Dyscyplina:
Piłka nożna -
LIGA MISTRZÓW
Spotkanie: Marseille v Inter
Typ: Całkowita liczba goli gospodarzy over 2.5
Kurs: 5.25
Bukmacher: Gamebookers
Analiza:
Przed nami mecz Napoli, które jest w gazie i ma szansę odprawić Chelsea z niczym, podobnie jak Milan Arsenal. Kto zdoła pokonać włoski zespół? Jeśli nie angielskie zespoły, to francuski. Bo oto Marsylia podejmie Inter.
Marsylia wygra ten mecz. Ja w to wierzę, a nawet to wiem. I chyba każdy to wie (cud musiałby się zdażyć, żeby było inaczej). To co prezentuje Inter woła o pomstę do nieba! To nie ten sam zespół co kiedyś. To już nie dream team Jose. Zlepek piłkarzy, którzy nie radzą sobie. Bo jak wytłumaczyć fakt, że mając w składzie takie gwiazdy jak Forlan, który w RPA robił furorę, czy Sneijder, który był jednym z najważniejszych piłkarzy za czasów The Special One, mając również doświadczonych Cambiasso czy Zanettiego, przegrywa się u siebie 0:3 z Bologna, która co więcej wbija dwa gole w przeciągu dwóch minut. Jak wytłumaczyć sromotną porażkę? O ile można zrozumieć porażkę z Romą 4:0, o tyle nie da rady ogarnąć porażek, minimalnych, ale jakże ważnych w walce o jak najwyższe cele w
SERIE A, z Novarą, Lecce. Czy też też remis u siebie z Palermo. Co innego Marsylia, która i być może nie jest najlepsza, ale jest drużyną poukładaną. Ostatnio dwa razy zremisowali u siebie - z Lyonem i Valenciennes. Nie zmieni to jednak faktu i mojego przekonania, że Marsylia jest w tej chwili lepsza od Interu i uważam, że bardziej zasługuje na awans niż Inter (miejsce włoskiej drużyny jest co najwyżej w
LE). Uważam, że gospodarze mają duże szanse pokonać Inter tak samo, jak w roku 2004, gdy w dwumeczu dwa razy wygrali 1:0. Wtedy były to skromne zwycięstwa. Ja natomiast liczę, że tym razem Marsylia pójdzie w ślady Bologni lub Palermo i zrobi porządek z blokiem defensywnym Nerrazurich.
Czekam na pogrom na ziemi francuskiej. Liczę na dobry mecz. Mimo, że Inter gra z nożem na gardle (Inter bez ani jednego trofeum w sezonie to wielki dramat) to presja może ich sparaliżować. Typ może i ryzykowny, ale i realny.
100