>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 24.05.2017 (środa)

Status
Zamknięty.
psotnick 968,4K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj p odajem y typy
na środę - 24. Maja

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina:
22:00
Spotkanie:
Adelaide - Sydney
Typ:
over 2.5
Kurs:
1.80
Bukmacher:
Nazwa bukmachera
Analiza:
Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować.

Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu), a po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a user otrzymuje automatycznie
100

Jeżeli nie widzisz nazw bukmacherów, to pamiętaj o wyłączeniu blokowania forum.bukmacherskie.com w Adblocku lub innym tego typu programie.

Prosimy o pisanie normalnych analiz (brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania). Takie posty będą karane żółtymi kartkami. Oczywiście możecie zaznaczyć tymi sposobami najważniejsze informacje, ale nie całą analizę.

Mile widziany będzie bezpośredni link do wyniku danego meczu (zwłaszcza w przypadku mniej popularnych dyscyplin) np. z oddsportal.com albo flashscore.pl. Przyśpieszy to rozliczenie typu.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej Fortuna
- forBet
- Totolotek
- Lvbet

W tym temacie obowiązuje całkowity zakaz komentowania! Niezastosowanie się do tego punktu regulaminu, będzie skutkowało blokadą konta użytkownika.

Przed zatwierdzeniem posta z analizą, zawsze sprawdź przez Podgląd posta czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE -&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Możesz to uczynić do chwili zamknięcia tematu.

Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych

W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz okresowym banem. Bawimy się Fair Play!

Podany typ musi być określony precyzyjnie i jednoznacznie, w sposób nie pozostawiający żadnego pola do domysłów czy interpretacji. (W polu &quot;Typ:&quot; zaleca się podawanie nazw zespołów, zawodników itp zamiast &quot;1&quot; czy &quot;2&quot;. W ten sposób dużo trudniej o pomyłkę, a przy okazji wszystko wygląda dużo przejrzyściej).

Waldi1979 2,1M

Waldi1979

Administrator
Członek Załogi
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Europy
Godzina:
20:45
Spotkanie:
Ajax - Manchester United
Typ:
0 (podwójna szansa)
Kurs:
1.70
Bukmacher:
Totolotek
Analiza:
Finał Ligi Europy, w którym zmierzą się nieobliczalna młodzież z Amsterdamu z powracającymi na salony Czerwonymi Diabłami. O tym meczu powiedziane zostało już praktycznie wszystko, mój pierwszy typ na ten mecz to był zdobycie trofeum przez United, ale kurs na to jest mały, więc sprawdzając inne warianty trafiłem na wydaje mi się bardzo ciekawy i teoretycznie bardzo prawdopodobny bet, a mianowicie podwójny remis, wiadomo, że Mou to jest wielki strateg i na pewno nie rzuci wszystkich sił od początku na Ajax, druga strona też raczej nie zaatakuje od początku, myślę, że pierwsza połowa to będzie swoiste badanie się obu ekip i czekanie na bład przeciwnika, jako, że jest to jeden mecz bardzo prawdopodobna wydaje się również dogrywka. Na 8 tegorocznych meczy United w Lidze Europy w 5 ten typ znalazł swoje potwierdzenie, czyli był remis albo do przerwy albo na koniec meczu. Nie pzremawiają do mnie argumenty, że Ajax będzie grał bez presji, bo ma zapewnione kwalifikacje do Ligi Mistrzów, a United nie, to jest finał i każdej z ekip zależy na wygraniu Pucharu, nie po to się gra cały sezon, żeby &quot;odpuścić&quot; finał, wiadomo, że dla United to jedyna droga jaka została do upragnionej Ligii Mistrzów i mam nadzieję, że ją wykorzystają, oby tylko do przerwy remisowali. Powodzenia.

