>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 25.02.2014 (wtorek)

Status
Zamknięty.
V 0

vcramera

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Liga Mistrzów
Spotkanie: Zenit - Borussia
Typ: under 2,5 gola
Kurs: 2,18 @ Unibet
Analiza:
Dużo już na temat tego meczu zostało powiedziane i zapewne się powtórzę.
W dzisiejszym meczu Zenitu z Borussią dopatruje się raczej gry na remis. Osłabiona kontuzjami Borussia wydaje się, że nie będzie mocno atakować, ale zagra bardziej zachowawczo i moim zdaniem Zenit się do tej gry dopasuje. Myślę, że remis w pierwszej połowie jest raczej bankowy. Idąc moim tokiem rozumowania nie zobaczymy dzisiaj wielu bramek. Myślę, że mecz zakończy się jednobramkowym zwycięstwem do jaja (0), albo bezbramkowym remisem (ewentualnie 1:1). Można się też pokusić over na kartkach, myślę, że sędzia w dzisiejszym meczu pokaże przynajmniej 5 :zoltakartka: a i ???? jest możliwa. Wg mnie kurs na under 2,5 gola jest po prostu nie do przepuszczenia!
⛔ 100

krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Europa, Liga Mistrzów
Spotkanie: Olympiakos Pireus - Manchester United
Typ: Over 3.5
Kurs: 4.33
Bukmacher: William Hill

Wydaje się, że dwumecz z Olympiakosem Pireus może być trudniejszy dla Manchesteru United niż wielu przewiduje. Olympiakos to w swoje lidze absolutny hegemon z 26 spotkań wygrał 24 i 2 zremisował, strzelając przy tym 78 bramek !! Co prawda zimą stracili Konstantinosa Mitroglou ale wciąż ekipa trenera Michaela nie przestaje gromić swoich rywali (ostatnio 4-0 z OFI). Manchester United to oczywiście zupełnie inna półka ale wydaje się, że wcale nie będą mieli łatwo i szczególnie w dzisiejszym meczu w Pireusie mogą mieć spore kłopoty by osiągnąć korzystny wynik.
Ja postanowiłem nie zagłębiać się w to kto ma większe szansę na zwycięstwo w tym meczu, postanowiłem natomiast zagrać over bramkowy. Wspomniałem już jak potężną drużyną jest aktualnie Olympiakos w swojej lidze, jednak w Lidze Mistrzów też nieźle sobie radzili, wszak wygrali dwa mecze z Anderlechtem, oraz co ważniejsze okazali się w dwumeczu lepsi od Benfiki Lizbona, co dało im awans do kolejnej fazy. Dziś zapewne zrobią wszystko by wykorzystać atut własnego boisk i wypracować sobie zaliczkę przed meczem rewanżowym. Co prawda dziś zagrają bez Javiera Saviolę i Dimitriosa Siovasa oraz być może bez Nelsona Valedeza, ale przecież i MU ma swoje kłopoty kadrowe. Wiadomo bowiem, że w tej edycji Ligi Mistrzów w barwach &quot;Czerwonych Diabłów&quot; nie zagra Juan Mata, natomiast nie wiadomo czy zobaczymy na boiskuEvansa, Jonesa, Rafaela oraz Welbecka.
Olympiakos będzie chciał dziś wykorzystać atut własnego boiska, ale nie zapominajmy również o tym, że Manchester United w tym sezonie nieco lepiej gra na wyjazdach i to w meczach wyjazdowych strzela więcej bramek (25 goli z 43 strzeliła na obcych boiskach). Więc można powiedzieć, że Manchester może liczyć na bramki w dniu dzisiejszym tym bardziej, że zarówno Rooney i Van Persie mają zagrać w pierwszym składzie.
Warto również dodać już na koniec, że w do tej pory obie te ekipy grały ze sobą w Lidze Mistrzów już 4 razy. Co prawda było to już jakiś czas temu ale warto przytoczyć wyniki tych spotkań, i tak sezon 2001/02 to dwie wygrane MU 2-0 (na wyjeździe) oraz 3-0 (u siebie), sezon później natomiast MU wygrywało 4-0 (u siebie) oraz 3-2 (na wyjeździe). Jak widać bramki w tych starciach padały (i to dość sporo) i liczę, że dziś będzie podobnie.
⛔ 100

