>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 25.05.2013 (sobota)

Status
Zamknięty.
pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Zawisza Bydgoszcz - Olimpia Grudziądz
Typ: Zawisza ( - 1 )
Kurs: 2,25
Bukmacher: Expekt

No to zapowiada się ,dziś chyba masówka na Zawisze. Bydgoszczanie by awansować muszą dziś koniecznie wygrać. Każdy inny wynik niżeli wygrana sprawi, że szansa awansu może znacznie się oddalić. O mobilizacje w szeregach gospodarzy możemy być zatem dzisiaj spokojni. Kolejnym plusem tego typu, jest sytuacja kadrowa jaka obecnie panuje w zespole Zawiszy. Za kartki nikt nie pauzuje a i kontuzjowanych także brak. No może wyjątkiem jest Nawotczyński ,ale o jego występie zadecydują zapewne lekarze przed samym spotkaniem.
Odmienne nastroje panują wśród gości. Po bardzo dobrej rundzie jesiennej, i przyzwoitym starcie rundy wiosennej podopieczni Tomasza Asenskego, w maju stracili iskre. Czyżby kontuzja ich najlepszego strzelca była tego powodem? Jedno jest pewne. Ich sytuacja kadrowa wśród zawodników grających ofensywnie jest nie do pozazdroszczenia. Kontuzjowany jest Adam Cieśliński,Piotr Ruszkul oraz Maciek Rogalski. Ponad to szkoleniowiec Olimpi nie może skorzystać z usług Darka Kłusa. Zapewne poraz kolejny szanse na szpicy dostanie Janek Pawłowski.
✅ 125

Otrzymane punkty reputacji: +1
Z 78

ziom157

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, ATP - SINGIEL: Nice (Francja), ziemna
Spotkanie: Montanes A. (Esp) - Monfils G. (Fra)
Typ: Montanes +1,5 Seta
Kurs: 1,90
Bukmacher: Pinnacle SPorts
Analiza:
Dziś Finał w Niceji. Bardzo dobrze znany zawodnik Monfils zagra z Montanesem który jest bardzo groźny na tej nawierzchni. W tym spotkaniu zdecydowałem wytypować że Montanes ogarnie minimum 1 seta w tym meczu. Francuz można powiedzieć że gra w swoim kraju to jest duży atut. Jest on zdecydowanym faworytem do zwycięstwa według bukmacherów. Jednak ja nie jestem zdecydowany do końca że Francuz da radę. Hiszpan jest dosyć znany w grze na mączce i to jest jego nawierzchnia. Montanes na swojej drodze do Finału pokonał dotychczas takich zawodników jak Hanescu V. 2-0 , oraz dwóch Francuzów Mathieu 2-0 i Rogera Vasselina 2-1 ale ostatni set wygrany był bez straty gema 6-0. Dodam że Hiszpan rozegrał o jeden pojedynek mniej od Francuza. Co może być dziś znaczące dla niego,będzie na pewno mniej zmęczony. Natomiast Francuz w tym turnieju rozpoczął od Kwalifikacji. Na koncie ma w Niceji rozegrane 4 spotkania. Wygrał między innymi z Giraldo 2-1, ze słabo dysponowanym Fabio Fogiinim 2-0, kolejnym jest Hasse 2-0 no i Andujar 2-0. Porównując przeciwników obu zawodników,można powiedzieć że trafiali na takich zawodników którzy w przeszłości nie odnosili większych sukcesów. Hiszpana na pewno dziś stać na ugranie choćby seta. Bilans zwycięstw na mączce jest po jego stronie 2-0. Dokładnie 16 Kwietnia obaj zawodnicy rozegrali ze sobą spotkanie na mączce. Wygrał wtedy
Montanes 2-1. Drugie zwycięstwo jest po kreczu Monfilsa. Hiszpan jest bardzo groźny na ziemnej nawierzchni. Ma dobry serwis jak i posiada jednoręczny prawy backhand który często myli zawodników ,gdzie może polecieć piłka. Dużo zależy od tego czy Montanes będzie chciał wygrać czy odpuści spotkanie i będzie przygotowywał się na Roland Garros. Czas pokaże.
✅ 90

Otrzymane punkty reputacji: +4
Y 1

yama

Użytkownik
Dyscyplina - Piłka nożna Japonia J-League
Spotkanie - Cerezo Osaka - Nagoya
Typ - 2
Kurs - 3.15
Buk: Pinnacle Sports
Analiza:
O godzinie 12.00 rozpoczyna się ostatni mecz kolejki, w którym gospodarze zajmujący obecnie 6 miejsce w tabeli podejmą na własnym stadionie drużyną z 14 miejsca znajdującą się tylko 3 punkty nad strefą spadkową. Uważam, że Nagoya nie jest drużyną złą, dodatkowo zespół z Osaki nie odniósł zwycięstwa w żadnym z czterech ostatnich spotkań rozgrywanych na własnym stadionie. Nagoya po ostatniej serii czterech porażek z rzędu z całą pewnością potrzebuje tego zwycięstwa, aby zapewnić sobie bezpieczny dystans do strefy spadkowej. Gospodarze nie zaliczają się obecnie do najlepszych drużyn w lidze pod względem występów na własnym boisku, więc myślę, że są na to dzisiaj spore szanse.
⛔ 100

buleczka 4,2K

buleczka

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka nożna, finał Ligi Mistrzów
Spotkanie: Borussia - Bayern
Typ: dokładny wynik 1:1 (w regulaminowym czasie gry)
Kurs: 5,00
Bukmacher: Bwin

Analiza:
Niby Bayern jest tu faworytem, ale to jest finał i tu wszystko może się zdarzyć. Wynik będzie zależał od dyspozycji dnia. Sądzę, że zobaczymy dogrywkę. Do tej pory na 20 finałów Ligi Mistrzów 6 razy potrzebna była dogrywka. W tej edycji Champions League, z tego co pamiętam, nie zobaczyliśmy w fazie pucharowej ani jednej dogrywki, co do tej pory się nie zdarzało. Ostatni mecz tej edycji, więc liczę nie tylko na emocje, ale i na dogrywkę. W finałach dużych imprez faworyt nie zawsze wygrywa. W lidze Mistrzów tylko 54% finałów kończyło się wygraną faworyta w regulaminowym czasie gry. Ta statystka pokazuje, że jednak w finale może wszystko się zdarzyć. Przypomnę finał z tamtego roku, gdzie Bayern miał rozjechać Chelsea na własnym stadionie.
Dlaczego typuję akurat 1:1? Z obu stron mamy prawdziwe armaty i maszynki do zdobywania bramek, więc sądzę, że zobaczymy bramki. Myślę też, że żadna z drużyn nie będzie chciała się w pełni odkryć. Grę będzie prowadził Bayern, Borussia będzie kontrowała. Chociaż wcale nie zdziwi mnie to, że przez pewnie okres w meczu to jednak Borussia będzie potrafiła zdominować Bayern. Mecz wg mnie na remis. Obie drużyny znają się. Często takie finały, w których grają drużny z jednego kraju, przynoszą remis. Przypomnę finał Man United - Chelsea 1:1 czy też Juventus - Milan 0:0. Drużyny znają się bardzo dobrze, więc nie będą chciały się odkryć. Poza tym większa presja wg mnie jest na piłkarzach Bayernu. Już rok temu balonik był nadmuchany, a teraz jest podobnie. Bayern musi wygrać, bo po pierwsze jest faworytem, a po drugie nie może przegrać kolejnego finału z rzędu. Jak presja działa na piłkarzy Bayernu mogliśmy zobaczyć rok temu.
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +12
R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis, ATP Dusseldorf, 25.05 13:45
Begemann/Emmrich - Huey/Inglot
typ: 2-0
3,3
Tobet
Analiza
Dzis finaly turnieju w Dusseldorfie, ja wybralem pojedynek deblowy pomiedzy reprezentantami gospdoarzy, Begemannem i Emrichem, a naprzeciw nich stana Huey i Inglot. Cala czworka to typowi deblisci, ktorzy w singlu pojawiaja sie z rzadka. Niemcy stracili w tym turnieju jak do tej pory seta. Wydaja mi sie byc para ktora swietnie czuje sie na cegle. Sa rowniez w bardzo dobrej dyspozycji, wygrywaja mecz za meczem, przed tygodniem zwyciezyli w duzej imprezie w Rzymie. Huey i Inglot zdecydowanie preferuja szybsze nawierzchnie, staraja sie grac bardzo ofensywnie, dlatego cegla nie do konca im odpowiada, gdyz wymaga odrobiny wiecej gry kombinacyjnej. Jest to dla nich pierwszy turniej na europejskiej ziemi, co pokazuje, ze nie jest ona ich ulubiona nawierzchnia. Dzis Niemcy beda mieli po swojej stronie rowniez rodzinne korty oraz fanatycznie reagujaca publicznoscia, te wszystkie aspekty ktore tu wymienilem powinny przechylic szale zwyciestwa na korzysc Begemanna i Emmricha.
✅ 230

pele1921 912

pele1921

Użytkownik
Dyscyplina : Siatkówka, Mecz Towarzyski
Spotkanie : Polska - Serbia
Typ : Polska -1,5 seta
Kurs : 1,75
Bukmacher : Expekt
Analiza :

Sezon reprezentacyjny dla Polaków rozpoczął się wczoraj. Zainaugurowali go zwycięstwem nad reprezentacją Serbii w stosunku 3 do 1. Wynik na laikach może robić wrażenie, w końcu Serbowie to aktualni mistrzowie Europy, natomiast gdy się głębiej przyjrzymy nie jest tak kolorowo. Podopieczni Igora Kolakovica przyjechali do Milicza w rezerwowym składzie, mimo to, ci w większości mało znani zawodnicy potrafili nawiązać w miarę równą walkę, ale niestety lepiej już nie zagrają.
Nieważne w jakim zestawieniu wyjdą Polacy, będą mieli nad Serbami przewagę. Podejrzewam, że dzisiaj zamiast Żygadły zagra Drzyzga, zamiast Bartmana Konarski i tak dalej. Według mnie zmiennicy są równie mocni co gracze z pierwszej szóstki. Anastasi ma z czego wybierać i tak jak pisałem wcześniej, na kogo by nie postawił - mecz będzie wygrany.
Zagrywka - tym udało się wczoraj postraszyć rywali. Do poprawy praca na linii blok-obrona, patrząc na grę naszych siatkarzy można było odnieść wrażenie, że nie do końca dogadali się co do zamykania kierunków ataku rywali. Przyjęcie na dobrym poziomie, jedynie Zatorski musi odzwyczaić się od krycia tak dużej części parkietu jak to było w Bełchatowie, tutaj przyjmujący go odciążą.
Akcje ofensywne to kwestia dogadania się z rozgrywającymi.
Nie chce mi się wierzyć, że Serbia tak okrojonym składzie będzie w stanie choć na chwilę zagrozić drużynie, która ma wszelkie podstawy do zdobycia mistrzostwa Europy 2013.
⛔ 100

kubarks 5,4K

kubarks

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Litwa, A-Lyga
Spotkanie: 17:00 Zalgiris Vilnius - Dainava Alytus
Typ: over 2,5
Kurs:
1,40
Bukmacher: bwin
Analiza:
Najlepsza drużyna ligi litewskiej po 11 kolejkach, Żalgiris Wilno gra z przedostatnią w tabeli Dainavą Alytus. Na Litwie liczą się de facto tylko 3 zespoły, wspomniany Żalgiris z dwoma Polakami w składzie (Biliński, J. Wilk), Atłantas Kłajpeda i Ekranas Poniewież.
Wracając do meczu:
H2H: 8-0-0 na korzyść gospodarzy ✅
Dlaczego over 2,5 ?
Ostatnie mecze między tymi zespołami:
Zalgiris Vilnius - Dainava Alytus 3:0 ✅
Zalgiris Vilnius - Dainava Alytus 2:1 ✅
Zalgiris Vilnius - Dainava Alytus 3:0 ✅
Zalgiris Vilnius - Dainava Alytus 3:1 ✅
Zalgiris Vilnius - Dainava Alytus 4:0
✅
Bilans Żalgirisu w meczach u siebie:
4W-0R-1P 9:4 ✅
Bilans Dainavy na wyjazdach:
0W-1R-5P 3:18 ✅
Statystyka:
Żalgiris strzela średnio co mecz 2,36 gola. Ostatni mecz wygrali 7:0 z Taurasem. Jako ciekawostka, 6 bramek padło w drugiej połowie, z czego 3 padły po tym jak jeden z graczy z Wilna otrzymał czerwoną kartkę ! ✅
Żalgiris traci średnio co mecz 0,45 gola, w przeciwieństwie do gości którzy tracą na wyjazdach 3 gole ✅

Podsumowując, wszystko wygląda bardzo obiecująco ????​
✅ 40

Otrzymane punkty reputacji: +1
P 13

peltis

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Polska Ekstraklasa
Spotkanie:Lech Poznań - Podbeskidzie Bielsko-Biała
Typ: Lech Handicap -2,5
Kurs: 4,30
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Spotkanie pomiędzy drużynami dla których ten mecz jest bardzo istotny. Lech wciąż ma szanse na wygranie ligii, a Podbeskidzie na utrzymanie. Po ostatniej porażce Lecha z Legią wydawało się że sprawa mistrzostwa jest już roztrzygnięta, jednak ostatnia wpadka drużyny ze stolicy (1-1 z Widzewem) daje nadzieję Poznaniakom. Lech gra bardzo dobrze stąd typ na wysokie zwycięstwo. Przecież Podbeskidzie to ostatnia drużyna w tabeli, więc kurs jak najbardziej zachęca. Co może martwić to fakt, że siła ataku Lecha jest dość słaba przez dużo kontuzji, a ławka rezerwowych jest po prostu kiepska. Myślę jednak, że wiara w Poznaniu jest olbrzymia a kibice pomogą zawodnikom w okazałym zwycięstwie. Fakt że Poznań to już nie jest twierdza nie do zdobycia, Lech gra słabo na swoim stadionie w tym sezonie, ale nie oszukujmy się z takim Podbeskidziem powinni sobie poradzić. Choć oczywiście wszyscy pamiętają o tym że drużyna z Bielska potrafi grać z mocnymi drużynami i pokazali to wielokrotnie. Typ na handicap 2,5 bo w przypadku szybkiego objęcia prowadzenia przez Lecha Podbeskidzie będzie musiało rzucić się do ataku i wtedy Lechici będą mogli spokojnie kontrować drużynę gości.
⛔ 100

bartek122 159

bartek122

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Węgry: NB I
Spotkanie: Honved - Egri
Typ: 1 ( hendi -4 : pierwsz drużyna wygra 4 bramkami = zwrot )
Kurs: 5,25 -&gt; 5,0
Bukmacher: bet365
Analiza:
Na dziś przygotowałem z ligi Węgierskiej. Faworyt tego spotkania jest oczywisty, Henved jako gospodarz tego spotkania powinien gładko wygrać tę rywalizacje, a dlaczego? a no bo są lepsi ???? No to do konkretów, Gość to drużyna Egri która jest na ostatnim miejscu w tabeli i ma zaledwie 15 punktów i już jest wiadomo że spadną
bilans bramkowy do tej pory po 28 meczach to 23:61 więc bardzo dużo tracą i mało strzelają, nie ma całego gola na mecz. . . Grają mecz o nic. 3 spotkania pomiędzy tymi drużynami i to Honved wygrał wszystkie, wynikami na wyjeździe 3:0 oraz 3:1 oraz u siebie raz 7:0, może i to tylko szczęście i jakieś inne czynniki wpływały na ten wynik ale uważam że dużo lepsi są na własnej murawie zawodnicy Honved. Do końca sezonu pozostało zaledwie 2 spotkania, w górnej części tabeli bardzo ciasno, walka jest jedynie o LE gdyż awans do LM wywalczył sobie zespół Gyor. Potencjalnie jeszcze 4 drużyny mają szanse na Lige Europejską a więc jest o co walczyć, Gospodarze tego spotkania mają 48 punktów tyle samo co drużyna wyżej i brakuje mu do 2 miejsca tylko 3 oczka. Strzelonych bramek mają strzelonych prawie najwięcej, tylko ulegają liderowi tabeli, zdołali ustrzelić 46 goli do tej pory, i liczę że poprawią ten bilans. Ostatnie bardzo dobre 5 spotkań, 4 zwycięstwa i jeden remis, strzelonych 11 bramek i tylko 2 stracone. Takie i inne argumenty przeważają jak dla mnie na drużynę Honved ze to oni zdołają wygrać to spotkanie różnicą 5 goli. Powodzenia.
⛔ 100

S 108

suri

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Norwegia, Tippeligaen.
Spotkanie: Molde - Honefoss
Typ: 2
Kurs: 7.00
Bukmacher: bet365
Analiza:
Mecz nawyższej ligi rozgrywkowej w Norwegii.
Kursy na to spotkanie, delikatnie mówiąc, dziwne. Gospodarze zajmują ostatnie miejsce w tabeli ligowej, ostatnio praktycznie bez formy, szczególnie dużo przegrywają u siebie. Dziś wystąpią w osłabieniu, Martin Linnes będzie pauzował za czerwoną katrkę. W ostatnim meczu nie oddali żadnego strzału na bramkę przeciwnika, przedostatni mecz to pogrom u siebie 1:5 z nierówno grającym Haugesundem. Faworytami według bukmacherów są chyba wyłącznie przez pryzmat zeszłego sezonu.
A goście? W bardzo dobrej dyspozycji, dużo wygrywają, ostatnio zanotowali tylko jedną porażkę, w wyrównanym meczu po walce, 1:2 z silnym Rosenborgiem, przedstawicielem Norwegów w LE.
Moim zdaniem, powinni zwyciężyć przyjezdni, no i ten zachęcający kurs....
A x2 to już poprostu prezent.
⛔ 100

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Cracovia - Polonia Bytom
Polonia Bytom/Cracovia (HT/FT)
29,00
Bet365

Polonia ostatnio sporo punktuje. Głównie u siebie, ale ostatnio mało brakowało by wywieźli 3 punkty z Grudziądza. Stracili bramkę w ostatniej akcji meczu, a po drodze mieli jeszcze swoje okazje m.in sam na sam.

Ja dla Cracovii nie przewiduję łatwego spotkania. Rywal w gazie, a mogą go zlekceważyć. Nie tak dawno grali z Wartą Poznań i w pierwszej połowie górą byli goście, którzy na wiosnę grają dużo gorzej niż Polonia Bytom.

Cracovia do dzisiejszego meczu przystąpi osłabiona. Zabraknie Mateusza Żytko, Bartłomieja Dudzica, Mate Lacicia, Vladislava Romanova i Mariana Jarabicy.

Gospodarze raczej nie gromią, a mecze często kończą po sporych męczarniach.

Liczę na lepsze wejście w mecz przez Polonię Bytom podobnie jak było to w ostatnim meczu. Kurs wysoki, warto spróbować. Cracovia przeprowadziła podobny scenariusz w meczu z Wartą.
Za drobne warto spróbować.
⛔ 100

dibetto 152

dibetto

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna
Spotkanie: Odra - LKS Czaniec
Typ: 2
Kurs: 3,35
Buk: Tobet
Analiza: Czaniec przegrał ostatnio u siebie z Odrą Opole 4-0. Ale Opole ma najmocniejsza drużynę w III lidze i w Wodzisławiu też wygrało bez większego problemu. Widziałem mecz i kręciło się wokół podobnego wyniku. Odra grała ostatnio w środę i przegrała na wyjeździe 2-1 mimo prowadzenia 1-0. Sądzę że mogą byc wodzisławianie trochę podmęczeni. Czaniec miał wiecej czasu by przygotowac się do tego arcyważnego meczu. arcyważnego bo ma 3 pkt przewagi nad strefą spadkową i traci 2 do Odry. Jeśli wygra przeskoczy Odrę w tabeli. Odra bez podstawowego napastnika - Staszewskiego, który ma kontuzję. Dzisiaj pada w Wodzisławiu, więc goście którzy będą kontrować mogą mieć sporo pociechy z indywidualnych pojedynków. Poza tym trzeba pamietać, ze Odra nie potrafi w tym sezonu wykorzystać zbyt często atutu własnego boiska. Dlatego uważam, że Czaniec da radę zagrać dobre zawody i ma szanse wygrać w Wodzisławiu.
✅ 235

Otrzymane punkty reputacji: +2
ciku182 182

ciku182

Użytkownik
Dyscyplina : Koszykówka
Spotkanie : Varese - Siena
Typ: under 158.5
Kurs: 1,80
Analiza:

Przed nami pierwszy półfinał włoskiej ligi. Myślę, że walka o finał będzie bardzo pasjonująca jednak minęło już 3 miesiące od momentu spotkania się obu ekip. Co oznacza że obie drużyny mogły nieco zmienić taktykę, styl gry czy też swoje składy. Moim skromnym zdaniem 1 kwarta będzie &quot;poznawanie się nawzajem&quot; czyli próby odkrycia strategii przeciwinika na to spotkanie. W 2 kwarcie zacznie się powolne, powtarzam POWOLNE rozkręcanie meczu, a dopiero w 3 i 4 kwarcie walka rozgorzeje na dobre. Jeszcze innym czynnikiem jest to, iż w ostatnim meczu tych ekip, również zagrały one pod under 158.5.
⛔ 100 brak bukmachera

M 55

mypy79

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Super Liga (Maroko).
Spotkanie: Raja Athletic Casablanca - Diffa Hassani Jdidi.
Typ: over 2,5 bramki.
Kurs: 2,55.
Bukmacher: bWin.
Analiza: W cieniu Ligi Mistrzów, dywagacji iloma to golami wygra Lech, czy prześciganiu się w spekulacjach dot. mączki na tenisowych kortach, finiszuje kolejna z lig na Czarnym Lądzie. Marokańska Batola, bo o nie mowa, dziś będzie miała nowego mistrza. Raja Athletic Casablanca w tym sezonie totalnie zdominował rozgrywki! Urzęduje na fotelu lidera nie przerwanie od... 1 kolejki, a do pełni szczęścia potrzebuje jednego zwycięstwa.
Odniesie je dzisiaj... Liczę, że w efektownym stylu, dlatego po wyższym kursie stawiam na ilość goli, a nie &quot;gołą jedynkę&quot;. Raja gra nie tylko efektownie, ale i skutecznie. Dodatkowo ostatnie pojedynki z Diffa kończyły się bramkostrzelnymi popisami zawodników obu drużyn. I chociaż przyjezdni, to ligowy średniak nie grający już o nic, to liczę iż zechce pozostawić po sobie dobre wrażenie.
Może powyższe argumenty są skromne, jednak mnie przekonują. Ekipa z Casablanki rzadko mnie zawodziła i myślę, że po &quot;festiwalu&quot; strzeleckim rozpocznie się festiwal radości ze zdobycia mistrzostwa. Bo szampany na pewno już się mrożą... :spokodfhgfh:
Moje Typy w maju:
12 typów: 9 ✅ - 3 ⛔
✅ 155

5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Piłka Nożna, LM
Spotkanie: Borussia Dortmund - Bayern Monachium
Typ: Borussia Dortmund zdobędzie bramki w obydwu połowach
Kurs: 5,25
Bukmacher: Unibet
Analiza: No i w końcu doczekaliśmy się wielkiego finału najważniejszych rozgrywek w Europie. Kto by pomyślał przed sezonem, że w wielkim finale zagrają dwie niemieckie drużyny. Przewidzieć w finale obecność Bayernu jeszcze można było, ale to, że Borussia się tutaj znalazła to już wielka niespodzianka. Trzeba jednak dodać, że Borussia Dortmund zasłużyła na ten finał. Pokonanie u siebie 4:1 Realu Madryt po przepięknym meczu robi wrażenie. Zajęcie pierwszego miejsca w arcytrudnej grupie, gdzie były m.in. Real Madryt i Manchester City to też spora sztuka, na dodatek Borussia w grupie miała 4 zwycięstwa, 2 remisy i ani jednej porażki. W całej tej edycji LM Borussia przegrała tylko jeden mecz, ten na wyjeździe z Realem Madryt, gdzie bronili sporej zaliczki z pierwszego meczu. Bayern Monachium jest uznawany za wyraźnego faworyta i z tego względu na pewno będą grać pod presją. Oni muszą wygrać LM, tego od nich wszyscy oczekują. Borussia już swoje zrobiła, oni już są zwyciężcami, więc moim zdaniem nie ma na nich tak wielkiej presji. Uważam, że Borussia zagra kapitalny mecz, strzelą gole w obydwu połowach i kto wie, moe nawet sięgną po puchar.
⛔ 100

marcin985 279

marcin985

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Mistrzów, godz 20:45
Dortmund – Bayern Monachium
TYP: over 2.5 kartek dla zespołu Dortmundu
KURS: 2,35
BUK: Tobet
Analiza:
Dzisiaj postanowiłem wybrać mecz finałowy Ligi Mistrzów gdzie zmierzą się ze sobą dwie ekipy Niemiecki a dokładniej zespół 3 Polaków czyli Dortmund z zespołem Bayernu Monachium. Faworytem są mistrzowie Niemiec czyli zespół Bayernu i uważam że nikogo to nie dziwi ponieważ w tym sezonie grają po prostu galaktyczną piłkę i nawet rezerwowymi zawodnikami potrafią wygrywać mecze. Ale obie drużyny przedstawię dokładnie bo jest to wyjątkowe spotkanie.​
Dortmund w tym sezonie prezentuje się również dobrze lecz w lidze Niemieckiej ustąpił miejsca Bayernowi i zajął 2 pozycję z dorobkiem 66 oczek o jeden więcej od zespołu Leverkusen. Wygrali oni w lidze w całym sezonie 19 meczy, 9 meczy zremisowali i jedynie 6 meczy przegrali. Strzelili oni 81 goli i stracili 42 gole i wydaję się że dużo stracili bramek ponieważ mniej goli stracił zespół Leverkusen i Bayern a Mainz ma o 2 golę więcej z tych straconych a przecież Mainz znalazł się dopiero na 13 pozycji. Dzięki 2 pozycji w przyszłym sezonie zagrają w lidze mistrzów i cel pierwszy zrealizowali. W lidze mistrzów w tamtym sezonie bardzo gładko odpadli a w tym doszli do finału i sądzę że dla każdego jest to wielkie zdziwienie co Klop zrobił z tym zespołem. Przecież jest to bardzo młody zespół a już tak dobrą piłkę gra. W fazie grupowej trafili oni do grupy śmierci z Manchesterem City, z Realem i zespołem Ajaxu. A więc jak widzimy bardzo dobre zespoły i większość nie dawała im szans na awans a nawet martwili się czy znajdą się na 3 pozycji która gwarantują grę w lidze europejskiej. Stało się inaczej zdołali wygrać grupę dzięki 4 zwycięstwom i dwóm remisom. Dzięki temu z dorobkiem 14 oczek awansowali z pierwszego miejsca a wraz z nimi Real z 11 oczkami. Każdy przecierał oczy ze zdziwienia co oni wyprawiali lecz słyszało się głosy że daleko nie zajdą ponieważ są zdecydowanie lepsze zespoły. Po fazie grupowej przyszedł czas na fazę pucharową gdzie zmierzyli się oni z Shakhtarem w 1/8 finału. Pierwszy mecz na stadionie zespołu z Ukrainy zakończył się remisem 2:2 i większe szanse dawało się na awans Dortmundowi a oni u siebie rozbili zespół Shakhtara gdzie wygrali oni aż 3:0. Dzięki temu zaczeli po woli liczyć się z tym że mogą coś zdziałać w lidze mistrzów. Przecież Shakhatar wyeliminował w wazie grupowej Chelsea a i z Juventusem grali bardzo dobrze. W ćwierćfinale szczęście się do nich uśmiechnęło ponieważ trafili oni na zespół Malagi który przeżywał złe chwile bo zespół miał problemy finansowe. W pierwszym meczu na wyjeździe zdołali oni bezbramkowo zremisować a u siebie wygrali mecz 3:2 lecz dwa gole szczelili oni dopiero w doliczonym czasie gry które dały im awans do półfinałów. Tamten mecz był meczem przełomowym dzięki któremu Dortmund uwierzył w swoje możliwości i w siłę zespołu. W półfinale rozbili oni w pierwszym meczu Real 4:1 a 4 bramki szczelił Lewy. W rewanżu mieli szczęście bo w pierwszej połowie grali bardzo dobrze lecz w drugiej w końcówce dali sobie szczelić 2 gole i do końca spotkania musieli drżeć o wynik ale na szczęście dla nich Real 3 gola nie strzelił i mogli się cieszyć z awansu do finału. I jak widać tak przebiegał sezon Dortmundu. Warto dodać że 3 Polacy w tym sezonie bardzo dobrze się w zespole prezentują i są siłą napędową zespołu.​
Natomiast Bayern Monachium ten sezon ma znakomity. W lidze niemieckiej zdołali zdobyć mistrzostwo gdzie zgromadzili oni aż 91 oczek. Wygrali oni w tym sezonie 29 meczy, 4 mecze zremisowali i jedynie 1 mecz przegrali. Strzelili oni aż 98 goli i stracili jedynie 18 bramek. Jest to naprawdę wyczyn bardzo ciężki do osiągnięcia lecz ich obrona była nie do przejścia i dużo meczy kończyło się wygraną a z tyłu grali zawsze na zero. W lidze mistrzów trafili oni do grupy z zespołem Valenci, Bate i zespołem Lille. A więc trafili do łatwej grupy gdzie zajęli oni 1 miejsce z dorobkiem 13 oczek i wygrali oni 4 mecze oraz 1 mecz zremisowali i 1 mecz przegrali. W ten łatwy sposób awansowali do 1/8 finału gdzie zmierzyli się oni z Arsenalem Londyn. W pierwszym meczu wygrali oni 3:1 i był to mecz na wyjeździe zagrali w nim bardzo dobrze a Arsenal zagrał słaby mecz. Lecz do Niemiec przyjechali bardzo zmotywowani natomiast Bayern był rozluźniony i uważał że już awansowali. O mały włos a tak by się nie stało bo Arsenal wygrał 2:0 i był bliski awansu lecz bramka stracona na własnym stadionie zdecydowała. Dzięki temu meczu Bayern uświadomił sobie że awans nigdy nie jest pewny i w kolejnych rundach grali już na 100 procent zaangażowania. W Ćwierćfinale zmierzyli się oni z moim ulubionym zespołem czyli Juventusem Turyn. Lecz Juve nie sprostało i na wyjeździe przegrali 2:0 lecz pierwsza bramka dla Bayernu nie powinna być uznana ponieważ strzelec był na spalonym ale co zrobić taka piłka. W drugim meczu Juventus atakował lecz Bayern grał bardzo dobrze w obronie i w drugiej połowie strzelili oni Juventusowi 2 gole i wygrali mecz wyjazdowy. W półfinale trafili na Barcelonę która była cieniem siebie. Bayern grał tak jak Barcelona w tamtym sezonie i mecz u siebie wygrali aż 4:0. Mówiło się że Barcelona może odrobić te straty lecz Bayern w meczu rewanżowym nie dał żadnych szans Barcelonie i wygrali oni na Camp Now aż 3:0 i zasłużyli oni na awans do finału. Taką drogę przebył Bayern.​
Jeśli chodzi o kontuzję to Burussia zagra bez:
Mario Gotze PO M:28 G:10 (zawodnik kontuzjowany) – kluczowy gracz zespołu​
A więc Dortmund musi sobie poradzić bez swojego lider czyli rozgrywającego który potrafił zagrac bardzo dobre mecze i dogrywał piłki bardzo dobrze. Co najważniejsze Gotze w przyszłym sezonie zagra w zespole Bayernu a więc w tym meczu nie będzie miał dylematu ponieważ w tym meczu nie zagra z powodu kontuzji. Ale dla jego zespołu jest to bardzo wielka strata i tą lukę ciężko będzie załatać innym zawodnikiem bo Gotze przyzwyczaił nas do bardzo dobrych podań i asyst. Ale Borussia będzie musiała sobie poradzić bez tego zawodnika.​
Natomiast Bayern zagra w tym meczu bez:
Holger Badstuber OB M:12 G:0 (zawodnik kontuzjowany) – ważny gracz zespołu​
Sadzę że jest to zdecydowanie mniejsza strata niż w zespole Borussi. A dlaczego już mówię. Niemiec grał na początku sezonu dostał kontuzję i już nie wystąpił w meczach ale godnie go zastąpił Dante który naprawdę gra bez błędu i gra bardzo dobrze. Co tu dużo mówić ja uważam że bez Badstubera Bayern w obronie gra lepiej. Ma taką płynność oraz potrafią grać bardzo skoncentrowanie. Młody Niemiec miał to do siebie że grał nonszalancko i nie potrafił szanować piłki a czasem zdarzały mu się błędy. Ja tutaj nie widzę za dużego osłabienia bo Bayern od połowy sezonu musiał sobie radzić bez Niemca i jak widzimy radził sobie bardzo dobrze.​
Oba zespoły w tym sezonie spotkały się 3 razy i dwa mecze wygrał Bayern a jeden mecz zakończył się remisem. Bayern wygrał w finale Pucharu Niemiec z nimi 1:0 i dlatego też w tym meczu mają szansę na potrójną koronę.​
Ciekawostkę podam taką że w tym sezonie dwukrotnie Bayern wygrywał już z zespołem Dortmundu. A wygrał w lidze oraz w pucharze Niemiec a czy wygrają w Lidze Mistrzów. Moim skromnym zdaniem powiem tak bo im się to po prostu należy i sadzę że spokojnie w każdej kwestią będą drużyną lepszą od drużyny Dortmundu.​
Uważam że Dortmund będzie miał więcej niż 2 kartki sądzę że nawet mogą mieć 3 kartki.​

⛔ 100

bagietka92 85

bagietka92

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Liga Mistrzów, godz 20:45
DortmundBayern Monachium
Typ: DW 0-3 Bayern Monachium
Kurs: 11,00 ~~ 5,00
Bukmacher: Bet-at-home

Bayern stoi przed ogromną szansą wygrania ligi mistrzów, także na pewno bedą grali na wysokich obrotach, zaś Borussia będzie starała się dobrze kontratakować lecz myślę, że Lewandowski i cała reszta nie strzelą nawet bramki w tym meczu. Typ bardzo ryzykowny i grany za przyzwoitą stawkę. Jak ktoś lubi ryzykować to warto zagrać. Do boju Bayern !
Pozdrówka, nara !
kiepska analiza

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom