Baseball , MLB
San Diego Padres @ Milwaukee Brewers [02:10]
Milwaukee Brewers -1.0
2.25 @ WilliamHill
Andrew Cashner vs Tom Gorzelanny
Gorzelanny w tym sezonie robił jak reliever [ten typek co wchodzi w połowie meczu] póki nie dostał awansu na Startera przed Meczem Gwiazd.
Przygoda jako RP zaczęła się jeszcze kilka lat temu - pod koniec pobytu w Pittsburghu , gdzie Tom robił jako Starter , lecz przeniesiono go na kilka spotkań do bullpenu.
Na podobny pomysł wpadli w Waszyngtonie w drugim roku [sezon 2012] jego kontraktu i okazało się to sukcesem.
Dla porównania -> jako Starter .270/.345/.428 , ERA 4.51 i WHIP 1.47
Jako reliever -> .213/.303/.344 , ERA 3.11 i WHIP 1.21
Za ten sezon i ubiegły gdzie grał w 78 grach [w 4 zaczynał] ERA+ ponad 160 i ERA poniżej 2.50
Dla mnie problemem jest , że dzisiaj zaczyna jako Starter , ale w tym sezonie do tej pory 16 IP jako Starter i 1 ER oddany [4 nie z jego winy]. Rywale ? Arizona , Mets i Phillies. Dla niego niestety te 4 ER to 2 doznane Porażki na jego konto. Jak widać bilans jest przereklamowany.
Gorzelany w tym sezonie ma 52.2 narzucone IP , oddane 11 ER co daje ERE 1.88 , WHIP 1.06 , ERE+ 210 , H/9 na poziomie 6.2 i 50 K w 52.2 IP
Kolejny problem dla mnie to staty SD vs lefty , bo te wyglądają lepiej niż przeciwko righties.
Tylko , że praworęcznych w lidze jest więcej , więc ilośc prób nie jest jakaś wybitnie duża.
San Diego ostatnim czasy sporo widzi lefties , ale sporo z tych gier to porażki w ostatecznym rozrachunku.
Czemu gram na Milwaukee ?
Ostatnie gry Cashner'a to bilans 0-2 , ERA 6.92 , WHIP 1.85 , OBP .397 i BB praktycznie co drugi inning - czyli słaba kontrola.
Rywale ? Colorado [w domu] , Washington i Miami , czyli bez rewelacji.
Wyjazdy Andrzeja to bilans 1-3 , ERA 5.14 , OBP .346 , WHIP 1.45
Obydwaj swoich rywali za często nie widzieli.
Co ciekawe Milwaukee w weekednowej serii domowej z Miami w 31 IP nie oddali Run'a.
Bullpen po stronie ekipy Browarników.
Kurs zachęca , ja chyba zagram za drobne.

100