⛔ 100

filipek1996 1,3K

filipek1996

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - Genewa, Szwajcaria
Godzina: 13:20
Spotkanie: Zverev Mischa - Isner John
Typ: 1
Kurs: @2.84
Bukmacher: Bet-At-Home
Analiza:
Siema. Przeglądając dzisiejszą ofertę od razu wpadło mi w oko to spotkanie, a kurs i krótka analiza do pogrania na starszego z braci, więc zacznę od niego. Mischa sugerując się H2H w tym sezonie nie spisuję się dobrze na kortach ziemnych, a można by rzec, że jego wyniki są tragiczne. Odpadał on w pierwszych rundach otwierających turniej i do czasu turnieju w Szwajcarii jego statystyka to 1/7 (jedyna wygrana z Brownem w Monachium). Brakowało głównie szczęścia i rozegrania, w większości jego spotkań było widać walkę, a zawodnicy na których trafiał to na pewno nie kelnerzy. Turniej w Szwajcarii zaczął żałośnie, męczarnie z kelnerami, których nigdy nie miałem nawet okazji oglądać, ale od następnego meczu z Hasse, mało kto tutaj dawał szansę tak dysponowanemu Mischy. Spokojnie niczym Nick &quot;kangur&quot; Kyrgios mógł odpuścić, po pechowo przegranym 1 secie oraz słabego początku w tb, ale dał radę i wygrał. Moim zdaniem to był ten mecz w którym miał szansę się dobrze rozegrać i pokazać, że przyjechał on tu coś osiągnąć, a umiejętności i chłodnej głowy nie brakuje mu nawet na to, żeby łyknąć ten turniej. Jego przeciwnik to niewątpliwie zaskoczenie poprzedniego turnieju w Rzymie, gdzie odpadł dopiero w 1/2 finału z młodszym bratem Mischy, ale mi z tego turnieju najbardziej utknął w głowie 3 set Johna, gdzie był on nieporadny i wyglądało jakby wyszło z niego to zmęczenie. Oczywiście sportowiec w czasie 4 dni na pewno zregenerował się po tym turnieju i nie ma tu mowy o &quot;potężnym zmęczeniu po kilku dniach gry&quot; to jest jakiś głupi mit. Isner to typ zawodnika, który &quot;żyje&quot; z serwisu i jak ten serwis lekko szwankuje to w wymianach nie ma zbytnio szans i musi szybko kończyć, zapewne większość to wie, ale pewnie są też tacy, którzy się tym nie interesują. I tutaj widzę wielką szansę dla Mischy, można było zauważyć, że jak się połamał to od razu wpadała wielka mobilizacja i zazwyczaj szybko odłamywał w przeciwieństwie do Isnera, który potrafi się konkretnie zagotować. Pamiętam spotkania Johna, że na te jego drewniane ruchy starczyło tylko przebijanie, a dodając fakt, że serwis mu nie siedział to głowa nie dawała rady, dlatego gra na takiego faworyta jakim jest John mija się z celem. Widzę ogromne Value w tym typie, bo widząc ostatni mecz Mischy, który pokazał, że ma sporo siły i zapału + styl gry tego zawodnika to taki Isner wydaje się być idealnym przeciwnikiem. John w 3 secie 1/2 finału w Rzymie pokazał to co starszy Zverev na początku tego sezonu i to skłania mnie do grania na czystą jedynkę.
Powodzenia! ;)
✅ 184

Otrzymane punkty reputacji: +19
kamasutra10 678,5K

kamasutra10

Typer
HIDyscyplina: Piłka Nożna , Mistrzostwa Świata U20
Godzina:
13:00
Spotkanie:
Urugwaj - Japonia
Typ:
Urugwaj wygra obie połowy
Kurs:
5.50
Bukmacher:
forBet
Analiza:

