>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 24.05.2021 (poniedziałek)

Status
Zamknięty.
psotnick 967,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj podajemy typy
na poniedziałek - 24. Maja

typy_dnia_-_logo.jpg

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 22:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: Over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher: Nazwa bukmachera
Analiza:
Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować. Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu). Po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a użytkownik z automatu otrzymuje za taki typ 100 punktów.

Poniżej lista bukmacherów z których można brać typy do konkursu.
Jeżeli nie widzisz nazw bukmacherów, to pamiętaj o wyłączeniu blokowania.

- Fortuna
- forBet
- Totolotek
- Lvbet
- eTOTO
- STS
- Betclic
- Betfan
- TOTALbet
- eWinner
- superbet

▶ Adnotacja: Dla celów konkursowych przy podliczaniu typów z polskich buków (naziemnych i internetowych) bierzemy pod uwagę kurs nominalny, czyli taki jaki widnieje przy typie, bez uwzględniania podatku.

W tym temacie obowiązuje całkowity zakaz komentowania! Uporczywe niestosowanie się do tego punktu Regulaminu będzie skutkowało blokadą konta użytkownika.

Przed zatwierdzeniem wpisu z analizą zawsze sprawdź czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE - KLIK podając LINK do swojego wpisu. Możesz to uczynić do chwili zamknięcia tematu. Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych. W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu "kiepskie analizy" nie może już podać nowego typu. W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu oraz upomniany okresowym banem. Bawimy się Fair Play!

Podany typ musi być określony precyzyjnie i jednoznacznie, w sposób nie pozostawiający żadnego pola do domysłów czy interpretacji. (W polu "Typ:" zaleca się podawanie słownych nazw zespołów, zawodników itp. zamiast "1" czy "2". W ten sposób dużo trudniej o pomyłkę, a przy okazji wszystko wygląda dużo przejrzyściej).

kamasutra10 678,5K

kamasutra10

Typer
Dyscyplina: Piłka Nożna - Norwegia, Eliteserien
Godzina: 20:00
Spotkanie: Rosenborg - Molde
Typ: Rosenborg / +1.5
Kurs: 2.80
Bukmacher: STS
Analiza:

To dopiero początek rozgrywek. Obydwie ekipy zajmują dwie czołowe lokaty po 4 kolejkach z tym że Molde rozegrało 3 spotkania. Jak widać jest to mecz na szczycie , oba zespoły to czołowe drużyny ostatnich lat. Ciężko wskazać jednoznacznie faworyta do wygranej , ja zdecydowałem się zagrać na gospodarzy z kilku względów .

Rosenborg zaczął sezon lepiej niż innymi laty kiedy gonił czołówkę w 2 rundzie . Mieli co prawda gospodarze pewne problemy w ostatnim domowym spotkaniu przeciwko Brann Bergen gdyż do 84 min. przegrywali 1:2 ale ostatecznie wygrali 3:2. W meczu tym hat-trick ustrzelił K. Zachariasson który z 5 trafieniami jest najlepszym strzelcem w drużynie.
Rosenborg kontynuuje serię 7 wygranych z rzędu w domu a w ostatnich 6 potyczkach z Molde jako gospodarz wygrał 5 razy i raz zremisował . Widać więc że ciężko gra się Molde w Rosenborgu. Oczywiście goście to klasowy zespół i nie jest bez szans w tej konfrontacji .
Wiosną grało Molde rewelacyjnie w Lidze Europy dochodząc do 1/8 finału gdzie uległo nieznacznie Granadzie ( 0:2 wyjazd, 2:1 dom). Tak więc widać że to dobry zespół.

Myślę że będzie to wyrównany mecz jednak więcej szans daje gospodarzom.
Patrząc wstecz na bezpośrednie konfrontację obydwu ekip widać że atut własnego boiska jest tutaj istotny. Nie sądzę jednak by spotkanie zakończyło się skromnym 1:0 dla gospodarzy dlatego gram opcję 1/+1.5.

100

Ostatnio zmieniony przez Waldi1979:
U 0

Usunięty użytkownik 168903

Gość
Dyscyplina: Koszykówka, NBA
Godzina: 01:00
Spotkanie: New York Knicks - Atlanta Hawks
Typ: ZWYCIĘZCA I LICZBA PUNKTÓW Atlanta Hawks i powyżej 215,5
Kurs: 3.80
Bukmacher: Betclic
Analiza:

W tej parze az sie prosi o upset i jestem przekonany, ze on bedzie. Po pierwsze Knicks awansowali do plaay off po raz pierwszy od wielu lat i na tym koniec. Raz ze spoczna na laurach, przelamali zla passe, cel zostal osiagniety, a dwa ze mozna sprzedawac bajeczke o stopniowym rozwoju (za rok im pokazemy). Knicks awansowali do play off, co w ich wypadku jest bardzo duzym sukcesem, a co przyjdzie teraz to ich. Problem w tym, ze dostana gladko w dziob i zaraz odpadna. Jedna gwiazda plus wiecznie kontuzjowany emeryt ligi nie zwojuja, na wschodzie mamy trzy druzyny, do ktorych nie maja podjazdu pozostale, czyli Brooklyn, Milwaukee i Philadelphie i wszystkie te druzyny maja po prostu wiecej topowych zawodnikow, to cos jak Cleveland za Lebrona, jeden lider nie uciagnie druzyny

Atlanta po zmianie trenera na McMillana bilans 27-11, z druzyny poza play off znalezli sie na granicy pierwszej czworki i sa na rozpedzie.

Atlanta to ciekawy, mlody, ofensywny team z quality players jak Young, Capela, Bogdanovic i graja bez respektu.

Dlaczego over? Ostatnie 8 meczow to 123, 135, 126, 125, i tp w przedziale 125-135 pkt, a wiec chcac wygrywac nie moga zmienic stylu i musza sporo rzucac, dodatkowo h2h ostatnie 2 mecze w NY: 264 i 235 punktow. Atlanta ma wreszcie szanse na przejscie pierwszej rundy play off bez giganta na swojej drodze i zrobi to, miejmy nadzieje udowadniajc wyzszosc juz w pierwszym meczu

NY Knicks - Atlanta 107 - 112

100

patryk7 736,3K

patryk7

Typer
Dyscyplina: Piłka Nożna - Norwegia, Eliteserien
Godzina: 18:30
Spotkanie: Elfsborg - Norrkoping
Typ: Elfsborg
Kurs: 2.6
Analiza:

Tuż przed weekendem nadeszła informacja, że czarnogórski napastnik Sead Haksabanovic jest bliski transferu i może nie zagrać przeciwko Elfsborgowi. To byłaby wielka strata dla "Norek", jeśli oczywiście nie zagra Boras Arena. A nawet jeśli zagra to czy jego głowa będzie normalnie funkcjonować w tym pożegnalnym spotkaniu z Norrkoping? Dodajmy do tego fakt, że kontuzje leczy inny kluczowy napastnik
Christoffer Nyman oraz ważny islandzki defensywny pomocnik Ari Freyr Skulason. Mówi się również, że środkowy pomocnik Alex Fransson może także nie zagrać. Norrkoping w dwóch ostatnich spotkaniach ugrało ledwo punkt (dom Degerfors 1:1 oraz wyjazd Varbergs 1:2). Czwarta lokata w tabeli po 7 rundach rozgrywek wydaje się być lokatą trochę zawyżoną, zważywszy na dosyć przeciętną grę "Norek".
Elfsborg jak do tej pory przegrał cztery z ośmiu meczów co jest pewna niespodzianką zważywszy na fakt, iż przegrało tylko trzy mecze w całym poprzednim sezonie. Dla wielu jednak było oczywiste, że "Żółci" będą mieli gorszy sezon w 2021 roku. Jesper Karlsson przeniósł się do holenderskiego AZ Alkmaar i nikt jak do tej pory nie jest w stanie zastąpić tego bramkostrzelnego napastnika. Ale skład gospodarze mają mimo wszystko ciekawy. Czy na czołowe lokaty w Allsvenskan? No cóż, drugiej lokaty z poprzedniego sezonu raczej nie uda się powtórzyć. Ale w domu na sztucznej nawierzchni Boras Arena gospodarze ugrają sporo punktów. W meczu z Norrkoping mając przewagę własnego boiska szanse na komplet punktów z osłabionym kadrowo rywalem są spore.

160

Otrzymane punkty reputacji: +313
U 0

Usunięty użytkownik 43655

Gość
Typ: New York Knicks wygrają 11 punktami lub wyżej
Kurs:4.60
Bukmacher: Betclic

W etoto na ten zakład jest (11+) jest 3.80, w iforbecie jest 3.15 ( tam to już wogóle przegięcie bo handikap(-9,5) jest po 3.85- nie wiem skąd oni biorą takie kursy)

Użytkownik Rondani przedstawił argumenty za Atlantą (dwa posty wyżej) ja jednak ten mecz widzę wyraźne zwycięstwo gospodarzy.
Po pierwsze dawno niczego NYK nie wygrali wysoko- pora na przekonywujące zwycięstwo a że play offy to nie szkodzi.

Tak grali ostatnio przed PLAY OFF NYK:
1) 16 maj 2021 96:92 Boston
2) 15 maj 2021 118-109 Charlote (po dogrywce)
3) 14 maj 2021 102-98 San Antonio
Jak widać wygrali u siebie 3 ostatnie mecze ale 4punktami, 9 punktami po dogrywce i znowu 4 puntami. Ja tu widzę dzisiaj okazałe zwycięstwo.

staty dlA ZAINTERESOWANYCH https://s5.sir.sportradar.com/fortuna2/pl/2/season/79153/h2h/3421/3423/match/27375470

Ponadto w tym sezonie NYK 3 krotnie pokonał Atlantę na 3 rozegrane mecze, myślę że dziś w Medison Square Garden podtrzymają tę passę.

Pozdrawiam

100

stanley-63 1,1M

stanley-63

Typer
Dyscyplina : Piłka nożna / Dania Superliga
Godzina 17:00
Spotkanie : FC Midtjylland - AGF Aarhus
Typ : czerwona kartka
Kurs : 5.31
Bukmacher : Totolotek

Ostatnia kolejka w Danii , dziś poznamy mistrza , FC Midtjylland straciło przodownictwo w ostatniej kolejce i dziś nie ma innego wyjścia jak zwycięstwo i liczyć na to że Brondby straci punkty z Nordsjaelland , tak czy siak patrząc na ostatnie kolejki Superligi to czerwieni nie brakowało i tak ostatnia kolejka i mecz AGF Aarhus : Brondby i czerwień ( Brondby ) ostatni mecz FC Midtjylland grał na FC Kopenhadze i czerwień dla FC Midtjylland , wcześniej FC Midtjylland poległo na Brondby i czerwień dla FC Midtjylland , ogólnie to w zespole nie jest za wesoła atmosfera bo obrona tytułu mistrzowskiego się oddaliła i wygląda na to że w tym sezonie ją nie założą , teraz sędzia a jest nim Mads-Kristoffer Kristoffersen , ten sezon bilans ( podam tylko czerwone kartki ) 4 czerwone . komu te czerwone ? a no 3 w meczach AGF Aarhus i 1 w meczu z udziałem FC Midtjylland , poprzedni sezon 2 czerwone a jedna z nich w meczu FC Midtjylland : AGF Aarhus ( czerwona kartka dla Aarhus ) sezon 18/19 4 czerwone dwie z nich w meczach z udziałem Aarhus , i ostatni już sezon 17/18 i 1 czerwona w było to meczu AGF Aarhus z Lyngby ( bezpośrednia czerwień Aarhus , teraz mecze z udziałem AGF Aarhus które sędziował pan Mads-Kristoffer Kristoffersen i 9 czerwonych z czego 4 dla Aarhus i mecze z udziałem FC Midtjylland 7 czerwonych i 5 dla FC Midtjylland , za drobne można zaryzykować na czerwoną choćby z powodu fatalnej atmosfery w zespole FC Midtjylland i te czerwone przez nich załapane w ostatnich kolejkach !

100

ToBi77 57,8K

ToBi77

Użytkownik
Dyscyplina : Piłka nożna / Dania Superliga
Godzina 17:00
Spotkanie : Randers - FC. Kopenhaga
Typ : Kopenhaga i powyżej 1,5 gola w meczu
Kurs : 1,70
Bukmacher : Betfan
Analiza:
Goście powalczą o drugą lokatę w tabeli, która daje start w kawlifikacjach Ligi Mistrzów. Są w kiepskiej sytuacji - nie dość że muszą wygrać swój mecz to jeszcze liczyć na potknięcie rywali z Midtjylland , bo raczej Brondby nie zmoczy u siebie i zdobędzie mistrzostwo. Wynik 2:1 padał w czterech ostatnich starciach pomiędzy tymi ekipami ,więc liczę znów na kilka bramek i pewne zwycięstwo przyjezdnych.
Powodzenia !!!

100

5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Hokej na lodzie - NHL
Godzina: 1:05
Spotkanie: Washington Capitals - Boston Bruins
Typ: Lars Eller strzeli gola (razem z dogrywką)
Kurs: 4,80
Bukmacher: Fortuna
Analiza:

Stan rywalizacji to 3:1 dla Boston Bruins. Pierwszy mecz tej serii zakończył się zwycięstwem Washington Capitals w dogrywce, jednak następne trzy wygrali już Bruins. Co ciekawe trzy pierwsze mecze serii zakończyły się dopiero w dogrywce, czwarte spotkanie Boston wygrał zdecydowanie 4:1. Jest to więc mecz o być albo nie być dla Washington Capitals, bo jak przegrają, to w kiepskim stylu żegnają się z playoffami. Według mnie to się tak szybko nie skończy i to spotkanie wygrają gospodarze. Ja liczę tutaj na bramkę Larsa Ellera. W tej serii póki co nie błyszczy, bo bramki jeszcze nie zdobył i miał tylko jedną asystę. Coś mi mówi, że w tym meczu będzie bardziej widoczny, odda więcej strzałów na bramkę. W sezonie regularnym Lars Eller strzelił łącznie trzy bramki przeciwko Boston Bruins, co nie jest złym wynikiem. Capitals muszą coś zmienić w swojej grze, potrzebują bramek większej liczby graczy i według mnie tą bramkę może im dać między innymi Lars Eller.

100

Shl00 133,2K

Shl00

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej
Godzina: 01:30
Spotkanie: Winnipeg vs Edmonton
Typ: - 1.5 Edmonton
Kurs: 3.10

Bukmacher: sts
Analiza: Nafciarze zaliczyli kubeł zimnej wody. Po 6 kolejnych zwycięstwa przeciwko Jets zanotowali 2 kolejne porażki i to w play off. Dzisiaj wóz albo przewóz Można byłoby napisać. Forma Jets była bardzo słaba przed startem rundy finałowej. Te dwie wygrane nieco poprawiają ich wizerunek. Mam jednak wrażenie że to Edmonton bardziej zawaliło temat niż Jets "zaskoczyło". Musi obudzić się atak który w Edmonton wszyscy wiemy jak mocny jest. Liczę dzisiaj nastąpi to przełamanie, bo potencjał w Edmonton jest i ta ekipa zasługuje żeby powalczyć jeszcze dalej niż tylko w pierwszej rundzie.

100

ferguson2 884,1K

ferguson2

Typer
Typ:Atlanta-1
Kurs:1.98
Bukmacher lvbet
Analiza: Ciekawe zestawienie w tej serii sie zapowiada. Knicks i Hawks laczy bardzo wiele - od wielu lat nie mogli się zalapac do PO a w tym roku na tyle dobrze sie zaprezentowali ze kazda z tych ekip moze sprawić problemy topce na wschodzie. Knicks zaczynają na wlasnym parkiecie, fajny zespol, Tim wprowadzil jak zwykle w swoich zespołach nacisk na obrone. Hawks natomiast bardzo poprawili sie w ataku. Young powinien byc nie do zatrzymania. Pod wzgledem doświadczenia w PO obie ekipy nie maja az takiego zeby mowic o przewadze. Natomiast Atlanta, przynajmniej moim zdaniem jest lekkim faworytem tego spotkania. Zgrana i zmotywowana ekipa. Tak naprawde ten mecz moze isc w obie strony ale intuincja podpowiada ze Hawks wygraja ten mecz

98

Otrzymane punkty reputacji: +360
chyczy 82,5K

chyczy

Użytkownik
Typ:Trae Young - najlepszy strzelec spotkania
Kurs: 3.00
Bukmacher:Betfan

Zaskoczeniem dla mnie jest to, że Young nie jest faworytem - okej Randle notuje podobną ilość punktów na average (lekko niższą), ale naprawdę nie wiem jak oni to widzą - Randle mimo wszystko doświadczy cięższego krycia - Capela, Collins co najmniej uprzykrzą mu życie. Wiadomo Knicks też solidnie bronią, aczkolwiek Young przede wszystkim ma bardzo duży dystans rzutu i to zmieni dużo wg mnie. Randle poza tym musi się dzielić piłką z Barretem Rosem itd, a Young jak zechce może grać sam + jednak w Atlancie piłka musi iść przez niego, czego nie trzeba Knicksom i niezależnie od wyniku jest to value bet

200

Otrzymane punkty reputacji: +425
kudel 302,5K

kudel

Znawca - Tenis
Dyscyplina: Tenis ATP FRENCH OPEN KWALIFIKACJE
Godzina: 13:30
Spotkanie: Iwaszka - Kuznetsov
Typ:
2
Kurs: 6,6
Bukmacher: fortuna
Analiza:

Zdecydowanym faworytem w tym spotkaniu jest Iwaszka, ktory w ostatnim czasie kreci wyniki ponad norme. W tym sezonie na ziemi radzi sobie bardzo dobrze pokonał zawodników takich jak Zverev, urwał seta Nadalowi. Jednak ja dzisiaj dedcyduje sie zagrac w strone Kuznetsova i upatruje w tym meczu niespodzianki. Andrey gdy był w swojej najlepszej dyspozycji byl mega groznym zawodnikiem. Obecna dyspozycja nie jest najlepsza, ale w turniejach wielkoszlemowych czasami tacy zawodnicy przypominaja sobie jak sie gra i potrafia wykrecic dobry wynik. Liczę na przełamanie Kuznetsova i ogranie Iwaszki w pierwszej rundzie kwalifiakcji. Rok temu Rosjanin odpadł dopiero w finale kwalifikacji FO z Sockiem, po dwoch tie breakach. Iwaszka zaś odpadł już w pierwszej rundzie i mam nadzieje, ze w tym roku bedzie podobnie. Kurs mega value, typ bardzo ryzykowany. Polecam, ale płaską stawką.

400

Otrzymane punkty reputacji: +305
erni1 82,9K

erni1

Użytkownik
Dyscyplina : Piłka nożna / Hiszpania 2 liga
Godzina 21.00
Spotkanie : Girona - Alcorcon
Typ : Girona DNB
Kurs : 1,40
Bukmacher : etoto
Analiza:
Przedostatnia kolejka rozgrywek. Girona na 5 miejscu, Alcorcon na 17 pozycji. Girona walczy o playoff o awans do Primery, ma 3 punkty przewagi nad siódmym Rayo. Alcorcon raczej bezpieczny. Goście mają 4 punkty przewagi nad strefą spadkową a w ostatniej kolejce grają u siebie z mającym już zapewniony awans Espanyolem. Girona ma serię 6 kolejnych zwycięstw. W h2h Girona u siebie nie przegrała z Alcorcon. Liczę na podtrzymanie dobrej formy przez Gironę.

40

Otrzymane punkty reputacji: +249
Specjalista_od_tenisa 11,9K

Specjalista_od_tenisa

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - ATP Parma
Godzina: 17:30
Spotkanie: Pouille Lucas - Verdasco Fernando
Typ: 1
Kurs: 1.65
Analiza:

Hiszpan niebawem będzie mieć 38 lat na karku, pogra kilka turniejów i przejdzie na sportową emeryturę tak mi się wydaje. Sezon 2020 bardzo słaby 8/9 w tym 0/3 na clayu. Sezon 2021 jeszcze gorszy 0/4 w tym 0/3 na clayu, nie ugrał nawet seta. No i przez kontuzje kolana dużo nie gra. Widziałem dwa jego mecze w tym sezonie i obiektywnie naprawdę nie wygląda to dobrze. Mnóstwo niewymuszonych błędów, problemy z "tajmingiem " no i jak zawsze drugi serwis na koszmarnym poziomie. Oczywiście nie będzie przegrywał wszytkich meczów do końca kariery, coś tam wygra.

Francuz przez COVID19 w poprzednim roku nic nie ugrał. Ale w tym sezonie coś tam wygrał. Od stycznia do połowy marca skupił się na grze pod dachem, ale nie osiągnął tam nic konkretnego (ale grał, był w rytmie meczowym). Lucas pokonał Pellę i Popyrinna na kortach ziemnych, nie są to wybitni tenisiści ale pokazuje to w przeciwieństwie do Verdasco, że z jego aktualną formą może kogoś pokonać. Jeśli Pouille będzie trzymał swoje bardzo mocno podanie a na tym bazuje jego tenisis to Fernando z jego niestabilną grą będzie miał problem. Śmierdzi mi trochę trzema setami. Ale mimo wszystko stawiam na Francuza, który jest w nieco lepszej dyspozycji.

100

U 0

Usunięty użytkownik 172463

Gość
Dyscyplina : Piłka nożna / Puchar Afc
Godzina 15.00
Spotkanie : Al-Muharraq SC - Markez Balata
Typ : powyżej 2.5 gola
Kurs : 1.90
Bukmacher : fortuna
Analiza:
W tym meczu typuję powyżej 2.5 gola. Drużyna z Bahrajnu jest faworytem, ale lubi zarówno strzelić jak i stracić. Natomiast Markez Balata ma zaskakująca łatwość w stwarzaniu akcji ofensywnych, oglądałem mecz z Ansar i mieli z 5 setek, tam na napadzie mają czarnoskórych, wysokich zawodników, nie mają zbytnio techniki ale raz na jakiś czas zamkną oczy i coś wpadnie - wydaje mi się że to może być ten dzień, bo limit pudeł wykorzystali w ostatniej potyczce. Kurs spada rano 2.05 i może dalej lecieć, zobaczymy jak to będzie.

90

pawel1980 54,3K

pawel1980

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej na lodzie - MS
Godzina: 15:15
Spotkanie:Slowacja - Rosja
Typ: Slowacja +1.5 bramek
Kurs: 2.15
Analiza:

Uwazam, ze kursy na Rosje przesadzone, oczywiscie sa faworytem, ale Slowacy z Bialorusia 5-2 zagrali swietny mecz, Rosjanie maja niepewnych bramkarzy traca duzo bramek, w Carlson Hockey Games 12 goli w 3 meczach, w kazdym bronil inny bramkarz i trzy ze slabo grajacymi Czechami,mysle,ze powinno wejsc.

115

Otrzymane punkty reputacji: +460
patraul19 39,5K

patraul19

Użytkownik
Dyscyplina: Szachy, FTX Crypto Cup
Godzina: 17:00
Spotkanie: Nakamura Hikaru - Pichot Alan
Typ: X
Kurs: 4.25
Analiza:

Alan Pichot to outsider turnieju z cyklu Meltwater Champions Chess Tour. Wczoraj na 5 partii przegrał 4 i zremisował 1. Jednak ten remis uzyskał nie z byle kim, bo z obecnym mistrzem świata - Magnusem Carlsenem, faworytem całego turnieju. W dodatku zremisował w ostatniej partii, więc pewnie podbudował nieco pewność siebie. Dziś w rundzie nr 6 zmierzy się z mocno faworyzowanym - Hikaru Nakamurą. Nakamura na 5 partii wygrał 2 i 3 zremisował. Plasuje się on obecnie na drugim miejscu. Myślę, że nie będzie podejmował niepotrzebnego ryzyka i nie będzie chciał wygrać za wszelką cenę. Same remisy w pozostałych 10 partiach powinny mu spokojnie dać awans do fazy playoff.
Podsumowując, liczę na małą niespodziankę, a kurs jak najbardziej zachęca.

Link dla rozliczającego

100

sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Dyscyplina: Hokej na lodzie - Mistrzostwa Świata Elity
Godzina: 19:15
Spotkanie: Czechy vs Białoruś
Typ: Yegor Sharangovich strzeli gola
Kurs: 3.20
Bukmacher: Fortuna
Analiza:

Jest to pojedynek jednego z rozczarowań Mistrzostw Świata z drużyną, która sprawiła sporą niespodziankę, pokonując wczoraj Szwecję. Trzeba sobie jednak jasno powiedzieć, że Czesi mieli do tej pory wymagających przeciwników i dzisiaj będą niezwykle zmotywowani, aby sięgnąć po pierwsze zwycięstwo na Łotwie. Czy to przełoży się na pozytywny dla nich rezultat? Być może, bo w składzie mają kilku zawodników, którzy mogą zrobić różnicę. W reprezentacji Białorusi również są tacy gracze, ale należy pochwalić Yegora Sharangovicha. Kapitan naszych wschodnich sąsiadów rozegrał bardzo dobry sezon ligowy zarówno w KHL, jak i w NHL. W barwach Dynama Mińsk oraz New Jersey Devils pokazał swój talent i tym samym udowodnił, że może stać się gwiazdą tej dyscypliny. Ja mocno na niego liczę w pojedynku z Czechami, ponieważ przeciwnicy popełniają na tym turnieju wiele błędów, szczególnie w defensywie i mam nadzieję, że nasz bohater przynajmniej jeden z nich wykorzysta. Wokół siebie ma kolegów, z którymi zna się z czasów gry w Dynamie Mińsk i zgranie zaprocentuje. Długo czasu spędza na lodzie i pora na drugiego gola Yegora na tych MŚ!

220

Otrzymane punkty reputacji: +266
barti2000 763,2K

barti2000

Znawca - Siatkówka
Dyscyplina: żużel
Godzina: 20:30
Spotkanie: Ostrovia Ostrów - Wybrzeże Gdańsk
Typ: Kułakow najlepiej punktującym zawodnikiem spotkania
Kurs: 2.10
Bukmacher: ewinner
Analiza:

W Ostrowie czeka nas bardzo ciekawe starcie. Faworytem są gospodarze i powinni wyjść z tego meczu zwycięsko. Wybrzeże Gdańsk miało być obok ROW-u Rybnik głównym kandydatem do awansu, a tymczasem zawodzi mocno. Remis u siebie z osłabionym Rybnikiem, porażka na własnym torze z Orłem Łódź i wysoka przegrana w Gnieźnie nic dobrego nie mówią o tej drużynie. Ja skupię się jednak tutaj na zawodniku gości. Jedynym, któremu praktycznie nic nie można zarzucić jest Wiktor Kułakow. Rosjanin to prawdziwy lider Wybrzeża. W tym sezonie ma średnią biegową 2,44 w 5 meczach. Wiktor na torach I ligi radzi sobie świetnie i potwierdza, że jest jednym z najlepszych zawodników na tym poziomie. Dzisiaj zobaczymy go w następujących biegach:

III: Kułakow – Kaczmarek – Jensen – Klindt

VII: ? – Gapiński – Kułakow – Walasek

X: Szczotka – Berntzon – Kułakow – Kaczmarek

XIII: Gapiński – Kułakow – Klindt – Jamróg

Dwa razy Kułakow spotka się z Klindtem. Jego pojedynki z Duńczykiem mogą być ozdobą tego spotkania. Do tego Rosjanina powinniśmy zobaczyć w biegach nominowanych. Nie wykluczam także tego, że Wiktor pojedzie dzisiaj jako rezerwa taktyczna za któregoś z zawodników. Tak było w dwóch ostatnich meczach, gdzie Kułakow jechał po sześć razy. Patrząc na jego formę, umiejętności oraz fakt, że pewnie pojedzie 6 razy stawiam na to, że będzie najlepiej punktującym zawodnikiem spotkania.

100

shadow89 512,2K

shadow89

Użytkownik
Dyscyplina : Piłka nożna - Norwegia
Godzina 18:00
Spotkanie : Brann - Bodo/Glimt
Typ :
Bodo/Glimt
Kurs : 1.74
Bukmacher : Fortuna
Analiza :
Pojedynek w lidze norweskiej. Brann po 4 rozegranych spotkaniach zajmuje ostatnią lokatę z zerowym dorobkiem punktowym i bilansem bramkowym 3:13. Bodo/Glimt ma za sobą 3 mecze i plasuje się na 3 miejscu z 7 pkt oraz bramkami 7:2. Jedyne punkty jakie zgubili do tej pory to z obecnym liderem rozgrywek Rosenborgiem 2:2. Miesiąc temu drużyny te zagrały ze sobą mecz towarzyski i Bodo/Glimt wygrało na własnym obiekcie 4:1. Dziś również stawiam na zwycięstwo Bodo/Glimt.

74

Otrzymane punkty reputacji: +256
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom