Dyscyplina: Piłka Nożna - Francja, Ligue 1
Godzina: 21:00
Spotkanie: Lyon - St. Etienne
Typ: Rzut karny w meczu
Kurs: 3.35
Bukmacher: Lvbet
Analiza:
Koledzy wcześniej już napisali kilka słów o tym spotkaniu, ja postaram się dodać kilka kolejnych, ale pod inny kątem. W analizie umieszczam dwa typy, które sam gram płaską stawką natomiast miałem ciężko wybrać który dać tutaj - który polecić bardziej. O tym dalej. Rzut karny lub czerwona kartka. Jedno z dwóch.
Skład sędziowski:
Referee:
A. Gautier
Assistants:
M. AnnonierH. Ocak
Fourth official:
B. Varela
A. Gautier
1) w sezonie 18/19: 8 meczy, 25 żółte, 2 czerwone po żółtych, 2 czerwone, 2 karne
2) w sezonie 17/18: 31 meczy, 115 żółte, 3 czerwone po żółtych, 13 karnych
Ostatni raz sędzia wyciągał czerwony kartonik w meczu PSG... Lyon (7/10/18, 5:0), w sumie to dwie czerwone kartki w tym meczu (1 dla PSG a druga po 2 żółtych dla Lyonu). Widzieliśmy również rzut karny. W obecnym sezonie sędzia trzyma poziom i liczę że podobnie będzie tym razem.
Z tego co zauważyłem w poprzednim sezonie Lyon w meczach "trudniejszych" gdzie przeciwnik mu nie leżał często popełniał błędy, zaczynajac od karnych po czerwonych kartkach kończąc. Goście również nie są lepsi i na czerwony kartonik czy karnego również można liczyć z ich strony. Ja również tak jak kolega wczesniej liczę na wyrównane spotkanie ( chociaz do pewnego momentu) a co za tym idzie czerwony kartonik lub wapno. Trzeba pamiętać rownież, że we wtorek, czyli za 4 dni Lyon rozegra na swoim boisku bardzo wazne spotkanie w
LM z Manchesterem City - liderem grupy F. Lyon plasuje się tam na drugiej pozycji ze stratą 3pkt ale o tym meczu może kiedyś indziej. Poniżej statystyki karnych jednej i drugiej drużyny w ostatnich dwóch sezonach:
Lyon
18/19: 2 (1+,1-)
17/18: 10(6+,4-)
AS Saint Etienne
18/19: 3 (2+,1-)
17/18: 15 (8+,7-)
Jak widzimy trochę jest tych karnych zarówno u jednych jak i drugich a jak zwrócimy bardziej uwagę to... widać jak jedni i drudzy są nieskuteczni w ich wykorzystywaniu dlatego for fun za drobne można spróbować pudło po kursach magicznych: @17.00 gospodarze lub @29.00 goście jeżeli ktoś ma gdzieś możliwość. Typ czysto for fun natomiast do samego końca wahałem się co wstawić tutaj, gdyż uważam że zarówno czerwona kartka jak i rzut karny jest bardzo możliwy w tym meczu. Wybór pozostawiam Wam @3.35 & @4.15 a jak będzie przekonamy się już niedługo bo myślę że jedno z dwóch dzisiejszego wieczoru zobaczymy a kto wie czy nie obydwa typy. Ja poszedłem w stronę karnego. GL!
100