Dyscyplina:
Piłka Nożna -
Holandia, Eredivisie
Godzina: 20:00
Spotkanie: Vitesse Arnheim - FC Utrecht
Typ: obydwie drużyny strzelą gola i pow. 3,5 gola
Kurs: 2.90
Bukmacher: Betano
Analiza:
Witam wszystkich. Oglądając mecz Szachtara oczom własnym nie wierzyłem. Zmarnowana sytuacja sam na sam kiedy wystarczyło "tylko" trafić w światło bramki, gdyż bramkarz zostałby przelobowany, potem poprzeczka po krosowym podaniu jednego z Brazylijczyków do Srny. Aż szkoda gadać. Od razu lekkomyślnie chciałem wstawić typ po kursie @6.00, jednak opamiętałem się i na spokojnie przejrzałem ofertę na dzisiaj. Zdecydowałem się na wybór spotkania z ligi, którą na bieżąco oglądam. Zapraszam do analizy!
Po pierwsze,
w meczu biorą udział drużyny lubiące i potrafiące atakować, ale jednocześnie popełniające błędy w defensywie. Świadczą o tym
rezultaty dotychczas rozegranych spotkań w obecnym sezonie. Pozwolę sobie podać Wam cały zbiór tych wyników bez podziału:
1-2, 2-2, 1-2, 1-4, 1-2, 0-1. Jak widać
tylko w 1 meczu na 6 padła 1 bramka. W pozostałych było ich chociaż 3. Ponadto również
1 raz zdarzyło się by obie nie strzeliły. Poza tym pojedynczym przypadkiem, w każdym z pozostałych spotkań
ZAWSZE obydwie ekipy strzelały chociaż po golu, a mecz i tak kończył się co najmniej wynikiem 2-1 jak zresztą podałem powyżej. Właśnie ten argument potwierdza moją hipotezę z początku akapitu. Dzisiejsi rywale grają ofensywnie przez co narażają się na kontry i błędy w bloku obronnym. Gole z obu stron są zatem dzisiaj możliwe i wątpliwie by padł wynik niższy jak 2-1 dla którejś z drużyn. Jednak ja stawiam na co najmniej 4 gole w meczu. Dlaczego? Zapraszam do dalszej części!
Po drugie, przeglądając dane z przeszłości zauważyłem pewną zależność.
Biorąc pod uwagę tylko ostatnich 6 starć obejmujących lata od 2013 do 2016 roku (w znaczeniu holistycznym) dosłownie W KAŻDYM spotkaniu obie ekipy strzelały przynajmniej po 1 golu, a najniższym wynikiem było 2-1. Ponadto aż 4 razy na 6 w meczach tych padły łącznie co najmniej 4 bramki. Pozwolę sobie podać Wam
te rezultaty: 3-1, 2-1, 3-1, 3-3, 2-1, 1-3. Jak łatwo dostrzec
dzisiejsi rywale w ostatnich 3 latach strzelali sobie sporo goli. Bez względu na to czy mecz odbywał się na obiekcie Vitesse czy na stadionie FC Utrecht, bramki padały i to po obu stronach. Oczywiście ekipy mają za sobą o wiele więcej meczów, jednak uznałem, że najbardziej istotne są te z ostatnich 3 lat i chyba nikogo to nie powinno zaskakiwać. Sugerując się w związku z tym wynikami bezpośrednich starć z ostatnich lat można przypuszczać, że dzisiaj także czeka nas festiwal strzelecki. Przecież poza rezultatami spotkań bezpośrednich aktualna dyspozycja opisana w akapicie drugim jasno wskazuje, że
oba zespoły grają podobnie jak w latach poprzednich, czyli sporo strzelają, ale także tracą. Zatem typ proponowany przeze mnie ma sens.
Po trzecie, dotychczas dzisiejsi gospodarze mają tylko 1 spotkanie ligowe za sobą, które odbyło się na własnym stadionie. Był to mecz z Den Haag i choć przegrany 1-2 to jednak piłkarze Vitesse oddali w nim aż 24 strzały. Polegli jednak, gdyż przeciwnicy wyprowadzili 3 kontry i strzelili 2 gole. W związku z tym mają okazję by dzisiaj wynagrodzić to swoim kibicom i odnieść pierwsze zwycięstwo u siebie. Uważam, że to dobra motywacja by strzelić kilka bramek i wygrać. Rywalem jest ekipa silniejsza od Den Haag, ale także preferująca styl gry bardziej korzystny dla Vitesse. FC Utrecht stara się również strzelać bramki, a gra z kontry to konieczność. Dotychczas tylko 1 raz zawodnicy tego zespołu grali na wyjeździe w Eredivisie i był to mecz z Heerenveen zremisowany 2-2. Co więcej, wtedy byli nieznacznym faworytem i nie udźwignęli ciężaru tej świadomości zdobywając zaledwie 1 punkt. Dzisiaj nie stoją w tej uprzywilejowanej sytuacji, więc teoretycznie powinno być łatwiej.
Po czwarte, drużyna
FC Utrecht w obecnych rozgrywkach rozczarowuje. 1 zdobyty punkt po 3 kolejkach to istna tragedia dla klubu, który przecież w poprzednim sezonie zajął 5 miejsce i nie raz odbierał punkty Ajaxowi czy innym silnym zespołom. Jednak
choć gracze tej ekipy jeszcze nie wygrali meczu to w każdym z dotychczas rozegranych strzelali chociaż 1 bramkę. To dobra wiadomość przed dzisiejszym meczem zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę historię ostatnich 6 bezpośrednich starć z Vitesse. Gole zatem (co najmniej 3) są bardzo możliwe.
Podsumowując, w meczu dzisiejszym
faworytem są gospodarze i Ich zwycięstwo jest zdecydowanie bardziej prawdopodobne jak zawodników drużyny FC Utrecht. Jednak
patrząc na dyspozycję obydwu ekip oraz na rezultaty ostatnich bezpośrednich starć, nasuwa się na myśl jeden wniosek: obydwie drużyny strzelą gola, a w meczu padną chociaż 3 (4) gole. W nawiasie napisałem cyfrę, której dotyczy typ proponowany przeze mnie. Wydaje mi się, że już w pierwszej połowie powinniśmy zobaczyć jedną, a może nawet dwie bramki.
Innym ciekawym typem jest oczywiście typ analogiczny do podanego, ale z 2,5 gola (@1.95). Na pewno wygrana gospodarzy i pow. 2,5 gola w meczu to też naprawdę dobry pomysł (@2.90). Powodzenia!
P.S. zauważyłem, że kolega powyżej podał przede mną typ do tego spotkania, na szczęście wybrał niższy over jak ja. Jak widzicie ten mecz jest naprawdę interesujący! Hej
100