Dyscyplina: Piłka nożna, EURO
Godzina: 21:00
Spotkanie: Chorwacja-Portugalia
Typ: Chorwacja
Kurs: 2.70
Bukmacher: Bet365
-Siema Buku. Przyszedłem zapytać jaki dajesz kurs na Chorwacje jutro?
-2.7
-Hahahaha widzę, że
humor dopisuje, ale pytam na serio.
-Ale ja mówię serio
-Chuchnij
-...
-Tak myślałem, piłeś.
-...
-Imieniny
BetClica. Zgadłem?
-Noo
-I pewnie wszyscy wystawili tak niedorzeczne kursy,co? Tak wogóle to jakim cudem bukmacher może obchodzić imeininy? Zresztą nie ważne, bardzo chętnie pozbawię was pieniędzy, sami się o to prosicie.
Serio co jak co, ale ten kurs jest szalony.
Spójrzmy może najpierw na Portugalię. Trafili w grupie na europejskiego średniaka, czyli Austrię, Isladię(320 tyś mieszkańców, więcej w Polsce ma: Warszawa,Kraków, Łódź, Wrocław, Poznań, Gdańsk, Szczecin, Bydgoszcz oraz Lublin. Wyobrażacie sobie reprezentację Bydgoszczy na Euro?), i Węgry(4 ekstraklasowiczów
). No, trzeba przyznać mocarnie. Więc jak sobie radzi bądź co bądź wciąż Europejski potentat, z wieloma znakomitymi piłkarzami w składzie oraz samym Ronaldo? Awansuje z 3(!!!) miejsca, nie wygrywa żadnego ze spotkań. Takiego burdelu w grze obronnej chyba nie widziałem u żadnej z drużyn na tym turnieju, może oprócz Rosji. Każdy atak rywali, a było ich nie wiele, no bo ile takie potęgi mogły sobie stworzyć tych sytuacji, siały postrach w sercach Portugalskich kibiców, i niemal każdy kończył się bramką. Nie mam pojęcia z czego to wynika, ale wydaje mi się, że Ci gracze są źle przygotowani mentalnie do turnieju w F. Santosie brak mi trochę charyzmy, ikry. Najlepszy przykład? Końcówka meczu z Węgrami. Wynik 3-3, obie drużyny dowiadują się, że taki wynik daje im awans. Drużyna Madziarzy zaczyna klepkę na czas na swojej połówce pomiędzy obrońcami, a bramkarzem. Im się nie dziwię oni mają w tym momencie pierwsze miejsce w grupie. Natomiast zszokowany byłem postawą rywali. Otóż Ronaldo i spółka wogóle nie atakują, zadowala ich 3 miejsce w grupie, za Węgrami i Islandią. WTF? Jeden z faworytów całego turnieju(trochę na wyrost, ale jednak) wykazuje całkowity brak ambicji. Jeden Renato Sanchez młokos, nieśmiało rusza do piłki, ale oczywiście sam przeciwko pięciu rywalom nie daje sobie rady. Kosmos. Co do ataku to przewaga w każdym meczu jest faktem. Ale z drugiej strony przecież nie możliwym jest aby to
Islandia, czy
Austria mogły dominować, no nie realne. Czy z Chorwatów będzie można tak łatwo zdominować? No nie sądze. W dodatku w oczy raziła nieskuteczność Portugalczyków. Przytoczę tu tylko Ronaldo. 30 strzałów zamienione na 2 gole, zmarnowany rzut karny. A grał na takich obrońców jak Guzmics (9 miejsce w naszej lidze, na codzień ściera się z takimi tuzami jak Korzym, czy Kędziora).
Po przeciwnej stronie Chorwaci. Bardzo charakterna drużyna z Bałkanów. W grupie z Turcją, Czechami, i Hiszpanią. Na papierze trudniejsza grupa, w realu trochę słabsza(nie liczę tu Hiszpanów oczywiście, porównuje Turków z Islandią na przykład). Z Turcją multum sytuacji jednak tylko jedna zamieniona na bramkę, niby słabo, ale cały mecz pod kontrolą. Meczu z naszymi sąsiadami nie oglądałem, ale tam też ponoć dominacja, i bardzo frajersko oddane 3 pkt. No i zostaje nam bardzo emocjonujący mecz z wciąż aktualnym mistrzem Europy, Chorwaci grają bez swojego najważniejszego zawodnika czyli Modricia. Jasne to już nie jest TA
Hiszpania, ale wciąż jeden ze ścisłych faworytów(tak się chyba nie mówiâścisły faworytâ, ale wiecie o co kaman). No i Chorwaci grają w tym meczu bardzo dobrze, potrafią kilkukrotnie zagrozić graczom z półwyspu Iberyjskiego. Odrabiają straty, a w końcówce Perisić gwarantuje swoim kolegom grę w łatwiejszej części drabinki oraz pierwsze miejsce w grupie(z Hiszpanią!).
Nie dość, że Chorwaci wydają się być lepszą drużyną, to jeszcze o wiele bardziej charakterną od swoich dzisiejszych rywali. Niemal wszystko przemawia dziś za Chorwatami(wyniki, jeden dzień dłużej na odpoczynek, team spirit). Skąd więc taki kurs? Nie mam pojęcia, ale pobieram bez żadnego wahania.
Powodzenia
Ps:Sorry za ten suchy dialog na początku, ale nie mogłem się powstrzymać. Mam nadzieję, że admini wybaczą.
100