Śledząc odbywające się w lutym tego roku Mistrzostwa Amer. Płd. doszedłem do wniosku że zwycięzca tej imprezy Urugwaj będzie głównym kandydatem do wygrania także obecnej imprezy czyli MŚ. Styl i sposób gry wzbudził we mnie podziw i zachwyt , a pierwszy grupowy mecz przeciwko Włochom w ub. niedzielę jedynie potwierdził moje odczucia. Skromne zwycięstwo 1:0 nie oddaje ogromnej przewagi pod każdym względem jaką posiadał ten zespół , nienaganna technika , dojrzałość i pomysłowość w konstruowaniu akcji sprawiały że ręce same składały się do oklasków. Tylko dzięki heroicznej postawie włoskiego bramkarza nie padło więcej goli , a wynik w stylu 3:0 , 4:0 nie byłby niczym dziwnym.
Dlatego w dniu dzisiejszym upatruje w Urugwajczykach kandydata do pewnej wygranej , choć rywal nie byle jaki , grający także szybką , techniczną piłkę.
Obydwie ekipy wygrały pierwsze spotkania ( Japonia 2:1 pokonała RPA ) istnieje więc prawdopodobieństwo że ewentualny remis zadowoli obydwie drużyny , sądzę jednak że &quot; niebiescy&quot; pójdą za ciosem i z kompletem 6 pkt. podejdą do ostatniego grupowego pojedynku.
Pewną alternatywą na ten mecz był dla mnie także bet Urugwaj over 1.5 w 1 poł. @ 6.00 , lub nawet Urugwaj hc - 2.0 @ 7.5 jednak po namyśle zdecydowałem się na powyższy wariant. Oczywiście podane propozycje wynikają z chęci podgonienia czołówki w konkursie po nieudanych ostatnich 4 zakładach , natomiast prócz tego zakładu gram oczywiście Urugwaj 1 @ 1.95 , Urugwaj hc -1.0 @ 3.5 oraz Urugwaj win / over 1.5 @ 2.40 , Urugwaj strzeli w obu poł. @ 3.15 .
By nie być gołosłownym w kontekście zdobyczy bramkowych podam niektóre wyniki z opisywanych wyżej Mistrzostw Am. Płd.

Urugwaj - Kolumbia 3:0
Urugwaj - Argentyna 3:3
Urugwaj - Boliwia 3:0
Urugwaj - Argentyna 3:0 ( II Faza )

✅ 400

Otrzymane punkty reputacji: +36
gumbi82 526

gumbi82

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka nożna – AFC Champions League
Zdarzenie: Jeju United – Urawa Reds
Typ: I połowa under 0,5
Godzina: 08:00
Bukmacher: Unibet
Kurs: 3.30
Analiza:
Bardzo interesująco zapowiada się nam pojedynek 1/8 finału Azjatyckiej Ligi Mistrzów, w którym to zmierzą się gospodarze Koreański Jeju United z Japońskim Urawa Reds. Gospodarze tego pojedynku to aktualny lider południowokoreańskiej K-Leauge bardzo dobrze prezentując się na własnym stadionie przegrywając 2x, 1x remisując w 7 dotychczasowych występach zdobywając przy tym aż 16 bramek a stracili 8. W fazie grupowej natomiast Azjatyckiej Ligi Mistrzów Koreańczycy zdecydowanie lepiej prezentowali się na wyjazdach wygrywając zaledwie 1 z 3 spotkań. Wszystko to sprawia, że bardzo trudno ocenić aktualną dyspozycję dzisiejszych gospodarzy, którzy jak już w/w zupełnie inaczej prezentują się w pojedynkach ligowych jak w pucharowych. Goście natomiast po słabszej serii spotkań 3 porażki z rzędu (2x w lidze, 1x w Lidze Mistrzów) wyraźnie się przełamali pewnie pokonując 14 maja w wyjazdowym pojedynku ligowym ekipę Albirex Niigata 1:6 by w ostatnim spotkaniu zremisować u siebie 3:3 z Shimizu S-Pulse. Powracając jednak do dzisiejszego spotkania przed którym w mojej ocenie bardzo trudno jest wskazać faworyta. Jak już wspomniałem ekipa Jeju to zupełnie inna drużyna na boiskach ligowych. Z kolei Urawa potrafiła przegrać wyjazdowy pojedynek ligowy 1:0 z ostatnim w tabeli Omiya Ardija by później pewnie zwyciężyć również na wyjeździe 1:6 z Albirex Niigata. Reasumując wydaje mi się, że pojedynek ten nie będzie obfitował w wielką ilość bramek a już tym bardziej w I połowie spotkania dlatego też pobieram tutaj under 0,5 bramki po pierwszych 45 minutach.
⛔ 100

T 52

thedon

Użytkownik
Ajax Amsterdam - Manchester United
Data : 24.05.2017
Stadion: Friends Arena (Solna), Szwecja
Godzina : 20:30

Typ : Obie drużyny strzelą - TAK
Kurs : 1,95

Wyniki w fazie pucharowej :

Ajax Amsterdam
1/16 Legia
1/8 FC Kopenhaga
1/4 Schalke
1/2 Lyon
Manchester Utd.
1/16 St. Etienne
1/8 FK Rostow
1/4 Anderlecht
1/2 Celta Vigo
Manchester jest wielkim faworytem do wygrania tego trofeum,
chociaz druzyna z Amsterdamu ma zawsze dobra, mloda i dosc zgrana ekipe.
Na wynik tego spotkania moga miec wplyw kontuzje.
( przedewsZystkim Bailyego i Imbry ).
Bedzie na pewno fajny mecz.
Pozdrowienia J.T
The weather will be good. But grass will be something like this.
The Sun never be the same again. ..
Everything .. fine .
Bedzie na tvp1, ,..
⛔ 100

1 461

123pro123

Użytkownik
Godzina: 08:00
Zdarzenie: Jeju United – Urawa Reds
Kurs: 2.63
Bukmacher: bet-at-home

Analiza:
Witam
Szybciutko bo mecz za niecałe 15 minut, może ktoś będzie miał ochotę się tym poczęstować i zdążyć (mam nadzieję wygrać)
Jeju Utd. Koreański lider (12 meczów - 23 pkt) podejmuje dziś Urawa Red Diamonds z Japonii .
Jeśli chodzi o formę to Jeju na 5 ostatnich spotkań 4 zwycięstwa, 1 porażka.
Japończycy z kolei na 5 występów zanotowali 3 porażki, remis i zwycięstwo.
Dotychczasowe mecze w 1/8 ligi mistrzów nie rozpieszczają i pada w nich mało bramek, co oznacza, że zespoły przyjezdne nie szaleją jak w spotkaniach grupowych, gdyż wiedzą, że mają w zanadrzu rewanż u siebie. Główną rolę w tych spotkaniach gra spełnianie założeń taktycznych i sądzę, że dziś będzie podobnie ze strony Urawy. Myślę, że bardziej niż nastawiać się na strzelanie bramek będą raczej zabezpieczać tyły i próbować kontrolować grę. Mecz może nam oczywiście otworzyć bramka z jednej bądź drugiej strony, aczkolwiek uważam, że pierwsze 45 minut to będzie badanie sił. Mimo to stawiam na zespół gospodarzy, którzy wiedzą, że muszą tutaj dziś ugrać jak najwięcej. Zadowoli ich nawet najskromniejsze zwycięstwo w doliczonym czasie po kontrowersyjnym karnym (mnie również).
Myślę, że forma będzie dziś kluczowa, a tutaj przewaga po stronie koreańczyków. Stawiam na Jeju
pozdrawiam i powodzenia
✅ 163

Otrzymane punkty reputacji: +29
zeus_6666 2K

zeus_6666

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - Geneva, ATP ziemna
Godzina: 18:00
Spotkanie: Wawrinka - Dutra Da Silva
Typ: Dokładny wynik 0:2 (Dutra Da Silva)
Kurs: 8.25
Bukmacher: forBet
Analiza:
Spotkanie w którym mogłoby się wydawać, że faworyt jest tylko jeden - S.Wawrinka. Jednak Szwajcar w tym sezonie na nawierzchni ziemnej prezentuje stosunkowo mizerną formę. Po dość dobrych występach na Australian Open czy Indian Wells, po przejściu na wolniejszą &quot;mączkę&quot; Wawrince po prostu nie idzie. Odpadł w I rundzie na turnieju w Madrycie i w II rundach w Monte Carlo i Rzymie. Dość powiedzieć, że na 6 meczów rozegranych w tym sezonie na nawierzchni ziemnej wygrał tylko 2.
Brazylijczyk natomiast coraz bardziej rozwija skrzydła. Na nawierzchni ziemnej rozegrał już w tym roku 18 meczów i wygrał ich 13. Jestem przekonany, ze w dniu dzisiejszym wygra również z Wawrinką. Wynik 2:0 to większe ryzyko i większa zabawa ???? Powodzenia!
Zwrot

S 362

sztaba

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga europy - finał
Godzina: 20:45
Spotkanie: Ajax Amsterdam - Manchester United
Typ: over 3.5
Kurs: 3,75
Bukmacher: Bet-at-home
Analiza:
Trochę przekornie, ale na dzisiejszy finał typuję dość ryzykowny over. Zacznę od Ajaxu, który 20 lat czekał na to wydarzenie i jestem pewien, że dadzą z siebie 200%, a do tego trzeba przyznać, że mieli sporo szczęścia w fazie pucharowej i jeśli to ich nie opuści powinni spokojnie zaaplikować 2-3 brameczki swojemu rywalowi. Ostatnie cztery spotkania Ajaxu to over 3,5. Ma kto strzelać i nie wierze, że zespół z tak młodą kadrą da się wciągnąć w piłkarskie szachy jakie proponuje Mourihnio. A teraz druga strona - czerwone diabły. W ostatnim ligowym meczu pokazali wyraźnie, że mają znakomity drugi skład i nie potrzebują Zlatana i reszty, żeby strzelać gole. Liczę na kolejne 2-3 brameczki z drugiej strony, które pokryją mój over. Po lekturze wypowiedzi trenerów, zawodników i po wczorajszych przykrych zajściach w Manchesterze odnoszę wrażenie, że dzisiaj w Sztokholmie może być dość nerwowo. Obrońcy będą przez to popełniać błędy i jeśli pierwsza bramka padnie szybko to over jest spokojnie do pokrycia. Pozdrawiam!
⛔ 100

murinho44 10

murinho44

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Europy
Spotkanie: Ajax Amsterdam - Manchester United
Typ: spotkanie/ilość bramek - 2/-2,5
Kurs: 3.80
Bukmacher: Fortuna
Analiza:
Finał Ligi Europy. Ajax - zapewnione kwalifikacje do LM, Manu - jedyna droga do LM to wygranie tego finału. Myślę, że istnieje duże prawdopodobieństwo, iż stary wyga Jose skorzysta z taktyki swojego krajana po fachu Fernando Santosa (który w finale ME zagrał na totalną defensywę). Mourinho to szczwany lis - nie bawi się w piękną grę, prowokuje, stosuje sztuczki na granicy aby tylko wygrać. Kiedyś udawało mu się to częściej. Teraz jak widać nawet z taką ekipą jak MU w lidze ang. nie bardzo poszło. Inna sprawa to plaga kontuzji. Brak Ibrahimovica na pewno jest dużym minusem ale mają przypominającego sobie jak się gra w nogę Rooneya, Pogbę a w odwodzie ambitnego Armeńca Mkhitaryana. Nie wiadomo czy zagra Fellani ale może to tylko zmyłka - z Mou nigdy nic nie wiadomo.
Co do Ajaxu - zgodzę się ich gra może się podobać. Być może wracają na salony. Ja jednak myślę, że taki wyga jak Jose zdoła ich jednak rozgryźć. Spryt i ogranie na piłkarskich salonach wezmą górę. Myślę, że Manu zagra ostrożnie, uważnie w defensywie i w razie czego będzie kontrować.
Typ wart ryzyka, całkiem fajny kurs. Czemu by nie spróbować...?
✅ 280

Otrzymane punkty reputacji: +2
lukash006 119

lukash006

Użytkownik
HiDyscyplina: Piłka Nożna - SŁOWACJA: 2. Liga - Promotion Group - Kolejka 10
Godzina: 17:00
Spotkanie: Zilina B - Zvolen
Typ: over 3.5
Kurs: 2.05
Bukmacher: iForBet.pl
Analiza:
Zilina triumfuje w lidze pod względem zdobytych bramek na 27 spotkań ma ich strzelonych 60 w 27 meczach do tego ma 40 straconych (drugie miejsce pod tym względem) oznacza to, że w meczach tej ekipy pada DUŻO BRAMEK. Jeśli spojrzymy w h2h obu ekip tam również zobaczymy, że wiedzą jak pakować piłki do bramki. Do tego polecam spojrzenie samodzielnie w tabele wyników Ziliny u siebie - tam aż kwitnie od overów. Zvolen musi się również bronić przed spadkiem więc powinna strzelać. Krótko mówiąc pojedynek bramkostrzelnej drużyny z drużyną mającą nóż na gardle więc jak by nie było wynik musi być bardzo otwarty a w dodatku jeszcze ten SPADAJĄCY KURS na over 3.5.

✅ 105

Otrzymane punkty reputacji: +4
N 45

najlepszygracz

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ATP Geneva
Godzina: 15:00
Spotkanie: Stebe C. - Tipsarevic J.
Typ: Stebe C.
Kurs: 3.95
Analiza:
Witam. Przeglądając ofertę bukmachera zauważyłem dosyć ciekawy mecz między Stebe a Tipsarevic. Serb jest dosyć mocno faworyzowany i to nie bez powodu. Wygrał 11 ostatnich rozegranych meczy i zdobył dwa tytuły w challenegrach w Chinach na nawierzchni ceglanej. W styczniu wygrał dwa chalengery w Tajlandi. Obecnie rozgrywa pierwszy turniej rangi ATP w tym roku. Tipsarevic to bardzo himeryczny zawodnik, który często łapie kontuzje i ma problem z oczami - gra w specjalnych medycznych okularach. Za miesiąc skończy 33 lata i myśle że dzisiaj już nie będzie grał na sto procent. Nie jest już młodym dwudziestoletnim zawodnikiem i organizm potrzebuje więcej czasu na regenerację. Turnieje rangi chalenger oraz atp różnią się znacznie. W tej pierwszej kategorii uczestniczą zawodnicy różnym przedziale wiekowym, ale też niższymi umiejętnościami technicznymi. Na nikim nie robią wrażenie wygrane z zawodnikami poza pierwszej setki rankingu ATP. Dzisiaj przyjdzie mu się zmierzyć z niemcem Stebe, który jest od niego młodszy o 7 lat. Tipsarevic nie grał po wygranych turniejach w Chinach przez ostatni miesiąc - być może było to związane z jakimiś dolegliwościami i potrzebnym odpoczynkiem. Zresztą to nie pierwsza długa przerwa, w tym roku miał jedną po przegranej z Dominikiem Thiemem 22 lutego i później wystąpił dopiero 18 kwietnia, po czym zaliczył dwa udane występy, o czym napisałem wyżej. Przeciwnik nie może poszczycić się takimi sukcesami. Zajmuje dopiero 314 lokatę w rankingu. Gra mocno w kratkę i miał prawie trzy letnią przerwę w grze między 2013 a 2016 rokiem. Nie będzie grał w turnieju wielkoszlemowym w Roland Garros, bo musiałby uczestniczyć w kwalifikacjach. Myślę, że dzisiaj dobrze zaprezentuje się w meczu z Serbem i go pokona, bo Tipsarevic będzie już myślami na French Open. Musi on bronić pkt zdobytych w zeszłym roku, aby nie spaść w rankingu. Powodzenia.
✅295

Otrzymane punkty reputacji: +18
chomik1 543

chomik1

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - WTA Strasburg
Godzina: 12:30
Spotkanie: Gavrilova D. - Kulichkova E.
Typ: Kulichkova E.
Kurs: 4.30
Analiza:
Miałem przyjemność oglądać w tym turnieju, jak i wcześniej obie Panie. Nie znając kursów ocenialem szanse na wygranie tego pojedynku przez Kulichkova na większe (sam wystawił bym tu max 3.00-3.50). Skoro jest tak dużo to korzystam, a nie zważając uwagi na kursy uważam że niżej sklasyfikowana tenisistka ma ogromne szanse na wzięcie tego pojedynku. Elizaveta Kulichkova jest bardzo podobna z gry i ciałka do Danieli Hantuchovej. Jest sucha, wysoka a mimo to sprawna oraz dysponuje szybką ręką i co najważniejsze to ona szuka kończącego zagrania. Taki tenis podoba się dla oka, a ponadto jest skuteczny na cegle. Kulichkova w żaden sposób nie jest ograniczona przez tą nawierzchnie. Ona wie jak wykorzystać takie warunki gry, jak i nie ma problemu z poruszaniem się, ustawieniem ciała, pracą nóg oraz tym co najważniejsze czyli uchwytem główki rakiety w ten sposób aby wyciągnąć jak najwięcej z uderzenia na czerwonym korcie. Inne mocno atakujące zawodniczki nie potrafią tego zrobić i ich siła nic nie daje, a piłka zawsze wraca. Widać po Kulichkovej że wiele czasu spędza na takich kortach. Ona mi niski ranking, nie bierze udziału w kwalifikacjach czy turnieju głównym French Open, więc teraz ciśnie ile fabryka dała. Teraz trochę o Gavrilovej. Daria bierze udział we wspomnianym French Open. O niej wystarczy napisać że to zawodniczka bardzo podobna do Cibulkovej, czyli charakterna fajterka o małym wzroście. Podobnie jak Slowaczka potrafi przyłożyć, jednak dla mnie to Gavrilova ma większy potencjał. Warto dodać że Gavrilova potrafi biegać na pelnej .... bardzo długo. Jednak liczę w tym pojedynku że podyktuje swoje warunki gry młodsza Kulichkova i będzie się starala dość szybko wygrywać punkty, czyli w tkzw pierwszym uderzeniu. Gavrilova jak nie rozwinie swoich skrzydełek dość szybko odda ten mecz i ten zbliżający się Wielki Szlem we Francji na kortach Rolanda Garrosa. Powodzenia!
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +12
stanley-63 1,2M

stanley-63

Typer
Godzina: 14:00
Spotkanie : Shanghai SIPG - Jiangsu Suning
Typ: Spotkanie / ilość br - Shanghai SIPG / over 3.5
Kurs : 3.05
Bukmacher : Fortuna
Los zetknął w 1/8 finału AFC LM dwie drużyny z Chin i tak dzis naprzeciwko siebie staną Shanghai SIPG z Jiangsu Suning , gospodarze w lidze zajmują drugą pozycję z bilansem 7-2-1 i br 23:8 natomiast w domu bilans 5-0-0- i br 15:2 , w AFC również u siebie grają dobrze i tak 4:2 z Seulem , 3:2 z Urawą , 5:1 z WS Wanderers czy 3:0 z Sukhothai i trudno nie liczyć na ich zwycięstwo w dzisiejszym meczu z krajowym rywalem , goście natomiast w lidze mocno zawodzą 1-4-5 i br 10:18 , na wyjazdach 0-2-3 i 5:12 natomiast w AFC to u nich inna bajka a w meczach wyjazdowych 3 mecze 3 zwycięstwa tak więc liczę że dziś powalczą z krajowym rywalem tym bardziej że z H2H wynika iż potrafią z nimi wygrywać i to nie tylko u siebie ale także tutaj na Shanghai Stadium , ja liczę na gola z ich strony jednak win widzę w gospodarzach a że w tej edycji AFC tutaj na Shanghai Stadium pada sporo bramek stąd u mnie zwycięstwo gospodarzy i przynajmniej 4 bramki .
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +1
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
⚽ Piłka nożna - Liga Europejska
20:45
Ajax - Manchester United
Manchester United
2,00 w Unibet

Ajax to klub który w poprzednim sezonie został największym frajerem w Europie, stracili mistrzostwo kraju w ostatniej kolejce z klubem ze spadku który już o nic nie grał. Jestem pełen podziw jak taka marka z lat &#39;90 upadła do rangi klubu sprzedaży talentów.
Co by nie mówić to ja tutaj liczę na Manchester United, kto jak kto, ale Jose Mourinho wie jak ustawić zespół na finały. Skoro potraktowali LE poważnie i walczą o LM, są o wiele bogatsi to ja tutaj widzę puchar w rękach Czerwonych Diabłów.
Do tego łącząc pewne fakty to wiadomo o wydarzeniu z przed kilku dni Ariana Grande nieziemska kobieta z rocznika 1993 mierząca zaledwie 155 cm, koncert i zamach. Na pewno przywiezienie pucharu ze Szwecji będzie okładem na ranę i złagodzi u niektórych psychikę. Przypomnę jeszcze, że już od niepamiętnych czasów w LM kluby z Holandii grają na niezwykle średnim poziomie.
✅ 100

Otrzymane punkty reputacji: +14
madridista09 1,3K

madridista09

Użytkownik
Dyscyplina : Piłka ręczna - PGNiG Superliga M Play Offy
Godzina : 18:30
Spotkanie : Wisła Płock - Vive Kielce
Typ : Vive Kielce
Kurs : 1,38
Bukmacher : Fortuna
Witam wszystkich. Dużo tutaj o tym starciu pisać nie trzeba.. Spotkają się na przeciwko siebie dwie najlepsze drużyny z naszej krajowej ligi. Vive Kielce najczęściej wychodzi z tych starć zwycięsko i sądzę, że tak będzie również tym razem. Statystyki przemawiają na korzyść kielczan. Wszystkie pojedynki z drużyną z Płocka w 2017 Vive wygrali. Ostatnio pokonali ich dosyć wysoko 31-24 w finale Pucharu Polski.
Sądzę, że dzisiaj również Vive Kielce będzie górą.
Powodzenia!
Kurs minimalny 1,40. Przeczytaj regulamin

zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Dyscyplina: Koszykówka - Polska, Tauron Basket Liga
Spotkanie: Ostrów Wielkopolski - Stelmet Zielona Góra
Godzina: 17:45
Typ: Zielona góra powyżej 78,5 pkt
Kurs: 1,85
Bukmacher: eFortuna

Przed nami trzeci mecz półfinałowy pomiędzy Ostrowem Wielkopolskim a Zieloną Górą. Póki co Zielona Góra prowadzi 2:0 wygrywając oba spotkania u siebie 94:88 i 89:74. Dziś wydaje mi się, że to będzie ostatni pojedynek w tym półfinale i to Zielona Góra dołączy jako drugi finalista, przypomnę, że już w finale czeka zespół Polski Cukier Toruń pokonując 3:0 w swoim półfinale Czarnych.
Zielona Góra ma w swoim zespole dużo bardziej doświadczonych zawodników, dużo bardziej zgrany jest ten zespół i nawet Sz. Szewczyk w ekipie gospodarzy nie pomoże im.

Myślę, że Koszarek, Kelati i spółka wygrają dziś to spotkanie.

Przypomnę, że w tym sezonie zasadniczym drużyny podzieliły się punktami, wygrywając po 1 meczu, 76:65 Zielona Góra u siebie a na wyjeździe przegrali nieznacznie 85:90. Co ważne dużo punktów rzucają praktycznie w każdym meczu.

Powodzenia.

Ale pech ????
⛔ 100

mefiuu 7,8K

mefiuu

Użytkownik
Dyscyplina: piłka nożna, finał LE
Spotkanie: Ajax - Manchester Utd
Typ: ht/ft 2/2
Kurs: 3,15
Buk: Unibet
Analiza:
Analiza, krótka bo pisana na nie swoim telefonie. Typ moim zdaniem oczywisty. Jedyna droga United do Champions Legue a po to przecież zatrudniono Jose Mourinho i ściągnięto do klubu gwiazdy światowego formatu aby w przyszłej kampani walczyć w LM. United praktycznie na każdej pozycji mają przewagę jakości i moim zdaniem dziś bez większych problemów pokonają młody Ajax. Sam właściciel Ajaxu mówił że nawet w przypadku porażki i tak uznaje sezon za udany bo z tak niskim budżetem osiągnął finał europejskich rozgrywek. Powodzenia!
✅ 215

patraul19 39,5K

patraul19

Użytkownik
Dyscyplina: Baseball, USA - MLB
Godzina: 19:10
Spotkanie: Toronto Blue Jaus @ Milwaukee Brewers
Kurs: 1.83
Analiza:
Mecz startuje za 30 minut także pokrótce. Drużyny grały ze sobą w tym roku 3krotnie i zawsze zwycięsko wychodzili goście (teraz Toronto występują jako goście). Blue Jays grają seriami, początek mieli słaby, później było dużo lepiej, następnie znowu kilka przegranych i ostatnie 2 mecze wygrane. Pojedynek miotaczy oceniam na dosyć wyrównany, choć niewielką przewagę dałbym drużynie z Kanady, ponieważ MVP tegorocznego World Baseball Classic, czyli Marcus Stroman w swoim ostatnim spotkaniu uderzył drugiego w historii drużyny home run&#39;a z pozycji miotacza co dało mu dodatkową motywację. Spodziewam się wyrównanego spotkania, ale mam nadzieję, że Toronto wyjdą z niego zwycięsko.
✅83

peteer23 7

peteer23

Użytkownik
Dyscyplina: piłka nożna, 1 Grecja
Godzina: 19:30
Spotkanie: Panathinaikos - AEK Ateny
Typ: spotkanie/ilosc bramek : AEK/+1.5
Kurs: 3,70
Buk: fortuna
Analiza:
Dzis derby Aten fani ligi greckiej w miniona niedziele mieli okazje obserwowac te 2 zespoly wtedy gora byli gospodarze tj AEK ktory wygrywa 1-0. Dzis AEK występować będzie w roli gości... AEK w tym sezonie na 16 wyjazdów 6 wygrywa i 6 remisuje. AEK wciąż ma wielkie szanse na kw. LM do PAOK który juz w niedziele będzie podejmować na własnym obiekcie traci 2 pkt wiec dzisiejsze zgubienie pkt może słono kosztować... w niedziele nie było wiele bramek bo tylko 1 dzis liczę na conajmniej 2
⛔ 100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom