Dyscyplina:
Tenis WTA Championships Single
Spotkanie: Angelique Kerber- Na Li
Typ: Kerber
Kurs: 2,37
Bet365
Analiza: Trzeci dzień mistrzowskiego turnieju pań w Stambule, a zarazem trzeci, pożegnalny mecz wielkiej (jak dla mnie w tym turnieju) Andżeli. Ktoś pomyśli, dlaczego "wielkiej", przecież odniosła dwie porażki, ale za to w jakim stylu? Kerber przegrała swoje mecze zarówno z Williams, jak i wczoraj z Azarenką, czyli z dwiema najlepszymi rakietami świata w obecnej chwili, jednak były to porażki niezwykle pechowe, szczególnie wczorajsza z Białorusinką, gdzie po heroicznej walce o każdą piłkę, wygranym pierwszym secie w tie-breku, do 10, choć przegrywała już 2:6 i dwóch piłkach meczowych w drugim secie przy stanie 5:4 uległa aktualnej rakiecie
numer 1. W dodatku nie był to słabszy dzień Viktorii, ba grała świetnie, jednak nadludzki wysiłek i obrona przed potężnymi pociskami przeciwniczki pozwoliła Niemce, polskiego pochodzenia napsuć tyle krwi swojej rywalce, mimo starań to nie wystarczyło.
Cóż więcej o Andżeli, fenomenalna obrona, bardzo dobry serwis, we wczorajszym spotkaniu potrafiła pokusić się o asy nawet z drugiego podania, do tego bardzo dobrze porusza się po korcie i świetnie "czuje" grę, te walory jak dla mnie są wystarczające by w dzisiejszym spotkaniu z Li postawić ją w roli zdecydowanej faworytki. W dodatku praktycznie przesądzone jest, że będzie to jej ostatni mecz, więc zapewne da z siebie maximum.
Na koniec słowo o reprezentantce Chin, która swoją grą nie przekonuje mnie od dłuższego czasu, we wczorajszym spotkaniu z amerykanką nie pokazała nic szczególnego, zawodził ją nawet jej najjaśniejszy punkt czyli backhand. Miała swoją szanse z Sereną przy stanie bodaj 4:1 jednak jej nie wykorzystała i dosyć szybko, łatwo pozwoliła Williams (w bardzo słabej dyspozycji) się odłamać i w konsekwencji przegrać seta, a o drugim nie ma nawet co wspominać.
Tyle ode mnie, dla odważnych polecam typ na dokładny wynik 2:0, jednak dzisiaj osobiście zagram nadzwyczaj asekuracyjnie..

100