>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Typy Dnia - 24.02.2014 (poniedziałek)

Status
Zamknięty.
J 139

jasmistrz

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, towarzyskie godz.15.00
Spotkanie: Malmo FF - Mjallby AIF
Typ: Malmo wins 1st half
Kurs: 2,20
Buk: Unibet
Analiza:
Sporo zastanawiałem się czy ten typ tu umieścić, bo nie wiem czy jest wart wpisania w typach dnia, ale to już każdy może sam ocenić.
Kolega wyżej rozpracował jeden mecz towarzyski, ja się wezmę za kolejny.

Po pierwsze składy początkowe:
Malmo
Olsen - Özen, Jansson, Helander, Albornoz - Kroon, Halsti , Johansson, Forsberg -
Molins, Rosenberg
Mjalby
Mattias Asper - Danny Mannervik ,Gudmann Thorisson ,Gbenga Arokoyo ,Wiktor Agardius -Andreas Blomqvist ,Kristian Haynes - David Lofquist ,Patrik Ingelsten ,
Mattias Håkansson - Marcus Ekenberg .
Drużyna Malmo to jej podstawowa jedenastka, oprócz Ozena i Rosenberga sprowadzonych w tym okienku, bramkarza, który był drugim wcześniej, ale teraz pierwszego sprzedali i rezerwowego, który wchodzi notorycznie w meczach- Kroona.
W Majllby gra czterech zawodników sprowadzonych za darmo z innych zespołów, którzy jeszcze się sprawdzają. Ostatnie wyniki podpowiadają, że chyba nie idzie im najlepiej. Napastnik Ekenberg jest zmiennikiem w meczach ligowych, Agardius rezerwowy który wchodzi tylko w razie konieczności. Reszta podstawowy.
Malmo jest najlepszą drużyna Szwedzką, co pokazali wygrywając ligę oraz grą w lidze europejskiej, gdzie polegli ze Swensea. Mjallby zaś skończyło poprzedni sezon ledwo ponad strefą spadkową.
Dodając, że Malmo gra u siebie, różnice oczywistą między tymi dwoma drużynami, oraz w mojej ocenie hendicup związany ze składem obu drużyn, stawiałbym na gospodarzy. Gram do połowy, bo jak wyżej napisałem, te składy są wystawiane na pierwszą połowę, a nie wiem później jak będzie ze zmianami. Gospodarze na ten mecz mają powołaną szeroką kadrę, goście zaś szczupłą, gdzie tam znajduje się jeszcze ze dwóch podstawowych.
Może się przyda jeszcze to, że Malmo ma dziś 104 jubileusz powstania drużyny. Może zarząd zrobi coś zachęcającego dla kibiców, co spowoduje też motywację dla zawodników.
⛔100

rogerfede93 30,1K

rogerfede93

Użytkownik
Dyscyplina: Snooker-Welsh Open
Spotkanie: Dominic Dale v Dechawat Poomjaeng
Typ: Dechawat Poomjaeng
Kurs: 2,10
Bukmacher: Bet365
Analiza:

Pojedynek II rundy. Obaj zawodnicy prezentują podobny poziom. Ich gra często bywa nieobliczalna. Potrafią pokazać wspaniały snooker,a na drugi dzień mieć problem z wbiciem dwoch bil z rzędu. Stawiam jednak tutaj na Taja,który w pierwszej rundzie bez najmniejszych problemów w stosunku 4-1 pokonał Highfielda. Dale swój mecz także wygrał,ale jego gra pozostawiała wiele do życzenia,a wymeczone zwycięstwo z Paersonsem to był jego obowiązek,gdyż rywal to dużo słabszy zawodnik. Płynności w grze nie było. Masa prostych błędów. Obaj dostaną pewnie po kilka szans,a wygra ten kto lepiej będzie potrafił opanować emocje. Taj bardzo dobrze potrafi grać przy dobrych układach. Na Dale może ciążyć presją,gdyż gra u siebie,a w kluczowych momentach może to mieć znaczenie. Według mnie obecnie nieco lepiej wygląda Dechawat i myślę,że po wyrównanym boju to on awansuje do następnej rundy.
⛔100

maite-radar 25,5K

maite-radar

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Singapur, S.League
Spotkanie: Harimau Muda B - Tanjong Pagar
Typ: Powyżej 3,5 gola
Kurs: 3,1
Bukmacher: Sportingbet
Bardzo uboga oferta na dzień dzisiejszy zmusza mnie do przeszukania bardziej szczegółowo meczy na dzień dzisiejszy. Mój wzrok zatrzymał się na lidze singapurskiej. Rozpoczyna się tam sezon 2014 i w ostatnim meczu pierwszej kolejki spotkają się ekipy Harimau oraz Tanjong Pagar. Goście to zdecydowany faworyt tego meczu, finalista singapurskiego pucharu z poprzedniego roku. Słusznie są faworyzowani w tym meczu, chociaż kilka nowych twarzy może nie przynieść im pożądanego zwycięstwa. Widać głód gry w Singapurze - 40% spotkań zakończyło się pokryciem overu który proponuję i w dzisiejszej konfrontacji. Niewątpliwie największą gwiazdą przyjezdnych będzie Sebastien Etiemble, kupiony przed tym sezonem z francuskiej ligi National. Do tego kilku nowych zawodników jak Yussof, Masturi oraz Idros - wszyscy wykupieni z lepszej ekipy a więc Home United. Do tego jeszcze kilka gwiazd &quot;lokalnego podwórka&quot; jak np Zainal. O gospodarzach troszkę mniej, bo i nie ma co się rozpisywać. Bardzo młoda ekipa, większość zawodników nie skończyła 22. roku życia. Zabraknie trzech podstawowych zawodników, co obniża ich szanse na wygraną. Zobaczymy otwartą grę i spore emocje do ostatniej minuty.
⛔100

wlodek02 5,3K

wlodek02

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka Kobiet Puchar Polski
Spotkanie: Impel Wrocław - Tauron Dąbrowa Górnicza
Typ: Tauron Dąbrowa Górnicza
Kurs: 3.8
Buk: Bwin
Rewanżowy mecz Pucharu Polski kobiet. W pierwszym meczu. W pierwszym meczu wygrały Dąbrowianki 3-1. Dzisiaj bukmacherzy faworyzują drużynę z Wroclawia , która bardzo dobrze radzi sobie w Orlen Lidze. Takie zawodniczki jak Dirickx , Brinker Kąkolewska , Konieczna , Kaczor , Pyziołek , Wilson , Sieczka , Mroczkowska to naprawdę solidny i bardzo szeroki skład. Jednak moim zdaniem zawodniczki Tauronu nie ustępują Wrocławiankom. Należy pamiętać ,że Dąbrowianki były wymieniane w gronie faworytów Orlen Ligi jednak okres przygotowawczy nie wypalił za słabe wyniki posadą zapłacił trener Kawka jego następca Negro poli odbudował zespół i moim zdaniem drużyna ta będzie liczyć się w walce o medale zarówno w Pucharze Polski jak i Orlen Lidze. Skład Dąbrowy Dziękiewicz, Sassa, Zaroślińska, Cemberci, Adams, Skowrońska, Strasz , Staniucha- Szczurek to zawodniczki o olbrzymim potencjale. Moim zdaniem dziś może to być do dwóch wygranych setów przez tauron ponieważ jeśli wygrają dwa sety przesądzą losy awansu i odbiorą ochotę na grę Wrocławiankom.
⛔100

bzyq 216

bzyq

Użytkownik
Parma- Fiorenrina
typ; over 10.5 roznego
kurs: 1.85
betsson
Zapraszam na spotkanie 7 Parmy z 4 Fiorentiną. Parma ciągle z szansami na 5 miejsce, które daje gre w Lidze Europejskiej. Fiorentina zapewne marzy o 3 lokacie i walki o Ligę Mistrzów. Pragnę zaznaczyć że linia nie jest usatwiona wysoko. W meczach z udziałem Parmy w osatnich 5 spotkaniach linia nie była pokryta tylko raz. Natomiast jeśli chodzi o Fiorentine to na 5 ostatnich meczów 3 razy taka linia była pokrywana. Powoli do gry wraca Mario Gomez. Wiadomo jaki to jest lis pola karnego. Jeżeli zagra dzisiaj w podstawie sznase na over roznych sporo wzrosna. Po stronie Parmy mamy Cassano i kilku innych wysokiej klasy piłkarzy.Podsumowując liczę na otwarty mecz z obu stron i wiele składnych akcji. Jeżeli tak będzie to i rożne powinny wleciec. Pozdrawiam
⛔100

pablo_89 1,4K

pablo_89

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka Kobiet Brazylia
Spotkanie: Sao Caetano - Praia Clube
Typ: Sao Caetano +1,5seta
Kurs: 1,60
Buk: bet365
Dziś o 23.00 w lidze brazylijskiej siatkówki kobiet dojdzie do pojedynku pomiędzy Sao Caetano a Praia Clube. Buki faworyzują w tym meczu zawodniczki Praia Clube, ja bym się skłaniał typować odwrotnie, lecz swój typ podpieram handicapem +1,5seta na gospodynie tego meczu. Obie te ekipy są już niemal pewne gry w playoffach lecz tu gra toczy się o jak najlepsze miejsce, Sao Caetano obecnie na 8 miejscu, zaś Praia Clube na 6, różnica pomiędzy tymi ekipami to tylko 3pkt i po tej kolejce Sao Caetano w razie zwycięstwa może być już nawet na pozycji nr 5. Ostatnio w nieco lepszej dyspozycji jest Sao Caetano (bilans 4-1 w ostatnich 5 meczach), Praia Clube ostatnio notuje bilans 1-4, lecz trzeba dodać że grała z czubem tabeli lecz wszystko gładko w plecy. Zauważyłem że w Sao Caetano w niemal każdym meczu SOUZA, SILVA oraz LEAO mają zbliżone sumy zdobywanych punktów w granicach 10-15pkt, zaś w Praia Clube jest jedna zawodniczka NATALIA która często zdobywa powyżej 15pkt a za nią jest ogromna przepaść bo dwucyfrówkę odnotowuje najwyzej jeszcze jedna siatkarka lecz zdarza się również tak że tylko NATALIA zdobywa więcej niż 10 oczek. Mając więcej opcji w ataku łatwiej jest zdobywać punkty, ostatnio Sao Caetano dość przekonywująco wygrywa swoje mecze, z Barueri na wyjezdzie 3-0 (-15,-19,-15) oraz u siebie z Sao Bernardo 3-0 (-9,-12,-11) co raz że było dla mnie niespodzianką, a dwa to rozmiary tego zwycięstwa, przy graniu setów do 21pkt mecz nie trwał nawet godziny! Jak dla mnie granie do 21pkt to beznadziejny pomysł, często na mecz schodzi dłużej dotrzeć, do tego zapłacić za bilet, co to za przyjemność wychodzić z hali po 50min?
⛔100

loskamilos 221

loskamilos

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Islandia, League Cup
Spotkanie:
Kopavogur - Leiknir (godz. 19:00)
Typ: X
Kurs:
4,20
Bukmacher:
bet365
Analiza:
Podczas szukania odpowiednich pozycji do jednej z moich ścieżek kuponów przez przypadek natknąłem się na taki oto mecz pucharowy z takim oto kursem, co by nie powiedzieć, zadziwiająco wysokim (kurs na zwycięstwo gospodarzy 3.00, na gości 1.91).
Gospodarze, zespół HK, to beniaminek zaplecza ekstraklasy, natomiast goście zakończyli poprzedni sezon w tej lidze na 7. miejscu (32pkt w 22 meczach, 36:31).
Każdy słyszał wyświechtane już powiedzenie &quot;puchar rządzi się swoimi prawami, itp. itd.&quot;, ale jak każde cliche, nie uchodzi za wiarygodny argument w dyskusji i nie w tym upatruję swojej szansy. Upatruję jej natomiast w mobilizacji beniaminka, aby w nowy sezon wejść zaczynając od zwycięstwa na swoim stadionie ze stałym bywalcem nowo-dołączonej ligi. A faworyci, jak to faworyci, często zawodzą ;)
Szczególnie, że 15.02.2014 Leiknir w meczu League Cup poległo na swoim stadionie 0:5 z pierwszoligowcem Thor, natomiast HK w ramach tych samych rozgrywek 14.02.2014 wygrało z 4:3 Thróttur Reykjavík (10. miejsce w poprzednim sezonie na zapleczu ekstraklasy).
A więc reasumując: remis jest moim zdaniem minimum, jakie HK chce spełnić u siebie. Dla kogoś, kto chce podbić sobie kupon sugeruję rozważenie 1X za 1.80. Powodzonka!
✅320

stanley-63 1,1M

stanley-63

Typer
Polska T+Mobile Ekstraklasa
Zawisza B : Lechia G
Otrzyma kartkę / Igor Lewczuk
4.50 / Unibet
Dziś znowu pokuszę się na kartkę ale tym razem na konkretnego zawodnika .
Zawisza gra dobrze i od 7 kolejek nie doznała porażki a na swoim terenie nic dodać nic ująć bilans 6-3-2 i te gole 23 zdobyte i tylko 9 straconych co daje im konkretnie miejsce 7 w strefie bezpiecznej , goście tych punktów potrzebują bo jak na razie znajdują się w tej drugiej części tabeli dlatego myślę że mecz może nam dostarczyć sporo emocji , ale jak już wspomniałem idę w stronę kartek i widzę to tak : arbitrem jest pan Marcin Borski a oto jego dorobek w 16 meczach które sędziował w T-Mobile Ekstraklasie .... 63 żółte , 3 czerwone i 3 karne i w/g mnie sporo żółtek co wychodzi 3.93 kartki na mecz , teraz dorobek kartkowy obu drużyn : ZAWISZA - 46 żółtych i czerwona / wśród liderów Michal Maslowski 6 żółtych i Igor Lewczuk 5 żółtych , goście : LECHIA - 46 żółtych i 3 czerwienie , wśród liderów Michael Cummins 7 żółtek i Daisuke Matsui 6 żółtych . A teraz o Igorze Lewczuku - ostatni kartonik zobaczył dawno bo 4.10.13 w meczu u siebie z Koroną a grał w tym sezonie w 21 meczach , teraz sezon poprzedni w 19 meczach ( liga) 6 żółtych i 3 mecze w PP i 2 żółte a ogólnie zarobił w swojej karierze 37 żółtych i 2 czerwone co w/g mnie sporo , dlatego dziś myślę że dojdzie do sporu starć Igora z napastnikami drużyny Lechii a pan Marcin może jakieś starcie uważać za przekraczające przepisy i ukarze Igora kartką ........ ale to taka moja wizja !
⛔100

czerwonatruskawka 349

czerwonatruskawka

Użytkownik
Dyscyplina: koszykówka - Austria ABL
Spotkanie: Gussing (-4.5) - Wels
Typ: 1
Kurs: 1,86
Buk: Pinnacle Sports
Gospodarze po przegranym ostatnio wyjazdowym meczu z Klosterneuburg napewno będą dzisiaj bardziej zmotywowani aby nie zagrać drugiego tak słabego meczu i nie przegrać u siebie. Dodatkowo będą chcieli się zrewanżować dzisiejszym przeciwnikom za jedyną przegraną jaką odnotowali w tym sezonie przed własną publicznością właśnie z zespołem Wels. W tabeli Gussing zajmuje drugie miejsce z taką sama ilością punktów jak pierwsza Vienna u siebie mają bilans 9-1, natomiast Wels zajmuje 5 miejsce na wyjeździe mają 6-4 ale wygrywali głównie ze słabymi zespołam z dołu tabeli. Stawiam dzisiaj na gospodarzy którzy mają dzisiaj wszystkich dostępnych zawodników i rachunki do wyrównania z Wels.
✅86

Otrzymane punkty reputacji: +6
jajo-sdz 88

jajo-sdz

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Włochy - Serie A
Spotkanie: SSC Napoli - FC Genua
Typ: Remis
Kurs: 6,0
Bukmacher: Betfair
Analiza: W poniedziałkowy wieczór zakończy się 25 kolejka włoskiej Serie A tym oto spotkaniem. Zdecydowanym faworytem jest Napoli, które posiada sporo lepszą drużynę a ich stadion jest dla wielu twierdzą nie do zdobycia. Genua jest ligowym średniakiem i ten sezon spokojnie powinni zakończyć w okolicy środka tabeli. Swojej szansy w tym typie upatruję, gdyż może stać się tak, że po serii kilku ważnych meczy jak np. dwumeczu z Romą w pucharze Włoch, ligowym z Milanem i ostatnio w Lidze Europejskiej z Swansea w drużynie Napoli może pojawić się chilowe rozluźnienie gdy przyjeżdża do nich teoretycznie słabszy zespół. Genua może to wykorzystać, a że walczyć potrafią nawet na wyjazdach świadczyć może fakt iż niedawno wbili Fiorentinie 3 bramki ostatecznie remisując. Myślę, że jeśli goście podejdą do sprawy poważnie, nie poddając się jeszcze przed pierwszym gwizdkiem sędziego, mogą sprawić małą niespodziankę.
✅400

L 23

luczyk10

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Turcja 2
Spotkanie: BUCASPOR - B. B. GAZIANTEP
Typ: do przerwy X
Kurs: 2.00
Bukmacher: Betsafe
Analiza: Swoje przypuszczenia opieram głównie na dotychczasowych wynikach obu ekip a mianowicie gospodarze w 12 meczach u siebie 8 razy remisowali do przerwy natomiast goście z pośród 12 meczy rozegranych na wyjeździe 6 kończyli remisem do przerwy. Wyśle iż nie bez znaczenia jest fakt iż w tej lidze takie rozstrzygniecie występuje najczęściej
⛔100

yayo 165

yayo

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna: Portuguese Liga 2013/2014
Spotkanie: Benfica - Guimaraes 1 połowa
Typ: x2
Kurs: 2.00
Bukmacher: BET365
Analiza:
Lider pierwszej klasy rozgrywkowej w Portugalii zmierzy się na własnym terenie z zespołem Guimaraes. Benfica zajmuje pierwsze miejsce z przewagą dwóch punktów nad drugim Sportingiem. Dzisiejszy rywal zajmuje 6 pozycję. Benfica zwyciężyła 14 razy na 19 rozegranych spotkań, 4 zremisowała i tylko jedno przegrała. Guimaraes zwyciężył 9 razy, 2 razy podzielił się punktami i 8 razy przegrał. Przyjrzyjmy się bezpośrednim potyczkom tych drużyn. Na 5 ostatnich meczy naprzeciw sobie 3 razy zwyciężała Benfica, 2 razy Guimaraes. Guimaraes walczy o miejsce premiowane występami w Lidze Europy więc dzisiaj tanio skóry nie sprzeda. Benfica choć większość swoich spotkań wygrała, to do przerwy remisowała w aż 9 spotkaniach. Guimaraes remisował do przerwy 11 - krotnie. Dzisiaj spodziewam się zaciętego boju bez odstawienia nogi u jakiegokolwiek gracza. Benfica dla mnie nie jest tak wielkim faworytem jak pokazują kursy wystawione przez bukmacherów.
⛔100

A 30,4K

atr

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis WTA Acpulco
Spotkanie: Bencic-Duval
Typ: 2
Kurs: 2.95
Bukmacher: Unibet
Obie zawodniczki są bardzo zdolne, młode a co za tym idzie chimeryczne. Obie zaczęły bardzo dobrze ten sezon. Wystarczy powiedzieć że Bencic ma bilans w tym sezonie 8/2 a Duval 7/3. Duval aż czterokrotnie mimo że nie była faworytką wygrywała. Bencic zdarzyło się to raz. Obie mają podobny ranking, więc wydaję się że jest to mecz z gatunku 50/50 - więc idę w stronę wyższego kursu...
✅195

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom