Dyscyplina: Piłka Nożna -
Rosja, Premier Liga - baraż o utrzymanie
Godzina: 17.00
Spotkanie: Volgar-Gazprom Astrahan - Anzhi Makhachkala
Typ: 2 i pow. 2,5 gola
Kurs: 4.50
Bukmacher: Betclic
Analiza:
Witam wszystkich! Na pewno ktoś z Was uzna mnie za szaleńca skoro moim dzisiejszym typem dnia jest mecz barażowy o utrzymanie w rosyjskiej Premier Lidze pomiędzy Volgar-Gazprom Astrahan a Anzhi. Zdecydowałem się na ten wybór ze względu na kilka informacji, które odnalazłem. Po pierwsze, Anzhi to drużyna, która w bieżącym sezonie zdecydowanie lepiej gra na wyjazdach niż na własnym boisku. Świadczą o tym osiągane wyniki, ponieważ piłkarze ze stolicy Dagestanu uzbierali znacznie więcej punktów po meczach poza swoim boiskiem, z kolei grając u siebie byli najsłabszym zespołem pod względem zdobywanych punktów ze wszystkich zespołów w lidze. Jeśli nie wygrają dzisiaj, to paradoksalnie w meczu u siebie mają mniejsze szanse na końcowy sukces. Po drugie, mecze bezpośrednie między dzisiejszymi rywalami kończyły się w większości zwycięstwami Anzhi, które na 8 spotkań wygrało aż 7 i 1 raz zremisowało. Ostatni remis został odnotowany w 2005 roku, więc dawno temu, potem były same wygrane Anzhi, a ostatnia wyjazdowa w 2014 roku (0-3). Ktoś może powiedzieć, że od tego czasu dużo się zmieniło i Anzhi to już nie ta sama drużyna co wtedy, jednak Ci, którzy zajmują się zakładami nie od dzisiaj na pewno wiedzą, że statystyki mają znaczenie, może nie decydujące, ale jednak mają i należy się z nimi liczyć. Po trzecie można zauważyć, że w spotkaniach bezpośrednich zazwyczaj padało dużo bramek. Jeśli chodzi o mecze wyjazdowe Anzhi z Volgarem to w 4 pojedynkach Anzhi uzyskało 3 zwycięstwa i 1 remis, a tylko w spotkaniu zremisowanym padły 'zaledwie' 2 bramki. W pozostałych co najmniej 3 (2-3, 1-3, 0-3). Po czwarte w szeregach Anzhi jest bramkostrzelny zawodnik, który ostatnio zachwyca skutecznością. Mowa o napastniku z Wybrzeża Kości Słoniowej (Yannick Boli), który pamięta ostatni mecz bezpośredni, gdyż w 2014 roku strzelił jednego z goli. Z kolei w zakończonej rundzie zasadniczej imponował w ostatnich kolejkach skutecznością, ponieważ w 3 meczach zdobył 2 gole. Natomiast w całym sezonie ligowym zdobył 9 goli i zaliczył 3 asysty i jest najskuteczniejszym zawodnikiem swojego zespołu. Na pewno kibice Anzhi bardzo liczą dzisiaj na swojego pupila. Po piąte drużyna Volgar gra w kratkę i trudno przewidzieć w jakiej formie będzie dzisiaj. Przeglądając jednak statystyki Ich ostatnich meczów na uwagę zasługuje fakt, że pozwalają na dużo swoim przeciwnikom, którzy stwarzają sporo sytuacji podbramkowych. Choć wygrali ostatni mecz w drugiej lidze z Volga N. Novgorod (2-1) to jednak stworzyli zdecydowanie mniej sytuacji strzeleckich i oddali mniej strzałów. Wygrali mecz tylko dzięki słabej skuteczności przeciwników. Mając świadomość, że Anzhi potrafi grać z Volgarem, a ponadto w swoich szeregach ma bramkostrzelnego zawodnika (Y. Boli) oraz w dwóch ostatnich kolejkach grało ofensywnie, z polotem wydaje mi się, że dzisiaj wygra mecz. Wierzę w zdecydowane zwycięstwo ze względu na fakt, że na własnym stadionie gra się Im gorzej. Spadek dla takiego klubu to by była prawdziwa katastrofa, więc trzeba zrobić wszystko by ten pierwszy mecz barażowy wygrać. Biorąc pod uwagę wyniki spotkań bezpośrednich i formę obydwu drużyn uważam, że obydwie ekipy powinny dziś coś strzelić, a wynik 1-2 lub 1-3 dla gości jest bardzo prawdopodobny. Życzę wszystkim wygranej! Powodzenia!
P.S. kurs na ten ten typ jest bardzo interesujący, a dla mniej odważnych proponuję czystą 2 (@2.45).
100