>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 26.01.2018 (piątek)

Status
Zamknięty.
psotnick 968,4K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj podajemy typy
na piątek - 26. Stycznia
Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 22:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher: Nazwa bukmachera
Analiza:
Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować. Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu). Po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a user otrzymuje automatycznie
100

Jeżeli nie widzisz nazw bukmacherów, to pamiętaj o wyłączeniu blokowania forum.bukmacherskie.com w Adblocku lub innym tego typu programie.

Prosimy o pisanie normalnych analiz (brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek czy rozciągania). Takie posty będą karane żółtymi kartkami. Oczywiście możecie zaznaczyć tymi sposobami najważniejsze informacje, ale nie całą analizę.
Mile widziany będzie bezpośredni link do wyniku danego meczu (zwłaszcza w przypadku mniej popularnych dyscyplin) np. z oddsportal.com albo flashscore.pl. Przyśpieszy to rozliczenie typu.
Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej Fortuna
- forBet
- Totolotek
- Lvbet
- Milenium
- Betrally
W tym temacie obowiązuje całkowity zakaz komentowania! Uporczywe niestosowanie się do tego punktu Regulaminu będzie skutkowało blokadą konta użytkownika.
Przed zatwierdzeniem posta z analizą, zawsze sprawdź przez Podgląd posta czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.
W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE -&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Możesz to uczynić do chwili zamknięcia tematu.
Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych.
W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz okresowym banem. Bawimy się Fair Play!
Podany typ musi być określony precyzyjnie i jednoznacznie, w sposób nie pozostawiający żadnego pola do domysłów czy interpretacji. (W polu &quot;Typ:&quot; zaleca się podawanie słownych nazw zespołów, zawodników itp zamiast &quot;1&quot; czy &quot;2&quot;. W ten sposób dużo trudniej o pomyłkę, a przy okazji wszystko wygląda dużo przejrzyściej).

kamasutra10 678,5K

kamasutra10

Typer
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia - A- League
Godzina: 9:50
Spotkanie : Melbourne Victory - Sydney FC
Typ: Sydney FC /-3.5
Kurs: 3.20
Bukmacher : fortuna
Analiza :

Kolejne kluczowe spotkanie dla czołówki tabeli w odstępie dwóch dni. Tym razem na AAMI Park w Melbourne przyjeżdża lider rozgrywek - Sydney FC. Gościć go będą &quot; Zwycięzcy&quot; dla których jest to mecz niezmiernie ważny. Gospodarze sa niepokonani od 6- ciu spotkań (4 msc - 26 pkt.) , wygrywając dwa ostatnie dosyć pewnie. Rywale legitymują się jeszcze lepszym wynikiem , nie przegrali bowiem od 11 meczy (1 msc - 40 pkt.) , zapowiada się więc arcy ciekawy pojedynek. Wszystkie oczy kibiców gospodarzy skierowane sa głównie w kierunku dwóch snajperów. Kosta Barbarouses jest w wyśmienitej formie , w ostatnich 7 spotkaniach zdobył 6 goli , do tego dochodzi Berisha który w całym sezonie zanotował również 7 trafień. To na ich barkach będzie głównie spoczywać odpowiedzialność za bramki w tym spotkaniu. Do składu powraca James Troisi który przymusowo pauzował w ostatnim meczu za żółte kartki. Jak widać wszystko co najlepsze będzie do dyspozycji trenera , a fakt podejmowania lidera rozgrywek jedynie wzmocni chęć walki i zwycięstwa w imię idei &quot; bij mistrza&quot;....
Obie ekipy spotkały się już w 1 -ej kolejce rozgrywek (Etihad Stadium - Melbourne ) gdzie minimalnie lepsi okazali się piłkarze Sydney (1:0) po samobójczym trafieniu Denga w drugiej części meczu.
Ale o wiele bardziej w pamięci utkwił wszystkim przedostatni pojedynek tych drużyn (2016/2017) , bowiem w wielkim Grand Final na Allianz Stadium w Sydney padł remis 1:1 i w serii rzutów karnych lepsi okazali się piłkarze Sydney FC (4:2). Nie wspominam o tych dwóch meczach przez przypadek.., gdy dodamy do tego trzecie od końca starcie między obiema ekipami z Marca 2017 wygrane przez Sydney 1:0 okaże się że mimo ogromnego potencjału strzeleckiego w obu drużynach wszystkie te pojedynki skończyły się wynikami underowymi ( -2.5) .
Sądzę że podobnie może być i tym razem. Goście bowiem dostali jakby lekkiej zadyszki i w ostatnich 4 pojedynkach zremisowali 3 razy.
Ja będę kibicował drużynie Sydney głownie pod kątem gry naszego Adriana Mierzejewskiego zbierającego bardzo dobre recenzje , wspieranego przez Ninkovica czy Bobo.
Goście jadą bowiem do Melbourne bez żadnych problemów kadrowych , sądzę że podobnie jak we wcześniejszych potyczkach okażą się minimalnie lepsi.

