>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Typy Dnia - 24.06.2021 (czwartek)

Status
Zamknięty.
psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj podajemy typy
na czwartek - 24. Czerwca

typy_dnia_-_logo.jpg
Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 22:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: Over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher: Nazwa bukmachera
Analiza:
Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować. Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu). Po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a użytkownik z automatu otrzymuje za taki typ 100 punktów.

Poniżej lista bukmacherów z których można brać typy do konkursu.
Jeżeli nie widzisz nazw bukmacherów, to pamiętaj o wyłączeniu blokowania.

- Fortuna
- forBet
- Totolotek
- Lvbet
- eTOTO
- STS
- Betclic
- Betfan
- TOTALbet
- eWinner
- superbet

▶ Adnotacja: Dla celów konkursowych przy podliczaniu typów z polskich buków (naziemnych i internetowych) bierzemy pod uwagę kurs nominalny, czyli taki jaki widnieje przy typie, bez uwzględniania podatku.

W tym temacie obowiązuje całkowity zakaz komentowania! Uporczywe niestosowanie się do tego punktu Regulaminu będzie skutkowało blokadą konta użytkownika.

Przed zatwierdzeniem wpisu z analizą zawsze sprawdź czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE - KLIK podając LINK do swojego wpisu. Możesz to uczynić do chwili zamknięcia tematu. Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych. W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu "kiepskie analizy" nie może już podać nowego typu. W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu oraz upomniany okresowym banem. Bawimy się Fair Play!

Podany typ musi być określony precyzyjnie i jednoznacznie, w sposób nie pozostawiający żadnego pola do domysłów czy interpretacji. (W polu "Typ:" zaleca się podawanie słownych nazw zespołów, zawodników itp. zamiast "1" czy "2". W ten sposób dużo trudniej o pomyłkę, a przy okazji wszystko wygląda dużo przejrzyściej).

kamasutra10 678,5K

kamasutra10

Typer
Dyscyplina: Piłka Nożna - Norwegia Eliteserien
Godzina: 18:00
Spotkanie: Bodo /Glimt - Molde
Typ: Bodo/ BTTS
Kurs: 3.65
Bukmacher: STS
Analiza:

Pojedynek na szczycie ligi norweskiej. Lider podejmuje wicelidera. Obie ekipy mają po 20 pkt i grają skutecznie w ostatnim okresie.
Zapowiada się na ciekawy mecz , gdyż w bezpośrednich starciach do tej pory nie brakowało goli i to z obu stron. Sporo spotkań kończyło się wynikami typu 4:2 ; 3:1 ; 3:2 dla gospodarzy myślę że i tym razem zakręci się koło overa i obie drużyny coś ustrzelą.

Z racji własnego boiska postawię na miejscowych i to im daję większe szanse na wygraną. sądzę że wykorzystają atut własnej murawy i ograja rywala zza pleców.

100

Ostatnio zmieniony przez Waldi1979:
M 2K

messi19152

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Copa America
Godzina: 02:00
Spotkanie: Brazylia-Kolumbia
Typ: Brazylia i ponad 2.5 gola w meczu
Kurs: 2.5

Bukmacher: TOTALbet
Analiza:

Gospodarze turnieju z mierzą się z Kolumbią. Brazylia świetnie weszła w turniej i wygrała oba mecze w pewny sposób. 3:0 z Wenezuelą i 4:0 z Peru mówią same za siebie. Neymar i spółka będą chcieli ograć kolejnego rywala. Kolumbia niestety spisuje się słabo na tym turnieju. Pierwszy mecz z Ekwadorem zwycięski 1:0 , bezbramkowy remis z Wenezuelą i porażka z Peru nie napawają kolumbijskich kibiców optymizmem. Drużyna bez formy. Męczarnie ze słabszymi rywalami. Brazylia może to wykorzystać i wygrać wysoko z teoretycznie najtrudniejszym rywalem w grupie. Poza tym Canarinhos mają bardzo dobrą obronę + wysokiej klasy specjalistę od bronienia strzałów. 6 meczów z rzędu bez straty gola mówią wszystko.

