Dyscyplina:
Tenis
Spotkanie: Petra Cetkovska vs Caroline Woźniacka
Typ: 1
Kurs: 4,00
Buk:
Bet365
Data/godzina rozpoczęcia: 27-08-2011/19-00
Analiza:
W sobotę, a nie jak to bylo zazwyczaj w zwyczaju w niedzielę zostanie rozegrany finał ostatniego kobiecego turnieju przed rozpoczynającym się w najbliższym tygodniu ostatnim wielkoszlemowym turniejem US Open. W finale zobaczymy dziś Dunke polskiego pochodzenia Caroline Woźniacką oraz Czeszkę Petrą Cetkovska. Zdecydowaną faworytką zdaniem bukmacherów jest ta pierwsza, jednak jestem zdania, iż nie można przekreślac szans czeskiej zawodniczki na odniesienie sukcesu w tym finale, gdyż jak wiadomo jest to dla niej ogromna szansa na triumf. Jest to jej pierwszy finał w karierze, i zmierzy się w nim z liderką światowego rankingu. Tenisitka z Prosotjev w ostatnich miesięacach poczyniła ogormny postęp w swojej grze. Jeszcze tak nie dawno graław
ITF-ach, oraz challengerach. W tournee po Ameryce rozegrała tylko dwa turnieju. Na początku w Cincinatti, aby wystartowac w turnieju głównym musiała przejsc przez kwalifikacje. Udało jej się to. W pierwszej rundzie ograla Hiszpankę Madinę, w 1/8 finału spotkała się z samą Rosjanką Kuznetsovą. Przegrała, ale pozostawiła po sobie dobre wrażenie wygrywając jednego seta. W Nev Haven jest niepokonana od siedmiu spotkań. Tak od siedmiu, gdyż jeszcze na nisko zajmowana pozycję grała w kwlaifikacjach. Z pewnością Cetkovską można uznac za jedną z rewelacji turnieju w New Haven. Jeżeli sie ogrywa czołowe zawodniczki to jest Agnieszka Radwańska, Francuzka Marion Bartoli oraz Chinka Na Li świadczy to bardzo dobrze o zawodniczce. Wczorajszy półfinał z pewnością kosztował Petrę dużo wysiłku. Spotkanie trwało ponad dwie godziny, rozegranych zostało 33 gemy. Cetkovska ostatniego seta wygrała w tie-breaku 11-9. Mimo tego, że było trudno zdołała wytrzymac napięcie, i ograc triumfatorkę Roland Garros 2011. Wspomnę jeszcze, że Petra krok po kroku brnęła w górę, gdyż ma na koncie 21 wygranych turniejów rangi
ITF. Woźcniacka ma szansę zdobyc szósty tytuł w tym sezonie. Mówi się o tym, że jest groźna przed US Open. Może i w New Haven gra dobrze, ale proponuję nie zapomianc o tym co robiła wcześniej. Mam tu na myśli porażki w ostatnich tygodniach w pierwszych rundach odpowiednio w Cincinnati z McHale, w Bastad z Arvidsson ( tu akurat nie można powiedziec, że przegrała, gdtż skreczowała po pierwszych wygranym secie) oraz w Toronoto z Robertą Vinci. Woźniacka mówi, że nie wiem zbyt dużo o Cetkovskiej. Szanuje ją za to, że wygrała tyle meczy z rzędó oraz pokonał między innymi Czeszkę Na Li. Dziś z pewnością finał będzie emocjonujący, zapraszam do oglądania. Czy Caroline będzie w pełni zaangażowana w to spotkanie, i czy będzie chciała grac na maxa przed wielkoszlemowym turniejem. Zarzuca się jej, że nie wygrała jeszcze Wielkiego Szlema. Czy teraz to jej się uda? Jeżeli chce wytrzymac dwutygodniowe zmagania dziś wygra szybko, albo troszke odpuści, i wygra Cetkovska. Wiele będzie zależało od wejścia w mecz, które mam nadzieję, że lepiej dokona Petra-powodzenia
100