>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 24.04.2020 (piątek)

Status
Zamknięty.
psotnick 968,4K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj podajemy typy
na piątek - 24. Kwietnia

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 22:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: Over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher: Nazwa bukmachera
Analiza:
Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować. Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu). Po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a użytkownik z automatu otrzymuje za taki typ ⛔100 punktów.

Poniżej lista bukmacherów z których można brać typy do konkursu.
Jeżeli nie widzisz nazw bukmacherów, to pamiętaj o wyłączeniu blokowania.

- Fortuna
- forBet
- Totolotek
- Lvbet
- eTOTO
- STS
- Betclic

- betfan
- TOTALbet
- eWinner

▶ Adnotacja: Dla celów konkursowych przy podliczaniu typów z polskich buków (naziemnych i internetowych) bierzemy pod uwagę kurs nominalny, czyli taki jaki widnieje przy typie, bez uwzględniania podatku.

W tym temacie obowiązuje całkowity zakaz komentowania! Uporczywe niestosowanie się do tego punktu Regulaminu będzie skutkowało blokadą konta użytkownika.

Przed zatwierdzeniem wpisu z analizą zawsze sprawdź czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE - KLIK podając LINK do swojego wpisu. Możesz to uczynić do chwili zamknięcia tematu. Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych. W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu "kiepskie analiszzy" nie może już podać nowego typu. W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu oraz upomniany okresowym banem. Bawimy się Fair Play!

Podany typ musi być określony precyzyjnie i jednoznacznie, w sposób nie pozostawiający żadnego pola do domysłów czy interpretacji. (W polu "Typ:" zaleca się podawanie słownych nazw zespołów, zawodników itp. zamiast "1" czy "2". W ten sposób dużo trudniej o pomyłkę, a przy okazji wszystko wygląda dużo przejrzyściej).

successful 2,6M

successful

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Piłka nożna - 1. Białoruś (rezerwy)
Godzina: 12:00
Spotkanie: Gorodeya (R) - BATE Borysov (R)
Typ: obie drużyny strzelą w 1. połowie
Kurs: 3.42
Bukmacher: Totolotek
Analiza:

Z mojej wstępnej analizy kurs na ten typ uważam za mocno zawyżony, na korzyść grających. Dość powiedzieć, że u innych bukmacherów (STS, Betfan) waha się w granicach 3.00, a Forbet ustalił go na poziomie 2.85. W szranki stają dwie najsłabsze drużyny białoruskich rezerw obecnego sezonu. Obydwa zespoły jako jedyne w tym sezonie nie odniosły jak dotąd zwycięstwa; obydwie drużyny mają najmniej strzelonych bramek; wreszcie - obydwie ekipy najwięcej razy wyjmowały piłkę z siatki. Tym samym każda z nich ma szansę osiągnąć pierwsze zwycięstwo tego sezonu i oddalić się od coraz bardziej pogłębiającego się dna ligi.

Co jest bardzo charakterystyczne to fakt, że bardzo wiele bramek zarówno przeciwko rezerwom Gorodeyi, jak i BATE, padały w pierwszej połowie meczów! Poddałem gruntownej analizie wszystkie dziesięć meczów jakie odbyły się do tej pory z udziałem obu drużyn. Zacznijmy od gospodarzy.

Gorodeya uciułała jak dotąd jeden skromny punkt w tabeli ligowej, i strzeliła dwa gole tracąc siedemnaście. W pierwszej kolejce przegrali na wyjeździe 4:1 z Witebskiem, a spośród pięciu bramek w tym meczu, aż cztery padły w pierwszej połowie. Druga kolejka to bezbramkowy remis z Szachciorem Soligorsk, i tym samym jedyny jak dotąd punkt osiągnięty w lidze. W następnej kolejce Gorodeya uległa Biełszynie 4:0. W pierwszej połowie padł jeden gol, potem zaś - po opuszczeniu stadionu przez dwóch zawodników Gorodeyi ze względu na czerwone kartki, gospodarz dołożył kolejne trzy. W czwartej kolejce Gorodeya przegrała na własnym boisku z Dinamo Mińsk 6:0, tracąc dwie bramki w pierwszej połowie. Po raz ostatni grali 17 kwietnia, kiedy to przegrali na wyjeździe 3:1 z Eniergietyk-BDU, a dwiema bramkami przegrywali już w siódmej minucie spotkania. Dwa pozostałe gole padły w drugiej odsłonie meczu.

Podsumowując, w meczach z udziałem Gorodeyi padło 19 bramek (bilans 2:17), spośród których 9 trafiono w pierwszej połowie.

Spójrzmy teraz na analogiczną statystykę dla piłkarzy rezerw BATE. Podobnie jak dzisiejsi rywale, zdobyli zaledwie jeden punkt w tabeli ligowej. Miało to miejsce w pierwszej kolejce, w wyjazdowym meczu z Eniergietyk-BDU. Wynik zakończył się remisem 1:1, a obydwie bramki padły w pierwszej odsłonie rywalizacji. Druga kolejka to festiwal bramek, nie w pełni jednak szczęśliwy dla BATE. Wyjazdowa porażka 4:2 ze Sławiją Mozyrz, a do przerwy kibice obejrzeli trzy bramki. W trzeciej kolejce BATE bardzo wysoko uległo u siebie Ruchowi Brześć 1:4, który aż trzy bramki strzelił w pierwszej połowie. Dwie pozostałe (w tym jedna z rzutu karnego dla BATE) padły po przerwie. Czwarta kolejna to znów wysoka przegrana BATE, 3:0 na wyjeździe z FC Mińsk. Gospodarze dwie bramki strzelili już w pierwszej połowie. W piątej kolejce BATE gościło u siebie Żodzino, a mecz zakończył się porażką gospodarzy 0:2, w tym jednym golu straconym przez przerwą.

Podsumowując, w meczach z udziałem BATE padło 18 bramek (bilans 4:14), spośród których 12 trafiono w pierwszej połowie.

Jak widać, spotkania z udziałem obydwu drużyn niejako przeczą wszelkim wielkim statystykom piłkarskim, które jasno dowodzą, że z reguły w meczach piłkarskich więcej bramek pada po przerwie. Tutaj sytuacja jest zgoła odmienna.

Dzisiaj obie drużyny mają wreszcie szansę postrzelać między sobą, a nie tylko wyjmować piłkę z siatki. Skoro więc błędy w obronie uwidaczniają się już na samym początku przebiegu spotkań z udziałem obydwu ekip, to dlaczego każda z nich nie miałaby zaliczyć chociażby po jednym celnym trafieniu w pierwszej połowie? No właśnie, na to pytanie nie ma jasnej odpowiedzi, rozstrzygnięcie jest kwestią loteryjną, ale na bazie bardzo silnych pokazanych wyżej dowodów uważam kurs na takie zdarzenie za bardzo atrakcyjny. Osobiście oceniam szanse na tego typu rozstrzygnięcie na poziomie 30-40 procent. Ze wskazaniem nawet na tą wyższą granicę ze względu na fakt, że w zeszłym roku w maju analogiczne spotkanie zakończyło się wynikiem 2:4 (niestety mam problem z wyszukaniem jaki był rezultat do przerwy).

100

Ostatnio zmieniony przez ibis:
L 2,1M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Dyscyplina: Piłka Nożna - Białoruś
Godzina: 17:00
Spotkanie: Smolevichi-STI - Dinamo Minsk
Typ: Goście wygrają do zera - NIE
Kurs:
1.44
Bukmacher: Betclic
Analiza:
Beniaminek podejmie u siebie Dynamo Mińsk. Goście w tym sezonie są dalecy od formy z poprzednich lat - tracą masę bramek, a na wyjazdach wygląają po prostu bardzo przeciętnie i najczęsciej tracą punkty. Zakładam, że goście nie wygrają w tym meczu do zera, a okoliczności może być wiele np. wynik 0-0 czy każdy inny remis lub też po prostu gol gospodarzy, który według mnie ma spore szanse, z racji że goście tracą przynajmniej jednego gola w większości spotkań ligowych na wyjazdach. Sytuacja kadrowa po obu stronach jest dobra.

44

Otrzymane punkty reputacji: +8
lusy_b 69K

lusy_b

Znawca - Snooker
Dyscyplina: Piłka Nożna - Białoruś, Liga Najwyższa
Godzina: 17:00
Spotkanie: FK Smolewicze - Dinamo Mińsk
Typ: wygra Mińsk do zera
Kurs:
2,70
Analiza:

Gospodarz
to jeden z trójki beniaminków, choć nie po raz pierwszy gra w tej klasie rozgrywkowej. Dinamo to potencjalnie 4 zespół ligi. Smolewicze bez wątpienia w tym sezonie będą walczyć o utrzymanie się w lidze, a Dinamo, jeśli się wreszcie trwale przebudzi, to będzie grać o najwyższe cele. Po 5 rundach Smolewicze pokazały skuteczną grę w defensywie, ale w ofensywie bardzo mały potencjał. Również w zeszłym sezonie, na zapleczu Najwyższej Ligi doskonale radzili sobie w defensywie, ale wtedy strzelali wiele bramek. Dość powiedzieć, że obecnie w 5 meczach oddali 42 strzały na bramkę rywali, w tym 8 celnych i zdobyli raptem 2 gole, w tym 1 gol z karnego. Łatwo wyliczyć, że średnio na mecz oddają 1,6 celnego strzału! Dinamo to ofensywnie ustawiona drużyna, umiejąca sobie stwarzać liczne okazje do zdobycia bramki. Niestety dotąd zagrało dotąd dobry mecz jedynie z Torpedo, a solidny z Niemnem, oba u siebe i dali w nich niewiele szans rywalom na zdobycie bramki. Pozostałe mecze zagrali słabo i przegrali, z rywalami niewysokiej jakości: u siebie 0:1 z Rukhem Brest, beniaminkiem, a na wyjeździe z Haradzieją, bez większego potencjału ofensywnego i z FK Mińsk, w dziwnych derbach, w ktoórych najpierw stracili 3 bramki, potem stopera, a następnie zdobyli 2 bramki. Od początku października zeszłego roku nie wygrali meczu wyjazdowego, o stawkę albo towarzyskiego: 10 meczy 0-4-6 br. 12:24, w każdym stracili bramkę, a aż w 6 z nich 3-4 gole!
Na co więc liczę w świetle przedstawionych informacji? Oceniłem obie strony tego pojedynku, korzystając z dostępnych informacji i oglądając mecze obu ekip opublikowane na YT. Naprawdę trudno jest mieć wątpliwości, że potencjał piłkarski jest zdecydowanie po stronie gości, którzy nie powinni być tak bezradni w obronie na wyjazdach, jak pokazują statystyki. Mecze z Torpedo (2:0) i Niemnem (2:0) dobitnie to pokazały, że potrafią neutralizować ofensywę rywali. Zakładam, że rzecz dotąd działa się w maleńkich główkach piłkarzy. Myślę, że drużynie mocno pomoże i odświeży szatnię i umysły graczy właśnie ogłoszona, i wprowadzona, nawet dość uroczyście, zmiana trenera. Nowy coach to Leonid Kuchuk, mający ponad 60 lat trener białoruski, który większość pracy trenerskiej wykonywał za granicą: Mołdawia, Ukraina, Rosja. Największe sukcesy odnosił z Sheriffem Tiraspol, nieźle pokazując się w Europie, ale solidne wyniki osiągał też z Lokomotivem Moskwa i Kubaniem Krasnodar, z nimi jednak nie zdobył żadnych trofeów. Sądzę więc, że w szatni pojawił się autorytet osobowy, na pewno też nadzieja na grę, dla tych, którzy nie grali. Trzeba bowiem zauważyć, że mimo słabych wyników, poprzedni trener Gurenko prawie nie rotował składem. Powodem zmian w wyjściowej jedenastce były kartki, może urazy, a nie błędy piłkarskie, które przecież były przy takiej liczbie straconych goli na rzecz słabych, bądź przeciętnch rywali. Dodam, że Kuchuk był zawodnikiem, najpierw napastnikiem, później, przez większość kariery - obrońcą, więc zakładam, że nie zmieni ofensywnego stylu gry Dinama, ale uporządkuje obronę. Prawdopodobnie przejdzie na system 4-3-3, który preferuje. Dotąd Mińsk grał trójką obrońców, co zostawiało najwyraźniej za mało marginesu na błędy. Moje przekonanie, że zwraca uwagę na defensywę, bierze się nie tylko z przebiegu jego kariery zawodniczej, ale też z faktu, że 41% wszystkich meczy w jego karierze trenerskiej zakończyło się bez straconej bramki jego ekipy. Podaję wyliczenie dokonane na podstawie informacji z portalu transfermarkt. Przed zbliżającym się spotkaniem w żadnej ekipie nie ma odsuniętyc za karki, nie mam za to niestety wiedzy o kontuzjowanych.
Podsumowując: gospodarze to ekipa, która się dobrze broni, ale dotąd pokazuje się miernie w ofensywie. Goście w każdym momencie meczu, nawet grając w "10", co pokazali w 2 spotkaniach, w których stracili zawodnika, są w stanie zepchnąć rywali pod ich pole karne. Najmniej pewnym elementem mojej układanki jest defensywa Dinama, ale mimo ostrzegawczych statystyk, uważam przedstawiony typ za optymalny w tym meczu. Ponieważ jednak widziałem te groźne liczby, pomimo wewnętrznego przekonania o słuszności wyboru beta moderuję stawkę i obniżam ją nieco. Stawka średnia - 6/10 jednostek.

100

Otrzymane punkty reputacji: +39
neutralny 586,5K

neutralny

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Tenis stołowy - Rosja, Liga Pro
Godzina: 6:30
Spotkanie: Anatoly Trushkin - Evgenii Kryuchkov
Typ: Anatoly Trushkin
Kurs: 2.17
Bukmacher:
Forbet
Analiza: Po trzech kolejnych nietrafionych typach musiałem sobie zrobić dzień przerwy, bo trochę mnie dopadła irytacja, gdy trzykrotnie moi faworyci przegrywali 2-3. Na dziś trochę nietypowa pora, ale wpadło mi w oko starcie Truskina z Kryuchkovem. Tak się jakoś zdarzyło, że widziałem wczoraj kilka meczów Trushkina i dobrze wyglądał przy stole, choć bilans tego nie pokazuje. Oglądałem m.in mecz z "Gienkiem" i naprawdę nie miał on tam wiele do powiedzenia, myślę że uznawanie go faworytem, gdy dzień przed przegrał z tym graczem 0-3 jest odważnym posunięciem ze strony bukmacherów. Trushkin się chyba trochę "nauczył" Kryuchkova, bo miał z nim bardzo niekorzystny bilans i praktycznie wszystko przegrywał. Ostatnio jednak sytuacja uległa zmianie i na sześć pojedynków aż cztery wygrał Anatoly. To pozwala mieć nadzieję na kolejny wygrany mecz z jego strony, a kurs jest całkiem dobry. Dziś Panowie jeszcze nie grali, co również jest delikatnym handicapem w stronę mojego faworyta, bo zawsze pierwszy mecz jest trudny dla faworyta. Stawiam na Trushkina i liczę, że podtrzyma dobrą passę starć z Evgeniyem.

117

Ostatnia edycja:
stanley-63 1,2M

stanley-63

Typer
Dyscyplina : Piłka nożna / Białoruś
Godzina 17:00
Spotkanie : Smolevichi : Dinamo Mińsk
Typ : czerwona kartka
Kurs : 3.15
Bukmacher : Fortuna

W tym spotkaniu spodziewać się możemy sporo karteczek , Smolevichi w 5 kolejkach tego sezonu zarobiło już 21 żółtek , w pierwszym meczu z mistrzem Białorusi D Brest zarobili 5 żółtek , w drugim z Isloch 4 , trzecie spotkanie z Vitebks najmniej bo zaledwie dwa żółtka , 4 kolejka z Soligorskiem i znów 5 żółtek i w ostatnim meczu dosyć ważnym dla nich bo z Belshiną znowu 5 tak więc możemy się po nich wiele spodziewać , Dinamo natomiast ma już w swoim dorobku 18 żółtek ale też już 2 czerwone , pierwszą czerwień zobaczyli już w 2 kolejce w derbach z FK Mińsk a w 4 kolejce znowu czerwona w meczu wyjazdowym z Gorodeya , patrząc na tabele to gospodarze na miejscu 15 z 3 punktami natomiast Dinamo 12 miejsce i 6 punktów czyli dosyć ważny mecz dla obu drużyn , w tej parze niewątpliwie lepiej wychodzą piłkarze z Mińska bo do tej pory nie przegrali z rywalem ale wiadomo każdy mecz to nowa statystyka H2H , liczę że będzie ostra walka i któraś z drużyn nie dokończy tego spotkania w pełnym składzie !

100

zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Dyscyplina: Koszykówka - Tajwan, SBL
Spotkanie: Taiwan Beer - Yulon Luxgen Dinos
Typ: powyżej 166,5 pkt (razem z dogrywką)
Kurs:
1,70
Godz: 11:00
Bukmacher: STS

Już za niespełna godzinę rozpocznie się 3 mecz finałowy pomiędzy obiema drużynami. Jak dotąd spora niespodzianka i to Yulon prowadzi w w rywalizacji 2:0 po 2óch dość pewnych zwycięstwach. Dziś dla Taiwan ostatnia szansa aby utrzymać się w tej rywalizacji ale już nie stawiam na nich tylko wchodzę w over. Myślę, że nie jest to zbyt wysoka linia, w 2óch poprzednich meczach spokojnie zostawała pokryta. Dla gospodarzy jest to mecz o być albo nie być więc myślę, że w ostatnich minutach bądź sekundach gdyby przegrywali to na pewno będzie bardzo dużo fauli i rzutów osobistych. Obie drużyny pokazały już, że potrafią grać bardzo szybką koszykówkę i po 42 punkty w każdej kwarcie nie jest to jakaś zbyt wysoka liczba.

70

M 13K

michael1910

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis stołowy - Rosja, Liga Pro
Godzina: 14:00
Spotkanie: Stanislav Bychkov-Vladimir Nemashkalo
Typ: Vladimir Nemashkalo handicap +1.5 seta
Kurs: 2.52
Analiza:

Zdecydowanym faworytem tego spotkania u bukmacherów jest Bychkov. Ma on o wiele lepszy bezpośredni bilans,bo przegrał tylko 2 spotkania z tym rywalem. Jednak ostatnie,które miało miejsce dziś w nocy padło łupem Nemashkalo. Vladimir okazał się lepszy po 5 setowym pojedynku. Do tego Bychkov nie zachwycał formą wczoraj i dziś.Jego bilans ostatnich spotkań to 4-4 z czego 2 ostatnie były przegrane. Nemashkalo też nie jest w jakiejś świetnej formie. Na ostatnie 5 spotkań wygrał tylko 2,ale co ważne w tych przegranych 2 razy mecz trwał 5 setów. Dlatego uważam,że Vladimir powalczy w tym meczu i będzie w stanie wygrać chociaż 2 sety.

100

5xharoldx5 1,6M

5xharoldx5

Znawca - Szachy
Dyscyplina: Szachy - Magnus Carlsen Invitational
Godzina: 16:00
Spotkanie: Magnus Carlsen - Maxime Vachier-Lagrave
Typ: remis (po czterech partiach)
Kurs: 4,00
Analiza:

W dalszym ciągu szukam spotkań, które zakończą się remisem 2:2 i konieczna będzie dogrywka. Niezłe szanse na remis widzę w tym meczu. Magnus Carlsen jest dużym faworytem bukmacherów, moim zdaniem zbyt dużym. Duży wpływ na kurs ma zapewne to, że Norweg bardzo łatwo ograł w ostatnim meczu Fabiano Caruanę, ale jednak Maxime Vachier-Lagrave w szachach szybkich to jest półka wyżej od Caruany. Przed turniejem pisałem, że dla mnie Francuz jest jednym z trzech głównych faworytów do końcowego triumfu obok Carlsena i Nakamury i zdania nie zmieniłem. Vachier-Lagrave gra solidnie, w normalnym meczu jeszcze na tym turnieju nie przegrał, jedynie w dogrywkach musiał uznać wyższość Dinga Lirena i Nepomniachtchi. Na trzy mecze Francuza dwa z nich to były remisy, więc może do trzech razy sztuka.

100

Ostatnio zmieniony przez neutralny:
W 208,5K

wielki_gracz

Forum VIP
Dyscyplina: Piłka nożna - Białoruś, Wyszejszaja Liha
Godzina: 19:00
Spotkanie: Nioman Grodno - Eniergietyk BDU Mińsk
Typ: X
Kurs: 3,10
Analiza:
kup.jpg
Gospodarze u siebie mają bilans 1 zwycięstwa i 1 remisu natomiast Energietyk na wyjazdach zanotował 1 zwycięstwo i 1 porażkę. Ciężki mecz do wytypowania. Rzadko, kiedy w ostatnim czasie pada remis między tymi zespołami na co wskazuje bilans bezpośrednich starć:
kup.jpg
Jak widać w większości spotkania kończyły się rozstrzygnięciem, którejś z drużyn, jedynie wyjątkiem było spotkanie w Grodnie w tamtym sezonie, gdzie padł remis 1-1. Ja dziś właśnie tego teoretycznie najmniej prawdopodobnego rozstrzygnięcia próbuję. Dla mnie osobiście kadrowo ciut lepiej na papierze wyglądają goście ale Nioman ma atut własnego boiska i te siły się tutaj wyrównują i myślę, że możemy być tutaj świadkami remisu tak jak w tamtym sezonie.

Absencje w Nioman:
pomocnik Legchilin (3 występy w tym sezonie), pod znakiem zapytania stoi występ pomocnika Yablonskiy (bez występu w tym sezonie)

Absencje w Eniergietyk:
pod znakiem zapytania stoi występ najlepszego strzelca w zespole napastnika Jakhshibaeva (5 wystepów w tym sezonie, 3 gole na koncie)

Spodziewam się tutaj zaciętego i wyrównanego spotkania i myślę, że remis jest jak najbardziej tutaj możliwy.

100

Ostatnio zmieniony przez Waldi1979:
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom