>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 24.07.2015 (piątek)

Status
Zamknięty.
benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Tutaj p odajem y typy
na piątek - 24. Lipca

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 22:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher:
Analiza
:
Prosimy o pisanie normalnych analiz (brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania). Takie posty będą karane żółtymi kartkami. Oczywiście możecie zaznaczyć tymi sposobami najważniejsze informacje, ale nie całą analizę.
Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, user otrzymuje automatycznie ⛔100
Proszę kopiować format podawania typów i bezwzględnie się do tego stosować. Mają być wyraźnie zapisane wyróżniki takie jak Dyscyplina, Godzina, Spotkanie, Typ, Kurs, Bukmacher i Analiza.
Mile widziany bezpośredni link do danego meczu np z oddsportal.com albo livescore.pl Przyśpieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis
- trzecią i kolejną kiepską analizę w danym miesiącu

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, zawsze sprawdź przez Podgląd posta czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

Otrzymane punkty reputacji: +5
baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna Polska
Spotkanie Cracovia-Wisła
Typ: Cracovia dokładnie 1 golem
Kurs 4.10
Buk Unibet
Godz: 20:30
Analiza: Na jutro wybrałem spotkanie derbowe pomiędzy ekipami Cracovii oraz Wisły. Faworytem do zdobycia kompletu punktów w tym spotkaniu będzie dla mnie ekipa gospodarzy , która jest niepokonana od 10 kolejnych spotkań ligowych. Końcówka poprzedniego sezonu była dla Cracovii świetnym okresem, teraz też gospodarze jutrzejszego spotkania są na fali, co za tym idzie Wisła nie bedzie tutaj miała łatwego zadania żeby poszukać tutaj chociażby jednego punkty, tym bardziej iż wisła nie wygrała na tym stadionie od 2011 roku, myślę że w tym meczu nie będziemy oglądali wielu bramek ponieważ jak wiadomo w derbach zazwyczaj ekipy koncentrują się na obronie żeby szybko nie stracić bramki, dopiero później myślą o ataku, Cracovia w poprzednich spotkaniach z atakiem jak i obroną radziła sobie bardzo dobrze co pokazała wygrywajac wyjazd na cięzki teren do Gdańska, gdzie Lechia przegrywa rzadko, myślę że jeżeli gospodarze utrzymają swoją formę spokojnie po tej rundzie będą w pierwszej ósemce, tutaj postawiłbym na ich wygraną dokładnie różnica jednej bramki oraz na wynik 1:0 dla Cracovii.
⛔ 100

abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Dyscyplina: Tenis
Spotkanie Gomez A. - Ito T.
Typ: Gomez A.
Kurs 5,0
Bukmacher: Bet365
Godz: 00:30
Analiza:
Que? Wystawiać taki kurs na gospodarza, który pokonał Bagietę to trochę pomyłka. Idziemy za ciosem i dalej stawiam na młodego Kolumbijczyka. Zagrał on bardzo dobry mecz z Bagietą, ok, może zawodnik z Cypru nie przyłożył się zbyt do tego meczu ale można było to przewidzieć. Gomez bardzo dobrze serwuje, wiele asów, płaskie piłki, trzyma piłkę w korcie, no i oczywiście gra u siebie niesiony publicznością, bardzo się motywuje po zdobytym punkcie, widać że zależy mu na tym turnieju.
W kolejnej rundzie trafia na &quot;łatwiejszego&quot; rywala, przynajmniej na papierku. Ito gra tutaj po raz drugi, rok temu odpadając w 1r. Tegoroczny sezon to jeden z najgorszych w jego wykonaniu od lat, fatalne występy szczególnie na twadej nawierzchni.
Bogota to miasto położone 2700m n.p.m., specyficzny klimat przez co gospodarze mają niezwykłe handi.
⛔ 100

Tenis by Dawid 1,3M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
Dyscyplina: Tenis, ATP Bastad
Godzina: 15:00
Spotkanie: Benoit Paire - Denis Istomin
Typ: 1
Kurs: 2.1
Bukmacher: bet365
Analiza
:
Witam. Szukałem ciekawego typu na dziś i bardzo ciężko mi było, więc proponuje trochę ryzykowny typ. Obaj tenisiści dobrze dysponowani. Paire dzisiaj pokonał łatwo Goffina 2-0, co zaimponowało mi. Miał tutaj łatwo przegrać wg buków. Paire to zawodnik kontuzjogenny i mało gra, a jak gra to nierówno, ale ma ogromny potencjał i lepszy backhand niż forehand, co jest rzadkie. Myślę, że może jutro dużo namieszać i pokonać Istomina. Denis pokonał po drodze dość łatwo Schwartzmanna oraz Almagro. Almagro ostatnio bez formy, więc to raczej żaden wyznacznik. Szykuje się bardzo ciekawy mecz. Istomin ma spore problemy z głową podczas meczów, więc Paire swoję dobrą grą może podziałać negatywnie na Denisa i wygrać te spotkanie. Po cichu liczę na jakiś kryzys Istomina. Kurs kusi, więc myślę, że warto zagrać, bo jest spora szansa. Bilans między zawodnikami to 1-1.
✅ 110

Otrzymane punkty reputacji: +6
wojnodrake 5,6K

wojnodrake

Użytkownik
Dyscyplina: Baseball MLB
Spotkanie : Arizona Diamondbacks : Milwaukee Brewers
Typ: Brewers
Kurs: 1.71
Bukmacher: Betsson
Godz: 03:40
Analiza:
Wydaje się, że dostajemy dziś niezły kurs na Brew Crew. O Arizonie wczoraj chwilkę pisałem, że są w niezłym dołku i to nadal się potwierdza. Bet z Marlins był w niezłm zagrożeniu bo 8 i 9 inning to załadowane bazy do pełna, a co ciekawe w 9 mieli 0 outów. Mimo to nie potrafili wykorzystać szansy i dziś czeka ich spotkanie z Mike Fiersem. Niezły pitcher z 3.79 ERA z 3.03 ERA na wyjazdach. Do tego niezłe 106 K&#39;s w 107 IP. Co ciekawe oprócz przyzwoitego pitchingu dostaje często niezły run support. Brewers wygrali 5 jego ostatnich startów.
Chase Anderson nie startuje dziś dla Arizony. Jego zmiennikiem jest Zack Godley dla którego będzie to pierwszy występ w MLB. Posiada niezły fastball ok. 95MPH, ale już jego curveball i change-up są bardzo bardzo peciętne. Co ciekawe chłopak nawet nie startuje w Triple-A tylko zostaje od razu przesunięty z Double A-Mobile. Co ciekawe w 14 inningach oddał 13 hitów, walkował 6 graczy i dał 9 runów(8ER). Przeciez jeśli tak wygląda jego gra w Double A co to będzie gdy spotka niezły lineup Brewers.
Warto dodać, że w ostatnich 20 spotkaniach Milwaukee prowadzą w MLB z .305 BA, do tego zdobyli najwięcej runów bo 118, do tego byli walkowani aż 67 razy! Do tego 26 HR i .371 OBP.
Chociaż ten sezon pokazuje, że lepiej unikać zawodników którzy pitchują 1 raz to wydaje się, że dla Godleya to nie ten poziom!
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +1
zibi.k 94

zibi.k

Użytkownik
Piłka nożna - Dania godz 20.00
SonderjyskE - FC Midtjylland
Typ: 1X
Kurs: 1,83
Bet365
Tydzień temu SonderjyskE pokonało w premierze ligowej FCN, wygrywając 2-0 na Farum Park i choć jak możecie sprawdzić przewidywałem, że mogą urwać punkty FCN w tamtym spotkaniu to jednak wygrana i styl, w jakim jej dokonali musi być zaskoczeniem.
Thomas Dalgaard były napastnik Heerenveen był bohaterem spotkania strzelając obie bramki w spotkaniu. Swietnie też zagrał nowy nabytek z AC Horsen, pomocnik Janus Drachman, który rządził i dzielił w środku pola, a trener Jacob Michelsen promieniał radością, bo nie mógł wymarzyć sobie lepszego debiutu w nowym klubie.
FC Midtjylland również zdobył komplet punktów w pierwszym swoim spotkaniu ligowym, wygrywając 2-0 nad beniaminkiem Viborg FF.
Zbytnio się nie wysilali, a trener Jess Thorup wystawił trochę hybrydowy skład na to spotkanie dając odpocząć na przykład Johanowi Dahlinowi i kilku innym, waznym zawodnikom przed meczem w kwalifikacjach CL z Lincoln Red. Teraz już we wtorek czeka o wiele silniejszy przeciwnik APOEL, wiec spodziewam się kolejnych eksperymentów w składzie, a to oznacza, że raczej najsilniejszej drużyny Mistrza Danii tutaj nie zobaczymy, tym bardziej,z ę na drobne urazy po ostatnim meczu narzekają Kristian Bak, Jim Larsen, Rilwan Hassan i Eyjolfur Hedinsson
Zawieszenia: brak
Gospodarze poprzednim sezonie mieli spore kłopoty z odnoszeniem zwycięstw na własnym boisku, gdzie na przykład na wiosnę wygrali zaledwie jeden mecz z Hobro, ale teraz po zmianach
W zespole i piorunującym początku nowego sezonu pewnie mają ochotę na kolejny skalp, wykorzystując rozkojarzenie Mistrza Kraju przed meczem w CL.
W sumie wierzę, że gospodarze są w stanie tutaj wyciągnąć, choć jeden punkt z tego meczu, wiec @1,83 na podwójną szansę na nich jest dla mnie zakładem tutaj.
Przy okazji chciałem przypomnieć, że już w sobotę 25.07 rozpoczyna się poważna gra w Szkocji. Na początek Challanger Cup i rodzynek w postaci meczu Hibernian – Rangers. Kilka informacji transferowych z obu klubów znajdziecie na mojej stronie, a link jest w podpisie.
Zapraszam.
Zibi.K
⛔ 100

oskarox 1,2K

oskarox

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Chiny, Super Liga
Godzina: 13:35
Spotkanie: Tianjin Teda - Shandong Luneng
Typ: 2
Kurs: 1.80
Analiza:
Witam. Rzadko się zdarza, aby w Typach Dnia podejmował się takiego wyzwania, jakim jest obstawianie meczu w lidze chińskiej. Sądzę jednak, że jutrzejszemu spotkaniu warto się przyjrzeć. Zespół Tianjin Teda będzie na własnym stadionie podejmować drużynę Shandong Luneng.

Gospodarze zajmują obecnie 13. pozycję w tabeli z dorobkiem 20 punktów po 20 spotkaniach. Ostatnie mecze pokazują, że Tianjin Teda przeżywa obecnie niewielki kryzys. Przegrane spotkania, ledwo wywalczone remisy; taka jest obecna rzeczywistość tej drużyny. Aktualnie jedyną nadzieją gospodarzy jest Hernan Barcos, 31-letni napastnik z Argentyny. Sprowadzenie Barcosa było decyzją, która przesądziła o tym, że dzisiaj Tianjin Teda nie zamykają tabeli. Trzeba jednak wspomnieć, że poza Barcosem, ciężko wskazać pozytywne aspekty gry tej drużyny. Kiepskie mecze wyjazdowe, a co ważniejsze, nie wykorzystują przewagi własnego stadionu.

Drużyna gości znajduje się tymczasem po ,,przeciwnej stronie barykady&quot;. Trzecie miejsce w tabeli oraz chęć walki o fotem lidera to silna motywacja dla Shandong Luneng. Mówiąc o gospodarzach, wspomniałem o Barcosie, tymczasem Shandong posiada swoją gwiazdę, jaką jest Brazylijczyk Aloisio. Aloisio to aktualny król strzelców ligi, a jego dorobek 14 trafień to z pewnością nie jest jego ostatnie słowo. Shandong Luneng to zespół, który posiada najlepszy bilans spotkań wyjazdowych, zatem tzw. presja innego stadionu to dla nich zupełnie obce odczucie.

Aloisio kontra Barcos. Tianjin Teda kontra Shandong Luneng. Jutrzejszy mecz jest naprawdę interesujący, a moim typem na to spotkanie jest zwycięstwo gości.
✅ 80

Otrzymane punkty reputacji: +12
krzanek9 47

krzanek9

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna Polska- Ekstraklasa
Godzina: 18:00
Spotkanie: Ruch Chorzów-Piast Gliwice
Typ: mniej niż 2,5 bramki
Kurs: 1,57
Analiza: Witam, na piątek wybrałem bardzo ciekawe spotkanie polskiej ekstraklasy, otóż w Chorzowie Ruch podejmie Piasta Gliwice w małych derbach Górnego Śląska.
Ruch bardzo kiepsko rozpoczął ten sezon przegrywając na inauguracje 0:1 z Górnikiem Łęczna. Piast natomiast odwrotnie, pokonując na własnym boisku beniaminka Termalice. Uważam że Termalica to nie był jakiś mocny przeciwnik ale zwyciestwo napewno sie przydalo. Ruch Chorzów nie wygrał zadnego spotkania sparingowego przed sezonem i w dodatku przegrał pierwszy ligowy, Piast również. Podopieczni Radoslava Latala podkreślają jednak, że wciąż szlifują formę i liczą na jeszcze lepsze występy w kolejnych meczach, ponieważ mieli mało czasu na zgranie bo wciaz dochodzą nowi zawodnicy testowani.
Ruch w meczach sparingowych nie potrafił strzelić więcej niz 1 bramke, podobnie sprawa ma sie w ekipie gości, tylko w sparingu z Zylina strzelili 3 bramki.
Od 5 meczów bezpośrednich tych ekip nie pada wiecej niz 2,5 bramki takze myśle ze podobnie bedzie w tym spotkaniu, jest to poczatek sezonu, zawodnicy nie sa do konca zgrani a niektórych dopiero puszcza po okresie przygotowawczym.
✅ 57

homel 918

homel

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - CHINY: Super Liga
Godzina: 24.07.2015 13:35
Spotkanie: Tianjin Teda - Shandong Luneng
Typ: over 4.5
Kurs: 5
Bukmacher: Unibet
Analiza:
Jutro rusza 6 kolejka chinskiej ekstraklasy zajmujacy 13 miejsce w tabeli ligowej Tianjin Teda podejmie bardzo mocna trzecia ekipe w ligowej stawce Shandong Luneng. Goscie sa wyraznym faworytem poniewaz gospodarze nie potrafia wygrać już od 8 spotkan ! A goscie pna sie ku podium chinskiej ligi z ostantich 6 meczow wygrali 5! Scenariusz najprawdopodobniej bedzie taki ze Tede jak juz wszystkich przyzywyczaila bedzie odrabiala straty z niezwykle mocnym rywalem , ktory lubi gre z kontry i bedzie z tego korzystala jesli pierwsza strzeli gola. Gospodarze ostatni swoj mecz przegrali njin Teda Guizhou Renhe 3 : 4 a goscie Shandong Luneng maja niesamowita passe a ostatni mecz wygrali pewnie Guangzhou R&amp;F Shandong Luneng 2 : 4 , ogolnie przyjezdni grają futbol totalny o czym swiadcza ostatnie wyniki Shandong Luneng Shanghai Shenxin 2 : 2 Jiangsu Sainty Shandong Luneng 2 : 3 czy w pucharze FAC Chongqing Lifan Shandong Luneng 1 : 4.
W dodatku obydwie ekipy maja wysmienitych strzelcow w swojej ekipie;
z 14 golami przewodzi w tabeli strzelcow gracz Aloisio Shandong Luneng 14 goli
tuz za nim jest Barcos H. Tianjin Teda 12 goli. Takze czeka nas pojedynek snajperski i licze na to ze polowanie bedzie owocne
⛔ 100

stanleylevy 1,4K

stanleylevy

Użytkownik
Dyscyplina: 2 Bundesliga
Godzina: 20:30
Spotkanie: Duisburg - Kaiserslautern
Typ: X/2
Kurs: 5
Bukmacher: unibet
Analiza:
Spotkanie inauguracyjne w 2 lidze niemieckiej w którym zmierza się Duisburg i Kaiserslautern. Gospodarze tego meczu są beniaminkiem tej ligi. Z trzeciej awansowali z 2 miejsca nie przegrywając ani jednego meczu u siebie. Ta sytuacja powinna byc szybko zweryfikowana już w 1 kolejce, ponieważ walczyć będą z Kaiserlautern, czyli zespołem który walczy co sezon o awans. W ostatnim sezonie w samej koncowce zaprzepaścili szansę tracąc całe 3 pkty do miejsca dającego awans. W tym wzmocnili się choćby Kacprem Przybyłką, który juz zdołał strzelic kilka goli w sparingach. Ogolnie Kaiserslautern w dobrej formie przystępuje do sezonu i nie zdziwiłbym się jakby wygrali pewnie.
⛔ 100

5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina : Piłka nożna, Ekstraklasa
Spotkanie: Ruch Chorzów - Piast Gliwice
Typ: Piast Gliwice strzeli gola w obu połowach
Kurs: 5,00
Analiza: Zapowiada się na ciekawy mecz. Ruch Chorzów jest słabo przygotowany do sezonu. Kiepsko grali w meczach przedsezonowych, słabo też zaczęli Ekstraklasę. Ruch Chorzów przegrał w kiepskim stylu 0:2 z Górnikiem Łęczna. Ruch Chorzów w tamtym meczu stracił bramki w obu połowach. Skład Ruchu wydaje się być gorszy niż w zeszłym sezonie, paru ważnych zawodników odeszło, a ci co przyszli raczej nie rekompensują strat. Piast Gliwice to jeden z najbardziej nieobliczalnych zespołów w naszej Ekstraklasie. Od dawna tak jest, że potrafią oni zagrać fatalnie i gładko przegrać, ale potrafią też zagrać na bardzo wysokim poziomie i strzelić sporo bramek w meczu. Właśnie na tą drugą wersję Piasta liczę w tym meczu. Pierwszy mecz w nowym sezonie Piast wygrał 1:0 z Termalicą. Wynik wielkiego wrażenia nie robi, ale Piast Gliwice zagrał naprawdę dobre spotkanie i wynik mógł być dużo wyższy niż te skromne 1:0. Niby jest to początek sezonu, więc punkty nie wydają się być aż tak ważne, ale z drugiej strony naprawdę warto wykorzystywać słabe przygotowanie do sezonu innych drużyn. Ruch jest słabo przygotowany, niezgrany i Piast może to wykorzystać.
⛔ 100

wojttekkk 7,3K

wojttekkk

Użytkownik
Dyscyplina: ⚽ - T-Mobile Ekstraklasa
Godzina: 18:00 http://www.bet365.com/home/default.asp?affiliate=GM_00000271&amp;lng=21&amp;oty=1&amp;tzi=4
Typ: 1/1 (połowa / koniec)
Kurs: 4.00
Analiza: Dzisiaj na ulicy Cichej w Chorzowie zostaną rozegrane &quot;małe&quot; derby. Faworytem bukmacherów jest drużyna gospodarzy, ale także i moim. Ruch jak punktuje to głównie u siebie i w tym sezonie pewnie będzie podobnie, natomiast Piast ma problemy w meczach wyjazdowych. Arbitrem spotkania będzie Tomasz Kwiatkowski, który sędziował 7 meczy Rucha i w żadnym meczu nie przegrali, trafił się tylko jeden remis z Lechią na wyjeździe. Owy sędzia także miał okazję prowadzić mecz z Piastem, które także miało miejsce przy ul. Cichej, gdzie Ruch wygrał 2:0. Pierwszy mecz ligowy Chorzowian był nieudany i wg mnie po prostu się skompromitowali przed własną publicznością przegrywając 2:0 na własnym obiekcie w meczu inauguracyjnym sezonu z Górnikiem Łęczna. Dzisiejsze spotkanie to także jubileuszowy mecz dla trenera Ruchu - Waldemara Fornalika, który po raz 150-ty poprowadzi drużynę Niebieskich. Piast swój pierwszy mecz w sezonie wygrał 1:0 z Termalicą B-B., jednak patrząc tylko na suche statystyki to nie wygląda to imponująco - jedynie co mi się rzuciło w oczy to ilość fauli jakiej się dopuścili Gliwiczanie - było ich aż 27 na zawodnikach z Niecieczy, przy 11 na Piastunkach. Dzisiaj zaufam jeszcze raz tak jak i w pierwszej kolejce Ruchowi (gdzie mnie zawiódł), ale myślę, że dwa mecze i to dwa mecze na własnym stadionie nie mogą przegrać - nawet dla kibiców jak i dla trenera Fornalika (chociaż wszystko się może zdarzyć).
⛔ 100

tip4you 420

tip4you

Użytkownik
Dyscyplina: Pilka nozna, Mecze towarzyskie,
Godzina: 20:00
Spotkanie: AJ Auxerre - FC Red Star 93
Typ: 1
Kurs: 2,22
Bukmacher: Bet-at-home
Analiza:
Na wstępie chciałbym podziękować słabej ekipie z West Ham za zrypanie mi kuponu, nie wiem, co mnie podpuściło żeby stawiać na tak niski kurs …
Na dzisiaj zagram mecz AJ Auxerre - FC Red Star 93. Z początku zastanawiałem się nad FC Sochaux - Ajaccio GFCO typ: 2, ale o tym może później.
Ostatnie mecze
Auxerre -Creteil 1:2
Orleans-Auxerre 1:2
Red Star awansowali z 3 ligi. Zajęli 1 miejsce w tabeli. Auxerre chce walczyć w tym sezonie o powrót do 1 ligi. Pozyskali tylko 1 zawodnika z FC Utrecht – Sébastien Haller, Francuz, zdobył 11 bramek w tamtym sezonie. Mieli kilku zawodników na testach, ale nikt nie został tam.
Liga rusza 31.07, myślę, że dzisiaj Auxerre będzie chciało pokazać ekipie z Red Star, że czeka ich ciężki sezon i wygrają ten mecz…
⛔ 100

assouncao 131

assouncao

Użytkownik
Dyscyplina: Pilka nozna, Premier Liga
Spotkanie: Krylia Sowietow Samara - CSKA Moskwa
Typ: powyżej 2.5 gola
Kurs: 2.10

Analiza:
Jedyne poważne spotkanie w poważnej lidze dnia dzisiejszego. Aktualny wicemistrz Rosji CSKA jedzie nad rzekę Wołgę by zagrać z Samarą. Oba zespoły rozpoczęły sezon od skromnych wygranych i de facto oba zajmują 3 miejsce w lidze z bilansem bramkowym 1:0. CSKA pokonało na wyjeździe Rubin Kazań, natomiast Krylia sama będąc beniaminkiem, nieoczekiwanie pokonała innego beniaminka Anzhi.
Jeżeli chodzi o sam mecz to o zwycięstwie nad Żółtymi zaowocowało przypadkowe trafienie z rzutu rożnego autorstwa Gabulova oraz fatalna skuteczność zespołu Anzhi który blisko 20 razy zagrażał bramce Krylii, niestety bezskutecznie. To co ostatnio nie udało się Anzhi, dzisiaj ma dużą szansę osiągnąć CSKA, które jest zespołem nieporównywalnie lepszym. Zespół z Moskwy praktycznie przespał letnią przerwę, nie będąc zbyt aktywnym na rynku transferowym. Jedyne poważniejsze wzmocnienie to przyjście do klubu Vitinho, który wrócił z wypożyczenia z Brazylii, ale jego dyspozycja to wielka zagadka. Odszedł natomiast boczny obrońca lub nominalny skrzydłowy Oliseh.
Przygotowania CSKA również odbywały się w Rosji, gdzie zagrali właśnie wygrany sparing z Samarą (2:0) przed niespełna 2 tygodniami. Zespół Gospodarzy w odróżnieniu oo ekipy Leonida Slustkiego miał bardzo pracowite przygotowania pokonując kilka belgijskich drużyn jak Gent czy Genk. Tak czy inaczej CSKA to CSKA, a ono jest tutaj zdecydowanym faworytem. Myślę że po niemrawej pierwszej kolejce doczekamy się dzisiaj kilku trafień, a Krylia udowodni że nie będzie chłopcem do bicia.
⛔ 100

H 36

hache

Użytkownik
Dyscyplina: Pilka nożna, Prva liga Słowenia
Godzina: 20:15
Spotkanie: Zavrc - O.Ljubljana
Typ: 2
Kurs: 1.95
Analiza :
Witam dziś wybrałem meczyk ze Słowenii ???? dlaczego? zaraz wyjaśnie. To dopiero 2 kolejka ale po 1 meczu można śmiało podać już faworyta a są nimi goście. Drużyna gospodarzy zremisowała 1:1 w 1 kolejce z Mariborem. Może to robi wrażenie ale mecz był słaby Zavrc praktycznie nie wypracowało sobie wielu sytuacji , a Maribor grał lepiej ale moim skromnym zdaniem Maribor myślał i już pewnie był 1 nogą na rewanżu z Astaną w lidze europejskiej. Tylko to się dla nich wtedy liczyło niż pierwszy mecz ligii bo i tak pewnie bedą w czołówce jak co sezon :p
Drużyna gości pierwszy mecz wygrała aż 4:1 z Gorica u siebie. Przy 24 sytuacjach i 13 strzałach więc trochę robi to wrażenie. Trzeba też wziąć pod uwagę że od 5 spotkań Ljubljana pokonuje Zavrc. Dlatego polecam to spotkanie uważam że goście pokazą kto rządzi ???? Pozdrawiam i życze wam powodzenia w typowaniu ????
⛔ 100

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Dyscyplina: ???? Tenis - ATP Bastad
Godzina: 12:30
Spotkanie:
Mathieu P. - Robredo T.
Typ:
Robredo T.
Kurs: 1.60
Bukmacher: Pinnacle
Analiza
:
H2H 2:4 z lat 2002-2006 czyli bardzo dawno. O Francuzie pisałem już wczoraj tak samo jak i Hiszpanie. Myślę, że nie ma sensu powtarzać tego samego. Mathieu w genialnej formie, widać, że trafił w Szwecji na swój tydzień w ciągu całego roku. To zaowocowało jak na razie 5 zwycięstwami. Jednak tylko zwycięstwo nad Chardym budzi we mnie podziw, to tutaj też mam wątpliwości bo Jeremy gra bardzo często w kratkę i odpala z formą na 3-5 turniejach w sezonie.
Robredo to jednak klasa sama w sobie na nawierzchni ziemnej. Niezwykle doświadczony zawodnik ze świetnym jednoręcznym backhandem. Po kilku wtopach na dużych turniejach, teraz czas na mały europejski maraton na nawierzchni ziemnej. To jest czas dla zawodników typu Robredo czy Fognini.
✅ 60

krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska, Ekstraklasa
Typ: X
Kurs: 3.10
Bukmacher: Betsson
Analiza:
Na początek 2.kolejki Ekstraklasy spotkanie Ruchu Chorzów z Piastem Gliwice i patrząc na to co zaprezentowały oba kluby w 1.kolejce to dziś w bezpośrednim meczu raczej wielkiego widowiska nie powinniśmy się spodziewać. Ja osobiście zastanawiałem się czy zagrać w tym meczu zwycięstwo Piast, po namyślę jednak postanowiłem tutaj postawił podział punktów.
Owszem, wiadomo, że Ruch znacząco się osłabił - odeszli Starzyński, Kuświk, Malinowski czy Babiarz i dopiero teraz działacze Ruchu próbują kompletować nowy zespół. Odbija się to na wynikach, już w meczach kontrolnych wyglądało to słabo. Również słabo wypadła inauguracja i spotkanie z Górnikiem Łęczna (porażka 0-2), czy jednak Ruch jest tak słaby, by każdy miał z nimi wygrywać?
Na pewno nie. Dziś grają z Piastem, zespół z Gliwic w 1.kolejce wygrało z Termalicą Bruk-Bet Niecieczą ale niczego szczególnego w tym meczu nie pokazali. Warto jednak pamiętać, że podobnie jak Ruch również Piast stracił kliku ważnych zawodników. Przede wszystkim z klubu odszedł Wilczek ale również Vassiljev, Jurado, Horváth, Piotr Brożek, Podgórski czy Henzel. Co prawda Piast zdążył się już wzmocnić, ale uważam, że nie są to jakieś wielkie wzmocnienia i raczej należy określić obecny Piast drużyną słabszą niż w poprzednim sezonie. Może nieco mylić wynik z pierwszej kolejki (zwycięstwo z beniaminkiem), ja osobiście uważam, że Piast będzie w tym sezonie walczyć o utrzymanie i dziś powinniśmy być świadkami bardzo wyrównanego spotkania.
Na pewno spore znaczenie będzie mieć również pogoda jaka obecnie panuje w Polsce. Nie sądzę by wysoka temperatura sprzyjała piłkarzom naszej Ekstraklasy w tworzeniu wielkiego widowiska, tym bardziej, że będziemy oglądać spotkanie drużyn od których raczej nie należy spodziewać się znakomitego widowiska. Ja nawet spróbuję zaryzykować, że będzie to mecz na 0:0.
Jeśli chodzi o sytuację kadrową to w Ruchu nie zagra Helin, oraz najprawdopodobniej Adam Setli i Tomasz Podgórski, którzy dopiero co podpisali kontrakty z &quot;Niebieskimi&quot;. Stawiam remis również dlatego, że obie ekipy po letnich transferach nie mają również ustabilizowanego składu jeśli chodzi o linię ofensywną. Jak wiemy Kuświk czy Starzyński byli ważnymi ogniwami w ofensywie Ruchu, tak samo jak Wilczek, Vassiljev czy nawet Jurado. W Ruchu jak na razie wciąż szukają zawodników, którzy mogą zastąpić Kuświka (mówi się o Stępińskim), w Piaście poszli natomiast na ilość, bo sprowadzono już 5 napastników, choć żaden raczej nie daje gwarancji zdobywanie regularnie bramek. Mój typ na początek 2.kolejki - remis.
⛔ 100

matthiasvandal 616

matthiasvandal

Użytkownik
Dyscyplina Piłka nożna Polska
Spotkanie Cracovia-Wisła
Typ: over 12 rożnych
Kurs 3,25
Idzie masówka na Pasy czego do końca nie rozumiem. Trener Zieliński robi tam fajną robotę ale taki hurra optymizm po jednym wygranym meczu?! Derby rządzą się swoimi prawami i nie odbierałbym Wisle tu szans. Spodziewam się wyrównanego meczu i bramek z obu stron. Linia nie jest specjalnie wygórowana a kurs świetny.
⛔ 100

zelka43 843

zelka43

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna- Ekstraklasa
Spotkanie: Cracovia-Wisła
Typ: Cracovia+under 2.5
Kurs: 4,33
Analiza:

Dziś na derby Krakowa takie oto value u buka znalazłem.
Zacznijmy od gości, bo ich mecz widziałem w ostatniej kolejce. Wiślacy rozpoczęli sezon od remisu na własnym obiekcie z Górnikiem Z. Biała Gwiazda zaprezentowała się naprawdę słabo, a wynik nie dokońca odzwierciedla postawy obu zespołów w tym meczu. To Zabrzanie mieli więcej sytuacji i to oni mogą czuć niedosyt po tym spotkaniu. Wiślacy w obronie grali nie pewnie, zbyt łatwo przypuszczali rywali. Linia pomocy to aż 4 nowe nazwiska, które zaprezentowały się słabo, czego dowodem niech będzie brak jakichkolwiek groźnych akcji, zwłaszcza w drugiej połowie. Jedyna bramka została zdobyta po kuriozalnym błędzie duetu Przyrowski-Jeż, który w ładnym stylu wykorzystał Crivellaro. Reasumując Wisła jest na ten moment słaba w obronie, i beznadziejna w ataku. Miejmy nadzieję, że to się szybko zmieni, bo przykro było patrzeć na tak słaby zespół z Reymonta.
Meczu Cracovi niestety nie widziałem, ale oglądałam skrót i trochę poczytałem. Wygrana z kandydatem do europejskich pucharów i to na wyjeździe mówi nam o tym zespole wiele. Pasy zagrały świetnie w obronie, potrafiły wyprowadzić groźną kontrę, i wreszcie zakończyć stały fragment gry golem(Polczak z rożnego). Mądre transfery(Wołąkiewicz, Wójcicki), brak wyraźnych osłabień, i dobre podstwy finansowe wreszcie mogą przynieść upragniony efekt w postaci top8 na koniec sezonu.
Cracovia po raz pierwszy od dawna jest faworytem derbów, i to nie bez powodu. Z taką grą w obronie myślę, że nie mają prawa stracić bramki, z tak miałką Wisłą, a i o bramkę dla gospodarzy nie powinno być trudno. Jednakże to derby i nie spodziewam się tu festiwalu strzeleckiego . 1 lub 2 do 0 dla Pasów tak to widzę. Polecam też oczywiście rozdzielenie tego betu, jeśli ktoś nie jest przekonany
Cracowia win 2.15
Under 2.5 gola 1.66
Powodzenia ;)
⛔ 100

stanley-63 1,2M

stanley-63

Typer
Dyscyplina: ⚽ Polska - Ekstraklasa
Typ: czerwona kartka w meczu ? TAK
Kurs - 3.60 / Betsson

Dawno nie zagrałem na czerwoną kartkę tak więc mój typ dziś pójdzie w tym kierunku , taki kartonik widzę w małych derbach Ślaska gdzie Niebiescy podejmować będą na ul. Cichej Piasta Gliwice , Ruch w pierwszym meczu poległ z Łęczną 2:0 , ja zaglądam do statystyki tego pojedynku a ta wygląda następująco : 6 strzałów na bramkę Łęcznej z tego 3 celne i tu UWAGA ! pierwszy celny strzał miał miejsce w 80 min gry , ogólnie jedna wielka nieporadność co spowodowało że zmuszeni byli do fauli a w konsekwencji 3 żółte kartki no bo jak nie idzie to na kimś trzeba swoją złość wyładować tak więc w pierwszym spotkaniu i od razu 3 żółtka nie zbyt dobrze świadczy , teraz Piast , ci swój pierwszy pojedynek wygrali z beniaminkiem z Niecieczy 1:0 ale ogólnie to pomimo przewagi w polu to styl pozostawia wiele do życzenia no i coś z statystyki a tu mamy az 26 fauli Piasta w konsekwencji 3 żółte kartki czyli razem z Ruchem idą pod tym względem łeb w łeb no i dziś derby czyli dodatkowe emocje a sędzią jest pan Tomasz Kwiatkowski który jak już o tym wspomniał &quot;Wojttekkk&quot; sędziował pomiędzy nimi też tu na ulicy Cichej pojedynek a miało to miejsce 14 lutego tego roku wtedy to Ruch wygrał 2:0 a pan Tomek pokazał 7 żółtych kartek z czego w konsekwencji dwóch żółtek w 80 min gry boisku musiał opuścić Konstantin Vassiljev tak wiec myślę ze i dziś również będzie nerwowo na boisku a pan Tomek pokaże czerwień !
⛔ 100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom