Dyscyplina -
Piłka nożna,
Puchar Króla -
Hiszpania
Spotkanie - Rayo Vallecano - Las Palmas
Typ - Las Palmas wygra, a w meczu padnie więcej niż 2.5 gola
Kurs - 5.25
Buk - Bwin
Analiza :
W Madrycie, miejscowe Rayo będzie gościć wyspiarzy z Kanarów. Gospodarze przystępują do tego meczu jako drużyna, która musi zaatakować, odrobić stratę jednej straconej bramki z pierwszego spotkania (1:0). Tam szybko stracona bramka i czerwona kartka dla bramkarza Rayo trochę wypaczyła wynik. Klub ze stolicy mocno cofnął się do defensywy i mimo ,że zapowiadało się na fajny, ciekawy, ofensywny mecz, to tylko ekipa z Kanarów grała swoje. W sumie trudno się dziwić, bo to był trudny teren, a np. 2:0 lub wyżej byłoby już chyba nie do odrobienia. Nie robi sobie nic z tego Paco Jemez i oszczędza najlepszych. Jak wyjdą takim składem jaki awizuje Marca, to jestem bezpieczny o wynik... dla Las Palmas. Na 100% nie zagrają Jose Carlos i Rodri. Do tego wątpliwe występy Amata, Casado, Fuego, Leo, Pitiego. Chyba nie napalają się zbytnio na ten puchar. Rezerwowi na pewno już nie takiej klasy jak Ci z podstawowej jedenastki. Labaka, Galvez, Lass, Nicki Bille, Delibasic może coś pokażą. Zapowiadam ofensywne spotkanie. Drużyna gości złapała wiatr w żagle i gdy pisałem analizę na pierwszy mecz, to ta drużyna była blisko strefy spadkowej, a teraz? Zahaczają o strefę barażową i jak tak dalej będą grać, to na pewno się tam znajdą. Liczę na dużo bramek. Wyspiarze mają na tyle dobrą sytuację, że mogą spokojnie pograć z kontry i karać rywala, a szczególnie tak osłabionego, powinni nawet pokonać. Forma jest, na 6 ostatnich spotkań, aż 5 wygranych i remis w SD. Ostatnio mają łatwość do strzelania, na wyjazdach, u siebie, nie ma problemu. Gospodarze też pewnie nie zostaną dłużni i jest tam kilku piłkarzy, którzy mogą coś strzelić. Dużo większe szanse mają goście. Jednak Rayo musi zaatakować, a kontry gości są naprawdę groźne. Wg mnie typ godny uwagi.
100