Dyscyplina: Tenis, WTA Australian Open
Spotkanie: Radwanska A. (Pol) - Azarenka V. (Blr)
Typ: 1 +5.5 Games
Kurs: 1.95
Bukmacher: Pinnacle Sports
Analiza:
Nie wiedziałem jak zabrać się za kolejne 2 ćwierćfinały, dzisiaj nie wyszło, Ana pożegnała się z turniejem, głównie z powodu urazu, jakiego nabawiła się w 2 secie, ale też Kanadyjka zagrała bardzo dobrze i trzeba oddać Jej szacunek, bo wytrzymała presje i rangę tego spotkania. Wracając do kolejnych pojedynków, to Wg. Mnie w meczu Halep - Cibulkova może wydarzyć się wszystko. Zarówno jedna jak i druga są nieobliczalne i ciężko mi jest wytypować zwycięzce, jednak bliżej mi tu do Rumunki , bo Jej gra jest stabilniejsza. Cibulkova w meczu z Sharapova pokazała charakter, jednak też miała przestoje w grze i zwycięstwo zawdzięcza również błędom rywalki. Postanowiłem zająć się więc 2 spotkaniem, pomiędzy Radwańską, a Azarenką. Jeszcze wczoraj byłem pewny, że Isia może gładko przegrać w 2 setach, a kurs w okolicach 1.60-170 był do zaakceptowania. Jednak do dzisiaj poleciały ostro w dół i jak dla Mnie granie po kursie 1.50 nie ma sensu. Azarenka to spotkanie prawdopodobnie wygra, jednak czy na pewno będzie Jej tak łatwo? Początek turnieju miała dosyć słaby, z meczu na mecz gra coraz lepiej, ale jeszcze nie jest w pełni swojej dyspozycji, przede wszystkim musi poprawić własne podanie, przez które często traci gemy. Jak do tej pory nie miała wymagających rywalek, no może w ostatniej rundzie Amerykankę Stephens, jednak zagrała ona bardzo słaby mecz i popełniała masę błędów. Teraz czas na Isię, która w porównaniu do Stephens popełnia mniej błędów i doskonale gra w obronie. Dodatkową szansą dla Radwańskiej mogą być skróty, którymi będzie chciała zaskoczyć rywalkę. Minusem oczywiście jest słabe 2 podanie, jednak w tym turnieju Aga serwuję dosyć dobrze i celnie pierwszym serwisem. Dodatkowym mankamentem są słabe returny, jednak jak już wspomniałem Isia bardzo dobrze gra w obronie i jeśli wytrzyma napór Białorusinki to może być dobrze. Oczywiście więcej atutów po swojej stronie ma Azarenka, przede wszystkim dużo razy grała z Polką i doskonale zna jej zagrania, dowodem na to są ostatnie 7 zwycięstw, ogólnie Polka wygrała tylko 3 razy przy 12 porażkach. Jednak granie na Azarenkę po kursie 1.15 lub nawet na DW: 2:0 po kursie 1.50 dla Mnie mija się z celem, wiadomo, Aga nie przepada grać z Azarenką, ale nie ma nic do stracenia, i stać Ją przy bardzo dobrej grze w obronie i dobrym pierwszym podaniem na wygranie, przynajmniej 1 seta. Podobnie jak Azarenka słabo zaczęła turniej, jednak ostatnie spotkanie daje malutkie światełko w tunelu na przełamanie złej serii z Białorusinką. Ja próbuję zagrać w kierunku HC gemowego, jednak nie będę szalał ze stawkami. Myślę, że Isia ugra w tym spotkaniu minimum 7 gemów. Powinna mieć sporo szans na przełamanie przy problemach Azy przy serwisie, i ze swojej strony też powinna coś dodać. Nie takie niespodzianki już widzieliśmy w tym turnieju, w końcu to
tenis kobiecy i tutaj wszystko jest możliwe, nawet w tym przypadku, pokazała to już Ivanovic, Bouchard i Cibulkova. Idzie masówka na Białorusinkę, a często tak bywa, zwłaszcza w
WTA, że gdy zwycięstwo danej zawodniczki jest wręcz pewne, to dzieje się na odwrót i oby tak się stało tym razem. Z całego serca będę dzisiaj kibicował Isi. Początek ok 3 w nocy, po meczu Halep - Cibulkova.
95