kutanga 208

kutanga

Użytkownik
⚽ Olympiakos Pireus - Manchester United
Manchester United (-1,5) ::: 4.10 ::: bet365
Wybaczcie, ale takiego kursu to dawno nie bylo. Kto pamieta czasy, ze na dwubramkowe zwyciestwo United byl taki kurs? Ja nie, i dlatego biore ten typ w ciemno. United w ostatnim meczu z Crystal Palace zagrali calkiem dobre spotkanie, pewne i zasluzone zwyciestwo 2:0 z pewnoscia podbudowalo ekipy Davida Moyesa. Najwazniejsze, ze do skladu wrocili RVP i Rooney. To z pewnoscia najwieksze gwiazdy United w ofensywie. Grecy oslabili sie sprzedajac do Fulhamu wciaz kontuzjowanego Kostasa Mitroglou. W dzisiejszym spotkaniu nie wystapi tez najwieksza obecnie strzelba Grekow - Saviola. Niepewny jest wystep Siovasa i Holebasa. Za to Moyes nie bedzie mogl skorzystac z Chicharito, Rafaela, Welbecka, Naniego, Evansa i Jonesa. Nie bedzie tez Juana Maty, ktory gral juz w tym sezonie w Lidze Mistrzow w barwach londynskiej Chelsea. Zwyciestwo dwoma bramki nie jest nierealne, wydaje mi sie, ze United powinien znaczna czesc swoich sil poswiecic europejskim pucharom. W przeciwnym razie w nastepnym sezonie mozemy ich nie obejrzec, bo liga jest juz praktycznie przegrana.
⛔ 100

typer-zawodowy 1,1K

typer-zawodowy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna- Liga Mistrzów
Spotkanie: Zenit St. Petersburg- Borussia Dortmund
Typ:Borussia over 4,5 rzuty rożne
Kurs: 1,66 @ bet365
Analiza:
Wszyscy dobrze wiemy że dzisiaj Zenit nie jest na pozycji straconej w meczu z Borussia i ma szanse na zwycięstwo. Nie którzy wręcz po przez pryzmat ostatniej porażki Borussi w lidze z Hamburgiem stawiają bez obaw na Rosjan. I nie wiem czy mają racje czy nie ale wiem jedno Borussia nawet jak przegra to będzie walczyć do końca. Mówi się o jej dzisiejszych brakach ale dotyczą one głównie bloku defensywnego. Bender (19/1) to defensywny pomocnik a Subotic (10/0) jest obrońcą. Jeśli chodzi Błaszczykowskiego (16/2) to też jest kim zagrać bo jest przecież świetny Aubameyag (21/13).I co by tu nie mówić ofensywnie Borussia jest silna i tacy obrońcy jak Criscito ( 9/0),Neto (15/0),Lombearts (17/1) czy Smolnikov (4/0) ( taką przewiduje obronę na ten mecz Zenitu) będą mieć wiele pracy. Szczególnie że może być u nich kiepsko z zgraniem wiadomo w Rosji trwa przerwa w rozgrywkach przez co będą musieli się ratować stałymi fragmentami gry ( rzuty rożne)
⛔ 100

krzysiu 3,3K

krzysiu

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis
Spotkanie: Juan Martin Del Potro vs Somdev Devvarman
Typ: Over 2,5 seta
Kurs: 5,00 @ Bet365
Data/godzina rozpoczęcia: 25.02.2014/13-00
Analiza:
Turniej w Dubaju ATP 500 to jeden z lepiej obsadzonych turniejów. Zawodnicy grają na nawierzchni betonowej. W puli nagród znajdują się ponad dwa miliony $ więc jest o co walczyć. W jednym z ciekawszych pojedynków moim zdaniem zagrają wyżej wymienieni zawodnicy. Spotkanie zostanie rozegrane na korcie centralnym po meczu Berdycha z z Copilem. Zdecydowanym faworytem tego starcia zdaje się być Argentyńczyk, jednak w ostatnim turnieju w Rotterdamie zaskoczył mnie negatywnie swoją porażką z Łotyszem Gulbisem. Przegrał sromotnie, nie był w stanie wygrać ani jednego seta. Wówczas gdy wziął przerwę medyczna i tak nic to nie pomogło. Ma problem lewego nadgarstka. Najlepszym podsumowaniem tamtego starcia jest to, że Argentyńczyk nie miał pomysłu na grę i przegrał to spotkanie, jak będziesz dziś? Od tamtego meczu nie grał w żadnym turnieju. Minęło od tamtego spotkania kilka dni. Somdev natomiast w ostatnich dniach prezentuje znakomitą formę. Na przestrzeni trzech ostatnich turniejów dotarł dwukrotnie do półfinału, oraz ostatnio w Delhi był w finale gdzie wygrał turniej. Może i nie był to turniej mocno obsadzony, ale zwycięstwo się liczy, uzyskanie punktów do rankingu, oraz możliwość wystąpienia w dzisiejszym meczu/turnieju z ,,dziką&#39;&#39; kartą. Zanotował awans w porównaniu z ostatnim rankingiem o 18 miejsc. Do największych sukcesów Hindusa należy dotarcie do drugich rund każdego z wielkoszlemowych turniejów. Z pewnością wynikami nie ma co się równać z Juanem Martinem, ale zawsze to coś. Jest praworęczny, dysponuje oburęcznym backhandem. Losowanie było podobne do tego z zeszłego roku wówczas gdy obaj panowie też mieli przyjemność grać ze sobą. Tamto spotkanie wygrał Del Potro 2-0 (6-4, 6-4). W każdym z setów wystarczyło jedno przełamanie. Dziś ważne będzie trzymanie własnego serwisu, i wówczas może być różnie-powodzenia
0 /zwrot

Otrzymane punkty reputacji: +2
przemek-sic 374

przemek-sic

Użytkownik
Dyscyplina: ???? ATP - SINGIEL: Sao Paulo (Brazylia), ziemna (w hali)
Spotkanie: Dutra Da Silva R. - Garcia-Lopez G.
Typ: 1
Kurs: 2.37
Bukmacher: Bet365
Analiza: Dziś bardzo ciekawe spotkanie wypatrzyłem w tenisie. Dla mnie po takim kursie gra warta świeczki. Brazylijczyk utytułowany na pozycji 147 ATP zmierzy się z Hiszpanem, który jest o 100 oczek wyżej sklasyfikowany - na 52 pozycji. Rogerio jest dopiero od jakiś czas profesjonalnym graczem, chociaż już jego przygoda z tenisem zaczęła się dużo wcześniej niż przejście na tzw. &quot;pro&quot;. Garcia ostatnio za dużo dobrego tenisa nie pokazał, nie ma co - jest dobrym graczem, ale myślę, że dziś gospodarza stać na wygraną przed własną publicznością. Czuję się bardzo dobrze na kortach ziemnych (hala) i moim zdaniem jeśli będzie chciał pokazać swoją prawdziwą walkę, która go cechuje to na pewno wygra. Co do Hiszpana, to widziałem pojedynek z Pellą i jeśli zagra tak samo to zdecydowanie gospodarz dzisiejszego turnieju sobie z nim poradzi. Nie stawiam tu na dokładny wynik seta, bo myślę, że pojedynek może rozstrzygnąć się w 3 setach dopiero, ale moim zdaniem warto pograć ten typ. Pozdrawiam i polecam.
✅ 137

fortunka17 801

fortunka17

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Europa, Liga Mistrzów
Spotkanie: Zenit St. Petersburg- Borussia Dortmund
Typ: over 4,5 kartki
Kurs: 1,95
Bukmacher: bet365
Analiza:
Mecz rozpocznie się o godzinie 18 jak to zazwyczaj bywa w Rosji. Spotkanie o wysoką stawkę awans do dalszej fazy. Dla Zenitu będzie to niepowtarzalna okazją aby ugrać co kol wiek na swoim stadionie zważywszy na formę jaką prezentuję Borussia kiedy jak nie dziś? Idą dalej tym tokiem myślenia iż mecz jest grany o wysoką stawkę a za razem o ugranie jak najlepszego wyniku przed następnym meczem typował będę kartki w tym meczu . Tydzień temu mecze 1/8 pokazały ,że żadna drużyn nie przebiera w środkach jeśli chodzi o przerywanie akcji , dyskusje , symulację a co za tym idzie są pokazywane kartki. Myślę ,że tutaj nie będzie inaczej. Sędziował będzie Szkot William Collum ,który sędziując mecz LM w poprzednim roku pokazywał minimum 5 kartek na mecz , często zdarzało mu się pokazać czerwoną kartkę . Przechodzą do drużyn ,które będą grały przedstawię trochę statystyk , kartek otrzymywanych przez nie w LM.
Zenit zaczął od Eliminacji LM z Nordsjaelland , otrzymał 1kartke w rewanżu 1 żółta i 1 czerwona następnie z Ferreira odpowiednia po 2 żółte kartki w meczu. W fazie grupowej LM otrzymywał grają u siebie : z Austrią Wiedeń: 2 żółte kartki i 1 czerwona , Porto 2 żółte kartki na wyjeździe : Atl.Madryt 4 żółte kartki , Porto 2 żółte i Austrią Wiedeń 2 żółte kartki.
Borussia przedstawia się następująco: w meczach u siebie : z Marsylia 2 żółte kartki , Arsenal 1 żółta , Napoli 1 żółta mecze wyjazdowe z Napoli 1 żółta karta i 1 czerwona , Arsenal 3 żółte i Marsylia 1 żółta kartka.
Linia w tym meczu ustawiona na 4,5 kartki moim zdaniem śmiało można grać ten over , patrzą po tych statystykach jak wyłapywały kartki oba zespoły można liczyć iż każdy zespół zarobi po co najmniej 2 kartki. Mecz jest grany o duża stawkę i tutaj nikt nie odstawi nogi . Jedynie kto może pokrzyżować over to sędzia jeśli odwidzi mu się pokazywanie kartkę ale tutaj też byłbym spokojny.
⛔ 100

czarny-kotek 36

czarny-kotek

Użytkownik
Piłka Nożna, LM
Olympiakos - Manchester United
Typ 2
Kurs: 2,2
Analiza:
Bardzo emocjonujące spotkanie na dzisiejszy wieczór. Wielu pewnie zadaje sobie pytanie o obecną formę zespołu Manchesteru United. Ja uważam jednak, że dadzą dzisiaj radę. Dladzego? Premiership jest ligą bardzo trudną i z roku na rok staje się coraz trudniejszą, Olympiakos natomiast nie posiada w swojej lidze praktycznie żadnej znaczącej konkurencji. Obydwie drużyny grały już przeciwko sobie w Lidze Mistrzów czterokrotnie i za każdym razem zwycięsko z tych potyczek wychodzili właśnie gracze Manchesteru. Jestem zdania, że zespół gości powoli zaczyna się budzić i pokazywać swój prawdziwy potencjał. Dodatkowo ostatnie zwycięstwo ligowe z Crystal Palace z pewnością uspokoiło kibiców drużyny, gdyż Manchester zaprezentował w nim dobrą i pewną grę zwyciężając 2:0.
⛔ 100

pablo_89 1,4K

pablo_89

Użytkownik
Dyscyplina: siatkówka CEV
Spotkanie: Paris Volley - Tomis Constanta
Typ: 2
Kurs: 2,45
Bukmacher: Bet365
Analiza:
W pierwszym półfinałowym starciu w pucharze CEV mężczyzn zagrają ze sobą ekipy Paris Volley i rumuński Tomis Constanta. Faworytem buków jest Paris, ja stawiam na Constantę. Obie te ekipy mogliśmy oglądać w tym roku w starciach z polskimi klubami. Większe wrażenie na mnie wywarła gra Constanty która dwa razy uległa 1-3 Jastrzębskiemu Weglowi lecz JW sporo musiała się natrudzić w tych meczach i łatwo nie było. Paris Volley został dwa razy ograny przez Resovię 0-3. Trzeba dodać że Tomis z meczu na mecz grał lepiej i udało mu się nawet sensacyjnie ograć w Turcji Halkbank 3-1, widziałem ten mecz i to nie był przypadek lecz dobra postawa rumuńskiego teamu. Paris Volley jeszcze niedawno liderowało rozgrywkom we Francji lecz ostatnio widać w słabszej formie bo notują bilans 1-4, przegrali z ósmym Cannes 0-3, u siebie z dwunastym Narbonne 2-3, wygrali 3-2 z dziesiątym Nazaire, przegrali u siebie z drugim Ajaccio 1-3 oraz przegrali z piątym Beauvais 0-3. Czyli widać że z formą nie najlepiej. W Paris Volley jest dwóch wartych uwagi zawodników - Serb Ivović - bardzo dobry zawodnik, mocny atak i zagrywka oraz atakujący Mory Sidibe, lecz to taki klasyczny jezdziec bez głowy i gra różnie, raz świetnie innym razem kiepsko. Pozostali to choćby znani nam z Plusligi Hernan czy Kreek oraz holender Trommel to na prawdę bardzo przeciętni zawodnicy.
Tomis Constanta gra na prawdę fajną siatkówkę, prym w tej ekipie wiodą trzej bardzo doświadczeni zawodnicy - rozgrywający Andriej Zhekov, atakujący Martin Nemec oraz hiszpan Israel Rodriguez. Nemec i Rodriguez w LM prezentowali się świetnie. To nie będzie łatwy mecz lecz skłaniam się do grania na Tomis.

✅ 145

Otrzymane punkty reputacji: +8
walt 33

walt

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Azja, AFC Champion League
Spotkanie: Al Jazira vs Al Rayyan
Typ: over 2.5
Kurs: 1.75 @ Bet365
Data i godzina: 25.02.14 16:20
Przed nami spotkanie azjatyckiej Ligi Mistrzów.
Sezon w ZEA dobiega końca, Al Jazira radzi sobie dość dobrze, zajmują 3 lokatę
co daje im prawo do gry w azjatyckiej LM. Gospodarze powinni być dzisiaj stroną
dominującą.
W składzie Al Jazira występuje wielu znanych zawodników takich jak brazylijczyk Jucilei
czy też Ekwadorczyk Felipe Caicedo którzy ostatnie lata spędzili Rosji, pierwszy w Anzhi,
drugi w Lokomotivie.
Drużyna gości również ma kim postraszyć. Ofensywa jest oparta na Kalu Uche oraz na Lucho Gonzalezie. Piłkarze Al Rayyan znajdują się lekko nad strefą spadkową i dzieli ich zaledwie jeden punkt przewagi a liga Katarska dobiega już końca, gdyż pozostało jedynie 5 spotkań.
Bezpośrednie spotkania pomiędzy obydwoma ekipami miały miejsce w fazie grupowej dwa lata temu. W obu ekipach składy cześciowo się zmieniły, pojawiły się jednak postacie barwne, które na pewno zapewnią nam dobre widowisko.
Ostatnie dwa pojedynki drużyn:
Al Rayyan – Al Jazira 3:4
Al Jazira – Al Rayyan 3:2
Oba zespoły w ubiegłej edycji ACL skończyli na fazie grupowej. Czy w tym roku będzie
inaczej? Jeśli chodzi o gospodarzy to czemu nie, gorzej u gości którzy mają spore
problemy w swojej lidze. Biorąc pod uwagę możliwości obu drużyn, stawiam na co najmniej trzy bramki.
✅ 75

Otrzymane punkty reputacji: +1
yebaka 1,4K

yebaka

Użytkownik
Dyscyplina: - League One -Anglia - Piłka Nożna
Spotkanie : Colchester - Sheffield Utd.
Typ: Colchester
Kurs: 3.60
Kursy na dzisiejszych gospodarzy leca w dół , wczoraj złapałem na bet365 kurs 3.8 na gospodarzy a dziś juz to jest tylko 3,2 średnio , jedynie buk który widnieje wyzej wypiął się na szczyt dając tak wysoko.
Druzyny ktore sasiaduja w tabeli . Mają łacznie po 35 pkt. zdobytych.
Nie rozumiem tak wysokiego kursu na gospodarzy , wg. mnie powinien on wyglądać 2.7 do 2.3 , ale mniejsza o to .
Odrazu zaznaczam że typ jest ryzykowny , ale z bardzo duzymi szansami na powodzenie , dla mniej odwaznych proponuje o zagranie zakładu bez remisu lub z podpórką &lt;-- ale tutaj to juz nie wiem czy ma jakiś sens .
Ostatnie mecze Colchester to porazka z mocnym Preston 1:2 , gdzie Preston jak dotychczas zajmuje 4 pozycje , remis z osmym Swindon , porazka z 10 port vale oraz zwycięstwa z Carlisle i Gillingham .
Goście maja serie 3 zwycięstw , porazki i remisu , ale druzyny z którymi grało Sheffield nie zajmuja wyzej jak 11 miejsca . Obydwa zespoły bronią się przed spadkiem i to będzie mecz bardzo wazny i obie ekipy będą zmobilizowane w 100%.
W pucharze w listopadzie ur. Sheffield byli góra gdzie wygrali 3:2 , a pierwszy mecz ligowy na stadionie Sheffield zakonczył się wynikimem 1:1 .
Dziś mysle ze warto spróbowac zaryzykować bo moze sie okazac ze co n iektórzy mogą troszke kaski na tym meczu zarobić , ale piłka nozna jest piekna więc nic pewnego nigdy nie ma ????
⛔ 100

korzychxp 76

korzychxp

Użytkownik
Spotkanie: Luton - Wrexham
Typ: 1 + O2,5
Kurs: 3,30
Bukmacher: gamebookers
Analiza:
Spotkanie 30 kolejki niższych lig angielskich, a konkretnie Conference Premier (prawdopodobnie jest to 5 bądź 6 liga). Czemu akurat postanowiłem typować ten mecz? Łatwo typuje się po prostu liderów tabeli, którzy masakrują swoich rywali na drodze. Luton właśnie takim zespołem jest. Pierwsze miejsce, zero porażek na własnym stadionie, najlepszy atak w lidze (74 bramki w 31 meczach), bardzo duża przewaga nad drugim zespołem (11 punktów), który to z kolei strzelił aż 31 bramek mniej (!). Ostatnie mecze kończyli takimi wynikami: 7:0, 5:0, 2:1, 3:0. Nie ma znaczących osłabień jeśli chodzi o gospodarzy. Wrexham za to zdobył tylko punkt w trzech ostatnich meczach. Sytuują się na &quot;bezpiecznym&quot; 13 miejscu w tabeli (oby liczba ta nie była pechowa!), a na wyjazdach wygrali tylko 4 z 16 spotkań tracąc przy tym powyżej gola na mecz. Na ostatnie 15 meczów bezpośrednich tylko dwa razy zwyciężał gość i tylko 3 razy był remis. Można też stawiać według mnie 1 do połowy, handi -1.5 (a może nawet wyższy) - tak mi się wydaje. To jest oczywiście niższa liga, więc pewnie często tu istnieją przekręty, ale ciężko nie zauważyć świetnej formy Luton.
✅ 230

Otrzymane punkty reputacji: +3
krzysiu 3,3K

krzysiu

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis
Spotkanie: Novak Djokovic vs Denis Istomin
Typ: Denis Istomin +5,5 gema
Kurs: 2,04 ,Unibet
Data/godzina rozpoczęcia: 25.02.2014/16-00
Analiza:
Juan Martin Del Potro skreczował, a więc czas najwyższy przejść do analizy kolejnego meczu, który rozpocznie się trochę za mniej niż godzinę na korcie centralnym w Dubaju. Serb od momentu odpadnięcia w Australian Open w ćwierćfinale z Stanislasem Wawrinką od tego momentu nie grał. Jak sam mówi brakowało jemu rywalizowania i rozgrywaniu meczów. Dodaje, że nie może doczekać się powrotu na kort, jak również, że jest to dopiero początek sezonu i w dalszym ciągu poszukuje pewności w grze, którą posiadał pod koniec sezonu. Rzeczywiście zagadką jest to jak zaprezentuje się Djokovic. Był jednym z głównych faworytów do wygrania AO, a odpadł można by rzec szybko, choć była to porażka z przyszłym zwycięzcą. Nole do Zjednoczonych Emiratów Arabskich przyjechał z czystą głową. Odświeżył pamięć z dzieciństwa jak sam stwierdził. Djokovic rozstawiony jest w tym turnieju z jedynką. W rankingu ATP zajmuje drugie miejsce ustępując Nadalowi, jednak strata do Hiszpana jest spora. Istomin po odpadnięciu z Australian Open po porażce z ... Djokovicem w trzeciej rundzie zagrał już w dwóch turniejach. Przegrał w trzeciej rundzie. Spotkanie zakończyło się wygraną 3-0 dla Nole. W pierwszym i drugim secie Novakowi wystarczyło jedno przełamanie, w trzecim wydawało się, że tak samo będzie jednak serwujący już po zwycięstwo Serb stracił w decydującej fazie podanie. Jednak przełamanie przez Uzbeka nic nie pomogło, gdyż został następnie odłamany, a następnie Novak utrzymał podanie i wygrał. Dziś mecz jest rozgrywany na tej samej nawierzchni. Wynik 6-3, 6-4 i typ wchodzi, Istomin przegrał ostatnio w pierwszej rundzie w Rotterdamie z późniejszym półfinalistą Gulbisem. Posiada dobre warunki fizyczne. Z pewnością wielką niewiadomą jest forma Djokovica, jednak w pierwszych meczach o jakąś stawkę różnie z tym bywa, a co za tym idzie typ uważam za właściwy-powodzenia
⛔ 100

C 0

cranberrie

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Mistrzów - Play Offy
Spotkanie: Zenit Petersburg - Borussia Dortmund
Typ: Kto zdobędzie więcej rzutów rożnych - BORUSSIA DORTMUND
Kurs: 1.950
Analiza: W dzisiejszym meczu ciężko jest jednoznacznie wskazać zwycięzce. Z jednej strony mamy zespół gospodarzy , który ostatni mecz ligowy rozegrał 6 grudnia a z drugiej zespól Jurgena Kloppa , który w lidze prezentuje się w kratkę potrafiąc oczarować i rozczarować.
Uważam , że w dzisiejszym meczu to niemiecki zespół wywalczy więcej rzutów rożnych - atak pozycyjny , dośrodkowania , dużo strzałów to marka i styl Borussi niezależnie od formy jaką prezentują. Moim zdaniem w dzisiejszym meczu zobaczymy Zenit , który będzie czekał na błąd , mając z przodu szybkiego Hulka mogą być groźni jednak z kontry , która nie przynosi tak wielu rzutów rożnych jak atak pozycyjny.
Zapraszamy w Marcu ????

maxi233 655

maxi233

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - Eurochelange
Spotkanie: Gaziantep - Dijon
Typ: under 142,5
Kurs: 1,91
Buk: WilliamHill
Na dzisiejszy wieczór proponuję under w meczu drużyn prezentujących defensywne style, dla których ważniejsza od ofensywy jest defensywa. Gaziantep gra u siebie i będzie starał się umocnić na pozycji lidera i rozstrzygnąc to spotkanie na własną korzyść. Dijon w 5 ostatnich meczach średnio zdobył ok 60 pkt, tak więc ich ofensywa pozostawia wiele do życzenia. Aby cokolwiek mogli jeszcze ugrać dzisiaj muszą się spreżyć i rzucić na szalę wszystko co mają najlepsze, a jak wiadomo jest to obrona. Liczę na skuteczne wytrącanie gospodarzy z rytmu gry i umiejętne przeszkadzanie. Zapewni nam to niską zdobycz punktową i linia która jest proponowana przez buków nie zostanie przekroczona.
✅ 91

dejwid1973 144

dejwid1973

Użytkownik
Dyscyplina: hokej, czeska Tipsort Extraliga
Spotkanie: Mountfield Hradec Králové - HC Vítkovice
Typ: HC Vítkovice OT
Kurs: 2.20
Analiza:
Po przerwie reprezentacyjnej na lód wracają hokeiści Tipsport Extraligi. Dziś rozegrana zostanie 48. kolejka, w której piąty w tabeli zespół z Hradec Králové podejmie znajdujących się o oczko niżej ostrawian. Ślązacy, o czym pisałem już parokrotnie, to najlepszy wyjazdowy zespół w lidze - na 9 ostatnich meczów w roli gości wygrali 8. Vítkovice w ostatni czwartek rozegrały zaległy mecz, w którym pokonały w kontrowersyjnych okolicznościach praską Slavię w ostatniej sekundzie dogrywki. Niemniej jednak drużyna Petra Oremusa ma już za sobą przetarcie po przerwie i będzie to dla nich niewątpliwy atut. Ostrawianie mają świadomość, że będący na 7. miejscu Zlín ma tyle samo punktów i gra dziś u siebie z chomutowskimi Piratami (dla niewtajemniczinych: największe ogórki w lidze). Hokeiści z Hradca przed przerwą olimpijską nie spisywali się zbyt dobrze - przegrali 3 mecze z rzędu w tym prestiżowy mecz derbowy z Pardubicami. Długa przerwa pozwoliła obu drużynom na zaleczenie ran, stąd możemy spodziewać się optymalnych zestawień na obu ławkach. W dzisiejszym meczu liczę też na dobrą postawę Romana Szturca, który w tym sezonie strzelił drużynie z Hradca trzy bramki. Stawiam na zwycięstwo ostrawian. Hodně štěstí.
✅ 120

Z 46

zaiebiaszczy

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Liga Mistrzów
Spotkanie: Zenit St. Petersburg - Borussia Dortmund
Typ: handicap 1:0 typ 2
Kurs: 2,80
Bukmacher: STS
Analiza: Typuję minimum dwubramkowe zwycięstwo Borussi. To jest taki zespół, który musi strzelać dużo goli i cały czas atakować w meczu inaczej po prostu może się pogubić i może to się skończyć dla nich fatalnie. Nie rozumiem czym poparte są typy na Zenit? Borussia przegrała z Hamburgiem ale myślę, że tylko dlatego że odpuściła po prostu ten mecz i nie wysilała się nawet żeby mieć siły na ten ważniejszy mecz w LM. Przytaczając więcej faktów bo pewno to będzie dla nie których za mało to Borussia kolejkę wcześniej pogromiła Eintracht Frankurt 4:0 - i myślę że wystarczy na temat Borussi. Co do ruskich to tak zremisowali u siebie z mającym już zapewnionym wtedy awans Atletico, (które nie przyjechało tam wtedy w optymalnym składzie tak dla przypomnienia to dodam) i miało korzystne wyniki z Porto (ale to między innymi za sprawą samego Hulka). Zenit ostatni mecz LM grał w Austrii i walczył tam o wyjście z grupy - dla tych co nie pamiętają to wielki mecz o awans skończył się wtedy ich przegraną z Austria Wiedeń 1:4 i Zenit awansował tylko dlatego, że Atletico Madryt nie odpuściło meczu u siebie i wygrało z Porto 2:0. A to jak wielkim zespołem może być Zenit niech świadczy ich wynik z ligi rosyjskiej Zenit - FK Rostov 0:2 - oglądałem ten mecz na własne oczy i wiem już co to znaczy i czym się kończy postawić na ruskich kase ;(. Na koniec dodam, że bardzo lubię z Zenitu Kerzakowa i życzę też im jak najlepiej ale realistycznie rzecz biorąc to myślę że tu będzie wynik w granicach 1:3 1:4 - Ruskie jeszcze nie zaczęli sezonu, będzie im ciężko powalczyć o cokolwiek, a jak Borussia siądzie na nich tak gole polecą. Dobrze to napisałem? Już sam nie wiem - Borussia napewno nie przyjedzie się tam bronić bo nie potrafi grac defensywnie, zaatakują i będą starać się atakować przez cały mecz.
⛔ 100 / Bukmacher

Otrzymane punkty reputacji: +6
zdanek 924

zdanek

Użytkownik
Liga Mistrzów
Zenit-BVB
Remis do HT
2.3
bet365

Na dziś meczyk Ligi Mistrzów pomiędzy Zenitem , który u siebie w Rosji zmierzy się z drużyną Dortmundu.Faworytem wg buków są goście jednak ja spodziewam się widowiska z udziałem małej ilości goli lub nawet ich braku.Typuje remis do połowy , spodziewam się pewnie 0:0.Borussia osłabiona przede wszystkich brakiem środkowych obrońców i środkowych pomocników oraz brakiem Kuby.Na pewno BVB będzie miała ciężko o zwycięstwo gdyż Zenit gra u siebie , jedynie u siebie mogą coś raczej ugrać w LM , bo nie sądzę , że w rewanżu w Niemczech zdołają odprawić z kwitkiem BVB.Gracze Kloppa ostatnio przegrali aż 0:3 na wyjeździe z Hamburgiem , wcześniej wygrali natomiast u siebie 4:0 z Frankfurtem.Generalnie forma Borussi jest bardzo niestabilna , raz potrafią ograć wysoko zespół z Bundesligi , raz potrafią wysoko przegrać z niżej notowanym przeciwnikiem.Dziś sądzę , że z powodu braków kadrowych Dortmundowi wystarczy remis lub jednobramkowe zwycięstwo , raczej nie spodziewam się by od razu rzucili się do ataku.Myślę , że do połowy obie drużyny będą grać bardzo zachowawczo dlatego typuje do przerwy remis.Zenit aktualnie ma przerwę w rozrywkach ligowych także tylko liczne sparingi można nazwać ich przygotowaniem do dzisiejszego meczu.W ostatnich pięciu takich meczach 2 razy wygrali i 3 razy przegrali z takimi zespołami jak CSKA Moskwa oraz Shahtar.Generalnie polecam w tym meczu remis do połowy oraz under 2.5.Powodzenia!
⛔ 100

denzel 144

denzel

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Międzynarodowe, Liga Mistrzów Spotkanie: Olympiakos - Man Utd Typ: Olympiakos - gol przed 67 min Kurs: 1,83 @ bet365
Analiza:
Przewidywane składy: Olympiakos: Roberto - Leandro, Medjani, Manolas, Bong - Maniatis, Samaris - Campbell, Dominguez, Fuster - Olaitan Manchester: De Gea - Smalling, Vidić, Ferdinand, Evra - Carrick, Fellaini - Valencia, Rooney, Januzaj - Van Persie
Moją analizę zacznę od wątku historycznego. W lidze mistrzów drużyny te rywalizowały czterokrotnie i czterokrotnie Czerwone Diabły okazywały się lepsze. Statystyka ta jest bezwzględna dla Greków. Nie patrzmy jednak w historię zbyt bardzo bo piłkarze Manchesteru w tamtym okresie bili się o mistrzostwo Anglii co sezon, często z pozytywnym skutkiem. W tej chwili każdy wie jak wygląda sytuacja w tabeli Premier Leaugue. Więc pytanie kiedy jak nie teraz pokonać Czerwone Diabły?
Grecy w tym sezonie u siebie na podwórku nie mają dla siebie godnego rywala. Ich przewaga sięga już 20 punktów, mają trochę zamieszania w składzie(szczególnie w ataku) a mimo to potrafią zachować koncentrację i wciąż wygrywać. Ich bilans jest powalający 24-2-0, w tym u siebie 13 zwycięstw strzelając 43 bramki, tracąc zaledwie 7. Grają bardzo ofensywnie, już od pierwszych minut atakują swoich przeciwników rozstrzygając mecz na swoją korzyść przed 67 minutą. Stąd mój typ.
Co do Czerwonych Diabłów to skupie się tutaj na obronie. Smalling, Vidić, Ferdinand, Evra taka czwórka obrońców pewnie wyjdzie dziś w pierwszej jedenaste na Stadion Karaiskakisa. W tym sezonie nie można powiedzieć nic dobrego o żadnym z tych obrońców. Na tapecie lądują Vidić oraz Evra bo oni najwięcej grali w tym sezonie jak do tej pory. Ten pierwszy nie popełnił chyba w całej swojej wcześniejszej karierze tylu błędów ile w tym sezonie już mu się zdarzyły. Natomiast Patric stracił tą swoją przebojowość w ofensywie a nieustępliwość w obronie zamienił na spóźnianie się oraz częste faule.
Postawiłbym na Olympiakos ale jest jedno ale...napastnicy. Grecy mają z tym problem, co prawda za Saviole zagra Olaitan i powinien coś ukuć lub przyczynić się do bramki. Jest też wypożyczony z Arsenalu Campbell któremu dobrze idzie w Grecji, jednak nie jestem pewien czy to starczy na Czerwone Diabły gdyż Rooney, Januzaj, Van Persi to niezła siła ofensywna i mogą w tym meczu odpalić. Stawiam więc na gola Greków do 67 minuty. Dla mnie pewniak.
✅ 83

Otrzymane punkty reputacji: +4
czerwonatruskawka 349

czerwonatruskawka

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka - EuroChallenge - Druga rund
Spotkanie: Gaz Metan Medias(+3.5) - Tartu Rock
Typ: 2
Kurs: 2.50
Bukmacher: Unibet
Duże spadki na gospodarzy a jest to spowodowane tym, że Tartu Rock ma już zapewnione pierwsze miejsce w grupie nawet jeśli przegrają. Ja jednak stawiam tutaj na gości którzy są dużo lepszym zespołem i w lepszej formie od swoich przeciwników. Tartu w lidze rumuńskiej zajmuje pierwsze miejsce z 15 wygranymi i tylko jedną przegraną, w tym roku we wszystkich rozegranych meczach przegrali tylko dwa razy a wygrali 13. Gaz Metan jest w dużo gorszej sytuacji, w EuroChallenge przegrali wszystkie swoje mecze, nie mają już szans na awans a w rodzimej lidze zajmują 11 miejsce i są w grupie spadkowej. Ostatni mecz między tymi drużynami skończył się wygraną Tartu Rock przewagą aż 30pkt. Gospodarze muszą teraz walczyć o punkt w swojej lidze i napewno nie będą chcieli za wszelką cene wygrać natomiast goście nawet jeśli będą rotować składem powinni sobie dzisiaj spokojnie poradzić.
✅ 150

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom