Dyscyplina: Tenis,
Atp, Basel
Godzina: 18:00
Spotkanie: Rosol vs Nadal
Typ: Rosol win
Kurs: 5,50
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Bez wątpienia to będzie najciekawsze spotkanie z dzisiejszej oferty tenisa moim zdaniem.
Nadal po nieudanych występach w tym sezonie, zaczął już coś tam grać, ostatnio wygrał z Karlovicem, Wawrinka, oraz Raonicem.
Potem przegrał z Tsongą w dość pechowy sposób.
Rafa dotarł tak że, do finału w Beijng przegrał dopiero z Djokovicem, to był dobry tydzień dla Nadala.
Po spędzeniu dużo czasu w Top 5, Hiszpan zajmuję 7 pozycję. pogłoski o upadku tego wielkiego gracza, z pewnością były przesadzone. Widać że, ciężka
praca i jakość tego gracza przeważają na jego dyspozycji w obecnym momencie.
Rafa przygotowywał się do tej ostatniej części sezonu w zeszłym tygodniu. On nie grał w pomieszczeniu dokładnie rok. Jego serwis był głównym tematem w tym miejscu w zeszłym sezonie i niewątpliwie przyczynił się do jego klęski przez Corica w QFS. Nadal nie zrobił dobrych wyników w swoich dwóch innych występach tutaj (2 porażki w pierwszej rundzie), ale tym razem, można się spodziewać od niego trochę więcej, patrząc na jego dyspozycję, ale czy jest na tyle dobry żeby wygrać z łatwością ze znakomitym tenisistą Rosolem, myślę że, niekoniecznie.
- Czuję się świetnie psychicznie i jestem w końcu na dobrym poziomie fizycznym, jak również, poprzednie turnieje bardzo mi pomogły i jestem bardzo zmotywowany, aby nagrać dobre zakończenie sezonu. Nie planuję żadnych przerw po tym końcu sezonu. Będę się dalej przygotowywać, tak powiedział Rafa.
Co to oznacza??
Oznacza to, że Rafa ma wielkie plany co do tego turnieju i z pewnością podejdzie do tego pojedynku bd. skoncentrowany.
Jego przeciwnikiem będzie Rosol, który w moim domniemaniu ma przewagę, jeśli chodzi o adaptacje do tych warunków. Czech grał już jeden turniej w tych warunkach, w którym zaprezentował się bardzo dobrze!
Rosol gdy tylko mu się chce może pokonać po prostu każdego, w końcu zrobił to w Wiedniu, pokonując Tsonge.
Wygrał wyraźnie, serwis działał jak trzeba a na pewno warto podkreślić że, jego serwis jest na bardzo wysokim poziomie, i praktycznie co każdy pojedynek to udowadnia, a żeby go złamać, często zależy to od jego rywali ponieważ popełnia on dość mało błędów.
Również gra przy siatce jest jego atutem tu w hali, dobiega on do niej z niesamowitą prędkością i sięga takie piłki które sprawiły by kłopot nawet najlepszym.
Potem zmierzył się z Monfilsem z którym zagrał 3 sety, Lukas nie był faworytem w tym spotkaniu ale zaprezentował się w dobrze, te wyniki z pewnością pokazują że, może mierzyć się jak równy z równym z Rafą.
On jest niezmiennie w top 70, i szybko się stąd nie ruszy, przynajmniej nic tego nie zapowiada.
Ale to nie zmienia faktu że, może pokonać graczy z top 10, szczególnie w takich warunkach.
Hiszpan może mieć poważne problemy z tak grającym w ostatnich pojedynkach Lukasem, jak dla mnie mecz 50/50.
Więc pobieram większy kurs ????
100