Myślę, że mecz ten będzie od początku pod kontrolą Brazylii i będą dążyć do jak najszybszego otwarcia wyniku. Brazylia ma mega ofensywę z Neymarem na czele. Typ według mnie do spełnienia. Zieloności.

150

Otrzymane punkty reputacji: +530
5xharoldx5 1,8M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Piłka nożna - Copa America
Godzina: 2:00
Spotkanie: Brazylia - Kolumbia
Typ: w meczu będzie rzut karny
Kurs: 3,20
Bukmacher: Fortuna
Analiza:

Po takim kursie warto spróbować. W meczach pomiędzy reprezentacjami z Ameryki Południowej aż roi się od rzutów karnych. Jak wiadomo te reprezentacje grają bezkompromisowo, czasami wręcz brutalnie, nie przebierając w środkach. Brazylia ma w swoim składzie kilku świetnych technicznie graczy, którzy potrafią dryblować w polu karnym dając sobie szanse na bycie sfaulowanym. No i co ważne Brazylijczycy mają Neymara, który lubi kłaść się w polu karnym przy każdym dotknięciu ze strony rywali i wie jak to robić, żeby jego reprezentacja dostała karnego. Brazylia już miała karnego w meczu z Wenezuelą. Kolumbia miała jedenastkę w spotkaniu z Peru. Uważam, że w tym meczu też może być podyktowany rzut karny.

100

inkub1986 650K

inkub1986

Użytkownik
Dyscyplina: tenis challenger Mediolan
Godzina: 17.00
Spotkanie: Coria - Basic
Typ: Basic
Kurs: 2,70
Analiza:

Coria to faworyt do objęcia tytułu w Mediolanie, jednak jako 89. zawodnik touru ma wejściówkę na Wimbledon, gdzie za sam występ w turnieju zarobi swoje. Nie wiem dlaczego akurat teraz ma przegrać. Myślę że dlatego, że Basic reprezentuje spośród reszty zawodników w Mediolanie jakiś poziom. Sporo wygranych ostatnimi czasy zanotował ten zawodnik, więc jeśli Coria postanowi nie zagrać na 100%, to Basic, który jest w 3. setce nie będzie miał nic do stracenia i zagra na poważnie. Oczywiście, jeśli Coria zamierza dograć turniej na ostro, to Basic raczej nie ma czego tutaj szukać. Typ dla łapaczy trudnych ryzykownych promocji.

100

massimo 215,4K

massimo

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka
Godzina: 2:30
Spotkanie: Milwaukee Bucks - Atlanta Hawks
Typ: Milwaukee -14.5
Kurs: 3.15
Bukmacher: Betclic
Analiza:

Z wielkim bólem to stawiam ale myślę że to bardzo możliwe. O ile kibicuję Hawks i Icy Trae w tych play-offach to tutaj rozum mówi Bucks.
Chciałbym żeby Hawks wygrali nawet mistrzostwo ale Trae przeciwko Giannisowi będzie miał mega ciężko,PJ Tucker,Khris Middleton,Brook Lopez to zupełnie inna para kaloszy niż Randle i Anthony z Knicks czy Simmons Embiid Z 76ers.
Bucks zagrali kozacko przeciwko Nets,wiadomo że kontuzja Kyrie tu sporo pomogła ale Durant miał mega mecze,Harden też zagrał raz czy dwa na Triple double ale Kozły walczyły do końca wyczekując swojej szansy. Krótko mówiąc Bucks grają dojrzały,stabilny basket.
Miami wprost zostali przez nich zmiecirni w pierwszej rundzie,teraz czeka ich nieco lepszy i już bardziej doświadczony zespół Jastrzębi.
Hawks może zabraknąć Bogdanovicia ale jeszcze nic pewnego,ma lekką kontuzję kolana,to też może oznaczać że dużo nie wskóra nawet jeśli się pojawi.
Gram takie wysokie handi bo nawet 76ers mieli dwa razy minimum dwudziestopunktowe prowadzenie z Hawks a je trwonili swoją tragiczną grą w drugiej połowie. Bucks z Giannisem na czele pragną tego pierścienia jak nigdy wcześniej bo teraz są bliżej niż nigdy wcześniej,więc jak już będą prowadzić 20 punktami to wątpię żeby to oddali bez walki jak sieroty z 76ers.

100

chyczy 82,5K

chyczy

Użytkownik
Dyscyplina: ATP MALLORCA
Godzina: 15-00
Spotkanie: Medvedev - Ruud
Typ: Ruud
Kurs: 5.00

Analiza:

Nie jestem wybitnym fanem gry Rosjanina, ot baseline przebijaka z większą jakością, z drugiej strony nie jestem też fanem Norwega i jeszcze o ile na clayu coś tam prezentuje ponad stan, tak trawa nie brzmi jak jego klimat. W każdym razie atakuje wysoki kurs, bo moim zdaniem 3 to max na to zestawienie w stronę Ruuda. Norweg na tyle poprawnie gra obie strony i serwis, że nie powinien być w roli tak mocnego underdoga w zestawieniu z Medvedevem, którego w Stuttgarcie rozbił Struff. Norweg całkiem pewnie poradził sobie z Sandgrenem i Simonem i chociaż nie ma co się podniecać ograniem takich graczy w ich obecnej formie, tak wydaje się on czuć dość solidnie na tamtych kortach i na spokoju może na dobrych wiatrach odprawić Danila nawet i w dwóch setach, byle skorzystał z błędów Rosjanina i nie oddawał przełamań, a powinno być dobrze.

100

pawel1980 54,3K

pawel1980

Użytkownik
Godzina: 2:00
Spotkanie: Brazylia - Kolumbia
Typ: 1/BTS
Kurs: 4.10
Analiza:

Brazylia ma juz siedem bramek w dwoch meczach wychodza trzema napastnikami Neymar-Richarlison-Gabriel Jesus i spodziewam sie,ze znow postrzelaja, Kolumbia nie zachwyca przegrana z Peru, remis z Wenezuela,wygrali tylko z Ekwadorem ale napewno stac ich na bramke maja swietnych napastnikow z Atalanty Zapata, Muriel do tego jest Borre gwiazda River Plate, typuje wygrana Brazylii i gole z obu stron.

310

Otrzymane punkty reputacji: +906
Dyscyplina:Koszykówka Nowa Zelandia
Godzina: 09:30
Spotkanie: Franklin Bulls - Canterbury Rams handicap [5,5 -0 ]
Typ: Franklin Bulls + 5,5 pkt
Kurs: 3,20
Bukmacher : Forbet
Analiza:Gospodarze tego pojedynku koszykarze Franklin Bulls na razie w tym sezonie rozgrywkowym grają słabo i teraz zajmują dalekie 9 miejsce w tabeli z dorobkiem 8 punktów zdobytych.W dotychczas rozegranych pojedynkach wygrali oni 4 mecze i 9 razy schodzili z parkietu pokonani przez swoich przeciwników.W ostatniej kolejce przegrali bardzo wysoko wyjazdowy pojedynek 104-64 z Otago Nuggets.Ich rywale drużyna Canterbury Rams jest wyżej w tabeli bo zajmuje 6 miejsce z bilansem 6 odniesionych zwycięstw i również 6 pojedynków przegrali.Jednak moim zdaniem gospodarze tego pojedynku jednak zbyt wysoko nie przegrają,a może sprawią niespodzianke w postaći swojego zwycięstwa.

100

Otrzymane punkty reputacji: +1
SolarisPL 111,9K

SolarisPL

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - ATP Mallorca
Godzina: 18:00
Spotkanie: Lopez - Mannarino
Typ: Lopez
Kurs: 1.90

Analiza:

Byłem bardzo zdziwiony widząc tak wysoki kurs na Hiszpana. Być może, buki zasugerowały się jakoby Mannarino ograł Thiema, ale sytuacja wyglądała tak, że Austriak kontrolował mecz, doznał kontuzji i skreczował, więc tylko dlatego Francuz gra dalej i ma zielony kwadracik przy tamtym spotkaniu. Lopez to wybitny specjalista od trawy, na której uwielbia grać od lat i jest to powszechna wiedza. Praktycznie tenisowy dziadek, a wygrywa sobie singla i debla jednocześnie w Queens 2 lata temu. Na Majorce ograł już Kuhna oraz Khachanova. Nie widzę tutaj szans dla Francuza, jeżeli Feliciano utrzyma swoją dyspozycje serwisową.

100

lusy_b 69K

lusy_b

Znawca - Snooker
Dyscyplina: Piłka Nożna - Finlandia, Veikkausliga
Godzina: 17:30
Spotkanie : FC Honka - FC Haka
Typ: FC Haka AH(0)
Kurs: 2,95

Analiza: na papierze silniejszym zespołem są gospodarze. To mocny średniak tej ligi, gdy Haka w ostatnim sezonie zajął 10 miejsce, a wcześniej kilka lat grał w 2. lidze. Tak też ocenia tę rywalizację rynek bukmacherski wyraźnie preferując Honkę. Mnie się to nie zgadza, ponieważ dodkładna analiza tabeli i statystyk pokazuje, że Haka w tym sezonie, zwłaszcza ostatnio , gra wyraźnie lepiej. Owszem, te drużyny sąsiadują w tabeli, Haka zgromadził tylko 1 pkt. więcej, ale też rozegrał 2 mecze mniej. Honka w 3 meczach domowych poniosła 3 porażki, (bilans bramkowy 1:5), a przecież tylko raz grała przeciwko silnej drużynie (Inter Turku). Honka ogółem ma bilans 2-0-7 bramki 9:14. Z kolei Haka też słabo zaczął sezon, obecny bilans to 2-1-4 bramki 8:11, ale w ostatnich 4 meczach poniósł tylko jedną i nikłą porażkę z dominatorem ligi HJK Helsinki (u siebie 1:2).Trwa seria 2 zwycięstw wyjazdowych, nie byle jakich: przeciwko KuPS (1:2) I Marienham (0:3). Statystyki H2H z ostatnich 15 lat wskazują na przewagę Honki, ale nie jest ona duża. W tym meczu żadna z drużyn nie zgłasza ważnych absencji. Niepewny jest występ bardzo ważnego pomocnika gości Boshue, który jest kapitanem zespołu. Nie grał w tym sezonie w 2 meczach i w obu Haka wyraźnie przegrał. Sugeruję więc ostrożniejszym typerom, jeśli ktoś uzna wartość mojej analizy, poczekać na podanie składu meczowego gości. Ja tego zrobić nie mogę, gdyż smutna okolicznośc zaprowadzi mnie po południu na cmentarz.
Podsumowanie: w świetle dostępnych informacji Haka to w ostatnich tygodniach drużyna mocniejsza, która również wcześniej potrafiła skutecznie rywalizować z teoretycznie silniejszą drużyną Honki. Rezultaty osiągane przez faworyta rynku bukmacherskiego są po prostu słabe i trudno dostrzec jakiś moment przełamania po stronie gospodarzy. Zdecydowanie obstawiam gości, ale niepewny jestem występu ich lidera, dlatego ograniczam ryzyko gwarantując sobie zwrot stawki w wypadku remisu. Na pewno rozsądnym pomysłem tutaj jest też zagranie na podwójną szansę (X2), ta opcja jest płatna w granicach 1,80-1,87. Typ wskazany przeze mnie wyżej ma po trosze charakter konkursowy. Ale gdybym miał pewność , że Bushue (kapitan gości) zagra, byłby to mój pierwszy wybór.

100

pukon 1,3M

pukon

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka
Godzina:
15:30
Spotkanie: Dijon - Monaco
Typ: Dijon (włącznie z dogrywką)
Kurs: 2.60
Bukmacher: ETOTO
Analiza:
Final Four Jeep Elite rozgrywany w Rouen, pierwszy półfinał Dijon z Monaco. Dijon w ćwierćfinale pokonuje Orleans 83-59, Monaco wygrywa z JL Bourg 91-72. Monaco bez Lessorta (10,8pkt/5,6zb/2as) i Faye (8,3pkt/5,3zb), którzy po ćwierćfinale dołączyli do swoich reprezentacji (Francja, Senegal), Dijon w takim samym zestawieniu jak w ćwierćfinale. Faworytem bez wątpienia Monaco, które razem z Lyonem, euroligowe ekipy są troche ponad stawkę z możliwościami finansowymi i tym samym kadrowymi, nawet jeżeli obie osłabione w F4. Jednak poszukam niespodzianki i awansu Dijon, najlepszej drużyny rundy zasadniczej, gdzie to wysokie miejsce podpartę naprawdę świetną dyspozycją. Na pewno pomogła im też krótsza przygoda w europejskich pucharach, bo jednak takie Monaco (zwycięzcy EuroCup) ma tych spotkań łącznie kilkanaście więcej, więc i zmęczenie sezonem pewnie trochę większe. Dijon był już blisko zdobycia Pucharu Francji (przegrany finał z Lyonem), mają chyba najlepszą drużynę w ostatnich latach i jeżeli teraz nie uda się powalczyć o tytuł, to w kolejnych będzie na pewno ciężej - już trener Legname, jego asystent oraz jeden z liderów Julien przechodzą do JL Bourg, kilku innych też na celowniku tych większych/silniejszych.
Reasumując te "mądrości", zdaje sobie sprawę, że tutaj każdy inny skład finału niż Monaco - Lyon, byłby pewnie niespodzianką, ale jednak przy braku Lessorta i Faye widzę jakieś szansę dla Dijon - obaj to świetni obrońcy, a defensywa to zawsze był/jest mocny atut Monaco, a teraz trzeba ją trochę pozmieniać personalnie. Co prawda Monaco ma kim zastąpić te braki, ale też trener będzie musiał trochę pokombinować, więc jest jakaś niewiadoma czy może to dalej wyglądać dobrze, czy też jest jakaś szansa, że Dijon przekuję to na swoja korzyść. Banał straszny, ale właśnie to może być jedną z szans Dijon, albo to tylko moje życzeniowe myślenie.

160

Otrzymane punkty reputacji: +725
stanley-63 1,3M

stanley-63

Typer
Dyscyplina : Piłka nożna / Norwegia Eliteserien
Godzina 18:00
Spotkanie : FK Haugesund - SK Brann
Typ : obie strzelą / over 2.5 gola
Kurs : 2.05
Bukmacher : ETOTO

Obie drużyny co prawda nie są jakieś bramkostrzelne bo gospodarze w 6 meczach bilans bramek 8:6 a goście również 8 bramek i aż 20 straconych ale liczę na BBTS z tego powodu że goście grając tutaj przeważnie coś strzelą , w tym sezonie potrafili strzelić 2 bramki grając z Rosenborgiem przegrali co prawda ale 3:2 , gospodarze ostatnie dwa mecze u siebie to 3:0 z Kristiansund i 4:2 z Viking tak więc liczę że padną tutaj przynajmniej 3 bramki .

100

S 297,4K

sztabson_93

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Finlandia, Veikkausliga
Godzina: 17:30
Spotkanie : Mariehamn - SJK
Typ: remis
Kurs: 3.25
Bukmacher: fortuna
W rywalizacji H2h, dzisiejsi gospodarze deklasują swoich rywali ale tak się składa że aktualnie są bez formy. Jak narazie Mariehamn po 7 meczach nie zanotował żadnego remisu i aż 5 spotkań przegrali dlatego zajmują 10 miejsce w tabeli. Goście rozegrali 8 kolejek, 2 mecze zremisowali a w tabeli są na 7 miejscu. 5 przegranych z rzędu gospdoarzy potwierdza bardzo słaba formę obecnie, przyjezdni też nie prezentują zbyt wysokiego poziomu dlatego uważam że dziś podział punktów jest możliwy.

100

zibi16 1,6M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Godzina: 23:00
Spotkanie: Boliwia - Urugwaj
Typ: Urugwaj -2
Kurs:
2,68
Analiza:

Boliwia jest drużyna własnego boiska a wszystko to przez ich klimat, na wyjazdach grają już dużo dużo gorzej. Urugwaj na ten moment słabo i muszą zbierać punkty aby nie ukończyć grupy na 4 miejscu bo to wrzuca ich na Brazylię w ćwierćfinale.
Oczywiście zdecydowanym faworytem jest ekipa Urugwaju, którzy mają zdecydowanie lepszych piłkarzy i jeśli nie zdobędą 3 punktów to będzie sensacja. Uważam, że drużyny Urugwaju podejdzie do tego meczu w pełni skoncentrowana i strzeli rywalom przynajmniej te 3 bramki a wiemy dobrze, że Urugwajowi jest dość ciężko strzelić bramkę. Liczę na 3:0.

100

Ostatnio zmieniony przez psotnick:
G 9,9K

glosuuu

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka
Godzina: 19:30
Spotkanie: USA : Turcja
Typ: Turcja
Kurs: 8.60

Bukmacher: Forbet
Analiza:

Ja dziś typuję na Turczynki, gdyż kurs na nie jest jak dla mnie za duży. Jest to drużyna, która gra ciekawie i kombinacyjnie. Zdarzało im się pokonywać USA, więc liczę dziś na niespodziankę. Myślę, że będzie to mecz z dużą ilością setów, a Turczynki do końca będą się biły o wygraną. Jest to runda finałowa, więc wydarzyć się może wszystko. Myślę, że będzie to fajny i ciekawy mecz, a Turcja wcale nie jest tak słaba jakby wskazywał na to kurs.

100

shadow89 512,2K

shadow89

Użytkownik
Typ: powyżej 3,5 ŻK / powyżej 7,5 RR / powyżej 2,5 gola
Kurs: 3.90
Analiza:

Lepszej okazji do przełamania i wrócenia na właściwe tory dla piłkarzy Urugwaju raczej nie będzie. Podopieczni Tabareza nie potrafią bowiem wygrać od 5 kolejnych meczy. Starcie z osłabioną Boliwią, która wygrała tylko 2 z 23 poprzednich pojedynków wydaje się być idealną okazją ku temu. Mecz poprowadzi Wenezuelczyk Alexis Herrera, który w tym sezonie na 11 meczy wystawił 48 żółtych kartek. Dziś zapowiada się naprawdę ostre starcie, więc kartki mogą się posypać a tym bardziej jeśli spotkanie będzie wyrównane. Urugwaj przełamał z Chile tragiczną passę 4 kolejnych meczy bez zdobytej bramki, dlatego też dziś w meczu z rywalem nad którym mają tylko 1 pkt przewagi muszą od początku atakować. W 5 z 6 poprzednich bezpośrednich pojedynków padły przynajmniej 3 gole, a średnia bramek w tych meczach wyniosła 4,67 gola/mecz.

100

seba23 141,8K

seba23

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Copa America
Typ: ponad 24,5 fauli
Kurs: 1,85
Bukmacher: Betclic
Analiza:

Po 2 spotkaniach obie ekipy mają beznadziejny dorobek, Urugwaj 1pkt, Boliwia 0pkt. Dziwny ten turniej w Ameryce Południowej, 2 grupy po 5 drużyn i aż 4 awansują dalej, więc trzeba być za przeproszeniem niezłym frajerem aby nie wyjść z grupy. Właśnie w tym meczu o miano pozbycia się tego tytułu powalczą za chwile piłkarze Boliwii i Urugwaju. Po tych drugich raczej nie oczekiwano tak słabego startu a raczej walki o zwycięstwo w grupie. Linia jak na spotkania w tym regionie dosyć niska i mocno konkurencyjna z wystawionymi przez innych buków więc aż żal nie zagrać.

100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom