Dyscyplina: Greyhounds - wyścigi psów
Godzina: 19:33 czasu polskiego / 18:33 UK
Spotkanie: Yarmouth, 462m flat, A5
Typ: 1. Royal Command
Kurs: 3.25
Bukmacher: Bet365
Analiza:
OK, na miesiąc luty nie będę robił debetu, więc wykorzystam swój bilansowy zapas, którego zostało na 2 zakłady, jak nie wejdzie to powracam w marcu z inną, nieco skuteczniejsza taktyką (wg tego co zauważam na torach) i może w końcu znajdę czas by zagrać na
Betfair, gdyż ta
giełda wydaje się bardzo interesująca, a to forum to kopalnia wiedzy, więc warto uczynić progres, ale to w przyszłości... Co na dziś?
Na dziś mój ulubiony tor w Anglii, czyli Yarmouth, gdzie w pierwszym biegu otwierającym zawody zmierzą się zawodnicy z dywizji piątej. Mając na uwadze, że może być to przedostatni mój bet w lutym zrobiłem selekcję bieg po biegu.
W Londynie pogoda w miarę daje radę, być może po dniu wczorajszym tor trochę wody wypił lecz to nawet lepiej dla pozycji inside w biegu. Na torze pierwszym pobiegnie Royal Command, mój faworyt. Stawka tego biegu jest dosyć niska, gdyż Royal jako jedyny wg mnie ma potencjał by zejść dziś poniżej 29.00. Wiele zapewne będzie zależało od startu, Royal jest dość elastycznym psem, jeśli powtórzy start z ostatnich biegów powinien wtem szybko przejść do pozycji lidera. Kończył wówczas z bardzo dobrymi czasami jak na poziom biegu w granicach 29.00 (28.94, 28.99 i 29.03 - tydzień temu). Madam Giggles z toru 2 pobiegła ładnie ostatni bieg, pies ten dochodzi do peletonu, czyli sam nadrabia straty do samej mety, więc psy te zawsze są godne uwagi, lecz Royal wg mnie w pojedynku H2H zdecydowanie ma większe szanse. Madam ostatni i najlepszy bieg z ostatniego miesiąca z czasem 29.05. A obok niej JuranJuran Baby, która to nie jak blokowana to w czasach startowych niczym sprinter kończy całkiem nieźle. Zważając na jej dobrą pozycję jestem ciekaw czy ma szansę na pudło, gdyż potencjalnie ma szansę pobiec w granicach 29.00, o ile nie zgubi się na starcie. Bettyshill Hi jest na torze 4 I jeśli nie zostanie zablokowana w tym biegu w pozycji middle, ma duży potencjał by uzyskać dobry czas nieco powyżej 29.00 i energicznie ukończyć ten bieg, a najważniejszym jest by zablokować GlenavonPrincess, która nie potrafi się wczuć w bieg lecz wg mnie przy dobrym ułożeniu psów po starcie ma dość spore szanse na przełamanie i zrobienie niespodzianek, nawet nie jednej w zależności od wielu czynników, które uwzględnił lecz zaryzykuję. Millbank Aga z toru 6, raczej bez rewelacji.
Podsumowując Royal Command jest najbardziej doświadczonym psem z tej stawki i widać, że jest w formie. Nie powalają jego czasy na kolana, lecz w dzisiejszym biegu jest w stanie spokojnie wygrać. Kurs taki, że można zaryzykować.

100