>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 26.01.2012 (czwartek)

Status
Zamknięty.
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Tutaj podajemy typy
na czwartek - 26 Stycznia

Typy podajemy według wzoru:

Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Spotkanie:
Typ:
Kurs:
Bukmacher:
Analiza:
Prosimy o podawanie typów według tego wzoru oraz pisanie normalnych analiz czyli brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania. Takie posty będą karane żółtymi kartkami.
Mile widziana dyscyplina oraz klasa rozgrywkowa. Przyspieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, przeczytaj ją jeszcze raz lub daj na podgląd posta.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

astafor 74

astafor

Użytkownik
koszykowka ,NBA
LA Lakers vs LA Clippers
typ: 2
kurs: 2,33
Betsson

Derby Los Angeles. Pierwsze derby w tym sezonie byly dla Clippers. Wtedy swietne spotkanie zagral Chris Paul, ktory poprowadzil swoj zespol do wygranej. Dzis jego wystep jest niepewny ale szansa, ze wyjdzie na parkiet jest. Atmosfera w druzynie jest bardzo dobra. sklad jest silny, zmiennicy rowniez wnosza duzo do gry. Dzis jesli nie zagra Paul ujrzymy Billupsa w jego miejsce. Ci, ktorzy choc troche sie interesuja koszykowka wiedza, ze Billups za Paula to nie jest wcale strata dla druzyny. Jakby co na lawce jest jeszcze Mo Williams. Ta pozycja jest silnie obsadzona w Clippersach. Po drugiej strony czyli u Lakers nadeszly smutne dni. Zespol pod wodza nowego trenera Browna nie ma stylu. Ostatnio porazka z Pacers na wlasnym parkiecie. Mecze Lakers wygladaja tak, ze Kobe bierze na siebie cala gre. I jesli mu mecz wychodzi + koledzy z druzyny cos rzuca to wygrywaja. Z reguly jednak jest tak, ze frustracja Bryanta w meczach przechodzi na innych i spotkania im nie wychodza. Ostatnio Gasol glosno powiedzial do prasy, ze nie podoba sie mu jak jest obecnie wykorzystywany w zespole. Chemia Lakers umarla. I wydaje sie, ze schodza po rowni pochylej. Dzis stawiam, ze w tym prestizowym spotkaniu to Clippers wygraja. Po prostu patrzac na obecny sezon &quot;im sie bardziej chce&quot;.

⛔100

korzychxp 76

korzychxp

Użytkownik
Spotkanie: Philadelphia 76ers - New Jersey Nets
Bukmacher: bet365
Typ: 76ers -14
Kurs: 2,40
Czas rozpoczęcia: 1:00
Analiza:

Myśle, że wybrałem jeden z pewniejszych typów z NBA, nie będę tutaj szalał z kursami jak w poprzednich typach bo na NBA nie znam się aż tak jak na NHL. Sixers u siebie podejmują Nets i można powiedzieć, że to spotkanie ma tylko jednego i to dużego faworyta. Buki płacą tylko 1.15 jednostek za zwycięstwo gospodarzy, więc postanowiłem grać handicap. Patrząc na ostatnie spotkania Philadelphii - szczególnie u siebie, można dojść do wniosku że największą przewagę uzyskują w 2 połowach meczów, więc w ostatecznym rozrachunku najlepiej jest wybrać właśnie typ z handicapem na koniec spotkania. I tak, Sixers u siebie nie zwykli wygrywać ilością punktów nie mniejszą niż 10 punktów, a handicap jest 10.5, pewniak? Po ostatnich meczach z Denver i Miami spadli w klasyfikacji obrony, ale nadal są wysoko tracąc tylko 82 punkty średnio u siebie, dlatego też myśle że od początku będą trzymać prowadzenie z Nets i nie dadzą im rzucić więcej niż 90 punktów, a sami rzucą ponad 100. Philadelphia u siebie wygrała 8 z 9 granych meczów - ostatnio wygrali z Wizards 20 punktami, a z Atlantą 14 punktami. Nets za to zagrali ładny meczyk z Bobcats, ale to jest właśnie ich poziom, czyli najsłabszych drużyn w NBA. Nets wygrali w sumie 3 mecze na wyjazdach - z Toronto, z Wizards i z Phoenix, więc tylko z Phoenix była to niespodzianka, ale Suns są też co najwyżej średniakiem. Poza tym Nets na wyjazdach tracą średnio 99 punktów, ale już w ostatnich 3 meczach tracili 110, 101 i 107. I na koniec mecze bezpośrednie - Philadelphia wygrała 8 ostatnich meczów z rzędu z New Jersey Nets. Ostatnio 25 punktami (115-90), 14 punktami, 5 punktami (wyjazd) i 16 punktami. Stąd myśle, że mogą wygrać nawet 20 punktami w tym meczu.

⛔100

pinek92 203

pinek92

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej na lodzie, Finlandia
Spotkanie: Turku PS - Kalpa Hockey
Typ: Turku PS (-0,5)
Kurs: 3,25
Bukmacher: Bet365
Analiza:Kalpa po trzech zwycięstwach z rzędu, doznała w końcu porażki z Assat i to aż 3:8. Zaprezentowali się bardzo słabo w obronie. Turku również nie błyszczało, dwie porażki co prawda obie na wyjazdach. Jutro okazja na podreperowanie zdobyczy punktowej, tym bardziej, że punkty teraz są im potrzebne wciąż walczą z Lukko o najwyższą pozycje. Do zespołu TPS dołączył nie dawno utalentowany Mikus, co prawda w ostatnim meczu nie zdobył żadnego punktu, ale zebrał pozytywne recenzję. Sądzę, że przy pomocy własnych kibiców powinien już jutro zaprezentować pełnie swoich umiejętności. Gościom, którzy są liderem w tabeli z przewagą 6 punktów nic chwilowo nie grozi, nie spodziewam się wielkiej mobilizacji na ten mecz z ich strony.

⛔100

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Kosz, NBA
Knicks - Cavs
Knicks -2.5 - Cavs 1.91
WillHill

Knicksi wczoraj zmietli Bobcats, Cavs dzielnie walczyli z Miami. Walczyli, ale przegrali. Rzucali nieźle, ale 22 straty. Aż 12 bad passów. A tutaj co ciekawe NY wcale nie odstaje od Miami, mają więcej przechwytów niż Heat. Więc z dokładnością Cavs możliwe, że dziś znów będzie niemało strat, a gracze Knicks skorzy do przechwytów. Shumpert 2.54 spg, Fields 1.47, Melo 1.31, a możliwe, że zagra już dziś Baron, który ma career 2.0 spg. To jeden aspekt.
Drugi to właśnie Baron. To jest ktoś kogo Knicksi nie mają, rozgrywający z prawdziwego zdarzenia, a nie Douglas. On może naprawdę wnieść gre Knicksów wg mnie na wyższy level. Poukłada to wszystko tak jak Paul z Billupsem układają grę Clippers.
Po trzecie, wczoraj Melo fatalnie. Dziś mega ciśnienie będzie, żeby zdobywać punkty. A nie widzę jakoś, żeby Cavs go zatrzymali.
No i Varejao + Jamison vs Chandler + Stoudemire też jakoś mi się nie widzi. Duet podkoszowy z Nowego Jorku powinien to spokojnie rozstrzygnąć na swoją korzyść. Generalnie ciężko mi sobie wyobrazić, żeby dziś Cavs poszalało pod koszem.
Dla mnie Cavs mają naprawdę niewiele atutów w tym starciu.

⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +2
rafi_widzew 335

rafi_widzew

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ziemny - Australian Open (panowie)
Spotkanie: Federer R. - Nadal R.
Typ: Kto wygra pierwszy set? 1
Kurs: 1,60
Bukmacher: BAH
Analiza:

Jutro, tj. w czwartek o godzinie 09:30, numer 3 rankingu ATP - Roger Federer zmierzy się z rankingową &quot;dwójką&quot; Rafą Nadalem. Mecz na który osobiście czekam z niecierpliwością. Zapowiada się według mnie długa walka, która rozegra się w kilku setach. Mnie osobiście interesuje pierwszy set. Według mnie pierwszego seta zdobędzie Roger. A dlaczego?

opieram ten typ przede wszystkim na fakcie, iż Roger nie stracił w AO jeszcze seta i w dwóch ostatnich pojedynkach z Del Potro i Tomieciem otwierał pojedynki pewnym 6:4. Poprzednie dwa mecze otwierały się: wygraną Rogera w timebreak&#39;u 7:6 i raz 7:5. Jeżeli zaś chodzi o Nadala to przede wszystkim zwracam uwagę, że w ostatnim meczu z Berdychem na otwarcie po zażartej walce przegrał 6:7. Kto oglądał to spotkanie wie jaki panowie Nadal i Berdych stoczyli heroiczny bój, choć końcówka nieco przez Czecha oddana, ale to już historia. Żeby moja analiza nie była pustą historyjką, chcę przypomnieć, że każdy pojedynek między tymi dwoma tenisistami jest okazją do tego, aby Roger zaczął nadrabiać wynik jakże dla siebie niekorzystny jeśli chodzi o historię pojedynków. Aktualnie 20 spotkań wygrał Hiszpan Nadal, a Federer na swoją korzyść rozegrał 10 spotkań. Ostatni mecz w Abu Dhabi w ZEA wygrał Nadal dość pewnie 1:6 , 6:7. Rafa Nadal stracił ostatnio wiele na swoim serwisie z powodów zdrowotnych. Mówiąc Nadal, myślisz... hmm? Kontuzja? Gość jest wyjątkowo podatny na kontuzje i urazy. Oczywiście nie twierdzę, że to będzie miało bezpośredni wpływ na to, że to Szwajcar pierwszy zdobędzie seta. Jeżeli chodzi o wynik końcowy to chciałbym, aby był on rozstrzygnięty na korzyść Rafy Nadala. Mnie jednak interesuje pierwszy set i obstawiam j.w ????

Pozdrawiam i życzę powodzenia ????

✅60

demolay 21

demolay

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka/NBA
Spotkanie: Golden State Warriors - Portland Trail Blazers
Typ: Portland -3,5
Kurs: 3.25

To starcie będzie trzecim pojedynkiem Blazers w ciągu trzech dni. Sugerując się potencjalnym zmęczeniem, skłaniałbym się raczej ku Golden State, lecz kuszący kurs na gości nakazał mi przyjrzeć się ich sytuacji i poszukać atutów.

-Golden State wygrało tylko 50 spotkań na własnym parkiecie, więc gra u siebie nie jest ich siłą
-Przegrali na własnym parkiecie dwa ostatnie spotkania z Pacers oraz „podmęczonymi” Grizzlies
-Gospodarze mają problemy z koncentracją w końcówkach spotkań, co udowodnili przegrywając wygrany mecz z Memphis.
-Gospodarze cechuje bardzo słaba gra w defensywie. Tracą średnio 98.9 punktów.
- Blazers odprawili bez wysiłku Memphis, które pokonało GS niewiele wcześniej
- W bardzo dobrej formie znajdują się Aldridge, Crawford oraz Camby(wczoraj 22 zbiórki)
-Goście dysponują dwunastą defensywą w lidze, dzięki której nie powinni stracić więcej niż 90 pkt.
- Dwa ostatnie spotkania Blazers to łatwe zwycięstwa, w które nie włożyli sporo wysiłku.
-Podróż z Portland do Oakland nie jest dlugą i wyczerpującą podróżą.

⛔100

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis Australian Open 4-45 26.01.2012
Sharapova - Kvitova
typ: 2:0
4.0
Tobet
Analiza
Dziś w spotkaniu polfinalowym turniej wielkoszlemowego pan Rosjanka Maria Sharapova zagra z Czeszka Petra Kvitova. Obie zawodniczki jak do tej pory w tym turnieju tracily po secie. O wile bardziej imponujaco wyglada jednak seria Rosjanki. Sharapova tracila po jednym gecie zarowno z Dulko jak i Hampton, 3 gemy z Kerber, 5 gemow z Makarova, sensacyjna pogromczynia Sereny Williams. Miala problemy w meczu z Lisicką, z ktora jednak przydazyl jej sie kryzys w I secie, ktorego zagrala duzo ponizej mozliwosci. Kvitova juz w Sydney nie zachwycila, przegrala z Chinka Na Li. Czeszka w tym sezonie jakos mnie nie przekonuje. Meczyla sie juz w pojedynku drugiej rundy z Carla Suarez Navarro, po trzysetowym pojedynku. Nie bylo jej latwo mimo dwusetowych pojedynkow zarowno z Serbka Ivanovic jak i Wloszka Errani, z ktora w drugiej partii przegrywala juz 1:4. Osobiscie wyzej ocecniam umiejetnosci Marii Sharapovej, uwazam rowniez, ze prezentuje sie ona lepiej w tym turnieju od swojej dzisiejszej przeciwniczki i to ja widze jako uczestniczke finalu tego turnieju.

⛔100

S 20

szindits1906

Użytkownik
Tenis : Australian Open
Spotkanie: Federer : Nadal
Bukmacher: bah
Typ: dokladny wynik 3:0
Kurs: 4,00
Czas rozpoczęcia: 9:30
Analiza:

Wybrałem bardzo duży kurs na jutrzejszy poranek czasu polskiego bo o 9:30 na kort głowny wyjdą Roger Federer czyli 3 rakieta świata oraz sklasyfikowany na 2 miejscu Rafa Nadal. Nie ma co tutaj wklejać statystyk i ich opisywać bo one w tym meczu są najmniej istotne i nie będą miały żadnego znaczenia w tym pojedynku.
Zawodnicy znają sie doskonale i wiedza jak ze sobą należy grać , stawiam na zwycięstwo Rogera z kilku głownych powodów;
- aktualnie forma Rogera jest zdecydowanie lepsza od Nadala
- federer jest strasznie głodny sukcesow,chociaż wygrał już tyle. Chciałby pod koniec swojej kariery zwycięzyć po raz kolejny wielkiego szlema i ma na to spore szanse w tym turnieju.
- Nadal nie zachwyca i nawet buki to widzą dając na zwycięstwo Rogera tylko 1,60.

Podsumowując, mam nadzieje ze Roger potwierdzi swoją klase , sety będą wyrównane ale w każdym zimną krew zachowa Szwajcar i ładny kurs wejdzie gładko ????

⛔100

K 28,6K

krachoo

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej na lodzie - NHL
Spotkanie: Montreal Canadiens - Detroit Red Wings
Typ: under 5,5
Kurs: 1,68
Bukmacher: Pinnacle
Czas rozpoczęcia: 1:30
Analiza:

Dzisiejszej nocy poł godziny po godzinie pierwszej czasu polskiego w NHL będziemy świadkami spotkania pomiędzy Monteral Canadiens, a Detroit Red Wings. Te dwie drużyny grają w dwóch różnych konferencjach. Kanadyjczycy na wschodzie Czerwone Skrzydła zaś na zachodzie. Gospodarze jak na razie nie spisują się najlepiej i zajmują dwunaste miejsce w swojej konferencji z bilansem 18-21-9. Na swoim koncie mają czterdzieści pięć punktów. goście z Detroit (jak co roku) prezentują się świetnie. W tym sezonie jednak przerośli oczekiwania swoich fanów i jak na razie są najlepszą drużyną całej ligi dzięki bilansowi 33-15-1 i zdobyczy punktowej w ilości sześćdziesięciu siedmiu. W tym meczu zdecydowałem się zagrać under. Ostatnio w najlepszej hokejowej lidze świata pada bardzo mało bramek. Mój typ potęguje fakt, iż w ostatnich meczach tych drużyn nie ujrzeliśmy więcej niż pięciu bramek. Gospodarze pokonali na wyjeździe Toronto Maple Leafs 3:1 natomiast hokeiści z Detroit w takim samym stosunku uporali się z Blues z Saint Louis. Polecam na dziś ten typ pomimo tego, że kurs nie powala, to ja uważam go za w miarę pewny.

⛔100

gmochinho 100

gmochinho

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Portugalia
Spotkanie: Estoril - Atletico
Typ: Estoril
Kurs: 1,95
Bukmacher: Betsson
Czas rozpoczęcia: 21:15
Analiza:

Witam. Dziś w oko wpadł mi pojedynek na zapleczu portugalskiej Ekstraklasy - mecz w Liga de Honra Estoril - Atletico. Spotkanie, jeśli patrzeć na tabelę meczem na szczycie. Gospodarze pewnie w fotelu lidera ze średnią dwa punkty na mecz kontra goście, czwarta ekipa w tabeli ze stratą zaledwie sześciu oczek do liderujących. To tylko tabela. Ostatnie wyniki mówią już zupełnie co innego. Gospodarze na pięć ostatnich meczy aż w czterech nie mieli sobie równych, raz tylko zremisowali u siebie z solidnym Leixoes 1:1. Goście wręcz przeciwnie, grają w kratkę. Zdołali tylko raz wygrać u siebie! Pozostałe mecze to albo remisy albo porażki. Co gorsza, większość z tych meczy rozegrali z zespołami okupującymi dolne regiony tabeli. To jasno pokazuje - nie są w najlepszej dyspozycji. Dosyć pewnie zmierzający do najwyższej klasy rozgrywkowej gospodarze nie powinni mieć większych problemów z gośćmi, którzy po tym meczu powinni zejść ze swoimi planami i ambicjami na ziemię. Powodzenia ;)

✅95

Otrzymane punkty reputacji: +14
adrianodgie 26

adrianodgie

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej, KHL Rosja;
Mecz: Salavat UFA - Sev. Cherepovec;
Typ: Over 3.5,
Kurs: ok 1.30 zł
Buk: Bet-at-home.
Analiza:
Dzisiaj zmierzą się ze sobą pierwsza i dwunasta drużyna ligi KHL. Gospodarz dzisiejszego meczu nie miał łatwych meczy z drużyną Sev. Cherepovec. Na ostatnie cztery spotkania u siebie, UFA wygrała 2 i przegrała 2. Co to typowania zwycięscy, to nie będę tak odważny, ani na under/over 5.5. Z tego, co zaobserwowałem, to w lidze rosyjskiej, dzieją się różne rzeczy ???? W ostatnich czterech wyżej wymienione spotkania padły następujące wyniki: 1:4, 2:3, 4:3, 5:2. Ja osobiście zagram over 3.5, bo to najbezpieczniejsza i najpewniejsza inwestycja. Pozdrawiam
Jeśli pomogła Ci moja analiza, kliknij &quot;dzięki&quot; ;-)
Kiepska Analiza, zły kurs

P 10

pawu

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna | Włochy: Coppa Italia
Spotkanie: AC Milan - Lazio
Typ: 1
Kurs: 1,80
Bukmacher: bet365

Analiza:
Dziś o godzinie 20:45 dojdzie do ciekawego spotkania między Milanem a Lazio, są to rozgrywki pucharowe. Kurs na Milan nie jest zaniżony, więc można zagrać to spotkanie. AC Milan w lidze ściga się z Juventusem o pierwsze miejsce (statystyki bramek w lidze : 40/17). Myślę, że Milan bez problemu pokona Lazio, we wcześniejszych spotkaniach między tymi drużynami Milan wygrał większość spotkań. Po rozgrywkach pucharowych Milan ma łatwy mecz z Cagliari w lidze, więc dzisiejszy mecz należy do MILANU.

Przewidywane składy :
AC Milan [4-3-1-2]: Amelia; Abate, Bonera, Mexes, Mesbah; Merkel, Van Bommel, Nocerino; Seedorf; Robinho, El Shaarawy.

Lazio Rzym [4-3-1-2]: Marchetti; Biava, Garrido, Radu, Zauri; Del Nero, Gonzales, Ledesma; Hernanes; Klose, Cisse.

✅80

Otrzymane punkty reputacji: +4
K 0

kaszmir170

Użytkownik
Dyscyplina:Piłka Nożna
Spotkanie:Wybrzeże Kości Słoniowej - Burkina Faso
Typ:1 połowa powyżej 1.5
Kurs:2.90
Bukmacher: Bet-at-home
Czas rozpoczęcia:
26-01-12 20:00
Analiza:
W przeszukiwaniu jakiegoś konkretnego kursu bo takie mnie interesują dopatrzyłem się takiego spotkania. Jest to pewna wygrana Wybrzeża co nie ulega wątpliwości ale płacą mało bo na tę chwilę 1.40 ale żeby zarobić więcej można się pokusić żeby postawić, że w pierwszej połowie padnie minimum 2 bramki zważywszy na to kogo w składzie ma Wybrzeże: bracia Toure( świetny obrońca i świetny pomocnik umiejący strzelac bramki), Drogba( bramkostrzelny świetnie grający głową), Gervinhio(świetny skrzydłowy), Kalou,Tiote, Zokora, Doumbia(Król strzelców ligi Ukraińskiej i nie szablonowy napastnik Szachtiara Donieck),Eboue. Porównując Burkina Faso nie znajdziemy zawodników którzy by się mogli pochwalić jakimiś osiągnięciami. Ostatnia konfrontacja między tymi dwoma zespołami z czarnego lądu zakończyła się wygraną Wybrzeża 5:0. Myślę że Wybrzeże pokaże dzisiaj na co ich stać grając u siebie i mają szanse napakować sporo goli. Jakość i ilość gwiazd w zespole + ostatnia wygrana 5:0 skłoniła mnie do podjęcia tej a nie innej decyzji.

⛔100

D 120

dankas

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Puchar Narodów Afryki
Spotkanie:
Sudan - Angola
Typ: 2
Kurs: 2,05
Bukmacher: Bwin
Analiza:
Mecz Grupy B tegorocznego Pucharu Narodów Afryki. Zmierzą się z sobą drużyny Sudanu i Angoli. Stawiam na zwycięstwo &quot;Czarnych Antylop&quot; po dość wysokim kursie 2,05.
Przede wszystkim drużyna Angoli jest zwyczajnie lepsza piłkarsko. Ma lepszych, bardziej doświadczonych piłkarzy. Zagrali na Mistrzostwach Świata 2006 w Niemczech, w ostatnim Pucharze Narodów Afryki dotarli do ćwierćfinału (byli gospodarzami). Mają kilku znanych zawodników, choćby Djalma z FC Porto, czy Nando Rafael z Freiburga. W pierwszej kolejce Angola pewnie ograła drużynę Burkina Faso, która także zapowiadała walkę o ćwierćfinał na tegorocznym PNA. Sudan to nie jest zła drużyna, raczej przeciętna. Zgrana, z solidną obroną. Porażka w pierwszym meczu z Wybrzeżem Kości Słoniowej trochę podcięła im skrzydła, co widać w wypowiedziach trenera drużyny. Prawie wszyscy gracze Sudanu na codzień grają w rodzimej - półprofesjonalnej lidze. Kilku występuje w Tunezji lub Egipcie, nie ma żadnego z Europy.
Myślę że doświadczenie, i boiskowe okrzesanie sprawi, że to Angola wyjdzie z tego starcia zwycięsko, i zapewni sobie wyjście z grupy przed arcytrudnym meczem z Wybrzeżem Kości Słoniowej. Wiadomo że z WKS wygrać jest niezwykle trudno, dlatego Angolanie będą bardzo zmobilizowani do zwycięstwa w dzisiejszym meczu. Kurs 2,05 jest według mnie trochę przesadzony, i podejmuje to ryzyko, grając na Angolę.
Pozdrawiam.

⛔100

Otrzymane punkty reputacji: +4
yannick_djalo 23,7K

yannick_djalo

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Puchar Włoch
Spotkanie: AC Milan - Lazio Rzym
Typ: 2
Kurs: 5.00

Analiza:
Spotkania ćwierćfinałowe w Coppa Italia obfitują w świetne mecze, jak chociażby wczorajszy mecz w Neapolu, czy jeszcze wcześniejszy w Turynie. Los skojarzył ze sobą cały top tabeli Serie A, dlatego jesteśmy raz za razem świadkami znakomitego widowiska.

Dzisiaj na San Siro przyjeżdżają goście z Rzymu, którzy w tabeli ligowej zajmują 5. miejsce. Faworytem jest Milan, ale... Właśnie, istnieje kilka powodów, dla których gospodarze nie do końca muszą sprostać wyzwaniu.
Nie od dziś wiadomo, że trener Allegri, mimo swoich zapewnień, nie traktuje tych rozgrywek poważnie. Dlatego też zobaczymy dzisiaj od pierwszej minuty raczej prawie samych zmienników, jedynie pomoc, z braku możliwości manewru, będzie się składała z przynajmniej dwóch podstawowych zawodników. W poprzedniej rundzie Pucharu, Rossoneri nie bez trudu wyeliminowali słabiutką Novarę, grającą w nie najsilniejszym zestawieniu, męcząc się przez 120 minut. Lazio to rywal nieporównywalnie bardziej wymagający i, jak dla mnie, jeżeli tylko podejdą do tego meczu z odpowiednią motywacją i wolą zwycięstwa oraz trener wystawi najsilniejszy skład, to Rzymianie są w stanie zapewnić sobie awans do kolejnej fazy rozgrywek. W drużynie Milanu na pewno nie zobaczymy takich piłkarzy jak: Thiago Silva, K.P.Boateng, Alexandre Pato, Mathieu Flamini, Alberto Aquilani, a na ławce rezerwowych, z nikłymi szansami na pojawienie się na murawie, zasiądzie Zlatan Ibrahimović. Goście z kolei na pewno nie będą mogli skorzystać z usług Stefano Mauriego, Libora Kozaka, Lorika Cany. Jak widać, braki kadrowe w ekipie przyjezdnych nie są tak poważne jak u podopiecznych Massimiliano Allegriego, co moim zdaniem będzie miało ogromny wpływ na przebieg wydarzeń na boisku.
Dla Lazio triumf w Coppa Italia to szansa na zaasekurowanie się w przypadku ewentualnego niepowodzenia w rozgrywkach ligowych, pewnym występem w kolejnej edycji Ligi Europy, więc jestem przekonany, że piłkarze podejdą do tego meczu z odpowiednią dozą profesjonalizmu, zważywszy na szansę, jaką stawia przed nimi los kierujący ich w ten piękny styczniowy wieczór na stadion Giuseppe Meazza w Mediolanie.

Powodzenia ;)

⛔100

michal1707 27

michal1707

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Puchar Króla
Spotkanie: Levante - Valencia
Typ: 1DNB
Kurs: 2,50
Buk: Bet365

Analiza:
W dniu dzisiejszym poznamy ostatniego półfinalistę Pucharu Króla, który zmierzy się z czekającą już na rywala Barceloną. Właściwie to uważam, że tego ostatniego półfinalistę już znamy i będzie to ekipa Valencii.
Dzisiejsi goście w pierwszym spotkaniu na swoim obiekcie wygrali pewnie 4:1 i przed rewanżem mogą być w miarę spokojni. Nigdzie takiego info nie znalazłem, ale myślę, że nie wyjdą dziś najmocniejszym składem. Levante raczej przeciwnie. Będą chcieli powalczyć o chociaż honorowe zwycięstwo przed własną publicznością i na to bardzo liczę. Gospodarze wcale nie są słabą drużyną, a już tym bardziej u siebie więc liczę, że dziś pokażą się z dobrej strony i wygraną pożegnają się z przygodą w pucharze (a może i awansują? Kto wie?)

⛔100

rafael. 7

rafael.

Użytkownik
Dyscyplina: koszykówka, Euroliga gr H
Spotkanie: Maccabi Electra Tel Aviv - FC Barcelona Regal
Typ: Barcelona over 74,5 pkt
Kurs: 1.85
Bukmacher: bwin

Analiza:

Swój typ głównie opieram na statystykach - histori ostatnich (bezposrednich) spotkań pomiedzy tymi dwoma ekipami gdzie padały wyniki:

Maccabi Tel-Aviv - Regal FC Barcelona 85:92 OT
Regal FC Barcelona - Maccabi Tel-Aviv 81:71
Maccabi Tel-Aviv - Regal FC Barcelona 74:90
Regal FC Barcelona - Maccabi Tel-Aviv 85:65
Maccabi Tel-Aviv - Regal FC Barcelona 88:75
Regal FC Barcelona - Maccabi Tel-Aviv 83:74
Maccabi Tel-Aviv - Regal FC Barcelona 81:75
Maccabi Tel-Aviv - Regal FC Barcelona 88:72
Regal FC Barcelona - Maccabi Tel-Aviv 78:88
Regal FC Barcelona - Maccabi Tel-Aviv 81:79

Ci co sledzą grę Barcelony wiedzą, że jest zespół który daje sobie mało pkt rzucic ale tez nie specjalnie dużo sam punktuje. Także w spotkaniach Barcelony zwykle pada stosunkowo mała ilosc punków (polecam grac undery). Jedak to w lidze hiszpanskiej, jezeli chodzi o Euolige to w spotkaniach gdzie przeciwnik typu Maccabi (który lubi dużo rzucic) sytuacja ma sie nieco inaczej. Mysle, zę w tym spotkaniu obie ekipy rzucą więcej niż po 75 pkt no ale zobaczymy. Początek meczu 20.45

⛔100

orlen47 34

orlen47

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis 21:00 czasu polskiego.
Spotkanie: Soeda - Capkovic

Typ:
Capkovic
Kurs: 3.25
Analiza: Pojedynek bardzo ciekawy, Soeda od swojego dzisiejszego rywala jest bez wątpienia bardziej znany, co pokazuje chociażby jego miejsce w rankingu 99 przy 251 Capkovica. Niestety na Soede spadło nieszczęście, niecały tydzień temu zmarła mu matka. Japończyk kompletnie się zablokował. Po świetnym turnieju w Chennai, w którym wyeliminował Warinke, Dodiga popełnia katastrofalne błędy, bardzo szybko się denerwuje. Odpuścił sobie Australian Open gdzie odpadł w kwalifikacjach ze słabiutkim Malchanowem. W wywiadach informował o odpoczynku od tenisa, nie daje mu to tyle radości po stracie najbliższej osoby. Wszystko wskazuje na to, że dzisiaj przegra i da sobie spokój z tenisem na jakiś czas. Natomiast Capkovic posiada niesamowite warunki do gry na twardej nawierzchni. W jego rozwojowi przeszkadza mu częsta zdolność do kontuzji. Jednak ostatnio gra przyzwoicie. Serwuję mocno, w związku z czym ciężko go złamać. Nie boi się ryzyka. Nie przyjechał do Ameryki, by po 2 spotkaniu już się pakować i wracać do rodzimego kraju jakim jest Słowacja. W przypadku Soedy, Japończyk chce sobie posiedzieć w Ameryce by ukoić ból po stracie Matki. Kurs wysoki warty gry.
http://www.tenislive.pl/mezczyzni/aircel-chennai-open-chennai-2012/

⛔100

andawe 1,5K

andawe

Użytkownik
Dyscyplina - Piłka nożna PNA
Spotkanie - Wybrz.Kości Słoniowej - Burkina Faso
Typ - dodatkowa liczba goli ? powyżej 4,5
Kurs - 7.00
Buk - Bet365
Analiza :

Za niespełna 2 godz. rozpocznie się spotkanie w grupie B pomiędzy WKS a Burkina Faso niewątpliwie faworytem tego spotkanie jest zespół WKS . WKS ma już na swoim koncie 3 pkt. po pokonaniu Sudanu ale zaledwie 1:0 bramkę na wagę 3 pkt. strzelił D.Drogba . Natomiast Burkina ma 0 konto po porażce z Angolą 1:2 . Dlatego uważam że może to być bardzo ciekawe spotkanie . Nie wiem dlaczego trener Burkina Faso w pierwszym spotkaniu pozostawił na ławce rezerwowych swoją najlepszą gwiazdę Prejuce Nakoulma dlatego liczę że dziś wyjdzie w podstawowej 11 i trochę namieszać pod bramką Słoni . Z drugiej strony WKS ma naprawdę dużą siłę rażenia bo oprócz wspomnianego D.Drogby znajdują się jeszcze tacy piłkarze jak Gervinho, Max Gradel, Seydou Doumbia,Salomon Kalou i Yaya Toure tak więc jak widać potencjał jest i myślę że z meczu na mecz Słonie zaczną się rozkręcać . No a w WKS widzę też Salomon Kalou i Yaya Toure którzy mają umiejętności aby sforsować defensywę nawet tak dobrej drużyny, jak &quot;Słonie&quot; . Patrząc w przeszłość to między nimi padało już dosyć dużo goli np. 3:2 albo 5:0 i na coś podobnego liczę i myślę że piłkarze Burkiny są w stanie jakieś gole dziś strzelić . Jak będzie przekonamy się za niedługo . Pozdrawiam !

⛔100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom