>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Typy Dnia - 23.02.2019 (sobotę)

Status
Zamknięty.
psotnick 968,4K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj podajemy typy
na sobotę - 23. Lutego
Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 22:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher: Nazwa bukmachera
Analiza:
Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować. Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu). Po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a user otrzymuje automatycznie
100

Jeżeli nie widzisz nazw bukmacherów, to pamiętaj o wyłączeniu blokowania forum.bukmacherskie.com w Adblocku lub innym tego typu programie.

Prosimy o pisanie normalnych analiz (brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek czy rozciągania). Takie posty będą karane żółtymi kartkami. Oczywiście możecie zaznaczyć tymi sposobami najważniejsze informacje, ale nie całą analizę.
Mile widziany będzie bezpośredni link do wyniku danego meczu (zwłaszcza w przypadku mniej popularnych dyscyplin) np. z oddsportal.com albo flashscore.pl. Przyśpieszy to rozliczenie typu.
Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej Fortuna
- forBet
- Totolotek
- Lvbet
- Milenium
- Betrally
- ETOTO
W tym temacie obowiązuje całkowity zakaz komentowania! Uporczywe niestosowanie się do tego punktu Regulaminu będzie skutkowało blokadą konta użytkownika.
Przed zatwierdzeniem posta z analizą, zawsze sprawdź przez Podgląd posta czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.
W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE -&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Możesz to uczynić do chwili zamknięcia tematu.
Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych.
W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz okresowym banem. Bawimy się Fair Play!
Podany typ musi być określony precyzyjnie i jednoznacznie, w sposób nie pozostawiający żadnego pola do domysłów czy interpretacji. (W polu &quot;Typ:&quot; zaleca się podawanie słownych nazw zespołów, zawodników itp zamiast &quot;1&quot; czy &quot;2&quot;. W ten sposób dużo trudniej o pomyłkę, a przy okazji wszystko wygląda dużo przejrzyściej).

jack13 418,3K

jack13

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożnaWłochy, Seria A
Godzinna: 15:00
Spotkanie: Torino – Atalanta
Typ: over 3.5
Kurs: 3.65
Bukmacher: unibet
Analiza:

Ekipa Atalanty mimo ostatniej porażki z Milanem nadal zaskakuje, nawet chyba samych siebie i mimo tej porażki jest to nadal poważny kandydat do walki o miejsce w Lidze Mistrzów.
Wyśmienicie wyglądają w ofensywnie, gdzie emanuje z nich taka pewność, mnóstwo wariantów gry no i ta skuteczność. Tylko Juventus może się pochwalić skuteczniejszym zespołem ale to nieznacznie tylko te dwie ekipy przekroczył już granice 50 bramek, reszta jest w tyle. Forma myśle ze nadal jest co będą chcieli dziś pokazać. Po tej porażce jest w nich na pewno sportowa złość a patrząc na ten zespół od początku sezonu moim zdaniem wyjdą bardzo mocno naładowania szczególnie w ofensywie. Mają świetne mecze z topem, co prawda Torino to tego grona nie zaliczamy ale to dla nich też gorący teren a uwielbiają tak grać. Dziś w ataku widzę większą pewność bo to wyjazd czyli jeszcze więcej szansy na gry z kontry. Problemów w defensywie nie brakuje bo po stronie strat jest dużo i to bardzo dużo, ale oni swoje punkty zdobywają ofensywą i tak też dzisiaj do tego starcia podejdą.
Torino tak chimeryczna ekipa która potrafi zagrać solidny mecz w defensywie a kiepski w ofensywie i na odwrót. Na wyjazdach prawie wszystko remisują, w domu prawie nic to pokazuje że ta ekipa jest nieprzewidywalna i trudna do określenia. Moim zdaniem oni stylu jeszcze nie wypracowali tak ich trochę postrzegam na boisku. Mają na pewno kim atakować a w domu tak skupieni na defensywie jakby chociaż ostatnio z Napoli nie będą, zresztą kto gra z Atalantą nie może się bronić. Zobaczymy w którym kierunku to pójdzie liczę na swoją grę gości a wówczas Torino swoje tutaj dorzuci do otwartej gry.
⛔100

S 297,4K

sztabson_93

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej NHL
Godzinna: 1:00
Spotkanie: Ottawa - Columbus
Typ: Ottawa 60&#39;
Kurs: 4.50
Bukmacher: ETOTO
Analiza:

Wczoraj zawiedli ale probojemy Jeszce raz w stronę gospodarzy. Ottawa jak sobie przypomni jak się gra to lubi zaskoczyć, liczę że to będzie dziś. Przekonało mnie H2h między tymi zespołami, na korzyść Ottawy. Może nie jest to odzwierciedlenie ostatniej formy ale ewidentnie w Ottawie gościa gra się ciezko. Kurs bardzo zachęcający i uważam że delikatnie przesadzony. Do tasiemki polecam handi +1.5 po kursie 1.80. Koniec miesiąca więc próboje wyłapać większy kurs. Pozdrawiam
⛔100

domek33 333

domek33

Użytkownik
Dyscyplina: ATP - SINGIEL: Delray Beach (USA), twarda
Godzina: 2:00
Spotkanie: Del Porto J vs McDonald.M
Typ: Mc Donald M
Kurs: 3.15
Bukmacher: efortuna
Analiza:
Argentyńczyk powraca po kontuzji w turnieju ATP będzie podejmował McDonalda który jest w bardzo dobrej formie i na pewno da od siebie 110%. Wczoraj Del Porto przeciwko Opelce co prawda wygrał 2:0 ale i tak na returnie Opelka podejmował sporo walki i udawało mu się zdobyć sporo punktów. Uważam że Del Porto podejdzie na luzie do tego meczu i nie będzie jakoś bardzo się spinał aby wygrać ten mecz, bo to tylko ATP. Mc Donald który również stawiał czoła Opelce dużo lepiej wyglądał w tym pojedynku.
✅215

Otrzymane punkty reputacji: +33
L 2,1M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Dyscyplina: Piłka Nożna - Hiszpania
Godzina: 16:15
Spotkanie: Sevilla - Barcelona
Typ:
Messi strzeli w słupek lub poprzeczkę
Kurs: 6.00
Bukmacher:
ETOTO
Analiza: Typ należy potraktować z przymrużeniem oka, ale mimo wszystko szansa na takie coś jest.
Leo Messi pobił w lidze wiele rekordów, jednym z nich (jak i całej Barcelony) jest statystyka ilości obitych słupków oraz poprzeczek, były spotkania gdzie Messi trafiał w obramowanie po 2-3 razy - często mu się to zdarzało z rzutów wolnych lub ze strzałów z dalszej odległości. W jednym sezonie Messi miał takich strzałów 12, w poprzednim sezonie wiem że było ich jeszcze więcej, bo ponad 14. Mecz z Sevillą będzie dla Barcelony bardzo trudny i spodziewam się tutaj wielu strzałów z obu stron, w tym Messiego w obramowanie ????
⛔100

shadow89 512,2K

shadow89

Użytkownik
Dyscyplina: Koszykówka, NBA
Godzinna: 03:30
Spotkanie: Oklahoma City Thunder - Utah Jazz
Typ: Oklahoma City Thunder(-4,5) handicap łącznie z dogrywką
Kurs: 1.86
Bukmacher: fortuna
Analiza:
Witam, dziś miałem duży dylemat, który mecz wybrać. Bardzo kusiło mnie Orlando z handi ponad 10pkt, ale zdecydowałem się jednak tutaj wstawić typ z Oklahomą i skromnym handi 4,5. Obie drużyny grają w konferencji zachodniej /tej silniejszej ???? /. Oklahoma zajmuje 3 pozycję a Utah wspięła się na 6 pozycję, głównie dzięki terminarzowi. Na 16 ostatnich meczy zagrali jedynie cztery pojedynki wyjazdowe, natomiast pozostałe rozegrali w swojej hali. Dodam, że jest to najwyżej położona hala w NBA, w której panuje zupełnie inny klimat i powietrze.
Oklahoma we własnej hali legitymuje się 20 zwycięstwami i 7 porażkami (0.741*), natomiast Utah na 29 wyjazdowych spotkań przegrała 15 (0.483*).
Na korzyść Oklahomy przemawia również fakt, że nie grający w dwóch poprzednich meczach Schroder (sprawy osobiste) trenował dziś w hali. Matchup Predictor na stronie NBA daje 62,5% na zwycięstwo Oklahomy a 37,5% na zwycięstwo koszykarzy z Utah Jazz. Oklahoma wygrała 6 poprzednich pojedynków we własnej hali, odprawiając z kwitkiem takie drużyny jak Portland (DWA RAZY!) czy Milwaukee. Dodatkowo na korzyść gospodarzy dodam, że wygrali oni 18/20 ostatnich spotkań u siebie z Utah Jazz.
Wierzę, że Russell Westbrook i spółka zrobią dziś z Utah to co należy :punch:
* - współczynnik zwycięstw
⛔100

S 1,1K

slawek1302

Użytkownik
Dyscyplina: siatkówka Rumunia 1 liga kobiet
Godzina: 11:30
Spotkanie: CSM Bukareszt - Cluj
Typ: ponizej 126,5 pkt
Kurs:
1,75

Bukmacher: forBet
Analiza:

Może i ostatni mecz z Policami nie był wielką reklamą CSM, ale uwierzcie....w tej lidze potencjałem równa się z nimi tylko Alba. Skład mocno międxynarodowy....kolonia Japonek, holenderki, reprezentantki Białorusi, Ukrainy i oczywiscie Rumunii. Bilans w lidze znakomity. Jedyna porażka z Alba. W pozostałych meczach straciły łacznie dwa sety. Z Cluj ostatnio straciły seta w 2013 roku. Ostatni mecz miedzy nimi to gładkie 3:0. Cluj po przerwie zimowej prezentuje mocno wakacyjną formę ???? . Niech was nie myli flashscorowe zwyciestwo 3:0 z Agrolandem bo to był walkower. W pozostałych meczach nie ugrały nawet seta i tylko w dwóch zdobywajac wiecej niż 20 pkt.
✅75

Otrzymane punkty reputacji: +20
pawel1980 54,3K

pawel1980

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Polska
Godzina: 18:00
Spotkanie: Lech - Legia
Typ:
2/+1.5
Kurs: 3.15
Bukmacher:fortuna
Forma Lecha to jest jakis dramat,to co pokazali z Zaglebiem u siebie i Gliwicach to na ta chwile najslabsza druzyna w lidze, Legia tez wpadla tydzien temu, ale na wyjazdach ta druzyna potrafi byc czesto skuteczniejsza , kiedy bardziej sie przyklada do bronienia a po odbiorze ma wiecej miejsca do atakowania, a Lech zachowujac proporcje fizycznie wyglada jak Polska na MS,a taka formacja jak obrona tam nie istnieje,jest kompletnie nie przygotowany na luty do ligi jezeli Legia nie wygra z takim Lechem, ktory nawet z Zaglebiem u siebie obserwowal jak pilka krazy wokol nich to caly zaciag z Portugalii dla mnie pilkarski mega szrot.
⛔100

isztwan 290,5K

isztwan

Użytkownik
Dyscyplina: siatkówka Rumunia 1 liga kobiet
Godzina: 11:30
Spotkanie: CSM Bukareszt - Cluj
Typ: powyżej 126,5 pkt
Kurs: 1,9

Bukmacher: forBet
Analiza:

Na przekór koledze wyżej, typ ryzykowny i nie ma się co sugerować poniższą &quot;analizą&quot;, ale ...
Ostatni mecz z Chemikiem może trochę rozbić pewność siebie siatkarek z Bukaresztu co może ale nie musi odbić się w dzisiejszym spotkaniu z dziewczynami z Cluj, równie dobrze wkurzone będą chciały zniszczyć szybko rywalki. Ich ostatnie spotkanie jak zawsze skończyło się wynikiem 3:0 dla CSM ale linia 126.5 została przekroczona, dlatego te dzisiaj może się to stać ponownie. Tym bardziej, że ostatnie spotkanie między Cluj a Targoviste zajmujące 3 miejsce w tabeli zakończyło się przekroczeniem linii 130 pkt. co może być dobrym prognostykiem na wejście powyższego typu. Każda seria się kiedyś kończy i dzisiaj jest szansa na to aby właśnie padło powyżej 126 punktów.
⛔100

stanley-63 1,2M

stanley-63

Typer
Dyscyplina : Piłka nożna / Niemcy Bundesliga
Godzina 18:30
Spotkanie : Fortuna Düsseldorf : 1. FC Nürnberg
Typ : FC Nurnberg over 1.5 gola
Kurs : 3.70
Bukmacher : Unibet
Goście zamykają tabelę Bundesligi , ich bilans 2 wygrane 7 remisów i 13 porażek mówi wiele , jednak pomimo iż są na samym końcu to strata do miejsca bezpiecznego to zaledwie 5 oczek stąd liczę że zapewne nie złozyli jeszcze broni i będą walczyć do samego końca o być albo nie być , jak wspomniałem maja zaledwie 2 wygrane , ostatnie zwycięstwo było bardzo dawno temu bo 29.09.2018 kiedy to pokonali u siebie właśnie Dusseldorf 3:0 , gospodarze na bezpiecznym 12 miejscu i 9 punktową przewagą nad zagrożonymi ale o ile goście przegrali już w tym sezonie 13 meczy to gospodarze o nie wile mniej bo aż 11 porażek , liczę że goście po ostatnim remisie u siebie z Dortmundem powinni uwierzyć w siebie i dać z siebie wszystko w dzisiejszym meczu bo nie ma co ukrywać każdy mecz gosci do końca sezonu będzie na wagę złota , wierzę że dziś bramkę strzelą a ze kurs na over 1.5 gola jest astronomiczny to stawiam na 2 bramki 1. FC Nürnberg !
⛔100

lucyyynaaa 1,8K

lucyyynaaa

Użytkownik
Dyscyplina : Piłka nożna Finlandia
Godzina 13:00
Spotkanie : LAHTI-HJK
Typ : LAHTI
Kurs : 4,8
Bukmacher : Fortuna
Witam,
fajny typ z fajnym kursem .
Lahti w dobrej formie , natomiast HJK chyba jeszcze nie w optymalnej .
Ostatnio HJK wygraywało 2-0 z Honką i przegrało 2-3. Mało tego wcześniejszy mecz przegrało z Inter Turku 1-0 ,co ciekawo przegrywało od 2 minuty i co -zero reakcji przez 88 minut. To nie jest jeszcze to HJK z poprzedniego sezonu.
Tu można próbować moim zdaniem afery z Lahti na handi...czemu mają sobie nie postrzelać , nie wiadomo kiedy HJK będzie znów do ogrania ;)
Pozdrawiam.
⛔100

kamasutra10 678,5K

kamasutra10

Typer
Dyscyplina : Piłka Nożna - Ekstraklasa
Godzina : 15:30
Spotkanie: Górnik Z. - Zagłębie S.
Typ: Górnik Z / +1.5
Kurs: 2.50
Bukmacher : FORTUNA
Analiza:

Bardzo ważne spotkanie w sensie utrzymania w lidze. Zamykające tabelę Zagłębie musi szukać punktów nie tylko w domu by realnie myśleć o grze w lidze , natomiast będący 2 lokaty wyżej Górnik taki mecz powinien obligatoryjnie wygrać co pozwoliłoby odskoczyć nad tym rywalem do 8 pkt. Tak więc zapowiada się starcie pełne walki z obu stron. Obie ekipy wiosenne rozgrywki rozpoczęły od domowych zwycięstw i wyjazdowych porażek co w sumie nie dziwi gdyż mimo ogólnej mizernej zdobyczy punktowej to własne boisko w obu przypadkach jest miejscem gdzie punktują.
Górnik domowym bilansem 2-6-3 uzbierał 12 pkt. , natomiast Sosnowiec w meczach wyjazdowych jest najsłabszą drużyną ligi i 0-3-8 daje jak widać jedynie 3 pkt.
Po prostu goście nie umieją grać na wyjazdach co widać a w tak istotnym spotkaniu gdzie rywal dołoży wszelkich starań by wygrać może to mieć znaczenie.
Trener Górnika Marcin Brosz będzie miał do dyspozycji wszystkich swoich czołowych graczy , jedynie żółte kartki wyeliminowały z gry Pawła Bochniewicza.
Na dodatek bardzo możliwy jest występ nowo pozyskanego z CSKA Sofia Borisa Sekulica. Sam piłkarz zapewnia, że mimo iż dołączył do zespołu zaledwie kilka dni temu, jest gotowy do gry: - Robię wszystko co w mojej mocy, by jak najszybciej zaadoptować się do drużyny. Zespół jest bardzo młody, chyba najmłodszy, w jakim dotychczas grałem. Czasu nie było wiele. Będę się jednak starał, by zaliczyć dobry start w klubie - mówi piłkarz, który ma na swoim koncie występy w klubach z Belgradu, Koszycach, Slovanie Bratysława oraz CSKA Sofia. Spore ogranie oraz uniwersalność to z pewnością atuty, na które liczą sympatycy Górnika: - Mam 27 lat i zdobyte doświadczenie, jednocześnie jestem w dobrym wieku dla piłkarza i to będę chciał wykorzystać dla dobra drużyny. Do tego dochodzi uniwersalność, bo w przeszłości grałem na każdej pozycji w obronie. Myślę, że to spory atut, więc będę wykonywał to, czego trener ode mnie oczekuje - to raz jeszcze Sekulić, który nie może doczekać się sobotniego meczu: - Oglądałem pierwszy mecz z Wisłą i bardzo podobała mi się atmosfera. Oczywiście wiedziałem już wcześniej, że właśnie tak jest na meczach Górnika. Wierzę, że podobnie będzie w sobotę i na myśl o tym rzeczywiście jestem podeskcytowany.

Oglądałem domowy mecz Zabrzan z Wisłą wygrany 2:0 i jestem pewien że jeśli zagrają z takim samym zaangażowaniem to dzisiejsze spotkanie wygrają.
✅150

Otrzymane punkty reputacji: +43
baku193 5,7K

baku193

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Hiszpania
Godzina: 16:15
Spotkanie: Sevilla-Barcelona
Typ: Przedział bramek 4-5
Kurs: 2.9
Bukmacher: Fortuna
Analiza: Najciekawiej dziś zapowiadające się spotkanie pomiędzy ekipami Sevilli oraz Barcelony. Gospodarze są w tej chwili notują słabą passe kilku spotkań bez zwyciestwa jeśli spojrzymy tylko na rozgrywki ligowe, w lidze europy natomiast wyeliminowali Rzymskie Lazio i są w 1/8 lidze europy. Barcelona jest liderem, ma przewagę nad Madryckim Realem, ale w tym spotkaniu moim zdaniem może stracić punkty bowiem Sevilla potrafi się na swoim stadionie zmobilizować, poza tym ma na swoim koncie haniebną porażkę z zespołem Blaugrany w pucharze króla więc tutaj mobilizacja jest ogromną żeby zmazać porażkę 6:1 sprzed kilku tygodni. Barcelona na ostatnich 10 swoich spotkań na wyjazdach zdołała wygrać tylko 5-krotnie zanotowała też 3 remisy oraz 2 porażki, więc moim zdaniem gospodarze nie są w tym spotkaniu bez szans. W Sevilli nie zagra Nolito, nie wiadomo natomiast czy zagrają Escudero, Gangnon, Gonalons, Vidal, oraz Navas. W ekipie gości nie zagrają Cilessen oraz Rafinha, natomiast nie wiadomo czy trener będzie mógł skorzystać z Arthura oraz Vermaalena. Tak więc spotkanie zapowiada się ciekawie i liczę tutaj na bramki jak zawsze w takich ofensywnych spotkaniach, mój typ to wynik 3:1 dla gospodarzy.
⛔100

chamberlain 601,4K

chamberlain

Moderator
Członek Załogi
Dyscyplina: Skoki narciarskie
Godzina : 15:30
Spotkanie: Mistrzostwa Świata w Seefeld
Typ: Killiam Peier wygra
Kurs: 12.00
Bukmacher : fortuna
Analiza:
Myślę, że warto działaj spróbować takiego typu na MŚ, ale wszystko po kolei. Najważniejsza impreza w sezonie, jeszcze kilka tygodni temu można było się spodziewać, że Kobayashi jest bez konkurencji, przebudził się jednak Kraft, później Stoch, ale oni skaczą tu bez błysku, Kobayashi jest zawsze groźny, ale spokojnie można z nim rywalizować. Najgroźniejszymi rywalami Peiera do złota jest tak naprawdę Eisenbichler i Geiger, tego drugiego od razu bym skreślił, bo często potrafi zawalić jeden skok, Eisenbichler powinien bić się o złoto, ale on jest nieobliczalny, może oddać dwa fantastyczne skoki, jak i jeden świetny, drugi zły, a nawet dwa gorsze, więc stawianie na niego to często loteria. Ja idę za to w stronę Peiera, co by nie mówić najbardziej solidny zawodnik od początku na tej skoczni, każdy trening i w kwalifikacjach kończył w pierwszej 3, mam nadzieję, że już się nie wyskakał i przełoży swoje wyniki również na konkurs, a jak tak się stanie, to wygra, kurs 12 jak najbardziej kusi do grania.
⛔100

zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Dyscyplina: Siatkówka - Polska, Plus Liga
Godzina: 14:45
Spotkanie: ZAKSA Kędzierzyn Koźle - ONICO Warszawa
Typ: powyżej 181,5
Kurs:
1,84
Bukmacher: Fortuna
Analiza:
Ja wiem, że ONICO dało ciała w meczu z Bełchatowem przegrywając 2:3 gdzie Bełchatów grał osłabiony ale mecz meczowi nie równy... W ZAKSIE w dalszym ciągu brak S. Deroo i godnie zastępuje go Szymura. Uważam, że w tym meczu zobaczymy co najmniej 4 sety, wystarczy, że na swoim wysokim poziomie zagra B. Kurek i ZAKSA może mieć problemy. Co by nie powiedzieć to ONICO w swojej kadrze ma znakomitych siatkarzy, którzy potrafią grać na bardzo wysokim poziomie...
Mimo wszystko są faworytem w tym spotkaniu jak w każdym ale nie wydaje mi się aby ten mecz miał zakończyć się szybkim 3:0.
✅84

Otrzymane punkty reputacji: +6
typerskoki 638,5K

typerskoki

Ekstraklasa Expert
Członek Załogi
Dyscyplina : Skoki Narciarskie - Innsbruck/Seefeld
Godzina : 14:30
Spotkanie: Najlepszy Polak w konkursie
Typ: Stoch
Kurs: 1,55
Bukmacher : unibet
Analiza:
Kurs może nie powala, ale jest i tak sporo za wysoki. Dla porównania fortuna 1.22. Kamil jest jedynym Polakiem, który tutaj skacze dobrze i jest moim zdaniem głównym faworytem do złota. Pozostali Polacy nie powinni być nawet w 6. Ewentualnie Kubacki przy niezłych skokach, ale musi sporo poprawić. Nie widzę możliwości, by Stoch nie był najlepszym Polakiem dzisiaj, a kurs mocno zawyżony. Nic tylko korzystać.
✅55

Otrzymane punkty reputacji: +20
mefiuu 7,8K

mefiuu

Użytkownik
Dyscyplina : Skoki Narciarskie - Innsbruck/Seefeld
Godzina : 14:30
Spotkanie: Wygra konkurs
Typ: Kamil Stoch
Kurs: 4,50
Bukmacher : Unibet
Analiza:
Już dziś pierwszy konkurs imprezy docelowej tego sezonu. Większość zawodników właśnie na te konkursy szykowało najwyższą formę. Na pewno w tym gronie zawodników jest Kamil Stoch, który po Predazzo na skoczni normalnej, będzie chciał dołożyć kolejne złoto Mistrzostw Świata. Nie ma co się sugerować wczorajszymi kwalifikacjami w wykonaniu Kamila (10 miejsce). Prawdziwą formę i siłę Stocha zobaczymy dziś w konkursie, bo to że Kamil przygotował mistrzowską formę na te Mistrzostwa jest pewne. Wygrywał w ostatnim czasie w Obersdorfie i Lahti, drugi był w Willingen oraz genialnie prezentował się tam w konkursie drużynowych, gdzie gdyby to był konkurs indywidualny byłby drugi (za Jakubem Wolnym). W czwartek wygrał drugi trening, na pierwszym był trzeci, więc pokazał że skocznia w Seefield mu jak najbardziej leży i dziś na pewno jest w gronie faworytów do zwycięstwa, a po tak wysokim kursie aż żal nie zainwestować kilka złotówek na złoto Polaka. Powodzenia!
⛔100

psotnick 968,4K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Snooker - Shoot Out 2019
Godzina: 14:15 CET
Spotkanie:
Ryan Davies - Ben Mertens
Typ: Ben Mertens
Kurs: 1.96
Bukmacher: 1xbet
Analiza:

Zestawienie dwóch nastolatków którzy w 1 rundzie sprawili niespodziankę i ograli faworyzowanych rutyniarzy. Mertens jest młodszy (14 lat, Davies 16), ale to właśnie młody Belg wydaje się lepszym graczem, nie wiem czy na miarę kolejnego Brecela, ale widzę w nim potencjał na regularnego zawodowca. Zresztą już ma kilka skalpów na koncie w tourze w tym ostatnio Stefanowa, a w 1 rundzie nie panikował, mimo że wynik był na styku i ostatecznie wygrał jednym punktem w dramatycznej końcówce bo rywal nie zdążył przed końcem czasu mecz. Ale sama postawa Belga bardzo pozytywnie, sporo trudnych wbić pod presją, kiedy trzeba było grał odstawne, generalnie świadomy jaki to format i z niego korzysta. Myślę że przeciwko innemu nastolatkowi będzie tym górował.
ZAPRASZAM DO DZIAŁU SNOOKER
⛔100

lusy_b 69K

lusy_b

Znawca - Snooker
Dyscyplina: snooker, turniej Shoot-out 2019
Godzina: ok. 21:30
Spotkanie: Rod Lawler - Chen Feilong
Typ:
wygra Lawler
Kurs: 1,83
Bukmacher:e-toto

Analiza:
Wydawałoby się, że stary, gruby, wolno grający w turniejach snookera w normalnym formacie Lawler powinien być outsiderem w Shoot-oucie. Nic jednak bardziej mylnego. Mecz w 1 rundzie z Bondem, zwycięzcą tego turnieju sprzed 8 lat, pokazał, że 47-letni Anglik znakomicie potrafi się dostosować do szybkiego snookera, rozumie jego ducha. W moim odczuciu pierwszy swój mecz zagrał prawie bezbłędnie. Przy tym dane historyczne wskazują, że w tym turnieju ma więcej zwycięstw niż porażek na koncie, duże doświadczenie, a przy tym w ostatnich dniach notuje zwyżkę formy - wygrana 6:0 z Gouldem w eliminacjach do turnieju w Chinach robi wrażenie. Lawler wygrał w sezonie 6 z 18 rozegranych meczy przed turniejem Shoot-out
Feilong to nowicjusz w gronie zawodowców, w tym turnieju gra po raz pierwszy. Pokonał Lu Ninga, wyżej notowanego profesjonała z Chin, który od 3 lat jest zawodowcem. Wygrał po dość wyrównanym meczu, w którym były błędy obu graczy. Dla Lu Ninga to był również pierwszy występ w tym turnieju. Feilong wygrał przed turniejem shoot-out 3 z 17 rozegranych meczy w sezonie. Moje odczucie związane z występami chińskich zawodników jest też takie, że atmosfera tego turnieju jest obca ich psychice. Tylko Mei Xiwen wydał mi się odporny na specyfikę Shoot-outa.
Liczę na doświadczenie i dobre rozumienie tej odmiany snookera przez Lawlera, który powinien pewnie pokonać utalentowanego, ale niedoświadczonego Chińczyka. Stawiam 3/10 jednostki. Stawiam umiarkowaną stawkę, bo w tym turnieju każdy poważny błąd powinien kosztować turniejowe życia gracza popełniającego pomyłkę.
✅83

Otrzymane punkty reputacji: +6
przemovsky23 1,9K

przemovsky23

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Hiszpania . La Liga
Godzina: 20:45
Spotkanie: Athletic Bilbao - Eibar
Typ: wygrana gospodarzy / powyżej 1,5 gola na mecz
Kurs: 2.77
Bukmacher: fortuna

Analiza:
Athletic po wygranej na wyjeździe ma bardzo dobrą okazję do podwyższenia swojej pozycji w tabeli poprzez pokonanie u siebie swojego rywala w bezpośredniej walce o wyższą ligową lokatę .
Dzisiaj także przewiduję wygraną drużyny z Kraju Basków , jednakże wygrana ta będzie okupiona ciężką walką oraz bojem na kontrataki oraz duża wymianą goli z obydwu stron boiska , co może zaowocować bramki po obydwu stronach boiska , a także suma bramek przekraczającą średniej dwóch i pół bramek na to spotkanie . Jednak to Bilbao strzeli więcej goli , które będą przeważały szalę zwycięstwa na stronę gospodarzy , więc chyba naturalnym wyborem przy obstawianiu tego spotkania jest postawienie na wygraną miejscowych oraz na to , ze w całym spotkaniu padnie więcej niż jedna bramka na cało spotkanie .
⛔100

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom