>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 26.09.2025 (piątek)

psotnick 1,2M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj podajemy typy
na piątek - 26. Września

typy_dnia_-_logo.jpg

Typy podajemy według wzoru:

Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 10:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: powyżej 2,5 gola
Kurs: 1,80
Bukmacher: Nazwa bukmachera
Post w dziale: Link do swojego postu
Analiza:
Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować. Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu). Po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a użytkownik z automatu otrzymuje za taki typ 100 punktów.

Poniżej lista bukmacherów z których można brać typy do konkursu.
Jeżeli nie widzisz nazw bukmacherów, to pamiętaj o wyłączeniu blokowania.

- Betfan
- Betcris
- Fuksiarz
- Superbet
- Fortuna
- Betclic
- Forbet
- Betters
- AdmiralBet

▶ Adnotacja: Dla celów konkursowych przy podliczaniu typów z polskich buków (naziemnych i internetowych) bierzemy pod uwagę kurs nominalny, czyli taki jaki widnieje przy typie, bez uwzględniania podatku.

W tym temacie obowiązuje całkowity zakaz komentowania! Uporczywe niestosowanie się do tego punktu Regulaminu będzie skutkowało blokadą konta użytkownika.

Przed zatwierdzeniem wpisu z analizą zawsze sprawdź czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE - KLIK podając LINK do swojego wpisu. Możesz to uczynić do chwili zamknięcia tematu. Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych. W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu "kiepskie analizy" nie może już podać nowego typu. W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu oraz upomniany okresowym banem. Bawimy się Fair Play!

Podany typ musi być określony precyzyjnie i jednoznacznie, w sposób nie pozostawiający żadnego pola do domysłów czy interpretacji. (W polu "Typ:" zaleca się podawanie słownych nazw zespołów, zawodników itp. zamiast "1" czy "2". W ten sposób dużo trudniej o pomyłkę, a przy okazji wszystko wygląda dużo przejrzyściej).

makaveli23 1,5M

makaveli23

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna, Copa Sudamericana
Godzina: 02:30
Spotkanie: U. De Chile - Alianza Lima
Typ: Alianza Lima i powyżej 1.5
Kurs: 7.30
Bukmacher: betters
Post w dziale: https://forum.bukmacherskie.com/threads/copa-sudamericana-2025.173766/#post-7360558
Analiza:
De Chile nie grało meczu ligowego po pierwszym meczu z Alianzą gdzie padło 0-0. Natomiast Alianza grała w lidze na 4 dni przed tym meczem i wygrała 4-0 u siebie. Może to wpłynąć pozytywnie na Alianzę która pierwszy mecz może być szczęśliwa że zremisowała 0-0 bo od 64 minuty grali w 10 po tym jak jeden z ich piłkarzy zobaczył czerwony kartonik. U De Chile nie jest nic szczególnego. U siebie nie raz przegrywali w Copa Libertadores z Estudiantes 0-3 w tym roku. Alianza w poprzedniej rundzie wyaleminowała U Catolica z Ekwadoru wygrywając na ich stadionie 2-1.

0

Ostatnio zmieniony przez neutralny:
R 2,3M

rr62dga

Typer
Dyscyplina: Piłka nożna Polska I Liga
Godzinna: 20:30
Spotkanie: Śląsk - Polonia Wawa
Typ: superprzewaga: Śląsk
Kurs: 2,12
Bukmacher: Superbet
Post w dziale: https://forum.bukmacherskie.com/thr...inowe-w-sezonie-2025-2026.174379/post-7360866
Analiza:
Śląsk po klęsce 5:0 z Wisłą w Krakowie wygrał trzy następne mecze ligowe, w tym drugi w tym sezonie wyjazdowy z Pogonią w Siedlcach. We Wrocławiu Śląsk ma bilans znakomity 4-1-0 co pozwoliło pom dziesięciu kolejkach ulokować się w tabeli na pozycji wicelidera. Polonia odpuściła pucharowy mecz odpadając po dogrywce z Gryfem w Słupsku i może skupić się już tylko na lidze. Polonia w tabeli zajmuje miejsce w środku stawki ale teraz gra w kratkę - remis z Miedzią i przegrana z Puszczą. Wyjazdowa seria jest jednak dość dobra 2-3-0 stąd też Śląsk będzie musiał ostro powalczyć by "Czarne koszule" wracały z wyjazdu pierwszy raz bez punktów.

successful 3,4M

successful

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina Piłka nożna 1. Czechy
Godzina: 19:00
Spotkanie: Slavia Praga - Dukla Praga
Typ: Slavia Praga strzeli powyżej 1.5 gola w 2. połowie + Slavia Praga wygra przegrywając w dowolnym momencie
Kurs: 10.00
Post w dziale: https://forum.bukmacherskie.com/thr...kłady-długoterminowe-typy.157286/post-7361007
Analiza:

Ta analiza zakłada wygraną silnego faworyta w tej konfrontacji, jakim jest niewątpliwie Slavia, jednak uwzględniając fakt, iż wcześniej będzie przegrywać. Zacznijmy od tego, że kursy wystawione na zwycięstwo gospodarzy kształtujące się w granicach 1.11-1.14 zasadniczo nie zakładają innego scenariusza, jak pewne zwycięstwo Slavii. Są wiceliderem Chance Liga i nie przegrali jeszcze jak dotąd meczu, choć liga rozegrała dziewięć kolejek. Bilans goli 19-7 oznacza, że choć grają ofensywnie, są również braki w obronie. Przejdźmy do Dukli. Zespół ten co najmniej dwukrotnie w tym sezonie pokazał, że mobilizują się przed spotkaniami z silniejszym przeciwnikiem. Tak było w konfrontacji z Viktorią Pilzno, gdzie wygrali 2-0, strzelając obydwa gole jeszcze w pierwszej odsłonie gry. Następnie grali ze Spartą, gdzie znów zdobyli dwa gole (które tym razem nie dały im wygranej), a pierwszą bramkę na swoją korzyść strzelili już w 23. minucie i drugą przed końcem pierwszej połowy. Dukla w grze z silniejszym przeciwnikiem prezentuje syndrom ekipy, której mocno zależy na zwycięstwie, stwarzają co sił sytuacje strzeleckie, a potem w dalszej części gry puchną. Między październikiem ubiegłego roku a marcem notowali fatalną passę meczów bez zwycięstwa. Jednak ta została przełamana i ich gra wygląda o niebo lepiej. Jestem przekonany, że powalczą o prowadzenie w dzisiejszym meczu, które jednak w drugiej części gry najpewniej zaczną tracić.

stanley-63 1,6M

stanley-63

Typer
Dyscyplina: Piłka Nożna - Niemcy, 2 liga
Godzina: 18:30
Spotkanie: FC Schalke : SpVgg Greuther Furth
Typ: SpVgg Greuther Furth over 1.5 gola
Kurs: 2.65
Post w dziale : https://forum.bukmacherskie.com/thr...ugoterminowe-typy.159844/page-11#post-7361092

Schalke na początku sezonu radzi sobie dobrze bo 4-0-2 i bramki 7:4 natomiast goście odrobinę gorzej bo 3-0-3 ale popatrzmy na bramki 13 zdobytych no i aż 15 w plecy ale mnie interesują te zdobyte bo tutaj widzę w tym meczu bramki z ich strony , do tej pory obie ekipy spotkały się ze sobą w 2 Bundeslidze 6 razy i o dziwo po stronie zwycięstw Schalke jest 0 natomiast trzy razy padł remis i 3 razy górą goście z Furth i tego się trzymam , ostatni mecz Furth to wyjazd do Arminia Bielefeld i wygrana 3:1 no a wcześniejszy mecz w delegacji na Magdeburgu wygrana 5:4 liczę że dziś na Veltins Arena (Gelsenkirchen) także nie zabraknie im skuteczności i nie raz piłka znajdzie drogę do bramki Schalke !

Gy_Gy_Craveel 316,1K

Gy_Gy_Craveel

Znawca - US Sports
Dyscyplina: NFL - Futbol Amerykanski
Godzinna: 02:15
Spotkanie: Arizona Cardinals - Seattle Seahawks
Typ: Seattle Seahawks -1,5 HC
Kurs: 1,90
Analiza;

Arizona Cardinals - Seattle Seahawks

Nie ma to jak czwartkowe mecze futbolowe oglądane w piątek rano na Gamepassie, prawda? Budzisz się wypoczęty, ale humor może szybko się pogorszyć, jeśli zakład okaże się nietrafiony. Właśnie dlatego warto przemyśleć każdą decyzję. Ja postanowiłem przyjrzeć się meczowi otwierającemu 4. kolejkę: Arizona kontra Seattle.

Obejrzałem wszystkie dotychczasowe mecze Arizony i Seattle, a ogólnie, po trzech tygodniach, mam na koncie już 32 spotkania. Ale do rzeczy – od początku sezonu Kyler Murray (rozgrywający Arizony) nie przekonuje mnie swoją grą podaniową. Zwłaszcza w meczach z New Orleans i Caroliną, czyli potencjalnie dwoma najgorszymi drużynami w lidze. Ostatni mecz z San Francisco był lepszy, ale pamiętajmy, że było to osłabione San Francisco – bez Brocka Purdy'ego, Nicka Bosy i George'a Kittle'a.

Przejdźmy do konkretów mojego prostego zakładu:

Zarówno Arizona, jak i Seattle mają bilans 2-1. Obie pokonały New Orleans (0-3), drużynę, która może okazać się najsłabsza w lidze. Co więcej, obie drużyny poniosły porażki w zaciętych meczach z 49ers. Seahawks przegrali w 1. tygodniu, Arizona w 3. tygodniu.

Kluczowa różnica polega na tym, że Seattle zmierzyło się z "silniejszą" wersją San Francisco w 1. tygodniu, kiedy to grali Purdy, Bosa i Kittle. Natomiast Arizona w 3. tygodniu grała z 49ers bez tych kluczowych graczy. Jones to po prostu nie ten sam kaliber co Purdy. Co więcej, Seattle odniosło drugie zwycięstwo nad lepszymi Steelers, podczas gdy Arizona pokonała Carolinę, która również zajmuje dolne rejony tabeli.

Warto zwrócić uwagę na bilans punktowy: Seattle ma znaczną przewagę (+41 punktów), o 30 punktów więcej niż Arizona, pomimo tego, że mierzyli się z silniejszymi przeciwnikami (biorąc pod uwagę "dwie różne" wersje 49ers). To, co widziałem w meczach Arizony, utwierdziło mnie w przekonaniu, że Murray gra poniżej oczekiwań, szczególnie jeśli chodzi o podania – by nie powiedzieć słabo.

Obie drużyny mają solidne obrony, ale ofensywa Seattle wydaje się być lepsza. Dodatkowo:

Ograniczona defensywa Cardinals będzie miała pełne ręce roboty, ponieważ w ataku Seahawks gra czterech zawodników plasujących się w pierwszej piątce rankingu PFF na swoich pozycjach: Sam Darnold (91,9; pierwsze miejsce), Jaxon Smith-Njigba (89,2; trzecie miejsce), Kenneth Walker III (84,2; drugie miejsce) i Charles Cross (81,1; piąte miejsce).

Ważnym czynnikiem sukcesu rozgrywającego Darnolda w ciągu ostatnich dwóch sezonów jest jego umiejętność trafiania z głębi pola po zagraniach z gry (ocena 92,5; czwarte miejsce). Rozgrywający Seahawks uzyskał w tym sezonie najwyższą średnią jardów na próbę (14,3 jarda) w rzutach z gry, kończąc 90% prób z odległości 10 lub więcej jardów.

Dla mnie, myśląc prosto, Seattle to po prostu lepsza drużyna futbolowa. Po tym, co widziałem w meczach Arizony, powiedziałem sobie, że jeśli pojawi się okazja przy dobrym kursie, postawię przeciwko nim. I tak też zrobię. Co ciekawe, w czwartek jeszcze nie mieliśmy zwycięzcy, więc stawiam na proste myslenie.

190

Ostatnio zmieniony przez neutralny:
Otrzymane punkty reputacji: +713
Przemkowsky. 330,4K

Przemkowsky.

Znawca - e-sport
Dyscyplina: E-Sport, LOL
Godzina: 17:00
Spotkanie: Fnatic v KC
Typ: 3:2 - DW
Kurs: 5.00
Bukmacher: Betclic
Post w dziale: League Of Legends - sezon 2025 (LEC, LCS, LPL etc.)
Analiza:

Troszkę czasu mam więc napiszę tutaj większą analizę odnośnie tego spotkania. Może to zdziwi większość ludzi, ale ja myślę, że Fnatic wcale nie jest na takiej przegranej pozycji jak bukmacherzy je typują. Obecnie Fnatic ma nowego środkowego zawodnika, Poby'ego, który moim zdaniem tak jak wspomniałem wcześniej, z gry na grę coraz lepiej sobie radzi. Fakt, że KC na papierze wygląda lepiej, ale w moim odczuciu w 5 mapach to właśnie może sobie lepiej poradzić tutaj Fnatic. Zacznę od każdej alejki, więc tak:

Górna alejka: Oscarinin kontra Canna. Tutaj niestety pójdę w stronę KC, Canna to doświadczony Koreańczyk, który grał w DK, KA i T1 również. Mechanicznie wraz z doświadczeniem zawodnik KC jest lepszy, więc moim zdaniem Oscar będzie musiał po prostu przetrwać grę i nie wdawać się zbytnio w 1 v 1.

Dżungla: Razork kontra Yike. Myślę, że Razork może wypaść troszkę lepiej, w szczególności jeśli zobaczymy go na Jarvanie i Wukongu. Yike to były zawodnik G2, który został zastąpiony przez SkewMonda, więc ma dużo do udowodnienia, ostatnią grę przeciwko Fnatic zagrał lepiej. Bardziej dbał o obiekty na mapie, o wejścia na linię, ale teraz będzie miał trudniej zdecydowanie.

Środkowa alejka: Poby v Vladi, to tutaj liczę na największą różnicę i dominację ze strony Fnatic. Nie jestem fanem Vladiego oraz jego stylu gry. Grając przeciwko Humandoid miał znacznie lepiej jako, że Czech nie dawał z siebie już tak dużo w Fnatic, dlatego też ładnie został pożegnany i zastąpiony naprawdę dobrym graczem.

Dolna alejka (plus wsparcie): Upset kontra Caliste, myślę, że również będzie to ciekawa alejka, tak jak ta środkowa. Upset ostatnio fenomenalne gry, Caliste również ale bardziej pokładam w wiarę w zawodnika drużyny Fnatic. Jedynie co mnie martwi to właśnie Mikyx kontra Targamas. Bardziej niestety jestem pewny Targamasa niż Mikiego, ale z drugiej strony to właśnie te chaotyczne ruchy, schodzenie na inne linie daje właśnie przewagę Mikiemu. Często niestety widzimy wiele wywrotek z jego strony, ale finalnie gra dobrze.

Dlatego w moim odczuciu zobaczymy 5 map i to właśnie po nich zobaczymy wygraną zespołu Fnatic.

Otrzymane punkty reputacji: +153
L 3,2M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Dyscyplina: Piłka Nożna - Hiszpania - La Liga
Godzina: 21:00
Spotkanie: Girona - Espanyol
Typ: Espanyol przedział goli 1-3
Kurs: 1.43
Post w dziale : https://forum.bukmacherskie.com/thr...026-26-09-2025-29-09-2025.175240/post-7361185

Espanyol to ekipa z potencjałem, którą stać tak naprawdę na wszystko. W ostatnich kilkudziesięczu meczach można jednak dostrzec trend strzelecki, bo w prawie każdym meczu udaje im się zdobywać minimum jednego gola - bez względu na klasę rywala. Oczywiście zdarzają się tez puste przeloty, jednak patrząc na procent wszystkich meczów, to nie jest to jakaś potężna skala. Girona wygląda w tym sezonie bardzo nierówno, a defensywa to z pewnością jedna z pięt achillesowych tego zespołu. Nastawiam się na to, że Papużki zdobęda minimum jednego gola, ale nie więcej niz 3.

Do góry Bottom