>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 22.03.2021 (poniedziałek)

Status
Zamknięty.
neutralny 586,5K

neutralny

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Koszykówka, Dania, Basketligaen
Godzina: 19:00
Spotkanie: Svendborg - Amager
Typ: 1 kwarta handicap Amager +10.5 pkt.
Kurs: 1.77
Bukmacher: Fortuna
Analiza: Ciekawy bet i zaskakująco wysoka linia, jak na pierwszą kwartę. Co prawda Amager to absolutny outsider ligi ze zdecydowanie najgorszym bilansem, jednak nie wydaje mi się, aby już w pierwszej kwarcie Svendborg złapał dwupunktową przewagę, co ogólnie w baskecie nie jest częstą sytuacją i naprawdę drużyny musi dzielić przepaść, aby tak szybko zbudować tyle punktów. Sporadycznie zerkam na ligę duńską i nie będę tu rzucał nazwiskami, bo oczywiście ich nie znam. Ta liga jednak głównie kojarzy mi się z niespodziewanymi scenariuszami, bardzo często można tu złapać overy/undery punktowe, kiedy to w meczach z wystawionymi liniami na poziomie 170-180 pada 140 punktów i na odwrót, ogólnie wiele jest tu niespodzianek, oczywiście nie jest też tak, że każdą jesteśmy w stanie przewidzieć.
Pierwsze kwarty takich meczów są specyficzne, często trudne dla faworyta, który uważa, że mecz wygra się sam. Oczywiście goście nie mają szans na wygraną, ale liczę na lekkie zlekceważenie rywala ze strony Svendborg. Jeśli przyjezdni na początku rzucą kilka punktów to 11 - punktową przewagę będzie bardzo trudno gospodarzom uzyskać. Pokazują to z resztą handicapy meczowe na ten mecz, które oscylują w granicach +/- 32.5 pkt. co jasno pokazuje, że tak wysokie kwarty na ten mecz nie są przewidziane, a jednak linia na tę pierwszą, moim zdaniem najtrudniejszą są zawyżone.
Spróbuję to wykorzystać i liczę na ambitną postawę gości na początku pojedynku.

100

Ostatnio zmieniony przez Waldi1979:
Rising Star 7,6K

Rising Star

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka Grecja A1
Godzina: 19:00
Spotkanie: PAOK - Kifisias
Typ: Kifisias -2,5 HA pierwszy set
Kurs: 2,00
Bukmacher: forBet
Analiza: Na dziś gramy przeciwko całemu światu, tak to ujmę :). Covid zaatakował 4 graczy PAOK-u i kursy zaczęły znacznie rosnąć. Kifisias dziś zniszczy PAOK w ostatnim meczu rundy zasadniczej.
Stawiam na 4 sety i wygraną gości 3-1. Kursy już mocno spadły, ale gramy tutaj na mocny start gości i handicap w pierwszym secie.
Kurs warty zagrania. PAOK ma dziś bardzo ciężką sytuacje kadrową i będzie max 7 zawodników miał dostępnych na te spotkanie.
Kifisias wygra te spotkanie 3-1.
Polecam!

100

Otrzymane punkty reputacji: +6
zibi16 1,5M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Dyscyplina: Siatkówka - PlusLiga - mecz o 9 miejsce
Godzina: 20:30
Spotkanie: GKS Katowice - Indykpol AZS Olsztyn
Typ: J. Jarosz powyżej 16,5 pkt
Kurs:
1,85
Bukmacher: STS
Analiza:

Mecz bardzo wyrównany stawkowo ale również z potencjałem kadrowym. Obie drużyny mają swoje plusy i minusy i same buki do końca nie wiedzą, kto jest faworytem w tym meczu - ja osobiście uważam, że lekkim faworytem jest Katowice tylko i wyłącznie przez pryzmat swojej hali jednak ich forma w ostatnim czasie lekko poszła w dół natomiast Olsztyn jak by zaczął grać nieco lepiej.
Zastanawiałem się nad overem meczowym jednak linia jest dość wysoka i nawet przy 4 setach może zostać nie pokryta jednak coś mi się wydaje, że możemy oglądać tutaj nawet 5 setów.
Ostatnie mecze między obiema drużynami wygrywali gospodarze jednak na ostatnie 9 spotkań ani 1 nie zakończył się w 3 setach - 5 meczy 4 setowych i 4 spotkania 5 setowe.
Atakujący Katowic J. Jarosz musi dziś wziąć dużo ataków na siebie jeśli chcą wygrać ten mecz.
Linie 17 punktów pokrywał w 9 na 24 mecze. W meczach z minimum 4 setami nie pokrywał w w 5 spotkaniach ( 3 x miał 16 punktów więc brakło 1 punktu).
Średnia meczowa z całego sezonu to 14 punktów i atakuje ze średnią 50% skuteczności.

Reasumując uważam, że ten mecz nie zakończy się w 3 setach - jest to praktycznie główny warunek aby ten typ zakończył się powodzeniem. Po 1 uważam, że na atakującym będzie spoczywało bardzo dużo ataków, może również dołożyć zagrywką jak i blokiem.

85

Ostatnio zmieniony przez ibis:
Otrzymane punkty reputacji: +1
yannick_djalo 23,7K

yannick_djalo

Użytkownik
Dyscyplina: Siatkówka - PlusLiga - mecz o 9 miejsce
Godzina: 20:30
Spotkanie:
GKS Katowice - Indykpol AZS Olsztyn
Typ: Damian Schulz poniżej 18.5 punkt
Kurs: 1.85
Bukmacher: Etoto

Analiza:

Czesc Wszystkim!

Czekałem aż bukmacherzy wystawia kursy na dzisiejsze spotkanie i w sumie nie ma zaskoczenia. Wszyscy podeszli do tego asekuracyjnie i ocenili szanse obu drużyn mniej więcej po równo. Jest w tym jakaś logika, wszak ostatnie 3:0 miało miejsce w 2017 roku, a poza tym mieliśmy 4- i 5- setowe pojedynki. W każdym razie To rodzi pewne konsekwencje, bo przez to w górę powędrowały linie na zawodników - i tak np. mamy linie na środkowych w okolicach 10.5 punktu, czyli bardzo wysoko, a etoto proponuje nam 18.5 punktu na atakującego Olsztyna.

Dosyć zatem o samym spotkaniu, skupmy się na Damianie. Jego karierę śledzę od wielu lat, nie zliczę ile razy oglądałem Go z wysokości trybun, miałem nawet przyjemność poznać osobiście - mega sympatyczny gość. Wszyscy jednak widza, ze jest to cień gracza z najlepszych lat w Treflu, kiedy to brylował na parkietach plusligowych i trafił do reprezentacji Polski. Od czasów transferu do Asseco jest to niestety zjazd po równi pochyłej. Mógłbym się rozwodzić i analizować przyczyny tego „upadku”, ale pewnie mało kogo to interesuje :)

Skupie się zatem na podstawach, czyli tegorocznym sezonie w wykonaniu Damiana. Smutne jest to, ze jestem w stanie wymienić więcej słabych niż przyzwoitych spotkań, ale tak jak wspomniałem to jest gorsza wersja Schulza niż ta, która mogliśmy kiedyś oglądać. Atakujący Indykpolu zagrał 26 meczów w fazie zasadniczej i tylko 7 razy zdobył przynajmniej 19 punktów. Mało tego, 6 z tych 7 razy miało miejsce w hali Urania, wiec tylko raz (!) przekroczył nasza dzisiejsza linie w delegacji. Nie będzie zatem nadinterpretacja jeśli wysunę tezę, ze Damian gra zdecydowanie słabiej w meczach wyjazdowych.
Ponadto nie podoba mi się jego współpraca z rozgrywającym Stępniem, jest tam trochę niedokładności i nieporozumień, a z kwadratu zawsze może wejść dwupak młodych wilków Kapica i Wolański.

Linia moim zdaniem jest trochę nieadekwatna do prezentowanego przez Schulza poziomu, biorę ten under w ciemno licząc na jego przeciętne zawody jak często w tym sezonie. Powodzenia ;)

85

Otrzymane punkty reputacji: +453
djkruko 89,8K

djkruko

Mistrz Czterech Skoczni
Dyscyplina: Piłka nożna
Kwalifikacje IO u23
Godzina: 23:00
Spotkanie: Haiti - Kanada
Typ: Kanada strzeli 4.5+
Kurs: 4.4
Bukmacher: Lvbet
Analiza:

Dziś druga kolejka kwalifikacji olimpijskich w strefie północno amerykańskiej. Spotkanie pomiędzy Haiti a Kanada oczywiście u23.
W pierwszej kolejce ekipa Haiti przegrała dość wyraźnie z zespołem Hondurasu 0:3, zaś Kanadyjczycy pokonali wyżej w rankingu Salwador 2:0. W tymże meczu ekipa Kanady była wyraźnie lepszą ekipą niż Salwador udowadniając swoją wyższość już w pierwszej połowie. Mimo korzystnego wyniku dalej atakowali ale brakowało albo skuteczności albo szczęścia poprzeczka. Trzeba powiedzieć że kwalifikacje uzyskują dwie najlepsze ekipy z każdej grupy. Zapowiedź dalszych gier jest taka by w ostatnim meczu z Hondurasem grać jakby w finale, także jest pewność że Haiti zostanie pokonane i nawet powinno być dużo łatwiej jak w pierwszym meczu bo ponoć drużyna odczuwała przed meczem z Salwadorem dużą niepewność co do wyniku. Zaś jeśli chodzi o Haiti to nie mają oni czego szukać gdyż w meczu z Hondurasem nie mieli praktycznie nic do powiedzenia, do tego pod koniec meczu wyleciał z boiska jeden z podstawowych obrońców Alexis.

100

Ostatnio zmieniony przez ibis:
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom