>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 26.12.2012 (środa)

Status
Zamknięty.
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Tutaj podajemy typy
na środę - 26 grudnia

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Spotkanie:
Typ:
Kurs:
Bukmacher:
Analiza:
Prosimy o podawanie typów według tego wzoru oraz pisanie normalnych analiz czyli brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania. Takie posty będą karane żółtymi kartkami.
Mile widziana dyscyplina oraz klasa rozgrywkowa. Przyspieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, przeczytaj ją jeszcze raz lub daj na podgląd posta.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

wilq 1,8K

wilq

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - Francja Pro A
Spotkanie: Strasbourg - Nanterre
Typ: Strasbourg(-5.5)
Kurs: 1.87
Bukmacher: Pinnacle

Po ostatnich wyczynach Le Mans w lidze inny zespół pokazał niesamowitą koszykówke,pokazał że jest jedną z najmocniejszych ekip obecnie w lidze.Mowa oczywiście o zespole Vincenta Colleta.Strasbourg gra ostatnio świetnie,blowout z Le Mans i ważne zwycięstwo z podbudowanym zespołem Boulazac.Sam Collet przyznał w wywiadzie że od początku sezonu nie widział takiej energii w zespole jak w ostatnich meczach.Co najważniejsze Gerald Fitch stał sie prawdziwym liderem zespołu.Jego 29pkt z Le Mans to było coć niewiarygodnego tym bardziej że miał ostatnio problemy ze zdrowiem.Strasbourg po zakontraktowaniu Duporta i Shurny znacznie zwiększył rotacje bo na początku sezonu mieli z tym problem.Nanterre to chyba jedna z najbardziej niedocenianych drużyn w lidze.Jest tam kilku ogranych i dobrych zawodników jak Chris Oliver którego zajebiście cenie za gre w Goettingen.Facet ma u mnie pełen szacunek i fajnie będzie jak wróci ponownie do bundesligi.Są cholernie groznym teamem i mimo wygranej ostatnio nawet z Chalon ja jestem optymistą.Collet to świetny taktyk i napewno zdaje sobie sprawe z czym Nanterre ma największy problem.Chodzi oczywiście o defensywe.Strasbourg zaimponowal tym że zatrzymał Le Mans na 63pkt,w zasadzie to nie widze w zespole gości kogoś kto miałby zatrzymać Fitcha ale nie widze też kogoś kto bedzie w stanie ograniczyć potężnego Ajince.Ajinca nie dość że jest wysoki to jeszcze jego post-moves to czołówka ligi.Nanterre to nieobliczalny zespól i nie można ich zlekceważyć,kluczem w tym spotkaniu będzie defensywa.Strasbourg broni coraz lepiej a własna hala dodatkowo ich napędzi.Strasbourg +12
✅ 87

Otrzymane punkty reputacji: +1
marcin985 279

marcin985

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Angielska - Premier League, godz. 20:45
Stoke - Liverpool
TYP: over 2
KURS: 1,83
BUK: Pinnacle Sports
Analiza:
Witam. Tą analizę postanowiłem napisać do meczu który rozpocznie się w środę w lidze angielskiej a dokładniej w Premier League czyli do meczu pomiędzy Stoke a zespołem Liverpoolu. Faworyta w tym meczu ciężko jest znaleźć lecz ja postanowiłem zagrać over lub under w tym spotkaniu. Oba zespoły w ostatnim czasie grają w kartkę i naprawdę bardzo ciężko przewidzieć która drużyna wygra ten mecz a może padnie remis no naprawdę bardzo ciężko. Ja postanowiłem nie bawić się w to która wygra tylko po bawimy się w under over. Gospodarze tego meczu w lidze znajdują się na 9 pozycji z dorobkiem 25 oczek. Na własnym stadionie rozegrali oni w tym sezonie osiem meczy w których to cztery mecze wygrali i cztery mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach osiem goili i jedynie stracili trzy bramki. Na wyjeździe rozegrali oni 10 meczy w których to jeden mecz wygrali, sześć meczy zremisowali i trzy mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach siedem goli i stracili 10 bramek. A więc jak widać w tym sezonie dosyć nieźle się spisują i są w środkowej części tabeli co może ich na pewno cieszyć. Natomiast goście już nie mogą być zadowoleni ze swojej lokaty ponieważ są na ósmej pozycji z dorobkiem 25 oczek. Na własnym stadionie rozegrali oni w tym sezonie 10 spotkań w których to cztery mecze wygrali, trzy mecze zremisowali i również trzy mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach 14 goli i stracili 10 bramek. Natomiast na wyjeździe rozegrali oni osiem meczu w których to dwa mecze wygrali, cztery mecze zremisowali i dwa mecze przegrali. Strzelili oni w tych meczach 13 goli i tyle samo bramek stracili. W tym sezonie gospodarze trzy mecze kończyli powyżej 2.5 goli natomiast goście kończyli tych meczów 10. Pewnie zapytacie się że ta analiza nie ma prawa wejść a ja tak nie uważam ponieważ over 2 goli zapewnia nam bezpieczeństwo w tym wypadku że jak mecz zakończy się dwoma golami to wtedy mamy zwrot a meczy z dwoma golami troszkę razy w obu przypadkach się zakończyło. Ja jednak postawię over 2 goli bo może w tym meczu paść dużo goli bo ostatnio Liverpool strzelił cztery bramki a w tym może chociaż dwie stracić i gospodarze jakąś bramkę mogą dorzucić ;)
✅ 83