/www.melbournevictory.com.au/news/preview-round-18-v-sydney-fc
/www.sydneyfc.com/news/ins-outs-round-18
⛔ 100

U 0

Usunięty użytkownik 43655

Gość
Dyscyplina: Koszykówka, NBA
Godzina: 01:30
Spotkanie: Miami Heat - Sacramento Kings
Typ: Sacramento Kings
Kurs: 5,30
Bukmacher: Unibet
Analiza: Na ostatnie 4 mecze między dzisiejszymi oponentami wszystkie wygrało Miami. Zatem co raz większe szanse ze statystycznego punktu widzenia na zwycięstwo Kings w dzisiejszym meczu. Biorę ten kurs i typ w ciemno nie czekając na składy, kontuzje itp itd. Pozdrawiam
✅ 400

prezes27 1,4K

prezes27

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - Australian Open
Godzina: 9:30
Spotkanie: Chung - Federer
Typ: Federer 3-0
Kurs: 2

Bukmacher: forBET
Analiza:

Drugi półfinał turnieju. Szwajcar, który zgodnie z oczekiwaniami zameldował się w tej fazie rozgrywek spotka się z rewelacją turnieju, 21-letnim Chungiem. Koreańczyk to bez wątpienia bardzo barwna postać i potencjalny kandydat na wielkiego tenisistę. Pokazał już w tym turnieju naprawdę dobrą grę. I co ważne, w przeciwieństwie do Kyrgiosa, czy młodszego Zvereva, zachowuje spokój na korcie. Nie jest rozkapryszoną gwiazdką, która ma pretensje do wszystkiego i wszystkich, tylko nie do siebie. Chung osiągnął już największy sukces w swojej krótkiej karierze. A pojedynek z Federerem w 1/2 jest swego rodzaju nagrodą. Stracił po drodze 3 sety, a 3 mecze zakończył bez straty (m.in. z Djokovicem). O Szwajcarze nie ma co za bardzo pisać. Idzie jak burza przez turniej. Nie stracił żadnego seta. Jedynie w meczu z Berdychem miał drobne problemy w 1 secie, ale były one spowodowane słabą postawą Szwajcara, niż dobrą grą Czecha. W najważniejszym momencie pokazał, że jest obecnie najlepszy, przełamał rywala i spokojnie wygrał seta w tie-breaku. Roger pewnie zmierza po swój 20. wielkoszlemowy triumf i półfinał powinien być kolejnym przystankiem na drodze do obrony tytułu.
Uważam, że jest jeszcze za wcześnie dla Koreańczyka, żeby napsuć krwi Federerowi w półfinale wielkoszlemowym. Chung nigdy nie grał w tej fazie rozgrywek tak prestiżowego turnieju. Roger bije go na głowę doświadczeniem. Nie musi niszczyć swoich rywali, aby z nimi bez problemowo wygrywać. Jedno przełamanie w secie mu w zupełności wystarcza. Myślę, że jutro zobaczymy kilka ciekawych piłek, parę zaciętych wymian, ale w kluczowych momentach Federer powinien wykorzystać przewagę doświadczenia i wziąć ten mecz bez straty seta.
Pozdrawiam.

▶ ZWROT

Otrzymane punkty reputacji: +13
stanley-63 1,2M

stanley-63

Typer
Dyscyplina : Piłka nożna / Niemcy II Bundesliga
Godzina 18:30
Spotkanie : Union Berlin : Nurnberg
Typ : Nurnberg over 2.5 gola
Kurs : 6.00
Bukmacher : Unibet
Typ może i z gatunku s/f ale czemu nie spróbować , gospodarze chyba w kryzysie z 6 ostatnich meczy aż 4 porażki , ostatnie 3 mecze u siebie 1:2 z Ingolstadt 0:1 z SG Dynamo Dresden i 3:3 z Darmstadt tak więc można chyba to nazwać kryzysem , goście natomiast liczą się w tym sezonie w walce o awans , są na miejscu 3 ale tylko dzięki minimalnie gorszemu bilansowi bramek bo punktowo razem z Holstein Kiel mają 34 pkt a lider Dusseldorf 37 pkt i w tym miejscu zaznaczę że Norymberga 3 kolejki wstecz grała na stadionie Dusseldorf wygrywając 2:0 no i to może robić wrażenie , wrażenie jeszcze może robić gra Norymbergi w meczach wyjazdowych a tu mamy bilans 6-1-2 no i bramki 21 zdobytych tak więc kryzys gospodarzy i forma gości na wyjazdach pozwala mi zaryzykować na over 2.5 gola z ich strony !
⛔ 100

kieran 2,8K

kieran

Użytkownik
Godzina: 02:00
Spotkanie: Oklahoma - Washington
Typ: Washington +5,5
Kurs: 1,85
Analiza: Oklahoma jest drużyna która raz potrafi zagrac świetny mecz po czym przez następne kilka meczy się z rywalami. Wizards są dobrą ekipa która powinna sprawić spore problemy gospodarzom. Wall i Beal są monolitem, grają dobrze w ataku i jestem zdania że postarają się wcisnąć sporo punktów. Generalnie nie lubię grać na Thunder, często zawodzą. Teraz poprawili trochę bilans jednak ja wciąż nie stawiam na nich. Washington jest tutaj postrzegany jako drużyna która powinna przegrać, nie sa w staniw wygrać w Oklahomie od dluzszego czasu. Podobna sytuacja jak wczoraj w LA gdzie Celtics odnieśli pierwsza wygrana po kilku latach. Zobaczymy, wydaje mi się ze tutaj Wizards powalczą konkretnie
⛔ 100

pinio1111 187,7K

pinio1111

Użytkownik
Dyscyplina: Skoki narciarskie, Zakopane
Godzina: 16:00
Spotkanie: kwalifikacje, klasyfikacja końcowa
Typ: D.Kubacki miejsca 1-3
Kurs: 3,50
Bukmacher: fortuna
Analiza:
Jutro rozpoczyna się święto w stolicy Tatr. Prologiem będą kwalifikacje, które rozpoczną się o godzinie 18:00. Stawiam jutro na Dawida w trójce po zacnym, jak dla mnie, kursie.Kubacki jest w tym sezonie w dobrej formie, co udowadnia wynikami. Stanął pierwszy raz na podium i miał również szansę na końcowe podium w TCS, ale jednak nie uniósł tego ciężaru i zepsuł ostatni skok. Ma on właśnie problem polegający na tym, iż często mentalnie nie wytrzymuje rywalizacji w konkursach. O ile na treningach i w kwalifikacjach skacze wyśmienicie, to jednak w zawodach głowa nie daje rady. Mam nadzieję, że w Zakopanem i na IO jednak to się zmieni i będzie walczył o podium. No właśnie i jutro kwalifikacje, w których liczę na bardzo dobry występ Dawida. W tym sezonie wiele razy prezentował się wyśmienicie w kwalach zajmując wysokie pozycje, raz nawet je wygrał i to nie byle gdzie, bo podczas TCS w Bischofshofen. Ogólni w TCS jego miejsca w kwalifikacjach to 6,2,4,1!!! Gdyby to przełożył na skoki turniejowe to byłby zaraz za Kamilem w klasyfikacji turniejowej. Widać, że gdy presja jest mniejsza Dawid potrafi odpalić prawdziwe petardy i na to liczę jutro. Osobiście postawiłem wczoraj na jego zwycięstwo w kwalifikacjach, bo kurs 18,00 jaki wystawił forBet był rewelacyjny. Dziś już poszło w dół, ale 12,00 jeszcze można złapać. Moim zdaniem spokojnie stać jutro Kubackiego na pierwszą trójkę, tym bardziej, że Tande nie wystąpi w Zakopanem. Najgroźniejsi będą dla niego Kamil i Rysiek, ale przy odrobinie szczęścia i luzu jaki potrafi zaprezentować w skokach kwalifikacyjnych i z nimi może sobie poradzić. Kurs jest wart ryzyka, więc polecam go wszystkim miłośnikom skoków narciarskich i nie tylko...
⛔ 100

nuski 4,3K

nuski

Użytkownik
Spotkanie: Oklahoma City Thunder - Washington Wizards
Typ: Powyżej 220.5
Kurs:
2,80
Analiza:
Oba teamy idą tu po zwycięstwo i lubią dużo wrzucać gdy im zależy, więc spodziewam się tu ofensywnego spotkania z obu stron, z dużą ilością koszy, kto wie czy nawet nie dojdzie do dogrywki. Washington ostatnio mocno w kratke, lecz gdy przyjdzie ważniejsze spotkanie grają dobry basket, będzie to wyrównane spotkanie ze sporym overem.
✅ 180

Otrzymane punkty reputacji: +31
angelka 952

angelka

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej na lodzie - NHL
Godzina: 04:00
Spotkanie : Vancouver Canucks - Buffalo Sabres
Typ: Vancouver win
Kurs: 2,10
Bukmacher : unibet
Analiza :
Na dzisiejszy wieczór wybrałam sobie spotkanie z ligi NHL, a dokładniej pojedynek pomiędzy Vancouver a Buffalo . Oby dwa zespoły nie zachwycają formą i są poza zasięgiem głównej stawki , gospodarz tego meczu zajmuje przedostatnie miejsce w konferencji wschodniej , natomiast goście zamykają tabelę konferencji wschodniej . To czym kieruje się w tym spotkaniu to głownie statystykami H2H , Canucks na 10 ostatnich meczy na Rogers Arenie wygrali z tym przeciwnikiem aż 8 razy i to w regulaminowych 60 minutach , czyli jak widać zdecydowanie leży im ten rywal i świetnie sobie radzą z jego stylem gry. Jeśli gospodarze chcą jeszcze powiększyć swój dorobek punktów w tym sezonie to dzisiejszy rywal jest do tego wymarzony . Kurs jak najbardziej warty pogrania, a dla mniej odważnych polecam także zagrać zwycięstwo wliczając dogrywkę i rzuty karne po kursie 1,65
⛔ 100

baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna Niemcy
Godz: 20:30
Spotkanie Frankfurt-Moenchegladbach
Typ: 1/1
Kurs 3.65
Buk Fortuna
Analiza: 20 kolejka niemieckiej bundesligi. Eintracht Frankfurt na swoim stadionie podejmował będzie ekipę Borussi Moenchegldabch. Gospodarze moim zdaniem mają większe szanse na zdobycie kompletu punktów na swoim stadionie, pomiędzy obiema ekipa jest zaledwie 1 punkt różnicy na korzyść zespołu przyjezdnych , którzy bilans bramkowy mają gorszy bowiem 30:30 , gospodarze natomiast mają bilans 24:20, mnie bramek tracą a na swoim stadionie gra znacznie gorzej niż w spotkaniach wyjazdowych co raczej jest rzadko spotykane, gospodarze jednak mogą upatrywać swoich szans w tym iż Borussia na poprzednie 5 spotkań rozegrane na wyjazdach przegrała aż 4 i zanotowała zaledwie 1 zwycięstwo. Tutaj przyjezdnym łatwo o punkty nie będzie bowiem Eintracht zaliczył 6 kolejnych spotkań bez porażki, obecnie jest w wysokiej dyspozycji . Ja uważam że w tym spotkaniu kilka bramek zobaczymy, oba zespoły potrafią grać ofensywnie i nikt tutaj nogi nie odstawi. Mój typ to wygrana gospodarzy 3:1 po 90 minutach tej rywalizacji.
✅265

Otrzymane punkty reputacji: +7
va-banque 223K

va-banque

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Algieria, Dywizja 1
Godzina: 16:00
Spotkanie: Hussein Dey-Oran
Typ: Remis
Kurs: 3.00
Bukmacher: Fortuna
Analiza:
Witam, na dziś wybrałem mecz z ligi algierskiej.Typ ten oparty jest głównie na statystyce, która odzwierciedla możliwości obu teamów. Przede wszystkim do zagrania zachęca mnie ilość remisów obu drużyn a zwłaszcza gospodarzy, którzy dzielili się punktami az 10 razy w 17 meczach, natomiast ich przeciwnicy 7 razy również naa 17 spotkań. Licząc średnio Hussein zremisowali az 59% swoich meczy a Oran 41%. Średnio wychodzi więc 50%, z czego wynika ze kurs powinien byc 2.Oczywiście nie mozna brać tego dosłownie, bo statystyki nie grają jednak myślę ze prawdopodobieństwo jest duzo wieksze od 33%, które wynikają z kursu. Do tego warto wspomnieć o bardzo małej ilosci bramek strzelanych i traconych przez obie drużyny( bilans bramek Hussein: 17:13, a Oranu 20:13, co również ma duże znaczenie w przypadku obstawiania remisów oraz bardzo podobnym poziomie prezentowanym przez obie drużyny.Hussein jest na 6 miejscu z 25, punktami, a Oran na 4 z 28.Goście są wiec teoretycznie troszkę lepsi plus mają też większą motywację, bo są tylko 1 miejsce niżej od awansu do CAF. Przewagę boiskaa ma jednak Hussein co powinno wyrównać szanse.
Co ciekawe w zeszłym sezonie obie drużyny miały po tyle samo punktów oraz również dużą liczbe remisów(10 i 13 w 30 meczach)
Jak dla mnie spore value. Powodzenia ????
✅ 200

Otrzymane punkty reputacji: +10
rewq 2,2K

rewq

Użytkownik
Spotkanie: Oklahoma City Thunder - Washington Wizards
Typ:Oklahoma i powyżej 213,5 - W tym dogrywka
Kurs: 2,90
Analiza:
Popieram typ kolegi powyżej, że w tym meczu będzie dużo punktów. Dodatkowo dorzucam zwycięstwo OKC, którzy są na fali.. Wygrali już 5 meczów z rzędu, nie tak dawno rozbili w pył Kawalerzystów na ich parkiecie. Są mocni i podrażnieni, bo w dalszym ciągu bardzo przeżywają brak wyboru PG13 do meczu All-starów. Dziś akurat przyjdzie zmierzyć się z zespołem, który posiada, aż dwóch takich zawodników - Beala i Walla. Uważam, że George będzie się dwoił i troił, aby udowodnić, że to jemu bardziej należało się powołanie niż zawodnikom z Waszyngtonu. Wizards są po wstydliwej porażce w Dallas, gdzie rzucili zaledwie 75 punktów. Już nie raz pokazali, że po takiej wtopie zazwyczaj grają zdecydowanie lepiej. Problemem jest to, że od początku grudnia, gdy OKC ma całą pierwszą piątkę zdrową (a dziś tak będzie) mają bilans 14-0.. powodzenia
✅ 190

Otrzymane punkty reputacji: +35
louisarmstrong 1,4M

louisarmstrong

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - Australian Open
Godzina: 9:30
Spotkanie: Chung - Federer
Typ: Chung 3:1
Kurs: 17.00

Bukmacher: unibet
Analiza:
Chung
3:1 i 3:2
Te dwa bety wkładam w kilka kuponów za bardzo drobne!!Bo kto bogatemu zabroni spać w kaloszach.
Mówię od razu że jaki kolwiek inny wynik niż 3:0 dla Rogera bedzie dla mnie dużą i mocno pożądaną niespodzianką.Zwłaszcza że nudzą mnie już strasznie te mecze Rogera w których nic się nie dzieje jak ten ostatni z Berdychem.Coś się tam zadziało w pierwszym secie , w końcówce Berdych miał seta w kieszeni i jak zwykle spier,,,,,
Poza wszystkimi argumentami jakie padły jest jeszcze dodatkowy argumęt na korzyść Rogera a mianowicie fakt że nigdy ze sobą nie Grali!!!Chung z róznymi wyżej notowanymi rywalami z reguły każdy nastęny mecz grywał lepiej.Z Nadalem ,: ze Zverevem i Isnerem których ostatnio ograł z Rogerem zagra bez doświadczen z poprzedniego meczu bo ten jest Pierwszy.
Roger ostatnio w wywiadzie po meczu z Berdychem powiedział że nie grał nigdy z Chungiem i nawet nie ogladał żadnego jego meczu.I wcale mnie to nie dziwi myślę że to tak jak nie namówisz prostytutki na seks po pracy , albo nie namówisz listonosz na spacer , myślę że ostatnie na co Rogerowi chce się tracić czas to ogladanie meczy tenisowych zwłaszcza tych tenisistów których nie mósi.Myślę że ten ostatni mecz Chunga i przed ostatni z Novakiem obejrzy jakieś fragmenty mocno przyśpieszając i zatrzymując się tylko przy kluczowych fragmentach.
Wydaje mi się że podejdzie do Chunga jak do meczu Janowicza w Rzymie.W wywiadzie przed meczem wyrażał się o Janowiczu w samych superlatywach , że ma świetny serwis , ze znakomicie czyta grę i gra skróty i że jest jednym z najlepiej poruszających się po korcie z grona bardzo wysokich zawodników i że czeka go na pewno bardzo trudny mecz.
Pełna kulturka , kurtuazja , dyplomacja i poprawność polityczna.Założe się że do Janowicza doszło co o nim powiedział Roger!
Po czym za kilkanaście minut zaczął się mecz.Po losowaniu Roger wybrał serwis i grał bardzo wyrównany mecz z Janowiczem do stanu 5:4 dla Rogera i do tego momentu był to bardzo dobry z obu stron i wyrównany mecz po czym w 10-tym gemie przy serwisie Janowicza Roger uderzył we wszystkie miękkie punkty Jerzego zdobył z duża łatwością kilka punktów z rzędu i przełamał na 6:4 .Czemu to zrobił dopiero przy stanie 5:4???
Ano dlatego żeby przeciwnik nie miał szansy powrotu do seta i żeby serwować jako pierwszy w secie drugim.
To mi się tak lekko skojarzyło z pojedynkiem Wołodyjowskiego i Kmicica w każdym razie Janowiczowi w tym 10-tym gemie mina zrzedła wyraźnie(ździwko mu pykło , mine miał po sedballu podobną jak Olbrychski w filmie po słowach podnieś)
W drugim secie Janowicz wziął się za robotę na gema , po czym Roger znowu z dużą lekkością go przełamał
bodajże w czwartym gemie i uciekł na 3:1 i 4:1 i znowu grał sobie Roger spokojnie chyba nawet za spokojnie
bo gdzieś tam w końcówce seta Janowicz odrobił przełamanie jakimś nadludzkim wysiłkiem i zrobiło się 6:6.
Roger oczywiście niczym się nie przejął i w Tiebreacku znowu wyciągnął kilka innym numerów ze swego pokaźnego arsenału oczywiście takich które dla Janowicza były zaskakujące , których nie zagrał wcześniej w meczu i skończyło się 7:6 (7:2).
I myślę że plan na Chunga Roger ma podobny na pierwsze dwa sety.
Piszę o tym bo oglądałem wtedy transmisje z tego meczu na ekranie telewizora w lokalu bukmachera LADBROES w UK i chyba chciałem obstawiać poniżej 9.5 gema w secie pierwszym w takiej maszynie do obstawiania online (gdzieś na początku seta )ale na szczęście pewien mój znajomy który ma już siwe włosy i ponad 60lat na karku powiedział mi nie bądź głupi !!!!! przełamie go dopiero w 10 tym gemie!!!!!!
i okazało się że miał rację.Notabene ten mój znajomy obstawia głównie wyścigi koni , WTA i siatkówkę kobiet.
Piszę o tym bo zapamiętałem tą lekcję i potem wielokrotnie widziałem jak Roger powielał ten schemat z róznymi przeciwnikami nie tylko takimi młokosami jak Janowicz z róznymi.
To numer Rogera stary jak świat , myslę że pewnie nawet starszy niż sam Roger a mimo to ciągle ktoś się na niego nabiera .Dwa mecze temu niejaki Fucsovits pierwszy set 4:5 dla Rogera przełamanie i 0:1 w setach.
Wracając do dzisiejszego meczu zastanawiam się czy Chung zna ten trik i myslę że raczej zna bo sam go od dawna stosuje ale czy ma pomysł jak się przed tym obronić?Pewnie ma ale miec pomysł a go zrealizować to dwie różne sprawy.Na pewno w sztabie Chunga i wśród kolegów w turze nie brakuje kolegów , trenerów tych kolegów itp itd którzy dają wiele róznych dobrych , cennych i nie zawodnych rad i pomysłów ..są wylewni i klepą Chunga po ramieniu(Notabene wcale nie wszyscy tak bardzo kochają Rogera w tym turze jak by nam się mogło zdawać , wygrana Chunga z Djoko też ucieszyła wiele osób)
Ile to warte????
zazwyczaj funta kłaków nie warte!!!!.Przed meczem Berdych - Federer Willander w eurosporcie też mówił do tej pani blondynki jak powinien zagrać Berdych żeby pokonać Rogera-i mówił same madre rzeczy , agresywnie , trzymać serwiś , zaatakować drugie podanie bla , bla bla Berdych nawet posłuchał nawet miałem przez chwile wrażenie że Berdych ugra pierwszego seta .Jak się skończyło wszyscy wiemy.
Wracając do samego Chunga ten chłopak nie miał 18 lat jak go wrzucałem do dubla po 1,5 i 1,4 i lał wszystkci 30 latków w Chelengerach .Potem już w ATP nie było tak kolorowo .Ale bywały przebłyski zwłaszcza to 7:6 , 7:6 7:6 z Wawrinką na US Open.Jeśli 3 sezony temu zrobił taki wynik z Wawrinką dzisiaj taki wynik z Rogerem wcale by mnie nie zdziwił.Potem pamiętam dwa dobre mecze Chunga n Nadalem w Barcelonie 7:6 (1)6:2
w Paryżu 7:5 , 6:3 i ten mecz w Paryżu był chyba lepszy.Tem mecz ze Zverevem ostatnio wyciągniety ze stanu 2:1 a w ostatnim secie 6:0 .Isner , Djokovic .
Ostatni mecz Chunga z Sandgrenem był słaby ale panowie byli obaj sparaliżowani stawką do tego do tangatrzeba dwojga.Mecz z Nowakiem był dobry , bo serb też grał znakomicie .Dzisiaj Roger na pewno dotrzyma kroku w tańcu tego jestem pewien.
Na Djokovica Chung miał pomysł ale na Rogera raczej nie zadziała granie w srodek kortu ???? )
Nie wiem co może na Rogera zadziałać ale wydaje mi się że trzeba mu zburzyć plan i rozstrzygnąć na swoją korzyść pierwszego seta najlepeij przy stanie 5:4 ???? ))))
wtedy dla Chunga może otworzyć się furtka z napisem Ćień Nadzieii.
Notabene w 2015 roku z Australian Open wyrzucił Rogera Seppi i zaczął od wygrania pierwszego seta 6:4. ???? ))
No dobra za cenę butelki wódki pogram na singlach 3:2 i 3:1 dla koreańczyka na singlach .
Jak to wejdzie to upije się dzisiaj kolo południa w końcu mam wakacje.A jak nie wejdzie to najwyżej wogule nie będe pił na wakacjach(to krótkie wakacje w obu wypadkach wygrywam ????
Czego wszystkim życzę ????
Tak na koniec jak powiedział wujek John ostanio na temat rzekomego favoryzowania Federera przez organizatorów i że to nie Fair że Roger gra tylkko sesje wieczorne .Piepszyć to życie nie jest FAIR i to Roger a nie Djokovic jest kurą znoszącą złote jaja , to Roger przyciąga na korty tłumy i miliony przed telewizorami.
I to wszystko prawda ale ten kurczaczek Chung też może na taką kurkę wyrosnąć w samej korei południowej jest 50 milonów ludzi w obu koreach 80 w Australii i Oceani kolejne 50 jak nie lepiej do tego Chiny też bendą trzymać kciuki za Chungiem .Chociaż nie Chińczyk ale nasz powiedzą.Japońce też dzisiaj za Chungiem , chociaż oni raczej nie kupią samocchodów marki KIA.
Koreańska kopia Djokovica.Zle mi się to kojarzy!Koreańskie kopie japońskich samochodów , a w młodości spotkałem kilka takich służbowych aut były zawyczaj dużo gorsze od orginałów!Dlatego jeżdzę TOYOTĄ.
Chung powinien być jedyny w swoim rodzaju , orginalny Koreański jak nasze smartfony ???? ))
Lepszy od orginału ????
i ostatnia sprawa Djokovic z Federerem pierwszy mecz wygrał za czwartym podejściem!!!
Więc nie miejmy złudzeń.
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +2
kreatywnie 1,6K

kreatywnie

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Belgia
Godzina: 20:30
Spotkanie: Leuven - Westerlo
Typ: Leuven -1ah
Kurs: 1.83
Analiza:

Gospodarze zajmują 2 miejsce w belgijskiej Proximus League. Na własnym stadionie spisują się bardzo dobrze. Bez problemów kadrowych na to spotkanie.
Goście zajmują ostatnią pozycję z dorobkiem zaledwie 18 pkt. Na obcym terenie nie zdołali pokonać rywali od 08.10.2017. Na to spotkanie kierują się bez kilku podstawowych zawodników. Zabraknie:
- napastnik Naessens ( najlepszy strzelec )
- napastnik Osaguena ( drugi strzelec )
- pomocnik Annys ( drugi strzelec )
- obrońca Alessandro
Nie w pełni zdrowia jest obrońca Corstjens.
W związku z tym, że brakować będzie dziś strzelców 18 z 23 bramek ekipy Westerlo, ekipa gospodarzy jest zdecydowanym faworytem tego spotkania.
⛔100

samuel24 6,7K

samuel24

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej na lodzie, Czechy
Godzina: 18:00
Spotkanie: Liberec - Ołomuniec
Typ: Liberec
Kurs: 1.62
Bukmacher: fortuna
Analiza:
Bardzo ciekawy typ na dzisiejszy wieczór. Zacznę od gospodarzy. Liberec zajmuje 11 miejsce w tabeli, więc jest to lokata, która skutkuje grą o utrzymanie! Drodzy Państwo, w zeszłym roku Liberec wygrał rundę zasadniczą, a w Play Off dotarł do finału gdzie przegrali z Kometą Brno. Mam swoją teorię na ich słaby wynik punktowy w tym sezonie, a mianowicie bardzo męczyły ich wyjazdy. Pewnie dlatego, że grali w Lidze Mistrzów, gdzie odpadli niedawno w 1/2 finału - więc wynik całkiem niezły. W delegacjach w tym sezonie Liberec to najgorsza drużyna w całej lidze. Lecz jeśli spojrzymy na mecze u siebie, to wygląda to dużo lepiej - trzecia najlepsza ekipa.
Zdawać się może, że Liberec ma pod kontrolą awans do Play off gdyż dzisiejsza wygrana za 3 punkty pozwoli wskoczyć im na 9 lokatę i zrównać się punktami z 7 i 8 drużyną. Po odpadnięciu z LM Liberec ma passę 3 meczów wygranych z rzędu, w których strzelili 18 goli.
Ołomuniec ich dzisiejszy rywal spisuje się całkiem nieźle. Zajmują 6 miejsce, które daje prawo gry w Play Off od 1/4 finału. Lecz nad Libercem mają tylko 5 oczek przewagi i sądzę, że dzisiaj będą to już tylko 2 oczka.
Polecam ten typ.
✅62

Otrzymane punkty reputacji: +10
stoperkrk 499

stoperkrk

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej, Rosja - KHL
Godzina: 17:30
Spotkanie: Jokerit - Dynamo Ryga
Typ: Pekka Jormakka strzeli strzeli gola (razem z dogrywką i decydującym karnym, zwrot jeśli nie wystąpi)
Kurs: 3,90 fortuna
O meczu:
Dzisiaj w KHL tylko jedno spotkanie. Trzecia drużyna ligi podejmuje ostatnią. Szukałem typu z wyższym kursem, ale zarazem takiego który ma szansę powodzenia. Pekka Jormakka gra zazwyczaj w trzeciej piątce, liczę jednak na to, że dziś trener da dłużej pograć zawodnikom, którzy nie spedzają na tafli zbyt wiele czasu. Jormakka w 43 meczach zdobył 11 goli i 6 asyst. W dwóch poprzednich bezpośrednich pojedynkach zdobył dwa gole. Jeśli dostanie więcej minut, na pewno będzie chciał się odwdzięczyć dobrą grą i golem. Powodzenia!
✅ 290

Otrzymane punkty reputacji: +20
kamil68 396

kamil68

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Niemcy - 3 liga
Godzina: 19:00
Spotkanie: Munster - Wurzburger Kickers
Typ: Wurzburger Kickers
Kurs: 2.4
Bukmacher: Fortuna
Analiza:
Dzis w 3 Niemczech naprzeciw siebie staje 17 Munster, miejsce tuż nad strefą spadkową, bilans bramek to 18:30 i 18 pkt z drużyną Wurzburger Kickers 10 miejsce 30:31 i 31 pkt.
Forma z ostatnich 5 meczy to
Munster - 4 pkt. Bilans 2-9
Wurzburger bilans 12-3 i komplet 15 pkt.
Mysle ze po przerwie zimowej beda chcieli udowodbic swoja wysoką forme i piąć sie dalej w górę tabeli.
Za tym typem głownie przemawia forma z ostatnich meczy bo h2h 1Munster 1remis 1 wurzburger
Pozdrawiam ????
⛔100

luke256 2,3K

luke256

Użytkownik
Dyscyplina : Piłka nożna - Izrael 2 liga
Godzina 14:00
Spotkanie : Ramata Hasharon vs H.Ironi Rishon
Typ : wynik 0-0
Kurs : 7,5
Bukmacher : Unibet
Analiza:
Ostatnio obie ekipy przegraly. Dzis beda sie staraly nie przegrac.
Obie druzyny ostaatnio slabo sie rpezentuja pod wzgledem liczby strzelonych goli.
Goscie przegrali ostatnio 0-5 = dzis nie chca stracic gola .
Kursy rosną na over 1,5 itp.
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +6
nynek92 121,2K

nynek92

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Ręczna - Mistrzostwa Europy
Godzina: 15:30
Spotkanie: Chorwacja - Czechy
Typ: Wyścig do 10 bramek - Chorwacja
Kurs: 1.50
Bukmacher: Sts
Analiza: Chorwacja jest zdecydowanym faworytem, klasę, jeśli nie dwie, lepszym zespołem, grają u siebie. 5-6 miejsce, do tego jeszcze u nich, trzeba uznać za katastrofę. Myślę, że zrehabilitują się fanom wysoko wygrywając z Czechami, dość mocno wchodząc w ostatni mecz tych Mistrzostw i szybko wychodząc na kilka punktów przewagi. Do dubelka kursik idealny.
⛔ 100 - nieprawidłowy bukmacher

Otrzymane punkty reputacji: +9
smuzzz 76

smuzzz

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Ręczna - Mistrzostwa Europy
Godzina: 18:00
Spotkanie: Francja - Hiszpania
Typ: Francja (-4,5)
Kurs: 2.70
Bukmacher: unibet

Analiza: Hiszpanie budujący swoją odmłodzoną drużynę zaszli bardzo wysoko. Wygrali z Niemcami aczkolwiek to Niemcy sami przegrali w kilka minut dosłownie. Francuzi kontrolowali i nie odpuścili meczu z Chorwatami - myślę że w półfinale będą jeszcze bardziej skoncentrowani kontrolując w obronie Dujszebajewów, Gurbindo i Sole. Liczę na dużą skuteczność Mahe, Remili, Karabaticzów i Guigou. Myślę też że Gerard zaliczy duży procent obron.
powodzenia alle bleu
⛔100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom