>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Typy Dnia - 21.05.2013 (wtorek)

Status
Zamknięty.
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Tutaj podajemy typy
na wtorek - 21 Maja

Typy podajemy według wzoru:
Dyscyplina: Piłka Nożna - Australia, A-League
Spotkanie:
Typ:
Kurs:
Bukmacher:
Analiza:
Prosimy o podawanie typów według tego wzoru oraz pisanie normalnych analiz czyli brak pogrubienia, kursyw, podkreśleń, kolorów, dziwnych czcionek oraz rozciągania. Takie posty będą karane żółtymi kartkami.
Mile widziana dyscyplina oraz klasa rozgrywkowa. Przyspieszy to podliczanie.

Jeśli nie przeczytałeś jeszcze regulaminu, zrób to jak najszybciej KLIKAJĄC TUTAJ :!:

Pamiętaj, że otrzymujesz karne ⛔ 100 za:
- powtórzenie typu
- nieregulaminowy bukmacher
- zawyżenie/zaniżenie kursu
- brak godziny (baseball)
- podanie typu po czasie
- zły zapis

▶ Przed zatwierdzeniem posta z analizą, przeczytaj ją jeszcze raz lub daj na podgląd posta.

▶ W przypadku przeniesienia Twojej analizy do działu &quot;kiepskie analizy&quot; nie możesz już podać nowego typu.

▶ Proszę również pamiętać, aby dopisywać czas rozpoczęcia spotkań MLB.

▶ Jeżeli podczas podawania typu popełniłeś błąd i chcesz go poprawić zgłoś to w ODPOWIEDNIM TEMACIE
-&gt;&gt;&gt; KLIK podając LINK do swojego posta. Zabrania się także komentowania innych analiz w temacie konkursowym. Od tego macie odpowiedni temat lub PW. Niestosowanie się do tego polecenia będzie karane żółtymi kartkami! :zoltakartka:

▶ Zachęcamy także do pisania analiz w działach tematycznych :smile:

▶ W przypadku plagiatu zostajesz wykluczony z konkursu, ukarany czerwoną kartką oraz miesięcznym banem. Bawimy się Fair Play!

maro-17 789

maro-17

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Ręczna - Niemcy - Bundesliga
Spotkanie: Hamburg - Fusche Berlin
Typ: HT/FT 2/2
Kurs: 4,50
Bukmacher: Unibet
Analiza:
No cóż, korzystam i próbuje bo po prostu trzeba. Nie rozumiem wg kursów na to spotkanie, dla mnie szanse są 50 na 50 a może i nawet trochę więcej w stronę gości biorąc pod uwagę ostatnią formę lisów. Ja dokładam to tego prowadzenie do przerwy bo Fusche świetnie gra pierwsze połowy a jeśli będą mieli to spotkanie wygrać to tak powinno być i w tym spotkaniu.
Sytuacje w tabeli na 3 kolejki przed końcem sezonu mamy taką, że HSV walczy o EHF Cup a Fusche o Ligę Mistrzów więc motywacja jest po stronie gości. Myślę że gospodarze miejsce pucharowe są w stanie spokojnie wywalczyć w 2-óch ostatnich kolejkach. Do tego mają jeszcze przed sobą 1 czerwca turniej final four LM (gdzie pewnie też już są po trochu myślami) i teoretycznie tam mogą sobie wywalczyć miejsce w LM na przyszły sezon (chodź na to szanse są niezbyt duże).
Do tego arena O2 World Hamburg nie jest ostatnio jakąś twierdzą nie do zdobycia ( wygrana 1 golem z cieniutkim Goppingen i 2 porażki na ostatnie 3 mecze u siebie). Lisy zaś 3 ostatnie wyjazdowe mecze ligowe wygrały bardzo pewnie.
Jeśli chodzi o składy to są one bardzo porównywalne. Jednak jeśli chodzi o formę to już uważam że różnica jest po stronie Lisów. Jacha dzieli i rządzi ostatnimi czasy z kim i gdzie popadnie. Do tego wspierany przez przeżywających swoją drugą młodość skrzydłowych rozgrywających odpowiednio Ikera Romero i Konstantina Igropulo. Do całości mamy w bramce Silvio Heinevettera, który w obecnej formie bije na głowę wszystkich bramkarzy Hamburga razem wziętych.
No to myślę, że tyle argumentacji a jak będzie przekonamy się na meczu, myślę jednak, że lisy w obecnej formie są w stanie spokojnie wywieźć zwycięstwo z obcego terenu. Powodzenia !
⛔ 100

Otrzymane punkty reputacji: +5
gruszka 1

gruszka

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Mistrzów AFC
Spotkanie: FC Seoul - Beijing Guoan
Typ: Remis do połowy
Kurs: 2,25
Bukmacher: Bet365
Analiza:
Spotkanie zespołów z Korei Południowej (Seoul) i Chin (Beijing). Faworytami są gospodarze. Renoma ligi, umiejętności zawodników i wyniki międzynarodowe (klubowe) mówią za siebie. Seoul w K League zajmuje 9 miejsce na 14. Typowy średniak. Bilans ostatnich pięciu meczy to: 3 zwycięstwa, dwie porażki. Zwycięstwa jednak były nad drużynami z samego dołu tabeli (12, 13 i 14 miejsce). Porażki zaś z drużynami na miejscach 6 i 8. W ostatnich 5 meczach u siebie Koreańczycy wyglądali dobrze: 2 zwycięstwa, 2 remisy i 1 porażka przy stosunku bramkowym 13-9. Zwycięstwa jednak były nad outsiderami tamtejszej ligi. Od takiej drużyny jak FC Seul wymaga się więcej. Beijing Guoan zajmuje 3 miejsce w Chińskiej lidze. Sezon zaczęli świetnie, teraz nieco wyhamowali. Ostatnie mecze na wyjeździe to 2 wygrane i 2 porażki, bramki 3-5. Seul u siebie dużo strzela, Guoan traci mało bramek na wyjazdach. Gospodarze będę chcieli wygrać od samego początku. Kto oglądał mecze ligi Koreańskiej wie, że gra się tam na większości boisk prosty futbol - walka i do przodu - co sprawia, że są podatni na gole z kontr. Chińczycy potrafią się bronić. Myślę, że wytrzymają napór rozochoconych Koreańczyków do połowy. W drugiej połowie stawiam na Seul, ale do przerwy będzie remis. Pozdrawiam.
⛔ 100

kamillo13 3,4K

kamillo13

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej, NHL
Spotkanie: Chicago Blackhawks - Detroit Red Wings
Typ: X
Kurs: 3,75
Bukmacher: William Hill
Analiza:
Pierwsze 2 mecze tych drużyn były na tyle nie równe że ten już po prostu musi być dość równy. Liczę na remis ponieważ Skrzydła będą chciały za wszelką cenę wygrać u siebie i liderować w tej potyczce. To samo Chicago. Będą starali się by odnieść ważne wyjazdowe zwycięstwo. Tak jak wczoraj, uważam że goście mają większy potencjał lecz gospodarzom pomoże publiczność.
W pierwszym meczu tych drużyn Blackhawks zmietli z lodowiska hokeistów z Detroit lecz chyba pomyśleli że drugi mecz sam się wygra a tu goście wyszli strasznie zmotywowani i wygrali podobnym rezultatem co przegrali 2 dni temu czyli 4:1. Wszystko wskazuje na to że dziś w nocy obejrzymy równy bój o finał konferencji w PO NHL.
⛔ 100

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis WTA Strasbourg 21.05 11:30
Soler Espinosa - Bouchard
typ: 2-0
3,00
Williamhill
Analiza
Jutro w spotkaniu pierwszej rundy turnieju WTA w Strasbourgu na kortach ziemnych Hiszpanka, Silvia Soler Espinosa spotka sie z Kanadyjka, Eugenie Bouchard. Zdecydowana faworytka spotkania wydaje sie byc, przynajmniej w moim odczuciu, bo juz w przekonaniu bukmacherow juz nie, Hiszpanka Soler Espinosa. Hiszpanka to typowa ziemniarka, grajaca bardzo regularnie. Hiszpanka swoje najlepsze rezultaty osiaga wlasnie na ziemi, na ktorej praktycznie sie wychowala. Zupelnym przeciwienstwem jest Kanadyjka, ktora na ziemi nie czuje sie dobrze. Bouchard odpuscila nawet Rollanda Garossa, to pokazuje, ze nawet na tej szybszej ziemi jest zupelnie bezradna. Jest to dla niej pierwszy turniej na europejskim clayu w tym roku. Dlaczego, wiec takie kursy? Zupelnie nie mam pojecia. Czy bukmacherzy licza na odpuszczenie Hiszpanki przed RG? Moze. Nie wydaje mi sie to jednak prawdopodobne, Silvia ma zapewniony udzial w turnieju glownym, wiec spokojnie tu moze powalczyc przynajmniej w kilku rundach. A ze losowanie miala dobre, to az zal byloby go niewykorzystac. Zdecydowanie stawiam na Hiszpanke.
⛔ 100

kontekst 1,3K

kontekst

Ococho?
Dysycplina. WTA. Brussels
Spotkanie. Kanepi K. - Cibulkova D.
Typ. Kanepi K wygra
Kurs. 1.52
Bukmacher. William Hill
Na dziś biorę niedocenioną przezmnie Kaię, niedocenioną w tej formie iż miała kontuzję i po kontuzji oceniałem jej grę na porażkę. A w między czasie pokonuje Penette, Suarez Navarro, Hantuchovą i 6gemów ugrywa z Sharapovą. Przy czym Cibulkowa się męczyła ostatnio z Mladenovic, Oudin.. dwa tie-break&#39;y z słabą Lisicki to coś co mozna zaliczyć też do braków niż atutów. Dla mnie Kaia zrobiła bardzo fajne wrażenie właśnie w Madrycie, nie miała szczęśliwej drabinki i nie miała szczęścia w postaci kontuzji zawodniczek. Wszystko osiągnęła dobrą swoją grą, popełniając małą ilość niewymuszonych błędów. W kursie już nie ma value, ale też jest do gry.
✅ 52

Otrzymane punkty reputacji: +3
W 7

wawel

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ziemny, WTA, Bruksela
Spotkanie: Putintseva - van Uytvanck
Typ: Putintseva
Kurs: 1,44
Buk: Bwin
Analiza:
Konsekwentnie stawiam na młoda Kazachskę(czy jak to się tam odmienia ???? ) 105 miejsce w rankingu,18 lat, której przeciwniczką będzie mało znana Belgijka, 163 w rankingu, 19-sto letnia zawodniczka gospodarzy. Belgijka otrzymała od organizatorów tzw. Dziką kartę, Putintseva przebijała się przez kwalifikacje. Pojedynek bardzo młodych zawodniczek. Moim zdaniem reprezentantka Kazachstanu, mimo iż rok młodsza jest bardziej doświadczona na kortach. Ostatnio grała w Madrycie i w Rzymie, eliminując zawodniczki z pierwszej setki. Belgijka z kolei gra tylko w chalengerach, grając tam z zawodniczkami z miejsc 200-500 w rankingu WTA. Wydaje mi się, iż gra przed własną publicznością może zestresować młodą Belgijkę. Putintseva pokazała charakter chociazby w ostatnim meczu, gdzie przegrała pierwszego seta, wygrywając następne dwa w stosunku 6:1, 6:1. Dodatkowo Belgijka jest zdecydowanie niżej w rankingu i nie wygrywała, ani nawet nie grała z zawodniczkami z jakimi spotykała się przez ostatni miesiąc Putintseva(Serena Williams w Madrycie). Podsumowując przewiduję tutaj zwycięstwo Putintsevej.
Ew. inne dwa typy to polecam zagrać Fogniniego w nicei oraz porażkę Linette w Strasburgu. Pewniaczki 300% ????
✅ 44

R 8

ryohei

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ziemny, WTA - SINGIEL, Strasbourg, Francja
Spotkanie: Tamira Paszek - Virgine Razzano
Typ: Virgine Razzano (2)
Kurs: 1,60
Buk: Bet-at-home
Analiza:
Moją uwagę przykuł mecz pomiędzy Paszek, a Razzano. Mecz będzie rozgrywał się na powierzchni ziemnej o godzinie 10.00. Zdecydowanie według mnie dzisiejszą zwyciężczynią będzie Razzano, prawda Paszek wygrała dwa mecze z Razzano (jedyne mecze, które odbyły razem i ostatni był w 2011 roku), jednak przeglądając jej tegoroczny sezon zauważyłem, że nie jest w formie (na 9 meczy rozegranych tylko 1 wygrany), za to Razzano na 14 rozegranych meczy wygrała aż 8.
kiepska analiza

Otrzymane punkty reputacji: +8
T 35

toshihiko-koga

Użytkownik
dyscyplina: Piłka ręczna, Węgry Dywizja 1
spotkanie: Pick Szeged - MKB Veszprem
typ: Veszprem (-2,5)
kurs: 2,12
godz: 19:00
bukmacher: bet365
analiza:
przed nami drugie i ostatnie spotkanie finałów pierwszej ligi węgierskiej piłkarzy ręcznych, do rywalizacji stają dwaj odwieczni rywale, a mianowicie drużyny Pick Szeged - MKB Veszprem. Gospodarze dzisiejszego spotkania po rozegraniu 20 spotkań w fazie zasadniczej zajęli w tabeli 2. miejsce z dorobkiem 37 punktów, które ta drużyna zdobyła dzięki 18 zwycięstwom, 1 remisowi i 1 porażce. Ich bilans bramkowy wynosił 673:491. W spotkaniach u siebie Szeged komplet 20 punktów. MKB natomiast po rozegraniu 20 spotkań z których 19 wygrali i 1 przegrali zajęli w tabeli 1. miejsce z dorobkiem 38 punktów. Obie drużyny w ćwierćfinale play-off miały wolny los, w półfinale natomiast pokonały rywali solidarnie po 2:0. Dla obu ekip jest to ostatnie spotkanie w sezonie, więc sądzę, że będą chciały pokazać się z jak najlepszej strony. Typuje zwycięstwo MKB różnicą 3-4 bramek, na chyba, że Mikler będzie miał mecz życia.
⛔ 100

kudel 305,9K

kudel

Znawca - Tenis
Dyscyplina: Piłka Nożna Czechy, Gambrinus liga
Spotkanie: Liberec - Teplice
Typ: FC Slovan Liberec - FK Teplice (0:1) typ: X
Kurs: 3,35
Buk: bet-at-home
Analiza:
Zespoły zmierza sie dzisiaj o godzinie 20:15. Faworytem tego spotkania jest Slovan Liberec, ktory zajmuje pozycje 3 z dorobkiem 47 pkt. Tuz za nimi jest Sigma Olomouc, ktora traci 3 pkt do miejsca dajacego kwalifikacje do ligi europejskiej. Takze gospodarze maja o co grac. Na pewno beda gryźć trawe by zdobyc komplet punktow. Ich seria u siebie wynosi 5 zwyciestw z rzedu!. Bilans 9-3-1. Teplice zaś są na 11 miejscu z dorobkiem 29 pkt. Maja 5 pkt przewagi nad miejsce spadkowym co nie pozwala im do konca jeszcze &#39;spac spokojnie&#39;. Na pewno przyjada zmotywowani by urwac punkt mocnej druzynie, ktora ma ambicje na awans do ligi europejskiej.
Podsumowywujac, obie druzyny na pewno nie odpuszcza tego spotkania. Uwazam jednak, ze to gospodarze wyjda z niego zwyciesko. Oczywiscie po ciezkiej walce. Dlatego tez moj typ jest taki i stawiam, ze gospodraze wygraja 1 bramka.
⛔ 100

A 3

ambronh

Użytkownik
Magda Linette - Olga Puchkova
Typ: 2-0
Kurs: 3.00
Buk: http://bs.serving-sys.com/BurstingPipe/adServer.bs?cn=tf&amp;c=20&amp;mc=click&amp;pli=6293827&amp;PluID=0&amp;ord=[timestamp]]William Hill[/url]
W dziejszym spotkaniu Polka która przeszła jak burze kwalifikacje spotka się z białorusinką Puchkova . Magda wygrała wszystkie 3 mecze po 2-0 widać było , że dobrze się tutaj czuję a to jest ulubiona nawierzchnia . Puchkova w tym roku nic nie pokazuje na clayu wygrała tylko 1 mecz , kreczowała 2x w ostatnim czasie więc napewno nie jest w pełni formy . Stawiam na Magdę ponieważ jest bardziej ograna i powinna sobie poradzić gładko 2-0 . Kursy spadły z 3.30 na 1.72 już na zwycięstwo
✅ 200

kubarks 8,7K

kubarks

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Mołdawia, Divizia Nationala
Spotkanie: FC Sheriff Tiraspol - FC Costuleni
Typ: over 2,5
Kurs: 1.55
Bukmacher: bwin
Analiza: Na dzisiaj wynalazłem mecz mołdawskiej ekstraklasy. Lider tabeli, Sheriff Tiraspol zagra z 9 drużyną, Costuleni. Dlaczego wybrałem over 2,5 ?

Bezpośredni bilans meczy FC Sheriff Tiraspol - FC Costuleni
7-2-0 na korzyść gospodarzy ✅
Ostatnie mecze:
FC Sheriff Tiraspol - FC Costuleni 3:0✅
FC Sheriff Tiraspol - FC Costuleni 5:0✅
FC Sheriff Tiraspol - FC Costuleni 4:1✅
FC Sheriff Tiraspol - FC Costuleni 2:0✅
FC Sheriff Tiraspol - FC Costuleni 4:0✅
Liczby mówią same za siebie :] Pozdrawiam i zachęcam do zagrania.
kiepska analiza

Otrzymane punkty reputacji: +4
przemo21 62

przemo21

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna , Czechy 2 liga
Spotkanie: Olomouc - Pardubice
Typ: Kto pierwszy strzeli gola? - Pardubice
Kurs: 2,3
Buk: Bet365

Spotkanie rozpocznie się o 17:00. Uważam, że goście strzelą 1 bramkę w meczu. Goście ostatnio prezentują się bardzo dobrze, wygrali 4 mecze z rzędu. Gospodarze to średniaki, chociaż ostatnio im się nie powodzi, przegrali z niżej notowanym rywalem aż 7:1. Pardubice są najlepiej grającą drużyną na wyjeździe. Według bukmacherów faworytem niezdecydowanym jest Olomouc kurs 2,0 a na gości 3,25. Kurs kuszący i bardzo możliwy, przeszkodą jest to, że Olomouc gra na własnym terenie to na pewno jest mały plus dla nich, ale myślę, że to nie będzie problem i goście zwyciężą a ostatecznie zremisują. Tyle na temat tego meczu, nic nie jest pewne, stawiam tak ze względu na formę jaką ostatnio drużyny prezentują.
⛔ 100

psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Dyscyplina: Tenis - WTA Strasburg
Spotkanie: Claire Feuerstein – Chanelle Scheepers
Typ: Chanelle Scheepers 2-0
Kurs: 2.35
Bukmacher: pinnacle

Scheepers ostatnio całkiem niezła forma w ostatnich tygodniach: najpierw półfinał w Marakeszu, potem bezproblemowe kwalifikacje i 2 runda w Madrycie. Najwidoczniej spora dawka tenisa (8 meczy w 13 dni) dała jej się we znaki, bo Rzymie gładko przegrała w 1 rundzie kwalifikacjach. Teraz miała ponad tydzień na regenerację i spokojne treningi i spodziewam się, że pokaże dobrą grę. Może to być o tyle łatwiejsze, że jej rywalką jest rywalka co najmniej o klasę gorsza. Feuerstein to reprezentantka gospodarzy, która znalazła się w drabince dzięki dzikiej karcie od organizatorów. Francuzka ostatnio rozbija się głównie po ITF-ach, zresztą z różnym skutkiem, i już raczej wyżej nie podskoczy, bo metryka nie działa na jej korzyść. Dla niej występ w takim turnieju to i tak spore wyróżnienie, ale na nic więcej liczyć nie może. Wypoczęta Afrykanerka powinna udowodnić na czym polega różnica między pierwszą, a drugą setką rankingu i komfortowo zameldować się w 2 rundzie.
✅ 135

Otrzymane punkty reputacji: +1
Z 78

ziom157

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis ziemny, ATP - SINGIEL: Nice (Francja), ziemna
Spotkanie: Giraldo S. (Col) - Monfils G. (Fra)
Typ: 2
Kurs: 1,53
Buk: William Hill
Analiza:
Na dziś przygotowałem spotkanie Chorwata Giraldo który rozegra na korcie ziemnym meczz Francuzem Monfilsem. Stawiam zdecydowanie na Francuza. Jest on oczywiście zdecydowanym faworytem,ale nie stawiam dlatego że nim jest. Patrząc po ostatnich osiągnięciach Monfils poprawił znacząco swoją grę. ostatnio wprawdzie grał w CHALLENGERACH ale zdołał w turnieju w Bordeaux (Francja odnieść sukces. Na swojej drodze wtedy pokonał między innymi Ouanne, Rogera Vasselina,Alunda , Goffina i w Finale rozbił Llodre 2-0. W moim przekonaniu Francuz jest na fali. Nie długo zbliża się Roland Garros więc myślę że to będzie dla niego sparing,aby dobrze był przygotowany na wielkie RG. Giraldo no cóż,większych sukcesów ostatnio nie odnośił. Ostatnio jego porażka była z Janowiczem,dotarł do 3 rundy W turnieju Rome,niestety poległ 0-2 z Janowiczem. Giraldo to nie jest tam jakiś wielki przeciwnik dla Francuza. Myślę że Monflis gładko go robije nawet w 2 setach. W Madrycie Chorwat można powiedzieć że złapał jakąś tam lepszą formę. Dotarł wtedy do 4 rundy pokonując Souse,Stahoskiego i Klizana. Poległ w 4 rundzie z Wawrinką 0-2.
Monfils to super zawodnik,miał wcześniej problemy ,zachwianie formy,ale myślę że kryzys jest już za nim i jest gotowy wygrywać.
✅ 53

M 3

medek

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna Czechy, Gambrinus liga
Spotkanie: Liberec - Teplice
Typ: FC Slovan Liberec - FK Teplice (0:1) typ: 1
Kurs: 2,25
Buk: Fortuna

Witam.To mój pierwszy post na forum. Moją uwagę , tak jak
kolegę wyżej przykuło spotkanie Liberca z Teplicami. By się nie powtarzać to dodam , że niedawno Liberec grał z Teplicami w pucharze (wyniki 2-0 i 2-2 na wyjeździe troche ponad miesiąc temu). W kadrze Teplic zabraknie ich kapitana który pauzuje za żółte kartki Ljevakowica (21/0) , zaś w Libercu nie wystąpią 2-waj podstawowi obrońcy Kusnir (20/0) i Fleisman (22/2). Ogólnie w domu Liberec spisuje się nieźle 6 meczy -18 punktów , zaś w Teplicach wyjazdy wyglądają średnio 2-2-2 (choć morale u nich jest wysokie). Liczę na to że ubiegłoroczny mistrz ligi na ostatniej prostej powalczy o puchary u siebie i wygra co najmniej 2 bramkami (w ostatnich 6 meczach w 3 tyloma bramkami wygrali.).
nieregulaminowy bukmacher
⛔ 100

stanley-63 1,3M

stanley-63

Typer
Dyscyplina - Piłka nożna Litwa A liga
Spotkanie - Dainava : Sudova
Typ - Sudowa powyżej 3.5 gola
Kurs - 4.75
Buk - Sportingbet
Analiza :
Litwa A liga i spotkanie pomiędzy Dainavą a Sudovą to spotkanie które mnie zainteresowało na dzisiaj . Na pewno zdecydowanym faworytem tutaj są goscie ja jednak pójdę dalej i stawiam że oni własnie trochę się w tym spotkaniu postrzelają i polepszą zdecydowanie swój dorobek bramkowy który na teraz jest 20:14 . Gospodarze w tym sezonie będą walczyć o pozostanie z Tauras Taurage których wyprzedzają o zaledwie 1 pkt , te dwie własnie drużyny odstają od reszty . Gospodarze po 11 kolejkach bilans 1-2-8 i bramki 9:27 , natomiast goscie to 4 drużyna A ligi jednak do 3 miejsca tracą 6 pkt ich bilans na teraz to 4-4-3 w bramkach 20:14 , mnie jednak do mojego typu ( ryzykancki ) skusiła ich statystyka H2H która wygląda tak 0-1-8 i te gole 8:34 ( srednia 4.67 ) natomiast bilans u gospodarzy to 0-0-3 i 2:13 ( srednia 5.00 ) no i dlatego liczę na grad goli ze strony gosci , pierwszy mecz w tym sezonie na Sudova to 4:0 a w ubiegły 0:3 i 2:4 . Pozdrawiam !
⛔ 100

mk21 233

mk21

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Austria: Erste liga
Spotkanie: Hartberg - Altach
Typ: Altach
Kurs: 2.00
Bukmacher: Sportingbet
Dziś na godzinę 18:30 zaplanowane jest spotkanie ligi austriackiej, między zespołem Hartberg i Altach. W moim odczuciu faworytami tego spotkania są goście. Altach jest na drugim miejscu w tabeli i warto dodać, że w ostatnich 5 spotkaniach zanotowali 4 zwycięstwa i tylko jedną porażkę. Natomiast gospodarze nie wygrali żadnego meczu od 4 kolejek, więc czas na przełamanie? myślę, że jednak nie nastąpi to dzisiaj. Bilans Hartberg to 8-9-17, a gości 17-8-9. Gospodarze w tym sezonie zdobyli 34 bramki, tracąc przy tym 51, a gospodarze pokonywali bramkarzy rywali 53 razy, tracąc 38 goli, czyli praktycznie tyle, ile piłkarze Hartberg ich zdobyli.
Ostatnie mecze: HARTBERG
17.05.13 ERS Horn - Hartberg 2 : 1
10.05.13 ERS Hartberg - Grodig 0 : 2
06.05.13 ERS Hartberg - Horn 0 : 3
03.05.13 ERS Kapfenberg - Hartberg 2 : 1
Ostatnie mecze: ALTACH
17.05.13 ERS Altach - First Vienna 3 : 1
10.05.13 ERS FC Lustenau - Altach 1 : 2
03.05.13 ERS Altach - BW Linz 2 : 1
30.04.13 ERS Polten - Altach 1 : 1
Jeszcze na dodatek ogólne mecze bezpośrednie i mecze między tymi drużynami w roli gospodarza Hartberg:
Pojedynki bezpośrednie: HARTBERG - ALTACH
05.04.13 ERS Altach - Hartberg 2 : 0
16.11.12 ERS Hartberg - Altach 0 : 0
31.08.12 ERS Altach - Hartberg 4 : 1
14.04.12 ERS Altach - Hartberg 1 : 0
Pojedynki bezpośrednie: HARTBERG - ALTACH (Hartberg gospodarz):
16.11.12 ERS Hartberg - Altach 0 : 0
25.11.11 ERS Hartberg - Altach 0 : 2
15.07.11 ERS Hartberg - Altach 0 : 4
13.11.10 ERS Hartberg - Altach 1 : 2
13.09.10 ERS Hartberg - Altach 0 : 2
Widzimy, że w ostatnich meczach Altach prezentuje naprawdę dobry poziom, a pojedynki bezpośrednie między zainteresowanymi drużynami tylko utwierdzają mnie, że dziś Altach wywiezie z Hartberg trzy punkty. Polecam i powodzenia! ;)
✅ 100

S 108

suri

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożna, Austria, Erste liga
Spotkanie: FC Lustenau 1907 - Austria Lustenau
Typ: 1
Kurs: 3.54
Bukmacher: Pinnacle Sports
Analiza:
Przedostatnia kolejka, wszystko w zasadzie wyjaśnione, mamy pewnego faworyta do awansu z Grodig oraz spadkowiczów do niższej ligi.
To spotkanie to derby przez DUŻE D.
Gospodarze mogli się spokojnie utrzymać w tej lidze, lecz ze względu na problemy finansowe już dawno zapadła decyzja o wycofaniu klubu z rozgrywek ligowych w przyszłym sezonie. Szkoda, to klub z ponad stuletnimi tradycjami, ale wiadomo, że o wszystkim decyduje kasa.
Na piłkarzy podziałało to bardzo dopingująco, zaczęli mocniej angażować się w grę, było widać wyraźną chęć pokazania się na boisku pod kątem występów w innych klubach w sezonie 2013/2014. Może nie widać tego po wynikach, ale motywacja na pewno była.
Dzisiejsze spotkanie będzie miało szczególny charakter, piłkarze po raz ostatni zagrają przed własną publicznością, nie muszę dodawać co oznacza to dla zawodników. Trener Daniel Madlener wręcz nawołuje do piekielnej walki z lokalnym wrogiem, pewnie to będzie małe MMA na zielonej murawie.
Goście natomiast pozostają w lidze, ostatnio słabe występy, długa seria porażek i wymęczona wygrana jednym golem ze spadkowiczem z Linz. Raczej kompletny spadek formy, bo zupełnie poprawnie rozpoczęli sezon.
Dziś też pewnie zepną się na derby, ale czuję, że bardziej zaangażowani będą gospodarze i to oni zwyciężą dla swoich kibiców.
⛔ 100

ostrowiec 53

ostrowiec

Użytkownik
Dyscyplina : Piłka nożna
Spotkanie: Eerste Liga : BW Linz - St.Polten
Typ: St.Polten
Kurs: 2.22
Bukmacher : Marathonbet
Analiza :
Witam wszystkich bardzo serdecznie na moim blogu . To pierwszy typ w naszym gronie dlatego postaram się abyśmy zaczeli z wysokiego C . Tak więc zaczynamy .
Na 21 maja zaplanowano spotkanie w ramach 35 kolejki Austriackiej Eerste Liga , w którym na przeciw siebie staną ekipy FC Blau Weiss Linz a SKN St.Polten . Według mojej skromnej opini zdecydowanymi faworytami w tym spotkaniu są goście mimo iż w zasadzie obie drużyny już grają o nic . Gospodarze sezon zakończyli kilka kolejek wcześniej , gdy wiadome już było że walka o utrzymanie klubu na zapleczu najwyższej klasy rozgrywkowej w Austrii będzie niemożliwe . Ekipa z Linza to zdecydowanie najsłabsza drużyna zarówno pod względem czysto sportowym jak także organizacyjnym . Wystarczy wspomnieć że na ostatnie dwa mecze wyjazdowe piłkarze musieli płacić na własną ręke , co na pewno także ich zbytnio nie zmotywuje do grania na 100% .
Gospodarze w obecnym sezonie w 34 spotkaniach potrafili zdobyć zaledwie 23 punkty , co nie pozwoliło im nawet marzyć o pozostaniu w lidze . Do przedostatniej ekipy stracili oni aż 10 punktów , co na tym poziomie jest na pewno przepaścią . Jeżeli chodzi o grę u siebie także wygląda to bardzo słabo . Zaledwie 3 wygrane na własnym boisku i 5 remisów pokazuje że ta drużyna zdecydowanie odstawała całej reszcie ligowej stawki .
Z drugiej strony mamy również nie walczącą już w tym momencie ekipę z Polten .
Goście w kończącym się już sezonie spisali się bardzo dobrze , notując w 34 spotkaniach 51 punktów co plasuje ich na wysokim 5 miejscu . Także na wyjazdach spisują się dosyć dobrze , ponieważ udało im się im przywieść z obcych boisk 17 punktów . Nie ma nawet co porównywać obu ekip bo już na papierze widać , kto w tym spotkaniu jest zdecydowanym faworytem .
Trener gospodarzy będzie miał także sporo problemy z zestawieniem swojej jedenastki na to spotkanie , bowiem przed tym spotkaniem ze składu wypadło 4 zawodników . W dzisiejszym pojedynku nie zagrają Svetozar Nikolov - P/30spotkań/4 gole , David Wimleitner - GK/32 spotkania , Florian Maier - OB/26spotkań/2gole , Michael Guselbauer - OB/25spotkań a także Marco Ernst Koll (15 występów ) i Boris Arapovic (19 występów) . Wiadać że skład jaki dzisiaj wystawi trener gospodarzy będzie się dużo róznił od nominalnego zestawienia .
W ekipie gości z podstawowego składu nie zagrają tylko Peter Brandl - P /28spotkań/3 bramki i Jannick Schibany - A/25 spotkań /6goli . Poza tymi dwoma stratami goście przyjeżdzają w najmocniejszym zestawieniu.
Reasumując uważam że mimo to , iż obie ekipy nie walczą już o nic to goście nie pozwolą sobię na przegraną w spotkaniu z czerwoną latarnią ligi . Pozdrawiam i powodzenia !!!
nieregulaminowy bukmacher

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom