>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 28.04.2015 (wtorek)

Status
Zamknięty.
challenger 23,2K

challenger

Forum VIP
Tutaj p odajem y typy
na wtorek - 28. Kwietnia

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina:
22:00
Spotkanie:
Adelaide - Sydney
Typ:
over 2.5
Kurs:
1.80
Bukmacher:
Analiza:

Prosimy o pisanie normalnych analiz (brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania). Takie posty będą karane żółtymi kartkami. Oczywiście możecie zaznaczyć tymi sposobami najważniejsze informacje, ale nie całą analizę.
Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, user otrzymuje automatycznie ⛔100
Proszę kopiować format podawania typów i bezwzględnie się do tego stosować. Mają być wyraźnie zapisane wyróżniki takie jak Dyscyplina, Godzina, Spotkanie, Typ, Kurs, Bukmacher i Analiza.
Mile widziany bezpośredni link do danego meczu np z oddsportal.com albo livescore.pl Przyśpieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis
- trzecią i kolejną kiepską analizę w danym miesiącu

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, zawsze sprawdź przez Podgląd posta czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

masaskilli 1,9K

masaskilli

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - NBA
Godzina: 01:05
Spotkanie: Brooklyn Nets - Atlanta Hawks
Typ: Atlanta Hawks (-6,5) (mecz)
Kurs: 2.10
Bukmacher: Bet365
Analiza:
VS
Po wczorajszej porażce podrażnieni Hawks dzisiaj powinni roznieść słabiutkich Nets. Zwycięstwo gospodarzy to był według mnie przypadek jeden na sto, dzisiaj już nie będzie przebacz, Hawks grali z bardzo słabiutką skutecznością (35%) jednak i tak byli do końca w grze, słabo także zagrał Korver (1/8 z gry, 0/5 za 3!) co jest jakimś niesamowitym przypadkiem, nie przypominam sobie jego słabszego meczu. Poziom w ekipie gości trzymali jedynie Carroll i Millsap. W drużynie gospodarzy nadal słabiutko z formą Williams&#39;a, dobry mecz zagrał Lopez, jednak dzisiaj nie widzę szans dla Nets. Atlanta podrażniona pokaże na co ją stać i rozniesie Brooklyn. Teague w pomeczowym wywiadzie powiedział, że cała drużyna była zawiedziona tym spotkaniem i po tych słowach wydaję mi się, że goście zmotywują sie dzisiaj maksymalnie, bo nie da się zagrać dwóch tak słabych meczów w dwa dni, 6 na 30 zza łuku to naprawdę wyjątkowo słaby wynik, biorąc pod uwagę jakimi strzelcami dysponują Hawks. Ja widzę tutaj pewne zwycięstwo gości.

Powodzenia! :]​
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +2
realadi 241

realadi

Użytkownik
Dyscyplina;Piłka nożna Premier League
Godzina;20;45
Spotkanie;Hull-Liverpool
Typ;2
Kurs;1.95
Bukmacher;Bet365
Analiza; mecz pomiędzy znajdującym się tuż nad strefą spadkową Hull a grającym o LE Liverpoolem. Goście radzili sobie dość dobrze przez kilka ostatnich miesięcy ale porażki z Arsenalem i Manchesterem UTD trochę ich podłamały i w tym sezonie graja już chyba tylko o LE bo chyba już UTD i Ligi Mistrzów nie dogonią. Hull u siebie kilka spotkań wygrało jednak byli to przeciwnicy Aston Villa,QPR czy Crystal Palace które są słabsze niż Liverpool który co prawda dał ciała w ostatnich dwóch meczach wyjazdowych w pucharze z Aston villa gdzie przegrał 2-1 o remisie z West Brom,jednak w tym meczu stwarzali piekielnie dużo sytuacji oddali masę strzałów jednak ne chciało wejść. Jak już wspomniałem jeśli chcą pograć w pucharach w następnym sezonie to muszą się wziąć w garść i wygrać co tylko się da a mecz z Hull to idealny moment na zwycięstwo i odskoczenie od Tottenhamu. Hull ma bardzo wymagający rozkład bo będą się mierzyć jeszcze z Arsenalem,Man Utd i Tottenhamem a to oznacza niemal pewny spadek do nizszej ligi... Oczywiście będą walczyć jednak sądzę że piłkarsko maja małe szanse z wyżej wymienionymi zespołami. Podsumowując,Liverpool który musi wrócić na dobre tory powinien wygrać ten pojedynek. H2H ostatnich 5 spotkań to 2 wygrane Liverpoolu 2 remisy 1 zwycięstwo Hull. Bilans na boisku Hull nie jest korzystny dla typu ale nadszedł czas to zmienic bo klub taki jak Liverpool nie może sobie pozwolić na tak niekorzystny bilans z bądź co bądź przeciętniakiem...POwodzenia
⛔ 100

challenger 23,2K

challenger

Forum VIP
Dyscyplina: Baseball - MLB, Regular Season
Godzina:
01:10
Spotkanie:
Cincinnati Reds - Milwaukee Brewers
Typ: Milwaukee Brewers ML
Kurs:
2.06
Bukmacher:
Pinnacle
Analiza:
Pitching MatchUp:
Brewers RHP Jimmy Nelson (1-1, 1.35 ERA) vs. Reds RHP Jason Marquis (1-1, 7.20 ERA)

Moje drugie podejście w tym sezonie i drugi raz wybór pada na spotkanie Cincinnati Reds vs. Milwaukee Brewers z tą różnicą, że dzisiejsze spotkanie odbędzie się na Great American Ball Park w Ohio.
Postanowiłem dziś zaufać zespołowi gości którzy stają przed szansą odniesienia pierwszego zwycięstwa w sytuacji b2b po tym jak wczoraj pokonali u siebie St.Louis Cardinals. Od mojej ostatniej analizy nie wiele się zmieniło jeśli chodzi o dyspozycję obu ekip. W dalszym ciągu obie są pogrążone w kryzysie. Gospodarze w 10 ostatnich spotkaniach zanotowali zaledwie 3 zwycięstwa, goście natomiast za ostatnie 10 gier legitymują się bilansem 2-8. Dlaczego więc gram na Brewers?
Chyba tylko dlatego, że miota dziś u nich jedyna jasna postać w tek kampanii a mianowicie Jimmy Nelson, natomiast w zespole z Ohio narzucał będzie weteran Jason Marquis.
Rzut oka na obu pitcherów:
  • Jimmy Nelson: za ostatnie 3 starty ma bilans 1-1 [team jest 1-2], gdzie w 20.0 IP oddał rywalom 4 runy, 3 ER i 4 walk&#39;i pozwalając przy tym na 10 hits&#39;ów co daje mu 1.35 ERA, 0.70 WHIP i .235 OBP. Warte odnotowania w jego przypadku jest to, że jeszcze nie pozwolił w tym sezonie rywalom na odbicie HR.
  • Jason Marquis: za ostatnie 3 starty ma bilans 1-1 [team jest 2-1]. gdzie w 15.0 IP oddał rywalom 13 runów, 12 ER i 5 walk&#39;ów pozwalając rywalowi aż 21 razy odbić piłkę narzuconą przez siebie co daje mu 7.20 ERA, 1.73 WHIP i .380 OBP. W jego wypadku warte odnotowanie jest to, że podczas swej kariery już wielokrotnie mierzył się z Milwaukee i jego rekord przeciwko nim szału nie robi (bilans W/L 7-12 z 5.98 ERA, 1.59 WHIP i aż 16 HR w 25 grach.

Myślę, że jeśli tylko Nelson będzie w stanie zagrać na podobnym poziomie jak pięć dni temu, gdy także mierzył swe siły z batterami Reds i w 8.0 IP pozwolił rywalom na zaledwie 3 hit&#39;s i 1 obieg to powinno być dobrze. Przecież w tamtym spotkaniu jego oponentem był nie byle kto bo Cueto, który bez wątpienia jest o klasę a może nawet dwie lepszym miotaczem aniżeli dzisiejszy starter Cincinnati a więc Marquis. H2H obu ekip nie sprzyja Brewers ale myślę, że jeśli dziś nie wygrają to raczej w dwóch kolejnych match&#39;upach o zwycięstwo będzie zdecydowanie trudniej. 3mam kciuki i...Let&#39;s Go Brewers!!!
⛔ 100

mich.pa88 107

mich.pa88

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, DFB Pokal, Niemcy
Godzina: 20.30
Spotkanie: Bayern Monachium - Borussia Dortmund
Typ: 1 połowa under 1,5
Kurs: 1.53
Bukmacher: bet-at-home
Analiza:
Wydaje mi się że żadnej z drużyn przedstawiać nie trzeba. Jutro czekają nas derby Niemiec - już po raz czwarty w tym sezonie. Do tej pory raz wygrało BVB, dwa razy górą był Bayern. O potencjale ofensywnym też nie muszę chyba wiele mówić - tym bardziej u gości. Mimo braku Robbena i Ribery&#39;ego wciąż żadna defensywa nie jest im straszna. Można nawet powiedzieć, że ich absencja wyszła drużynie na dobre. Lewy ma dzięki temu więcej miejsca dla siebie i może udowodnić swoją wartość.
Pytanie więc dlaczego typuję under. Według mnie pierwsza i druga linia Dortmundu doskonale zna połowę ofensywnego kwartetu Alcantara, Muller, Lewandowski, Goetze.
Z kolei, żeby opisać defensywę po drugiej stronie barykady wystarczy wymienić nazwisko bramkarza.
Spodziewam się, że pierwsza połowa będzie bardzo ostrożna w wykonaniu obu drużyn. Najmniejszy błąd może pozbawić finału pucharu. Dodatkowo w ostatnich 8 meczach między tymi drużynami do połowy mieliśmy under 1,5.
Przewidywane składy
Bayern: Neuer - Bernat, Dante, Boateng, Rafinha - Lahm, Alonso, Alcantara - Goetze, Lewandowski, Muller
BVB: Langerak - Durm, Hummels, Subotic, Schmelzer - Gundogan, Bender - Błaszczykowski, Kagawa, Reus - Aubameyang.
✅ 53

Otrzymane punkty reputacji: +3
bet-stolar 904

bet-stolar

Użytkownik
Godzina: 04:30
Spotkanie: Portland Trail Blazers v Memphis Grizzlies
Typ: Memphis Grizzlies
Kurs: 2.45
Analiza:
Kolejny mecz z serii Portland Trail Blazers vs Memphis Grizzlies. Obecnie Miśki prowadzą 3:0 i już dziś powinni zapewnić sobie awans do półfinału konferencji zachodniej. Goście przystąpię do tego meczu bez kontuzjowanego Conleya dość ważnego gracza zarówno w ataku jak i w obronie ale myślę że Udrih godnie go zastąpi. Portland zupełnie nie trafili z formą na Play-Off i oprócz równo grającego Aldridge nie widać gracza który może wziąć ciężar gry na swoje barki. W ostatnim meczu do gry wrócił ostatnio Afflalo lecz jego forma jest daleka od optymalnej. Memphis zrównoważony skład z paroma graczami którzy mogą pociągnąć zespół. GSW już czeka w półfinale więc serię trzeba jak najszybciej kończyć. Dodatkowo w ostatnim czasie Miśki nie leżą Portland. W dzisiejszym meczu Gasol i spółka powinni wysłać Portland na ryby.
⛔ 100

stanleylevy 1,4K

stanleylevy

Użytkownik
Dyscyplina: NHL
Godzina: 1:00
Spotkanie: Detroit - Tampa
Typ: 1(-1)
Kurs: 3.75
Bukmacher: unibet
Analiza:
Spotkanie numer 6 w serii spotkań play-off pomiędzy Detroit Red Wings, a Tampa Bay Lightning. Detroit nie byli faworytem tej pary, a na ten moment prowadzą 3-2. Sam nie wierzyłem w te drużyne, ale chyba akurat trafili z formą i kontuzjami (Datsyuk, Abdelkader, jednak szkoda ze brak Franzena) bo potrafili wygrać juz z Tampa Bay dwa razy do zera. O dziwo ostatni mecz nawet na tafli Lightning i to 4-0. Wczesniejszy 3-0. Widać że defensywnie Detroit jest ustawione bardzo dobrze. Jeden mecz im nie wyszedł 1-5, ale to i najlepszym w hokeju się zdarza. W innym z kolei wygrali 3-2 mimo ponad 40 strzałów Tampy. Pytanie wlasnie czy bramkarz i obrona Red Wings w takiej formie, czy Tampa trzęsie portkami? W poprzednim roku Tampa miała problem z bramkarzem i niby dlatego odpadli w 1 rundzie, teraz niby są najlepsi u siebie, ale na wyjazdach jest kompletnie inaczej. 2 mecz temu do 3 tercji przegrywali 0-2 i też powinni to przegrać, ale jakims cudem wyrównali na 2-2 i po dogrywce wygrali. Także dla mnie cudu nie będzie i warto postawić na gospodarzy. Jak Detroit szybko obejmie prowadzenie to nie bedzie czego bronić, więc moze dojsc tez do sytuacji z pustą bramką. Mysle ze nie bedzie tu 7 meczu i Detroit przejdzie.
⛔ 100

andie 333

andie

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Chorwacja 1.HNL
Godzina: 18:00
Spotkanie: Dinamo Zagreb - Osijek
Typ: Dinamo -1
Kurs: 1.80
Bukmacher: bet365
Analiza:
Zapraszam do Chorwacji gdzie pierwszy w tabeli Dinamo Zagreb podejmuje klub Osijek, który znajduje się na 9 miejscu (przedostatnie).
Dlaczego wybrałem taki typ?
Na własnym stadionie w tym sezonie Dinamo gra wręcz rewelacyjnie. Na 15 meczy tylko 1 remis i 14 zwycięstw. Ostatnie cztery mecze u siebie to zwycięstwa gdzie typ ten pokrywał się 4/5 razy.
Dla odmiany Osijek 1 zwycięstwo, 1 remis i 3 porażki. Na wyjazdach w tym sezonie zaledwie 2 zwycięstwa, 2 remisy i 11 porażek.
W ostatnich meczach między tymi zespołami typ ten pokrył się 3 razy.
Din. Zagreb - Osijek 5:0
Din. Zagreb - Osijek 4:1
Din. Zagreb - Osijek 3:1

Din. Zagreb - Osijek 0:0
Din. Zagreb - Osijek 0:0
Uważam, że w tym meczu wynik będzie podobny do ostatnich trzech i handicap -1 to jest jeden z najniższych wymiarów kar.
Pozdrawiam ????
✅ 80

Otrzymane punkty reputacji: +5
baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna Francja
Spotkanie PSG-Metz
Typ: PSG dokładnie 3 golami
Kurs 4.80
Buk Unibet
Godz: 21:00
Analiza: Witam, na jutro wybrałem spotkanie w który obecnie wicelider i mistrz Francji z poprzedniego sezonu, czyli ekipa PSG, podejmował bedzie na własnym stadionie drużynę Metz, w tej kolejce dla mnie zdecydowanym faworytem do zdobycia kompletu punktów jest drużyna gospodarzy , która wygrywając spotkanie z przed ostatnim w ligowej klasyfikacji zespołem z Metz powiększy do 3 punktów swoją przewagę nad Lyonem, szanse na utrzymanie zespołu gości są już raczej bardzo małe, ponieważ w chwili obecnej do bezpiecznej pozycji tracą 8 punktów, do tego statystyki spotkań wyjazdowych zdecydowanie nie są dla nich korzystne na 17 rozegranych spotkań zdobyte tylko 8 punktów na obcych stadionach 1 zwycięstwo, oraz 5 remisów, PSG , dla odmiany w 16 rozegranych spotkaniach w stolicy Francji łącznie zdobyło 40 punktów nie notując ani jednej porązki, tylko czterokrotnie dzieląc się punktami i wygrywając aż 12 spotkań. W tym spotkaniu po prostu nie wyobrażam sobie innego rezultatu niż wysoka wygrana zespołu gospodarzy , którzy już tym spotkaniem mogą przybliżyć się do obrony tytułu mistrza kraju w obecnym sezonie, postawię na dokładny wynik 3:0 dla gospodarzy.
⛔ 100

maer 322,5K

maer

Typer A-League
Dyscyplina: Piłka nożna - Francja ( Ligue 2 )
Spotkanie: AC Ajaccio - US Orléans
Typ: 1
Kurs: 2.20
Godzina: 20.30
Bukmacher: WilliamHill
Analiza:
Zapraszam na 34 kolejkę ligową francuskiej Ligue 2.
W mieście Ajaccio na tamtejszym Stade François Coty mogącym pomieścić ponad 10 tysięcy widzów odbędzie się mecz o ligowe punkty pomiędzy miejscowym Athletic Club Ajaccien załozonym w 1910 roku o barwach biało-czerwonych a w gości z miasta Orléans przyjedzie drużyna założona w roku 1976 o barwach żółto-czerwonych a mianowicie Union Sportive Orléans Loiret Football.
AC Ajaccio rozegrało w tym sezonie ligowym 33 spotkania zdobywając 34 punkty co daje obecnie 17 miejsce w tabeli ligowej z bilansem bramkowym 25-34 a US Orléans zajmuje obecnie 18 pozycję w tabeli francuskiej Ligue 2 ze zdobytymi 33 oczkami w swoich 33 meczach, bilans bramek 29-38.
Gospodarze u siebie w tym sezonie ligowym 5-5-6 czyli w 16 meczach zdobyte 20 oczek, bilans bramnek na swoim Stade François Coty 12-15 a goście w delegacjach 3-5-8 czyli w swoich 16 spotkaniach zdobyte 14 punktów, bilans bramkowy na wyjazdach 15-22.
Mecz zapowiada się bardzo ciekawie gdyż oba zespoły bronią się w tym sezonie ligowym przed spadkiem i dzieli ich w tabeli ligowej tylko 1 oczko.
Moim tytpem na to spotkanie jest zwycięstwo gospodarzy, Athletic Club Ajaccien w tym sezonie ligowym gra jak na ten zespół bardzo słabo lecz ostatnio wygrali u siebie z mocnym na wyjazdach Dijon co może sugerować wzwyżkę formy drużyny gospodarzy na swoim terenie a Union Sportive Orléans Loiret Football na wyjazdach gra bardzo słabo i potrafi tracić bramki i moim zdaniem komplet tych bardzo ważnych 3 ligowych oczek pozostanie na Stade François Coty.
⛔ 100

zelka43 843

zelka43

Użytkownik
Dyscyplina-Piłka nożna Premier League
Godzina-20;45
Spotkanie- Hull-Liverpool
Typ- 2+BTTS
Kurs- 4.33
Bukmacher-Bet365

Liverpool na pewno ma o co walczyć w kontekście europejskich pucharów .Bardzo blisko są Totki jak i Soton ,a w przypadku dzisiejszej(jutrzejszej) wygranej drużyna Rodgersa zbliży się do ManU na 4 pkt ,co nie jest zbyt dużą liczbą . Także motywacja spora . Czy piłkarsko podołają ? Jeśli głowa nie zawiedzie to napewno umiejętności są po stronie The Reds . Dodatkowo wyjdą podrażnieni po meczu z West Brown ,gdzie rywale od początku ustawili autobus .
Hull ma tylko punkt przewagi nad strefą spadkową .W obliczu bardzo ciężkiego kalendarza każdy mecz tej drużyny to będzie mecz o wszystko i żaden remis nie powinien ich zbytnio zadowalać . Pokazali już ,że na swoim boisku potrafią ugryźć np. taką Chelsea ,i to nawet dwukrotnie .
Reasumując oba zespoły walczą o wysoką stawkę ,dlatego liczę na dobre spotkanie ,z bramkami po obu stronach .
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +2
kary1 477

kary1

Użytkownik
Godzina: 02:00
Spotkanie: Bulls - Bucks
Typ: Bulls/Bulls - Połowa/Koniec Meczu
Kurs: 1.68
Analiza:
Chciałbym napisać, że nie zgadzam się z użytkownikiem &quot;MasaSkilli&quot;. Może Netsi nie są znakomitą drużyną, ale nie można nazwać ich słabiutkimi albo traktować Hawks jak Bogów konferencji wschodniej, dla mnie ich kariera skończy się zaraz po trafieniu na Wizards. Wiadomo, że Netsi raczej tego meczu nie wygrają, ale są w stanie powalczyć i ja w nich wierzę. Oczywiście nie ubliżam typerowi, po prostu trafiły nam się niezgodne typy. Co do meczu, który tutaj obstawiam, dla mnie to formalność. Bullsi są w niezłej formie, a powracający Rose pokazał ile potrafi, oby tylko kontuzja się nie nawróciła, bo przez kontuzje pół kariery go ominie. Bucks, co prawda nieźle radził sobie u siebie, ale po wyjazdowych meczach nie było czego zbierać. Dzisiaj będzie tak samo. Uważam, że to jest mecz formalność, Bucks powalczą w pierwszej kwarcie, a gdy zobaczą, że szans już nie mają odpuszczą i Bullsi ich rozniosą. Łatwy mecz, łatwe pieniądze! Let&#39;s Go Bulls!
⛔ 100

ziroxxx 987,5K

ziroxxx

Znawca - Piłka nożna
Dyscyplina: Piłka Nożna - Puchar Niemiec
Godzina:
20:30
Spotkanie:
Bayern Monachium- Dortmund
Typ:
over 3,5 żk azjan
Kurs:
2.00
Bukmacher:
bet365
Analiza:
Jeden z najciekawszych ostatnich pojedynków w tym sezonie w Niemcach. W półfinale rozgrywek znaleźli się finaliści ubiegłorocznego finału, na którym osobiście byłem. Sądzę, że atmosfera wokół tego meczu jest dosyć spora. Dortumnd walczy jeszcze w lidze o wejscie na miejsca gwarantujące granie w lidze europejskiej, ale cały czas może jeszcze zdobyć trofeum Pucharu Niemiec. Ten wyczyn mógłby w jakimś stopniu przykryć słaby sezon w wykonaniu Dortmundu. Może to być ostatni puchar zdobyty przez Kloppa w zespole. Borussia do tego meczu przystąpi bardzo zmotywowana i za wszelką cenę będzie chciała wygrać to spotkanie. Bayern mimo kontuzji pokazał, że nie ma żadnej zadyszki i w rewanżowym starciu z Porto rozgromił przeciwnika. Bayern już w ten weekend zdobył mistrzostwo kraju po porażce Wolfsburga. Teraz może skupić się na półfinale ligi mistrzów i pucharu Niemiec. Kilka argumentów można znaleźć za tym, że w tym meczu walki nie zabraknie, dlatego mój typ kieruje w kartki. Linia 3,5 jak najbardziej do grania z przyjemnym kursem @ 2.00. W meczach obu drużyn raz linia jest pokrywana, a raz nie. Sądzę, że Dortmund nie ma nic do stracenia w tym sezonie i zagra na maxa. Pojawi się agresja i zaangażowanie. Jest to też pojedynek między zawodnikami, którzy odeszli z Dortmundu. Starcie Kuby z Lewym, po między byłym kapitanem, a aktualnym. W Dortmundzie byłoby to cudowne zakończenie współpracy z trenerem gdyby udało się wygrać z Bayern i sięgnąć po puchar. Presja i atmosfera stoi na wysokim poziomie i mam nadzieje, że przeniesie się to na boisko.
Ostatnie mecze pod względem kartek między tymi drużynami to: 5,3,3,3,6,5.

⛔ 100

stanley-63 1,2M

stanley-63

Typer
⚽ Niemcy / DFB Pokal /
Godzina - 20:30
Bayern Monachium : Borussia Dortmund
Czerwona kartka w meczu ? tak
Kurs -3.65 / Betsson
Zgadzam się z typem wyżej który podał &quot; ziroxXx &quot; i także uważam że mecz daleko będzie odbiegał od zasad fair-play i kartek powinno być sporo , kolega postawił na żółtka ja oczywiście jak to zazwyczaj u mnie bywa liczę na inny kolor kartonika czyli czerwień . Bayern jak już zostało napisane jedno trofeum ma zdobyte czyli tytuł mistrza Niemiec ale na pewno podopieczni Pepa Guardioli chcą jeszcze więcej dołożyć w tym sezonie a do zdobycia są jeszcze Puchar Niemiec oraz ten najważniejszy dla każdego klubu w LM ale akurat ten ostatni to najtrudniejsza przeprawa , dziś w 1/2 finału DFB podejmują odwiecznego rywala z Dortmundu dla którego jedynym celem w tym słabym sezonie jest właśnie zdobycie Pucharu Niemiec tak więc mecz zapewne będzie ciekawy bo jak wiemy nie ma rewanżu tylko jedno spotkanie i dziś musimy poznać finalistę . Dzisiejsze zawody będzie sędziował Peter Gagelmann i już to nazwisko podpowiada że będzie ciekawie na Allianz-Arena w Monachium , pan Peter w tym sezonie sędziował 13 meczy w Bundeslidze i pokazał 48 żółtek i 2 bezpośrednie czerwone kartki , jedna z tych czerwonych została pokazana tu na Allianz-Arena w 12 kolejce Bundesligi kiedy to Bayern podejmował Hoffenheim ( 4 żółtka i bezpośrednia czerwona dla Hoffe ) no ale to liga natomiast pan Peter sędziował jeden mecz w tegorocznej edycji DFB Pokal pomiędzy SV Darmstadt a Wolfsburgiem i pokazał 5 żółtych kartoników , w ogólnej karierze Gagelmann w DFB Pokal pokazał 153 żółtka i 8 czerwonych kartek , no i najważniejsza jak dla mnie rubryka nosi nazwę &quot; Bilans w/g klubów &quot; a tu mamy coś takiego :w meczach z udziałem Bayernu pokazał 40 żółtych i 4 czerwienie natomiast z udziałem Borussii 61 żółtych i także 4 czerwone , ostatni mecz bezpośredni pomiędzy Bayernem a Borussią który sędziował Gagelmann to mecz o super puchar w sierpniu ubiegłego roku wygranym jak wiemy przez Borussię 2:0 a Peter pokazał 3 żółtka wszystkie dla Bayernu , ale było też spotkanie pomiędzy nimi w 2013 roku sędziowane oczywiście przez Gagelmanna w Dortmundzie w ramach 32 kolejki wtedy padł remis 1:1 ale w roli głównej był Gagelmann który pokazał 8 żółtek 1 dla Dortmundu a 7 dla Bayernu a konsekwencji 2 żółtych Rafinha zobaczył czerwoną jakby tego było mało to te dwa żółtka dla Rafinhii zostały pokazane w odstępie 3 minut bo 62 min pierwsza żółta a 65 Rafinha opuszcza plac gry tak więc jest dziś szansa na taki kartonik a w/g mnie kandydatów na czerwoną jest dziś sporo no ale najważniejsze to atmosfera tego pojedynku bo jedni chcą zagrać w finale i ewentualnie dołożyć kolejne trofeum w tym sezonie do gablotki klubu a dla drugich to walka o jedyne trofeum jakie w tym sezonie mogą zdobyć a smaczku w tym meczu może dodać ostatni mecz prowadzony przez Kloppa w tym sezonie tu na Allianz Arena kiedy dowodzi Borussią tak więc siadamy i oglądamy a ja liczę na czerwony kartonik !
⛔ 100

krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Puchar Niemiec
Godzina: 20:30
Spotkanie: Bayern Monachium - Borussia Dortmund
Typ: X
Kurs: 4.40
Bukmacher: William Hill
Analiza:
Dziś i jutro rozegrane zostaną mecze półfinałowe Pucharu Niemiec, nie da się ukryć, że zarówno w dzisiejszym jak i jutrzejszym mecz mamy zdecydowanych faworytów do tego by zagrać w wielkim finale w Berlinie. W dniu dzisiejszym jest nim oczywiście Bayern Monachium, który na swoim stadionie podejmie Borussię Dortmund.
Oczywiście Bayern jest tutaj zdecydowanym faworytem, bo i Borussia ma obecny sezon zdecydowanie gorszy niż poprzednie ale ja by jednak podopiecznych Jürgena Kloppa nie skreślał przedwcześnie. Przede wszystkim z dwóch powodów. Pierwszy to to, że Borussia na wiosnę prezentuje się zdecydowanie korzystniej niż na jesieni i z drużyny, która miała walczyć o utrzymanie stała się jedną z ekip, która wciąż ma realne szansę zagrać w Lidze Europy. Ponadto W BVB nie ma już tak wielu kontuzji, bo w dniu dzisiejszym poza składem są jedynie Piszczek, Sahin i Kirch. Pamiętajmy również, że dla Jürgena Kloppa jest to ostatni sezon w Borussii i na pewno chciałby jakoś pozytywnie go zakończyć - awans do finału i ewentualny triumf w tym finale byłby godnym zakończeniem pracy dla tego szkoleniowca.
Druga sprawa na którą warto się pochylić to problemy Bayernu. Owszem podopieczni Josepa Guardioli rozbili w rewanżu FC Porto i awansowali do półfinału Ligi Mistrzów, a w lidze zdobyli już tytuł mistrzowski. Nie liczą jednak meczu z Porto to w ostatnim czasie ta gra Bayernu (i wyniki) nie wyglądały zbyt przekonująco. Powodem tego są na pewno kontuzje, również w dzisiejszym spotkaniu Bayern nie zagra w najmocniejszym ustawieniu. Wciąż poza kadrą są Starke, Ribery, Alaba, Badstuber a i Robben zapewne dziś nie zagra. W takiej sytuacji BVB według mnie jest wstanie powalczyć nawet na Allianz Arenie. Ja osobiście typuję w tym meczu dogrywkę (czyli remis po regulaminowym czasie gry).
Przypomnę, że obie ekipy w poprzedniej rundzie właśnie remisami kończyły swoje spotkania (Bayern z Leverkusen, Borussia z Hoffenheim), obie jednak potrafiły wygrać w doliczonym czasie gry. Dziś spodziewam się meczu w którym Borussia będzie jednak mocno zepchnięta do defensywny i podobnie jak Leverkusen będzie jednak grać na to by przede wszystkim nie stracić gola i liczyć, że być może jednak akcja da im awans, ewentualnie dogrywka czy rzuty karne. Myślę, że przy osłabieniach Bayernu oraz lepszej formie Borussii i małych stratach karowych tych drużyn możemy być dziś świadkami wyrównanego spotkania i nie wykluczam, że ten mecz potrwa nieco dłużej niż regulaminowe 90 minuty gry.
✅ 340

Otrzymane punkty reputacji: +17
henek9 933

henek9

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Wlochy
Godzina: 20:45
Spotkanie: Udinese vs Inter Mediolan
Typ: Obie strzela
Kurs: 1.80
Mecz zapowiada sie bardzo ciekawie,mimo wszystko obie ekipy zawodza w tym sezonie na calego.
Zarowno Udinese jak i Inter maja potencjal,aby byc znacznie wyzej w ligowej tabeli.
Sytuacja gospodarzy jest juz spokojna,zespol ma az 14 punktow przewagi nad spadkiem,tak wiec martwic sie juz nie musza,europejskie puchary z kolei sa poza ich zasiegiem,dlatego tez teraz beda grac o to,aby byc jak najwyzej na koniec sezonu.
Ostatnie mecze troche slabe,aczkolwiek Udinese w przeciagu 5 ostatnich spotkan gralo az 3 spotkania wyjazdowe.
W ostatniej kolejce podopieczni Andrei Stramaccioniego pokonali u siebie inna ekipe z Mediolanu - Milan.
Zwyciestwo bylo w pelni zasluzone,gospodarze dominowali i stwarzali sobie sytuacje bramkowe,skonczylo sie najnizszym wymiarem kary dla Milanu,ktory w tym sezonie gra niestety po prostu dno...

Inter tez ma przeblyski w tym sezonie,raz zagraja lepiej a raz gorzej.
Potrafia zremisowac u siebie z Parma 1:1 aby potem ograc na wyjezdzie Verone 3:0.
Ostatnie dwa mecze rozegrane z Milanem i Roma.
Najpierw bezbramkowe derby,ktore smialo mozna puszczac osobom cierpiacym na bezsennosc,a potem wygrana z Roma 2:1.
Gracze Manciniego maja jeszcze szanse na upragnione 5 miejsce,strata punktowa niby jest w ich zasiegu - 5 punktow,jednak Inter nie jest stabilny i nie wiadomo,czy uda im sie odrobic strate...

Wedlug mnie spotkanie powinno byc z tych &quot;ofensywnych&quot;,powinnismy zobaczyc sytuacje bramkowe z jednej jak i drugiej strony.
Udinese w ostatnim meczu smialo atakowalo i nie inaczej powinno byc dzisiaj,Inter z kolei odniosl bardzo wazne zwyciestwo z Roma i to tez powinno dobrze na nich wplynac.
Obie ekipy nie maja szczelnych defensyw ale maja za to kim strzelac w ofensywie.
Mecz bedzie tez wazny pod wzgledem szkoleniowca Udinese,jak wiemy wczesniej trenowal Inter wlasnie,wiec bedzie chcial z pewnoscia wygrac.
Ta sztuka udala sie juz w tym sezonie,na San Siro Udinese wygralo 2:1.
✅ 80

psotnick 968,4K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Snooker - Mistrzostwa Świata 2015
Godzina: 15:30 CET
Spotkanie: Barry Hawkins v Neil Robertson
Typ: 4 Centuries w meczu
Kurs: 5.00
Analiza:
Typ ryzykowny jak każdy typ na setki w meczu, ale w takim zestawieniu graczy można się spodziewać kilku setek. Robbo już 7 setek w turnieju, w poprzedniej rundzie na tym samym dystansie zaserwował Carterowi cztery sztuki (129, 115, 119, 145), a mecz zakończył najwyższym brejkiem turnieju. Hawkins też w dobrej formie punktowej, w poprzedniej rundzie 3 setki (108, 131, 102), teraz szans będzie pewnie mniej, ale na pewno się pojawią, bo Robbo preferuje raczej ofensywny i otwarty snooker. Jedną setkę powinien wbić, Robbo dołoży trzy i suma setek w meczu zamknie się na czwórce. Żaden pewniak, ale po takim kursie ryzyko wydaje się opłacalne.
ZAPRASZAM DO DZIAŁU SNOOKER!
⛔ 100

ciam1414 1,4K

ciam1414

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga: Litewska
Godzina: 18:30
Spotkanie: Suduva - Kruoja
Typ: 1 (-1,5ah)
Kurs: 2,9
Analiza:
Może na początek małe porównanie. Dwa tygodnie temu było spotkanie Atlantas - Kruoja, które zakończyło się wynikiem 3-1 dla gospodarza. Teraz to Suduva zagra z Kruoją. Wydaje mi się, że Suduva mimo wszystko jest nieco mocniejsza. W wyżej wspomnianym spotkanie warto dodać, że kurs spadł z początkowo 1,8 do 1,35 na Atlantas oczywiście.
Teraz może być podobna sytuacja. Kurs jest 1,73 - 1,9
Może aż do 1,4 nie spadnie, ale dość możliwe, że przed meczem będzie niższy niż w tej chwili.
Suduva... przegrana 2-0 z Żalgiris na wyjeździe. Niezły mecz. Raczej dałbym tam 1-0 dla Żalgiris. Czyli dobry wynik Suduvy o ile można mówić o dobrym wyniku nie zdobywając punktów. No ale tak jest... z Żalgiris trudno punkty zdobywać. Niedawno remis 1-1 z Atlantas gdzie byli lepszym zespołem.
Rozgromili Spyris 5-1. Wcześniej Siauliai 3-0 bez większego nakładu sił, 3-1 Granitas. Wcześniej dobry mecz, ale tylko remis z Utenis i porażka z Trakai 0-1 gdzie zasłużyli na 3 punkty tak naprawdę!
Kruoja. Porażka 2-0 ze Stumbras po naprawdę słabej grze. Gdyby miał wpaść trzeci gol to raczej na 3-0, aniżeli na 2-1. Dwa tygodnie temu, jak wspomninałem, porażka 3-1 z Atlantas. Co prawda rozegrali tam niezły mecz. Póki grali 11vs11 remisowali. Myślę, że jednak i tak by mecz zakończył się porażką. Z Żalgiris dość niezłe spotkanie, tracili gole dopiero w 87 i 91 minucie, ale patrząc na przebieg całego meczu to należały im się co najmniej dwa gole.
✅ 190

Otrzymane punkty reputacji: +1
homel 918

homel

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - WŁOCHY: Serie B - Kolejka 38
Godzina 28.04.2015 20:30
Spotkanie: Pescara - Pro Vercelli
Typ: over 4
Kurs: 6,1
Analiza:
Walcząca o awans do Seria A Pescara podejmie walczaca o utrzymanie ekipe Pro Vercelli. Gospodarze zajmuja 6 pozycje a goscie 17. Obydwie ekipy spotkaly sie na jesien i druzyna Pescary zmiażdzyła na wyjezdzie Pro Vercelli 4-0 także lezy im ta ekipa. Obydwie ekipy posiadaja dobrych strzelcow w swoich szeregach gospodarze Melchiorri F. 12 goli a goscie wicelidera ligi Marchi E. 17 goli . Takze mocne strzelby z przodu. Pescara gra u siebie bezkompromisowo - porazka 3-2 z Brescia czy remis 2-2 z Vicenza , goscioom walczacym o utrzymanie i nie mogacym kalkulowac tylko zdobywac puntky zdarzaja sie szalone mecz jak niedawne 3-3 z Livorno ktore gra podobna pilke jak dzisiejsi gospodarze. Obydwie ekipy musza wygrywac, jeszcze pare kolejek pozostalo do konca, licze na dobry mecz z golami
⛔ 100

szymms 19

szymms

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia, Premier League
Godzina: 20:45
Spotkanie: Hull City - Liverpool FC
Typ: Zwycięstwo Hull City
Kurs: 3.92
Bukmacher: bet-at-home
Analiza:
W zaległym spotkaniu 33. kolejki Premier League, Hull City we wtorkowy wieczór podejmować będzie na KC Stadium dobrze wszystkim znany Liverpool. Obie drużyny bardzo potrzebują punktów, Hull walczy o utrzymanie w PL, natomiast Liverpool wciąż walczy o europejskie puchary. Tygrysy przed tym meczem zajmują 16 pozycję i wciąż nie mają pewności, że pozostaną w angielskiej ekstraklasie. Liverpool jest na miejscu 5 i wciąż depcze im po piętach ekipa Kogutów i Świętych z Southampton.
W pierwszym meczu na Anfield padł bezbramkowy remis.
Tygrysy w ostatnim ligowym spotkaniu pokonały na wyjeździe rozpędzone Crystal Palace 0-2. Ekipa Steve&#39;a Bruce&#39;a dobrze wie, że musi ten mecz wygrać, by grać w następnym sezonie w Premier League. Hull to solidna drużyna, za dużo remisuje, za dużo traciła punktów, ich bilans to 7-10-16. Wiele meczy mieli na prawdę na styku, chociażby mecz z Chelsea, wygrany przez ekipę Mourinho rzutem na taśmę 2-3. Potrafią na prawdę napsuć nerwów i przekonał się o tym także zespół Evertonu gdzie Hull u siebie zwyciężyło 2:0. Hull City we wtorkowym meczu prawdopodobnie wystąpi w identycznym zestawieniu jak w wygranym meczu z Crystal Palace. Do dyspozycji Steve&#39;a Bruce&#39;a nadal nie będzie pauzujący z powodu zawieszenia David Meyler. Urazy eliminują natomiast z gry Nikicę Jelavicia, Roberta Snodgrassa i Curtisa Daviesa. To taka mała pigułka informacji na temat Tygrysów z Hull.
O zespole gości można mówić w nieskończoność - 18 razy mistrzostwo Anglii, 5 razy wygrana w Lidze Mistrzów, natomiast teraz nie są w najlepszej dyspozycji. Ekipa Rodgersa gra trzeci raz pod rząd na obcym terenie. Ostatnie dwa mecze w delegacji dały im tylko jeden punkcik z West Bromem. W tym sezonie, już bez Luisa Suareza wyraźnie brakuje im &quot;kolorów&quot;. W ekipie Liverpoolu zabraknie Mamadou Sakho, Daniela Sturridge&#39;a, Lucasa Leivy, a pod znakiem zapytania stoi występ Alberto Moreno. Zdrowy jest Mario Balotelli, ale to już nie ten &quot;Super Mario&quot;, nie strzela i wciąż zawodzi kibiców z Anfield.
Podsumowując, to będzie mecz walki o pełną pulę z obu stron. Hull uskrzydlone ostatnim wyjazdowym zwycięstwem powinno dziś ukuć Liverpool. Na własnym stadionie gra im się jeszcze lepiej i myślę, że mają szanse 50/50 ze słabo dysponowanym zespołem Rodgersa. Szczerze polecam grać ten typ, może i nie jest to pewniak, ale warto spróbować - ja zagram, powodzenia! ;)
✅ 292

Otrzymane punkty reputacji: +16
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom