Dyscyplina:
Piłka Nożna - Anglia, Premier League
Godzina:
15:05
Spotkanie:
Manchester United - Manchester City
Typ:
Man. City wygra dokładnie jedną bramką.
Kurs:
4.31
Bukmacher:
Bet-at-home
Analiza:
Witam ponownie ????
Na zakończenie weekendu szykuje nam się bardzo ciekawe spotkanie, a mianowicie kolejne derby, tym razem Manchester'u.
Niedziela, wygodny fotel i pełen emocji mecz - tak drogie Panie ???? jutro Wasi faceci nie będą odrywać wzroku, tak dla odmiany od ekranu xD
Oczywiście zapowiada się emocjonujący mecz, bo po derbach nie spodziewam się niczego innego. Wiem, czasem takie hity przeradzają się w nudną i taktyczną walkę.
Nie będzie tak się działo jednak w tym meczu.
Pierwsze co mi przychodzi do głowy to granie Over'a. Obie drużyny ustawione na atak, nie mają problemu ze zdobywaniem bramek.
City w ostatnich meczach zdobywa przynajmniej jedną bramkę, również w bezpośrednich spotkaniach widać, że nie mają problemy z przełamaniem defensywy rywala, mimo iż Old Trafford do łatwych terenów nie należy.
MU właśnie wróciło z ciężkiego meczu na trudnym rosyjskim terenie, mimo to bramkę zdobyli. Ładnie także ładują gole grając u siebie.
W ciągu ostatnich pięciu spotkań, tylko raz zostali bez bramki, a tak to przynajmniej dwie aplikowali rywalom.
Jednak nie zmierzam tu w stronę Over'a. Poszukam czegoś atrakcyjniejszego, chcę tylko wykazać, że drużyny są ofensywnie nastawione i szykuje się niezła batalia.
Co do obrony, to obie drużyny do tej pory w lidze straciły tyle samo bramek, z czego spora część dzięki wypadkowym meczom: z The Gunners, Diabełki na wyjeździe, oraz Citizens także na wyjeździe na White Hart Lane.
Dużo może zależeć od dyspozycji Joe Hart'a, który pokazał się rewelacyjnie w ostatnim czasie w
CHL przeciwko niemieckiemu klubowi.
Nie jednokrotnie uratował wtedy City. Dużo też zależy od lidera obrony błękitnych Vincent'a Kompany. Widziałem w niektórych źródłach niepewność występu, ale myślę, że kapitan poprowadzi drużynę w tych derbach.
Bardzo liczę też na jednego z najlepszych defensywnych pomocników, jedynego w swoim rodzaju Yaya Toure. Potrafi walnąć bombę z zaskoczenia, a także być filarem obrony City.
Co do Manchester'u United to przyznam, że o ich obronie niewiele wiem, pamiętam jak kiepsko szło w zeszłych sezonach, ale po ostatnich wynikach widać, że się znacznie poprawiło.
Atak mają dobrze zorganizowany. Asysta Maty w meczu z Wilkami była przyjemnością dla oka, a nowy napastnik Martial zaczyna się dobrze wpasowywać w drużynę.
Podsumowując: United będą zmobilizowani ze względu na derby, jednak jeśli chodzi o pozycję w tabeli to powoli swoim krokiem idą ku górze. Wątpię, aby uważali że ograją City 4:0 lub wyżej i zasiądą na fotelu lidera.
Dla czerwonych wiadomo, komplet punktów u siebie będą chcieli zachować, ale i remis rozpaczy nie przyniesie.
City zaś zostało wyprzedzone przez Arsenal, więc na pewno ich mobilizacja będzie większa, zarówno ze względu na derby, jak i ze względu na odzyskanie fotelu lidera. Niby remis też im da to miejsce ze względu na bramki, ale wątpię aby The Citizens taka opcja satysfakcjonowała.
Obie drużyny, pełne aspiracji, gorejące do walki, nastawione bardzo ofensywnie - jak to się zakończy ?
Jestem przekonany, że na korzyść drużyny gości. Ekipa Diabłów na 100% uderzy na przeciwnika, jednak tylko część z tego przełoży się na wynik.
Ekipa z Etihad, biorąc pod uwagę wszystkie atuty okaże się skuteczniejsza. Ale jak to ? Obie drużyny tracą tyle samo bramek, dużo też strzelają ...
A wyglądać to będzie następująco: Diabły będą atakować mocno, ale obrona City, mimo grania na wyjeździe to udźwignie. Toure, Kompany i w świetnej dyspozycji bramkarz Joe Hart napewno ograniczą celne strzały na bramkę.
Może być dużo rożnych w tym meczu. 2.48 kurs na Over 12 kornerów w
Bet-at-home
Błękitni natomiast zaatakują równie niemiłosiernie, mimo braku rozegrania Silvy, czy wykończenia Aguero. Nowe nabytki w postaci Kevin'a i Raheem'a spisują się dobrze w ofensywie City, a jak wspomniałem może Yaya dorzuci jakąś niespodziankę xD
Obrona czerwonych wygląda mniej solidnie, mimo takiej samej liczby straconych bramek.
Gdybym miał przewidywać, to City trafi 2 bramki z akcji, United jedną z kontry ( może nawet trafią jako pierwsi ) Wynik 1:2 na korzyść The Citizens.
Oczywiście mogą się zdarzyć odchylenia, w postaci defensywnych ustawień, gdzie obstawiłbym 0:1, lub znacznie bardziej zaciętej walki i wtedy obstawiałbym 2:3.
Koniec końców, zostaje przy stwierdzeniu, że komplet punktów wyjedzie z Old Trafford razem z ekipą z Etihad Staduim. Mimo to nie spodziewam się totalnego pogromu i jestem pewny, że zwycięstwo Manchester'u City będzie jednobramkowe.
Co by nie było, zapowiada się bardzo ciekawy mecz, pomiędzy dwiema utalentowanymi i utytułowanymi drużynami, więc zapraszam wszystkich przed ekrany ???? pozdrawiam: KaZim ;D
100