>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Typy Dnia - 22.02.2022 (wtorek)

Status
Zamknięty.
psotnick 967,2K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Tutaj podajemy typy
na wtorek - 22. Lutego

typy_dnia_-_logo.jpg

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Godzina: 22:00
Spotkanie: Adelaide - Sydney
Typ: Over 2.5
Kurs: 1.80
Bukmacher: Nazwa bukmachera
Analiza:
Prosimy kopiować powyższy schemat podawania typów i bezwzględnie się do niego stosować. Po pierwsze, ułatwi to sprawę zarówno uczestnikom konkursu (w podawaniu typów), jak i prowadzącym (w ich rozliczaniu). Po drugie, dzięki temu konkurs będzie bardziej przejrzysty. Każdy typ nie podany według tego wzoru nie będzie sprawdzany i rozliczany, a użytkownik z automatu otrzymuje za taki typ 100 punktów.

Poniżej lista bukmacherów z których można brać typy do konkursu.
Jeżeli nie widzisz nazw bukmacherów, to pamiętaj o wyłączeniu blokowania.

- Fortuna
- forBet
- Totolotek
- Lvbet
- eTOTO
- STS
- Betclic
- Betfan
- TOTALbet
- eWinner
- superbet
- Fuksiarz
- Betcris

▶ Adnotacja: Dla celów konkursowych przy podliczaniu typów z polskich buków (naziemnych i internetowych) bierzemy pod uwagę kurs nominalny, czyli taki jaki widnieje przy typie, bez uwzględniania podatku.

W tym temacie obowiązuje całkowity zakaz komentowania! Uporczywe niestosowanie się do tego punktu Regulaminu będzie skutkowało blokadą konta użytkownika.

Przed zatwierdzeniem wpisu z analizą zawsze sprawdź czy wszystko w porządku, żeby uniknąć pomyłek.

Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE - KLIK podając LINK do swojego wpisu. Możesz to uczynić do chwili zamknięcia tematu. Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych. W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu "kiepskie analizy" nie może już podać nowego typu. W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu oraz upomniany okresowym banem. Bawimy się Fair Play!

Podany typ musi być określony precyzyjnie i jednoznacznie, w sposób nie pozostawiający żadnego pola do domysłów czy interpretacji. (W polu "Typ:" zaleca się podawanie słownych nazw zespołów, zawodników itp. zamiast "1" czy "2". W ten sposób dużo trudniej o pomyłkę, a przy okazji wszystko wygląda dużo przejrzyściej).

kamasutra10 678,5K

kamasutra10

Typer
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Mistrzów
Godzina: 21:00
Spotkanie: Villareal - Juventus
Typ: Villareal
Kurs: 2.65
Bukmacher: StS
Analiza:

Zapowiada się na ciekawy mecz. Zawsze w pojedynkach hiszpańsko - włoskich stawiam na ekipy z Płw. Iberyjskiego tym bardziej jeśli grają tak jak dzisiaj w domu. Villareal jak wiadomo to zwycięzca ubiegłorocznej edycji LE , a jeszcze większym specem jest obecny opiekun Żółtej Łodzi Podwodnej Unai Emery tkzw. mr Liga Europy, Król tychże rozgrywek. Turek pięciokrotnie grał w finale zdobywając trofeum 3 razy z rzędu z Sevillą (20014 ; 20015 ; 20016) dorzucając wspomniany triumf rok temu. Ma więc Villareal dodatkowy atut w postaci ogromnie doświadczonego trenera w meczach LE i choć do ewentualnego finału droga daleka to dzisiaj na pewno będzie to pomocne. Villareal w ostatnim miesiącu gra bardzo dobrze w rodzimej lidze i zdobył 10 pkt w 4 meczach z bilansem bramkowym 9:1. To dobry prognostyk bo choć dzisiejszy rywal mocny to jednak na pewno do ogrania na własnym boisku .

Juventus też może pochwalić się serią 7 spotkań bez przegranej wliczając mecze Copa Italia lecz dwa ostatnie ligowe starcia zremisował po 1:1 ( Atalanta , Torino). Trochę do " naprawy" jest gra ofensywna , co przy dobrej grze obronnej ekipy Villareal może stanowić dla Włochów pewien problem. Dzisiejsze spotkanie będzie debiutem w LM dla sprowadzonego z Fiorentiny Vlahovica który przywitał się godnie z kibicami na Allianz Stadium w Turynie strzelając bramkę w potyczce z Veroną , jednak w rozgrywkach LE jeszcze nigdy nie grał. Nie pewny jest udział w meczu Dybali w związku z tym może się zdarzyć że partnerem Serba w napadzie będzie Federico Bernardeschi.

Villarreal będzie miał do dyspozycji napastnika Yeremi Pino po zawieszeniu 19-latka w meczu z Atalantą, ale ciągła nieobecność pierwszego bramkarza Gerarda Moreno jest pewnym problemem. W niedzielnym wyjazdowym spotkaniu z Granadą bardzo dobrze spisał się inny młody snajper Holender Danjuma który ustrzelił hat - tick ( 4:1). Widać więc że siła ofensywna gospodarzy mocna. Tak więc upatruję w gospodarzach kandydata do wygranej , tym bardziej że chcąc myśleć o ewentualnym awansie do dalszej fazy w domu obowiązkowo trzeba ograć przeciwnika.

100

Ostatnio zmieniony przez ibis:
auxi 41,2K

auxi

Auxi
Dyscyplina: Tenis ATP - Dubai
Godzina: 13:00
Spotkanie: Davidovich Fokina - Jannik Sinner
Typ: Zwycięstwo Davidovich Fokina
Kurs: 3,70

Bukmacher: Fortuna
Analiza:

Widziałem Fokinę w ostatnim meczu z Bautistą. Co prawda przegranym i jak spojrzymy na sam wynik wydaje się, że gładko. Otóż, każdy może mieć różną ocenę. Ja w tamtym meczu widziałem kosmiczny tenis u obu graczy i do tego jakiegoś Robocopa Bautistę. Mecz szczególnie w pierwszym secie był bardzo zacięty, pełen spektakularnych wymian. Fokina był świeży, szybki i w formie a Bautista w tym dniu był niezniszczalny. Uważam w swojej subiektywnej ocenie, że Fokina jest w formie.
Z drugiej strony Jannik Sinner, który po Australian Open zrobił sobie przerwę. Nie wiadomo czego po nim się spodziewać. Z tego co mi ćwierkał twitter, w tym czasie miał jakąś kampanie reklamową Gucci oraz... rozstał się ze swoim wieloletnim trenerem i wymienił sztab szkoleniowy. Nowy trener to niejaki Simone Vagnozzi, który trenował Marco Cecchinato oraz Stefano Travaglię.
Czy to zmiana na lepsze? Nie wydaje mi się. Sinner zrobił niesamowite postępy w ciągu ostatnich kilku lat. W 2020 roku w Roland-Garros został najmłodszym ćwierćfinalistą od czasów Djokovica. Podczas Australian Open w tym roku został najmłodszym, który dotarł do ćwierćfinału od czasów Kyrgiosa. I teraz... nowym trenerem nie zostaje ktoś uznany a jakiś Vangnozi, który w swojej karierze ATP nic nie zdziałał. Coś mi tu nie pasuje.

100

patryk7 736,3K

patryk7

Typer
Dyscyplina: Hokej na lodzie - Szwecja, HockeyAllsvenskan
Godzina: 19.00
Spotkanie: Sodertalje - Vita Hasten
Typ:
Sodertalje
Kurs:
2.06
Bukmacher: Betclic
Analiza:

Spotkanie na dole tabeli o trzy bardzo ważne punkty tak dla jednych, jak i drugich.
Sodertalje po 43 rundach rozgrywek jest w strefie barażowej o utrzymanie. Strata do bezpiecznej lokaty w tabeli (którą zajmuje Vita Hasten) wynosi tylko 3 punkty (ale SSK ma jedne mecz rozegrany mniej od tego rywala). Każdy kto śledzi szwedzki hokej, nie przeoczył dużego rozczarowania wynikami Sodertalje w tym sezonie. Kadra graczy solidna (w której prym wiodą weterani, skrzydłowy Dragan Umicevic i obrońca Andreas Hjelm), a tu tylko przedostatnie miejsce w tabeli. Dlatego też w lutym zmieniono sztab trenerski i stery w drużynie przejął doświadczony Pere Hanberg (jako głównym trener) oraz Bjorn Lidstrom (jako asystent). Kilka szalenie ważnych punktów udało się ostatnio u siebie ugrać (Bjorkloven 4:1 i AIK 3:1) i nie ulega wątpliwości, że w domu SSK przede wszystkim musi ich szukać. A jutro 22 luty i świętowanie 120-lecia powstania Klubu Sportowego Sodertalje! I wszyscy związani z klubem chcieliby uczcić to święto zapewne zwycięstwem.
Vita Hasten wygrało tylko jedno z ostatnich ośmiu spotkań i z aktualnym bagażem czterech porażek z rzędu powolutku zmierza do strefy kwalserien o utrzymanie. Jakby nie patrzeć klub z Norrkoping "złapał zadyszkę" i "ucieka z niego powietrze".
Obie firmy walczą o przetrwanie w HockeyAllsvenskan i zapowiada się wyrównany mecz. Ale faworytem zdaje się być Sodertalje, które w tym sezonie pokonało w Scaniarinken zarówno Vasteras, jak i Bjorkloven.

100

I 66K

isaacofuluru

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Liga Mistrzów UEFA
Spotkanie: Villarreal - Juventus
Typ: BTS
Kurs: 1.95
Bukmacher: STS

Typ trochę na przekór logice, bo trudno znaleźć ekipę, która skuteczniej zabija mecze, niż Juventus. Natomiast ten, kto próbował szukać logiki w zakładach bukmacherskich - na pewno nie skończył z dodatnim saldem. Przechodząc zatem do sedna - "Stara Dama" pojedzie do Hiszpanii potężnie osłabiona. Nie zagrają: Federico Chiesa i Paulo Dybala, czyli dwójka najbardziej przebojowych graczy Juventusu. A jakby tego było mało, pod znakiem zapytania stoją występy Leonardo Bonucciego i Giorgio Chielliniego, bez których defensywa "Starej Damy" traci mnóstwo na jakości. I te ubytki z pewnością zechce wykorzystać "Żółta Łódź Podwodna", będąca najbardziej ofensywną ekipą w Hiszpanii (zaraz po Realu Madryt). O ile nie zobaczymy tego w liczbie zdobywanych bramek, o tyle algorytm "expected goals" jest tutaj o wiele bardziej miarodajny i bezwzględnie świadczy o tym, że należy spodziewać się jutro ofensywnej postawy graczy Villarreal.

Zwłaszcza, że w bieżącej edycji Ligi Mistrzów dostarczyli oni kibicom ciekawych widowisk, a 3:2 i 2:2 z Atalantą, 4:1 z Young Boys, czy nawet 1:2 z Manchesterem United to wyniki, które nie wzięły się z przypadku. Jak w takiej grze odnajdzie się Juventus? Spodziewam się, że osłabiona "Stara Dama" odda rywalom piłkę i poczeka na kontrataki. Trudno przypuszczać, by miało być inaczej, skoro nawet w domowym starciu z Torino zanotowała niższe posiadanie piłki (46%-54%). To jednak wcale nie oznacza, że będzie we wtorek bez szans. Wzmożona ofensywa gospodarzy siłą rzeczy zostawi przestrzenie z tyłu, a Juve wciąż ma kim straszyć, począwszy od ofensywnie grających bocznych obrońców (Juan Cuadrado, Alex Sandro), przez środkowego Manuela Locatelliego, a na Alvaro Moracie i Dusanie Vlahoviciu kończąc.

I co ciekawe - pomimo tego, że Juventus gra niezwykle pragmatyczny futbol i często kończy swoje spotkania underami, to w 10 tegorocznych potyczkach zanotował aż 7 BTS'ów, co jest swojego rodzaju anomalią, potwierdzającą, że "Stara Dama" i tak zawsze swoje z przodu zrobi, bez względu na styl i okoliczności. Na koniec dodam, że Juventusowi ostatnio naprawdę dobrze gra się w Hiszpanii, bo w 5 ostatnich takich spotkaniach aż czterokrotnie zdobywał przynajmniej 2 gole. Podsumowując zatem wszystko powyższe - we wtorek zapewne obejrzymy bardzo ciekawe widowisko, któremu ton nadawać będą gospodarze, ale doświadczenie i wyrachowanie przyjezdnych powinny okazać się wystarczającymi atutami, by trafili oni przynajmniej raz.

95

Otrzymane punkty reputacji: +1026
va-banque 223K

va-banque

Użytkownik
Spotkanie: Chelsea - Lille
Typ:Chelsea poniżej 2.5 gola
Kurs: 1.52

Lille w lidze bardzo słabo, jednak w LM szło im do tej pory znakomicie - pierwsz miejsce w grupie, tylko 4 bramki stracone w 6 meczach, na wyjazdach tylko 2 gole w 3 meczach. A w grupie mieli Salzburg i Seville, także całkiem silne ekipy. W ostatnich 2 meczach ligowych nie stracili gola, Na Stamford Bridge przyjadą pewnie z zamiarem zamurowania własnej bramki, w celu stracenia jak najmniejszej ilości goli, żeby u siebie ewentualnie móc zaryzykować i wyjść wyżej. Bramki strzelane na wyjazdach nie liczą się już podwójnie, więc w Londynie Francuzi nie powinni grać zbyt ofensywnie. Chelsea ostatnio nie strzelała zbyt dużo - gdyby liczyć tylko 90 minut gry ( bez dogrywek ) to w 4 ostatnich meczach strzeliła 4 gole, a grali z Palmeiras, Plymouth, Al - Hilal i Crystal Palace, także nie były to zbyt mocne ekipy. Ogólnie, pomimo tego że ostatnio wygrywali, mam wrażenie że ich forma jest dużo słabsza od tej na początku sezonu, a ogółem ich ofensywa jest daleko w tyle w porównaniu z Lfc czy Manchesterem City, zwłaszcza po zawirowaniach z Lukaku, który zresztą w tym sezonie strzelił tylko 5 goli.

52

Otrzymane punkty reputacji: +1138
L 2,1M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Dyscyplina: Piłka Nożna - Włochy
Godzina:18:30
Spotkanie: Pisa - Parma
Typ: Parma strzeli gola w obu połowach
Kurs: 4.70
Analiza:

Ostatnie mecze w wykonaniu Parmy solidne, chociaż przegrane. Rywalizacja z Pisą na pewno nie będzie prosta, co pokazuje wysoka forma w tabeli gospodarzy oraz ich wyniki. Z drugiej strony potencjał kadrowy Parmy jest naprawdę spory i o ile ich defensywa często okazuje się zawodna, tak ofensywna ma wystarczająco dużo argumentów, by przełamać każdą ofensywę.
Typy, które biorę pod lupę w tym meczu to:
X2 (@1.57)
gol Parmy (ok 1.45@)
Parma wygra dowolną połowę (@2.09)
No i teoretycznie najtrudniejsza opcja: gol Parmy w obu połowach.
Myślę, że goście w końcu się przełamią, a jutrzejszy mecz to idealna szansa na taki scenariusz. Sytuacja kadrowa po obu stronach nie jest zła.

100

kacper091097 260,9K

kacper091097

Typer Ligi Mistrzów
Dyscyplina: Rzutki, Modus Online Live League
Godzina: 10:30
Spotkanie: Dennant - Osborne
Typ: Dennant
Kurs: 1.88
Bukmacher: Noblebet
Analiza:

W jutrzejszym inauguracyjnym spotkaniu stawiam na Dennanta. On w tym roku zrobił na mnie lepsze wrażenie w tym roku i na dwóch ważnych imprezach tego roku, do których często się odwołuje trzymał dyspozycję na średniej około 90. Osborne wypadł gorzej szczególnie na Qschoolu, gdzie zagrał na średniej łącznej nieco ponad 80. Dennant będzie to spotkanie zaczynał i sądzę, że może nie dać się przełamać jeśli nagle nie obniży dyspozycji. Jest to gracz solidny, który po słabszej kolejce zawsze może podgonić maxem z czego jest znany i nabrać więcej pewności. Sądzę, że Colin będzie musiał szukać zwycięstw w kolejnych pojedynkach.

88

Otrzymane punkty reputacji: +1289
S 297,4K

sztabson_93

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis Challenger Pau
Godzina:16:30
Spotkanie: Stricker - Herbert
Typ: Herbert wygra
Kurs: 1.86
Bukmache: ETOTO

19 latek ze Szwajcarii się rozszalał, wygrywa mecz za meczem, zaliczył spory awans w rankingu ATP i z każdym kolejnym meczem bukmacherzy coraz bardziej zaczęli go doceniać. Wszystko na papierze wygląda dobrze, ale ja poszukam dziś przegranej Strickera. Co prawda wygrał swoje ostatnie 5 spotkań a na ostatnie 10 przegrał zaledwie raz. Uważam że Herbert został mocno niedoceniony. Gdy spojrzałem na tą parę, nie znając kursów, oczywistym dla mnie było to że Francuz wystąpi w roli faworyta ale tak się nie stało, tak naprawdę bukmacherzy dają takie same szanse na zwycięstwo obu zawodnikom. Nie chcę tutaj odbierać umiejętności Strickerowi, który ma aspirację na to żeby jeszcze w tym roku zawitać w top100. Herbert zagra u siebie, jest już niesamowicie doświadczony i ograny na różnego typu turniejach. Dziś pójdę w stronę Francuza, który jak dla mnie zmotywuje się na ten mecz i go wygra. Szukałem momentu kiedy wejść w przegraną Szwajcara i myślałem to zrobić w meczu przeciwko Nishioka ale naszczęście się na to nie zdecydowałem.

86

Otrzymane punkty reputacji: +777
sunxl 2,1M

sunxl

Typer
Dyscyplina: Piłka Nożna/A-League
Godzina: 9:55
Spotkanie: Melbourne City vs Central Coast Mariners
Typ: Melbourne City powyżej 2.5 goli
Kurs: 2.30
Bukmacher: Superbet
Analiza:

Post automatycznie złączony:

Proszę o połączenie szablonu z analizą.

Mistrz A-League wraca powoli na dobre tory i wygrana z Newcastle Jets była bardzo ważna. Nie ma mowy o kryzysie, bo odbywa się marsz w górę tabeli australijskiej ekstraklasy i celem jest jak najszybsze zajęcie pierwszego miejsca na koniec sezonu zasadniczego. Dzisiaj jest na to dobra okazja, bo ewentualny komplet punktów pozwoli City przeskoczyć aktualnego lidera Western United. Nie ma wątpliwości, że gospodarze dysponują najlepszym składem w całej stawce i brak udziału w wielkim finale play-off byłby sporą niespodzianką. Do tego jeszcze kilka miesięcy i forma przyjdzie w odpowiednim momencie. Wtorkowym przeciwnikiem ekipy z Melbourne będą Rozbitkowie, którzy cały czas szukają swojej dobrej dyspozycji. Kibice tego klubu już dawno nie cieszyli się z wygranej i ciężko ogląda się pojedynki z ich udziałem. Często brakuje pomysłu na rozegranie akcji i z pewnością nie jest to zespół. Nie mniej jednak na takiego rywala jak dzisiaj motywujesz się podwójnie i motywacji do przerwania złej passy nie będzie brakował. Jak Central Coast Mariners zagra na boisku mistrza A-League?

Faworyt jest jeden i idę w stronę City. Ponownie zaproponuję ich trzy gole, ponieważ jestem zdania, że po ostatniej wygranej nad Newcastle City pójdą za ciosem i pokażą, kto jest najlepszym zespołem w A-League. Central Coast Mariners ma swoje problemy, co odbija się na osiąganych wynikach. Uważam, że aktualni mistrzowie pewnie poradzą sobie na własnym boisku z przeciwnikiem i skuteczność Jamie Maclarena oraz jego kolegów przełoży się na bramki faworyta.

130

Otrzymane punkty reputacji: +1562
stanley-63 1,1M

stanley-63

Typer
Dyscyplina : Piłka nożna / Czechy
Godzina 17:00
Spotkanie : FK Pardubice : Slovacko
Typ : FK Pardubice strzeli gola
Kurs : 1.57
Bukmacher : ETOTO

Mecz zaległy z 20 kolejki pomiędzy FK Pardubice a Slovacko przykuł mi dziś uwagę , gospodarze są na przedostatnim miejscu z 18 punktami i niestety muszą szukać punktów , goście z kolei na 5 miejscu jednak ostatnio wyszło z nich powietrze i grają słabiutko , na ostatnie 5 kolejek to Pardubice wygląda lepiej bo ich bilans 2-1-2 i bramki 6:11 natomiast Slovacko 1-2-2 i br 9:8 a 4 ostatnie wyjazdy to zaledwie 2 punkty i w każdym meczu stracona bramki , zremisowali nawet 2:2 na Karwinie która zamyka tabelę i stąd liczę że Pardubice dziś znajdą drogę do bramki i strzelą gola , w pierwszym meczu Slovacko wygrało u siebie 2:1 natomiast dwa mecze w poprzednim sezonie który dla Slovacko był wyjątkowy bo zakończyli sezon na 4 miejscu to oba mecze przegrali najpierw u siebie 0:1 i w Pardubicach 3:1 . liczę na przynajmniej gola ze strony gospodarzy !

100

inkub1986 649,5K

inkub1986

Użytkownik
Dyscyplina : tenis Dubaj
Godzina 13.50
Spotkanie : Hurkacz - Bublik
Typ: Bublik wygra seta
Kurs: 1,59
Analiza:

Bublik lepiej wszedł w ten sezon. Wygrał turniej w Montpellier, w finale odstrzeliwujac samego Zvereva. Hurkacz głodny zwycięstwa może ten mecz wygrac, ale nie sądzę żeby mu to łatwo przyszło. Stać Bublika na tego seta. Schmiedlova 2:0 zamiast 2:1. Szkoda.

100

barti2000 763,2K

barti2000

Znawca - Siatkówka
Dyscyplina : tenis
Godzina 15:30
Spotkanie : Peers/Polasek - Ramanathan/Myneni
Typ: Peers/Polasek win 1 set i over 9,5 gema w pierwszym secie
Kurs: 2,46
Analiza:

Bardzo ciekawe spotkanie deblowe podczas turnieju w Dubaju. Doświadczona i utytułowana para z ATP kontra para, która ostatnio miała mega wyniki w challengerach. Peers i Polasek są zdecydowani lepsi deblowo. w tym sezonie wygrali turniej w Sydney i doszli do ćwierćfinału Australian Open. Hindusi mają znakomity serwis. Ostatnio razem wygrali parę turniejów w challengerach. Myślę, że dzisiaj także powalczą, ale jednak Peers i Polasek to para najwyższej klasy i to oni powinni być górą.

146

Otrzymane punkty reputacji: +1423
bananos999 140,3K

bananos999

Znawca - Piłka ręczna
Dyscyplina: Piłka ręczna - Liga Europejska
Godzina: 20:45
Spotkanie: Lemgo - Nantes
Typ: Nantes -1.0
Kurs: 1.85
Bukmacher: LVBET
Analiza:
Po weekendzie wracamy do zmagań w rozgrywkach Ligi Europejskiej. Na tapetę wziąłem spotkanie dwóch bardzo mocnych ekip z dwóch najlepszych lig świata wg mnie - niemieckiego Lemgo oraz francuskiego Nantes. Zapowiada się niesamowicie ciekawe spotkanie na bardzo wysokim poziomie, jak na pojedynki niemiecko-francuskie, w którym tym razem idę w stronę ekipę gości. Powodów jest kilka, a zacznę tutaj od tego, że drużyna Alberto Entrerriosa rozgrywa kolejny udany sezon, w którym przegrali zaledwie cztery razy, w tym trzy na początku sezonu, w który zdecydowanie źle weszli… Jednym z tych meczów był pojedynek we własnej hali z drużyną dzisiejszych gospodarzy, a chęć rewanżu francuzów jest wielka i tu trafiamy na powód nr 2. Idąc dalej, co nie trudno zauważyć jest forma zespołu gospodarzy: 1-1-3, w tym porażka ze średniakiem Bundesligowym zespołem Bergscher dwa dni temu. Te dwa dni również mogą powodować zmęczenie, natomiast Nantes miała cztery dni przerwy, a uwierzcie mi to robi różnice, w momencie kiedy mecze w Bundeslidze są przeplatane Liga Europejska! Każdy ten powód jest ważny, ale najważniejszy jest jednak doświadczenie zawodników i samego zespołu na arenie międzynarodowej. W tym sezonie podopieczni Entrerriosa wyciągali wyniki choćby na remis z ciężkich meczów przeciwko GOG czy Benfice. Dodatkowo to właśnie zespół Nantes wyeliminował Vive Kielce w zeszłym sezonie Ligi Mistrzów i dotarł aż do Final Four.
Kurs na to spotkanie mocno już spadł, choćby rano ten handi był po 1.98…

100

shadow89 512,2K

shadow89

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna - Liga Mistrzów
Typ: wygrana Chelsea (matchday boost)
Kurs: 2.00
Bukmacher: BETFAN
Analiza:

Chelsea Londyn czyli ubiegłoroczny triumfator Ligi Mistrzów oraz zdobywca trofeum Klubowego Mistrza Świata
zmierzy się dziś Stamford Bridge z Lille. Takie losowanie to dla podopiecznych Tuchela jest niewątpliwie bardzo szczęśliwe, bowiem zajęli oni w grupie H drugie miejsce i mogli trafić dużo gorzej, np. na Real lub Bayern.
Z kolei mistrz Francji - Lille - w obecnym sezonie prezentuje się znacznie gorzej i aktualnie jest dopiero na 11. miejscu w Ligue1. Nie powinno to jednak dziwić, bowiem twórca ich niespodziewanego triumfu - Gultier - odszedł do Nice. Z klubem pożegnało się także czterech kluczowych piłkarzy: bramkarz M. Maignan, obrońca R. Mandava, rozgrywający B. Soumare oraz skrzydłowy J. Ikone. Chelsea jest więc słusznie uważana za zdecydowanego faworyta. Różnica klas obydwu drużyn jest zbyt duża moim zdaniem aby mogło dojść tutaj do jakiejkolwiek niespodzianki. Co prawda The Blues w niedzielę zagra w finale Pucharu Ligi, lecz Tuchel od razu zapowiedział na dziś pełną mobilizację i wystawienie najmocniejszego składu. W pełni skoncentrowani londyńczycy powinni sobie zapewnić awans już w dzisiejszym spotkaniu aby wyjazd do Francji pozostał już tylko formalnością.

100

Otrzymane punkty reputacji: +1375
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Dyscyplina: Hokej na lodzie - Szwecja SHL
Godzina: 19.00
Spotkanie: Leksand - Frolunda
Typ: Frolunda z dogrywka lub karnymi
Kurs:
2.02
Analiza:

Nie ukrywam, ze moim pierwszym wyborem był dziś Montreal, jednak było zbyt późno by napisac. W zwiazku brakiem wpisu w kierunku Habs mój wybór padł na Frolunde. Ekipa z Geteborga po powrocie spowodowanej kwarantanna prezentuje sie naprawde solidnie, widac radość z gry i chemie. Cel jakim jest gonienie czołówki jest konsekwentnie realizowany. Ich rywal po powrocie jakby nie moze nabrac tempa, przegrana z Timrą i meczarnie z osłabionym Malme raczej nie przytoja zespolowi z takim potencjałem. Dzis rywal bardzo trudny i mysle ze jeszcze na ten moment nie do przeskoczenia. Wg mnie solidnosc i dluga ławka Frolundy wezmie dzis góre.

102

Otrzymane punkty reputacji: +1371
T 16,4K

tafcio93

Użytkownik
Typ: Handicap 0:1 - X2
Kurs: 1,83

To nie będzie spacerek jak sugerują bukmacherzy wystawiając kurs 1,32 na zwycięstwo The Blues. Ostatnie spotkania Chelsea, mimo że wygrane to różnicą jednej bramki lub po dogrywce, najpierw w Pucharze Anglii z drużyna z League One, a później w KMŚ z Palmeiras. Lille natomiast gra bardzo nierówno, zajmuje dopiero 11 miejsce w Ligue 1, rozczarowuje.
Na tę chwilę nie widzę w drużynie Tuchela wielkiej siły w ofensywie. Lukaku w ostatnim spotkaniu z Crystal Palace zaliczył jedynie 7 kontaktów z piłką, co jest dramatycznie słabym wynikiem. "9" z Londynu nie spełnia oczekiwań kibiców, w 17 spotkaniach strzelił jedynie 5 goli. Drużyna na pewno jest monolitem, traci mało bramek, Rudiger i Silva to najlepszy duet stoperów w tym sezonie Premier League. Oglądając ich bez Mounta, którego dzisiaj również zabraknie mam wrażenie, że tracą dużo jakości z przodu, nie są tak groźni. To najlepszy ofensywny pomocnik tej drużyny.
O Lille można powiedzieć, że są drużyną nieprzewidywalną w tym sezonie, wydają się być tylko ligowym średniakiem. Nie przemawia za nimi zbyt wiele, żeby nie powiedzieć nic, ale na taki mecz na pewno wyjdą bojowo nastawieni, co zapowiedział trener Gourvennec na przedmeczowej konferencji prasowej.
Słaba skuteczność Chelsea, brak Mounta, w połączeniu z mobilizacją i chęcią sprawienia niespodzianki Lille podpowiada mi, że Chelsea może wymęczyć tutaj zwycięstwo, ale jedynie jedną bramką, bo nie wyglądają na drużynę, która jest w bardzo dobrej formie.

100

sunrise82 102,1K

sunrise82

Użytkownik
Typ: Handicap rzutów rożnych -4,5 Chelsea
Kurs: 2,21
Bukmacher: STS

Idę w tym spotkaniu w kierunku rzutów rożnych. Scenariusz jaki widzę w tym spotkaniu to zamurowanie bramki prze Lille i walenie głową w mur przez drużynę Chelsea. Zapewne drużyna gości skupi się na obronie i grze na własnej połowie. Zmusi to drużynę gospodarzy do licznych strzałów z dystansu i granie skrzydłami, co daje zawsze szansę na jakiś rykoszet po strzale lub wybicie na rzut rożny po wrzutce ze skrzydła. Statystyki do podanego zakładu przedstawiają się następująco:
  • W Premier League na 12 meczów u siebie Chelsea pokrywała proponowaną linię 6 razy
  • W LM w tym sezonie na własnym boisku gospodarze pokryli linię w meczu z Malmo i Juventusem
  • z Lille grali w fazie grupowej LM w 2019 r., liczba rzutów rożnych z meczu w Londynie to10-2 dla Chelsea
100

U 0

Usunięty użytkownik 168903

Gość
Dyscyplina: Pilka nozna, Anglia, Championship
Godzina: 20:45
Spotkanie: Hull - Barnsley
Typ:
Spotkanie/2.drużyna liczba goli 2/+1,5
Kurs: 4.95
Analiza:

Hull pod wodza nowego (pseudo)trenera i zarzadu w jednoosobowej osobie jakiegos tureckiego wlasciciela budki z kebabami wcale nie idzie lepiej. Owszem wygrali dwa mecze ale to byla jakas promocja, aberracja i wszystko wrocilo do normy. Wielu przyjelo z ulga odejscie neikumatego wlasciciela Allama i wyznawalo zasade, ktokolwiek byle nie Allam, ale widac ze nowy wlasciciel to na dluzsza mete bedzie cos a la Mioduski w Legii, czyli ktos porwal sie z motyka na slonce na cos o czym nie ma pojecia i utopi caly klub.

Tam nie pierwszy raz sciagaja na trenera jakiegos figuranta zuplnie nieobeznanego w angielskich warunkach (wczesniej Slucki, teraz jakis kopacz z ligi szkockiej) i widac ze nie hcodzi o wynik sportowy.

Maja kilku zawodnikow, Lewis Pottera wezmie kazdy klub z polcalowaniem reki, nawet te z Premeirship ale klub poleci z powrotem do L1, jak nie w tym sezonie to nastepnym.

Podejrzanei wysoki kurs na Hull, Barnsley mimo wszystko broni sie i robi co moze, z Coventry pekli dopiero w 93 minucie bedac niemilosiernie obtlukiwani, Hull to gorszy zespol niz Coventry i dzis nie pojda na dowiezienie remisu. Cztery zespoly walcza o utrzymanie, strata do 21 miejsca to tylko i az 9 punktow, wygrali z QPR, prawie wywiezli remis z Coventry, to pokazuje ze sa w stanie powalczyc

I dzis nie pojda na remis, nic im to nie da, cienkie Hull z figurantem na lawce trenerskiej i gabinecie wlascicielskiej jest zakreslone jako rywal w zasiegu

Hull - Barnsley 0-2

395

chosen70 179,5K

chosen70

Użytkownik
Spotkanie: Villarreal - Juventus
Typ: Dusan Vlahovic over 1.5 celnych strzałów
Kurs: 2.25
Bukmacher: ETOTO

Vlahovic notuje fenomenalny sezon z 18 golami w Serie A, a jego wspaniała forma zadecydowała o przenosinach z Fiorentiny do Juventusu. Do meczu parę minut, więc będzie krótko. Serb oprócz strzelania bramek, notuje dużą ilość celnych strzałów. 4 strzały celne w debiucie dla Juve, kolejny mecz to 2 celne strzały i 4 celne strzały z Atalantą. W ostatnim meczu został zdominowany przez defensywę Torino i opuścił boisko w 74 minucie. Jego średnia strzałów z całego obecnego sezonu Serie A to 3.7 strzałów na mecz, w tym 1.8 celnych. Villareal dopuszcza napastników rywali z lepszych drużyn do strzałów; Correa (Atletico Madryt), Zapata (Atalanta) i Ronaldo (Manchester United) notowali po 2 celne strzały w meczach z Villarealem.

125

Otrzymane punkty reputacji: +1444
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom