ďťż
Dyscyplina:
Piłka Nożna -
Anglia, EFL Cup
Godzina: 20:45
Spotkanie: Brighton - Barnet
Typ: Brighton & Hove Albion FC wygra do zera
Kurs: 2.20
Bukmacher:
forBet
Analiza:
- Tak⌠tak⌠taaaaaaaak,
bierz mnie! Bierz mnie, George, ty brutalny zwierzu!
Słowa baronessy Catherine Courtney wzbijały się w powietrze i mąciły spokój wiewiórek, zajęcy i innych leśnych stworzeń w okolicy majątku Petworth House, a ona sama wypinała swoje śnieżnobiałe pośladki, zachęcając do większych wysiłków swojego kochanka, Czwartego Hrabiego Egremont, Georgeâa Wyndhama.
Hrabia dosiadał baronessy równie często i z równym zapałem jak swojej ulubionej
klaczy Jacqueline, którą nota bene wygrał w karty od wicehrabiego Ingleby (ale to już temat na inne opowiadanie). Co prawda Jacqueline nie zapijała wytrawnych potraw szampanem (wystarczał jej owies i woda) i nie trzeba jej było kupować diamentowych kolii, ale Hrabia Egremont nie musiał przejmować się takimi drobiazgami, będąc dziedzicem pokaźnej
fortuny i właścicielem majątku o powierzchni ponad 27 tysięcy akrów, z czego 2 tysiące, kupione kilka lat wcześniej od Williama Stanforda, właściciela imponującego majątku Preston Manor, położone były w samym
BrightonâŚ
...a jeżeli jesteśmy już przy Brighton, to zostawmy naszą parę kochanków i, pozostając mniej więcej w tym samym miejscu, przenieśmy się do czasów nam współczesnych na, znajdujący się na dawnych ziemiach hrabiego, Falmer Stadium, na którym rozegrany zostanie jutro mecz pucharowy pomiędzy gospodarzami,
Brighton and Hove Albion, a londyńskim zespołem Barnet FC.
Gospodarze, nieco podłamani nieudanym początkiem (dwie porażki) sezonu w
Premier League, będą chcieli poprawić sobie i swoim kibicom nieco humory, pokonując na własnym stadionie
przeciętnego czwartoligowca (zwycięstwo, remis i porażka w obecnym sezonie League Two). Napastnicy Brighton powinni
z łatwością zrobić drużynie Barnet to co hrabia Egremont robił tak często i chętnie Catherine Courntey, a jeżeli chodzi o obrońców, to pamiętajmy, że defensywa Albionu była
najlepszą, obok defensywy Newcastle United, obroną poprzedniego sezonu
Championship,
tracąc w 46 meczach jedynie 40 bramek. Biorąc to pod uwagę oraz fakt, że w jutrzejszym meczu będą grali przeciwko napastnikom
zdecydowanie słabszym niż Sergio Aguero z Manchesteru City, czy nawet Shinji Okazaki z Leicester, uważam że mój
Typ Dnia ma duże szanse powodzenia.
Myślę, że
gospodarze wygrają ten mecz do zera. Powodzenia.
Do mojej analizy mogę jeszcze dodać, że Barnet ostatnio nie dało rady strzelić bramki nawet Crewe, a z Brighton najczęściej przegrywali do zera. Co więcej, BHA pięć ostatnich domowych meczów z zespołami z niższych lig
wygrało do zera, grając w każdym z tych meczów w składzie daleko odbiegającym od optymalnego.
120