hunter3 673

hunter3

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej,Niemcy
Spotkanie: Eisbaren - Wolfsburg
Typ: over 6,5
Kurs: 2.25
Bukmacher: Bet365
26.12.2012 16:30
Analiza:
Gospodarze chyba w końcu się obudzili z letargu i zaczęli wygrywac spotkania.Na poczatek ugrali spotkanie z bardzo mocnym Adler , liderem tabeli a następnie rozgromili straubing aż 8 do zera.Tak więc dwa spotkania ostatnie do przodu zanotowali jak przystało na mistrzów Niemiec.Mają dużą stratę do miana liderów więc myślę że teraz chyba się wzieli za siebie i będą o niebo grać lepiej.Na dziś spotkanie w ktorym myślę że nie dość że wygrają to wynik obu zespołów będzie oscylował w granicach siedmiu bramek.Oba mecze ostatnie oba zespoły zanotowały z wynikiem ośmiu bramek.jak będzie tym razem? Myślę że także może być wysoko w bramkach. jesli gra się toczy na terenie Eisbaren to między tymi zespołami sa wysokie wyniki.Liczę na to i teraz w tym spotkaniu.goście są także bramkową drużyną, przegrywają spotkania ale potrafią strzelić te trzy bramki przeciwnikowi.aktualny mistrz Niemiec w poprzednim spotkaniu nie stracił bramki , w tym myślę że już ich defensywa popełni błędy i z pewnością coś puszczą.Sami także natrafiają bramek więc o wynik wysoki obu zespołów nie powinienem się martwić.Kurs jest ciekawy i wysoki.Myślę że warto zaryzykowac na to spotkanie.
✅ 125

Otrzymane punkty reputacji: +3
klemenspff 407

klemenspff

Użytkownik
Dyscyplina:Koszykówka NCAA
Spotkanie:Miami-Indiana State
Typ:Indiana State +8
Kurs:2,06
Bukmacher:pinnacle
Turniej Diamond Head Classic i spotkanie o 3 miejsce pomiędzy Miami a Indiana State.Obie ekipy przegrały swoje mecze w półfinałach jednak lepsze wrażenie pozostawili po sobie koszykarze Indiany.W pierwszym meczu turnieju pokonali dużo wyżej notowaną szkołę z Mississippi 87-85 po dogrywce notując świetne statystyki prawie 43% trafionych rzutów za dwa ponad 40% za 3 i 75% osobistych.W drugim meczu a właściwie półfinale ulegli nieznacznie także dużo wyżej notowanej szkole z San Diego 55-62 jednak gdyby nie 17 strat mogło by być różnie i te 7pkt straty jest na prawdę dobrym wynikiem zwłaszcza że statystyki meczowe także stały na świetnym poziomie.Koszykarze ze szkoły z Miami natomiast w pierwszej rundzie poradzili sobie bez problemu z dość słabą drużyną gospodarzy turnieju Hawaii jednak już w drugim ulegli i to znacznie drużynie z Arizony.Oczywiście koszykarze ze szkoły w Arizonie to czołówka jednak tak marne statystyki jakie odnotowali koszykarze Miami czyli 35% rzutów za dwa,25% za 3 i tylko 50% trafionych osobistych daje bardzo dużą nadzieje że dziś mecz będzie bardzo wyrównany ponieważ Indiana od początku turnieju prezentuje wyrównany poziom w każdym meczu więc taki handicap po takim kursie jest warty uwagi zwłaszcza po dość dobrym meczu w półfinale koszykarzy Indiany i fakcie że jest to mecz o 3 miejce a dla takiej szkoły jak Miami liczyło się raczej tylko zwycięstwo więc tym bardziej mogą trochę odpuścić,w końcu w USA liczą się tylko zwycięzcy.Polecam
&#39;
✅ 106

zilzil 21,1K

zilzil

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Premiership
Spotkanie: Norwich- Chelsea
Typ: Któraś drużyna wygra róźnicą 1 gola? TAK
Kurs: 2.6
Bukmacher: Bwin
Analiza:
Witam!
Dziś pobieram typ z angielskiej Premiership. Spotkanie pomiędzy Norwich a Chelsea. Mecz wydaje się być bardzo ciekawy. Osoba, która nie ma większej styczności z angielską piłką nie pomyśli nawet o tym, że taki zespół jak Norwich może zagrozić wielkiej Chelsea. A właśnie tak jest. Norwich u siebie nie straciło punktów od 5 spotkań, w ostatniej kolejce doznali pierwszej od 10 kolejek porażki. Norwich to typowa drużyna swojego boiska. Na 25 łącznie zdobytych punktów aż 17 pochodzi z Carrow Road. Chelsea po wyraźnym kryzysie formy powoli się odbudowuje. Widać znaczną poprawę w grze. Już nawet w przegranym meczu o KMŚ piłka The Blues była ładna. Potem przyszło zwycięstwo z Leeds 5-1 i pogrom Aston Villi aż 8-0. Przekonamy się czy ta forma jaką w tej chwili prezentuje ekipa Beniteza jest już w miarę stabilna czy jak to Chelsea prezentowała ostatnio w kratkę.
Z Norwich w tym sezonie nie wywoziły choćby punktu takie tuzy jak Arsenal czy ManU. Wszystkie 5 ostatnich (ligowych) spotkań w Norwich kończyły się 1-bramkowymi zwycięstwami gospodarzy. Czy tak samo będzie dzisiaj?
Przedstawiony przeze mnie typ jest relatywnie bezpieczny. Nie wiemy czy o Norwich można już mówić, że złapało zadyszkę i traci formę. Nie można równieź przesądzać, że Chelsea zmiecie gospodarzy z boiska. Carrow Road jest trudnym boiskiem dla przyjezdnych i wszystko może się tam dziać. Liczę na 1-bramkowe zwycięstwo którejkolwiek drużyny,
pozdrawiam zilzil
✅ 160

Otrzymane punkty reputacji: +3
frombzg 241

frombzg

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia, League One
Spotkanie: Sheffield Utd - Scunthorpe
Typ: Sheffield Utd - 2
Kurs: 4.25
Bukmacher: Bet365
Analiza:

Jakiś czas temu wspominałem, że Sheff UTD to mój kandydat nr 1 do awansu. Po kiepskim okresie spowodowanym kontuzjami podstawowych grajków, wrócili do optymalnej postawy - last3 2W-1R, bramki 5:1. W tym meczu idą składem bez większych braków. W ostatni meczu u siebie pograli na 0:0 z Tranmere, którzy są tuż za plecami, choć w tym meczu to zawodnicy z Sheffield mieli przewagę. Dzisiejsi goście po dość równym spotkaniu wygrali 3:1 wyjazd z Leyton, czym przewali serię 4 spotkań bez wygranej. Nie są oni jednak w stanie zatrzymać tak dobrze poukładanej maszyny jak gospodarze. Dla mnie osobiście to bet miesiąca. Do Scunt z tego co widzę dochodzą zawieszenia dwóch obrońców +15 za kartki. Tymi trzema golami z Leyton raczej &quot;zblokowali&quot; sobie możliwość strzelenia tutaj nawet 1 gola. Syndrom serii odpada w takiej sytuacji. Jeszcze nie tak dawno Doncaster pokulał ich 4:0, a nie są oni jakimś &quot;home team&#39;em&quot;. 3:0 i możemy przedwcześnie otwierać szampany!
✅ 325

Otrzymane punkty reputacji: +5
stanley-63 1,1M

stanley-63

Typer
Dyscyplina - Piłka nożna Belgia Jupiler League
Spotkanie - Club Brugge : Kortrijk
Typ - Club Brugge wygra i powyżej 3,5 gola w meczu
Kurs - 3.60
Buk - Bwin
Analiza :
Zespół gospodarzy w swietnej formie w 6 ostatnich spotkaniach bilans 5-1-0 a w swoim ostatnim występie w meczu wyjazdowym pokonał St. Liege 3:1 pomimo że 1 połowę chłopaki przegrywali 1:0 , dzisiaj u siebie podejmują Kortrijk który jest w dołku i 4 ostatnie występy to 4 porażki a gdy do tego dodamy że goscie absolutnie nie radzą sobie na terenie Brugge gdzie bilans jak dotąd to 6-1-0 i 20:8 w bramkach to zwycięzcą tego pojedynku jest chyba zespół gospodarzy .
Club Brugge na swoim terenie radzi sobie całkiem nie żle i tak na 10 meczy 6-2-2 oraz 21:10 w bramkach , natomiast goscie w meczach wyjazdowych mają bilans 4-1-6 bramki za to tylko 7 strzelonych i 10 straconych . W dotychczasowych ich spotkaniach także lepsi gospodarze i tak na 16 meczy bilans 9-3-4 a w bramkach 33:22 .
W tym sezonie w pierwszym ich spotkaniu na terenie Kortrijk padł wynik remisowy 1:1 , natomiast ciekawie było w poprzednim sezonie i tak na 4 ich wspólne mecze wyglądało to remisowo bo po 2 zwycięstwa każda z drużyn wygrała swoje mecze u siebie a w meczach kiedy gospodarzem była Brugge to wyniki 2:1 i 3:1 , dlatego obstawiałbym na dzis 3:1 dla gospodarzy . Pozdrawiam !
⛔ 100

andawe 1,5K

andawe

Użytkownik
Dyscyplina - Piłka nożna Anglia
Spotkanie - Nottingham : Leeds
Typ - Leeds i ower 2,5 gola w meczu
Kurs - 5.25
Buk - Bwin
Analiza :
Na dzis wybieram spotkanie w Angielskiej Championship pomiędzy Nottingham a Leeds i nie ukrywam że zwycięzcę upatruję w zespole gosci . Gospodarze jak dotąd zajmują 11 pozycję w tabeli z dorobkiem 33 pkt przy bilansie 8-9-6 na swoim terenie w 11 meczach ich bilans 5-3-3 i bramki 13:11 jednak ostatnie mecze to raczej spadek formy i w 5 ostatnich pojedynkach zarobili zaledwie 4 pkt a bilans to 1-1-3 i 4:7 tak więc widzimy że nie wygląda to najlepiej , zespół gosci natomiast w zwyżkowej formie u nich 5 ostatnich spotkań to 4-0-1 i 10:6 w bramkach , zajmują 8 miejsce z dorobkiem 35 pkt i są już blisko strefy play-off bo zaledwie 2 oczek im brakuje do miejsca 6 a po ostatnich wynikach widać że walczą w tym sezonie o jak największą lokatę no co prawda do miejsca gwarantującego bezposredni awans do Premier League im sporo brakuje bo np. 2 w tabeli Hull City ma tych pkt. 44 to jednak do grupy 3-6 to już blisko . Gdy zajrzymy na ich H2H to tu jest dosyć ciekawa rywalizacja bowiem Nottingham kopletnie nie radzi sobie z Leeds u siebie i jak dotąd nie wygrali oni jeszcze ani jednego spotkania z nimi , w pierwszym ich spotkaniu w tym sezonie Leeds wygrało u siebie 2:1 natomiast gdy zajrzymy na poprzedni sezon to Leeds u siebie przegrywa i to aż 7:3 z Nottingham a w rewanżu w Nottingham wygrywa Leeds 4:0 , dlatego liczę dzisiaj na wygraną Leeds no i może powtórkę meczu i wyniku u siebie 2:1 . Pozdrawiam !
⛔ 100

dyrczu 46

dyrczu

Użytkownik
Dyscyplina: ⚽Piłka Nożna - Anglia, Premier League
Spotkanie:
Sunderland - Manchester City
Typ: 2 (-1)
Kurs: 2.37
Bukmacher: Williamhill
Analiza:

Bardzo ciekawie zapowiada się na mecz 19 kolejki angielskiej Premier League gdzie do Sunderlandu zawita Manchester City. Jest to ostatnia kolejka przed przerwą.
Mój typ idzie w stronę Manchesteru City z handicapem (-1), ponieważ jak dla mnie Citizens będą chcieli wygrać to spotkanie w ładnym stylu, a nie po takiej nerwowej końcówce jak z Reading. Ostatni mecz zakończył się zwycięstwem Manchesteru 3-0, myślę, że w tym meczu będzie podobnie.
Drużyna Sunderlandu w tym roku nie spisuje się dobrze, ich wyniki nie są adekwatne do składu jaki oni posiadają, nie wiem co jest nie tak, ale gdzieś problem tkwi. Zajmują oni odległa 15 pozycję z dorobkiem 19 pkt, z bilansem 4-7-7, bramki 19:24.
Manchester City, co tu dużo mówić, im pozostała tylko liga i zaczęli sezon świetnie, plasują się na 2 pozycji ze stratą 4 punktów do United. Takie mecze jak dziś to dla raczej pewne zdobycze punktowe.
Przypuszczalne składy :
Sunderland: Mignolet, Gardner, O&#39;Shea, Cuellar, Rose, Johnson, Colback, Larsson, McClean, Sessegnon, Fletcher.

Manchester City: Hart, Zabaleta, Kompany, Nastasic, Clichy, Barry, Garcia, Silva, Toure, Tevez, Aguero.
Powodzenia ; )
⛔ 100

aleksander21 416

aleksander21

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Włochy, Serie B
Spotkanie: Bari - Grosseto
Typ: 1
Kurs: 1,80
Buk: betfair
Analiza:
Święta mamy, ale Serie B, podobnie jak Premier League, nie odpoczywa. Dzisiaj rozegrana zostanie 21 kolejka tegorocznych rozgrywek i na szczęście jest kilka typów wpadających w oko. Jednym z nich jest &#39;jedynka&#39; w meczy Bari - Grossetto. Bari ostatnio bardzo się morduje. Na początku sezonu sądziłem, że to jest już ten czas, kiedy powalczą o powrót do Serie A, jednak teraz widzę w jakim byłem błędzie. Ostatnie 4 mecze w ich wykonaniu to męczarnie: 3-3 z Sassuolo, 3-2 ze Specia, 1-3 z Novara i 1-1 z Ceseną - w każdym z tych meczu musieli zapierniczać od pierwszego gwizdka do ostatniego, a w żadnym z nich nie udało im się zdobyć 3 punktów. Myślę, że dzisiaj w końcu przełamią tę passę pojedynków bez porażki. Może nie uargumentuje tego wspaniałą formą gospodarzy, ale bardziej beznadziejną gości. W prawdzie w ostatnich 4 spotkaniach zdobyli oni więcej punktów od Bari (bo 4), ale jakoś to mnie nie przekonuje. Grosseto to drużyna z końca tabeli (w prawdzie powinni być wyżej, bo na starcie mieli -6 pkt, no ale jednak są na tym końcu). W 19 meczach wygrali zaledwie 3, na wyjazdach 0 (udało im się jedynie wyciułać 3 remisy). Na obcym terenie strzelają średnio 0,89 bramki na mecz a tracą aż 2. Dodatkowo dzisiaj będą nieźle osłabieni. W ich szeregach nie zagra Bremec (10/0)GK, Olivi(C 10/2), Iorio (13/0), Quadrini (10), Sfrzini (18/10). Są to bardzo poważne osłabienia. Brakje stoperów, kapitana, oraz napastnika, który na 22 bramki strzelił 10. Jakby tego było mało, to zarząd gości jest tak głupi, że zmienia trenerów częściej niż... nie wiem... drużyny w polskiej Ekstraklasie. W tych rozgrywkach jest to już 4 albo nawet 5 szkoleniowiec...
✅ 80

Otrzymane punkty reputacji: +2
r-o-b-i-n-h-o 1,4K

r-o-b-i-n-h-o

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia,Premier League
Spotkanie: Fulham vs Southampton
Typ: Powyżej 2,5
Kurs: 1,65
Bukmacher: WilliamHill
Analiza:

Gospodarze to drużyna typowo overowa w której na osiemnaście rozegranych spotkań w aż piętnastu padały dwie bramki lub więcej.Goście natomiast mają ten bilans bardziej unormowany,mniej więcej pół na pół bo 8(U)-9(O) ale za to na wyjazdach tracą sporo bramek co przekłada się na pięć z siedmiu meczy z dwoma bramkami lub więcej.Obie ekipy będą grały o zwycięstwo.Fulham musi z takimi rywalami punktować za trzy,a Southampton nie może pozwalać sobie na kolejne porażki w perspektywie spadku z ligi do którego obecnie są jednym z najpoważniejszych kandydatów.Większa moc ofensywna jest raczej po stronie zawodników z Craven Cottage,bo takie nazwiska jak Berbatov,Rodallega,Petric,Ruiz,Kacaniklic czy Duff.Goście jednak też mogą się pochwalić niezłymi graczami ofensywnymi takimi jak Ramirez,Lallana czy Lambert.Spodziewam się tu dużo otwartej gry i kilku bramek szczególnie ze strony gospodarzy ale i ich rywale powinni dołożyć coś od siebie,bo stać ich na to.Więc mam nadzieje,że ta wspaniała overowa seria w tym sezonie w meczach z udziałem Fulham zostanie podtrzymana i w tym spotkaniu.

⛔ 100

boston255 60

boston255

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej KHL
Spotkanie : Omsk -Yaroslavl
Typ : 1
Kurs : 1.67
Bukmacher : Bet 365
Analiza :
Dziś o godzinie 13 dojdzie do bardzo ciekawego pojedynku między Avangardem z Omska a drużyna z Jarosławia . W swoich konferencjach obie druzyny zajmują odpowiednio 2-gie miejsca . Mój typ to zwycięstwo Omska z tego względu iż druzyna z Jarosławia gubi punkty na wyjazdach , ostatnie 3 porażki z rzędu świadczy o tym że na obcym lodzie nie czują sie najlepiej . Omsk u siebie notuje do tej pory 2 zaledwie 2 porażki i tylko 1 pkt straty w tabeli do lidera z Kazania . Jeśli nie będzie niespodzianki świątecznej typ jak najbardziej do grania .
Powodzenia
// regulamin - zapraszamy w następnym miesiącu

psotnick 958,9K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Piłka nożna - Anglia - Championship
Spotkanie: Cardiff v Crystal Palace
Typ: Powyżej 4.0 Kurs: 4.80
Bukmacher: bet365

Mecz na szczycie Championship, który powinien być ciekawym widowiskiem. Trudno w takich meczach wskazywać faworyta, choć uważam, że kursy na gości są mocno przesadzone i można zaryzykować jakieś dodatnie handi w ich stronę. Zwłaszcza, że niemal wszystkie statystyki ligowe obu zespołów są bardzo zbliżone, prawie identyczne. Zarówno Cardiff i Palace usadowiły się na podium (1-3), dzielą ich tylko 4 punkty (47-43), mają niemal identyczny bilans bramkowy (Cardif +16, Palace +15). Obie ekipy dzielą również między siebie tytuł najlepszej ofensywy (po 44 gole), obie mogą się też pochwalić strzeleniem gola w 22 z 23 meczy ligowych. Za te wszystkie statystyki ofensywne odpowiadają jedne z najlepszych w lidze ataków. W Cardiff bryluje oczywiście Craig Bellamy (4 gole, 2 asysty), który jest mózgiem ofensywy, co pozwala na strzelanie goli innym. Najlepszymi strzelcami zespołu są Islandzczycy Heidar Helguson (8 gole, 4 asysty) i Aron Gunnarsson (5 goli, 2 asysty) wspomagani przez Petera Whittinghama (7 goli, 5 asyst). Ofensywa Crystal Palace opiera się an dwóch świetnych napastnikach. Glenn Murrya jest liderem strzelców Championship z 20 golami w 19 meczach. Wspomagają go błyskotliwy reprezentant angielskiej młodzieżówki Wilfried Zaha (5 goli, 5 asyst) i irlandzki pomocnik Owen Garvan (4 gole, 5 asyst). Jak widać w obu zespołach ma kto strzelać i naprawdę trudno się spodziewać, by któraś drużyna zachowała dzisiaj czyste konto. Wszak na boisku będziemy mieć wyśmienitych napastników, a dodatkowo defensywy obu zespołów będą osłabione brakiem zawieszonych obrońców Matthew Connolly’ego (Cardiff) i Damiena Delaney’a (Palace). Obie ekipy mają najwyższe w lidze średnie goli w swoich meczach (3.13-3.08), co zwiastuje mały festiwal goli na City of Cardiff Stadium. Świetne ofensywy kontra osłabione obrony - to musi się skończyć overowym wynikiem. Spodziewam się żywiołowego meczu, w którym obie ekipy postawią na atak. Szybko strzelony gol może tylko pomóc w osiągnięciu takiej linii, jak to miało miejsce we wrześniowym meczu obu zespołów (Palace 0-2 &gt; 3-2).
⛔ 100

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Anglia 4
Gillingham - Barnet
Over 3.5 gola
2.90
Sportingbet

Na dzisiaj wybrałem mecz z 4 ligi angielksiej (League Two). Zmierzy się ze sobą Gillingham i Barnet. Gospodarze po 22 meczach plasują się na 1 miejscu w tabeli i pewnie zmierzają do awansu o jeden szczebel rozgrywkowy. Barnet z kolei na przeciwnym biegunie. Plasują się dopiero na 22 pozycji w 24 drużynowej lidze. Stawiam w tym meczu na over 3.5 gola. Składnie mnie ku temu przede wszystkim bezpośrednia historia spotkań między tymi dwoma ekipami, która wyraźnie wskazuje, że Gillingham i Barnet grają ze sobą ofenswyną, otwartą piłkę. Ostatnie 5 meczy między tmi drużynami to wyniki 3:1, 3;1, 1:3, 2:2, 4:2. Jak widać w każdym z nich padł over 3.5 gola, 100% pokrywalności z dzisiejszym moim typem. Jeśli chodzi o bieżący sezon to gospodarze w ostatnich tygodniach zaliczyli między innymi takie wyniki jak 2:2, 4:1, 4:0, 3:2. Goście z wyższych wyników zanotowali w ostatnim czasie między innymi 3:2 z Burton, 2:2 z Oxford, czy 4:1 z Morecambe. Dzisiaj moim zdaniem gospodarze odprawią z kwitkiem kandydatów do spadku z ligi, a sami umocnią sie na pozycji lidera. Mój typ to 4:1 dla Gillingham i over 3.5 gola.

⛔ 100

jack13 418,3K

jack13

Użytkownik
Dyscyplina: HokejRosja KHL
Spotkanie: Ekaterinburg - Khabarovsk
Typ: over 6.5
Godz. 14.00
Kurs: 3.40
Bukmacher: Sportingbet
Analiza:
Spotkanie dwóch najsłabszych ekip Konferencji Wschodniej które o grze w play-offach już dawno zapomniały. Gospodarze ekipa Ekaterinburga to jak na razie najsłabsza ekipa całej ligi tylko siedem zwycięstw przy trzydziestu porażkach. W 37 potyczkach stracili największą ilość bramek w lidze bo aż 132 co nie za dobrze świadczy o defensywie i bramkarzach tej ekipy. Po stronie strzelonych mają natomiast 79 co w sumie daje nam w meczach z ich udziałem średnią bramkową na poziomie 5.7. Na własnej tafli też wygląda to słabo 4 zwycięstwa i 16 porażek co ważne dla powodzenia typu to częściej do bramki przeciwników trafiają właśnie u siebie, bo po stronie straconych to bilans jest prawie po równo w domu i na wyjeździe. Goście są w tabeli tuż przed dzisiejszym rywalem. Ich bilans też nie powala 11 zwycięstw przy 25 porażkach, bramki 82:109 (średnia 5.3). W meczach po za własną taflą prawdziwa tragedia tylko jedno zwycięstwo przy 15 porażkach, bramki 34:66 (średnia 6.3). Do tego w ostatnim czasie w ekipie nie dziej się najlepiej zwolnienie trenera Jortikki i kontuzja bramkarza Murygina odbijają się na zespole. Sześć ostatnich pojedynków to zero punktów, bardzo słabo w defensywie 24 bramki stracone przy 13 strzelonych. Ekaterinburg natomiast w ostatnim pojedynku zaprezentowała się bardzo dobrze (jedno z lepszych spotkań w sezonie) z Mytishi wbijają im aż 6 bramek a tracąc 2. Tak więc nieznacznym faworytem w tej konfrontacji wydają się być gospodarze jednak przy tak słabym potencjale defensywnym obu ekip bardziej opłaca się tu iść w kierunku bramek, co też potwierdzają bezpośrednie pojedynki. Ostatnie dwa sezony i pojedynki na tafli dzisiejszych gospodarzy to bardzo żywe i obfitujące w gole pojedynki - zeszły sezon to remis po regulaminowym czasie gry 4:4 podobnie jak dwa sezony temu również remisowo 4:4.
⛔ 100

S 40

skendzielao

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia,Premier League
Spotkanie: Norwich City - Chelsea Londyn
Typ: Który gracz będzie strzelcem bramki - Grant Holt (Nor)
Kurs: 4.00
Bukmacher: bwin
Analiza: Będąca na fali Chelsea tym razem wyjeżdża do Norwich na mecz z Kanarkami. Po ostatnim 8-0 z Aston Villą nie spodziewałbym się tak okazałego zwycięstwo The Blues. Ten mecz nie będzie dla nich na pewno spacerkiem. Z ostatnich pięciu meczy na Carrow Road przegrali tylko jeden z... Aston Villą 1-4! Pokonali natomiast m.in. Man. United. W we wspomnianym przegranym meczu nie zagrał Grant Holt a moim zdaniem jest on kluczową osobą w drużynie gospodarzy. W trzech ostatnich spotkaniach Chelsea strzeliła 7 goli a Norwich 2. Autorem obu był Holt. Ma patent na Petra Cecha i obronę Chelsea. Stawiam że dziś również zdoła się urwać dosyć statecznemu Cahillowi i trochę szalonemu Luizowi. W poprzednim sezonie na Carrow Road padł remis 0-0. Dziś też nie obstawiam raczej kanonady ze strony Chelsea i jednobramkowe zwycięstwo nad Kanarkami. Holt jest bardzo silnym napastnikiem i ciężkim do upilnowania, szczególnie jeśli The Blues będą napierać mogą zapomnieć czasem o obronie po ostatnim meczu.
⛔ 100

M 1

mattiowen

Użytkownik
...
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia - League one
Spotkanie: Carlisle - Hartlepool
Typ: 1
Godz. 16:00
Kurs: 1.91
Analiza:

Wyboru w tym okresie zbyt wielkiego nie ma , wiec czasem można zerknąć na niższe ligi. Zajmujące 20 pozycję Carlisle gra z ostatnią drużyną ligi i z pewnością pewniakiem do spadku Hartlepoolem.
Jest to bardzo ważny mecz dla gospodarzy gdyż mają 2 pkt przewagi nad portsmouth , który zajmuję strefę spadkową. Natomiast Hartlepool pewnie zajmuje ostatnie miejsce tracąc do miejsca , które gwarantuje utrzymanie aż 14 punktów! Myśle ze Carlisle upora się z czerwoną latarnią. Gra na własnym boisku , a jak już wspominałem jest to dla nich bardzo ważny mecz.

// regulamin - zapraszamy w następnym miesiącu

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia - Premier League
Spotkanie: Everton - Wigan
Typ: over 2.5
Kurs: 1.70
Bukmacher: Unibet
Analiza: Drugi dzień świąt a przed Nami 19 kolejka Premier League, aż grzechem byłoby nic nie puścić.. Na samym widelcu, że tak powiem, nasuwa mi się spotkanie Evertonu z ekipą Martineza.. Gdzie goście, plasujący się niskie dość położenie w tabeli, to i tak potrafią pokrzyżować szyki przeciwnikom, z górnej półki.. Żałuję tylko, że coś ostatnio nie mają zgrania, dlatego mają takie miejsce w tabeli, a nie inne.. Natomiast gracze Davida Moyes&#39;a mają początek sezonu, w skali od 1 do 10, oceniam na 6.. Dziś grają u siebie, mają dobrą zgraną paczkę w której potrafią zaskoczyć nie mal każdego przeciwnika.. W tym meczu bukmacherzy faworyzują zespół ,, The Toffees &#39;&#39; ???? ale mimo tego, że kurs nie jest na nich zbytnio kuszący wydaję mi się, że i tu będą mieli problem, z kompletem punktów.. Raz, że to drugi dzień świąt, a dwa, że Wigan jest kompletnie niewygodnym przeciwnikiem.. Jak ja na nich mówię &#39;czarny koń&#39; Mecze między tymi zespołami, nie wróżą aż szalenie dużo bramek, ale sam Everton, kiedy gościł Wigan wygrał 3-1 / Wg mnie sam Di Santo, z Wigan, będzie próbował się w strzelić już od samego początku meczu.. Everton słynie, kiedy gra u siebie, będzie chciał wygrać wysoko, ale z malutką dla siebie niekorzyścią, tracąc gola.. Wg mnie over, jak najbardziej TAK! Fellani i jego koledzy raczej będą robili wszystko, aby środowy dzień był dla nich, z golami.. ;) ale Wigan, nie odpuści.. mimo wszystko..
Polecam , pozdrawiam !
✅ 70

Otrzymane punkty reputacji: +10
pablo_89 1,4K

pablo_89

Użytkownik
Dyscyplina: siatkówka Włochy K
Spotkanie: Busto Arsizio-Modena
Typ: 2
Kurs: 3.25
W meczu 11 kolejki włoskiej ligi siatkówki kobiet dojdzie do pojedynku Busto Arsizio z Modeną. Faworytem bukmacherów jest zdecydowanie Busto, poniewaz to lider tabeli. Mecz zapowiada się bardzo ciekawie bo w obu ekipach jest wiele bardzo dobrych siatkarek. Jakby patrzeć na składy to więcej znanych zawodniczek gra w Modenie.
W Yamamay gra Małgorzata Korzuch oraz druga niemka Maren Brinker, która jednak w tym sezonie częściej jest zmienniczką. Yamamay ma mocny środek bo Valentina Arighetti i Christina Bauer spisują się bardzo dobrze. Reszta zawodniczek może nie jest aż tak znana jednak zwróciłbym uwagę na przyjmującą Juliann Faucette, młodą amerykankę która bardzo wielkie możliwości, przede wszystkim świetnie gra w ataku. Drugą przyjmującą jest Marcon i mi się wydaje że Brinker jest lepszą siatkarką od niej i trochę się dziwię że to ona gra.
W Modenie wiele znanych nazwisk, wiele doświadczonych siatkarek. Zwłaszcza na środku trener ma w czym wybierać bo takie nazwiska jak Paola Paggi, Jenny Barazza czy Christa Harmotto budzą uznanie. Grą zespołu kieruje znana z Plusligi Alisha Glass. Atakującą jest świetna kubanka z włoskim paszportem Taismary Aguero, która wciąż jest w dobrej formie. Na przyjęciu najczęściej gra serbka Anja Spasojevic z węgierką Dorą Horvath. W rezerwie jest jeszcze Simona Rinieri.
Ja stawiam w tym meczu na zespół z Modeny, bo wydaje mi się że ten zespół ma stabilniejsze przyjęcie, a od tego zaczyna się gra. Na pewno zwycięstwo Modeny nie będzie żadną niespodzianką.
⛔ 100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom