>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 26.04.2015 (niedziela)

Status
Zamknięty.
challenger 23,2K

challenger

Forum VIP
Tutaj p odajem y typy
na niedzielę - 26. Kwietnia

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina:
22:00
Spotkanie:
Adelaide - Sydney
Typ:
over 2.5
Kurs:
1.80
Bukmacher:
Analiza:

Prosimy o pisanie normalnych analiz (brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania). Takie posty będą karane żółtymi kartkami. Oczywiście możecie zaznaczyć tymi sposobami najważniejsze informacje, ale nie całą analizę.
Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, user otrzymuje automatycznie ⛔100
Proszę kopiować format podawania typów i bezwzględnie się do tego stosować. Mają być wyraźnie zapisane wyróżniki takie jak Dyscyplina, Godzina, Spotkanie, Typ, Kurs, Bukmacher i Analiza.
Mile widziany bezpośredni link do danego meczu np z oddsportal.com albo livescore.pl Przyśpieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis
- trzecią i kolejną kiepską analizę w danym miesiącu

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, zawsze sprawdź przez Podgląd posta czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna Włochy
Spotkanie Lazio-Chievo
Typ: Lazio dokładnie 1 golem
Kurs 3.60
Buk Bet 365
Godz: 15:00
Analiza: Lazio na kilka kolejek przed końcem włoskiej ekstraklasy piłkarskiej podejmowało będzie na swoim stadionie ekipę Chievo Verona. Gospodarze w chwili obecnej sa wiceliderem włoskiej ekstraklasy piłkarskiej i mają na swoim koncie 58 zdobytych punktów, tyle samo punktów ma ich odwieczny rywal czyli AS Roma, która dzięki temu że w ostatnich dwóch spotkaniach nie zdołała odnieść zwycięstw zostałą zepchnięta na 3 pozycję w lidzę, jeżeli liga zakończyła by się w tym momencie to ekpa Lazio gra bezpośrednio w lidze mistrzów w przyszłym sezonie a Roma musi grać w kwalifikacjach do tych elitarnych rozgrywek, w tym spotkaniu więc gospodarze mają jak najbardziej o co grać, w innej zupełnie sytuacji jest ekipa Verony, która jest co prawda dopiero w drugiej połowie Ligi włoskiej ,ale nad strefą spadkową ma już około 13 punktów przewagi, tak więc jest bardzo mało prawdopodobne żeby chievo spadło w tym sezonie z ligi do pucharów maja zdecydowanie za dużą stratę , więc ostatnie spotkania rozegrają o tak zwaną &quot;pietruszkę&quot; , gospodarze natomiast mogą odskoczyć od Romy na 3 punkty , bowiem tamta pojedzie na Mediolańskiego Interu i na pewno nie bedzie to dla nich łatwe spotkanie i według mnie jest duża szansa że w tamtym spotkaniu polegną, natomiast w tym spotkaniu stawiam na zwycięstwo zespołu Rzymskiego Lazio.
⛔100

bet-stolar 904

bet-stolar

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - PLK
Godzina: 20:00
Spotkanie: Anwil Włocławek v AZS Koszalin
Typ: AZS Koszalin -12.5
Kurs: 1.88
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Mecz ostatniej kolejki rundy zasadniczej PLK. O Anwilu nie ma co się rozpisywać. Grają żeby dograć sezon, seria 7 porażek z rzędu, kolejny zawodnik odszedł - Deonta Vaughn przeniósł się do Francji - a to oznacza że ich gra opiera się teraz na 3 zawodników. AZS Koszalin w odróżnieniu od Anwilu zamelduję się w Play-off pytanie tylko z którego miejsca. Zwycięstwo w tym meczu da im bezpośrednio 3 miejsce w lidze. Będzie to raczej mecz bez historii i AZS od początku będzie chciał zrobić sporą różnicę punktową żeby móc przetestować nowe zagrywki i dać pograć innym zawodnikom. Moim zdaniem będzie to istotny mecz dla drugoplanowych graczy AZSu takich jak Szubarga, Vrbanc, Austin, Pacocha, Dąbrowski w końcu będą mogli udowodnić swoją przydatność dla drużyny. Niby są to rezerwowi ale prezentują się znaczenie lepiej od s5 Anwilu. Jeśli goście podejdą do tego meczu poważnie to mogą spokojnie zrobić +20 ja jednak wybrałem bezpieczną opcję -12.5 w razie jakiegoś rozluźnienia.
✅88

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ziemny ???? Vercelli challenger 2015 (Włochy)
Godzina: 11:00
Spotkanie: Daniel Taro - Volandri Filippo
Typ: 1
Kurs: 2.04
Bukmacher: Pinnacle Sports
Analiza:

Czekałem na kursy tego meczu i się doczekałem. Złapałem szybko po 2.04 i to mnie bardzo satysfakcjonuje, dlaczego? Dlatego, że niebawem kursy powinny pójść znacznie w dół. Dla mnie faworyt jest tylko jeden ale na szczęście dla bukmacherów nie i postaram się z tego skorzystać. Reprezentant Włoch a także gospodarz turnieju Filippo Volandri który obecnie jest na 238 miejscu ATP a w przeszłości jakimś cudem był aż 25. To typowy tenisista który czuje się najlepiej na kortach ziemnych i tam ma najwięcej doświadczenia oraz tytułów. W całej swojej karierze wygrał 554 mecze oraz 421 przegrał z czego 488/310 było na mączce. Włoch w tym roku wygrał 8 meczów a przegrał ich 5, rozegrał mało spotkań ze względu na kontuzje. Volandri ma 34 lata i ostatnie sezony spędza w turniach rani challenger ponieważ w ATP nie ma za bardzo czego szukać. W turniejach rangi ATP odpada często już w kwalifikacjach i od czasu do czasu notuje pierwsze rundy ale to już naprawdę rzadkość.
Tutaj doszedł do finału nie tracąc ani jednego seta także to go na pewno podbudowało. Ale Filippo tak naprawdę nawet na challengerowski świat nie pokonał tutaj nikogo wymagającego. Podam rankingi pokonanych: 297, 200, 203, 150 wiem, że rankingi nie grają ale pokonał przebijaków podobnych do siebie. Volandri gra jednoręczny bekhend który dla mnie jest bardzo komiczny i nie stanowi żadnego zagrożenia dla przeciwnika pod względem wygrywającego uderzenia. Forhend prezentuje się nieco lepiej pod względem siły ale mimo wszystko Włoch nie jest mistrzem jeśli chodzi o &quot;winnersy&quot;. Jego styl to przerzucanie piłki na drugą stronę, mieszanie gry, długie wymiany, mało ryzyka i ogólnie tenis jak dla mnie nudny jak flaki z olejem. Dodatkowo serwis który nie jest żadnym zagrożeniem i służy mu tylko aby wprowadzić piłkę do gry co gorsza Włoch popełnia mnóstwo podwójnych błędów a jego drugie podanie to wystawki dla przeciwników.
Oczywiście taki styl wystarcza na wielu słabych zawodników ale w finale nie zmierzy się z kolnym słabiakiem. Jego przeciwnikiem będzie Taro Daniel, Japończyk który jest na 201 pozycji ATP a w przeszłości był na 155. Lecz tak jak napisałem wcześniej, rankingi nie grają. Azjata jest fenomenem samym w sobie, że czuje się najlepiej na clayu a nie na hardzie ponieważ większość graczy z tego kontynentu gra najlepiej na twardych kortach. Daniel ogólnie jest rezydentem w Walencji także w Hiszpanii doskonali swoją grą na ziemnych kortach nie od dzisiaj. Taro jak na Japończyka niski nie jest ponieważ ma 190 cm wzrostu i często dzięki wyższej budowie ciała potrafi sobie wypracować wiele łatwiejszych punktów. Daniel sezon na clayu zaczął dobrze ponieważ przez kwalifikacje doszedł do I rundy w Casablance później również przez kwalifikacje doszedł do ćwierćfinału Mersin challenger gdz odpadł z późniejszym wygranym tego turnieju i teraz zanotował tutaj finał.
Daniel tak jak i Filippo doszedł do finału nie tracąc seta. Również nie miał wymagającej drabinki ale w moim odczuciu pokonał groźniejszych rywali którzy byli bardziej agresywni. Taro ma 22 lata czyli jest młodszy od swojego przeciwnika o 12 lat. Lecz Japończyk mimo swojego młodego wieku ma na koncie już kilka wartościowych wyników tj. 2014 finał Sevilla challenger, ćwierćfinał Vina del Mar ATP gdzie pokonał sensacyjnie Bellucciego czy Delbonisa i wiele innych ciekawych wyników. Taro w przeciwieństwie do Filippo ma uderzenie kończące a to jest ważne na każdej nawierzchni. Na kortach trochę mniej ale na pewno to będzie przewagą Azjaty. Dobry serwis, w wymianach również jest solidny.....można powiedzieć,że to bardzo, bardzo, bardzo, bardzo uboga wersja Keia Nishikori. Moim zdaniem kursy na Daniela powinien oscylować w graniach 1.50...a tutaj ponad 2.00 .....Stawiam na wygraną Japończyka bez jakiegokolwiek zawahania!
✅104

Otrzymane punkty reputacji: +23
stanley-63 1,6M

stanley-63

Typer
⚽ Japonia / J-League /
Godzina 7:00
Gamba Osaka : Albirex Niigata
Gamba Osaka strzeli powyżej 3.5 gola
Kurs - 7.00 / Bet365
Myślę że warto chyba zaryzykować na gole w wykonaniu Gamby która ostatnio mknie z szybkością światła a żeby nie być gołosłownym to : ostatni pojedynek w LM AFC na wyjeżdzie w Chinach z Guangzhou R&amp;F a wynik 5:0 , w lidze dwa ostatnie mecze to wyjazdy a wyniki 2:0 i 3:2 u siebie pokonali Nagoyę 3:1 i myślę że i dziś sobie postrzelają tym bardziej że z Albirexem potrafią , w poprzednim sezonie kiedy przypomnę zdobyli potrójną koronę ( Mistrz , Puchar Japonii i Puchar Ligi ) pokonali Albirex 5:0 a ogólne H2H to 11-7-5 a gole 48:31 i tu już widać po bramkach że wygląda to dobrze a u siebie w Osace bilans 7-4-1 i gole 26:11 , Albirex w tym sezonie w trzech meczach wyjazdowych bez zwycięstwa jeden remis i dwie porażki a bramki 3 zdobyte i 7 straconych tak więc wszystko wskazuje na wygraną Gamby no ale wiadomo statystyka statystyką a rzeczywistość rzeczywistością ale spróbuję na worek goli Gamby !
⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +2
cyganka122 109

cyganka122

Użytkownik
Dyscyplina : Piłka Nożna MEKSYK Clasura
Godz : 04.00
Spotkanie : Atlas - Leon
Typ : Zwycięstwo Atlas
Kurs : 2.20
Bukmacher : Bet365
Analiza:

Ciekawie zapowiadający się Mecz w lidze meksykańskiej. Atlas po słabym występie w Copa Libertadores w końcu zaczyna wychodzić na prostą – co prawda idzie im to mozolnie, ale powinno się udać. Po czternastu ligowych kolejkach znajdują się na siódmym miejscu (6-4-4), tracąc trzy punkty do lidera – tak w tym sezonie liga jest mocno wyrównana, jednak ich przeciwnik Leon nie zalicza się do tego grona, znajdując się na siedemnastym miejscu (3-4-7).
Po ostatnim zwycięstwie Atlasu nad brazylijskim Atletico, można dać im pewny dowód zaufania – widać, że próbują coś zmienić w grze swojej drużyny i żeby podtrzymać dobrą passę powinni sobie poradzić dziś z słabo spisującym się Leon’em. Po stronie tego typu stoi także forma drużyny Leon w meczach wyjazdowych – w tym roku zagrali na wyjeździe siedem meczy, wygrywając jeden, notując jeden remis i przegrywając aż pięć razy – nie tak dawno przegrali z średnim Monterrey 5-1, więc widać, że coś w tej drużynie nie gra. Uważam, że Atlas pokaże, że coś znaczy w lidze i upora się ze słabo spisującą się drużyną gości.
✅120

Otrzymane punkty reputacji: +5
stanleylevy 1,4K

stanleylevy

Użytkownik
Dyscyplina: NHL
Godzina: 00:00
Spotkanie: Tampa - Detroit
Typ: Tampa -1
Kurs: 2.70
Bukmacher: unibet
Analiza:
5 spotkanie w serii play-off pomiedzy Tampa Bay Lightning a Detroit Red Wings. Jest remis 2-2. Tampa wracajac do siebie jest faworytem i to dosc znacznym. Ogolnie raczej zdominowali Red Wings, ale jakims cudem stan rywalizacji wygląda jak wygląda. Raz ze strzelaja duzo wiecej (np w jednym z przegranych meczow Tampa oddała 44 strzały, Detroit 14! a przegrali 2-3), dwa ze dostaja wiecej przewag, a trzy ze Tampa w sezonie jest monstrualnie dobra u siebie. 1 atak, 2 obrona, najwiecej pkt u siebie. Detroit raczej nic ciekawego cały sezon nie prezentowało i naprawde dziwi mnie ze koncowke sezonu nagle mają dobrą, a i nawet z TB wygrali 2 razy. Dla mnie tu nie ma wyjscia. Tampa musi wygrać. Tym razem bezpieczniej bez strzelca, ale sa Johnson, Stamkos, Killorn.
⛔100

maer 712K

maer

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Włochy ( Serie A )
Spotkanie: Hellas Verona F.C. - U.S. Sassuolo Calcio
Kurs: 2.25
Godzina: 15.00
Bukmacher: WilliamHill
Analiza:
Zapraszam na 32 kolejkę ligową włoskiej Serie A.
W mieście Verona na tamtejszym Stadio Marcantonio Bentegodi mogącym pomieścić prawie 38 i pół tysiąca widzów odbędzie się mecz o ligowe punkty pomiędzy miejscowym Hellas Verona Football Club założonym w 1903 roku o barwach żółto-niebieskich a w gości z miasta Sassuolo przyjedzie drużyna założona w roku 1922 o barwach czarno-zielonych a mianowicie Unione Sportiva Sassuolo Calcio.
Hellas Verona F.C. rozegrała w tym sezonie ligowym 31 spotkań w których zdobyła 36 punktów co daje obecnie 15 miejsce w tabeli ligowej z bilansem bramkowym 37-54 a U.S. Sassuolo Calcio zdobyło w swoich 31 meczach 36 ligowych oczek i zajmuje obecnie 13 lokatę w tabeli włoskiej Serie A, bilans bramek 37-46.
Gospodarze u siebie w tym sezonie ligowym 5-4-6 czyli w 15 meczach zdobyte 19 oczek, bilans bramek na swoim Stadio Marcantonio Bentegodi 20-24 a goście na wyjazdach 3-5-8 czyli w 16 spotkaniach zebrali 14 punktów, bilans bramkowy w delegacjach 18-30.
Mecz zapowiada się bardzo ciekawie gdyż oba zespoły do tej pory zebrały w tabeli ligowej po tyle samo punktów a w ich ostatnich 4 spotkaniach pomiędzy sobą o ligowe oczka w mieście Verona 3 razy wygrywali gospodarze oraz raz komplet 3 oczek pojechał do miasta Sassuolo, bilans bramek w tamtych meczach 4-2 na korzyść Hellas Verona F.C..
Moim typem na to spotkanie jest zwycięstwo gospodarzy, Hellas Verona Football Club w tym sezonie gra porównywalnie i u siebie i w delegacjach lecz na swoim terenie jest zawsze bardzo groźne o czym przekonało się Napoli przegrywając tam oraz Roma tylko remisując i do tego gospodarze potrafią grać z zespołem z miasta Sassuolo na swoim terenie a Unione Sportiva Sassuolo Calcio na wyjazdach gra słabo do tego traci bardzo dużo goli w delegacjach i nie potrafi grać w mieście Verona i moim zdaniem komplet 3 oczek pozostanie na Stadio Marcantonio Bentegodi.
✅125

Otrzymane punkty reputacji: +1
K 8

kubeush

Użytkownik
#04 Kubeush: (3/4 wygrane kupony = +4,36j )
Dyscyplina: Piłka nożna, La Liga
Godzina: 21:00
Spotkanie: Celta Vigo vs. Real Madryt
Typ: Real Madryt
Kurs: 1.60
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Niezależnie od meczu Królewscy są zawsze faworytami, a fakt kursy 1,60 na Real to bardzo dobra okazja żeby się trochę wzbogacić. Tak samo jak ostatnio czułem, że Chicharito ukuje Atletico, takie same przeczucie mam i tym razem. Real zdecydowanie jest kandydatem do zwycięstwa w tym meczu.
kiepska analiza

maly1203 5,1K

maly1203

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna Włochy
Spotkanie Atalanta - Empoli
Typ: Remis
Kurs: 3.1
Buk: Sportingbet
Godz: 12:30
To mój pierwszy post w tym temacie więc proszę o wyrozumiałość. Moją uwagę zwrócił mecz w Serie A w którym grają drużyny które są zagrożone spadkiem tj. Atalanta i Empoli. Odpowiednio są to 17 i 16 drużyna w lidze. Patrząc na tabele i na wyniki możemy zauważyć dosyć ciekawą rzecz. Drużyna Empoli która rozegrała 31 meczy aż w 16 mecz kończył się remisem. Wychodzi na to że Empoli średnio remisuję około co drugi mecz. Gdy otworzymy okienko wyjazdowe okaże się że Empoli zremisowało aż 9! razy Warto też zwrócić uwagę na to że Empoli remisuje mecze z cieniasami z ligi ale także z tymi mocnymi udaje im się ukuć ten jeden punkt. Co do drużyny Atalanty ona też może pochwalić się dużą liczbą remisów bo ma ich aż 12. Myślę że w jutrzejszym spotkaniu możemy spodziewać się ostrej walki z obu stron i że mecz skończy się podziałem punktów między obiema drużynami co zdarza się bardzo często i na co liczę ????
✅210

Otrzymane punkty reputacji: +1
B 4

betinstructor

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - KOLUMBIA: Liga Aguila - Apertura
Spotkanie: Santa Fe - Jaguares de Cordoba
Typ: Santa Fe -1.5 AH
Kurs: 1.80
Godzina: 03:00
Analiza:
Santa Fe moim zdaniem jeden z najlepszych klubów w Kolumbijskiej lidze. Jaguares de Cordoba z tak silnym Santa Fe nie będzie miała żadnych szans do tego Santa Fe oszczędzali najlepszych piłkarzy w poprzednim meczu i dzisiaj wszyscy ci najlepsi i podstawowi zagrają w sumie nie wiem co tu trzeba jeszcze napisać ten kto śledzi lige Kolumbijską wiedzą jak mocne jest Santa Fe myślę że spokojnie wygrają 2-0 lub 3-0 Powodzenia!
Skład Santa Fe: Yulián Anchico, Yerry Mina, Francisco Meza, Dairon Mosquera; Juan Daniel Roa, Daniel Torres, Luis Carlos Arias; Omar Pérez; Wilson Morelo, Luis Páez.
✅80

Otrzymane punkty reputacji: +4
kapri76 241

kapri76

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykowka - NBA
Godzina: 4:30
Spotkanie: Portland Trail Blazers - Memphis Grizzlies
Typ: 2
Kurs: 2.35
Analiza: Od mojej ostatniej opini na temat starcia tych dwoch druzyn niewiele sie zmienilo. Ciagle uwazam, ze miski sa na ta chwile lepsza druzyna i ograja Portland bez wiekszych problemow. Niedzwiedzie wystapia w pelnym skladzie, natomiast Blazersi beda ciagle grali w oslabieniu. Bukmacherzy zapewne licza na przelamanie ze strony Portland, ja natomiast wierze, ze niedzwiadki przystapia do tego meczu rownie skoncentrowani jak do poprzednich , , nie zlekcewaza przeciwnika i rozniosa Portland co najmniej szescioma punktami;)
✅135

Otrzymane punkty reputacji: +8
zerowiec1 22

zerowiec1

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, BPL
Spotkanie: Everton - Manchester United
Typ: Man Utd i Tak (Wynik / Obydwie drużyny strzelą gola)
Kurs 4,50
Buk: Bet365
Godz.: 14:30
Analiza:
Na niedziele wybrałem spotkanie Evertonu z Manchesterem United, które miejmy nadzieje, będzie równie dobre i emocjonujące jak starcie w pierwszej fazie sezonu!
Biorąc pod uwagę poprzedni sezon, The Toffees nie mogą zaliczyć obecnej kampanii do udanych. Przed 34 kolejką znajdują się poza pierwszą dziesiątką, co jest zdecydowanie poniżej ich aspiracji. W BPL mają więcej straconych bramek niż strzelonych, co nie mówi zbyt dobrze o drużynie tej klasy.
Jedynym argumentem w rękach Martineza była dobra gra w europejskich pucharach - do czasu blamażu z Dynamem 5:2.
Natomiast Czerwone Diabły w końcu zaczynają grać na optymalnym dla siebie poziomie. Ostatni mecz z Chelsea, mimo iż przegrany, mógł się podobać. Kontrolowali grę, stwarzali sporo sytuacji i do dobrego wyniku zabrakło trochę szczęścia.
W drużynie Van Gaala brakuje klasycznej 9, która potrafi znaleźć się w odpowiednim miejscu i w odpowiednim czasie. (Kogoś na miarę chociażby Van Nistelrooy&#39;a - skutecznego do bólu).
Gdyby Falcao był w dobrej dyspozycji, mecz z The Blues z pewnością skończyłby się inaczej. Nie tylko brakowało mu jakości z przodu, ale również to po jego stracie, Chelsea wyprowadziła akcje po której Hazard trafił do siatki.
Mam nadzieję, że z Evertonem, to Rooney zagra od pierwszych minut na szpicy, bo Kolumbijczyk jest ewidentnie bez formy.
W okresie przygotowawczym mówiono, w odniesieniu do United, o kolosie na glinianych nogach. Miał być dobrobyt z przodu i dziury w obronie (sam sądziłem, że Diabły będą grały podobnie jak The Reds w sezonie 2013/14 - dużo tracili, ale duet Suarez-Sturridge wszystko nadrabiał), a paradoksalnie jest inaczej. Niestety wobec kiepskiej dyspozycji Falcao, Di Marii i kontuzji RvP, ze skutecznością nie jest zbyt dobrze.. Natomiast to gra defensywna napawa sporym optymizmem. W spotkaniu z Chelsea w końcu pokazał się Luke Shaw. Chłopak takimi meczami powoli zaczyna udowadniać, że jest wart swojej tygodniówki. Grał bez kompleksów. Po kontuzji nie było widać śladu, mocny fizycznie i dynamiczny. Razem z Youngiem, który przeżywa drugą młodość w United, stworzyli naprawdę dobrze prosperującą lewą flankę. Manchester będzie miało z pewnością z niego pożytek. Imponował również Paddy McNair. Jego odważne wyjścia i kąśliwe strzały były ozdobą spotkania.
Typuje zwycięstwo Diabłów - czysta dwójka jak to mówią ????
Natomiast Everton ma nieznaczną zwyżkę formy i sądzę, że mogą coś ukłuć, ale perspektywa wskoczenia na drugie miejsce w tabeli będzie sporą motywacją i mecz zakończy się wynikiem 2:1 ; 3:1!
GG Man United!
⛔100

kary1 477

kary1

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - NBA
Godzina: 04:30
Spotkanie: Blazers - Grizzlies
Typ: Poniżej 190
Kurs: 1.98
Bukmacher: Pinnacle Sports
Analiza:
Jestem już na pierwszym miejscu w tabeli w tym miesiącu, a skoro tak to pora postawić coś luźnego i raczej przyjemnego. Grizzlies spotyka się z Portland Trail Blazers w meczu na wyjeździe i zanosi się na to, że Grizzlies znowu wyjdą zwycięsko z pary, w której nie są wymieniani jako faworyt. Moim zdaniem Grizzlies są lepsi we wszystkim od Portland i to dziwne, że zajęli dopiero 5 miejsce w konferencji mając takie umiejętności. Są znakomitą drużyną defensywną i potrafią naprawdę wiele, a jeśli przejmą inicjatywę to po prostu kontrolują rywala i grają bardzo strategiczne. Ich gra bardzo skupia się na taktyce, to widać zwłaszcza po ich drugim meczu. Może jakiś mądry powie, że Blazers są pod ścianą i jeśli przegrają ten mecz, to czeka ich taki sam los, co z Celtics, Bucks czy Raptors. Może tak być, ale skoro są gorsi to determinacja raczej im tutaj niewiele pomoże. Może nawet dojdzie do jakiegoś większego zwycięstwa Grizzlies, sam nie wiem. Ja obstawiam poniżej 190 punktów w meczu. Typ jest trochę ryzykowny, ale nie spodziewam się, aby któraś z drużyn doszła do przynajmniej 100 punktów. Lillard zawodzi, widać, że te play offy to nie jego czas i chyba fani zbyt wielką odpowiedzialność wzięli na tak młodego zawodnika, inicjatywę w meczach Blazers musi przejąć Aldridge. Grizzlies mają najlepszych defensywnych zawodników w konferencji zachodniej. Randolph, Gasol, Green i jest jeszcze kilku innych. Nie widzę u nich żadnej indywidualności i to jest z jednej strony ich przewaga, a z drugiej strata, ponieważ w historii NBA rzadko wygrywa drużyna, która nie ma chociaż jednej większej gwiazdy. Dodatkowo Blazers znowu będą grali w osłabieniu, a Miśki w pełnym składzie. Myślę, że tą parę wygrają, ale co będzie dalej ciężko powiedzieć. Pewnie będzie ich czekać mecz z Warriorsami i z &quot;nowym&quot; MVP Stephem Curry. Ci może jakoś nie ogrywają Pelicans, ale prowadząc 3-0 pokazują, że to będą ich play-offy. Liczę na dobry mecz z małą ilością punktów. Let&#39;s Go Grizzlies!
⛔100

wojttekkk 7,3K

wojttekkk

Użytkownik
Dyscyplina: ⚽ - ANGLIA: Premier League
Godzina: 14:30
Spotkanie: Everton - Manchester United
Typ: United -1
Kurs: 3.10
Analiza: Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie porażki United w tym meczu, który nadal walczy o 2 miejsce na koniec sezonu, a Everton już o nic nie walczy.
United tak jak wspomniałem chcąc nadal walczyć o 2 miejsce musi wygrywać spotkania, nie dać sobie uciec Arsenalowi ani lokalnemu rywalowi - City. Arsenal co prawda w tej kolejce gra z Chelsea na własnym stadionie, co daje duże prawdopodobieństwo straty punktów, jednak też nie są na pewno spisani na straty.
Ekipa United gra ostatnio naprawdę dobrze, na miarę oczekiwań, jedynie brakuje im rasowego napastnika, który strzelałby regularnie bramki i ciągnąłby grę z przodu.
Everton ostatnio złapał zwyżkę formy, jednak tak jak pisałem - nie grają już w tym sezonie o nic, co przyczynia się do &quot;rozluźnienia&quot; na boisku. Co prawda wygrana z United idzie w świat, jednak nic ona nie wnosi do ich sytuacji w tabeli. Gospodarze nie przegrali od początku roku na własnym stadionie, a nic nie trwa wiecznie - dzisiaj jest dobra okazja do tego, aby wreszcie stracić punkty u siebie.
Czerwone Diabły potrzebują wygranej, tym bardziej, że przy możliwej porażce Arsenalu w dzisiejszym meczu z The Blues daje im to wskoczenie na 2 miejsce w tabeli, jednak walka będzie nadal, bo Arsenal ma jeden mecz mniej i nadal są w &quot;lepszej&quot; sytuacji. ⛔100

homel 918

homel

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 07:00
Spotkanie: WELLINGTON PHOENIX VS. SYDNEY FC
Typ: over 4,5
Kurs: 4,5
Bukmacher: bet365
Analiza:
Żegnamy dzisiaj rozgrywki australijskiej pilki noznej, bardzo wazny mecz dla druzyny gosci, ktora walczy o miejsce w eliminacjach do azjatyckiej ligi mistrzow, mega wazne spotkanie, ktore jesli goscie wygraja to maja 2 miejsce. Potrafia goscie swietnie grac, mnostwo overow w tym sezonie , to samo gospodarze Weelington pare wysokich overow. Sa obydwie ekipy w swietnej formie ofensywnej - ostatnie mecz to prawdziwe pilkarskiej show , nie tylko w dobrej ofensywnej ale zespolowo prezentuja sie swietnie, obydwie ekipy wygraly swoj ostatni mecz chociaz obrona szwankowala. Wellington Phoenix 3-2 pokonal u siebie Central COast Marines a goscie po emocjonujacym meczu az 4-3 na wyjezdzie Newcastle Jets. Nie bedzie szachow, bedzie gra o pelna pule i licze na bramki , Sydney juz raz pokonalao w tym seoznie 3-0 na wyjedzie Wellington wiec gospodarze pałają rządza rewanzu. Dobre druzyny z liderami strzelcow - w Sydney wystepuje lider tabeli strzelcow Janko Marko znany z wystepow w Salzburgu czy portugali 16 bramek! U gospodarzy natomiast najlepszy jest Burns N. 13 goli a walczeny Krishna R. ma 9 goli. Ma kto strzelac licze na pokaz pilkarskich umiejetnosci . Warto chyba zaryzykowac, ja gram over 4,5
⛔100

S 3

slived25

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia, Premier League
Godzina: 17:00
Spotkanie: Arsenal - Chelsea
Kurs: 2.35
Bukmacher: Betclic
Analiza:
Zapraszam na hit kolejki w Anglii. Mecze między Arsenalem a Chelsea od zawsze rządziły się swoimi prawami i były wojną o panowanie w stolicy Anglii. W ostatnich latach to częściej The Blues wychodzili zwycięsko w derbowych pojedynkach, ale passy są po to, by je w końcu przełamywać. Co skłania mnie do grania na The Gunners ? Już tłumaczę. Jak wiemy mistrz jest na 99% pewny i zostanie nim Chelsea. Arsenal ma dużo do zyskania w tym meczu. Obecna forma pozwala mieć duże nadzieję, że wygrają ten trudny mecz i powrócą na 2-ie miejsce w tabeli (wczoraj Manchester City wyprzedził Arsenal). Sytuacja kadrowa jak na Arsenal jest dobra. To samo tyczy się Chelsea (jedyny problem Chelsea może mieć na pozycji napastnika). Kluczowi zawodnicy będą dostępni w obydwu drużynach. Czas na przełamanie Arsenalu w spotkaniach Chelsea i odniesienie jakże cennego zwycięstwa.
⛔100

krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Włochy, Serie A
Godzina: 15:00
Spotkanie: Torino - Juventus Turyn
Kurs: 4.40
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Dziś na Stadio Olimpico w Turynie dojdzie do Derbów della Mole czyli pojedynku pomiędzy Torino a Juventusem Turyn. Faworytem tego spotkania są oczywiście pewnie zmierzający po kolejny tytuł mistrzowski gracze &quot;Starej Damy&quot;. Zresztą niema się temu co dziwić, bo w zasadzie wszystkie atuty mają po swojej stronie podopieczni Allegriego. Wszak to Juventus w ostatnim czasie (czasem z większymi a czasem z mniejszymi problemami) wygrywa starcia z Torino i od wielu lat jest niepokonana w tym spotkaniach.
Czy dziś może dojść do przełomu i w końcu to Torino wygra te prestiżowe spotkanie? Szansę duże nie są ale myślę, że przy odrobinie szczęścia jest taka szansa. Torino wciąż w tym sezonie walczy o Ligę Europy i widać, że bierze tą walkę naprawdę poważnie bowiem w 4 ostatnich kolejkach wygrali 2 razy i 2 razy remisowali.
Na co liczę w tym spotkaniu? Przede wszystkim mam nadzieje, że Juventus będzie zmęczony po pojedynku z Monaco i dziś podobnie jak w ostatnim meczu wyjazdowym Allegri dokona kilku roszad w pierwszym składzie. Wtedy Juve sensacyjnie przegrało z Parmą (0-1). Myślę, że takie rozwiązanie jest możliwe bowiem Juventus w zasadzie ma już pewny tytuł mistrza kraju, a jak widzimy ich najgroźniejszy rywal (AS Roma) wcale nie kwapi się by ruszyć w pościg za &quot;Starą Damą&quot;. Lazio natomiast pokazało w ostatniej kolejce, że na ten moment jednak nie są wstanie zagrozić drużynie Juventusu.
Jeśli chodzi o zmiany to na pewno dziś w drużynie Juve nastąpi przemeblowanie w formacji pomocy bowiem w porównaniu do ostatnich spotkań nie zagra Patrice Evra (kontuzja) oraz Claudio Marchisio (kartki) oprócz nich kontuzjowani są również Asamoah, Romulo, Caceres i Pogba. Jeśli chodzi o Torino to trener Giampiero Ventura nie może skorzystać z usług Janssona. Osobiście uważam, że Torino będzie miało dziś naprawdę sporą szansę by w końcu przełamać się w meczach przeciwko Juvnetusowi, grają u siebie, rywal jest po ciężkim meczu w Lidze Mistrzów i kto wie jakim składem zacznie to spotkanie. Osobiście typuję tutaj niespodziankę jaką niewątpliwie byłaby wygrana Torino.
✅340

Otrzymane punkty reputacji: +4
gladiators 1,9K

gladiators

Użytkownik
Dyscyplina: ATP - SINGIEL: Istanbul (Turcja) - Kwalifikacje, ziemna - Półfinał
Godzina: 12:00
Spotkanie: Oswald Philipp - Fucsovics Marton
Typ: Fucsovics Marton wygra 2:0
Kurs: 1.54
Bukmacher: bet-at-home
Analiza:

Mecz z kwalifikacji w turnieju ATP w Istambule to typ na dziś. Zacznijmy od zawodnika bardziej doświadczonego. Philipp zawodową karierę rozpoczął w 2003 roku z czego szczyt jego największych osiągnięć przypada na lata 2008-2011. Od 2012 roku jego kariera tenisowa nieco zwolniła tempa. To doświadczony zawodnik grający głównie na kortach ziemnych. Co zatem przekonuje mnie do takiego typu. Pierwszy powód, to, że w tym roku w turniejach ATP Oswald rozegrał tylko trzy mecze, z czego jeden tutaj w pierwszej rundzie kwalifikacji (pokonał w dwóch setach słabo spisującego się w tym roku 22-latka z Gruzji). Oswald kiedyś potrafił osiągnąć 30 wygranych na cegle, tymczasem w zeszłym sezonie naliczyłem ich na palcach jednej ręki. Obecnie jest 902 w rankingu. Głównie jednak przemawia do mnie fakt, z kim przychodzi mu się zmierzyć w półfinale kwalifikacji. 23-letni z Węgier to 153 rakieta świata. Fucsovics Marton jest perspektywicznym zawodnikiem i tylko patrzyć jak za niedługo wskoczy do pierwszej setki rankingu. Praworęczny zawodnik praktycznie od 4 lat gra bardzo regularnie i intensywnie ogrywając się na kortach ziemnych. W tym sezonie to jest jego 4 turniej na mączce. Wrażenie robi ten ostatni rozgrywany w Barcelonie pokonując w kwalifikacjach Granollers-Pujola i przede wszystkim de Scheppera. Cofając się, w swoim pierwszym turnieju tego sezonu na ziemi przegrał po trzech setach z Gimeno-Traverem. Marton należy do tzw. walczaków, nigdy nie odda nic za darmo i biega do wszystkiego, zarazem potrafi prowadzić grę na korcie. Jego dobrą stroną jest dynamika, a ulubionym zagraniem lob, także możemy spodziewać się zaproszeń przeciwnika do siatki. Marci jako junior wygrał młodzieżową edycję Wimbledonu w 2010 roku w singlu oraz Us Open 2009 w deblu. Lubi grać na szybkich nawierzchniach, ale ziemia też mu odpowiada. NA co dzień trenuje w ISP Academy w Nicei. Na korzyść Oswalda przemawia większe doświadczenie, ale biorąc pod uwagę regularność gry jestem pewien, że w tym meczu to Marton będzie rozdzielał punkty. Martona widziałem na żywo podczas Wrocław Open 2015. W pierwszej rundzie po zaciętym pojedynku wygrał z Martererem, który na przestrzeni roku zrobił ogromne postępy w grze. W drugiej rundzie odpadł z Marchenko, ale również po walce. Stawiam, że w dzisiejszym pojedynku wygra w dwóch setach, z pewnością stać go na taki wynik.
⛔100

S 182

samgiancana

Użytkownik
Piłka Nożna, Francja
Spotkanie: Lens - Monaco
Godz: 17:00
Typ: 2
Kurs: 1,7
bukmacher: bet365
Analiza:
W 34 kolejce francuskiej Ligue 1 zmierzą się ze sobą zespoły Lens i Monaco. Faworytem tego spotkania jest drużyna gości i uważam, że nie zawiedzie. Ekipa Lens jest w beznadziejnej sytuacji i formie. Na 5 kolejek przed końcem rozgrywek zajmują ostatnią pozycję ze stratą aż 12 punktów do lokaty gwarantującej utrzymanie, zatem praktycznie są już 1 spadkowiczem. W lidze nie odnieśli zwycięstwa od 4 meczów, notując po drodze zaledwie 1 bezbramkowy remis u siebie w przedostatniej rundzie. Z bilansem u siebie 4-4-8, podobnie jak w lidze zajmują ostatnią lokatę. Natomiast piłkarze Monaco po odpadnięciu z Ligi Mistrzów mogą skupić się na rodzimych rozgrywkach. W tym momencie są na 3 miejscu dającym możliwość gry w kwalifikacjach do LM, ale mają tylko 2 punkty przewagi nad Marsylią oraz St. Etienne, które również rozgrywa dzisiaj spotkanie, zatem w żadnym razie nie mogą sobie pozwolić dzisiaj na stratę punktów. W ostatnich 3 spotkaniach zawodnicy z Księstwa zdobyli tylko 5 oczek, jednak spowodowane to było meczami z Juventusem. W meczach wyjazdowych Monaco spisuje się najlepiej w lidze i ma bilans 10-2-4. W poprzedniej rundzie Monaco wygrało u siebie 2-0 i myślę, że dzisiaj również odniosą zwycięstwo. Absencje: Lens - Valdivia (31/1), Guillaume (27/2), Baal (27/0), Bourigeaud (20/2). Monaco - Toulalan (26/0), Kondogbia (19/1).
✅70

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom