Dyscyplina:
Piłka nożna,
Włochy,
Serie A
Spotkanie: Bologna - Parma
Typ: 1
Kurs: 2,42
Buk:
Betfair
Analiza:
a polecam dzisiaj grę na Bologne. Kurs kuszący (dnb również bardzo przyzwoity) a według mnie to chyba najpewniejszy typ z tej kolejki.
Bologna wraca do gry, to widać. Po fatalnym początku sezonu na koniec rundy jesiennej nieco się obudzili i powoli odskakują strefie spadkowej. Mowie powoli, ponieważ na razie mają jedynie 3 punkty przewagi czyli tak jakby nic. Ale czy będzie lepsza okazja na powiększenie przewagi, niż ostatni mecz rundy, u siebie, z rywalem bez formy, który nie radzi sobie na wyjazdach? No właśnie...
Gospodarze naprawdę imponują w ostatnich meczach. Na 5 pojedynków przegrali zaledwie jeden (z Sampdorią) natomiast dali rade takim ekipom jak Palermo, Atalnta, Lazio czy Napoli (2x i to na ich stadionie!). W każdym z tych meczy może nie grali jakoś bajecznie, ale konsekwentnie z ogromnym zapałem i chęcią zwycięstwa. Wydaje mi się, że na Parme to spokojnie wystarczy. Na Parme, która na ostatnich 7 (8, bo jeszcze CI) meczy wygrała zaledwie 2, choć przeciwników wcale nie miała jakiś niezniszczalnych (Pescara, Siena, Udine, Inter, Lazio, Atalanta, Cagliari).
Należy jeszcze zauważyć (a nawet nie trzeba zauważać, bo to samo bije po oczach), że Parma nie daje sobie rady na wyjazdach. Po 9 meczach mają bilans 1-2-6, wygrywając zaledwie z Torino.
Co do składów, to w Bologni zabraknie trochę chłopa, ale w większości są to jedynie rezerwowi. Jedynym powaznym osłabieniem jest brak Peraza i ew Pazienzy.
W Parmie natomiast zabraknie 4 kluczowych graczy: Galloppa, Rosi, Mirante i Paletta.
Bologna (probable): Agliardi; Motta, Portanova, Antonsson, Cherubin; Khrin, Guarente; Diamanti, Taider, Gabbiadini; Gilardino
Parma (probable): Pavarini; Zaccardo, Benalouane, Lucarelli, Gobbi; Marchionni, Valdes, Parolo; Biabiany, Amauri, Sansone

100