Dyscyplina:
Tenis -
Australian Open Mężczyźni 03:00
Spotkanie: Kei Nishikori - Jo-Wilfried Tsonga: Zakłady na sety
Typ: Jo-Wilfried Tsonga 3-1
Kurs: 3.50
Bukmacher: William Hill
Analiza:
Jo-Wilfried Tsonga wydaje się być obecnie w bardzo wysokiej formie na początku sezonu, wygrał turniej w Doha a swoją dobrą formę potwierdza również w Melbourne gdzie jak na razie przegrał raptem jednego seta z Denisem Istominem, 3-0 wygrywał natomiast z Ricardo Mello i Frederico Gila. Trudne więc spodziewać się by dzisiaj Francuz który na razie spisuje się bardzo dobrze w
Australian Open, mógł dzisiaj przegrać z Japończykiem.
Kei Nishikori to jednak zawodnik grający do końca i nie odpuszczający rywalowi nawet gdy wydaje się, że mecz jest już przegrany. Ponadto wie jak z Francuzem wygrywać, bo pokonał go zarówno w Szanghaju w poprzednim roku jak i w turnieju towarzyskim w tym. Myślę więc, że dzisiaj do zera w setach z Tsongą nie przegra dlatego typuję, że przynajmniej jednego seta (honorowego) wygra. Stąd też typ na dokładny wynik 3-1 dla Francuza.
Japończyk ma już za sobą dwa ciężki spotkania w tym turnieju i kto wie czy w trzecim, czwartym secie nie będzie brakowało mu już szybkości i kondycji. W pierwszej rundzie jeszcze dość łatwo pokonał 3-0 w setach Roberta, w drugiej rundzie wygrał z Matthewa Ebdenem mimo, że przegrywał już 2-0 w setach, w trzeciej natomiast znów udało mu się odrobić straty z dobrze grającym od początku sezonu Francuzem Julienem Benneteau, gdzie udało mu się wygrać dwa tie-breaki.
Według mnie pierwsze dwa sety, góra trzy będą dość wyrównane i właśnie na początku w pierwszym bądź drugim secie liczę na zwycięstwo Japończyka, później zdecydowanie powinien już przeważać Francuz, który grał mniej, a już spotkanie z Gilem wygranym 6-2,6-2,6-2 na pewno nie sprawił by Francuz stracił sporo sił w tym meczu.
Wydaje się, że dokładnych wyników szczególnie w wielkim szlemie mężczyzn nie powinno się stawiać ale osobiście uważam nie chce mi się wierzyć by dzisiaj Tsonga mógł wygrał ten mecz w trzech setach, tym bardziej, że gra z bardzo ambitnym Japończykiem, którego z kolei nie widzę by odpadł z turnieju po trzy setowym pojedynku, no chyba, że z Djoko, Nadalem, Murrayem czy Federerem, Francuz jednak nie jest na takim poziomie jak wspomniana czwórka, dlatego mój typ to zwycięstwo Tsogii 3-1.
100