>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 26.01.2016 (wtorek)

Status
Zamknięty.
psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj p odajem y typy
na wtorek - 26. Stycznia

:idea: Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 22:00
Spotkanie:
Adelaide - Sydney
Typ: over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher: [Nazwa bukmachera]
Analiza:
Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować. Obowiązkowe jest wyraźne zapisanie wszystkich elementów ze schematu, czyli: Dyscyplina, Godzina, Spotkanie, Typ, Kurs, Bukmacher i Analiza.
Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu), a po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a user otrzymuje automatycznie ⛔100

Prosimy o pisanie normalnych analiz (brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania). Takie posty będą karane żółtymi kartkami. Oczywiście możecie zaznaczyć tymi sposobami najważniejsze informacje, ale nie całą analizę.

Mile widziany będzie bezpośredni link do wyniku danego meczu (zwłaszcza w przypadku mniej popularnych dyscyplin) np. z oddsportal.com albo flashscore.pl. Przyśpieszy to rozliczenie typu.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

:idea: Użytkownik otrzymuje karne ⛔100 punktów za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny rozpoczęcia zdarzenia
- podanie typu po czasie
- zły zapis typu (brak któregokolwiek elementu ze schematu podawania typu)
- trzecią i kolejną kiepską analizę w danym miesiącu

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, zawsze sprawdź przez Podgląd posta czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

Otrzymane punkty reputacji: +33
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Dyscyplina: ???? Tenis - Australian Open 2016
Godzina: 9:15
Spotkanie:
Djokovic N. - Nishikori K.
Typ:
Nishikori K. +2,5 seta
Kurs: 1.80
Bukmacher: PinnacleSports
Analiza:
H2H 5:2 z lat 2010-2015 i w aż 4 spotkaniach Japończyk urwał seta Serbowi. Warto dodać do tego, że w 2014 roku podczas turnieju wielkiego szlema US Open Nishikori pokonał Djokovica 6:4 1:6 7:6(4) 6:3, ale w tamtym spotkaniu z tego co pamiętam dużą rolę odegrały też mordercze upały.
Co by jednak nie mówić o tym spotkaniu to Nishikori ma tutaj duże szanse nawet na zwycięstwo w całym meczu. Mówi się w kuluarach, że Kei to taka trochę gorsza wersja Djokovica i nie ma się temu co dziwić, bo obaj prezentują trochę podobny do siebie styl gry. Bardzo często używają podczas swoich meczów zagrania oburęcznego backhandu.
Wracając już do samego turnieju to występy Djokovica budzą we mnie małe obawy - Serb z młodym Halysem (19 lat) w 3 secie zagrał tie-break, podobnie było z Seppim. Natomiast w meczu z Simonem Gillesem światowy numer jeden popełnił aż 100 niewymuszonych błędów! Zagrał beznadziejny mecz, ale Djokovic już nie raz na szlemach grał totalną padakę w pojedynczych meczach, albo musiał wyciągać mecz ze stanu 0:2 w setach jak chociażby w ubiegłym roku podczas Wimbledonu w meczu z Andersonem. Pewnie już tak źle nie zagra, ale Nishikori naprawdę tutaj wygląda bardzo dobrze, a przede wszystkim robił takie wrażenie z Tsongą - ma o wiele mniej wyeksploatowany organizm niż Serb po ponad 4 godzinach gry, a takie małe detale robią różnicę. Jeszcze dodam, że różnica między Nishikorim, a Simonem Gillesem jest taka, że ten pierwszy gra o wiele więcej winnersów, a ten drugi liczy na błędy przeciwnika.
Ciekawe zakłady na jutro to: Nishikori 5,58; over 3,5 setów w meczu Djokovica i Federera; Suarez-Navarro +1,5 seta; Berdych win 6,16 i +2,5 setów Berdych.

⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +4
P 268

pawelek1086

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Włochy, Puchar Włoch
Godzina: 21:00
Spotkanie: Alessandria - AC Milan
Typ: AC Milan nie wygra (1x)
Kurs: 2.40
Bukmacher: bet365
Analiza:
Pojedynek Dawida z Goliatem ????
Nie ma większego sensu rozpisywać się nad ligowymi osiągnięciami obu zespołów. Milan jest uznaną marką, co prawda odstaje już nieco od lidera tabeli, ale jak zawsze jest w czołówce. Alessandria z kolei gra bardzo dobrze i w 3. lidze zajmuje 2. miejsce. Wydaje się, że będzie walczyć o awans.
Co więc przemawia za takim wynikiem?
Po pierwsze to forma Alessandri w Pucharze Włoch. W tym sezonie wyeliminowali już m.in. Genuę i Palermo. Milan z kolei nie zachwyca. Owszem wyeliminowali parę zespołów, ale nie były to pogromy na jakie stać jedną z najlepszych drużyn włoskich. Były to raczej 1-2 bramkowe zwycięstwa.
Po drugie - w niedzielę Milan będzie grał w derbach z Interem i ten mecz jest dla nich z pewnością priorytetem. Jest więc wielce prawdopodobne, że najlepsi zawodnicy będą odpoczywać, a szanse dostaną rezerwy.
Z psychologicznego punktu widzenia to Alessandria jest w lepszej sytuacji. Oni są tak naprawdę skazani na porażkę i jedyne co mogą to sprawić niespodziankę. Milan musi wygrać, bo w końcu gra z drużyną sklasfyikowaną dwa poziomy niżej. Dlatego też Alessandria będzie grać bardziej na luzie, nastomiast Milan w przypadku straty bramki będzie odsłaniał się coraz bardziej narażając się na kontry.
Typ jest ryzykowny, ale nie takie rzeczy się w pucharach krajowych dzieją. Ja stawiam na to, że trzecioligowiec ponownie zaskoczy ????
⛔ 100

jack13 418,3K

jack13

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożnaAustralia, A-League
Spotkanie: Melbourne Victory – Sydney FC
Typ: over 2.5
Kurs: 1.85
Buk: unibet
Godz. 09:30
Analiza:
Aż pięć dni rozgrywana jest 16-sta kolejka australijskiej A-League, na zakończenie dojdzie do hitu w którym Melbourne będzie podejmować przed własną publicznością Sydney FC.
Gospodarze to aktualny mistrz kraju i oczywiście i w obecnych rozgrywkach jest głównym kandydatem do obrony tytułu, bo nic personalnie na swojej wartości nie stracił. Mam tu na myśli szczególnie ofensywę bo z tego słynie ta ekipa – szyba kombinacyjna gra do przodu, pressing to to co dało im właśnie tytuł. To był zespół który od zawsze wiele strzelał oraz tracił. Ostatnio mieli kryzys gdzieś się zacięli w ataku, w którym brakowało szczęścia i skuteczności bo akcje jak zwykle były. To już moim zdaniem za nimi patrząc na ostatni mecz Central Coast zremisowany 3:3 – czyli mecz taki jak zwykle w wykonaniu gospodarzy, oraz ogranie lidera Brisbane 4:0. Tak więc forma ataku jest jak najbardziej pod kontrolą. Jeśli chodzi o grę u siebie to jest jak zwykle świetnie – stracili do tej pory tylko dwa punkty to co jednak dla mnie najważniejsze to tylko w jednym meczu nie strzelili minimum dwóch bramek.
Sydney nie jest już tak ofensywnym zespołem jak przed rokiem, szczególnie zaskakują w defensywie gdzie stracili tylko 13 bramek najmniej w lidze. Jednak nie są to wcale złe wieści dla typu bo akurat otwarte spotkania czyli takie w których defensywa sobie nie radziła rozgrywali właśnie z zespołami lubiącym grać do przodu min. Central Coast 3:1 i 4:1, Melbourne City 2:2, czy pierwszy mecz tych ekip zakończony 2:4. Na wyjeździe tylko w dwóch meczach zachowywali czyste konto a sami nie strzelili bramki tylko w jednym spotkaniu. Ostatnie pięć spotkań to też dobry prognostyk bramkowy 11:5. Na koniec jeszcze wspomnę dwie kwestię Sydney wygrywając zostanie liderem tabeli, Melbourne po ostatnim kryzysie straciło trochę do czołówki i musi gonić wygrywając z bezpośrednimi rywalami. Druga sprawa przed rokiem mieliśmy dwa remis 3:3, oraz zwycięstwo gospodarzy 3:0 tak więc bramki to jedyna opcja na to spotkanie.
⛔ 100

tykon90 333

tykon90

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka NBA
Spotkanie: Celtics - Wizards
Typ: Celtics
Kurs: 2,34
Bukmacher: Pinnacle
Godz: 01:00
Analiza:

Dzisiaj typuje zwycięstwo Celtów z Czarodziejami z Waszyngtonu. Boston ma jeden z młodszych i lepiej zbilansowanych zespołów w lidze - dlatego mecze back-to-back nie są dla nich problemem (chociaż z reguły drużyny spisują się gorzej w takich sytuacjach). Potwierdzają to również statystyki, czyli 7 zwycięstw Bostonu do 3 porażek w sytuacji b2b. Wczoraj Zieloni grali z 76ers w meczu przesuniętym o jeden dzień z powodu śnieżycy o wdzięcznym imieniu Jonas. Ostatecznie, Celtowie wylecieli do Philadelphi dopiero w niedzielę rano, aby już o 19 miejscowego czasu zagrać mecz. Już wtedy Marcus Smart mówił, że Zieloni to młoda drużyna, w której większość graczy nie będzie mieć problemu z lotem i meczem tego samego dnia. Nie do końca wierzyłem w te słowa - przez takie pogodowe wybryki mogą dziać się w NBA różne rzeczy (patrz mecz OKC-BKN), ale już dzisiaj decyduję się postawić na Boston, korzystając z relatywnie wysokiego kursu. Wydawało by się, że kurs ponad 2 na Celtów w spotkaniu z wciąż nie będącym w optymalnej formie Waszyngotnem (nie tak dawno Zieloni byli faworytami wg buków grając m.in. w Memphis, czy właśnie w Waszyngtonie) będzie zachęcać &quot;publikę&quot; do grania na Zielonych. Jednak tak się nie stało, (stan na godzinę 17) bo aż 69% ludzi wybiera handi -3 na Wizards. Tym lepiej dla mnie.
W ostatnim spotkaniu między tymi ekipami Celtowie wywieźli z stolicy USA 2-punktowe zwycięstwo, po zaciętym spotkaniu. Wtedy przesądziła końcówka w której wreszcie dobrze spisał się coach Stevens. Dziś Waszyngton będzie mógł skorzystać z wracającego po kontuzji Goodena, który jednak w tym sezonie nie jest zbyt ważnym zawodnikiem w rotacji (12 spotkań, niecałe 4 punkty/mecz). Kolejnym zawodnikiem który powinien pojawić się na parkiecie jest Porter. Otto miewa dobre spotkania w tym sezonie, jednak nie wróżę mu zbyt efektywnego meczu, gdy tuż po kontuzji biodra na przeciwko niego stanie świetny obrońca w osobie Crowdera. Dwójka Wall-Beal również powinna zostać w ataku ograniczona do minimum przez duet Smart-Bradley (o ile Smart nie wpadnie w kłopoty z faulami, tak jak ostatnio). Także Thomas poprawił się w tym sezonie w defensywie, chociaż wciąż nie można oczekiwać od niego zbyt wiele. Pod koszem spróbować &quot;ugryźć&quot; Zielonych może Gortat, jednak mam nadzieję na dobry występ Amira Johnsona po bronionej stronie parkietu. Wracając jeszcze do aspektu zmęczenia graczy Bostonu - wczoraj tylko dwóch starterów (Bradley, Crowder) przekroczyło 29 minut na parkiecie, a z ławki pojawili się wszyscy oprócz Davida Lee, który już chyba jest jedną nogą w innym klubie . Natomiast Waszyngton ostatni mecz zagrał 20 stycznia z Miami, a tak długa przerwa bardzo wybija z rytmu meczowego zawodników. Podsumowując, uważam że Celtowie to kompletniejsza drużyna, lepiej broniąca, prowadzona przez lepszego trenera, która powinna wywieźć ze stolicy USA kolejne zwycięstwo.
✅ 134

Otrzymane punkty reputacji: +5
baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina - Kosz NBA
Spotkanie Chicago Bulls-Miami Heat
Typ: over 198.5
Kurs 3.00
Buk bet 365
Godz: 02:00
Analiza: Na jutro wybrałem spotkanie NBA w którym drużyna Chicago Bull we własnej hali podejmowała będzie drużynę Miami Heat, ekipa gospodarzy na pewno będzie zdecydowanym faworytem do zdobycia kompletu punktów co widać między innymi po kursach jakie bukmacherzy wystawili na to spotkanie, według mnie tutaj moze dojśc do małej niespodzianki i goscie mogą powalczyć moze nie od razu o wygraną,ale na pewno o rozegranie dobrego spotkania i pokrycie tego mojego handicapu +12,5 punkta. Oba zespoły bowiem ostatnio są w dołku co widać po poprzednich 10 ich spotkaniach , gospodarze 10 spotkań 4 zwycięstwa 6 porażek , goscie natomiast bilans jeszcze gorszy 10 spotkań 2 zwycięstwa i aż 8 porażek, moim zdaniem Miami w końcu się musi się przełamać bowiem na wyjazdach zaliczyli 3 kolejne porażki pod rzad, wszystkie spotkania przegrali minimum 20 punktami, myślę że tutaj nie mają wyboru muszą zagrać wszystkie kwarty na równym poziomie zazwyczaj w pierwszej przegrywają potem ciężko im jest nadrobić straty myślę że tutaj obejrzymy również sporo punktów pomimo iż buki nisko ustawiły linie.
⛔ 100

iscoalcaron23 573

iscoalcaron23

Użytkownik
Dyscyplina: ???? Tenis - Australian Open 2016
Spotkanie:
Novak Djoković - Kei Nishikori
Typ: Kei Nishikori (+6,5 gema)
Kurs: 2,00
Bukmacher: BET365
Analiza:
Witam, dzisiaj widać, że wszyscy szukają typów w stronę Nishikoriego w tym również ja, ale za tym typem stoi mnóstwo argumentów.
H2H na korzyść lidera rankingu oczywiście, ale Japonczyk pokazał nam już w półfinale US Open w 2014 roku, że potrafi ograć najlepszych w ważnych turniejach, w tym Serba. Oprócz tego Nole będzie miał w nogach 5 setówke z Gillesem Simonem, podczas której popełnił 100 niewymuszonych błędów!
Ogólnie rzecz biorąc od początku 2016 roku Novak nie pokazuje swojej formy z poprzedniego sezonu w przeciwieństwie do mega szybkiego Japońca, który nie dał szans w 4 rundzie Tsonge. Uważam, że Kei ma bardzo dużą szanse pokryć ten handicap punktowy a nawet wygrać mecz. Powodzenia!

⛔ 100

vinchenso 1,4K

vinchenso

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, NBA
Godzina: 03:00
Spotkanie: Denver - Atlanta
Typ: -2.5pkt Denver
Kurs: 3.25
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Atlanta mnie mocno ostatnio zawiodła, muszą mi się za tamtą porażkę zrehabilitować i ... jeszcze raz przegrać ????
Dużo będzie jednak zależało od tego, czy wróci ich gracz Millsap,który opuścił ostatnie spotkanie z powodu pogrzebu dziadka.
Paul stanowi dużą siłę pod koszem, a i dostarcza solidną porcję punktów (18.4pkt, 8.8 zbiórek). Bez niego przegrali mecz z cienkim Phoenix, bo pozostałe 2 gwiazdy Horford i Teague zagrały kiepsko. Horford z Phoenix musiał zagrać na centrze i co prawda zebrał 16 piłek, ale punktów dostarczył tylko 9,a tego w ostatecznym rozrachunku ekipie zabrakło. Z Sacramento 11pkt i 8 zbiórek. Teague słaba skuteczność, z Phoenix tylko 4 na 13 i zdobytych 9pkt i 3 asysty, z Sacramento 2 na 8 i zdobyte 4pkt i 4 asysty.
Korver rownież zawodzi. Nie wiadomo czy po stronie gospodarzy zagra Faried (nabawil się problemów z pachwiną 22 stycznia). Ale nieźle punktuje Gallinari. W ostatnio wygranym meczu z Detroit, pod nieobecność Farieda, on wziął ciężar gry na siebie, zdobył 30pkt. W ogóle nieźle się spisuje, w ostatnich 11 meczach zdobywał średnio 24pkt/mecz. Nieźle też gra 19 letni urodzony w Kongo debiutant Emmanuel Mudiay, który w ostatnich 3 meczach zdobywał średnio 15pkt i 7 asyst.
Denver oprócz ostatniej wygranej z Detroit, dwie przegrane z silnymi ekipami:tylko 1 punktem z Memphis, gdzie bardzo dobre zawody rozegrał center Grizllies Gasol 27pkt 6 asyst oraz Oklahomą, gdzie prym wiodły dwie gwiazdy NBA Durant i Westbrook (zdobyli odpowiednio 30pkt,12zb, 27pkt i 12 asyst).
Wcześniej jednak wygrana z solidną Indianą.
Kurs na czystą jedynką 2.7 zachęca, ale jak już wygrają, to zapewne więcej niż 3pkt, a te dodatkowy handi podnosi kurs do 3.25
Pomogłem, kliknij &quot;dzięki&quot;
⛔ 100

chyczy 82,5K

chyczy

Użytkownik
Dyscyplina: NBA
Godzina: 04:30
Spotkanie: GS Warriors - SA Spurs
Typ: Drużyna z największą ilością punktów w jednej kwarcie - SA Spurs
Kurs: 2.35
Bukmacher:
Analiza:
Pierwsze w sezonie spotkanie między obrońcą tytułu, a najbardziej liczącym się pretendentem do mistrzostwa. Normalnie szedłbym w stronę gospodarzy, ale oglądałem kilka z ostatnich meczów GSW i wg mnie jedynym, który przywali punktów na 100% będzie Curry, a że zawodnik nie gra całego spotkania, więc chcąc nie chcąc będzie posadzony przez znaczną część 1-2 kwart i tutaj widzę szansę Spursów na domknięcie zakładu. Myślę, że ze składem SAS nie powinni mieć problemu uderzyć ponad 3 w kwarcie, w której MVP usiądzie odpocząć, a z tego co czytałem SAS powinni rozegrać ten mecz najmocniejszym składem [nie wiem czy na pewno obejrzymy Aldridge&#39;a].Ogólnie mam przeczucie, że Spurs podtrzymają passę zwycięstw [13].
Jak ktoś znajdzie coś tego typu to grałbym chyba -30.5 Curry i nie wiem jak z liniami, ale Thompson -17.5 i Green +15.5.
Brak bukmachera ⛔ 100

vomit 192

vomit

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 09:35
Spotkanie: Melbourne Victory - Sydney FC
Typ: over 3.5
Kurs: 3.05
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Australijska liga jest niezwykle obfita jeśli chodzi o bramki,overy lecą w dużych ilościach i aż żal nie spróbować. Chciałem napisać,że będzie over 2.5,ale byli szybsi ode mnie,więc ja podniosę poprzeczkę do góry i zaryzykuję over 3.5 bramki.
Zaglądając do H2H obu ekip widzimy,że są weteranami wspólnych spotkań - na 36 spotkań padły 13 overowych 3.5 wyników i 8 spotkań zakończyło over 2.5 bramki.
Ponadto goście mają już 27 zdobytych punktów i 4 bramki straty do lidera tabeli,jeśli to wygrają to zajmą pierwsze miejsce w tabeli.
W owym ambitnym zadaniu na pewno będzie przeszkadzał niejaki Besart Berisha - albański napastnik gospodarzy będący drugi na liście strzelców w tabeli,mającym na koncie 11 zdobytych bramek.
⛔ 100

kamillo13 3,4K

kamillo13

Użytkownik
:hokej: NHL
02:30 CET
Minnesota Wild - Arizona Coyotes
Coyotes ML @ 2,55 Unibet

Trochę przesada ten kurs, fakt że przed sezonem nie dawałbym żadnych szans Kojotom jednak z biegiem sezonu cele i postrzeganie poszczególnych drużyn, mocno się zmieniło. No bo kto by się spodziewał że &quot;Yotes Kids&quot; będą grali tak dobrze. Przed sezonem zapewne najwyższym celem był jak najwyższy pick w drafcie. Na tą chwilę bardzo realnie mogą myśleć o grze w fazie pucharowej. Drużyna bez wyraźnego lidera, w sumie za takiego uchodzi Ekman-Larsson. Pięciu zawodników z przynajmniej 25 punktami na te 47 spotkań. Największym zaskoczeniem zapewne Max Domi który debiutuje w NHL. Podobnie Domingue, czyli goalie Yotes. Tak naprawdę jak Hammond w ubiegłym sezonie pojawił się znikąd. W poprzednim sezonie zaledwie 7 spotkań. W tym już 15 i jestem przekonany że nikt nie tęskni za kontuzjowanym Smithem. SV% .927 i GAA 2,17 w takiej drużynie jak dzisiejsi goście to naprawdę fantastyczny wynik. Niezły PP jak na potencjał tej ekipy.
Jeśli chodzi o Wild, hmmm co o nich sądzę można było przeczytać kilka dni temu. Drużyna bez bombardiera na niebieskiej. Ofensywnie potrafiąca się zupełnie zaciąć nie strzelając żadnej bramki. Difens może wygląda i dobrze ale co z tego jak i tak przytrafiają się głupie błędy a wobec częstej niemocy w ofensywie Dubnyk sam meczu nie wygra. Mecz typowe 50 na 50, wygrać może każdy, a kurs na gości po prostu śmieszny. Ja z chęcią próbuję.
✅ 155

Otrzymane punkty reputacji: +3
shop 504

shop

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej - NHL
Godzina: 02:30
Spotkanie: Dallas Stars - Calgary Flames
Typ: 1 + Spezza strzeli
Kurs: 5.40
Bukmacher: unibet
Analiza:
Dzisiejszej nocy znów zagram na przełamanie się gwiazd. W ostatnich 5 meczach Dallas zdobyło zaledwie 3 pkt, a Calgary 5 . Obie drużyny znajdują się na przeciwległych biegunach w swojej konferencji. Gwiazdy są 2, a płomienie 3 od końca. W obecnym sezonie drużyny spotkały się już dwukrotnie i zawsze górą były płomienie. Szczególnie bolesna była zapewne porażka przed własną publicznością w połowie grudnia 3-1. Teraz czas na rewanż. Pewnym handikapem może być atut własnego lodowiska i fakt że płomienie grają mecz dzień po dniu. No i nie przystoi drużynie,kandydatowi do pucharu stanleya o tak kiepski bilans z drużyną z ogona tabeli.
To można zagrać po kursie 1.78
Ja ustawie jeszcze strzelca - Spezza .Nie jest to może najlepszy snajper Dallas ale prezentuje się solidnie ,ma strzelonych 16 bramek. i jest wyróżniającą się postacią drugiego ataku
✅ 400

Otrzymane punkty reputacji: +8
zmogu 6,4K

zmogu

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej, Czechy, Extraliga
Godzina: 18:00
Spotkanie: HC Liberec - HC Kometa Brno
Typ: Liberec
Kurs: 1.55
Bukmacher: Otobet
Analiza:
Hoho, co my tu mamy. Lider podejmujący Kometę Brno, która jest po 4. porażkach z rzędu. Na wyjazdach stanowią czwartą najgorszą &quot;siłę&quot; ligi, dodatkowo ostatnio w domu przegrali z outsiderami oraz Zlin ograł ich na chodzonego. Nie widać jakiejkolwiek woli walki w tym zespole. Na dodatek dostają za przeciwnika Liberec, który od 10 meczów u siebie ani razu nie doprowadził nawet do dogrywki, wygrywając z dużo, dużo lepszymi rywalami. Jak dla mnie zwycięstwo gospodarzy to formalność, a kurs powinien oscylować w granicach 1.35-1.40. Do dubla, jak w moim przypadku, lub trebla wraz z ME w ręczną bardzo polecam. 71:32 bilans goli Liberca w domu, a w delegacjach goście strzelili 35, tracąc 58 goli. Te wyniki mówią same za siebie.
✅ 55

Otrzymane punkty reputacji: +5
pielus 8,6K

pielus

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożnaAustralia, A-League
Spotkanie: Melbourne Victory – Sydney FC
Godz. 09:30
Typ: Melbourne Victory
Kurs: 2.05
Buk: Unibet

Dwa typy do tego meczu już były jednak ja wejdę trochę głębiej w statystyki i zobaczę jakie szanse na wygranie mają oba zespoły. W tabeli są to drużyny, które sąsiadują ze sobą. Sydney zajmuje czwarte, a Melbourne Victory piąte miejsce. Gospodarze w dziesięciu ostatnich meczach przegrali aż czterokrotnie - jednak trzeba od razu dodać, że były to porażki na obcej murawie, u siebie wygrywają prawie wszystko - z sześciu meczy tylko raz stracili dwa punkty z drużyn Perth Glory. Nie ma co ukrywać - jest to jedna z drużyn w której współpracuje ze sobą zarówno ofensywa i defensywa. U siebie bilans bramek 15:5 jest imponujący, do tego zwycięstwo 4:0 z wiceliderem. Warte uwagi są także mecze na swoim stadionie biorąc ostatnie miesiące, dlaczego biorę je pod uwagę? Dlatego, że drużyna Melbourne Victory nie przegrała na swoim stadionie od jedenastu spotkań (dziesięciokrotnie zwyciężała), a bilans bramkowy tego okresu to 29:7. Troszkę było o gospodarzach to teraz parę słów o gościach - stwierdzonym faktem jest, że dotychczas w lidze stracili najmniej goli (średnia to poniżej jednego gola na mecz), jednak ich atak nie jest na takim poziomie jak obrona. Przegrali one jedynie dwa spotkania z czego jedno to właśnie pojedynek z gospodarzami. W tamtym meczu goście grając u siebie przegrali 2:4. Często grają oni na remis, ostatnio zdarzyło im się nawet wygrać na wyjeździe z liderem, ale nie oszukujmy się.. w meczu przeważała drużyna Western City i należy dodać tutaj, że owa drużyna jest w małym dołku formy. Mimo, że jest to środek sezonu to gospodarze oddalają się od miejsc premiowanych bezpośrednim awansem do play-off dlatego będą chcieli wygrać, aby zbliżyć się znacząco do drugiego miejsca, tym bardziej, że kolejne mecze będą jeszcze trudniejsze od tego. Mecz powinien być bardzo ciekawy pod lekkim zabarwieniem gospodarzy, którzy według statystyk powinni wygrać jednym, może dwoma golami. Dla bezpieczniejszego zakładu polecam grać 1 z opcją remis - zwrot.
✅ 105

stanleylevy 1,4K

stanleylevy

Użytkownik
Dyscyplina: NHL
Godzina: 2:30
Spotkanie: Dallas - Calgary
Typ: 2
Kurs: 4
Bukmacher: betsson
Analiza:
Spotkanie Dallas Stars z Calgary Flames. Moja ulubiona druzyna - czyli dzisiejsi gospodarze ostatnio znajduje sie w poteznym kryzysie. Wygrali tylko 2 na ostatnie 10 meczow i 4 na ostatnie 15. Wiele z tych porazek to porazki ze stracona bardzo duza iloscia goli, nawet kilka razy tracili po 6. Defensywa tej druzyny i brakmarz nigdy nie byli ich atutem, tylko atak. Atak z kolei teraz nie funkcjonuje za dobrze. Chocby w ostatnim meczu z Colorado tylko 1 bramka i to u siebie. Flames tez co prawda nie sa swietna druzyna, wczoraj przegrali z Hurricanes ale graja tylko troche ponizej swojego poziomu. Stars sa kompletnie rozbici. Bezposrednio Calgary tez wygralo z Dallas 3 ostatnie mecze. Mysle ze to szansa by zlowic fajny kurs. Dzis w NHL spodziewam sie nawet wiecej niz 1 niespodzianki. Faworytow w ogole bym nie grał.
⛔ 100

louisarmstrong 1,6M

louisarmstrong

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - Australian Open 2016
Spotkanie: Novak Djoković - Kei Nishikori
Typ: wygra pierwszego seta i przegra mecz Djokoic
Kurs: 15
Bukmacher: Bet365
2 lata temu na US open pierwszego seta wygrał Japończyk a potem cały mecz 3:1 wiec dzisiaj Djoko bedzie wyłaził ze skóry by wygrać pierwszy set i stawiam na to że wygra a potem wszystko sie może zdarzyć nawet 5 setów i może znowu Kei cierpliwie i powoli dopnie swego.
Kiepska analiza

krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Anglia, Puchar Ligi Angielskiej
Godzina: 20:45
Spotkanie: Liverpool FC - Stoke City
Typ: X
Kurs: 3.80
Bukmacher: [Bet365]
Analiza:
Dziś na Anfield podopieczni Jürgena Kloppa będą starali się obronić zaliczkę z pierwszego meczu półfinałowego ze Stoke (1:0) i awansować do finału tych rozgrywek. Jak wiadomo Liverpoolowi średnio idzie w rozgrywkach ligowych, zdecydowanie lepiej &quot;The Reds&quot; radzą sobie jednak w meczach pucharowych, dziś stają przed szansą awansu do finału Pucharu Ligi, a przecież wciąż są w grze w Pucharze Anglii i Lidze Europy. Ich rywalem jest Stoke z którymi Liverpool na własnych śmieciach radzi sobie dość dobrze - z ostatnich 8 meczów wygrali 5 i 3 razy remisowali. Dlaczego więc postanowiłem na remis, a nie jednak na zwycięstwo pieczętujące awans Liverpoolu?
Otóż Liverpool ma w ostatnich tygodniach mocno napięty grafik spotkań, do tego doszedł powtórka meczu w Pucharze Anglii z Exeter. Dodatkowo Liverpool wciąż chce zając jak najwyższą pozycję w lidze, być może wciąż po cichu liczą na pierwszą &quot;czwórkę&quot; i grę w Lidze Mistrzów ale o to będzie naprawdę ciężko. Z drugiej strony Stoke, które przyjeżdża dziś na Anfield wcale do słabych drużyn ciężko zaliczyć, wręcz przeciwnie, jest to zespół naprawdę solidny, który dziś zapewne postara się odrobić straty z pierwszego meczu. Stoke w lidze przecież ma raptem 1 punkt mniej od Liverpoolu - zajmują 9.miejsce. A Liverpool w tym sezonie u siebie wcale nie jest zespołem nie do pokonania, a wręcz przeciwnie - w lidze wygrali 4 mecze, 4 zremisowali i 3 przegrali, jeśli chodzi o Stoke na wyjeździe to tutaj po 4 razy ta ekipa wygrywała, remisowała i przegrywała.
Dodatkowo pamiętajmy, że Liverpool już od dłuższego czasu zmaga się ze sporą ilością kontuzji Divock Origi, Danny Ings, Coutinho, Joe Gomez, Martin Skrtel, Jordan Rossiter i Dejan Lovren, nie wiadomo czy gotowy do gry będzie już Daniel Sturridge. Jeśli chodzi o Stoke to kontuzjowani są Shay Given i Geoff Cameron, a niepewny występu jest Marko Arnautovic.
Osobiście spodziewam się, że Liverpool będzie starał awansować jak najmniejszym kosztem. Próbowali to zrobić już w Pucharze Anglii, gdzie w pierwszym meczu z Exeter tylko zremisowali. Dziś jeśliby zremisowali awansowaliby do finału rozgrywek, patrząc na to, że oba kluby w rozgrywkach ligi angielskiej prezentują podobny poziom to będzie to widać również dziś na boisku. Mój typ może trochę ryzykowny ale liczę, że będzie się opłacał.
⛔ 100

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Piłka nożna, Holandia 1
Godzina 18:30
Willem II - Groningen
Over 3.5 gola
3.20
Unibet

Nietypowo bo we wtorek zostanie rozegrana 20 kolejka spotkań w ekstraklasie holenderskiej. W jednym z meczy zmierzy się ze sobą drużyna Willem II i Groningen. Obie ekipy spisują się w obecnym sezonie poniżej oczekiwań kibiców. Willem II zajmuje 14 miejsce, a Groningen 9 pozycję w tabeli. Typuję w tym spotkaniu na over 3.5 gola. Zaciekawiła mnie przede wszystkim postawa Willem II na swoim boisku. Kiedy grają przed własną publicznością prezentują bardzo ofensywny futbol co przekłada się na to, że strzelają ale również tracą sporą ilość goli. Ostatnie mecze Willem II na swoim stadionie kończyły się wynikami 3:2, 3:0, 2:2, 2:3 i 2:2. Jak widać na 5 ostatnich meczy ligowych w roli gospodarza aż 4 razy zaliczyli over 3.5 gola. Co ważniejsze w bezpośredniej rywalizacji między tymi ekipami również wpada sporo bramek, kiedy Willem II jest gospodarzem meczu. Ostatnie pojedynki między tymi ekipami na stadionie Willem II kończyły się wynikami 1:4, 1:2, 0:3, 2:1, 3:0, 1:2, 3:0, 5:0, 4:2. Jak widać za każdym razem wpadały minimum 3 gole. Moim zdaniem dzisiaj Willem II również zagra ofensywnie i w meczu z Groningen nie zabraknie goli. Mój typ to 2:2 i over 3.5 gola.
⛔ 100

S 182

samgiancana

Użytkownik
Piłka Nożna, Anglia
Liverpool - Stoke City
Godz: 20:45
Typ: 1
Kurs: 1,7
Buk: bet365
Analiza:
W rewanżowym spotkaniu półfinału Pucharu Anglii zmierzą się ze sobą ekipy Liverpool i Stoke City. Wyraźnym faworytem u bukmacherów są gospodarze i również uważam, że zdołają oni pokonać rywala. W 1 meczu &quot;The Reds&quot; wygrali 1-0, co z pewnością ustawi nieco mecz. Piłkarze J. Kloppa wciąż nie mogą zaskoczyć na odpowiedni tor i grają w kratkę. Celem klubu z Anfield Road jest zajęcie miejsca w &quot;Big Four&quot;, ale w tym momencie mają już 8 punktów straty. Jednak znakomitym rozpoczęciem współpracy niemieckiego trenera i Liverpoolu byłoby wywalczenie już w 1 sezonie pucharu kraju. W ostatnich 3 ligowych starciach gospodarze zdobyli 4 oczka. Po remisie u siebie 3-3 z Arsenalem, nie sprostali Manchesterowi United ulegając 0-1, także na własnym obiekcie, a w poprzedniej rundzie po emocjonującej potyczce, ograli na wyjeździe Norwich 5-4. Przed własną publicznością grają dość przeciętnie, bowiem z bilansem 4-4-3 zajmują 11 miejsce. Zawodnicy Stoke także prezentują się bardzo niestabilnie i również w ostatnich 3 grach zgromadzili 4 punkty. Po zwycięstwie u siebie 3-1 z Norwich, bezbramkowo zremisowali także u siebie z Arsenalem, a w zeszłej kolejce przegrali w Leicester 0-3. W delegacjach maja stosunek 4-4-4 i pod tym względem zajmują 10 pozycje w lidze. Na 6 ostatnich, bezpośrednich pojedynków między tymi drużynami, Liverpool wygrywał aż 5 razy. Biorąc pod uwagę, że dzisiaj piłkarze Stoke będąc zmuszeni do odrabiania strat w końcu się odkryją, co pozwoli gospodarzom na grę z kontry, a także nieco większy potencjał piłkarski Liverpoolu, spodziewam się, że ponownie pokonają przeciwników.
⛔ 100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom