Dyscyplina :
Koszykówka - WNBA
Godzina : 01:30
Spotkanie : Minnesota Lynx - Phoenix Mercury
Typ : Minnesota Lynx -8.5 handicap z dogrywką
Kurs : 2.11
Bukmacher :
Fortuna
Post w dziale :
Dyscyplina:
Koszykówka WNBA Godzina: 04 Spotkanie: Seattle-LA Typ: Skylar Diggins 20 lub więcej punktów Kurs: 4.5 Bukmacher: go+bet Post Analiza: Zbliza się koniec sezonu regularnego w WNBA, LA wciąż walczy aby załapać się do ostatecznej ósemki drużyn, a ewentualna porażka może je znacznie...
forum.bukmacherskie.com
Analiza :
W pierwszym meczu drugiej rundy pomiędzy Minnesotą Lynx a Phoenix Mercury poparłem gospodynie tego meczu by pokryły linie handicapu rzędu 7.5 argumentując to bardzo niekorzystną sytuacją Mercury , które dopiero co osiągnęły znakomity wynik eliminując w pierwszej rundzie , wciąż jeszcze panujące mistrzynie New York Liberty.
Koszykarki Phoenix nie tylko wyeliminowały główne kandydatki do wygrania mistrzostwa w obecnym sezonie ale przede wszystkim cała ta seria była bardzo zaskakująca.Gdy w pierwszym meczu Mercury było o włos od wygranej na własnym parkiecie , Liberty pokazało mistrzowski charakter , doprowadzając do dogrywki i tam kończąc robote.Wielu wydawało się że ta seria nie bedzie miała już większej historii i New York dołoży drugą wygraną u siebie , gwarantując powtórke z poprzedniego wielkiego finału z Minnesotą ale wtedy koszykarki Phoenix przyjechały na parkiet Liberty i nie dały im szans.Całe momentum przechyliło się na szale Mercury a w meczu numer 3 mimo bliskiego rezultatu na koniec , Phoenix było stroną dominującą od pierwszych sekund spotkania.
Minnesota z kolei po zakończeniu sezonu regularnego z najlepszym rekordem , podejmowała w 1 rundzie debiutantki z Golden State.W pierwszym spotkaniu Lynx pokazały mistrzowskie aspiracje i rozbiły Valkyries ale w drugim Minnesota przespała początek meczu i na koniec potrzebowała odrobienia 14 punktów w kwarcie numer 4.Lynx wykonały robote ale otarły się o granie kolejnego meczu z być może najsłabszym zespołem w play off.Po czymś takim spodziewałem się dużo lepszej Minnesoty oraz nie mogłem zignorować faktu że Lynx będą przystępować do kolejnego spotkania z ponad 40 godzinami więcej na odpoczynek.Phoenix nie tylko grało o mecz więcej ale przyjeżdżało świeżo po szalenie emocjonalnej serii.Nie będę ukrywał że Mercury mocno mnie zaskoczyło , nie pokazując ani troche respektu Minnesocie i od samego początku narzucając swój rytm który przeniosły z meczów z Liberty.Phoenix pod koniec 1 połowy miało już 9 punktową przewage mimo świetnego wejścia w mecz czołowej zawodniczki Minnesoty i według mnie najlepszej w całej ligi WNBA - Napheesy Colier.Phoenix wygrywało ten mecz przez ponad 2.5 kwarty ale na koniec stało się to czego się spodziewałem czyli fatyga zaczęła mieć znaczenie oraz Lynx z każdą minutą wchodziły na swój optymalny , mistrzowski poziom i ostatecznie po świetnej końcówce wygrały to spotkanie 82:69 pokrywając handicap.
Minnesota jest najlepszą defensywą ligi i Courtney Williams nie dała w decydującej fazie chwili oddechu rozgrywającej po stronie Mercury.Phoenix pociągnęło mocno przysłowiowego lwa za rogi w meczu numer 1 ale teraz według mnie zapłacą za to cene i Minnesota pokaże im że w tej grze są poziomy a one w obecnej chwili są zdecydowanie na tym najwyższym.Mercury przed meczem numer 1 dostawało wsparcie profesjonalnych typerów którzy trzymali tą linię na poziomie 7.5 czy nawet zbili ją do 7 z czym się totalnie nie zgadzałem.Bukmacherzy po tym jak wyglądał mecz numer 1 , powinni otworzyć linie na mecz numer 2 na poziomie 7.5-7 , a jednak oni podnieśli ją do 8.5.Teraz profesjonalni typerzy znów zbijają tą linie w dół ale ja ponownie się z tym nie zgadzam.Jeśli Phoenix nawiąże kolejny raz taką walke jak przez ~ 3/4 meczu numer 1 , to w mojej opinii bedzie to w spotkaniu numer 3 na własnym parkiecie gdzie w tym sezonie raz pokonały zespół Lynx a w drugim meczu przegrały zaledwie 3 punktami.Minnesota drugi raz już nie zacznie meczu w taki sposób jak ostatnio i mimo dużej przewagi Phoenix w pomalowanym z Alyssą Thomas na czele - to wciąż Lynx mają najlepsze trio w całej lidze : McBride , Williams i Colier , które poprowadzi Minnesote do kolejnej wygranej różnicą 10+ punktów