Dyscyplina: Piłka Nożna - Hiszpania, Primera Division
Spotkanie: Osasuna Pampeluna - Malaga CF
Typ: Ile goli strzeli team 2 w 1. połowie spotkania ? - Bez Goli
Kurs: 1,80
Bukmacher: Bwin
Analiza:
Spotkanie Primera Division, w którym zmierzy się Osasuna zajmująca 9 miejsce w rankingu z drużyną Malaga z miejsca 4.
Różnica zdobytych punktów pomiędzy tymi drużynami wynosi 5, czyli niewiele.
Malaga grająca na wyjeździe jest na lokacie zapewniającej awans do kwalifikacji Ligi Mistrzów.
Osasuna wciąż ma szanse na awans do Ligi Europejskiej, a nawet Ligi Mistrzów. Oczywiście musi liczyć na to, że któraś z poprzedzających ją drużyn zacznie przegrywać, a jej lokata się zmieni.
Osasuna w ostatnich spotkaniach na swoim stadionie radzi sobie całkiem nieźle.
Pomijając marcową porażkę z Realem, przegrała pod koniec stycznia z Atletico Madryt.
Od tamtego czasu zaliczyła na swoim stadionie 4 wygrane, jeden remis i wyżej wspomnianą przegraną z Realem Madryt.
Biorąc po uwagę 10 ostatnio rozegranych spotkań Osasuny na własnej murawie w czterech meczach tracili bramkę w pierwszej połowie.
Dodam tylko, że rozegrali 2 mecze z Barceloną i jeden z Realem, a jak wiadomo to gladiatorzy Primera Division.
Przyszedł czas by lepiej przyjrzeć się dzisiejszym gościom tego pojedynku.
Malaga grając u siebie nie gra źle, ale na wyjazdach gra im nie idzie.
Patrząc również na 10 ostatnich spotkań tylko w jednym meczu gracze Malagi strzelili gola w pierwszej połowie, co jest niezwykle przyjazną informacją dla mojego zakładu.
Analizując 5 poprzednich spotkaniach bezpośrednich, tylko w jednym z nich Malaga strzeliła gola w pierwszej połowie.
Pierwszy raz stawiam taki typ. Myślę, że jest troszkę ryzykowny, ale statystyki zdecydowanie stoją po jego stronie. Jeżeli nie będzie większych niespodzianek, a szczęście mi dopisze, zakład będzie na plus.

80