sesje to prawdopodobnie mecz skończyłby się wynikiem 1-17, może 2-17. Nie wykluczam jakiegoś mini powrotu Williamsa, bo po to są sesje żeby można było przemyśleć sprawy i zmienić coś w swojej grze, a że wbijać potrafi co pokazał w tym turnieju (12 setek!) to może i 1-2 setki mogą wpaść. Ale bądźmy realistami, sprawa awansu jest przesądzona. Mało tego, przy takim wyniku 1 sesji realne jest że mecz zamknie się w 3 sesjach, bez konieczności rozgrywania ostatniej czyli będzie miał cały dzień dłużej na regenerację. Wystarczy że Trump wygra 2 dzisiejsze sesje co najmniej 5-3 i dziś wieczorem melduje się finale. A wtedy, to Trump będzie faworytem do tytułu bo będzie miał dużo więcej wolnego czasu niż zwycięzca drugiego półfinału, w którym do rozstrzygnięcia daleko.

ZAPRASZAM DO DZIAŁU SNOOKER

100

sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Dyscyplina: hokej na lodzie/DEL
Godzina: 19:30
Spotkanie: Eisbären Berlin vs Monachium
Typ: Monachium zwycięstwo w czasie regulaminowym
Kurs: 2.15
Bukmacher: Superbet
Analiza:

Aktualni mistrzowie DEL nie mają zbyt dużo czasu, aby świętować awans do wielkiego finału. Przypomnijmy, ze wczoraj odbyła się rywalizacja półfinałowa z Orłami z Mannheim i w serii do trzech zwycięstw zmagania zakończyły się wynikiem 3:2. Wygrana 3:0 w ostatnim starciu dała w pewnym sensie ulgę gospodarzom, którzy przed rozpoczęciem obecnej kampanii byli stawiani, jako główny faworyt do sięgnięcia po mistrzostwo. Niedźwiedzie Polarne cały czas podążają w tym kierunku, ale co by nie mówić, przeciwnicy postawili trudne warunki i tak łatwo, jak z Rekinami z Koln już nie było. Świetne zawody zagrała kanadyjska dwójka Kevin Clark oraz Blaine Byron, którzy popisali się łącznie dwoma golami i dwoma asystami. Ich współpraca przynosi owoce i ciekawy jestem ich występu dzisiaj. Nie zapominajmy o Matt White, który wczoraj nie zaistniał. Czy Amerykanin poprowadzi swój klub do zwycięstwa?

Zespół z Monachium miał ten komfort, że w półfinale gładko pokonał Grizzlys z Wolfsburga. Mało kto, spodziewał się, że wynik w serii zakończy się 3:0, ale przede wszystkim solidna defensywa była kluczem do awansu do finału. Ogólnie ta kampania w wykonaniu przyjezdnych jest bardzo udana. Pamiętamy ich występy w tej edycji Ligi Mistrzów, gdzie doszli aż do półfinału, ale ciągle przekładane spotkania z Tapparą przez koronawirusa nie pomogły w awansie. Jest szansa, aby na krajowym podwórku świętować sukcesy i swój marsz po tytuł rozpoczynają od stolicy Niemiec. Yasin Ehliz oraz Ben Smith to zdecydowanie najlepsza dwójka punktujących u gości w tych play-off i to na nich spoczywać będzie presja zdobywania goli i asyst. Nieocenioną rolę odgrywa w bramce Henrik Haukeland i zapewne Norweg otrzyma za chwilę powołanie do swojej reprezentacji, bo MŚ elity za chwilę się rozpoczną. Czy ponownie pokaże swoją klasę?

Sezon w DEL się nieco rozciągnął m.in. przez koronawirusa i dlatego już dzisiaj rozpoczną się zmagania finałowe. Niedźwiedzie Polarne nie miały nawet 24 godzin na odpoczynek, po wczorajszej zakończonej serii z Orłami z Mannheim. To powoduje, że w moim odczuciu piątkowymi faworytami jest ekipa z Monachium i stawiam na ich zwycięstwo. Jasne, klub z Berlina ma spore szanse na obronę tytułu mistrzowskiego, ale nikt nie jest robotem i pięć rozegranych starć z pewnością odczujesz nie tylko fizycznie, ale też psychicznie. Rywale w trzech spotkaniach poradzili sobie z Wolfsburgiem i pięć dni odpoczynku dobrze im zrobiło. Spodziewam się, że Byki będą po prostu szybsze na lodzie i bardziej zdecydowani w pojedynkach przy bandzie. Nie przekreślam szans gospodarzy w obronie tytułu, ale dzisiaj to przeciwnicy będą górą i solidna defensywa gości o tym zdecyduje. Stawiam na triumf Monachium w czasie regulaminowym.

115

Otrzymane punkty reputacji: +998
K 29,9K

KarolSTS

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ATP Challenger Buenos Aires
Godzina: 19.00
Spotkanie: A.Collarini/R.Olivo - L.Darderi/J.B.Torres
Typ: L.Darderi/J.B.Torres wygrają 2-1
Kurs: 5.25

Bukmacher: STS
Analiza:

Czas na półfinały turnieju Challenger w Buenos Aires. W jednym z półfinałów zmierzą się Argentyńczycy Andrea Collarini w parze z Renzo Olivo i para Włosko- Argentyńska Luciano Darderi i Juan Bautista Torres. Ja liczę na 3 sety w tym meczu a obstawiam iż Darderi/Torres wygraj dokładnie 2-1. Darderi w parze z Torresem grają w parze tak na prawdę 3 raz w karierze. Pod koniec zeszłego roku na inaugurację wygrali turniej w Buenos Aires pokonując po drodze całkiem niezłe deble a już na pewno przynajmniej deble na poziomie swoich dzisiejszych rywali. W styczniu przegrali w 1 rundzie także w Buenos Aires ale jak się okazało odpadli z późniejszymi zwycięzcami tego turnieju. No i teraz znowu Buenos Aires mają półfinał, w ćwierćfinale pokonali faworyzowany Debel Hidalgo / Rodriguez 2-1 a w decydującym secie łatwe 10-5. Oczywiście nie są to jedyne ich starty w deblu bowiem startowali z innymi partnerami. Darderi z Arnaldim był w finale w Gran Canari, do tego półfinał w Oeiras i kilka ćwierćfinałów. Ich rywale są starsi i razem debiutowali w deblu już w 2012 roku. Jednak na przestrzeni 10 lat nie mieli wiele wspólnych startów. Ten turniej także dla nich to 3 wspólny w tym roku. W Santiago odpadli w 1 rundzie, później wygrali Challengera w Santiago i tutaj półfinał. Co mnie skłania dzisiaj na zagranie takiego typu? Olivo i Collarini nie są specjalistami w deblach dlatego startują w niżej opłacanych turniejach, od 6 meczy nie przegrali seta a w deblu to musi się skończyć a Collarini gra jeszcze w singlu więc na tym powinien się bardziej skupić. Darderi i Torres są mlodsi i nie oddadzą meczu bez walki a wczoraj pokazali że potrafią wygrywać z lepszymi deblami.

400

Otrzymane punkty reputacji: +1132
rzabik 11,8K

rzabik

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - Madryt WTA, ziemna
Godzina: 12:30
Spotkanie: M. Puig - D. R. Collins
Typ: M. Puig
Kurs: 7.00

Analiza:

Witam.
Dziś moja uwagę przykuło bardzo ciekawe spotkanie na Madryckich kortach. Chodzi mi oczywiście o Monice Puig.
Będzie to pierwszy mecz dla portorykanki od blisko dwóch lat. Przeszła w tym czasie operacje łokcia i wszyscy myśleli że już nie wróci do tenisa. A tutaj taka niespodzianka. Osobiście bardzo mnie to Cieszy bo dziewczyna bardzo dobrze wyszkolona technicznie. Warunki nie pozwalają jej co prawda na siłowe granie ale do kortów ziemnych jest po prostu stworzona. Myślę że decydując się na start wie co robi. Wiem oczywiście że taki mecz to duża niewiadoma, ale Collins jest spokojnie w zasięgu Moni.

Wygrana tutaj nie będzie dla mnie żadną niespodzianką tym bardziej że Amerykanka najlepiej czuję się na hardzie. Jeżeli Puig zagra tylko na miarę swoich możliwości to powinna ostro powalczyć w tym spotkaniu. Tym bardziej że panie grały że sobą już 4 krotnie i bilans jest 3-1 dla Puig. Kurs świetny więc uważam że może to być strzał dnia.

Pozdrawiam.

100

Otrzymane punkty reputacji: +187
biniuu 328,7K

biniuu

Znawca - Piłka nożna Afryka
Dyscyplina: Piłka Nożna - Algieria
Godzina: 16:45
Spotkanie: Belouizdad - Chelghoum
Typ: Belouizdad wygra do zera
Kurs:
1.52
Bukmacher: Betfan
Analiza:

Dwudziesta ósma kolejka ligi Algierii. Zmierzy się w niej mistrz z zeszłego sezonu i aktualny lider tabeli (Beluoizdad) z drużyną dołu tabeli (Chelghoum). Wydaje mi się, że gospodarze będą w stanie wygrać do spotkanie do zera.

Jak już wspomniałem, Belouizdad jest liderem. Ma pięć punktów przewagi nad drugą Saourą i do tego... dwa mecze rozegrane mniej. Tak więc różnica między tymi ekipami jest całkiem spora. A teraz gospodarze będą mieli duże możliwości by ją utrzymać, bo odpadli już z afrykańskich pucharów. Tak więc będą w pełni skupiać się tylko i wyłącznie na lidze.

Nawet równocześnie grając w pucharach, Belouizdad pokazywało klasę w lidze. W jedenastu spotkaniach domowych odniosło dziewięć zwycięstw, jeden remis i jedną porażkę. Ich bilans bramkowy to 17:3. Ostatnią bramkę u siebie stracili na początku tego roku. Konkretnie 07.01.2022r. w meczu z JS Kabylie - aktualnie drużyną z trzeciego miejsca. Pozostałe dwie bramki stracili na początku sezonu. Jakoś na przełomie października/listopada. Widać zatem, że ostatnio grają od długiego czasu na zero z tyłu u siebie. W dodatku ta ekipa ma po prostu najlepszą defensywę w lidze.

Chelghoum natomiast zajmuje aktualnie 14 miejsce w tabeli na 18 ekip. Mają siedem punktów przewagi nad strefą spadkową. Niby jest to całkiem bezpieczna przewaga, ale teoretycznie nic nie wiadomo. Jednak praktycznie, w mojej opinii, są po prostu bezpieczni. Relizane i Tlemcen są bardzo głęboko w dole i te dwie ekipy spadną już na bank. Hussein Dey z szesnastego miejsca jest trochę lepsze od dwóch wymienionych drużyn, ale ich gra i tak nie przekonuje mnie do tego, że mieliby się oni utrzymać.

Chelghoum gra całkiem nieźle u siebie, jednak na wyjazdach gra kompletny piach. W tabeli spotkań wyjazdowych lepsi są jedynie od Relizane i Tlemcen, a to nie jest zbyt spore osiągnięcie. W trzynastu spotkaniach zdobyli tylko osiem bramek, co też jest jednym z gorszych wyników w lidze. Jeżeli tak mało bramkostrzelna drużyna przyjeżdża do najlepszej defensywy w lidze to nasuwa się jeden scenariusz - wygrana gospodarzy do zera.

100

M 62,4K

maciekfansport

Użytkownik
Dyscyplina: Żużel - PGE Ekstraliga
Godzina: 18:00
Spotkanie: Leszno - Ostrów
Typ: Najlepiej punktujący w meczu Ch.Holder (liczą się wszystkie starty)
Kurs: 4.00

Bukmacher: Totalbet
Analiza:

4 Kolejka PGE Ekstraligi.
Ch.Holder jeździ w słabej drużynie bo w najsłabszym beniaminku od lat i ma o wiele łatwiej o punkty niż np w 2021 bo tam ścigał się
w Toruniu. Holder też zmienił otoczenie i przez to nieco odżył przecież to były mistrz świata i umie jeździć.
Leszno i tak wygra to spotkanie i nie musi się jakoś spinać na wynik.
Moim zdaniem lepiej zagrać ten typ niż np handicap na Leszno bo Ostrów może zaskoczyć w kilku biegach.
Leszno ma dwóch pewniaków bo Kołodzieja i Doyla,ale Doylowi zdarza się czasem słabszy bieg w dodatku jedzie 2 razy lub może nawet 3 razy pojedzie w parze z Kołodziejem,który może zabrać mu punkty.
Kołodziej jak Leszno będzie wysoko wygrywać i po 4 biegach zdobędzie sporo punktów to może być tak,że np odda ostatni bieg tak jak to bywało często w ubiegłym roku a Ratajczak wraca do składu po kontuzji i być może to on dostanie swoją szanse.
Ch.Holder jak narazie bardzo dobrze się spisuje bo zdobył 14pkt w meczu z GKM potem w Toruniu również 14pkt a w ostatnim
meczu tym przerwanym zdobył 8 pkt w 3 biegach oczywiście nie znamy jeszcze dokładnej siły wyjazdowej Holdera bo jedynym wyjazdem Ostrowa w tym sezonie jak narazie był Toruń a tam to Holder zna tor jak własną kieszeń..
Wg mnie Holder pojedzie w dzisiejszym meczu 6 biegów a to stwarza okazje do tego,że będzie najlepiej punktującym zawodnikiem
w tym meczu i nie musi wygrywać wszystkiego a raczej bonusów nie będzie zdobywać bo wątpię,że któryś bieg Ostrów wygra 5:1 a Holder to najlepszy zawodnik tej drużyny. Holder np jak zdobędzie 14 lub 15pkt to raczej zostanie najlepszym zawodnikiem meczu bo Kołodziej,Doyle nawet jak będą każdy bieg wygrywać to któryś z nich musi straci punkty a kto wie może jakiś z Ostrowa wyprzedzi tych zawodników. Wg mnie 14 pkt dla Chrisa jest realne jak pojedzie 6 biegów wystarczy,że 2 biegi wygra a w pozostałych będzie przyjeżdżać na 2 miejscu. (3,3,2,2,2,2,) 14p.

100

Otrzymane punkty reputacji: +123
stanley-63 1,1M

stanley-63

Typer
Dyscyplina : Piłka nożna / Niemcy 2 Bundesliga
Godzina 18:30
Spotkanie : Sandhausen - Schalke
Typ : Schalke over 3.5 gola
Kurs : 5.25
Bukmacher : ETOTO

Typ na pewno mocno ryzykowny ale próbuję , gospodarze mają dobry okres gry , ostatnio nawet wygrali wyjazd z Norymbergą i to 4:2 , zajmują jednak 14 miejsce z 8 punktową przewagą nad zagrożonymi ale liczę że dziś z bardzo rozwścieczonym rywalem z Gelsenkirchen nie mają zbytnio szans na dobry rezultat , Schalke doznało w ostatniej kolejce bardzo bolesnej porażki i to u siebie z Werderem 1:4 i to sprawia że liczę na pełny rewanż w tym dzisiejszym spotkaniu , Werder prowadzi a Schalke jest na drugim miejscu i obie na tą chwilę wracają w szeregi Bundesligi ale do końca sezonu pozostały zaledwie 3 kolejki ale w czołówce dosyć ciasno bo np 4 w tabeli St Pauli traci do Werderu 3 oczka a do Schalke 2 tak więc nie jest jeszcze powiedziane kto awansuje bezpośrednio , Schalke też na tą chwilę jest najskuteczniejszą drużyną 2 Bundesligi i mają 65 bramek na koncie , w pierwszym meczu z Sandhausen u siebie pokonali rywala 5:2 i jak pisałem wcześniej liczę na sportową złość Schalke za dotkliwą porażkę z Werederm .

100

shadow89 512,2K

shadow89

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Polska
Godzina: 18:00
Spotkanie: Warta Poznań - Piast Gliwice
Typ: X2
Kurs: 1.47
Analiza:

Piast cały czas z nadziejami na dogonienie Lechii - strata 5 pkt - i zajęcie 4. miejsca w lidze. Strata do Lechii jest spora, patrząc na fakt, że do końca zostały tylko 4 kolejki. Jednak Lechia pojedzie teraz na trudny wyjazd do Lubina, które ma tylko 2 pkt przewagi nad strefą spadkową i każdy punkt dla nich może się okazać na wagę złota. Więc jeśli hipotetycznie Zagłębie wygrałoby z Lechią a Piast wygrałby z Wartą to strata zostanie zmniejszona do 2 pkt a to już całkiem niewiele. Piast na wyjazdach przegrał zaledwie 4 spotkania na 15 rozegranych oraz ma bilans bramkowy 18:13. Warta z kolei zajmuje już w miarę bezpieczną pozycję, bowiem ma przewagi 7 pkt nad strefą spadkową. Szanse Piasta na zwycięstwo wzrosły jeszcze tym bardziej, gdyż Trener Warty - Dawid Szulczek - zdradził przed meczem, że aż jedenastu zawodników pierwszego zespołu zmaga się z infekcją i mogą nie zagrać. Ponadto zespół z Gliwic jest obecnie w bardzo dobrej formie bowiem wygrali 4 z 5 poprzednich ligowych pojedynków a jeden zremisowali. Wstawiam tutaj dość bezpieczny typ, że Piast nie przegra ale za drobne na pewno zagram w stronę Piasta, że wygra do zera i z handi.

47

Otrzymane punkty reputacji: +847
bananos999 140,3K

bananos999

Znawca - Piłka ręczna
Dyscyplina: Piłka ręczna - PGNiG Superliga Kobiet
Godzina: 17:30
Spotkanie: MKS Lublin - KPR Kobierzyce
Typ: Kobierzyce
Kurs: 5.00
Analiza:
Koniec miesiąca to sprobuje na grubo. Fakt, że lublinianki są faworytkami to się zgadzam, ale kurs na Kobierki powinien być niższy. W półfinale pucharu Polski wygrały jedną bramką, uważam że dzisiaj to bardzo możliwe.
Obie ekipy grają mocno chimerycznie, potrafia zagrać rewelacyjnie, potrafią również skopać cały mecz. Montex tak właśnie przegrał z Jaroslawiem we własnej hali.
Obie ekipy walczą o medal, jedne o złoto, drugie o brąz, presja większa na podopiecznych Moniki Marzec, bo po kilku latach przerwy chciałyby odzyskać mistrzostwo. W dzisiejszym spotkaniu nie maja prawa zgubić punktów.
Kobierki maja gorszy terminarz od walczącego z nim Jaroslawia, są świadome tego, mysle ze koncentracja pójdzie w mecz finału PP, a naluzie kobiety graja zdecydowanie lepiej niż z presja.
Kurs 3.30 na KPR byłby odpowiedni, 5 biorę i próbuje.

400

Otrzymane punkty reputacji: +2160
ziroxxx 986,2K

ziroxxx

Znawca - Piłka nożna
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska
Godzina: 20:30
Spotkanie: Górnik Zabrze - Radomiak Radom
Typ: over 10,5 RR + liczba goli: over 2,5 + BTTS
Kurs: 4.50

Analiza:
O Górniku i radosnym futbolu pisałem już tydzień temu, dwa i trzy tygodnie. Kolejny raz łącze bramki i rożne ponieważ mecze Górnika są otwarte tzn. mamy sytuacje z obu stron boiska. Górnik stwarza sobie dużo sytuacji, wiele razy strzela na bramkę, ale też łatwo traci bramkę. Obie drużyny pewne utrzymania. Radomiak z nowym trenerem, który mnie nie przekonuje. Ale jest to nowy rozdział dla zawodników zatem każdy walczy o skład. Nowe rozdanie, nowa miotła. Liczę na bramki i rożne. Ja wiem, że Radomiak od kilku spotkań słabo wygląda, ale w meczach Górnika od 6 spotkań zawsze widzimy co bramki strzelone przez obie ekipy. Ostatni mecz Zaglębie - Górnik, wielu użytkowników stawiało na wygraną gospodarzy a ja zaproponowałem bezpieczniejszy typ.
Odsyłam do moich ostatnich analiz:

100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom