>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 26.06.2015 (piątek)

Status
Zamknięty.
challenger 23,2K

challenger

Forum VIP
Tutaj p odajem y typy
na piątek - 26. Czerwca

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 22:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher:
Analiza:
Prosimy o pisanie normalnych analiz (brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania). Takie posty będą karane żółtymi kartkami. Oczywiście możecie zaznaczyć tymi sposobami najważniejsze informacje, ale nie całą analizę.
Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, user otrzymuje automatycznie ⛔100
Proszę kopiować format podawania typów i bezwzględnie się do tego stosować. Mają być wyraźnie zapisane wyróżniki takie jak Dyscyplina, Godzina, Spotkanie, Typ, Kurs, Bukmacher i Analiza.
Mile widziany bezpośredni link do danego meczu np z oddsportal.com albo livescore.pl Przyśpieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis
- trzecią i kolejną kiepską analizę w danym miesiącu

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, zawsze sprawdź przez Podgląd posta czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

Otrzymane punkty reputacji: +4
stanleylevy 1,4K

stanleylevy

Użytkownik
Dyscyplina: Copa America
Godzina: 1:30
Spotkanie: Boliwia - Peru
Typ: X/2
Kurs: 4.75
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Drugi z cierćfinałów w rozgrywkach Copa America w którym zmierzą się Boliwia z Peru. Boliwia wyszła z łatwej grupy z 3 miejsca (choć z Chile przegrali 0-5 obnażając wszystkie ich braki), a Peru w silnej grupie z Brazylią i Kolumbią wyszło z drugiego miejsca. Co mozna powiedzieć o Boliwii? Zespół który nie tworzy zbyt wielu szans w meczach. Z Meksykiem się im poszczęściło, z Ekwadorem 4 strzały 3 gole i ta klęska z Chile. Defensywa Boliwii stanowi więc problem, ale ofensywa wcale lepiej nie gra. Spodziewam się gry zachwowawczej. Peru z kolei gra dobry turniej w defensywie. Na niewiele pozwolili choćby Brazylijczykom, choć ostatecznie przegrali (gol w 90 min), ale Kolumbia na ich tle wyglądła fatalnie. Nie są też zbyt silni w ofensywie bo o niej stanowi 37 letni Pizarro, ale do obrony nie można mieć zarzutów. O wyrównanym przebiegu gry mogą też świadczyć ostarnie mecze bezpośrednie tych drużyn. Cztery z rzędu kończyły się remisami. Dwa ostatnie 1:1, wczesniej 0:0, 2:2 i skromna wygrana Peru 1:0. Mecz może mieć podobny przebieg jak ten wczorajszy. Ostrożna gra, mało sytuacji, ale lepsza jakość po stronie Peru które powinno awansować.
⛔ 100

arthas-orc 334

arthas-orc

Użytkownik
Spotkanie: Boliwia-Peru
Godz: 1:30
Typ: BTS
Kurs: 2.46
Bukmacher: Oddsring
analiza:
Słabiutka Boliwia zmierzy się z Peru, które również nie prezentuje się wybitnie. Boliwijczycy turniej zaczęli dobrze - remisując z Meksykiem. Kolejny ich mecz to zwycięstwo z Ekwadorem, które odniesione zostało w niesamowicie szczęśliwych okolicznościach i było niezasłużone. Słabość Boliwii pokazali w ostatnim meczu grupowym Chilijczycy wygrywając 5:0. Boliwia jest słaba, ale z drużyną pokroju Peru może nawiązać jakąś walkę, a przynajmniej strzelić honorową bramkę. Zwłaszcza, że Peruwiańczycy z wymagającymi rywalami jakimi była Brazylia i Kolumbia grali bardzo słabo i przez większość meczu bronili się przed atakami przeciwników, a ich jedyna wygrana to skromne 1:0 z grającą przez godzinę w 10 przeciętną Wenezuelą. Boliwia to 2 poziomy niżej niż Kolumbia czy Brazylia ale niewątpliwie również mogą zagrozić i nie jest to pojedynek Dawida z Goliatem. Peru jest moim zdaniem lekkim faworytem. Podkreślić należy, ze w ostatnich 2 spotkaniach utrzymali czyste konto, a zawdzięczają to nie tylko szczelnej defensywie ale też solidnej dawce szczęścia. Sądzę, że dziś fortuna uśmiechnie się również do Boliwii i pozwoli im zdobyć mniej lub bardziej zasłużonego gola. Jeśli chodzi o bramkę dla Peru to jestem o nią w miarę spokojny - obrona Boliwii jest dziurawa, dobitnie pokazali to Chilijczycy. Nie ma co się spodziewać oczywiście 5 goli, ale chociaż jeden jest jak najbardziej prawdopodobny. Polecam typ.
✅ 146

Otrzymane punkty reputacji: +15
baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna Copa America
Spotkanie Peru-Boliwia
Typ: x/x
Kurs 4.51
Buk Oddsring
Godz: 1:30
Analiza: Witam, na jutro postanowiłem zagrać spotkanie w którym Peru zmierzy się z Boliwią, obie ekipy zdobyły po 4 punkty, Peru jest w tym spotkaniu faworytem,ale według mnie Boliwia też może tutaj sprawić niespodziankę, tym bardziej że ostatnie spotkania pomiędzy tymi ekipami praktycznie za każdym razem kończyły się podziałami punktów, myślę że tutaj może być podobnie , jest to faza pucharowa, wiec żadna z ekip nie będzie chciała stracić bramki, jak już pisałem wcześniej zespołem piłkarsko lepszym jest ekipa z Peru,ale według mnie Boliwia nie stoi w tej rywalizacji na straconej pozycji, tym bardziej po klęsce z Chile ta drużyna ma sporo do udowodnienia. Zwycięzca z tego pojedynku spotka się w półfinale z Chile, na pewno ochotę na rewanż mają właśnie Boliwijczycy , Moim zdaniem w tym spotkaniu może paśc remis do połowy jak i na koniec spotkania, ja postawiłbym tutaj na dokładny wynik bezbramkowy, według mnie Peru jest w zasięgu ponieważ w tym Copa America wcale nie zachwyca, co pokazało już w swoich poprzednich spotkaniach w tym turnieju.
⛔ 100

S 2

salako_officia

Użytkownik
Typ: +2.5/2
Kurs: 3.55
Bukmacher: sts
Analiza: Krótko, zwięźle i na temat. Nie patrząc na bezbramkowy remis z Meksykiem Boliwia traci sporo bramek. Peru pokazało na tym turnieju, że mogą przeważać grając nawet z Kolumbia. Wyszli z silniejszej grupy niz Boliwia i powinni znaleźć się w półfinale, gdzie najprawdopodobniej zostaną zmiażdżeni przez Chile. Moj przewidywany wynik to 3-1 dla Peru.
// LUDZIE CZYTAJCIE REGULAMIN ! - NIEREGULAMINOWY BUKMACHER ⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +2
matthiasvandal 616

matthiasvandal

Użytkownik
Typ: over 3.5
Kurs: 5,62
Bukmacher: Odssring
Analiza:
Co typer to inny typ na temat tego spotkania. Większość widzi tu remis/under i sa ku temu podstawy. W tej fazie turnieju zazwyczaj nie pada sporo bramek i wątpliwe by któraś z drużyn mocniej zaatakowała we wczesnej fazie meczy. Ale nie grają ti zespoły wybitne w defensywie i tyczy to się zwłaszcza Boliwii, która zrobiła już swoje awansując do 1/4. Peru z kolei jest faworytem ale to nie jest na tyle solidny team żeby im jakos mocniej zaufać. W każdym razie w ataku mają potencjał (Pizarro, Guerrero, Vargas) a w obronie też nie są zbyt regularni. Szybko zdobyty gol może tu otworzyć wynik i po takim kursie próbuję.
✅ 400

Otrzymane punkty reputacji: +24
skyrim 267

skyrim

Użytkownik
Dyscyplina: Copa America ⚽
Spotkanie: Boliwia vs Peru
Typ: over 5 kartek (azjan)
Kurs: 1.75
Bukmacher: Bet365
Na dobry początek dnia, bet na który czekałem od wczoraj po meczu Chile z Urugwajem. Mogliśmy się przekonać jakie &#39;buractwo&#39; gra w Copa i jak łatwo na tym turnieju komuś popsuć nerwy by ten dostał karteczkę i wyleciał z boiska.
Dzisiaj spodziewam się podobnego spotkania, dużo napięcia, mnóstwo fauli, agresywna gra.
Boliwia na tym turnieju &#39;zdobywała&#39; odpowiednio 2,3 i 3 kartki w fazie grupowej. Nawet w przesądzonym szybko meczu Chile potrafili dostawać kartki w ramach frustracji. Peru z kolei 2,3 i 2 kartki (1 czerwona).
Sędzią tego meczu będzie pan Wilmar Alexander Roldán Pérez czyli facet idealnie nadający się do tego typu betu. Przykład? Proszę bardzo... Argentyna vs Paragwaj - 7 kartek na rozpoczęcie Copy. W meczu Ekwadoru z Boliwią pokazał on 5 żółtych kartek.
Boliwia jak i Peru wg mnie fartownie wyszli z grupy i myślę, że zawodnicy obu ekip zdają sobie sprawę jak więlką okazję mają by przejść do następnej rundy bo jednak nie są to gwiazdy światowego formatu i żadna z tych ekip nie trafiła na wyraźnych faworytów. Myślę, że nie będzie tu głaskania się.
Polecam pograć za mocniejszą stawkę lub też linię 5.5 po kursie @2.0
✅ 75

Otrzymane punkty reputacji: +22
P 21

p@nda

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Copa America
Typ: Peru wygra do zera
Kurs: 2.62
Analiza:
Tak jak wszyscy moim poprzednicy wybieram mecz ćwierćfinału Copa America rozgrywany między drużyną Boliwii i Peru. Sporo już o tym spotkaniu zostało napisane, więc nowości nie przedstawię.
Jak wiadomo turniej ten od samego początku nie obfituje w znaczną ilość goli.
Myślę że i teraz to się potwierdzi, tym bardziej że jest to faza play-off.
Obie drużyny będą chciały zagrać bezpiecznie na zero z tyłu, jednak nie sądzę aby ten cel udało się osiągnąć Boliwii która w dwóch ostatnich meczach straciła 7 bramek (kolejno 5 z Chile i 2 z Ekwadorem). Peru natomiast pokazało się z dobrej strony remisując 0:0 z Kolumbią, wygrywając 1:0 z Wenezuelą i mimo wszystko po przegranej w ostatnich minutach 1:2 z Brazylią. Dlatego też uważam ich za faworytów, a wygrana do zera jest bardzo prawdopodobna.
⛔ 100

M 165

mirohandel

Użytkownik
dyscyplina: piłka nożna
godzina: 1:30
spotkanie: Boliwia-Peru
typ: czerwona kartka-TAK
kurs: 2.90
bukmacher: bet365
Witam większość forumowiczów do chwili obecnej żyje tym meczem więc i ja spróbuje coś wytypować otóż patrząc na te rozgrywki często mamy do czynienia z dużą jak nie bardzo dużą ilością żółtych kartek tak był chociaż w meczu urugwaju gdzie pokazane zostały dwie czerwone kartki ale i równiez w poprzednich meczach padały czerwienie nie chce już tutaj zaglądać w statystyki z tych rozgrywek bo już siły nie mam ale zauważyłem ,że własnie i rówenież w tych reprezentacjach czesto pada spora ilość zółtych kartek w Peru nawet 5-8 zółtych na mecze a nie wiele więcej w Boliwii 4-6 zółtych na mecz .Jako ,że stawka kusi a tutaj wszystko się może zdarzyć ja stawiam na czerwień w tym meczu.Szczerze dałem do kuponu Remis do przerwy.Pozdrawiam ????
⛔ 100

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ziemny ???? Milan challenger 2015 (Włochy)
Godzina: 15:30
Spotkanie: Paire Benoit - Silva Dutra Rogerio
Typ: 2
Kurs: 2.89
Bukmacher: Pinnacle Sports
Analiza:

Niebawem zacznie się kolejna edycja Wimbledonu!!! Więc meczów w chwili obecnej jest jak na lekarstwo ale mimo wszystko pokusiłem się o taki typ. Zacznę od tego, że bohaterowie tego spotkania nigdy ze sobą nie grali. Faworytem według bukmacherów jest 26 letni Francuz, Benoit Paire sklasyfikowany obecnie na 67 miejscu ATP a jego najlepszym osiągnięciem była 24 pozycja. Francuz stracił wiele miejsc a co za tym idzie punktów rankingowych przez kontuzję stawu kolanowego która dotknęła go w poprzednim sezonie na początku maja. Powrócił na początku obecnego sezonu i skupił się od stycznia aż do marca na grze pod dachem. Jak na gracza który miał poważny uraz to spisał się bardzo dobrze ponieważ wygrał dwa challengery i dodatkowo zaliczył jeden finał takiej imprezy. Także to mogło napawać optymizmem lecz na hardzie nic konkretnego jednak nie zdziałał ponieważ odpadł w kwalifikacjach do Miami z Fallą 6:1, 6:4 oraz w Le Gosier challenger z Edmundem i dwie porażki teoretycznie były zaskoczeniem. &quot;Benuła&quot; czuje się bardzo dobrze na kortach ziemnych ale trafiał na trudnych przeciwników i przegrywał zasłużenie poza Istominem.
Podczas turnieju wielkiego szlema w Paryżu doszedł do III rundy gdzie pokonał w drugiej rundzie Foga w trzech setach i na pewno to była duża niespodzianka. Po French Open przeniósł się na korty trawiaste do Hertogenbosch gdzie odpadł z Chiudinellim (290 ATP) 2:1. Ale można mu to wybaczyć w końcu najlepszym zdarzają się wtopy po przejściu z ziemi na trawkę. Lecz za kilka dni wystartował w Halle już w kwalifikacjach gdzie przegrał z Puetzem (198 ATP) 3:6, 7:6, 6:2 i ten wynik może potwierdzić, że trawa w obecnym sezonie mu nie leży. Nie wiadomo dlaczego ale Benoit zamiast solidnie przygotowywać się na kortach trawiastych wybrał się do Milanu na marny challanger rozgrywany na mączce. Za wygraną w tym turnieju jest &quot;marne&quot; 6 tysięcy euro a za występ w pierwszej rundzie Wimbledonu jeśli się nie mylę jest aż 40 tysięcy euro także niebo a ziemia. Francuz zarobił mniej więcej 2.5 miliona euro także wątpię aby pula nagród tutaj była dla niego jakąkolwiek motywacją. Paire żadnych punktów tutaj nie broni za poprzedni rok więc idąc realistycznym tokiem myślenia gra tutaj aby złapać jakiś dobry, swój rytm gry. Ale dobrze zajmę się już tym turniejem....
Benuła musiał tutaj przechodzić przez kwalifikacje gdzie pokonał tam dwóch kelnerów bez straty seta tj. 788 ATP oraz 409 także można to przemilczeć. W pierwszej rundzie zaczęły się już problemy.....gdzie również grał z jakimś kelnerem z 588 miejsca i wynik padł 6:7, 6:4, 6:3. W drugiej rundzie wygrał 2:6, 6:4, 7:6 z mało znanym tenisistą Federico Gaio 253 ATP. Także trzeba obiektywnie stwierdzić, że Benoit dziwnie się tutaj męczy. Nie oglądałem jego spotkań w tym turnieju ale widziałem go w poprzednich i jego gra wyglądała okropnie. To było na zasadzie takiej: plan A-&gt; walę pierwszym serwisem z całej siły jak jest as to ok jak nie wejdzie jedynka to wprowadzam lżej drugim i jeśli przeciwnik mi returnuje to walę z całej siły na pałę. Żadnego planu B, C, D i innych po prostu nie było. Oglądało się te mecze strasznie ponieważ po pierwsze nie było praktycznie gry tylko 2-3 odbicia i koniec. Po prostu jak trafiał to jest fajnie a jeśli nie to życie i staram się trafiać dalej. Żadnej logiki, żadnej taktyki...dosłownie nic co trzymałoby się ładu i jeśli Benuła gra tak w tym turnieju to nie dziwię się, że męczy się z jakimiś kelnerami. Oczywiście, Francuz to bardzo utalentowany tenisista gdzie posiada chyba najgroźniejszy bekhend wśród wszystkich tenisistów a forhend wręcz odwrotnie. Lecz niestety jego ambicja i gotująca głowa często sprawiają, że przegrywa ze słabszymi od siebie. No i ten fakt, że lada moment rusza Wimbledon a on się szlaja po jakimś challengerze co jest dla mnie bardzo dziwne.
Jego przeciwnikiem będzie bardzo doświadczony jak na swój wiek 31 letni Brazylijczyk, Rogerio Dutra Silva z 472 miejsca ATP. Brazylijczyk to prawie typowy ziemniak który czuje się najlepiej na ziemnych kortach gdzie wygrał 368 meczów a przegrał 216. Lecz w jego przepadku nie można się sugerować rankingiem ponieważ podobnie jak rywal od lutego bieżącego roku wrócił po dysfunkcji organizmu której nabawił się rok temu na początku roku. Za swoich najlepszych czasów Dutra- Silva był na 84 miejscu ATP. W obecnym sezonie skupił się wyłącznie na grze przy swoich ulubionych wolnych kortach gdzie wygrał 22 mecze a przegrał ich 12. Z racji na swój niski ranking przez większość turniejów musiał przechodzić przez kwalifikacje i tak naprawdę poza jednym ćwierćfinałem niestety challengerowskim nic ciekawego się nie wydarzyło. Tutaj w Milanie też musiał przedostać się przez kwalifikacje gdzie poradził sobie dość dobrze.
W pierwszej rundzie turnieju głównego pokonał Ramanathana Ramkumara 6:2, 6:2 (gdzie dla mnie ten tenisista jest zupełnie obcy) a w drugiej rundzie pokonał 6:0, 6:1 Eysserica. Więc Rogerio nie pokonał super groźnych tenisistów ale wygrywał z nimi dość pewnie a jego vis a vie wręcz przeciwnie. Brazylijczyk w przeciwieństwie do Francuza na Wimbledon się nie wybiera i tak naprawdę teoretycznie to jemu powinno zależeć bardziej na wygraniu tego meczu i osiągnięciu czegoś więcej. Rogerio przed kontuzją grał bardzo ładnie, to tenisista bardzo regularny, cierpliwy (czego nie można napisać o Benuła) wytrzymujący długie wymiany i uderzenie kończące też posiada. To taki rzemieślnik który jest za słaby na ATP a za mocny na challengery. Także bardzo wiele przemawia za Brazylijczykiem a wiele jest przeciwko Francuzowi. Moim zdaniem warto postawić na tego niżej sklasyfikowanego ponieważ po Paire można się zawsze spodziewać wiele złego a zwłaszcza przed wielkim turniejem jakim jest Wimbledon.
✅ 189

Otrzymane punkty reputacji: +25
stanley-63 1,3M

stanley-63

Typer
⚽ Singapur / Puchar Ligi /
Godzina 14:30
Tampines Rovers : Balestier Khalsa
- over 4.5 gola / Sportingbet /

Puchar Ligi w Singapurze i mecz pomiędzy Tampinesem a Balestier przykuł moją uwagę i tak zaglądając jak im idzie w tym sezonie to wychodzi remisowo bo w lidze mają identyczny bilans 4-2-4 a i gole podobnie 12:11 i 15:13 no ale to puchar i inna bajka , dla gospodarzy to pierwszy mecz w grupie natomiast goście już rozegrali jedno spotkanie które wygrali dosyć pewnie wygrywając 4:0 z Warriors gdzie możemy powiedzieć nie byli faworytami bo Warriors dla przypomnienie to lider Singapurskiej S-League no a dziś znowu dla nich wielka przeszkoda bo grają z Tampinesem który co prawda w tym sezonie nie gra jakoś super ale to znana marka i dzisiejsze spotkanie zapowiada sie ciekawie a ze statystyk wynika że potrafią stworzyć ciekawe widowisko i ze sporą ilością goli i ze swojej strony podwyższę sobie poprzeczkę i liczę na over 4,5 gola a takie mecze były juz pomiędzy nimi !
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +4
assouncao 131

assouncao

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Finlandia, Veikkausliiga
Godzina: 17:30
Spotkanie: Ilves - HJK Helsinki
Typ: 2/ NIE BTTS
Kurs: 2.25

Analiza:
W jedynym dzisiejszym spotkaniu fińskiej ekstraklasy, lider tabeli - HJK Helsinki jedzie na mecz z przedostatnim w tabeli Ilves. Absolutnym faworytem tego spotkania są goście którzy w 16 meczach wygrali 10 razy, 5 razy remisowali i tylko raz przegrali, notując bilans bramek 27:10 i zdobycz punktową wynoszącą 35 punktów. Nie co gorzej wygląda ich bilans meczów wyjazdowych gdzie w 6 meczach zgarnęli tylko 9 punktów (2 zwycięstwa,3 remisy i 1 porażka), jednak nie sądzę by dzisiaj cokolwiek groziło im ze strony Ilves. Drużyna gospodarzy w 13 meczach zdobyła tylko 11 punktów, a od samego początku sezonu gra piach. Ilves ma zarówno najgorszą ofensywę w lidze (11 goli) jak i najgorszą defensywę (25 straconych bramek), także chociażby zdobycie przez nich gola w dzisiejszym meczu będzie wielkim zaskoczeniem. Tak się złożyło że oglądałem poprzednie mecze HJK i wnioski nasuwają się oczywiste, jeżeli to oni strzelą jako pierwsi gola, to panują niepodzielnie na boisku, a ich rywale nie maja nic do powiedzenia.
⛔ 100

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Dyscyplina: ???? Tenis - ATP Nottingham
Godzina: 13:00
Spotkanie: Baghdatis M. - Istomin D.
Typ: Istomin D. +1,5 seta
Kurs: 1.625
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
H2H 2:1 z lat 2009-2014. We wszystkich meczach urywali sobie po secie i tak szczerze to na to samo liczę dzisiaj. Wynik jaki miałbym grać w ciemno to jednak 2:1 dla &quot;Bagiety&quot;. Obaj zawodnicy prezentują się tutaj świetnie i naprawdę trudno wskazać faworyta meczu. Cypryjczyk jeszcze nie stracił nawet seta, ale dzisiaj liczę na to, że w końcu padnie psychicznie w którymś z setów. Istomin ma znacznie lepszy serwis niż np. Bolelli czy Ferrer z którym grał Marcos. Trzeba oddać chwałę Uzbekowi za to co zrobił w tie-breaku w trzecim secie, wytrzymał psychicznie i tak oto gra w półfinale. Przypomnę wszystkim, że Denis nigdy nie wygrał turnieju ATP, może w tym roku stanie się to pierwszy raz bo widać u niego super formę.
Drugi półfinał!

ZWROT

psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Tenis - ATP - Nottingham
Godzina: 13:05 CET
Spotkanie: Marcos Baghdatis v Denis Istomin
Typ: Tie-break w pierwszym secie
Kurs: 3.25 Bukmacher: bet365
Analiza: Według mnie w tym półfinale mamy dwóch najlepszych graczy w turnieju, zdecydowanie najrówniej grający gracze, zwłaszcza imponują w swoich gemach serwisowych. Dość powiedzieć, że Baghdatis w ciągu całego tygodnia ani razu nie dał się przełamać, mało tego, tylko 6 razy musiał w ogóle bronić breakpointów. I trudno się dziwić patrząc na jego statystyki serwisowe: trafia 61% pierwszego serwu z czego zgarnia 85% punktów (po drugim 66%). Istomin niewiele gorzej, złamać dał się tylko Stachowskiemu, wczoraj nie udało się to Mayerowi (0/7), nie mówiąc o Almagro i Monaco, którzy nawet nie mieli szans na przełamanie. Dlatego trudno się spodziewać dzisiaj innego scenariusza jak dominacja serwisu, a to zwiastuje overowy mecz z przynajmniej jednym tiebreakiem, o którego będzie chyba najłatwiej w pierwszym secie, kiedy zmęczenie będzie najmniej wpływało na precyzję uderzeń.
ZAPRASZAM DO DZIAŁU TENIS
ZWROT

dawcamocywnocy 1,3K

dawcamocywnocy

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka
Spotkanie: Czechy - Korea
Godz: 18:10
Typ: Korea +11,5 pkt
Kurs: 1,8
Buk: Bet365
Analiza:
Dla mnie faworyzowanie Czechów aż tak bardzo przez buki nie jest zrozumiałe. Czesi grają w tej edycji LŚ bardzo bardzo słabo, wiadomo Francja poza zasiegiem wszystkich ale zdobycie zaledwie 4 pkt w 8 meczach chluby nie przynosi. Koreańczycy zdecydowanie lepiej grają na własnym boisku jednak ja licze ze postawią sie dzisiaj Czechom i ci nie beda mieli tak łatwo jak wszyscy przewidują. Korea na swoim boisku raz ograła Czechów 3-1 w drugim meczu uległa po tie breaku. Miałem okazje oglądać jeden mecz Koreańczyków na wyjeździe z Francją i udało im sie nawet urwać seta przy niezłej grze. Dzisiaj licze na niespodzianke, Powodzenia;)
✅ 80

Otrzymane punkty reputacji: +2
D 453

dresu

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka Igrzyska Europejskie
Godzina: 14:00
Spotkanie: Polska-Bułgaria
Typ: Polska
Kurs: 1.83
Bukmacher: bet365
Analiza: Bardzo wyrównany półfinał i ciężko wytypować zwycięzcę. Polska bez porażki, pierwsze miejsce w grupie, pewne zwycięstwo w ćwierćfinale. Bułgaria pierwszy mecz na turnieju i porażka 3-0 z Niemcami potem było już tylko lepiej. Bułgaria na te igrzyska wystawiła można powiedzieć pierwszą reprezentację w przeciwieństwie do nas, nasza reprezentacja pojechała na te igrzyska drugim składem lecz nie spodziewanie bardzo dobra gra tego zespołu i półfinał. Każdy chce walczyć o złoto ale z tej dwójki ktoś musi odpaść i to nie będzie Polska.
⛔ 100

tip4you 420

tip4you

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Spot. towarz. klubowe
Godzina: 18:00
Spotkanie: Steaua Buk.-Legia W.
Typ: 1
Kurs: 2.45
Bukmacher: Bet-at-home
Analiza:
„Podczas zgrupowania w austriackim Leogang legioniści rozegrają dwa mecze kontrolne - już Dzisja ich przeciwnikiem będzie Steaua Bukareszt, z kolei 3 lipca zmierzą się z Dynamem Kijów.”
„Jakie cele wyznaczył zespołowi trener Henning Berg? Na czym drużyna skupi się w trakcie obozu? Szkoleniowiec opowiada o tym na łamach legia.com.
- Cieszę się, że już wznowiliśmy przygotowania. Wszyscy wiemy, co wydarzyło się w poprzednim sezonie - co było złe, a co dobre. Sposób, w jaki się wszystko zakończyło, nie usatysfakcjonował nas pod względem ostatecznego rezultatu - stwierdził szkoleniowiec Legii w krótkiej rozmowie z legia.com.
Trener odniósł się także do warunków zastanych w Austrii. - W Austrii mamy świetne warunki, przygotowujemy się w znakomitym miejscu. Rok temu odwiedziliśmy Gniewino, gdzie spędziliśmy dobry czas, lecz stan murawy pozostawiał trochę do życzenia, a przeciwnicy nie byli z najwyższej półki. Teraz oba te aspekty są na lepszym poziomie - zdradza głównym szkoleniowiec.
Jakie jest nastawienie zespołu po poprzednim sezonie, który nie zakończył się tak, jakbyśmy sobie tego życzyli? - Teraz spoglądamy już w przyszłość i skupiamy się na najbliższych wyzwaniach, jakimi będą sparingi ze Steauą Bukareszt i Dynamem Kijów. Chcemy wyciągnać wnioski i nauczyć się na błędach z ostatniego roku, aby stale się rozwijać - zapowiada trener.
Mecz ze Steauą Bukareszt rozpocznie się w piątek o godzinie 18:00. Z Dynamem Kijów zagramy z kolei 3 lipca o 18:30. - Zależy nam na tym, aby wykorzystać spędzony tu czas i możliwość zmierzenia się z tak silnymi przecinikami, jak Rumuni i Ukraińcy, na jak najlepsze przygotowanie się do nadchodzących rozgrywek - kończy Henning Berg.”
Pierwszy mecz Legii i myślę, że przegrany … (z całą sympatią do polskiej drużyny). Ale będą za bardzo rozluźnieni urlopem jeszcze.
⛔ 100

szkarlatny 1,2K

szkarlatny

Użytkownik
Dyscyplina: Mistrzostwa Świata kobiet w piłce nożnej
Godzina: 22:00
Spotkanie: Niemcy K – Francja K
Typ: over 2,5 kartek
Kurs: 1,85
Co przemawia za typem:

• sędziuje pani C. Chenard, Kanadyjka lubi wyciągać kartki, na tych MŚ wyciąga kartki dość często, sędziowała w 3 meczach wyciągając 6, 2, 4 kartki

• jak dla mnie to przedwczesny finał, obie ekipy moim zdaniem grają najprzyjemniejszą dla oka piłkę na tych MŚ, mam nadzieję że pokażą to także i w tym meczu, liczę na szybki mecz z dużą ilością akcji ofensywnych, dzięki temu nie powinno brakować sytuacji w których zawodniczki będą musiały faulować, nie będzie w tym meczu kalkulacji bo tylko jedna drużyna awansuje dalej

• jeżeli chodzi o h2h ostatnie mecze to mecze towarzyskie którymi nie ma coś się sugerować jeżeli chodzi o analizę do tego typu, spojrzałem więc w dość stare mecze na MŚ i ME, na MŚ było 7 kartek a na ME 2 kartki, widać więc że mecze między tymi drużynami obfitują w faule i mam nadzieję że dzisiaj też tak będzie

Jeżeli typ był to podbij reputę klikając w dzięki temu wiem że misja wykonana
✅ 85

M 91

mateo843

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Spot. towarz. klubowe
Godzina: 18:00
Spotkanie: Steaua Buk.-Legia W.
Typ: BTS
Kurs: 1.63
Analiza:

Tak Pazdan wzmocnił obronę i co myślisz że jutro już wybiegnie... Poza tym składy już są ,tzn nie szukałem Steauy, ale Legi :
Legia Warszawa (I połowa): Dusan Kuciak - Łukasz Broź, Jakub Rzeźniczak, Igor Lewczuk, Guilherme - Dominik Furman, Tomasz Jodłowiec - Michał Żyro, Michał Masłowski, Michał Kucharczyk - Nemanja Nikolić.

Legia Warszawa (II połowa): Arkadiusz Malarz - Bartosz Bereszyński, Igor Lewczuk, Mateusz Wieteska, Tomasz Brzyski - Bartłomiej Kalinkowski, Michał Kopczyński - Adam Ryczkowski/Michał Masłowski, Jakub Arak, Pablo Dyego - Marek Saganowski.
Jak widać w drugiej połowie Legia w prawie całkowitym rezerwowym składzie, co za tym idzie na pewno jakąś bramkę straci. Steau rozegrała jeden mecz kontrolny w tym sezonie i przegrała go 4:5 z jakąś podrzędną drużyną z Austrii, więc Legioniści nie powinni mieć problemu z strzeleniem dzisiaj bramki, w szczególności w pierwszej połowie w podstawowym składzie z nowym napastnikiem. Jak do tej pory całkiem ciekawe transfery wicemistrza Polski, wszystko idzie w dobrym kierunku żeby znów zagrać w Lidze Europy.
Jak dla mnie najlepszy typ dzisiejszego dnia
✅ 63

Otrzymane punkty reputacji: +3
M 22

maniek1946

Użytkownik
???? ATP Nottingham, semifinal
Dolgopolov - Querrey
Zaplanowane na 14:45
vs.

▶ DW 1:2 @ 4.50
bet365​
Dolgopolov w drodze do półfinału pokonywał kolejno; w 1R Younga 2:0, w 2R Andujara 2:1 [(typowałem ten mecz na under 19.5 gema, trochę nie pykło ???? ) P.S. dzięki Tie Break za zwrócenie uwagi z tym meczem Andujara na trawie, zwracam honor ;)], w 3R Thiema 2:0 i w ćwierćfinale Lu 2:1 co akurat wczoraj mi siadło bo zagrałem over 2.5 seta. W ostatnim meczu z Lu był faworytem, ale udało mu się wygrać dopiero w TB 7:4. Alexandr trafił 14 asów w tym spotkaniu, ale też 6 razy popełnił podwójny błąd przy serwisie. Ogólnie zdobył 70% punktów po pierwszym podaniu, więc ta statystyka jest całkiem niezła. Mimo wszystko uważam, że powinienem sobie poradzić zdecydowanie lepiej i szybciej. To już jednak przeszłość. Dolgpolov w karierze na trawie bilans 19/16 od 2004 roku. Zbliża się jednak Wimbledon, a patrząc na jego wyniki w tym szlemie, to szału nie ma. Dwa razy 3 runda i nic więcej.
Z kolei Querrey zaczął od 2 rundy, z Giraldo i Ceuvasem po 2:0, jedynie w walce o półfinał stoczył zacięty bój z Simonem. Pierwszy set przegrał 5:7, jednak dał radę się jeszcze podnieść. Po TB wygrał w drugim secie, a w ostatnim secie wygrał 6:4. Co warte odnotowanie, przełamał Simona 2 razy z rzędu w tym trzecim decydującym secie. Imponująca statystyka jeżeli chodzi o asy! Trafił w meczu z Simonem aż 26! Jeżeli chodzi o jego dokonania na trawie, to mamy 39/26, z czego 3/1 w tym roku, bo oprócz Nottingham, przegrał z Dimitrovem w Quenn’s. Wspomniałem o Dolgopolovie na Wimbledonie, to wspomnę i o Samie. 4 runda to jego najlepsze osiągnięcie. Raz w życiu w karierze seniorskiej udało mu się wygrać turniej na kortach trawiastych, a miało to miejsce w 2010 roku w Quenn’s, gdzie pokonał Mardiego Fisha.
Obaj Panowie spotykali się już na kortach 4 razy, 3 razy górą był Dolgopolov. Jedno z tych spotkań odbyło się na trawie właśnie i Ukrainiec wygrał je 2:0. To jednak historia, a wydaję się, że na chwilę obecną Sam jest w lepszej formie od swojego przeciwnika i po zaciętej walce wg. mnie wygra. Co prawda pewniejsze byłoby zagranie over 2.5 seta, ale… Kto nie ryzykuje ten nie piję szampana ????
✅ 350

Otrzymane punkty reputacji: +1
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom