Dyscyplina: Piłka Nożna -
Polska,
II liga
Godzina: 16
:00
Spotkanie: Gwardia Koszalin - Legionowo
Typ: 2
Kurs: 2,15
Bukmacher: Fortuna
Witam!
To mój pierwszy post, mimo, że od kilku lat śledzę to forum. Mam ostatnio trochę wolnego czasu więc chciałbym podzielić się swoimi typami. Mam nadzieję, że komuś pomogę.
Dziś zainteresował mnie mecz II ligi polskiej. Mam wrażenie, że bukmacher wystawiając kurs na ten mecz nie wziął pod uwagę, że Gwardia gra na wyjeździe. Spowodowane to jest modernizacją stadionu w Koszalinie do wymagań II ligi - aczkolwiek Gwardia jest tegorocznym beniaminkiem i nic nie wskazuje na to aby miała szanse na utrzymanie się w wyższej lidze. Gwardia wszystkie mecze gra na wyjazdach, dziś wyjątkowo mecz odbędzie się na stadionie Warty w Poznaniu, ponieważ Legionowo odmówiło rozegrania meczu na ich stadionie.
Odnośnie statystyk:
Legionowo: 9 pozycja w lidze (4
ne:4) bramki: 14:11.
Legionowo zanotowało słaby start sezonu przegrywając pierwsze 4 spotkania, natomiast ostatnie 5 to zdecydowanie lepsza forma, wygrane z Garbarnią, Siarką, Rybnikiem, Rozwojem K., a także remis 1:1 Z GKS Bełchatów. Zdecydowanie chłopaki wzięli się do roboty, a napastnik Żebrowski (mało znacząca przeszłość w Legii Warszawa, Jagieloni, Wigrach) zaczął strzelać (6 bramek w tym sezonie)
Koszalin: 18 pozycja w lidze (1
ne:7) bramki: 5:21.
Gwardia Koszalin wygrała jedynie pierwszy mecz na start sezonu, następnie było 7 porażek, i w ostatniej kolejce remis 0:0 z Rozwojem K. Gwardia zdecydowanie nie potrafi się odnaleźć w wyższej klasie rozgrywkowej, w dodatku brak możliwości grania "u siebie" znacznie utrudnia im zdobywanie punktów.
Myślę, że Legionowo dziś spokojnie dopisze sobie 3 pkt, forma zdecydowanie idzie w górę, w klubie mają aspirację na miejsce premiowane awansem, a strata punktów z ostatnią w tabeli drużyną będzie dla niech dużym ciosem.
Powodzenia.
100