Dyscyplina -
Piłka nożna Finland »
Suomen Cup 2013
Spotkanie -Rovaniemi - HJK
Typ - over 3.5 FT
Kurs - 2.65
Buk -
Bwin
Analiza :
Dziś czwartek i jak zwykle sucha oferta.
Liga Europejska Nam się uszczupliła do dwóch meczy, więc nie ma za bardzo w czym wybierać. Ewentualnie zastanawiałem bym się nad meczem Basel - Chelsea że do przerwy wpadnie over 1,5 bramki HT, ale ostatecznie zdecydowałem się na inny typ.
Mój typ dotyczy tym razem skandynawskich drużyn. Przeglądając ofertę zauważyłem że w Finlandii rozgrywany jest puchar Suomen Cup 2013. W tym pucharze rozgrywane jest dziś 5 meczy. Ja zwróciłem szczególna uwagę na jeden. Jak większość osób przeglądających ta stronę, (albo Ci którzy kliknęli w moich typach DZIĘKUJE) zauważyli że ostatnimi czasy skupiam się na bramkach zdobytych w meczach do HT jak i FT.
I tym razem również tak będzie. Drużyna Rovaniemi gospodarz dzisiejszego spotkania rozegra mecz pucharowy na własnym stadionie z najbardziej utytułowaną drużyną w Finnlandi. Jeżeli jest ktoś zainteresowany wszystkimi sukcesami tejże drużyny przedstawiam link do Wikipedi (
http://en.wikipedia.org/wiki/Helsingin_Jalkapalloklubi) Dodam tylko że mistrzostwo Finlandii zdobyli 4 razy pod rząd 2009,2010,2011,2012.
Generalnie to za bardzo nie interesuje mnie historia tych drużyn kto zdobywał mistrza a kto nie, raczej skupiam się na bramkach. I zaraz przedstawię Wam swoja motywację tego typu.
Wszystkie typy które stawiam podpieram statystykami, ostatnimi rozgrywanymi meczami oraz ostatnia formą. Przykładem jest wczorajszy mecz Borussi z Realem Madryt. dwa razy w grupie padł wynik over 1,5 do HT i wczoraj również się to potwierdziło.
Wracając do obecnego typu zauważyłem jedna ciekawostkę że przy 4-ech ostatnich meczach rozgrywanych między tymi druzynami padał wynik over 3,5 FT.
Oto te wyniki:
Rovaniemi HJK 1:4 10.2011
HJK Rovaniemi 5:0 08.2011
HJK Rovaniemi 5:1 06.2011
HJK Rovaniemi 4:0 09.2009
Znajdując takie statystyki dotyczące tych drużyn nie mogę przejść obojętnie obok tego typu.
Dodam jeszcze że rozgrywki ligowe w Finlandii dopiero się rozpoczęły, więc wątpię aby drużyna gości wystawiała rezerwy dając odpocząć podstawowym zawodnikom. Dodam jeszcze że po dwóch kolejkach druzyna gospodarzy zajmuje 10 miejsce na 12 możliwych (0-1-1) natomiast HJK 3-cie miejsce przy rozegranym tylko 1 meczu wygranym na wyjeździe 0-2.
Podsumowanie:
TYP: over 3.5 FT
KURS: 2.65
BWIN

100