>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Typy Dnia - 26.11.2012 (poniedziałek)

Status
Zamknięty.
aleksander21 416

aleksander21

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Włochy, Serie A
Spotkanie: Cagliari - Napoli
Typ: 2DNB
Kurs: 1,89
Buk: Betfair
Analiza:
Długo zastanawiałem się nad obydwoma meczami rozgrywanymi dzisiaj w ramach Serie A, jednak doszedłem do wnioski, że w meczu Parmy z Interem wszystko jest możliwe a na dodatek jakoś nie mam &#39;pomysłu&#39; na ten mecz. Inna sytuacja jest w przypadku wcześniejszego meczu. Nadrabiające powoli punkty Cagliari zmierzy się tracącym ostatnio Napoli. To teraz zadajmy sobie proste pytanie: komu bardziej będzie zależało na tym meczu? Według mnie odpowiedź jest oczywista. Gospodarze mając już &#39;aż&#39; 5 punktów przewagi nad strefą spadkową na pewno nie będą grali, jakby od tego meczu zależało ich życie. Zapewne będą zmotywowani, co do tego nie ma wątpliwości. to jest dopiero początek sezonu i 5 punktów to nie jest żadna przewaga, jednak wydaje mi się, że dzisiaj Napoli bardziej będzie zależało. Walka o LM jest bardzo zacięta. O ile przed sezonem, większość osób wymieniała trójkę: Juventus, Napoli + ktoś do gry w elitarnych rozgrywkach, to tyle teraz doszedł jeszcze Inter, świetnie spisująca się Fiorenitna, Lazio no i nieobliczalna Roma (choć Lazio i Roma są raczej na ostatnim miejscu w tej hierarchii). Tak czy siak lista jest spora, tak więc co trzeba zrobić? Zdobywać punkty... nie tracić poprzez &#39;głupie mecze&#39; (jak choćby z Torino).

Wyżej przeprowadziłem ogólną analizę, a teraz skupie się bardziej na liczbach i umiejętnościach obu ekip. Przeglądając statystyki od razu rzuciły mi się w oczy dwie liczby: 13 i 11. Pierwsza to liczba strzelonych bramek przez Cagliari a druga - liczba straconych przez Napoli. Jak więc widać gospodarze będą mieli ogromne problemy ze zdobyciem bramki w dzisiejszym mecz. I tu nie chodzi tylko o wykorzystanie setek, jednak o same ich wypracowanie. Podopieczni Pulgi powiem nie radzą sobie zbytnio ze stwarzaniem sytuacji...
Mimo tego spodziewam się otwartej gry Cagliari i próby po prostu zdobycia trzech punktów, co jeszcze bardziej przemawia za moim typem, ponieważ Napoli dużo lepiej sobie radzi w kontrach niż w ataku pozycyjnym, tak więc gdy tylko zostawi się im trochę miejsca... może być &#39;grubo&#39;.

Jedyne czego się obawiam to brak Cavaniego, ale w końcu od tego mamy opcje DNB ;]
✅89

Otrzymane punkty reputacji: +1
arthas-orc 334

arthas-orc

Użytkownik
Dyscyplina - Piłka nożna T-Mobile
Ekstraklasa
Spotkanie: Podbeskidzie-Lech
Typ: 1
Kurs: 5.00
Buk: Bwin
Analiza : Lech na wyjeździe od 3
spotkań zwycięski, a ponadto bez
straty gola. Takiej wyjazdowej
serii lechici nie mieli w naszej
Ekstraklasie od dawna. Nie sądzę
również by mogła zostać dziś
podtrzymana gdyż przyjdzie im się
zmierzyć z bardzo zmotywowanym i
jak zawsze walecznym
Podbeskidziem. Czy za
gospodarzami przemawia coś prócz
tego, że passa Lecha na wyjazdach
jest niecodzienna i raczej nie
potrwa już długo? Sądzę, że jest
kilka czynników, które pozwalają
wierzyć w to , że zawodnicy z
Bielska-Białej nie są dziś na
straconej pozycji. Są to np. 2
spotkania z rzędu bez gola w
wykonaniu gospodarzy- w ostatnim
roku sytuacja by mieli 3 mecze z
rzędu bez gola nie zaistniała.
Regularnie zdobywają bramki,
również w przegranych meczach.
Lech zaś na wyjazdach męczy
wszystkich- ich ostatnie 20
wyjazdów to tylko 2 mecze w
których zdołali zdobyć więcej niż
gola. Pozostałe 18 spotkań to
głównie jeden lub zero na ich
kontach. Kolejny argument to to ,
że w meczu z Podbeskidziem to
prawdopodobnie Lech będzie
prowadził grę i atakował co
będzie dawać gospodarzom szanse
na granie z kontry. Następny
powód to Irek Jeleń. Potrenował
już nieco z drużyną, zagrał już
nieco czasu na naszych boiskach,
nadchodzi więc moment żeby coś
ustrzelił. Zwłaszcza, że
prawdopodobnie w zimie poleci do
Stanów na piłkarską emeryturę i
to może być jedna z jego
ostatnich szans aby o sobie w
naszym kraju przypomnieć. Jeśli
słaby fizyczne i niezgrabny
Smolarek potrafił coś ustrzelić
to może i Jeleń w tej kolejce się
odblokuje. Podsumowując- za dużo
szczęścia ostatnio towarzyszyło
na wyjazdach Lechowi i sądzę, że
dziś możemy się spodziewać
niespodzianki. Choć znając
pokrętną logikę naszej ligi może
tu być i 0:5 dla Kolejorza jednak
nie sądzę.
⛔100 - a przy okazji sprawdź posta następnym razem, żeby takiego burdelu nie było...

yannick_djalo 23,7K

yannick_djalo

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Serie A
Spotkanie: Parma - Inter
Typ: Poniżej 1 gola w pierwszej połowie
Kurs: 1.90
Bukmacher: Pinnaclesports
Analiza: Na zakończenie 14. serii zmagań w Serie A dojdzie do bardzo ciekawego spotkania w Parmie, gdzie miejscowi podejmą 3. w tabeli Inter. Na papierze faworytem są goście, ale podopieczni Roberto Donadoniego jeszcze nie przegrali w tym sezonie na Ennio Tardini i na pewno postawią ciężkie warunki Nerazzurim.
Typ bardziej na przełamanie. Inter jest drużyną ekstremalnie overową, a i w meczach z udziałem Parmy pada ostatnio sporo goli. Ekipa z Diego Milito w składzie zdobyła zaledwie jeden punkt w ostatnich dwóch spotkaniach i nie mogą sobie pozwolić na utratę kolejnych. Zwłaszcza, że otwiera się możliwość odrobienia części strat do liderującego Juventusu. W zespole Mediolańczyków nie zagrają m.in.: Cassano, Obi, Gargano, Mudingayi. Szczególnie brak tego pierwszego znacznie osłabi siłę rażenia przyjezdnych. Gospodarze przystąpią do starcia w niemal optymalnym zestawieniu, co powinno być nie bez znaczenia dzisiejszego wieczoru. Parma też ma o co walczyć - ewentualne 3 punkty zapewniłyby im awans na 7. pozycję.
Wydaje się jednak, że obie jedenastki podejdą do meczu asekuracyjnie - w końcu żadna ze stron nie może pozwolić sobie na porażkę, zwłaszcza goście. Zapowiada się dosyć nudnawa pierwsza połowa, z pojedynczymi akcjami oraz badaniem siebie nawzajem. Typuję wynik 0:0 do przerwy, a w drugiej połowie może dziać się już wszystko. Dodatkowe zabezpieczenie w postaci azjana znacznie zwiększa atrakcyjność tego bet&#39;a. Powodzenia ;)
✅90

Otrzymane punkty reputacji: +5
dibetto 152

dibetto

Użytkownik
Dyscyplina - Piłka nożna T-Mobile
Spotkanie: Podbeskidzie-Lech
Typ: Dokładny wynik I. połowy 1-0
Kurs: 6.0
Buk: Bet365
Analiza: Podbeskidzie nie wygrało u siebie jeszcze w tym sezonie. Plan jest prosty. Co prawda nie zremisowało tęz od 4 meczów na własnym boisku, więc ktoś kto szuka przerwania serii moze pójść i w tę stronę. Ale liczę dzisiaj, że Lech będzie rozbity po porażce z Legią. Troszkę pewnie uszło z nich powietrze. Poza tym było to jakby pokazanie tego, ze jednak dużo tych wcześniejszych mecżów Lech wygrał dosyć szczęśliwie. Na pewnoe będą mieli trudno się też zmoblizować na tak słaby zespół jakim jest Podbeskidzie. Górale jeśli liczą na punkty dzisiaj muszą zaatakowac od początku, tak jak Bełchatów ostatnio z Lechią, czy wczoraj Milan z Juve. Nie mogą się chować tylko szybko ustawić się w lepszej pozycji niż przeciwnik. Gra defensywna nie zdała egzaminu w ostatnich dwóch kolejkach i trener Sasal musi o tym wiedzieć - dwie porażki po 1-0. Dlatego spodziewam się duże ambicji i determinacji Bielszczan. Atmosfera, trochę piknikowa na stadionie, nie będzie sprzyjać Lechitom. Szansa na tego jednego gola w peirwszej połówce dla gospodarzy jest. Nie wykluczam, że w końcu zaskoczą.
⛔100

grzeg232 1,1K

grzeg232

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, TFF 1. League, Turcja
Spotkanie: Karsiyaka - Denizlispor
Kurs: 2.6
Buk: Betfair
Analiza: Druga liga turecka jest dość trudna do typowania. Jednak w tym spotkaniu liczę na wygraną gospodarzy. To zespół, który w tej chwili jest na 5 miejscu w tabeli, ale wygrana da im awans na pozycję wicelidera. Bilans 6-4-2 i bilans bramkowy 14-12 wskazują, że ten mecz nie będzie obfitowałw w bramki. Goście to zespół środka tabeli. Pozycja nr 12 w ligowej tabeli, bilans meczowy 4-3-5 i bramki 12-13. Zespół ten ostatnio wygrał 1:0 u siebie z Adanaspor FK, a ta drużyna znowu ograła Karsiyaka 4:1 na ich terenie. Była to jedyna porażka Karsiyaka u siebie (bilans domowy 4-1-1). Ale znowu Denizlispor ostatnie 2 wyjazdy przegrał ( z liderem ligi i 13 drużyną w tabeli). Według mnie mecz na niski wynik bramkowy, jednak stawiam na gospodarzy, którzy mają kilka ciekawych grajków, typu Ghańczyk Banahene, czy Francuz Dalmat.
⛔100

toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
piłka nożna, Primera Division
Real Saragossa - Celta Vigo
Kurs: 2.15
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Koledzy wcześniej już opisali ten typ na wygraną gospodarzy grając w różnych konfiguracjach na Real S. Ja skłaniam się ku tradycyjnemu betowi na czysty win. Saragossa gra ostatnio dobry futbol na własnym terenie (bardzo ciekawy mecz z Deportivo 5:3, 1:0 z Grenadą lub choćby 2:1 z Sevillą). Celta z kolei z 4 ostatnich wyjazdów nie przywiozła choćby punkciku, więc jestem dobrej myśli. Nie ryzykuje handi lub też dokładnego wyniku lub nawet overa, choć czuję,że będzie sporo bramek. Dla mnie istotne by gospodarze wygrali choćby 1:0 po samobójczym golu Vigo i na papierze wygląda, że jest to jednak pewniak.
⛔100

iluminati 60

iluminati

Użytkownik
Data: 26.11.12 (20:30)
Dyscyplina: Koszykówka
Mecz: Le Mans - Chalon
Typ: Powyżej 149,5 punktów
Kurs: 1,96
Bukmacher: Pinnacle
W ostatnim meczu ósmej kolejki francuskiej ligi koszykówki Le Mans zagra we własnej hali z Chalon. Drużyna która wygra ten mecz obejmie prawdopodobnie prowadzenie w tabeli. Pisze prawdopodobnie bo nie wiem na 100% jakby to było jeśli chodzi o Chalon bo mieli by wtedy bilans 5-3, taki sam jak cztery inne zespoły. Ale mniejsza z tym, na pewno byliby w czołowej trójce. Jeśli wygra Le Mans to na pewno będą liderami bo teraz mają bilans 6-1. Będą liderami nawet jeśli przegrają, ale wiadomo, że zwycięstwo jest dla nich ważne bo wtedy powiększą przewagę nad innymi drużynami. Oba zespoły będą więc walczyć o zwycięstwo dlatego sądzę, że zagrają ofensywnie. Statystyki pokazują, że bardziej więcej wysokich wyników odnotowywanych jest w meczach Chalon, zespół ten gra odważniej w przodzie i ma słabszą obronę co owocuje również dużą sumą traconych punktów. Le Mans jest bardziej zrównoważoną drużyną i rzadziej notuje wyniki wysokie, ale to też zależy wiele od przeciwnika ponieważ w lidze francuskiej nie ma tak dużo drużyn które grają lepiej w ataku niż w obronie. Chalon jest jednym z nielicznych wyjątków dlatego ten mecz powinien być widowiskowy. W statystyce h2h widzimy, że większość meczów Le Mans - Chalon to były mecze odważnej gry w ataku i dużej ilości zdobywanych punktów. W tym roku dwa mecze się odbyły między Le Mans i Chalon i oba mecze zakańczały się wysokimi wynikami jak 77:80 i 76:95. Myślę, że to spotkanie także powinno być meczem ofensywnym ponieważ obie drużyny w meczach przeciwko sobie grają bardzo ofensywnie i nie bronią tak zawzięcie ponieważ mają lepszych graczy ofensywnych niż defensywnych. Dotyczy to zwłaszcza Chalon które gra bardzo ofensywny kosz bo taki jest ich styl. Myślę, że zgodnie z poprzednimi meczami h2h dzisiaj zagrają tak samo ofensywnie a Le Mans się do nich dostosuje i także będzie grać na wysokim poziomie. Wtedy rezultat końcowy powinien przekroczyć co najmniej 150 punktów zdobytych w całym meczu.
⛔100

przemo21 62

przemo21

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna , Serie A
Spotkanie: Parma - Inter
Typ: połowa/koniec spotkania X/2 remis/Inter
Kurs:5,50
Bukmacher: bet365
Analiza :

O godzinie 20:45 zmierzy się Parma z Interem. Mój typ to do przerwy remis a mecz wygra Inter. Obie ekipy są dobrymi zespołami, także będzie ciężko którejś z nich wygrać. Myślę, że remis do przerwy będzie, bo w tej lidze dosyc często tak bywa przy wyrównanych kursach. Inter po bardzo dobrej passie zwycięstw w ciągu ostatnich 3 meczy zdobył zaledwie 1 pkt. Dzisiaj będą zmotywowani, żeby wygrać, zwłaszcza przy tak wymagającym rywalu. A remis do przerwy ze względu na to, że będzie to niezwykle wyrównany mecz. interesujące jest też to, że inter na 10 ostatnich meczy na wyjeździe wygrał aż 8 także samo mówi za siebie, a Parma na 10 ostatnich meczy nie przegrała ani jednego także, mecz niezwykle ciężki do obstawienia, lecz ja czuję tu po prostu Inter.
jeśli pomogłem kliknij &quot;dzięki&quot;
⛔100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom